brak logo

ILS

Worms

Opinie o ILS

hektor 2016-02-04 06:20
Wiecie moze cos na temat mojej psiapsiulki Beti z13 hotelu jakies namiary
2
1234 2016-02-16 22:44
pozdrowienia dla "starych "pracowników firmy tst i ils
1
Były 2016-03-15 12:27
Pracowalem tam 4 lata jest dużo prawdy w tym co piszecie ale ja byłem zadowolony a to co robiła Szefi to jej prywatna sprawa ona co rano musi spojrzeć do lustra
Kacek 2016-03-28 12:21
Powiedzcie mi coś na temat rozliczenia się z podatku z tą firmą, ponieważ nie dostałem żadnego dokumentu do rozliczenia, mam czekać czy jak?
2
iwa 2016-03-29 21:17
Nie masz na co czekać. Nic nie dostaniesz od nich :)
1
Lanz 2016-03-31 15:07
A ja dostałem taki dokument za zeszły rok ;) Listownie do domu... I jak tam normy dalej dźwigają ? :D Kasa ta sama za tą siermięge czy lepsza ?
Praca 2016-04-01 10:44
Kasa ta sama od wielu lat i raczej podwyzki nie bedzie. Szrajberiny nadal scigaja sie miedzy soba ktora wieksza norme wyciagnie, kosztem ludzi oczywiscie.
5
podwyzka 2016-05-03 00:22
Bax, dobrze napisales. Ty tylko wszedzie slyszysz o podwyzkach, ale ich nikt do tej pory nie widzial i nie zobaczy. Nie dostaniesz tu wiecej niz 4,5 euro/h. Pozdrawiam wszystkich wytrwalych pracownikow.
podwyzka 2016-05-04 13:59
Dobrze Areczku gadasz, podwyzki sa ale w Warszawie, ale nigdy ich nie zobaczysz w Monsheim.
2
Koła 2016-05-23 21:58
Alez oczywiscie podwyzki byly o 50centow za h tylko wzrosl czynsz za apatamenty o 4€ za dobe
1
Nicol 2016-05-27 21:06
Dobrze, że już nie muszę uczestniczyć w tej toksycznej firmie. Młodym nie polecam , bo ani kasy specjalnej nie zarobicie nie mówiąc już o przyszłości - na to patrzcie głównie (jeśli szukacie pracy za granicą na dłuższy okres czasu to szukajcie takiej co wam zapewni "umowę o pracę" i wszystkie świadczenia). Te 2 tygodnie na 2 to pułapka a nie żaden plus. W perspektywie dłuższego czasu narobi wam to więcej szkody niż pożytku. Z miesiąca na miesiąc zarobicie marne pieniądze(poza paroma dupolizami)a w perspektywie dłuższego czasu zostaniecie wyrolowani.
8
Meksyk ! 2016-06-06 20:53
Witam.
Pracuje w tej że zacnej firmie Od jakiegoś czasu
I Z tego co wiem Jest tutaj kilka hal Gdzie moga nas wysłać do pracy
Ostatnio jest trochę głośno o tym że otworzą nowe dwie hale w Austrii I w innym państwie
I chciałem się zapytać czy ktoś coś wie o tym ?
Czy będą tam inne stawki I w którym to państwie będzie
Dziękuję z góry za odpowiedź :)
Kordynator 2016-06-06 21:08
Tak to wszystko prawda. Widzę po nicku, że słyszał Pan plotki o Meksyku. Od lipca właśnie rusza w tym państwie nowa hala henkla. Kraj może wydawać się trochę egzotyczny ale zapewniam, że będą tam świetne warunki. Stawka godzinowa w Meksyku to 120 pesos za godzinę. Wyjazdy 3 na 1, będziemy płynąć przez ocean 2 dni kontenerowcami za pośrednictwem firmy Sardyna. Praca po 12 godzin dziennie. Dojazdy do hali będą odbywać się grupami 20 osobowymi ( zależy ile wejdzie na pake ciezarowki). 2 przerwy 5 minutowe po 10 minut, zakaz wnoszenia skorpionów i wezow w ubraniach roboczych, hotele położone w cichym miejscu daleko od miasta( 40 km)? Dojazd do sklepu na wlasny koszt. Polecamy osły i muły. To narazie tyle podstawowych informacji. Pozdrawiam serdecznie.
4
Kordynator 2016-06-06 21:22
Z tymi mulami i oslami to był zarcik, trochę mnie poniosło. Fajnie, że ta firma się tak rozwija i inwestuje w nowe kraje. Do zobaczenia w lipcu, w Meksyku. Pozdrawiam szczesciarzy którzy się tam dostaną. Chętnie zabralbym się z wami ale mam chorbe morska.
Conen 2016-06-07 12:59
Witam! Jutro mam wyjazd do tej firmy organizowany przez biuro pracy. Macie może jakieś wskazówki czy też porady? Mam się na coś mentalnie przygotować?
Bułka 2016-06-07 21:09
Najlepiej panie Conen przygotować się na meksyk w lipcu
Bo wyślemy tam wszystkich nowych.
Chcemy przygotować naszych stałych pracowników jaki będzie miała wpływ podróż W kontenerach na statku przez dwa dni
Pozdrawiamy
Conen 2016-06-07 23:05
Poczucie humoru to macie dobre. A coś przydatnego?
szkoła_charakteru 2016-06-08 23:28
Ta firma to praktycznie obóz pray z lekko podniesionymi standardami (dla szczęśliwców nie muszących gnieździć się w 16os mieszkaniach z jednym prysznicem) O TST można sporą książkę napisać. W Wormsie i okolicach znajduje się parę hal. Przykładowo jęśli traficie na Neugescheft jest zapiepsz niesamowity, a praca nie warta stawki - nie bez podowtu tą halę ochczono jako Auschwitz - Pozdro dla tego patola simona! Awans jest - tj. tylko za danie dupy (nie dotyczy schreiberin)
2
Miszcz 2016-07-31 16:05
Pany jo tam był pracownikiem miesiaca.
200 palet na Neugeschafcie sie ujebało. Auschwitz, a nie normalna praca dla ludzi. Ale większości to opowiada, nie zbuntują sie to musz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Arbeit Jude!
5
artysta 2016-08-07 20:49
Pozdro dla tej czarnej z tst co wyczipowała mnie, a na drugi dzień poleciła na markancie ;D
Rozchmurz się (:
Wikler 2016-10-08 19:38
Pracowałem kiedyś na TST. W sumie to 3 turnusy zaliczyłem i co mogę powiedzieć to to, że praca do lekkich nie należy a pieniądze marne. No chyba, że ktoś dostanie się na haustechnika, to będzie parkingi zamiatać, kosić trawniki, pomagać w naprawach sprzętu AGD na hotelach czy ustawiać półki na magazynach.

To, że jedziesz na tzw. konfekcje, czyli pakowanie kosmetyków, nie oznacza, że tam konkretnie trafisz. Możesz trafic np. na pakowanie chipsów (tzw. markant). Tam to już w ogóle jest tempo tempo i jeszcze raz tempo. Najgorzej ma ten co odbiera palety z chipsami ze stanowisk - musi sie uwijać jak na speedzie...
Poza tym jest jeszcze przepakowywanie wód mineralnych ale tam to już, że tak powiem stała ekipa siedzi ;)

Ogólnie praca jest ciężka i szybka. Dużo krzyku i poganiania, żeby zrobić normę. Na pewno nie jest to praca dłuższa metę ani tym bardziej praca rozwojowa czy perspektywiczna. typowa praca, żeby trochę na szybko zarobić. Ludzie którzy tam pracują, też nie są w większości (mówiąc delikatnie) wysokich lotów. W pracy jesteś zwykłym robolem jednym z wielu - robisz to robisz, a jak nie chcesz to przyjdzie na twoje miejsce inny/inna i tyle. Wykładać kartony na taśme to nawet małpa potrafi.
Szczerze jeśli ktoś ma jakieś perspektywy w życiu i trochę oleju w głowie, to raczej tam nie wraca.

Polecam natomiast tę pracę studentom albo osobą po szkole średniej - praca ta bardzo dobrze motywuje do studiowania.

Plusem jest to, że za przejazdy się nie płaci, jest możliwość uzyskania ubezpieczenia tu w Polsce i można przedłużać sobie turnusy.

Jeśli ktoś już się jednak zdecyduje na wyjazd, to raczej powinien jechać kilka razy, żeby zwrócił się koszt zakupu ubrań i butów roboczych.
3
OLKA 2016-10-11 17:04
wikler co to opowiadasz za głupoty ze za przejazd sie nie płaci???????!!!!!!!!!!!!! tak samo jak i inni ze hotel darmowy... a dlaczego kobiety zarabiaja 4,5euro a faceci 5euro bo masz wszystko odliczone na chłopski rozum.I własnie zarobki takie a nie inne.To u nas w kraju tez to zarobisz i bez łaski mondralinskich.POZDRAWIAM WSZYSTKICH NAIWNYCH
1
Fizol 2016-10-15 23:25
Witam czy Zajac jest jeszcze koordynatorem, czy juz zasuwa jako fizol na TST?
r 2016-10-18 19:01
wiem że w a maju była u was rekrutacja na stanowiskoPracownik gospodarczy / konserwator Centrum Logistycznego w Kajetanach - czy jest szansa że jeszcze takie nabory będa w tym roku prowadzone>? odp
1
Nowy 2016-11-08 06:30
Czy są jakieś przyjęcia do pracy. Ktoś coś wie. Czy naprawdę jest tak jak na forum piszą.
1
Damian 2016-11-08 07:24
Byłem na rozmowie w tamtym tygodniu i są przyjęcia. Ogólnie rozmowa ok. Praca w samych superlatywach tylko te opinie zaprzeczają. Pani mówiła że jest tam spokój czuwa nad tym jakaś ochrona. A picie alkoholu i lekkie obyczaje są wszędzie. Zadzwoń Nowy do biura w Raciborzu i zapytaj.
1
Miły 2016-11-15 09:41
Czy nikt już nie pracuje i imprezuje? Ludzie co słychać na Tst?
Aleksandra 2016-11-17 13:11
jest tak jak pisza jak nikt w to nie uwierzy kto tego tam nie przezyl wiec ruszaj aby sie przekonac ja bylam 3 razy w zyciu juz tam nie pojade i najwiekszemu wrogowi nie polecam
filozof 2016-12-05 00:37
nowy nie jedz tam to co tu pisza to świeta prawda umowy nie dostaniesz w zusie istniec nie bedziesz
Siłacz 2016-12-13 16:36
Ludzie po co chodzić na siłownie i płacić, jak można wyrobić mięśnie pracując na wodach. Przerzucicie 30 ton dziennie mięśnie wam urosną i jeszcze wam za to zapłacą. Same korzyści + kasa w euro nic tylko jechać, tylko trzeba uczciwie robić bo nie będzie efektu przyrostu masy. :):):)
7
Nowy 2016-12-21 20:43
Dziękuję za informacje. Próbuje znaleźć potwierdzenie tego co piszecie na internecie w formie zdjęć lub wideo ale nic nie ma. Dużo osób pokazuje jak wygląda praca Polaków w innych firmach niemieckich a w tej nie. Może nie jest tak źle . A może się czegoś boją?
chu... Wam w ryj 2017-01-03 22:40
Witam.pracowałem w tej firmie ponad 3 lata!(nowy) uwierz że po 3 dniach będziesz miał dość.. Filmików i Zdjeć jest od [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Np:jak straszą ludzi i gonią przy taśmach
2-Warunki hotelowe
3-Najlepsze:)-Wylewanie chemi jak spadnie z bandy..do sracza hi:D
4-wypadki w pracy
Itd:)
Już niedługo ktoś sie za to weznie;)
MMM 2017-01-24 22:15
Hej!:)
W ubiegłą niedzielę wróciłam z Dusseldorf. Co, do pracy to dużo jest do skomentowania. Na ,, Henkel,, było ok, pomimo ciągłego nacisku na normę i porównywania nas do Litwinów. Uważałam, że tam był stres, ale kolejny tydzień przyniósł mega rozczarowanie. Podjęłam się pracy w ,, Schwarzkopf,, gdzie rządzą Tobą murzyni, myślący, że mówią po angielsku, a ich angielski jest mieszanką angielskiego, niemieckiego i jeszcze jednego dziwnego języka. Pracujesz tam razem z ich pupilkami Litwinami, którzy donoszą na Ciebie o byle ,, pierdołe,,. Dlaczego ich pupilki?? Bo wyrabiają ich normę, a dlaczego wyrabiają ich normę? ? Bo mają płacone większą stawkę na godzinę i premie od ilości palet... uwaga na nich, bo niszczą nasze ubrania, z mojego turnusu dwie osoby miały rozcięte kurtki. Ogółem to Henkel w porównaniu ze Schwarzkopf był bajką, której nie doceniałam.
Nie wiem, czy którykolwiek z naszych wspaniałomyślnych koordynatorów czyta te wpisy, ale i tak dodam, że mega, ale to mega DZIĘKUJĘ! ! Pani Justynie za warunki hotelowe, gdzie nie mieliśmy cieplej wody, rozwaliło nam syfon w kuchni, zepsuła nam się winda, w łazience nie było światła. Na żadnego SMS nie odpowiedziała, w rozmowie ze mną stwierdziła,, ja pani nie słyszę, , ogółem nie polecam! !
4
MMM 2017-01-25 09:11
Hej
W ubiegłą niedzielę wróciłam z Dusseldorf. Co do pracy, to jest dużo do skomentowania. Na Henkel,było spoko, pomimo porównywania nas do Litwinów. Uważałam, że tam był stres, ale kolejny tydzień przyniósł mega rozczarowanie. Podjęłam się pracy w Schwarzkopf, gdzie rządzą Tobą murzyni, myślący, że mówią po angielsku, a ich język jest mieszanką angielskiego, niemieckiego i jeszcze jednego dziwnego języka. Pracujesz tam razem z ich pupilkami Litwinami, którzy skarżą na Ciebie o byle pierdołe. Uwaga na nich ,bo niszczą nasze ubrania, z mojego turnusu dwie osoby miały rozcięte kurtki. Dlaczego pupilkami? Bo wyrabiają ich normę. A dlaczego wyrabiają ich normę? Bo mają płacone większą stawkę na godzinę i premie od ilości palet.
Nie wiem, czy którykolwiek z naszych wspaniałomyślnych koordynatorów czyta te wpisy, ale muszę to napisać, że mega, ale to naprawdę mega dziękuję naszej pani koordynator Justynie za warunki hotelowe. Nie interesowało ją kompletnie nic. To, że w łazience była zimna woda, w kuchni zepsuty syfon, zepsuła nam się winda, w łazience nie było światła i wiele więcej. Na SMS nie odpisywała a w rozmowie ze mną stwierdziła, iż ,,ja pani nie słyszę, ogółem nie polecam!
4
pracownik we Wormsie 2017-02-07 10:40
Wiec po co pracowales 3 lata ... czegos tu nie rozumie ... ja pracowalam i bylo bardzo roznie , raz ciezko raz lekko , ale pracowalam i nikt mnie nie zmuszal to tego . Ja naprawde polecam - lepiej tu popracowac dwa tyg i dwa siedziec na pupie niz caly miesiac pracowac w sklepie .
2
ania 2017-02-13 11:12
jak się nie ma wtyków to jedziesz raz i masz dość inni pracują 10lat i się chwalą mają się lepiej niż w domu
2
123 2017-03-06 10:46
ANIU inni tam'" pracują ponad 10lat"" ale tak jak piszesz tam mają lepiej niż w domu w Polsce w kraju nie zaznają miłości rodzinnej ,rodziny są im obce dzieci się nie liczą a może oni i na dzieci nie mogą liczyć mają ich głęboko w d.......a jak mowa to wiemy o kogo chodzi stare dupo lizy co w Polsce nie dali sobie rady, co niektórych powyrzucali z pracy,to właśnie znależli gniazdko w MONSHEIM gdzie szefostwu wchodzą bez wazeliny.Chodz zdrówko już nie te ALE DO EMERYTURY trzeba dociągnąć bo w kraju z czego i za co.A ubezpieczeni to tylko wybrańcy i nie liczni.Ale i tak im życze wszystkiego dobrego i dużego garba pa mili pracownicy pozdrawiam
5
Landser 2017-03-06 14:04
Firma sklado sie w wiekszosci z upośledzonych umyslowo ludzi , juz nie wspomna o tym ze co 3 ma dupne braki w uzebieniu , czuć wilgociom , szfajami i tanimi cygaretami.Szrajberiny ni majom za grosz szacunku , szczegolnie ta czrono wychodzono co mo czerwone galoty i robi na tst i sie mysli ze je piekno ale sie fest myli , nie obrazajac wszystkich , ale wiekszosc to typowe poloczki w rajchu , goniom swoich i dzwigajom norma a gebelsy sie smiejom pelnymi pyskami.Sama robota nima najgorszo ale nie adekwatno co do hajsu.Warunki mieszkaniowe nie sa najgorsze ale tak jak zech predzej pisol wieszkosci lokatorow to typowe uposie co w polonczeniu z tanim niemieckim piwem tworzy polsko patologia.Pozdrawiom
8
Paul149 2017-03-18 23:43
Praciwalem w tej pieknej i zacnej firmie i wszystkim odradzam przyjazdu tutaj... dno o 3 metry mulu, normy coraz większe straszenie ludzi kantynami a do tego wszystkiego ta piekna i wyjatkowa tablica na tst .... porazka na calej linii
5
Daro W5 2017-04-23 23:40
Mi sie tez nie podobalo, bylem tylko raz...
Ale jak tak piszecie ze szefi sie lubi grzmocić to pojade chyba ponownie zerżnąć jej kuciape heheh
3
PanNorma 2017-05-25 17:42
Co tam słychac w Wormschmitz? Dalij Simon szaleje? 200 palet juz jest?
PolakCebulak 2017-06-19 00:52
Nikt tu dawno nic nie pisał wiec coś ja napiszę. Dla nowych:UMOWA NA GĘBE i tyle na nic więcej nie licz.Co do kierowców to chyba zależy od hotelu,byłem na 2 gdzie tam kierowca był potrzebny i zawsze byli trzezwi (Można?Można. )
Co do koordynatorow-nie za bardzo się nie mogę wypowiedzieć bo mi żadnego problemu nie robili i ja im też nie.Hotele:Temat rzeka ale w kilku slowach-Jedne zadbane przez tych co jeżdżą a inne to kpina jakich mało. Ochrony temat pominę bo niewiem na co oni są. Co do pracy i hal:Na niektórych halah (np.DPD) nie ma godzin i jest ciężka praca a na niektórych to idzie przyspać z nudów (np.biebeshein) i wypłaty mizerne.Ludzie na hotelach -jak masz szczęście to nic z lodówki nie ginie i nie piją a jak masz pecha to no..ogólnie raz czy dwa można przyjechać ale lepiej szukać gdzie indziej pracy bo na długą metę to jest nieopłacalne.
3
nica 2017-07-03 12:23
a co z pania SYLWIA szjbusem.nie wiecie czemu juz jej nie ma,urlop ma
2
Natalia 2017-07-21 14:07
@Paul149 nie rozumiem do końca Twojego komentarza, wytłumacz o co dokładnie chodzi? @ania na każdym stanowisku inaczej. jedni będą zadowoleni a drudzy nie.
1
Baska 2017-08-06 13:05
Ochrona jest potrzebna, jeżdżą na zakupy potem stoją pod MCDONALD'S bo szkoda im na internet, z tego co wiem przez dwa tygodnie pracują po 10 godzin. A więc 140 godz na turnus stawkę mają po 6 euro albo i więcej za nic. Widziałam jak pracują raz przyjadą pokażą się i tyle ich widać.
1
Agata 2017-08-16 19:18
Witam wszystkich którzy pracują bądź będą pracować w Ils.. wyjaśnienie że tu nie chodzi o samą pracę ,ale traktowanie ludzi.Wszystko to co wymyśla Magda Skornia zakrawa na kpinę,i nie jest zgodne z prawem.Podaje przykład badanie ludzi alkomatem w hotelu przed wyjściem do pracy przez ochronę gdzie ochrona nie ma żadnych uprawnień do tych badań tylko organ uprawniony czyli policja.Jezeli jest odmowa to dzień wolnego a później przeniesienie na inne hale gdzie trzeba przezucic od 10 ton do 30 ton wód mineralnych za 8 Godz pracy.To jest totalne bezprawie.To jest tzw . naruszenie dóbr osobistych.Nastepna sprawa sprawdzanie ludzi przed wejściem do autobusu tzw.bagazy podręcznych czy nie ma alkoholu to również jest bezprawne .A ochrona się śmieje i mówi idźcie do Schmidta zeby prawo zmienił....w umowie....jakiej umowie nikt do ręki żadnej umowy nie dostał .ludzie w Polsce żadnego ubezpieczenia nie mają a w Niemczech firma Ikk Sudwest nawet kart ubezpieczeniowch nie przysyła i nie masz na czy bazować w Polsce bo lekarz nie respektuje kartki papieru wydrukowanego z komputera przez tzw.kordynatora...Ta szefowa w cudzysłowie nie ma pojęcia na temat zarządzania ludźmi ,firma to jest totalna porażają dla tej osoby..powiem tak nie taka osoba powinna tam być ,ja to wszystko przerosło .na dzisiaj tyle moich spostrzeżeń ale zarazem nie koniec.
11
Wojtek 2017-08-22 23:55
Ile obecnie macie godzin przepracowanych na turnus, bo słyszałem że jest coraz mniej i jeszcze Bułgarzy podbierają robotę. Czy to prawda, może ktoś potwierdzić.
2
hakuna_matata 2017-08-29 15:29
pracowałam 8 turnusów . raz jechaliśmy na 3 TYGODNIE z czego przepracowaliśmy tylko 9 dni. stawka? podnieśli aż o 50 centów. PORAŻKA!
robol 2017-08-29 20:45
jakby magda byla na miejscu tej zgwalconej 26 latki w rimini to sama by zgwalcila tych uchodzcow a nawet sadze po tych kilkunastu latach pracy w tst ze poprosilaby jeszcze o 40 dodatkowych w celu wyruchania tej szmatki jeszcze ze 120 razy ba ona zawsze ma malo. a na koncu by pouciekali bo by im fiuty poodpadaly, wkoncu ilez mozna sie walic?
Natalia 2017-09-12 11:33
@Wojtek czy pracowałeś w ILS? Co możesz powiedzieć na temat warunków pracy? Czy powiesz coś o swoich doświadczeniach związanych z pracą w tej firmie? Co najbardziej Ci się podobało?
Zostaw swoją opinię o ILS - Worms
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ILS