Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ILS

Pracowałeś w firmie ILS i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
obserwator - 2014-11-21 11:50:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [123456 - 2014-11-12 21:23:31]:
Przeciz szefi juz nie jest z Mateuszem, nie widzieliscie ze juz nie chodza na puzy razem i jaki zalamany chodzi. Obrosl w piorka a teraz mu przyciel skrzydelka i dobrze bo takiego falszyego nikogo jeszcze nie widzieliscie teraz bedzie sam boz kolezkow
zdjecie uzytkownika
mlody - 2014-11-21 13:23:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [obserwator - 2014-11-21 11:50:39]:
czy Mateusz i Kilan to ta sama osoba? ktory to?
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2014-11-21 13:32:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mlody - 2014-11-21 13:23:45]:
Kilan jest na duseldorf a mateusz jest na iso sztaplerem
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-11-21 14:28:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich proszę o informacje może ktoś mi pomoże jak zdobyć świadectwo pracy za przepracowany okres w/w firmie ja staram sie o nie od 3 lat i nie moge go zdobyć kto ma jeszcze takie kłopoty może razem damy rade odzyskać pozdrawiam wytrwałych
zdjecie uzytkownika
heszlok - 2014-11-21 16:58:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dalej tam jest 5 euro?
zdjecie uzytkownika
1234 - 2014-11-21 17:31:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
stawki się nie zmieniły z tego co słysze sa takie jak na samym początku 5 mężczyżni i 4,50 kobiety
zdjecie uzytkownika
TOMEK - 2014-11-21 18:31:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2014-11-21 14:28:27]:
O SWIADECTWIE TO TY ZAPOMNI NIE TA FIRMA I NIE TE SZEFOSTWO W CO TY WIERZYSZ??
zdjecie uzytkownika
razsodny - 2014-11-21 21:56:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
swiadectwo jest trza isc do arbaicamtu chasiok sie do wo to mo siano trudno jest ale mozna
zdjecie uzytkownika
anka - 2014-11-22 00:05:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak by to powiedzieć,nasza szefowa łyka jak pelikan te bzdury co jej tacy ludzie jak np;bąbelek wciskają a ktoś kto uczciwie powie dlaczego nie może jechać ma głupią kare.Pośledzimy ciąg dalszy tej farsy i przywitanie po dwóch miesiącach Bąbelkowej jak już jej syn wróci ze "szpitala".....ha,ha,ha.Prawdziwy CYRK:)a małpy dają się na to nabrać orangutany oczywiście też
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-11-22 19:17:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anka - 2014-11-22 00:05:02]:
nie nie tym razem podobno inną wymówką sie zasłania-mama jest teraz w kolejce do wymówki ale my to juz wszysko znamy ale czy ona jest taka głupia czy robi z siebie takiego bałwana myslac ze nie kapujemy co jest grane smiechu warte
zdjecie uzytkownika
PRACOWNIK - 2014-11-23 23:33:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie którzy mogą sobie wymyślać i po jakimś czasie wracają,a kto ma pecha to w biurze podziękuje p. Monika za prace choć powie jej się prawdę,to jest po prosu chamstwo,w biurze w Raciborzu sobie ludzi wybierają,
zdjecie uzytkownika
basia - 2014-11-25 18:05:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PRACOWNIK - 2014-11-23 23:33:25]:
witam jak wiemy wszyscy, nasza zaradna pani babelkowa zawsze i wszystkim wchodziła bez wazeliny,chodzi tu o szefowa i koordynatorów zawsze były ''prezenty'' to i bez watpienia lize d...y w biurze no a teraz moze beda prezenty świateczne
zdjecie uzytkownika
basta - 2014-11-29 20:00:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nivk nie wiem skąd się ty urwałeś ale jak kilan ma poważanie u ludzi to ciekawa jestem skąd ci ludzie się urwali? chyba z gówna oblepionego moczem!
zdjecie uzytkownika
PRACOWNIK - 2014-12-05 18:01:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to wszystko zależy od biura kto jedzie do pracy oni sobie wybierają ludzi sama to wczoraj słyszałam,kogoś cofną a koleżanke wcisną,banda
zdjecie uzytkownika
turnus - 2014-12-05 20:10:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto nosi prezenty paniom z biura ten jedzie do pracy, kto nie nosi tego cofna. Nie wiedzialas?
zdjecie uzytkownika
Halina - 2014-12-05 20:52:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pola - 2014-08-06 08:34:17]:
Witam ;)
Bardzo proszę o podanie danych kontaktowych do innej firmy. Właśnie przyjechałam z ILS VORNS, wszystko się zgadza, (usunięte przez administratora)tylko jeszcze nie biją. Mój nr kontaktowy to:(usunięte przez administratora) Pozdrawiam ;)
zdjecie uzytkownika
PRACOWNIK - 2014-12-07 13:40:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiedziałam ze noszą,a jak do de jadą to Szefi też dostaje flache,zeby jezdzic do stałej pracy jak jeszcze istniał Wanheim jedna dawała w ukryci czystą przezroczystą no i praca na jednej szteli
zdjecie uzytkownika
D - 2014-12-08 11:18:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, Czy ktoś wybiera się jeszcze w tym tygodniu do pracy w Worms? Zależy mi na kontakcie - pilne...:-)
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-12-08 13:39:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to co się tam dzieje można by książkę napisać,znajomości i jeszcze raz znajomości,układy i układziki,co niektóre szreiberiny do tej pory nie umieją godzin obliczyć,katastrofa,bo udają głupsze niż są...z koordynatorami lepeij nie gadac i o nic nie pytac,bo albo Cię opierdzielą z góry na dół albo udają iż nie słyszeli..a pracownicy szczególnie Ci po 60 ciekawe co tam jeszcze robią?i te ich hasła:my się już w życiu narobili..a reszta nic nie robiła???miało być dla pracowników do 60,a niektórzy mają już 62 i co oni tam robią??chyba tylko innym nerwy szargają...powinni pojechac na Dusseldorf tak jak inni....organizacji zero w tej firmie...zgadza sie tylko czas wypłaty,bo godziny to też jak zawsze brakuje....NIE POLECAM TEJ FIRMY!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
blizniak - 2014-12-12 10:46:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownica - 2014-08-19 21:50:48]:
sylwia jest spoko,pomocna i idzie za ludzmi jak cos niepasi.raz zeszla z bandu razem z ludzmi bo niby normy niebylo,miala isc na inny band ludzie na kantyne ale poszla z cala ekipa.naprawde jest ok babka..
zdjecie uzytkownika
robol - 2014-12-12 12:37:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sylwia ale Labus czy Malanka bo jest kilka
zdjecie uzytkownika
placa minimalna - 2014-12-15 19:37:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Płace minimalne w DE od Nowego Roku.

Firmy już kombinują, jak je obejść
Od 1 stycznia w RFN będą obowiązywać ustawowe płace minimalne. Firmy szukają dróg, jak unikać płacenia tych stawek. Związkowcy są oburzeni.
Ustawowe płace minimalne, wysokości co najmniej 8,50 euro, wchodzą w Niemczech w życie z dniem 1 stycznia 2015. Ale czy dostaną je naprawdę wszyscy?
Mindestlohn Ausnahme Jugendliche Ferienjob
Niepełnoletni nie mają prawa do płac minimalnych
Obojętnie, kto figuruje w umowie
Zrzeszenie Niemieckich Związków Zawodowych (DGB) zarzuca pracodawcom, że przygotowują się do unikania wypłaty swym pracownikom tych stawek. Jak powiedział wiceprezes DGB Stefan Koerzell w Berlinie, prawnicy radzą przedsiębiorcom, jakie można stosować tricki.
- Jedną z większych luk są wynagrodzenia dla niepełnoletnich - wyjaśnił.
O poradę do związków zawodowych zwrócili się roznosiciele gazet i prospektów. Niektórych z nich zleceniodawcy pytali, czy w ich rodzinach są też osoby niepełnoletnie.
- Umowy o pracę miały zostać przepisane na niepełnoletnich członków rodziny, bo tym nie przysługują płace minimalne. Pracę faktycznie wykonywaliby dalej dorośli członkowie rodziny.
Niemcy mają problem. Płace minimalne dla opiekunek także kiedy śpią?
Od 2015 w RFN zostanią wprowadzone minimalne płace ustawowe wysokości 8,50, także dla opiekunek osób starszych. To dla niemieckich rodzin obciążenie trudne do podźwignięcia. (13.12.2014)
Niemieckie rzeźnie. "Współczesne niewolnictwo"
8,50 euro: Płaca minimalna radykalnie zmieni Niemcy
FAZ: Niemieccy farmerzy grożą, że nie będą zatrudniać Polaków
Praca sezonowa. Niemieccy farmerzy krytykują nowe stawki minimalne
- Takie omijanie przepisów uważam za zwykłe świństwo - oburza się związkowiec.
Będą kary dla krętaczy
Inne firmy szukają furtki przez zatrudnianie osób długotrwale bezrobotnych tylko na pół roku. Przez pierwsze 6 miesięcy pracodawcy nie są zobowiązani do płacenia im minimalnych stawek. Strategia firm polega na tym, że potem ludzie ci będą zwalniani i zatrudniać się będzie innych, długotrwale bezrobotnych.
- Będziemy przed sądem bronić tych, którzy zdecydują się podać sprawy do sądu - zapowiedział wiceszef DGB. Warunkiem jest jednak, aby byli oni członkami związków zawodowych,.
- Zadbamy także o to, żeby firmy te stanęły pod pręgierzem kontroli finansowej pod zarzutem zatrudniania pracowników na czarno, żeby na dłuższą metę ukrócić ten proceder - powiedział Koerzell.
Rzecznik federalnego ministerstwa pracy ostrzegał także, że pracodawcy, nieprzestrzegający przepisów muszą liczyć się z wysokimi karami. Wszelkie oferty pomocy i porad prawnych w tym zakresie nie są poważne, jeżeli "starają się stworzyć wrażenie, że istnieją legalne sposoby płacenia minimalnej stawki 8,50 euro", stwierdzono w ministerstwie.
zdjecie uzytkownika
abc - 2014-12-16 19:49:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A to co on juz tam jest tym koordynatorem??? Z tego co mi wiadomo to sa nimi Mariusz i Patryk??? Cos sie zmienilo??
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Podpisujesz nie wiesz co, na szybko bo czasu nie ma, szefowa , usi obalic flaszke z ekipa
Pytania: Idziesz mieszkac na zadupie albo jedziesz do polski
zdjecie uzytkownika
totylkoja - 2014-12-18 19:04:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie zamiast wypisywać takie bzdury poszukajcie sobie pracy w Polsce. To nie prawda ze nie ma w naszym kraju pracy. Dobry fachowiec jest cały czas poszukiwany. Konkretne firmy budowlane płacą fachowcowi ---- od 15 do 20 zł za godzinę. No chyba ze w tym waszym worms są wszyscy tylko do łopaty..Trzeba było się uczyć albo wyspecjalizować się w jakimś konkretnym i poszukiwanym zawodzie. Ale jeżeli komuś pasuje dwa tygodnie harówki w jakimś worms a potem dwa tygodnie picia lub imprez -plus do tego narzekanie na swoją szefową na firmę i w ogóle na wszystko -----to sami jesteście temu winni- Nikt wam nie każe tam jechać. jeździcie z własnej nieprzymuszonej woli
zdjecie uzytkownika
Abigail - 2014-12-18 23:34:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [totylkoja - 2014-12-18 19:04:50]:
Z całym szacunkiem ale Twoje ocenianie innych nie ma za wiele ze zrozumieniem drugiego człowieka.Może to i prawda ,że w Polsce praca jest ale ludzie pracują w Niemczech ciężko i uczciwie i uważam że należy im się choć trochę szacunku.Domyślam się że Twój pracodawca traktuje Cię należycie,poprawnie więc ci ludzie nie oczekują niczego innego od szefostwa jak godnego traktowania i sprawiedliwego przede wszystkim.Niestety tego nigdy tam nie było i raczej nie będzie.Nie da się być obojętnym jak się widzi tylko kumoterstwo i pozytywne załatwianie spraw tylko osobom wybranym tzw WIPOM (towarzystwo od flaszki)a co z resztą? resztę się traktuje po macoszemu,trzeba by być debilem by się nie oburzać.Pozdrawiam.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ILS
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy ILS?
Zadaj pytanie
x