brak logo

WIKA POLSKA S.A

Włocławek

Opinie o WIKA POLSKA S.A

iga 2016-05-15 20:22:21
Ludzie pracuja po 5,7 lat i na umowach co 2 tygodnie tak jest właśnie na M8.Chodzą proszą sie o umowe normalna i dostaja odpowiedz ze sie nie nadaja,albo ze normy nie wyrabiaja, to po jaka cholere trzymaja takich pracownikow skoro nie ma z nich zadnego pozytku.To jest kpina wiedza ze my czasowcy pracujemy na ich premie i gnaja nas, dla nich nie liczy sie czy w danej sytuacji cos ci dolega itd..ma byc norma i juz nie ma dyskusji.Nam nie nalezy sie nic.Taka sprawe poruszyc trzeba w telewizji.Mialo nie byc smieciowek i co nadal są i watpie zeby w tym zakladzie sie cos zmienilo na lepsze.
6
## 2016-05-16 07:49:25
mobbing na m8 to codziennosc,wikowcy dostaja premie a czasowcy nic,za wyrobienie normy rocznej tez dostali kase,sami to zrobili,nowi pracownicy sa szkoleni na innych wydzialach zeby nie uciekli od razu z m8,niektorzy co maja umowy na liniach gwiazdorza zamiast robic a czasowiec zapieprza zeby wyrobic norme.
4
olo 2016-05-18 21:42:52
Ale pojechali po M9. W większości się zgadzam...
4
Pracownik 2016-05-21 12:24:32
Niech wreszcie ktoś z wyższego szczebla zainteresuje się sytuacją na wydziale M6 a w szczególności spraw dotyczących grafików ,dwunastek 5 dni w tygodniu oraz mobingu.
4
były spawacz 2016-05-21 16:33:08
LUDZIE JACY WY GŁUPI I NAIWNI GÓRA DOBRZE O WSZYSTKIM WIE I MA WAS TAM GDZIE KURKA JAJECZKO TAK MA BYĆ MACIE ZAPIEPRZAĆ ZA GROSICZKI I SIĘ ŻRYĆ MIĘDZY SOBĄ O TO TU CHODZI. TO WY SAMI MACIE SIE NAUCZYĆ MÓWIĆ NIE PRZEŁOŻONYM I WALCZYĆ O SWOJE PRAWA A NIE ZASŁANIĄĆ SIĘ STRACHEM ZE PRACE STRACICIE .JAK TEGO NIE POTRAFICIE I NIE ZNACIE SWOJEJ WARTOŚCI TO ZNACZY ZE TAK Z WAMI WLAŚNIE NALEŻY POSTĘPOWAĆ BO W OCZACH GÓRY JESTSCIE ZEREM !!!!!!!!!!!!
1
ojoj 2016-05-21 18:49:21
Wika ogłasza się gdzie tylko może. Radio internet nawet w autobusie. Ludzie nie chcą tam pracować. Tez miałem propozycje z ich strony za 1300 sory ale zacznijcie szanować pracowników to może znajdą się chętni do pracy na 3 zmiany gdzie dodatki do popoludniowek i noce to nie górka tylko wyrównanie do najniższej. To kpina jakie macie podejście do ludzi! !!
6
Pracownicy wika 2016-05-23 16:23:46
Do ja pytanko skoro wystawiasz taka opinie o ludziach to w takim razie jak długo bądź jak krotko pracowałas na m9 i podaj swoje nazwisko jak podajesz innych i jesteś tchurzem
ja 2016-05-23 16:37:02
Do pracownikow wiki.po 1 tchorz pisze sie o z kreska analfabeci.po 2 prawda boli co? M9 ,to kupa lajna a nazwisko podac? ,no szczyt debilizmu z waszej strony :)
3
ja 2016-05-23 17:10:57
Zadziwia mnie twoj tok rozumowania.skad wniosek ze nie pracuje na m9 I to ze jestem kobieta? ,w obu przypadkach jestes w bledzie ,:) ale w koncu piszesz bez ortow brawo !
2
Pracownicy wika 2016-05-23 17:19:15
Po pierwsze jeśli chodzi o błędy ortograficzne to zacznij od siebie bo sama napisałas zamiast [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] duly po drugie zamiast siedzieć ciągle na forum i wypisywać jakieś rzeczy z palca wyssane weź się wkońcu za robotę tylko nigdzie za sobą mostów nie pal tak jak tu to zrobiłaś !
ja 2016-05-23 17:31:39
Czytaj ze zrozumieniem wsioku z m9.zal mi cie :)
2
Pracownicy wika 2016-05-23 17:38:29
Widzę, że jesteś bogaty(a) tylko w takie slownictwo ,a tchorzostwem czuć cie na odległość czy teraz nasza ortografia się podoba
ja 2016-05-24 11:29:07
Na forach to siedzisz Ty debillu.ja mam co robic.smolinski ladnie irks obgaduje do pracownikow na stolowce ze elektryk alkoholik.gajewski w necie szuka seksu mini ze ma babe z m9 jestescie wszyscy zerami !!!!!
3
ala 2016-05-24 21:50:01
No ja sie nie dziwie ze masz co robic!!!!!!!!!Uszy nadstawiac i podsluchiwac cudze rozmowy a to podgladac kolege gdy jest na necie to rzeczywiscie moc zajec!!!!!!Sluchaj a wlasciwie to czytaj ty tepy baranie probujesz narobic komus smrodu w zyciu zawodowym i osobistym. Nie mam bladego pojecia kim jestes ale na pewno jestes gnojem nie wartym jakiejkolwiek uwagi. Podejrzewam ze inne wspomagajace cie wpisy to twoja robota.Apeluje do was ludzie nie opowiadajcie na takie wpisy bo to jeszcze bardziej nakreca takiego swira, ktory kompletnie nie mysli o konsekwencjach swoich slow i moze zniszczyc komus rodzine dobra opinie.
2
Pracownicy 2016-05-26 21:46:50
Gon sie konfidencie jesteś wielkie zero
1
Ala 2016-05-26 21:53:59
Zastanów się w końcu kto obgaduje bo motasz bezsensu wiem kim jesteś zezolu
BYŁY SPAWACZ 2016-05-27 14:31:11
ale wy płyccy jesteście takie odzywki na forum świadczą o waszej prymitywności i z wami inaczej nie można .Trzeba was cisnąć ile się da bo wy jesteście pustymi robolami nawet przyjaźnić miedzy sobą się nie potraficie ja bym was nauczył moresu dajcie mi tylko stanowisko kierownika to wrócę a dział m 9 będziecie za raj uważać nic tylko was cicnąć jak biały pan kalego na plantacji jesteście większym zerem niż niewolnicy na plantacji bawełny bo on mieli chociaż honor a wy nie macie nawet tego albo aż tego!!!!!!
ja 2016-05-29 11:34:51
Alu ale ci spawacz pojechal.nie wiesz Kim jestem grubasko :)jestescie wszyscy zerami I donosicielami .tak wyglada cale m9.fiona ciebie tez obgadujaza plecami.tu nie ma mowy o przyjazni spawacz.
4
OO 2016-06-02 13:05:19
WIKA TO WIELKA PORAŻKA BRAK UMÓW PRACY WSTYD
5
kokko 2016-06-11 16:12:20
Posiadanie 4 letniego doświadczenia nie stanowi dużego wymogu do spełnienia, ale wiecie czy są jeszcze oprócz tego jakieś benefity?
paweł 2016-06-16 16:18:53
z tego co słychać to pracownicy tymczasowi będą odchodzić z wiki ,,nie dziwie się''bez umowy z na stałe tez bym nie pracował
1
,mm 2016-06-16 17:41:17
@paweł no to jak nie ma umowy to faktycznie słabo powiem szczerze. A dziwie sie bardzo że te osoby zgodziły sie na prace bez umowy. ja bym sie nie zgodziła
3
qw 2016-06-19 19:06:02
Nikt nic nie napisał o CNC? Mechanicznym? Mechatronicznym? Tylko same "niewykwalifikowane"??? Pracuję w innej firmie, za całą obsługę obrabiarki (wliczając programowanie z palca, tworzenie rysunków pomocniczych w CAD, cięcie materiału na pile), dostaję 2k na czysto, ale obawiam się, że firma zdechnie lada dzień. Czy mam czego szukać w wice? Ogólnie niezbyt dobre krążą opinie o zarobkach, nawet dot. stanowisk specjalistycznych (o dziwo), pytanie tylko, co jest plotą, a co prawdą? Czekam na zaproszenie na rozmowę.
2
k 2016-06-19 19:53:33
no to faktycznie troszke dziwne jest..a ja sam myslalame nad praca u nich jako kierownik dzialu CNC we Włocławku wymagane jest wykształcenie techniczne, preferowane o kierunku mechanicznym znajomość procesów produkcyjnych doświadczenie w pracy na maszynach CNC
4
Patryk50 2016-06-26 14:38:42
Czy ktos z was pracował na sgf jako pracownik obsługi produkcji ? Jakie sa opinie na ten temat jestem ciekaw mam ofertę pracy zeby isc tam ale jak to jest z umowami ?
2
Matta 2016-06-26 15:34:17
No jeśli chodzi o umowy to jest bardzo dobrze, te umowy oczywiście są, są też od pierwszego dnia Twojej pracy więc raczej wszystko dobrze i w porządku, nie wydaje mi się, aby ktokolwiek i kiedykolwiek miał jakiś kłopot w tym temacie, polecam całym sercem
8
on 2016-07-21 07:37:51
czy mówimy o umowach na stałe podpisaną z wiką chyba nie
3
Piotr 2016-07-21 11:03:27
Inżynier widzę jest tutaj szczególnie dobrze opłacanym zawodem
1
Ja 2016-07-25 19:36:20
Witam wszystkich,
czy mogłabym prosić o informacje/opinie o pracy na stanowiskach biurowych w firmie WIKA we Włocławku? Jakie firma oferuje warunki zatrudnienia (na okresie próbnym i później), jaka panuje atmosfera?
Byłabym wdzięczna za wszelkie informacje :)
Pociąg 2016-07-26 11:41:52
Z tego co ja wiem, to w teym momencie są stanowiska takie jak specjalista kadr i płac, referent finansowy oraz chyba inżynier wsparcia technicznego - jeszcze wczoraj widziałem jakieś czwarte ogłoszenie, ale nie wiem, znikło. Atmosfera bardzo dobra, super!
2
Ja 2016-07-26 19:32:06
Otwarte rekrutacje widzę na stronie :) nawiązując do wspomnianej "super atmosfery" - interesuje mnie jeszcze, czy przynajmniej na początku można liczyć na mniejsze lub większe wsparcie ze strony współpracowników / program wdrożenia (bo bywa różnie), czy jednak od razu rzucenie na szeroką wodę i "radź sobie sam".
No i pytanie jedno z najważniejszych - na jakie zarobki można liczyć na początku zatrudnienia i czy po sprawdzeniu się/przedłużeniu umowy są szanse na podwyżkę (pytam, bo jak wiadomo, zazwyczaj na rozmowach kwalifikacyjnych pada jedynie pytanie o oczekiwania finansowe).
gość 2016-07-26 22:26:42
A jaka teraz panuje atmosfera w firmie? Dzięki za odpowiedź
beeee 2016-07-28 18:14:43
Dwa pierwsze dni będziesz traktowany ulgowo.Potem wymogi ze normę masz wyrobić.Co do zarobków to najnizsza krajowa bez szans na podwyżkę i uważaj żeby dobrze dodatki za nockę naliczali bo lubia oszukiwać.Ogolnie nie polecam pracy w wice.
4
eww 2016-07-28 18:27:10
@beeee a dlaczego uwazasz ze w firmie nie ma szans na podwyżke? wydaje mi sie ze to ejst kwestia czasu tylko
beee 2016-07-28 22:17:58
Dlatego ze zatrudnienie jest przez agencje nie przez zakład,a podwyżkę dostaniesz jak wzrośnie najnizsza krajowa tylko .
1
Ja 2016-07-28 22:48:00
Chyba się nie rozumiemy - pytałam o stanowiska biurowe, a podejrzewam, że nocki tych stanowisk nie dotyczą.
Oferta, która mnie interesuje to zatrudnienie bezpośrednio w Wice - jak wtedy wyglądają zarobki?
Ktoś się jeszcze wypowie?
hihi 2016-07-28 23:15:38
Ciekawi mnie jak wygląda zatrudnienie jako specjalista ds. kadr i płac, wiecie? Dobrze by się było załapać,.
baa 2016-08-02 20:39:30
No a jak myslisz? Jest rewelacyjnie zarabiasz 4500 na raczke nic nie robisz dostajesz auto sluzbowe tylko wiesz troche ogarnij swoj wyglad zebys nie wygladal(la) jak jedna pani z kadr ktora organizuje rozmowy testy(zupelnie jakby przyszli pracownicy starali sie o prace w instytucie naukowym) . Tak tak jest fajnie tym bardziej ze fizyczni zapracuja na Ciebie no ale coz takie jest zycie!!!!!!!!!!!
3
67 2016-08-02 22:11:06
a Referent ds. finansowych nadal nowy jest potrzebny w firmie?
tyo 2016-08-04 11:59:40
Inżynier Wsparcia Technicznego jest u nich potrzebny teraz.
1
az 2016-08-10 23:50:26
Byłem na rozmowie na Operatora CNC, ale jak mi zaoferowali 12 zł/g brutto + 3 miesiące okresu próbnego + lokalizację (SGF), to podziękowałem. Nie jestem może wielkim znawcą, ale uważam, że za dwa lata doświadczenia nie przy byle pierdołach powinienem więcej zarobić, albo przynajmniej uwzględnili koszty dojazdu...
2
Justyn 2016-08-11 08:11:49
Z tego co widzę u nich teraz są jakieś nowe 3 ogłoszenia do pracy. Więc mamy w czym wybierać. Zastanawiam się jak wygląda u nich ogólnie praca, napisze ktoś czy chociaż ludzie i atmosfera są spoko? O zarobki to bym się nie martwił jak na takie stanowiska
Mark 2016-08-11 19:43:32
A ja na Twoim miejscu pomyslalbym o zarobkach bo Wiesz z ludzmi jakos sie dogadasz robote jakos tam ogarniesz ale jak na koncie zobaczysz to co zobaczysz to dobrze Ci radze kup leki na uspokojenie!!!!!!! Ja tez bylem spokojny o zarobki i to na nieglupim stanowisku ale rzeczywistosc wyprostowala mi moje krecone wlosy na bardzo dlugo powodzenia
2
iwan 2016-08-11 19:45:56
A nie było mowy o żadnych premiach, dodatkach @Mark? Podstawa pensji wiadomo może nie zachwycać ale zawsze w firmach jest jakiś system motywacyjny tak też w ich ofertach piszą
Mark 2016-08-12 21:45:16
A i owszem byla mowa i to jaka!!!!!! Pracuje tu kilka lat i pomimo ze moj przelozony chwali mnie bardzo czesto za wyniki to premia motywacyjna jakos mnie omija dodatkow nie mam zadnych .Wiesz tak naprawde to nie mam na razie wyjscia i musze tu tkwic bo sytuacja rodzinna nie pozwala mi na razie na wyprowadzke do innego miasta. Ja naprawde dostaje podstawe i nic ponad to no ale coz jeszcze troche wytrzymam a WIKA swietnie sobie poradzi beze mnie .Nie ma ludzi niezastapionych zwabia kolejnego durnia takiego jak ja i bedzie im robil dobra robote.Pozdrawiam
3
Justyn 2016-08-12 21:49:29
przede wszystkim dobrze placa, chociaz dbaja tez o swoj prestiz i chca zatrudniac pracownikow wnoszacch jakies ompetencje do zespolu, na oferty pracy jakie teraz poszukują ludzi to konkretne stanwowsika glownie biura
Chico 2016-08-13 20:00:30
Do Justyn - weź się czlowieku zastanów co Ty piszesz
6
kokko 2016-08-13 20:02:10
Świetnie, że jest do polecenia @Asia, ale wiesz może czy jest szansa na to, zeby znaleźć u nich teraz zatrudnienie? Chyba nie widziałem żadnej oferty pracy.
Ustawiacz 2016-08-28 14:39:16
Pracę dostać dostaniesz bez żadnego problemu , jeśli nie zależy Ci na poważnych pieniądzach

Nie wiem z czym związana poprawa , natomiast od jakiegoś czasu jest spokojniej , chyba doskwieraC zaczyna brak chętnych do pracy na obecnych warunkach, presja duża natomiast z mobingiem żadnym się nie spotkałem .

Mobing to teraz stało się bardzo popularne słowo


Odnośnie finansów Ustawiacz 7 lat doświadczenia , odpowiedzialność całkowita za produkcję , zadań bardzo dużo powierzonych stawka 14.10

Finanse to dramat, na szczęście ja już znalazłem lepiej płatna firmę - natomiast jako 1 praca aby złapać doświadczenia i się zahartowac Wika była całkiem ok
kokko 2016-08-28 22:25:11
W sumie to się nie dziwię, że są teraz tak popularni @Renata, ale zobacz, że i tak atmosfera wszędzie teraz dopisuje.
Zostaw swoją opinię o WIKA POLSKA S.A - Włocławek
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WIKA POLSKA S.A