Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ILS

zdjecie uzytkownika
- 2013-08-27 16:27:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,pracuje w tej firmie już jakiś czas i wiem że szrajberiny nie mają premii za normy więc nic im to nie da że gonią ludzi.Zresztą nie wszystkie są takie i same ciężko pracują.Pozdrawiam wszystkich pracujących w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
H2o - 2013-08-29 23:33:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez moderatora]Witam,akurat tak się złożyło że pracuję w tej firmie spory kawałek czasu,praca jak praca raz lekka raz ciężka Nie jestem szrajberiną .ani kierowcą.Z tego co wiem i widziałem szrajberiny mają premię tylko za pisanie stołu a nie za normy i to tylko 50 centów więcej.Więc nic im nie da gonienie ludzi.Pozdrawiam i być może do zobaczenia.
zdjecie uzytkownika
Miśka - 2013-08-30 11:57:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak się złożyło, iż 2 lata temu pracowałam w tej firmie i byłam schreiberiną. Za moich czasów miałyśmy na godzinę o 50 centów więcej i napewno nie był to dodatek za normę. Schreiberiny gonią ludzi, których mają na stole, [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-02 16:52:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez moderatora] Pierwsza najśmieszniejsza sprawa z którą spotykamy się jeszcze w Polsce w biurze jest nazwanie tej pracy "pracą przy kosmetykach", oczywiście ładnie brzmi, ale o szczegóły lepiej dopytać, ponieważ nikt nie wspomina o tym że ów kosmetyki to najczęściej litrowe np. żele pod prysznic pakowane po 12 w kartonach ( te kartony trzeba zrzucić z palety, zmiksować a następnie z powrotem wrzucić na paletę) oczywiście robią to kobiety, ponieważ w tym czasie faceci (których jest zawsze za mało) zajęci są zrobieniem ok.130 palet we czterech (tzw.NORMY!!) czyli średnio wychodzi że każdy z panów ładuje dziennie jednego tira...

Stawki też są śmieszne 4,5 eu kobiety które robią tak samo ciężko jak mężczyźni zarabiający równie śmieszne 5 eu, co niestety przy braku umowy jest wręcz nieludzkie.

[usunięte przez moderatora] ZAZNACZĘ że praca NIE jest aż tak tragiczna tym bardziej że (mam nadzieję każdy) zdaje sobie sprawę że to praca fizyczna.
Jednak traktowanie polaków, hotele, organizacja wszystkiego oraz "koleżanki i koledzy" z pracy pozostawiają wiele do życzenia.

Największym oszustwem jest "czipowanie", mianowicie każdy dostaje czipa i przed wejściem na hale czeka na wywoływanie stanowisk pracy, wtedy wszyscy jak zwierzęta rzucają się do czipa, w nadziei na najlepszy i najlżejszy stół oraz z obawą że jeśli się nie zaczipuje teraz to może zabraknąć pracy i będzie się kwitło na kantynie, oczywiście czipowanie zaczyna się wraz z rozpoczęciem pracy i po każdej przerwie co skutkuje utratą minut (bo nie sposób zaczipować się zawsze punktualnie), co skutkuje utratą kilku godzin w końcowym rozliczeniu.

[usunięte przez moderatora] Hotele są pozbawione jakiegokolwiek kontaktu ze światem, żadnego w-fi czy chociażby jednego telewizora z którego można by się dowiedzieć co się dzieje na świecie. Hoteli jest kilka w większości pokoje są jak klatki dla chomików, a całkiem niedawno pojawił się "nowy" hotel dla osób które przyjechały pierwszy raz ( mam nadzieję sezonowy) pozbawiony kontaktów i pralek! ( ludzie używają przedłużaczy bo cudem ostał się kontakt w kuchni, a pranie niestety robią ręcznie co przy obowiązkowo białych ubraniach na TST daje im możliwość opanowania tej sztuki do perfekcji.. ale zawsze to jakieś nowe umiejętności.

[usunięte przez moderatora] Koleżanki i koledzy są różni, często zdarzają się niekontrolowane wymiany jedzenia, albo po prostu częstowanie się czyimś jedzeniem, no ale jesteśmy jedną wielką rodziną, nie wspomnę o tym że ludzie którzy są stałymi bywalcami patrzą na "nowych" jak na małpy w cyrku które nie mają nic do powiedzenia, a wręcz powinny się słuchać ich-mądrzejszych.

[usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-02 16:58:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciąg dalszy!!!

Organizacja dojazdu do pracy też jest ciekawa... mimo że dojazd trwa max.20min to trzeba już godzinę wcześniej czekać aż uda się dobiec[usunięte przez moderatora] do autobusu, które jeżdżą jak chcą także wychodząc godzinę wcześniej nie masz pewności czy będziesz czekać 5,10 czy 30 min ;]
[usunięte przez moderatora] większość zgodnie twierdzi że jedyne co ich trzyma przy tej pracy jest system dwutygodniowy, ale osobiście uważam że jeśli ktoś nie musi to nie ma po co tam jechać.
Jedyne doświadczenie jakie można wynieść z tej pracy to takie, że polak polakowi wilkiem, a za 4,5 eu zrobi wszystko.. [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
Ona - 2013-09-04 11:04:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuję i póki co będę pracować w tej firmie, gdyż uważam, że zarobione tam pieniądze i tak są większe niż w Polsce za cały miesiąc pracy. Bez względu na miejsce i rodzaj pracy, ludzie są różni, zwłaszcza Ci na "stanowiskach". [usunięte przez moderatora] Ja się w tej pracy nauczyłam odporności na stres, pracy z ludźmi, tolerancji. [usunięte przez moderatora] Każda dziewczyna, która choć trochę zna niemiecki, może uczyć się na szreiberinę-jest za to większy pieniądz (NIE MYLIĆ Z PREMIĄ ZA NORMY, bo to bzdura, takich premii nie ma) oraz gwarancja nabicia godzin. Jak ktoś jeździ regularnie, ma dłużej prawo jazdy, może zostać kierowcą busa, również jest z tego większy zarobek. Tak samo lepiej płatna jest praca sztaplerowca.[usunięte przez moderatora]Zaletą ILS jest to, że turnus trwa 2 tyg i później 2 tyg odpoczywa się w domu-jest to wszystko przemyślane, bo praca lekka nie jest. [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-09-09 20:42:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wielkie bzdury tu piszecie ja tam jezdze dos dlugo i nie nazekam jak sie robi to nik nie krzyczy na nikogo,ale jak sie stoi i opowiada ile wypil,ktora by zaliczyl to potem zbiera sie opieisz,jezdze tam i bede jezdzil pozdrowienia dla calego k 3.
zdjecie uzytkownika
mario - 2013-09-09 23:50:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracownik, czyli co stara prawda o tym, że kto pracuje ten będzie z pracy zadowolony jest prawdziwa? masz w pracy więcej osób które podzielają Twoje zdanie o ILS?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-09-10 10:48:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jasne ze mam duzo osob ktore sa zadowolone z tej pracy a jesli sie komus nie chce robic to nich siedzi w domu i w nosie grzebie
zdjecie uzytkownika
OLA - 2013-09-10 18:03:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ile zmian jest w tej pracy ? sa nocki ? ile dni w tygodniu sie pracuje? mieszkaNIA SA WYMIESZANE CZY PODZIELONE NA PLEC?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-09-10 20:16:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca jest na jedna zmiane sa nocki a w hotelach mieszka sie i z panami jak sa pary ale jak nie ma pokoi 2 osobowych.
zdjecie uzytkownika
wwo - 2013-09-24 11:06:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
może mi ktoś dać namiar na tą firme pośrednictwa w Polsce?
zdjecie uzytkownika
Haßloch - 2013-10-03 18:33:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam tej Firmy!!!! Człowiek tyra tam za 2 a im jeszcze mało
[usunięte przez moderatora]Na rozliczenie roczne nie masz co liczyc co innego mówią w biurze w Raciborzu co innego dowiadujesz sie tam na miejsciu

co dzien pracujesz gdzie indziej stawka na godzine mężczyżni 5 euro jak za taka robote to nie warto hotel po 4,6 ,8 osobowe na 30 osob 1 prysznic 1 ubikacja masakra

[usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
Dariusz - 2013-10-05 11:34:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez moderatora] To że można troche zarobić to nic nie znaczy,[usunięte przez moderatora] .Widze że są duże problemy .Firma nie oferuje żadnych warunków oprócz zarobionych ciężko lub na luzie paru groszy.
[usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
prawo - 2013-10-05 14:22:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdy dzwonią z biura w Raciborzu i gdy mówi się im, że nie możesz teraz jechać bo jesteś chory czy chora, to babska chcą aby dostarczyć im zaświadczenie od lekarza. Otóż prawo jest takie, że nie musimy im pokazywać czy przesyłać żadnego zaświadczenia od lekarza skoro nie mamy podpisanej z nimi umowy o pracę. Takie zaświadczenie prawnie im się nie należy, zwłaszcza że ludzie chodzą prywatnie do lekarza [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
Senior - 2013-10-05 23:05:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli ktoś sobie chwali tę prace i warunki mieszkalne w tej firmie .To ciekawe w jakich żyje w polsce i co robił w polsce[usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
lekarz - 2013-10-06 09:37:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nikt o tym nie pisze ale od ponad 2 tygodni ludzie chorują. Bardzo łatwo w tej firmie o przeziębienia, grypy, zapalenie płuc czy oskrzeli. Na hotelach jeden wielki kaszel, kichanie i gorączka. Ludzie zjeżdżają przed terminem do Polski żeby się podleczyć, [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
Przeczytaj - 2013-10-10 10:31:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam ;p Z firmy jestem zadowolony ale jedno mnie meczy zostalem wyrzucony [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
nick - 2013-10-10 18:36:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam . ;) mam pytanie ;) czy do tej firmy trzeba mieć niemiecki paszport .?
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-11 17:25:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NIE !
zdjecie uzytkownika
gosia - 2013-10-11 20:58:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nick - 2013-10-10 18:36:08]:
nie trzeba
zdjecie uzytkownika
sts - 2013-10-18 08:48:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
a tak na marginesie dobre imie waszej firmy zacznicie ludzi szanować najpierw apotem martwcie sie o dobre imie waszej firmy
zdjecie uzytkownika
Asia - 2013-10-21 19:25:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma ok, Kasa na czas, swietni ludzie.I co najwazniejsze dwa co dwa tygodnie jestem w Polsce.Dla mnie rewelacja, polecam dla matek z dziecmi ;)
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Podpisujesz nie wiesz co, na szybko bo czasu nie ma, szefowa , usi obalic flaszke z ekipa
Pytania: Idziesz mieszkac na zadupie albo jedziesz do polski
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-22 08:12:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam dlaczego ta firma nie odprowadza skladek emerytalno rentowych i nie dostajemy rocznych rozliczeń z niemcami do rozliczen w polsce ,kto bedzie kary placil za nas i kto bierze te pieniadze , wszyscy chyba sie domyslaja a le nikt nie powie
zdjecie uzytkownika
jola - 2013-10-25 22:28:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam prosze o jakies namiary na ta firme w Polsce nr.tel albo adres z gory dziekuje
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ILS
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy ILS?
Zadaj pytanie