logo Rationel Polska

Rationel Polska

Wędkowy

Opinie o Rationel Polska

hardy 2015-07-03 16:04:30
ten ostatni to pieprzy kombinuja z premia jak wiecej godzin nie ma produktywnosci itd teraz talony po urlopach nie bedziecie miel prawie zadnej premi zeby im sie talony zwróciły
hardy 2015-07-03 16:08:20
ZAPOMNIAŁEM DODAC A DLACZEGO SZUKAJA PRACOWNIKÓW AZ W MALBORKU PAZADNA FIRMA POWINNA MIEC MNÓSTWO CV
1
Marek 2015-07-10 09:24:37
Obecnie szukają kierownika produkcji. Ktoś może coś więcej o tym. Jaki klimat i itd. Z opini to chyba raczej trzeba mieć charakter h...żeby tam pracować czy normalni kierownicy tez sie trafiają.
1
Ooooo 2015-07-12 13:21:37
Dostałem oferte na t5 na rozmowie było różowo może coś wiencej na temat słyszałem sporo negatywnych opini
aa 2015-07-15 12:59:21
spoko robota możesz przyjść na rozmowę niema czego bać robota jest okej bo sam pracuje w firmie i legalna kolego zapraszam
Fgtes 2015-07-15 19:04:39
z tego co słyszałam to ten zakład to dno
1
grześ 2015-07-16 22:01:47
nie polecam. pieniądze bardzo niewielkie a do tego strasznie dużo nadgodzin które musi robic każdy
4
Marek 2015-07-18 09:32:50
A jak płaca kierownikowi produkcji. Warto startowac?
Iwona 2015-08-20 22:17:57
Witam. Pracuję w Doviście ponad 5 lat. I jak czytam te bzdury co tu wypisujecie to aż mi się żygać chce. Ci wszyscy co piszą źle o firmie to prawdopodobnie leserzy którym robić się nie chce. Firma jest uczciwa i jak ktoś uczciwie pracuje to i uczciwie go traktują. Pomagają nawet w trudnych sytuacjach życiowych. Jestem ze Starogardu i tu i okolicy nie ma innego lepszego zakładu. Ci co wypisywali powyżej źle o firmie prawdopodobnie zostali zwolnieni z przyczyn leżących po ich stronie. Bo nie słyszałam jeszcze żeby zwolnili pracownika który uczciwie pracuje. Zwalniają tylko pijaków i złodziei albo leserów którzy tydzień chorują a tydzień pracują. A i tych pobłażliwie traktują bo powinni zwolnić ich dyscyplinarnie a oni idą im na rękę i pozwalają im się samemu zwolnić. Mamy darmowy transport, wyprawki na każde dziecko idące we wrześniu do szkoły, paczki na święta i talony na święta 2 tygodnie urlopu w wakacje i tydzień w grudniu i lutym. Na t7 ludzie biją się o to żeby robić nadgodziny bo dobrze za nie płacą. Po 5 latach pracy mam 2900 na rękę i mam nadzieję ze nadal będę spełniać się w tej firmie i osiągać kolejne sukcesy. Nie zamieniłabym jej na żadną inna tym bardziej że dają swoim pracownikom możliwość rozwoju. Ciągle są jakieś nowe rekrutacje wewnętrzne na lepiej płatne stanowiska. I jak ktoś chce zawsze może spróbować coś nowego. Jestem szczęśliwa ze w okolicy jest taki zakład i że mogę w nim pracować polecam i pomagam moim znajomym dostać się do firmy. Marku a odpowiadając na twoje pytanie odnośnie kierownika produkcji to jest zupełnie inne stanowisko niż to które opisują wszyscy. Tu musisz się liczyć z dużym stresem bo pracuje w Doviście dużo ludzi którym się nie chce pracować i ciężko ich czymkolwiek zmotywować. Będziesz miał do czynienia z ludźmi którzy wola zamiast do pracy iść na chorobowe bo akurat jest ładna pogoda i przydało by się nad morze pojechać :) Ale nie martw się są i tacy którzy uczciwie pracują tylko tych jest mało i może zdążyć się tak że nie będziesz miał wyników bo produkcja cię olała i nie przyszła do pracy a dyrektor będzie oczekiwał wyników.
7
hardy 2015-08-28 16:06:06
widze ze ktos wymazał mojego posta w firmie której pracuje zatrudnił sie szklarz z t2 nowy nabytek z dovisty kolega jest ze swarozyna na 2 hali tez pracuje mnostwo ludzi z dovisty my pracujemy po 12 godz ale nie na banki godzin i zawsze jest dobry obiad swiadczy to o naszej firmie u nas za wolne sie nie pracuje tylko u woby
1
jap 2015-08-29 16:18:56
I pewnie za najniższą krajową, bez urlopu, bez socjalu itd :)
hardy 2015-08-30 12:42:54
jakbym miał robic za najnizsza krajowa to nie zwalniałbym sie 5 lat temu z waszego bagna kolega na poczatek na okresie probnym dostał 12 zl na czysto pozniej podwyzka premia 200 zl stała plus nadgodziny i obiady przy 12 godz
hardy 2015-08-30 12:47:12
urlop według kodeksu pracy socjal talony na swieta 600 i nie zabieraja poznie premi zeby sie bony zwrociły jednak ostrzegam dla leserów brak miejscz pracujemy w kolektywie
1
Normalny 2015-08-30 20:10:24
Hej, ten hardy to pisze jak analfabeta- to jakiś psychol / ucieczka z zakładu ???
Nie kompromituj sie dalej kolego ... Żal starać sie zrozumieć o co chodzi w twoich uwagach
1
hardy 2015-09-11 17:36:43
chyba woba kontroluje wpisy bo moje nikna
hardy 2015-09-11 17:39:16
A KTO WIDZIAŁ WOBE NA KOMPIE WYSTARCZY WPISAC NAZWISKO JAKI ZADOWOLONY ZE SWOJEGO ZYCIA
hardy 2015-09-11 17:44:26
a w flexie rozdawał czekolady pracownikom na mikołaja wiem bo tam pracowałem tu mu sie udało zazdroszcze wam
kolo 2015-09-12 14:14:47
zła praca nie jest, fizycznie też się nie napracujesz (zależy też od stanowiska) premie to jest ściema, jest wtedy gdy nie ma nadgodzin, a gdy są nadgodziny to o dziwo premia jest duża. Soboty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] TOTALNE- przyjdziesz w sobotę dostaniesz za to dzień wolny, ( po jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mi dzień wolny ? przecież chodzę by zarobić na rodzinę ,a nie siedzieć w domu)by tu pracować trzeba się uodpornić psychicznie, bo naprawdę ciężko wytrzymać. Zmiany co chwilę są np kalendarz pracy, jest ustalony z góry na 4 miesiące, ale i tak zmieniają go co 1-2 tygodnie. Wypłata nie jest zła, jeżeli jest jakaś premia bądź nadgodziny. Ogólnie nie polecam firmy- pracuję 5 lat i szukam innej pracy. Pozdrawiam
2
hardy 2015-09-13 08:27:49
ale jaja w kółko usuwaja moje posty znów jednego od wczoraj brakuje a jak tam czuje sie rudy nietoperz kiedys na t2 przydupas piotrka na malarni
hardy 2015-10-04 11:08:35
nie chodzi czy ciedzko czy nie trzeba zarobic a nie pracowac za wolne a a rudy nietoperz to nie nazwiski tylko ksywa pana m prz
marek 2015-10-08 16:59:35
PRACOWALEM PRZEZ 7 LAT NIE MOGLEM ZNALEZC PRACY GDZIE INDZIEJ, ZARABIALEM NAJNIZSZA KRAJOWA PRACOWALEM JAK WOL NA NADGODZINACH ZEY ZAROBIC NORMALNE PIENIADZE BRYGADZISCIE ICH POSTEPOWANIA I PRACY NIE BEDE KOMENTOWAL POTRAFIA ZATYRAC KAZDA OSOBE ODRADZAM KAZDEMU Z JAKIMKOLWIEK WYKSZATLCENIEM PRACY W TEJ KORPORACYJNEJ FIRMIE
2
iron 2015-10-08 17:02:22
ODRADZAM PRACE W TEJ FIRMIE PENSJE GLODOWE WARUNKI beznadziejne
3
Gy 2015-10-18 13:13:39
To prawda że dovista zwalnia pracowników z byle błachego powodu
2
Hhhhh 2015-10-18 15:10:14
Podobno są zwolnienia w doviście z byle jakiego powodu coś więcej na temat .
3
Kolo 2015-10-22 21:31:44
Nie będziecie nagłaśniac wyzysku i krentactwa to będą was doić na maxsa
4
alu 2015-10-28 00:31:55
Uczciwie pracowałam w tej firmie, z nadzieją, ze dostane umowę, a tu na koniec podziękowali mi za bardzo dobrą pracę. Co to w ogóle ma znaczyć. Takie obiecywania, a potem jak zlecenia spadaja na bruk z człowiekiem, nic ich nie obchodzi. Nie polecam pracy, już więcej nie dam sie wykorzystać.
5
Gjut 2015-10-28 11:05:58
Tak jest jak spadnie sprzedaż to ludzie won jak cię zatrudniają to jest tak różowo
2
edziu 2015-10-28 14:18:23
Wiesz czemu ? Bo to jest firma która tylko potrzebuje na sezon. Niestety co roku od października lecą najsłabsze ogniwa.... I nie interesuje ich to czy masz rodzinę czy nie. Swoje zrobiłeś i nara.... Niestety tam było tak zawsze i nigdy raczej się nic nie zmieni. Wyzyskiwacze niesamowicie
3
1a.k. 2015-10-30 21:58:28
Od samego praktycznie początku wyrabiałem te ich normy, jak pracownicy starzy chodzili naL4 i brakowało ludzi to bardzo dobrze pracowałem, jak ekipa się uzupełniła to po skończeniu umowy dowidzenia. Czekamy wiosną... Czuje się bardzo oszukany, nie polecam nikomu pracy w tym obozie sezonowym. Mają ludzi za nic. Ludzie też się gonią, kto zrobi więcej, to wszystko chore. Ci u góry to są kłamcy i oszuści, nie wierzcie im na rozmowie kwal. w to co opowiadają.Lepiej poszukać rzetelniejszej pracy. Chyba we flexie dużej się popracuje.
4
hardy 2015-10-31 07:54:27
w doviscie dawnym rationelu nie było tak zawsze jak jest teraz zaczałem tam prace ok 10 lat temu było dobrze jeszcze starsi pracownicy pamietajalepsze czasy kiedy za kazdy wyjazd tira było 100 zł premi dyrektorem był wtedy pan rutkowski a przedtem pan stuba miał udziały jak przyszedł woba z flexa ludzie to szmaty przepraszam za okreslenie ale tak tam jest ja nie pracuje juz tam 5 lat ale wiem co to za go...wno woba chłapie kase a ludzie to statystyki kazdy ma swoj numer jak w obozie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
3
Kosztorysant 2015-11-05 11:20:42
Witam, co jakiś czas spoglądam na ogłoszenia Dovist'y. Dosyć często poszukują młodszego kosztorysanta, czy ktoś wie dlaczego jest taka częsta zmiana na tych stanowiskach i jak się pracuje w dziale wyceny?
5
Zgred 2015-11-05 15:35:25
Kiedyś to było normalnie zaczęłam w 2007 tera szukam czego innego krętactwo jak nastał woba dobrze LO było za dawnej dyrekcji jak ludzie dostawali uczciwe premie i wiedzieli za co pozatym była sztama na zakładach a nie klimaty jak dziś niewola i straszenie wolne to wolne a nie cyrki z godzinami poczekają na wiosnę jak wszyscy najlepsi znajda normalni robotę
3
hardy 2015-11-22 09:36:07
witam to ja hardy pojawiam sie jak cien znikad dostaniecie talony a pozniej znow brak premi ha ha ijeszcze podatek wezma
3
atra 2015-11-23 07:56:32
hardy, przecież podatek jest potrącany bo tak narzuca polskie prawo, a nie woba czy ktokolwiek z firmy
4
toha 2015-11-28 13:13:12
czy jestes taki tepy ze podatek wam wwezma z wyołaty a premi nie bedzie co za tepaki pracuja w doviscie
5
ja 2015-12-02 11:39:29
witam,tu się liczą układy,układziki z liderami a nie słabe ogniwa.
2
ja olo 2015-12-11 23:46:42
Tak uklady tak jest na t4 teraz bardzo duzo ludzi zwalniaja robia to bardzo cwanie po pare ludzi i w kazdy dzien inna hala zeby nie robic zwolnien grupowych. Zobaczymy kto im bedzie pracowal na wiosne znowu ulotki po domach beda roznosic zenada albo spoty nagrywac na malbork he smiech
2
hardy 2015-12-12 08:58:31
parówą szrekom i reszta dekli co pracuja na t2 wesołych swiatno i ródemu nietoperzowi omijam łukasza mazelle bo to gosc na poziomie wysokim nie dek... i jemu tez wesołych swiat zycze
maki 2015-12-23 09:07:34
co z pracą nz t2
Marcin 2016-03-29 20:46:20
Pracowalem na T2 - 9 lat. Sam sie zwolnilem. Obecnie teraz pracuje w Norwood w Rusocinie przed Pruszczem Gdańskim. Okna i drzwi norweskie. Podobna praca. Poszukują głownie stolarzy ale jak ktos chetny to można CV wysłac. Atmosfera spokojna,nikt ci du..y nie zawraca. Pracujemy przewaznie po 10h w piatki 8h. Pierwsza tylko zmiana. Na drugiej hali sa 2 zmiany. Pieniadze podobne. Stawka netto na poczatek powyżej 11zł za godzine. Mozna wiecej wynegocjowac. Aha i premia stała 300zl netto do tego co miesiac. Ciezko zeby ci zabrali. Przeważnie zabieraja za spóznienia do pracy ale to praca a nie przedszkole. Pracowalem w Doviście tyle lat to mam porownanie. Tu a tam. Pozdro
6
soli 2016-06-08 21:32:36
witam ja też pracowałem w Doviście na T4 powiem wam że robota mało wiele ale lider Przem to kawał h...a ma swoich ludzi co mu donoszą a kto nie pasuje to już nie pracuje wiem bo sam mnie wylał byłem za uczciwy i nie tylko ja moją dobrą kumpele Emilkę też potraktował jak szmatę ale mam nadzieję że się to na nim zemści i sam skończy na bruku
6
soli 2016-06-08 21:35:15
witam ja też pracowałem w Doviście na T4 powiem wam że robota mało wiele ale lider Przem to kawał h...a ma swoich ludzi co mu donoszą a kto nie pasuje to już nie pracuje wiem bo sam mnie wylał byłem za uczciwy i nie tylko ja moją dobrą kumpele Emilkę też potraktował jak szmatę ale mam nadzieję że się to na nim zemści i sam skończy na bruku pozdrawiam
10
Eee 2016-07-01 21:33:18
Czy pracujecie w soboty i niedziele?
2
Eee 2016-07-01 21:36:01
Czy pracujecie w soboty i niedziele?
Mel 2016-07-07 18:47:40
Co oznacza ranga 2D lub 1D czy tez 3D
łukasz 2016-08-05 15:05:01
Pracowałem na Montażu T2 prawie 10 lat od poczatku istnienia hali i powiem wam szkoda życia i zdrowia w tym obozie. Same parówy tam pracuja nie wspomne już o Romanie, Graczu i o tak zwanym Oczku totalne zera. Nie polecam
4
Mel 2016-09-03 12:52:33
Pracuje sie dobrze bo mamy super lidera. Finanse nie tj. na rozmowie najnizsza krajowa w rzeczywistosci wychodzi wiecej premia do 600 zl potem 200 zl. za to gdy nie wybierzesz UZ lub opieki na dziecko , dodatki za nocki uzbiera sie sporo wiecej.
Mel 2016-09-03 12:53:46
Pracuje sie dobrze bo mamy super lidera. Finanse nie tj. na rozmowie najnizsza krajowa w rzeczywistosci wychodzi wiecej premia do 600 zl potem 200 zl. za to gdy nie wybierzesz UZ lub opieki na dziecko , dodatki za nocki uzbiera sie sporo wiecej.
Ruchasz żony wiesz ze żyjesz 2016-09-24 05:40:20
A kto się najlepiej rucha z t5 to ktoś wie hehehe
3
Jp 2016-10-25 18:46:23
Na t5 nie wiem ale widzę że na t2 powstaje niezły układ. Chociaż wam powiem że "Róża" jest niezła! Ale dlaczego z nim?
2
Zostaw swoją opinię o Rationel Polska - Wędkowy
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rationel Polska