logo Piotr i Paweł

Piotr i Paweł

Gniezno

Opinie o Piotr i Paweł

Zosia 2009-07-02 19:20:58
Kierownik marketu w Gnieźnie zachowuje się nietaktownie, ponieważ pomimo syfu kiły i mogiły i śmierdzących produktów nie reaguje. (usunięte prze administratora). Człowiek na takim stanowisku powinie zadbać choć trochę o higienę.
klientka 2009-08-31 21:56:43
no Pani to chyba nie była w tym sklepie w ogóle skoro wygłasza tak idiotyczne opinie. Może myli Pani z jakimś dyskontem bo tam faktycznie można byłoby zadbać o czystość. Co do kierownika to wydaje mi się, że jeśli ma ładne kasjerki to niech sobie patrzy a Pani pozostaje pozazdrościć;)
jacuś 2009-12-29 11:37:01
a mi się tam podoba i już !!!!!
Darek 2010-01-21 23:43:40
Misie są w lesie, a co do "pierwszego supermarketu" - ha ha w Gnieźnie to może w Poznaniu to robi wrażenie ale u nas na wsi to ani nie supermarket ani market......
abc 2010-02-17 11:54:18
Kiedy to zamykaja? Kupowalem w PiPie pare razy i bylem prawie ze jedynym klientem w tym blaszanym baraku :)
Kasia 2010-03-24 21:27:54
co do kierownikow ma Pani racje. tylko przy kliencie udaja profesjonalistow a jak juz sobie taki "natret" pojdzie to pada nietaktowny komentarz. sama slyszalam taki w czasie zakupow. jesli chodzi o czystosc to nie mam nic do zarzucenia jest to jeden z czystrzych ...marketow w Gnieznie.
bogdan 2010-04-14 00:59:11
Przepraszam, ale kierownictwo oceniam wzorcowo. Miałem przypadek, a raczej zdarzenie , z którego wyszedłem cały:-)Kasjerki owszem są ok.,lecz profesjonalizm ekipy PiP Gniezno spełnia moje najskrytsze oczekiwania. . Trwajcie z Nami!!!!!!!!
anonim 2010-04-25 17:48:02
Dla mnie PiP to neden z le[pszych sklepow w gno. Jest czysto towar poukladany na polkach a nie jak w innnych skle[pach w kartonach przy regalach. Co do kierownictwa to w kto z Was lubi swojego szefa ?! Chodzi wam o mlodszego czy starszego ?
Mialam przyjemnosc spotkac jednego z nich, nie rozumiem waszych zarzutow.
anonim 2010-04-25 17:48:03
Dla mnie PiP to neden z le[pszych sklepow w gno. Jest czysto towar poukladany na polkach a nie jak w innnych skle[pach w kartonach przy regalach. Co do kierownictwa to w kto z Was lubi swojego szefa ?! Chodzi wam o mlodszego czy starszego ?
Mialam przyjemnosc spotkac jednego z nich, nie rozumiem waszych zarzutow.
stała klientka 2010-08-20 12:16:35
Podobno płaca najsłabsza w mieście.
1300 dla kierowników działów to max.
(usunięte prze administratora) Już tam nic nie kupię.
kasia g 2010-09-18 22:17:40
chodzi o młodszego z kierwników, tego z brodą.... to cham i prostak...
anonim 2010-09-22 13:45:19
SKLEP MOŻE I CZYSTY, I ŁADNY. ALE CO Z TEGO SKORO PRACOWNICY NARZEKAJĄ NA SWOJA PRACĘ I NA KIEROWNICTWO. MIAŁAM OKAZJE BYĆ ŚWIADKIEM TAKIEJ SYTUACJI. I JEŻELI PRAWDĄ JEST TO CO MÓWILI CI PRACOWNICY TO ZDECYDOWANIE WSPÓŁCZUJĘ OSOBOM TAM PRACUJĄCYM.
1
anonim 2010-09-23 11:20:21
anonim - 2010-09-22 13:45:19

SKLEP MOŻE I CZYSTY, I ŁADNY. ALE CO Z TEGO SKORO PRACOWNICY NARZEKAJĄ NA SWOJA PRACĘ I NA KIEROWNICTWO. MIAŁAM OKAZJE BYĆ ŚWIADKIEM TAKIEJ SYTUACJI. I JEŻELI PRAWDĄ JEST TO CO MÓWILI CI PRACOWNICY TO ZDECYDOWANIE WSPÓŁCZUJĘ OSOBOM TAM PRACUJĄCYM.

o jakiej sytuacji mówisz? te dziewczyny są tak wystraszone utratą pracy że nie sądzę że będą mówiły źle o swoim pracodawcy...
klientka 2010-09-23 21:52:51
Wystraszone? Ja tego tak nie odebralam.
stała klientka 2010-09-24 17:13:04
jak dla mnie sklep jest na poziomie, lubię tam robić zakupy, czasem tylko zauważam anemiczne kasjerki. Jeśli one tak pracują jak obsługują nas na kasie to nie dziwię się, że narzekają na kierownictwo. To praca a nie wczasy płatne. To wolny kraj i jeśli komuś w końcu praca nie odpowiada powinien szukać innej, wymarzonej, w końcu niejeden market mamy w Gnieźnie.
klientka 2010-09-25 15:03:37
ale krzyku o jednego kierownika. Jesli mówicie o tym niższym młodym bardzo miłym Panu to się mylicie. Miałam z Nim rozmowe i w mig rozwiązał mój kłopot. Patrząc na osoby zarządzające tym marketem to tylko On wydaje sie tam profesjonalista. Dlatego w pełni Go bronię i dementuje poprzednie zarzuty.
Jesli chodzi o pracowników to jak wszedzie. Dlaczego poddajecie ich ocenie? A Was ocenili , jako klientów? Niejednokrotnie mamy pretensje o wszystko, nie podoba nam sie wiele rzeczy a sami nie jestesmy idealni.
Robie tam bardzo czesto zakupy i robic bede. Zawsze zamienie kilka słów z bardzo sympatycznymi paniami, które zawsze znajduja dla mnie czas i sprawiaja ze czuje sie tam wyjatkowo. O coklwiek poprosze (czasem wyszukany artykuł spozywczy lub niespotykane warzywo) zawsze dla mnie sprowadzaja. Te dziewczyny tam to skarb dla pracodawcy , oby tylko to zauwazył i je docenił, bo jak zmienia miejsce pracy to zaprzestane tam robic zakupy.
PS. jesli mialabym jednak doszukac sie jakiegos minusa- to nie lubie kasowac sie na informacji, poniewaz stamtad wieje chłodem.
stała klientak 2010-09-26 12:54:19
A ja wrecz przeciwnie - na informacji bardzo lubie sie kasowac. Panie sa zawsze bardzo mile i nawet spakuja zakupy. Niewazne czy podchodze z jednym produktem czy z calym wozkiem, zawsze chetnie mnie tam skasuja. Chociaz nie da sie ukryc, ze idac tam z duzymi zakupami napewno jest to dla nich utrudnienie, bo nie ma tam zbyt duzo miejsca. I jeszcze dodam, ze kiedys kupowalam tam alkohol i Pani z tego stoiska mi pomogla. Bardzo profesjonalnie podeszla do sprawy, widac ze dobrze sie na tym zna. A wino bylo naprawde bardzo smaczne.
Anna 2010-09-26 13:07:19
Trafiłam tutaj przez przypadek. Od dawna robię zakupy w Piotrze i Pawle. I szczerze mówiąc mam mieszane uczucia co do tego sklepu. Sklep ładny, czysty, dobrze zaopatrzony. Jeżeli chodzi o obsługę to nie da się ukryć, że Panie zawsze chętnie pomogą. Niestety zauważyłam, że pracownicy zmieniają się tam 'jak rękawiczki' , a bywam w tym sklepie praktycznie co drugi dzień. Więc może rzeczywiście jest coś prawdy w tym co pisały osoby wcześniej, że pracownicy mają na co narzekać lub też, że są tak wystraszeni zwolnieniem, że narzekać się boją.
kkkkk 2010-09-27 19:38:02
jak każdy sklep ma swoje plusy i minusy... robie tam zakupy dosc czesto i musze bronic kasjerek! sama kiedys dorabialam na studia w markecie i wiem jak to wyglada od ich strony... czasem rzeczywiscie nie chce sie nic czasem ma sie tyle energii ze kasa to za malo, ale te dziewczyny z piotra i pawla sa przesympatyczne, znaja swoje obowiazki i solidnie wykonuja prace... a doradztwo piersza klasa!!! obawiam sie tyklo ze musi byc jakas prawda w tym zastraszaniu i glodowych pensjach... szkoda ze pracodawca moze je tak nisko cenic...
lubiąca piotra i pawła 2010-09-28 18:29:27
Zgadzam się z stwierdzeniem że pracują tam , uprzejme i bardzo sympatyczne osoby. Są profesjonalne, rzetelne znające swój fach a przede wszystkim uczciwe . Z przykrością muszę stwierdzić fakt , że personel jest wymieniany zbyt często . Ja osobiście lubię robić zakupy gdzie poznaje pracowników i wiem który najlepiej mi doradzi w danej sprawie. JESTEŚCIE THE BEST!!!!!!!!!!!
ewelinac 2010-09-28 18:49:35
we wszystkich placowkach tejze firmy stosowany (usunięte prze administratora) SZEFOWIE NAPEWNO NIE WIECIE ALE ONO SĄ PREZESAMI A MOZE NAWET I WIĘCEJ (usunięte prze administratora) SPRZEDAWCA DLA NICH TO ŚMIEĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! PRAWDZIWI PREZESI ZWAŻCIE NA NISKĄ PÓLKE BIEDNYCH SPRZEDAWCÓW O TO PROSIMY A SZCZEGOLNIE W LODZI MAMY PROPOZYCJE NA GWIAZDKE NIE PRAGNIEMY PREMII - PRAGNIEMY ABY PRAWDZIWY SZEF WYSŁUCHAŁ OPINIE SPRZEDAWCOW . Z POWAZANIEM ; SPRZEDAWCY
anonim 2010-09-28 20:43:57
(usunięte prze administratora) SZEF REJONU UWAGA SZEFOWIE NAPEWNO NIE WIECIE ALE ONO SĄ PREZESAMI(usunięte prze administratora) SPRZEDAWCA DLA NICH TO ŚMIEĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! PRAWDZIWI PREZESI ZWAŻCIE NA NISKĄ PÓLKE BIEDNYCH SPRZEDAWCÓW O TO PROSIMY A SZCZEGOLNIE W LODZI MAMY PROPOZYCJE NA GWIAZDKE NIE PRAGNIEMY PREMII - PRAGNIEMY ABY PRAWDZIWY SZEF WYSŁUCHAŁ OPINIE SPRZEDAWCOW . Z POWAZANIEM ; SPRZEDAWCY

możesz napisać to raz jeszcze poprawnie... nie mogę zrozumieć o co Tobie chodzi
pracownik 2010-09-30 17:32:53
To sie ewelina ciesz ze macie na gwiazdke jakies premie bo u nas w gnieznie to jeszcze wyplaty obcinaja dla oszczednosci!!!! zreszta jak co miesiac!!!
konkurencja 2010-10-01 21:29:28
Byc może nie zasługujecie na wyższe wypłaty!!Płakać każdy moze, a ile dajecie z siebie, jakie jest Wasze zaangazowanie.Uwazacie, że za wykonywanie podstawowych czynności szef będzi becelował Wam z miesiąca na miesiąc o 100 wyżej. Z tego co wiem najniższa u Was to 1200 netto za pracę w malutkim sklepiku gdzie do pracy wielkopowierzchniowej hipery to smiech,towar wozicie wózkami, a nie paletami na sklep, ja na mój dzial musiał bym wywieść 400 takich wózków każdego dnia. Staram sie o pracę u was, ale lojalność waszego pracodawcy nie pozwala mu na zmianę. Doceńcie to co macie!!!!!
Anonim 2010-10-19 22:54:33
Do Konkurencja. Wozimy wózkami bo jakbyśmy stanęli na środku sklepu paletą to by nie było przepustowości. Jeśli nie wiesz co to znaczy to porostu klienci nie mogliby przejść gamoniu bo jak sam zauważyłeś to mały sklep. A do nas się nie dostaniesz bo widocznie masz słabe CV gadać to sobie możesz.
anonim 2010-10-29 18:48:53
Pochwała od anonima dla Anonima:P
staly klient 2011-10-04 11:01:01
jestem stalym klientem. robilem ostatnio zakupy w markecie i okazalo sie ze nie ma mnie kto obsluzyc. jedna kasjerka na monopolowym uwijala sie jak w ukropie, jakis facet warczal ze on nie bedzie czekal, że to pracownicy powinni na niego czekac, dziewczyna nerwowo puszczala dzwonek na kolezanki i nic... GDZIE SA PRACOWNICY? przeciez te dziewczyny nie sa takie jak na poczatku! kiedys mialy czas dla klienta, z usmiechem proponowaly swoja pomoc... a teraz? teraz ledwo powiedza dzien dobry i dowidzenia bo musza szybko zrobic kolejna rzecz... CO SIE DZIEJE Z PIOTREM I PAWLEM?
Jacek W. 2011-10-07 21:12:59
Jestem stałym klientem Piotra i Pawła i odnoszę wrażenie,że sklep ten chyli się ku upadkowi,pracowników jak na lekarstwo.Panie,które wykładają towar na dżwięk dzwonka otwierają kasy......To nie jest ten sam sklep jaki był na początku.W Poznaniu to by było nie do pomyślenia,chyba jednak bedę robić zakupy w Poznaniu
były pracownik 2011-10-07 23:07:32
Ooo!wreszcie jakiś nowy wpis jestem byłą pracowniczką tego marketu gdyż nie przedłużono ze mną umowy dlaczego?być moze, ze byłam na L 4 - nie wiem bo nikt z kierownictwa mi tego nie wyjaśnił.Ale na szczęście mam juz nowa pracę i zarabiam wiecej niz w Piotrze i Pawle.I z tego co wiem wszyscy , ktorzy zostali zwolnieni stamtąd mają bardziej płatne posady,nawet pracując w Biedronce na 3\4 etatu pensja jest wyższa niż w Piotrze i Pawle!BRAWO BIEDRONKA!
stały klient 2011-10-17 12:14:48
Nie wiem czy kierownictwo czyta wpisy na tym forum ale jako stały klient mam do nich prośbę. Doceniajcie Waszych pracowników bo to dzięki nim mamy ochotę robić u Was zakupy, jest wiele sklepów w których możemy zrobić podobne zakupy, ale to jak jesteśmy, a raczej byliśmy traktowani przez Waszych pracowników sprawiało, że z drugiego końca miasta przyjeżdżaliśmy akurat do Piotra i Pawła
kientka 2011-10-20 19:01:26
Witam, ja też tam robię zakupy od początku i widzę dużo tych samych dziewczyn. Zmiany są w każdej firmie. Zastanawiam się czy wy pracując gdziekolwiek, tak chwalicie swoich pracodawców? Chyba nigdy nie jest tak dobrze, aby nie mogło być lepiej. Nie wiem kto kierowniczy w tym sklepie teraz, ale jest taka jedna chyba kierowniczka zmianowa, pracowała wcześniej na sklepie. Niezbyt profesjonalna, niezbyt zaangażowana, ale dowód na to, że jednak awansowała. I chyba bardzo długo już tutaj pracuje.
Narzekacie na kolejki, hmm myślę, że te dziewczyny też wolą się ruszać niż tempo siedzieć na kasie i czekać. Dzwonek to dobry pomysł by podchodzić do kasy. O ile wiem idzie kryzys i wszędzie nie ma nad stanu pracowników. A i stara prawda: wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :) Pozdrawiam i klientów i pracowników i tą dziwną kierowniczkę też!
klientka 2011-10-25 17:47:29
co do kierownictwa nie mam zadnych wiekszych zastrzezen bo wiedza jak trzymac kasjerki na smyczy, pracownice w wiekszosci sympatyczne, chociaz zdarzaja sie i te mniej usmiechniete i jest tam chyba jeszcze ochrona (dosc sympatyczni panowie) ktorych jednak przez wiekszosc dnia nie ma na sklepie, ale sklep nie zajac nie ucieknie, mimo wszystko bardzo milo robic tam zakupy
piesek leszek 2011-11-07 13:19:00
Niestety ale to wszystko prawda, ten sklep chyli sie ku upadkowi. Żałosne pensje. Coraz mniejsza obsługa i nieprofesjonalne kierownictwo.
A było tak dobrze przez pierwszy rok, półtorej.
anonim2 2011-11-20 21:11:09
zebrania odbywaja sie chyba w każdym normalnym zakładzie pracy "geniuszu"
bryy 2011-11-26 20:24:31
hahah normalnie Kolega/koleżanka to trafił /trafiła na 100% chyba dostaniesz bon na święta i gratis mięso z 3 kategorii hehe
anonim123 2011-11-29 00:09:43
Co za ludzie tu pracują. Najgorzej to jednak jest jak się w swoje gniazdo [usunięte przez administratora]. Ciekaw jestem czy nie można tego powiedzieć prosto w oczy a nie opisywać a forum. Mnie rodzice uczyli że nie mówi się "nikomu co się dzieje w domu." Zastanówcie się co robicie i czy takimi wpisami nie kopiecie sami swojej firmy która przecież płaci wam pieniążki.
pracownik 2011-11-29 22:02:54
Za mięso dziękuję, a bony się przydadzą... a co!!!
A ty się zwolnij skoro jest tobie tutaj źle!
klient 2011-11-29 22:32:28
hehe dobre bony to sie wszystkim przydaja:)
szczerze? widze ze wywiazuje sie tu polemika pracownikow
(widac to po nazwach np 3 kategoria...u nas to sie zwie " do zsypu")
dziwi mnie jedno skoro komus tak zle i niedobrze ze czestuje niektorych syfem oraz porownuje do chinola (zakladam, pewnie szlusznie, ze to ta sama osoba)
to po cholere tam siedzisz przeciez w gnieznie jest sporo pracy...np pewien zaklad obuwniczy, z tego co wiem, zawsze potrzebuje nowych ludzi:D
wiesz mamy demokracje wiec nikt nikogo na sile nie trzyma w pracy,
wiem jedno, osobiscie jakbym takiego kogos jak ty dorwal u siebie to...hmm nie bede pisal
wiec zycze przyjemnosci i troche rozumu z okazji zblizajacych sie swiat..
pozdrawiam
p 2012-03-23 21:29:02
firma zdecydowanie NIEPRZYJAZNA dla kobiet w ciąży i młodych matek... zachodzisz w ciążę, rodzisz i nie masz po co wracać! zaraz po wyjściu z dzieckiem ze szpitala możesz iść po świadectwo pracy. są 2 wyjątki którym udało się zachować posadę, ale dla kontrastu można wyliczyć kilka takich dziewczyn, którym podziękowano za zwiększenie liczby ludności zwalniając je z pracy zaraz po porodzie... gdzie te działania prorodzinne?
Janusz1 2012-10-04 22:15:14
Sklep czysty, zadbany, bardzo miła obsługa, przyjemne kasjerki bogata oferta towarów, choć po usłyszeniu rozmowy kierownika z pracownikiem okazało się że to zwykły prostak z wiejskiej rodziny....
klientka 2012-12-03 20:06:55
słyszałam nie raz jak szefowie rejonu odnoszą się do swoich pracowników- wstyd zeby tak kogoś wyzywać przy klientach takie sprawy powinno załatwiać się na zapleczu i w kulturalny sposób, współczuję dziewczynom które tam pracują. Sklep ogólnie czysty i ładny, ale widać że ludzi do pracy za mało. a jeśli to prawda, że kasjerki mają tak małe pensje to już wogóle wstyd dla sklepu - ceny jak z kosmosu a pensje takie małe.
klientka 2013-02-19 22:37:04
sklep ładny, ale drogi wolę kupować u konkurencji - te same a nawet więcej produktów za niższą cenę
klient/a 2013-02-19 23:04:06
Robię często zakupy w Piotrze i Pawle i jestem bardzo zadowolona, wiadomo że wszystkim się nigdy nie dogodzi..a to co ludzie wypisują tutaj to po prostu jest dla mnie śmieszne, bo jeżeli komuś nie odpowiada ten sklep i standardy to nie wraca więcej do tego sklepu...i nie wypisuję takich głupot, bo każdy inteligenty klient najzwyczajniej w świecie nie uwierzy w te głupoty.
ja 2013-10-12 18:28:46
Bo tam się tak teraz porobiło, że najlepszych się poniża a nie najlepszych wywyższa...
1
pani Janka 2013-10-12 18:41:29
Ma sie uklad u kierownika i lepsze premie
Piotr W. 2013-11-17 18:51:52
Dzien dobry. Jestem stałym klientem sklepu Piotr i Paweł w Gnieźnie.Chciałbym podzielic sie moimi uwagami.. sklep na wysokim poziomie jak na to miasto..ale pracownicy beznadziejni.. na kasach głupie uśmieszki a Pani na pieczywie jest bardzo niemiła i nieprzyjemna,wygląda na wykończona?zmarnowaną?...na wędlinach oczywiscie tez nie jest lepiej,ale chociaż Panie miłe.Dziękuje! Życze powodzenia
1
martusia 2014-10-06 19:33:21
kierownictwo miłe przechadzają się tylko po sklepie, ale szefowie rejonów drą się na pracowników, a te starsze stażem pracownice nic nie robią tylko nowych wykorzystują we wszystkim... mobbing i kupa nerwów w tym sklepie nie polecam podejmować tam pracy nikomu
gość 2014-11-28 21:49:49
Niestety nie :( mam "na koncie" przynajmniej jednego. Nawet dziękuję nie usłyszałam. Za to gamoniowaty ochroniarz, któremu ów [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przeszedł pod nosem, przyjął na siebie całą chwałę.
1
Ran 2016-05-13 15:34:10
Pracowników Ci u nas dostatek, ale warto próbować chyba
Zostaw swoją opinię o Piotr i Paweł - Gniezno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Piotr i Paweł