brak logo

WIKA POLSKA S.A

Włocławek

Opinie o WIKA POLSKA S.A

olx 2017-06-25 21:19
napiszecie mi cos o kierowniku z m2???bo mam tam isc .....
qaz 2017-06-27 23:26
ja nie placze,robie swoje i gdzieś mam ta ich premie,tylko że to wszystko jest tak w tajemnicy,jesli by mieli czyste sumienie to powinni wieszac na tablicy zasłuzonych na premię a nie pod stolikiem!!!!Też jest dziadostwem to ze ludziom umowy dają po tylu latach bo na SGFie jest tak jak powinno,umowy sa odrazu.Może się znajdzie ktoś odważny i zgłosi to gdzie powinien.
7
Borsuk 2017-07-01 11:07
Człowieku nikt przecież nie wywiesi na tablicy nazwisk zasłużonych na premie, bo po pierwsze ustawa o danych osobowych jest bardzo dobrą wymowką, a po drugie inni pracownicy by zjedli premiowiczów. Tobie moze to lata, ale większości olanych nie. A co do umów na sgf to czy one nie są czasowe?
Dyzio 2017-07-01 19:04
Czytanie ze zrozumieniem nie jest mocną stroną osób, które się tu wypowiadają. Opuszczam to forum. Szkoda zdrowia.
1
Abv 2017-07-01 23:16
Widocznie jesteś tak ciemny dużo wszystko jest jasne i zrozumiale
2
Kiwka 2017-07-02 21:39
Wika to z pewnością fajna firma ale niestety nie wszystkim odpowiada.
Młody 2017-07-03 13:26
A czy ktos moze sie wypowie na temat zatrudnienia przez agencje?jak to wyglada,czy sa różnice w traktowaniu pracowników?czy można liczyć i po jakim czasie na umowę bezposrednio z wiką?
Pip 2017-07-03 14:23
Jeśli chodzi o traktowanie czasowników to na pierwszym miejscu jest mobbing. Wiedza ze długo nie popracujesz to jada po młodym jak po lysej kobyle. Zero premii. Szans na zatrudnienie przez zakład nie ma. Ludzie po 8 lat robią na agencji. Lepiej poszukać pracy w innym zakładzie niż tu tracić czas za najniższą krajowa bez szans na podwyżkę.
2
Lila 2017-07-03 17:33
Skoro ludzie pracują i po 8 lat to juz chyba nie są czasownikami?
Pip 2017-07-03 17:51
Są bo czasownik to pracownik pracujący przez agencję na umowach przedłużanych co miesiąc.
1
Mlody 2017-07-04 00:30
Pip 2017-07-03 17:51
Ale na rozmowach mówią ze zatrudnienie przez agencje do roku.
Pip 2017-07-04 08:02
Kłamią żeby ludzie chcieli podjąć pracę.
5
Malizna 2017-07-14 08:53
Zastanawiam sie kto kieruje osobami które tak źle wypowiadają sie o agencji bo chyba nie sądzą że ktoś w to uwierzy?
Lol 2017-07-14 09:11
Naucz się czytać ze zrozumieniem sieroto.Wypowiedzi negatywne dotyczą zakładu wika a nie agencji.
5
Oceniacz 2017-07-18 22:05
WIKA to światowy lider rynku technologii pomiaru ciśnienia, temperatury i poziomu. Może dla niektórych osób to nie jest właściwe miejsce do pracy i lepiej ja zmienić?
1
xyz 2017-08-08 14:17
rozmawiałem z panią nt wakatu- wszytsko czytała pięknie z kartki-słychać to było. na koniec poiwiedziała że jeśli do końca tygodnia się nie odezwą to znaczy, że nie biorą mnie pod uwagę. dla mnie słąbo gdyż jest to stanowisko specjalistyczne. telefon i powiedzenie dziękujemy z tego czy innego względu zajęłoby 3 minuty. no cóż :)
5
Wargotka 2017-08-09 15:19
Fajnie, że WIKA ma trochę nowych ofert pracy, oby udało się dostać?
Qwerty 2017-08-11 16:46
Co to za molestowanie czy gwałty w Niemczech ?? Widzę, że grubo nasi polecieli .. ;D
11
ziomuś93 2017-08-11 21:25
Moze napisz coś jasniej czy tylko ploty?
4
Olaf 2017-08-13 11:22
Niektórzy jak się nudzą to piszą jakieś bzdury. Firma jest spoko tylko niestety jak wiele innych ma pracowników którym nie chce się pracować. Takie osoby nigdzie nie będą zadowolone natomiast lubią obarczać za swoje błędy firmę. Czasami myślę, że to może konkurencja?
() 2017-08-13 13:40
A ty w którym biurze pracujesz ze tak cukrujesz? ?Żenada takie wpisy.To nic nie da.Wika to dno!!!
5
() 2017-08-13 13:41
A ty w którym biurze pracujesz ze tak cukrujesz? ?Żenada takie wpisy.To nic nie da.Wika to dno!!!
4
Kenet 2017-08-16 11:26
Swoje wypowiedzi, bardzo emocjonalne zostawmy dla siebie. Każdy ma prawo pisać na forum swoje opinie. Często osoby mające problem w firmie chcą to przerzucić na innych!!
koza 2017-08-16 21:55
Jak taki lider to czemu ludzie na tych gównianych umowacg muszą robic,wstyd,ile mozna czekać pytam?
3
Agnieszka 2017-08-17 10:56
Kto był ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej w WIKA POLSKA S.A? W sieci pojawiło się klika nowych ofert pracy, między innymi na stanowisko Referenta ds. Systemów Zarządzania Jakością. Jakich pytań można się spodziewać podczas rozmowy? Czy coś szczególnie Was zaskoczyło? A może macie jakieś rady dla przyszłych kandydatów? Chętnie dowiemy się od Was więcej.
1
Karolina 2017-08-20 20:24
Mam zupełnie inną ocenę firmy. Pracuję tu na tyle długo, że poznałam pracę i ludzi. Mogę się cieszyć, że udało mi się z dobra pracą trafić. Frustraci zawsze sie znajdą i bez opluwania innych nie potrafią funkcjonować. Jak ktoś chce to zawsze znajdzie jakiś problem
4
Qwerty 2017-08-21 14:47
Podobno jakiś tam (bliska znajomość z kadrowa ) chciał zgwałcić kolesia.. no kurde co jeszcze nas tu spotka.. jak najdalej od WIKA POLSKA !!
1
Suzia 2017-08-23 18:37
Czytając te opinie nie wiem kto pisze prawdę. Starzy pracownicy skarżą się ponieważ są nie docenieni karani zabraniem premi a młodzi opisują pozytywnie firmę. Nie uwierzę napewno w to że osoba pełniąca funkcje brygadzisty w tak preźnej firmie dostaje dodatku tylko 43 zł brutto. Moi znajomi pracują w tej firmie i z tego co mówią zarobki nie są mniejsze niż 2000 zl soboty płatne 200zł wczasy pod grusza kasa na święta Bożego Narodzenia i Wielkanocy 13 pensja i możliwość wyjazdu za granicę za nie małe pieniądze więc nie wiem czego pracownicy oczekują więcej od zakładu wiadomo że nigdzie nie jest idealnie ale niektórzy chyba za wiele wymagają od kogoś a sami nie dają nic
Demom 2017-08-23 19:35
To chyba znajomi cię zle informują były wyjazdy za dobrą kasę ale się skończyły to po pierwsze, 13 pensji brak sam w lutym konczyłem 13 lat pracy dostajesz dyplom i odznake, to nie prawda że tylko starzy pracownicy się skarżą bo i młodzi też, zarabiają więcej niż 2000zł z tego bowodu iż pensja jest stała a najniższa krajowa na poczatku roku poszla w górę.... Jakie wczasy pod gruszą ogarnij się kobieto. Jak znajomy powie że zarabia w tej firmie 5000 jako robol uwierzysz i napiszesz ??? Śmieszna jesteś....
5
olx 2017-08-23 22:44
ile mamy tu czekac na umowy,niech wkoncu wika sie ogarnie i cos z tym zrobi bo już ludzie zaczynają odchodzic,jeszcze troche jak otworza zakład w BRZEŚCIU to państwo co siedzi za biurkiem będzie tu dymało na produkcji
8
Piter 2017-08-24 09:24
Uwierz mi, ze zechcesz wrocic do Wiki, bylem wczoraj na rozmowie w brzesciu. Oferuja prace przez work service...
1
Piter 2017-08-24 09:29
43 zlotych dodatku to prawda, jest to ujęte w regulaminie wynagrodzeń, rozdział IV paragraf 19.
3
Krzysztof 2017-08-24 11:09
Szukając pracy robiłem rozeznanie i wiem, że WIKA POLSKA ma dobrą opinię jako pracodawca więc nie rozumiem tym skarg na forum.
1
XYZ 2017-08-24 20:54
Weź się nie ośmieszaj
7
magik 2017-08-24 23:58
Ile można zarobić na stanowisku ustawiacz? Zastanawiam się czy aplikować...
Simi 2017-08-25 12:09
A ile wynosi najnizsza krajowa?
8
magik 2017-08-25 23:55
OK nie mam więcej pytań.
Kaśka 2017-08-29 11:16
Jak widzę to WIKA POLSKA nie ma specjalnie ofert pracy. To znaczy, że ludziom dobrze się tu pracują i nie zmieniają firmy. Szukam dobrej pracy i m.in. trafiłem tu dlatego że słyszałem o nich dobrze. Może ktoś napisać kilka informacji jak się pracuje?
1
wika 2017-08-30 06:52
Po co pisac zapraszamy sama zobaczysz ten raj
5
Ttralala 2017-08-31 09:14
Czemu tak trudno dostac sie do pracy, chociaz non stop sa nowe oferty pracy?? Tyle ludzi sklada tam cv ze od maja zero odzewu? A aplikuje co nowa oferta
3
Kazimierz Wielki 2017-09-04 09:19
Ludzie którzy szukają pracy najpierw sprawdzają informacje o firmie, czytają wypowiedzi pracowników po to żeby sobie wyrobić opinie. Na tym forum mało jest wypowiedzi o atmosferze w pracy i wiele innych tematów. Z zasady jak jest dobrze to mało hejterowskich wpisów!
jaga 2017-09-05 12:17
składałam cv już chyba ze trzy razy ..jak sie dostac do pracy w wice .moze Pan cos podpowie
jaga 2017-09-05 12:17
składałam cv już chyba ze trzy razy ..jak sie dostac do pracy w wice .moze Pan cos podpowie
Kazik 2017-09-07 22:19
Może ktoś tu pracuje bardziej z konieczności i dlatego nie jest zadowolony! Firma spoko, zarobki również choć wiadomo, że większe to byłoby lepiej. Może lepiej tak nie narzekać tylko za pracę się brać ?
1
Boss 2017-09-12 13:12
Zarobki spoko? Ty chyba zarobkow spoko nie widziałeś.
4
Syfon 2017-09-12 19:06
Czemu twierdzisz że ludzie tu tylko narzekają?! Powinni wziąść się za prace hmmm czyli co robota sama się robi twoim zdaniem? Skoro tak to samo się robi robota to po co nas trzymają czemu nas nie zwolnią za siedzenia ludzie sami się zwalniają !!! Kasa rzeczywiście spoko hahaha jałmużna...
3
Kiwka 2017-09-12 20:17
Skoro nie ma pracy i dostajecie tylko jałmużn to dlaczego nie zmienisz firmy? Może w innej bedzie znacznie lepiej i nie będziesz musiał siedzieć tylko pracować!
Syfon 2017-09-12 21:45
A właśnie zmieniłem firme i już idą kolejni w moje ślady dość dymania przez 8 lat ludzi ... I wyobraź sobie ze tam nie siedzialem a że ty siedzisz to masz pecha nie pisałem że siedzial czytanie ze zrozumieniem nie boli...
3
Kasiek 2017-09-12 22:23
Syfon dobrze gadasz pracowałam na wpl i teraz sgf tragedia jest zwalniam się. Tylko lojalka mi sie skończy a to już za kilka miesiecy nie będę za ta Jałmużne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
Agnieszka 2017-09-19 12:00
@Kasiek - a czy możesz napisać nieco więcej o swoich doświadczeniach związanych z pracą w WIKA POLSKA S.A? Co sprawia, że masz tak negatywną opinię o firmie? Konkretne informacje będą najbardziej cenne. Warto też zauważyć, że to co Tobie w firmie nie odpowiadało, dla innej osoby może nie mieć aż takiego znaczenia. Mam nadzieję, że będziesz mogła uzupełnić swoją wypowiedź.
Zostaw swoją opinię o WIKA POLSKA S.A - Włocławek
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WIKA POLSKA S.A