brak logo

WIKA POLSKA S.A

Włocławek

Opinie o WIKA POLSKA S.A

Zainteresowani 2017-05-13 21:30
Mam zamiar wybrac sie tam na prace wakacyjna Lipiec-Sierpien-Wrzesien. Co sądzicie o tej ofercie? Warto?
2
Zainteresowani 2017-05-13 21:30
Mam zamiar wybrac sie tam na prace wakacyjna Lipiec-Sierpien-Wrzesien. Co sądzicie o tej ofercie? Warto?
Ja 2017-05-16 09:15
Nie warto. Chyba ze chcesz stracić wakacje za 1400 na miesiąc na 3 zmiany i lubisz być sponiewierany przez starszych stażem pracowników. Szczególnie nie polecam trafić na M9. Ogólna patologia. ...alkoholicy,zboczency i oszuści.
3
Agnieszka 2017-05-16 09:22
@Ja, według Ciebie pracownicy, którzy mają dłuższy staż pracy w firmie 'sponiewierają' nowych pracowników. Co masz konkretnie na myśli? W jaki sposób się to przejawia? Czy spotkała Cię jakaś mniej przyjemna sytuacja?
Ja 2017-05-16 09:39
Wszechobecny mobbing
1
Agnieszka 2017-05-16 09:41
@Ja Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Czy według Ciebie takie sytuacje pojawiają się w WIKA POLSKA S.A?
Ja 2017-05-16 09:50
Co to jest mobbing to ja wiem.Nie potrzebna mi definicja. Takie sytuacje są na porządku dziennym w wice.Osoby które go stosują robią to dla własnej satysfakcji.Chorzy ludzie.Chora atmosfera. CHORY ZAKŁAD.
4
Agnieszka 2017-05-16 10:01
@Ja w takim razie polecam zgłosić takie sytuacje do swojego przełożonego/kierownika/dyrektora.
Ja 2017-05-16 10:04
Sytuacje były zgłaszane. Przełożony zignorował. Taki poziom przedstawiają wszyscy w wice ,nawet kadra kierownicza.
3
Agnieszka 2017-05-16 10:13
@Ja, w takim razie może najlepszym rozwiązaniem będzie zgłosić sprawę do kierownika Waszego przełożonego?
1
Pracownik 2017-05-16 20:47
Faktycznie m9 to już nie ten dział co kiedyś jest coraz gorzej mają gdzieś pracowników którzy pracują już długo, premie dostają te same osoby ,podwyżki ci którzy krócej pracują od starszych,a młodzi robią co chcą i tego nie widzą bądź nie chcą a na nas starszych jadą
4
Marcel 2017-05-17 08:40
I tu masz całkowitą rację młodzi rządzą tak też jest na sgf,jedni i ci sami dostają premie od kierasa a starzy pracownicy jak śmieci tylko zapi... mają, taka jest prawda co piszesz gowniaze po 20stce zostają ustawiaczami i jadą do niemiec co nawet 10miesiecy nie przerobili taka równość jest ten zakład tak nas starych pracowników docenia potrzebni tylko do tyrki jesteśmy.
4
Abc 2017-05-17 10:21
Wika to jeden wielki SYF!
4
Agnieszka 2017-05-17 10:32
@Abc, a Ty dlaczego tak uważasz? Czy zgadzasz się ze swoimi poprzednikami? Może napiszesz nam więcej o swoich doświadczeniach z WIKA POLSKA S.A?
Abc 2017-05-17 11:27
Zgadzam się w 100%.Spotkały mnie podobne sytuacje.
2
Benq 2017-05-17 14:13
Napiszcie konkretnie jakie sytuacje mają miejsce, a nie mobbing mobbing i narzekanie na młodszych stażem pracowników, że robią co chcą i na kierownictwo. Na czym to konkretnie polega? Od razu też wyjaśnię.... Nie, nie jestem pracownikiem wiki. Zastanawiam się nad podjęciem tam pracy, mam kilkunastoletnie doświadczenie z różnych fabryk, ale wasze komentarze mnie hamują, bo nie chcę trafić z deszczu pod rynnę.
Agnieszka 2017-05-17 14:29
@Benq, a nad pracą na jakim stanowisku się zastanawiasz? Ogólne warunki pracy, atmosfera mogą się od siebie troszkę różnić, własnie w zależności od obejmowanego stanowiska.
Ja 2017-05-17 15:21
Tutaj ręka rękę myje. Kierownictwo trzyma ze sobą. Szary pracownik nic nie wskora. Dziadostwo i tyle. Proszę nie usuwać negatywnych komentarzy. Komu jest wstyd?Prawda boli?
4
Agnieszka 2017-05-17 15:32
@Ja jeżeli jakiś komentarz został zarchiwizowany, to musiał być on niezgodny z Regulaminem Serwisu GoWork.pl
Abc 2017-05-17 16:11
Jeśli nie chcesz trafić z deszczu pod rynne to szukaj pracy w innym zakładzie. Słowo mobbing mówi wszystko.Poczytaj dokładnie wszystkie komentarze. W wice ostatnio nawet interweniowała PIP. ...
2
Benq 2017-05-18 07:55
Specjalista ds. dostaw w dziale jakości.
Ja wiem, że praca tzw. pracownika szeregowego jest najbardziej niedocenianą pracą, niestety. Sam kiedyś byłem tzw. agencyjnym liniowcem, więc doskonale znam realia fabryk.
ON 2017-05-18 15:45
CZY KTOŚ SŁYSZAŁ O WPROWADZENIU SYSTEMU 4- BRYGADOWEGO
3
$$$$ 2017-05-19 10:58
M9..Jeśli jest mobing wobec pracowników to wprowadzają go jedne i te same osoby kto tam pracuje to wie doskonale o kogo chodzi:). Na tym dziale pomiataja czy to jest stary pracownik czy świeży jeżeli nie podpasujesz to jesteś na przegranej pozycji.Na nie których stanowiskach pracują takie osoby które nawet na maszynę by się nie nadały :)
3
Jacek 2017-05-19 11:04
A ty co premi nie dostajesz jak młody robi więcej niż stary to nic dziwnego ale żeby odrazu rządzić no to jest śmieszne he chyba tobą :)
Olo 2017-05-19 11:53
Dokładnie. Począwszy od pseudo ustawiaczy alkoholików lub takich co całą zmianę w toalecie siedzą poprzez pseudo mistrza elektryka alkoholika ,pseudo majstrowa oblakana oszustwa po pseudo kierownika chama ślepego udając ego ze nic nie widzi. Patologia M9!
3
Były pracownik 2017-05-19 14:37
Tez żeby było dobrze to trzeba byłoby palec prosto trzymać jak to niektórzy robią na m9
3
M9 2017-05-19 19:14
A mi tu jest bardzo dobrze pozdrawiam z M9 :)
2
Były pracownik 2017-05-19 19:30
I wszystko na ten temat widocznie coś w tym kierunku robisz
2
M9 2017-05-19 19:46
Zadaję się z odpowiednimi osobami
Były pracownik 2017-05-19 20:16
Jak ktoś się nie szanuje i za grosz honoru nie ma to fakt ten ma dobrze widocznie tak trzeba teraz robić
2
M9 2017-05-19 20:31
Zaraz że brak szacunku a jak się robi to z przyjemności a przy okazji są korzyści
1
M9 2017-05-19 21:24
Widzę że niektórzy żyją tym forum i łykaja wszystko co się napisze
Dzięki za dobrą dawkę humoru
Serdecznie pozdrawiam z M9
2
Abc 2017-05-19 21:31
Tak się składa że wszystko co napisane to prawda.
5
teo 2017-05-22 20:40
Tak sobie czytam te wszystkie opinie i trzeba przyznac ze sa bardzo rozne nie mniej jednak jako dlugoletni pracownik ktory bardzo lubi swoja prace przyznaje racje wielu negatywnym opiniom bo: nie podoba mi sie fakt ze pozbawieni jakijkolwiek znajomosci produkcji ludzie obsadzani sa na wiodacych stanowiskach i przeszkadzaja prawdziwym fachowcom pracowac , nie podoba mi sie to ze osoby na stanowiskach wyzszych niz szara produkcja pozbawiona jest calkowicie empatii, nie podoba mi sie to ze nikt ale to nikt z biura np.Agnieszka z owego forum nie zrobi nic aby bylo lepiej fajniej po prostu po ludzku i dlatego nie lubie tego miejsca gdzie wykonuje swoja prace czuje sie w nim zle czuje sie w nim chory i jak jeszcze do niedawna kochalem tu przychodzic tak teraz czuje sie jabym odbywal jakas kare lub ciezka pokute i tylko dlatego ze ludzie typu brygadzista kierownik potrafi swoja postawa zabic w normalnym czlowieku zaangazowanie w pracy dbalosc o jakosc itp. pozdrawiam wszystkich forumowiczow a szczegolnie pania Agnieszke ktora bardzo dzielnie broni dobrego imienia firmy ale niestety przegrywa z rzeczywistoscia.......
6
Kiwka 2017-05-22 23:28
Ta profesjonalna firma i myślę , że wiele osób pracuje i jest zadowolonych z pracy. Zawsze znajdzie się ktoś komu jest źle.
1
Agnieszka 2017-05-23 09:32
@teo jak już wspominałam nie współpracuję z WIKA POLSKA S.A. Jestem pracownikiem Serwisu GoWork.pl Żeby dowiedzieć się więcej o moim zadaniu - kliknij w ikonkę mikrofonu obok mojego nicka. Chętnie również poznaję Wasze opinie na temat pracy w tym miejscu.
Może w takim razie warto żebyś zgłosił swoje uwagi, według Ciebie dotyczące ulepszenia pracy w tym miejscu, swojemu przełożonemu?
Mądry 2017-05-24 11:01
Awanse skądś sie wziely hehe. Mógłby trochę pozory zachować bo to po kwalifikacjach to raczej nie jest.
2
Agnieszka 2017-05-24 13:04
Proszę o zamieszczanie merytorycznych komentarzy na temat pracy w WIKA POLSKA S.A, a nie na temat poszczególnych, konkretnych pracowników.
Ja 2017-05-24 15:17
I tacy ludzie pracują w wice. Brawo!Dom publiczny jest bardziej przyzwoity niż to coś. ...
3
Grazyna 2017-05-24 15:49
Ojej to prawda Marcinek. Ile imbir ludzi oszukal, ile naobiecywał to szok. A jechac i tak już nikt nie chce. Ja za te pieniądze tez już bym nie pojechala. Tyle lat pracowalam na wplu, teraz na sgfie i mam mniej niż nowi z ulicy!! A wymagają coraz wiecej i jeszcze sie dziwia ze człowiek podwyżke chce. Szkoda gadac.
3
Yes 2017-05-25 09:55
A ja mam pytanie ile trzeba pracować żeby awansować na ustawiania bo chyba nie za długo
Yes 2017-05-25 09:55
A ja mam pytanie ile trzeba pracować żeby awansować na ustawiania bo chyba nie za długo
Ciekawe 2017-05-25 12:18
Ciekawe ile firma placi za usuwanie komentarzy. Jak prawda boli np kierownika ze za babami lata to z jego pensji idzie czy z tego co miało być na podwyzki w sgf?
Ona 2017-05-25 14:34
Ja mniej-więcej pamietam co wczoraj usunęli z wczoraj i chętnie przypomne żeby już nie trzeba było kasować: było o tym ze pewna ważna osoba w młodszej spółce firmy daje awanse bo na coś liczy. Ostatnio na młoda blondyke podobno. Resztę każdy sobie dopowie. Zreszta macie oczy to widzicie
2
Xyz 2017-05-25 14:45
Aha nie zapominajmy o mobbingu jako motywie przewodnim. ....szczególnie na M9.
1
Agnieszka 2017-05-25 15:00
@Xyz czy ty również, jak inni użytkownicy uważasz, że w firmie panuje mobbing? W jaki sposób według Ciebie to się przejawia?
Xyz 2017-05-25 15:12
Przestań juz zadawać to głupie pytanie.Ja nie uważam lecz stwierdzam fakt! A przejawia się w taki sposób jak jest opisane wyżej.
2
Ustawiacz 2017-05-25 21:09
Atmosfera jest chora w tej firmie, ale jeśli część osób fizycznych się wywyższa to czemu mają nie robić tego kierownicy ?

Pracuje jako ustawiacz odpowiadam za ustawianie i prace ludzi, ale szanuje ich i nie gonie jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale ja uważam, że na pierwszym miejscu jest człowiek i dobra atmosfera a nie tylko orać w pracownika i kolejne zera na koncie właściciela, a część ustawiaczy za marna premie kwartalną są w stanie gonić swoich pracowników jak roboty.
Przykład opierdzielic operatora/ montera za to że z kimś zamienił dwa zdania.
To my możemy budować atmosferę więc duża czescio ustawiaczy - wstydźcie się powtarzam to ludzie są najważniejsi !
3
Aaaa 2017-05-25 23:07
Bardzo dobrze napisał ustawiacz za parę groszy sprzedadza wszystko ,ale wszystko w dwie strony działa też uwazam jaka płaca taka praca i ktoś te chore sytuacje wprowadza tylko szkoda,że nie pamiętają jak sami pracowali jako pracownik fizyczny ,a dziś jacy dobrzy wzorowi pracownicy, a sami normy nie robili ,awanse oraz dobre stanowiska bo rodzinka to przyjaciele mam nadzieje,że trafia na swoich
2
Lol 2017-05-26 14:47
Dokładnie tak.Ustawiaczy na M9 pasują do tego opisu.Jeden alkoholik furiat molestujacy pracownice, drugi leser chwalacy się ile to czasu w trakcie zmiany przesiedzial w łazience. Wszyscy jak jeden mąż stosujący mobbing. Sądzę że bez wyrzywania się na pracownikach dzień wedlug nich byłby niezaliczony .Nawet maszyny ustawiacz nie potrafi ustawić na M9. Chorzy ludzie w chorym zakładzie.
3
Zostaw swoją opinię o WIKA POLSKA S.A - Włocławek
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WIKA POLSKA S.A