brak logo

WIKA POLSKA S.A

Włocławek

Opinie o WIKA POLSKA S.A

leo 2016-04-27 19:39:06
No cos Ty rezygnujesz? Bo chyba sie nie poddajesz WIELKI CZLOWIEKU?Mam dla Ciebie propozycje podejdz jutro do mnie i powiedz ze Leo to ja a wtedy publicznie Cie przeprosze jesli czujesz sie dotkniety moimi wpisami.Jesli natomiast nie zgadniesz kim jestem to potwierdzi sie moja opinia o Tobie ze jestes malym zalosnym robalem ktory jest odwazny wtedy gdy nikt go nie widzi i czmycha z podkulonym ogonem w obawie ze spotka go za to kara.Twoje"zegnam ozieble itd" jest tak zalosne ze kojarzy mi sie ze starymi paniusiami ktore poklocily sie o cos w kolejce.Ty a moze Ty masz cos z baby?Pewnie ze tak PLOTUCHOWANIE!!!!!!!!!!!! Bywaj stary w sobote biegnij na rynek to zbierzesz wszystkie ploty i bedziesz mial co robic przez pare dni ha ha ha
2
ktoś 2016-04-27 20:06:37
Jakiż ty jesteś denny Leo. Gdybyś był inteligentny albo chociaż używał mózgu ( ach przecież ty go nie posiadasz ;)) zorientowalbys się ze ja juz w wice nie pracuje (czyt. wcześniejsze wpisy )to na zakończenie i podsumowanie twojego braku wykształcenia i zerowego poziomu. Nara patalachu haha ukończ wkoncu podstawowe wykształcenie.
3
zniesmaczona 2016-04-27 20:23:10
Co tu się dzieje? Miałam się zatrudnić w wice ale jak czytam na forum jacy ludzie tam pracują jak np. Leo to odechciewa mi się. Atmosfera musi być ciekawa na zakładzie to potwierdza ze opinia o zakładzie jaka krąży na mieście jest prawdziwa.
2
Pocisk 2016-04-27 21:37:02
Jak ktoś ma zamiar przyjąć się do Wika Sgf to niech to sobie wybije z głowy a w szczególności spawacze którzy po 10 latach nie mogą zarobic 2tysiecy zł bo jest taki ktoś jak żałosny kierownik Imbirski (złotówa) który podnosi stawki tylko swoim znajomkom,konfidentom i lizusom a reszcie da po 20 groszy brutto :) A więc ludzie omijajcie ten syf z daleka.
4
moka 2016-04-28 13:50:48
co tam na m8
Nieznajoma 2016-05-01 11:26:09
Szczerze? Lepiej nawet nie pytać .....
Jeśli ktokolwiek ma zamiar się tutaj zatrudniać , niech zastanowi się kilka razy i nastawi mocno na gnebienie psychiczne

Przez kogo? Każdy z zakładu wie....

Przyszło już kilkunastu pracowników zostało z tego co kojarzę dwoje ... Osoby zazwyczaj pracują tydzień lub miesiąc i odpuszczają
4
pracownik 2016-05-02 18:41:44
O Księdzu powiedziano już chyba wszystko, a prawda jest taka, że do wszystkiego doszedł własną ciężką pracą i jeśli dostanie awans, to na pewno załużenie... a nawet jeśli ma dużo kasy i jeździ dobrymi samochodami, to nikomu nic do tego... Ciężko pracuje i ma do tego prawo... a wymyślanie, że donosi do kierownika, czy pochodzi z kryminału to tylko efekt zazdrości, nic więcej.. ja mogę być pracownikiem na jego linii, przynajmniej będzie porządek...
???? 2016-05-03 21:27:24
No fajnie ze ktoś z Leo tak zawziecie walczyli a teraz cisza chyba ktomus styki się spalily ale komu???
hsoa 2016-05-04 11:58:12
Ej no nie mówcie, że jest tak tragicznie tutaj @Nieznajoma. Wysłałem dopiero co cv na stanowisko operatora CNC. Oferują pracę na najnowszych maszynach firmy DMG, szkolenia podnoszące kwalifikacje, możliwość rozwoju zawodowego w kierunku programisty CNC. Jak dla mnie wygląda to fajnie i chciałbym tak pracować u nich...
Welder 2016-05-04 16:07:23
Proponowali mi stanowisko jako spawacz za 1200 zł /mc śmiech na sali.
4
Ribmi 2016-05-05 09:58:16
Ta firma to jeden wielka kpina nie polecam jej nikomu no chyba ze ktos lubi byc niewolnikiem i robic na takich nierobow jak mistrzowie i kierownicy na poczatku na objecuja ile to nie bedziemy zarabiac a pozniej do konica zycia bedziemy pracowac za 1300 zl bez mozliwosci podwyzek a wyjazdy z sgf to fikcja wysylaja tylko tych co trzymaja palac po sam lokiec w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] u kierowcitwa ogolnie nie polecam
3
wika 2016-05-05 15:34:03
Niestety to prawda ale najgorsze jest to ze tam juz lepiej nie bedzie to jest naprawde ostatni kawalek chleba
3
wujek asi 2016-05-05 21:31:03
lepiej będzie jak sam na to zapracujesz. ja w to wierzę i zamierzam zdobyć u nich zatrudnienie jako Konstruktor Maszyn i Urządzeń, bo wiem że to trudne ale rozwojowe i jest wakat
BYŁY SPAWACZ 2016-05-06 09:19:35
Widzę że już kadry cukrują na forum , aby zachęcić kogokolwiek do pracy w tym syfie. Nie dajcie się zwieść pozytywnym wpisom to ustawka. Jak można chcieć pracować za najniższą krajową . Niech ci co wypisują pozytywne opinie napiszą ile dostali , nie dajcie się nabrać tym wyzyskiwaczom !!!!!!!!!!!
2
Omo 2016-05-07 14:17:37
Ksiądz ciąg dalszy. Ksiądz jest fajny, spokojny, ma pasje, można z nim porozmawiać na wiele tematów. Ksiądz się nie denerwuje, nie irytuje, nie narzeka. Ksiądz pracuje, nie ma humorów. Czym się różnimy? My pracujemy na chleb, na czynsz, na rodzinę, na opłaty, na paliwo, na życie po prostu. Ksiądz nie pracuje dla pieniędzy bo je ma ( a skąd mają było pisane wcześniej ). Ksiądz mieszka na wielkiej plebanii i ma wszystko pod nosem. Ksiądz nie martwi się zakupem małego M na kredyt, ani żeby było co do garnka włożyć. Ksiądz jest od nas fajniejszy bo ksiądz się niczym takim nie stresuje. Jak to księża- pieniądz jest. Brawo Ksiądz. Ps. A jak się Księdzu coś nie spodoba to w minutę zawinie kiece i poleci bo pracować nie musi ( ot taka druga strona medalu ).
2
leo 2016-05-07 22:10:23
Sory ale bylem chory i wirtualny swiat nie istnial w mojej rzeczywistosci.Styki dzialaja i podejrzewam ze Ktosiowi wypalily sie pomysly na obrazanie mnie i innych uzytkownikow tego forum.Co do pracy w firmie zgadzam sie z tym ze nie jest lekko.Pracownik ma byc perfekcyjny na kazdym stanowisku pracy i miec wpojona idee Kaizena.Formuly pokajoke muda serwis lewel czas taktu musi recytowac jednym tchem i to bezblednie bo inaczej kierownik sie nieukiem zajmie.Czasem widze jak troche starsi pracownicy sa skrepowani tym smiechu wartym odpytywaniem pod tablica.Mysle ze natlok obowiazkow w pracy klopoty zycia codziennego wystarczajaco daja w kosc naszym pracownikom.Czekam tylko na kolejne zyczenia ze strony biura kaizen a wlasciwie rozkazy.
3
abcd 2016-05-08 18:48:30
Leo co ty za bzdury piszesz? ! Starzy pracownicy się cieszą i maja satysfakcję jak jakiś kier czy inny buc majster jedzie po nowych! Nienormalny jesteś z takimi teoriami. A z tego co czytam to ty ublizasz a nie tobie .
1
ja 2016-05-11 09:47:54
Panie kierowniku z M8, proszę bardzo uważnie przeglądać kamery to co się dzieje na hali.I tak naprawdę ustawiaczki i ustawiacze chodząc do Pana donosząc na daną osobę , której nie tolerują robią wszystko żeby mieć z tego wielką satysfakcję. Kłamią Panu w żywe oczy , a Pan bezgranicznie takim osobom wieży.Może czas przyjrzeć się właśnie tym osobom ,które są na stanowiskach ustawiaczy sama klika swoich bronią , a nie raz popełniały błedy , ale która lub który doniesie na swoja psiapsiułkę,kolegę. Zawsze potrafią z tym sobie poradzić i to ukryć.Jest taka ustawiaczka o co ją zapytasz związane z daną pracą , która wykonujesz ,odpowiada nie powinno
cię to interesować , popełni błąd wmówi ci ze to ty go popełniłaś nie ona.Zadam pytanie to po co one są na tym stanowisku jeśli o cokolwiek zapytasz dostajesz właśnie taką odpowiedż. Myślę że czas na zmianę nowych ustawiaczy i ustawiaczki , a je zagnać do solidnej pracy , nie miały by czasu na plotkowanie danych osób i buntowaniu reszty osób , które liżą tyłki aby mieć fory u nich.Jednym słowem Mobing był i nadal istnieje na dziale M8.Może w końcu ktoś zrobi z tym porządek.
1
Oburzony 2016-05-12 22:04:57
Tak naprawdę to na każdym dziale jest mobing ręka rękę myje, kierownik nic z tym nie zrobi dopóki to dalej nie pójdzie wyżej, a tak naprawdę to oni wszyscy się śmieją z pracowników,ale miejmy nadzieję, że każdego sięgnie sprawiedliwość nie tacy ludzie lecieli ze stanowiska tylko cierpliwości i każdy trafi na swojego
3
mija 2016-05-13 08:48:46
Pracowałam na M8 i dzięki bogu juz tam nie pracuje , tam sie nie da pracowac normalnie , jesli nie masz kogos znajomego ,beda cie gnebic wysmiewac sie z ciebie a przede wszystkim stoiac na MTO przyjzalam sie co tam sie dzieje , mialam okazje stac na przeciwko MTO nie raz . Tam dopiero są szopki ustawiaczki zachowuja sie jak by byly na stanowisku kierowniczym . Niech trafi tam osoba ktorej nie znosza ,odczekaja jak kieras do domu pojdzie i szukaja jakby tu zaczac afere i dopiec tej osobie i po za plecami sie z niej wysmiewaja ze zrobila cos zle.Tam sie nie da pracowac ani myslec logicznie dlatgo mozna popelnic blad i one dobrze o tym wiedza , robia to po zlosc danej osobie ,tylko po to by jej sie pozbyc bo kto wytrzyma psychicznie .Ja stalam na kaizenie i nikt z ustawiaczy nie podszedl i nie powiedzial mi jak mam pakowac w co musialam biegac i pytac sie innych ludzi co mam robic bo ustawiacz wyszedl na fajke i mial to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] A bylam co dopiero przyjeta do pracy . Jak wrocil z tej palarni wydzieral sie na mnie ze to jet zle ,wiec skad mam wiedziec jak mam to robic , skoro nie mialam pojecia co to jest obejma w jaki kartonik pakowac jesli nikt mi tego nie powiedzial.Atmosfera jest tam chora . Ludzie nie bojcie sie z tym isc gdzies wyzej skoro kieras z tym nic nie robi zrobcie cos sami, bo ja mam zamiar isc w tej sprawie i wszystko opwiedziec .
1
były 2016-05-13 14:01:44
Mija @ja pracowałem na m9 i tam jest podobnie. Mobbing to norma. Kto chce zachować zdrowie i to psychiczne również niech się dwa razy zastanowi zanim podejmie pracę w wice.
3
Oburzony 2016-05-15 17:41:07
Najgorsze jest,ze pracownik pójdzie wyżej z problemem to i tak góra go oleje bo ze zwykłego człowieka zrobią głupiego łącznie z kierownikiem wydzialu
2
iga 2016-05-15 20:22:21
Ludzie pracuja po 5,7 lat i na umowach co 2 tygodnie tak jest właśnie na M8.Chodzą proszą sie o umowe normalna i dostaja odpowiedz ze sie nie nadaja,albo ze normy nie wyrabiaja, to po jaka cholere trzymaja takich pracownikow skoro nie ma z nich zadnego pozytku.To jest kpina wiedza ze my czasowcy pracujemy na ich premie i gnaja nas, dla nich nie liczy sie czy w danej sytuacji cos ci dolega itd..ma byc norma i juz nie ma dyskusji.Nam nie nalezy sie nic.Taka sprawe poruszyc trzeba w telewizji.Mialo nie byc smieciowek i co nadal są i watpie zeby w tym zakladzie sie cos zmienilo na lepsze.
3
## 2016-05-16 07:49:25
mobbing na m8 to codziennosc,wikowcy dostaja premie a czasowcy nic,za wyrobienie normy rocznej tez dostali kase,sami to zrobili,nowi pracownicy sa szkoleni na innych wydzialach zeby nie uciekli od razu z m8,niektorzy co maja umowy na liniach gwiazdorza zamiast robic a czasowiec zapieprza zeby wyrobic norme.
4
olo 2016-05-18 21:42:52
Ale pojechali po M9. W większości się zgadzam...
4
Pracownik 2016-05-21 12:24:32
Niech wreszcie ktoś z wyższego szczebla zainteresuje się sytuacją na wydziale M6 a w szczególności spraw dotyczących grafików ,dwunastek 5 dni w tygodniu oraz mobingu.
2
były spawacz 2016-05-21 16:33:08
LUDZIE JACY WY GŁUPI I NAIWNI GÓRA DOBRZE O WSZYSTKIM WIE I MA WAS TAM GDZIE KURKA JAJECZKO TAK MA BYĆ MACIE ZAPIEPRZAĆ ZA GROSICZKI I SIĘ ŻRYĆ MIĘDZY SOBĄ O TO TU CHODZI. TO WY SAMI MACIE SIE NAUCZYĆ MÓWIĆ NIE PRZEŁOŻONYM I WALCZYĆ O SWOJE PRAWA A NIE ZASŁANIĄĆ SIĘ STRACHEM ZE PRACE STRACICIE .JAK TEGO NIE POTRAFICIE I NIE ZNACIE SWOJEJ WARTOŚCI TO ZNACZY ZE TAK Z WAMI WLAŚNIE NALEŻY POSTĘPOWAĆ BO W OCZACH GÓRY JESTSCIE ZEREM !!!!!!!!!!!!
1
ojoj 2016-05-21 18:49:21
Wika ogłasza się gdzie tylko może. Radio internet nawet w autobusie. Ludzie nie chcą tam pracować. Tez miałem propozycje z ich strony za 1300 sory ale zacznijcie szanować pracowników to może znajdą się chętni do pracy na 3 zmiany gdzie dodatki do popoludniowek i noce to nie górka tylko wyrównanie do najniższej. To kpina jakie macie podejście do ludzi! !!
4
Pracownicy wika 2016-05-23 16:23:46
Do ja pytanko skoro wystawiasz taka opinie o ludziach to w takim razie jak długo bądź jak krotko pracowałas na m9 i podaj swoje nazwisko jak podajesz innych i jesteś tchurzem
ja 2016-05-23 16:37:02
Do pracownikow wiki.po 1 tchorz pisze sie o z kreska analfabeci.po 2 prawda boli co? M9 ,to kupa lajna a nazwisko podac? ,no szczyt debilizmu z waszej strony :)
3
ja 2016-05-23 17:10:57
Zadziwia mnie twoj tok rozumowania.skad wniosek ze nie pracuje na m9 I to ze jestem kobieta? ,w obu przypadkach jestes w bledzie ,:) ale w koncu piszesz bez ortow brawo !
2
Pracownicy wika 2016-05-23 17:19:15
Po pierwsze jeśli chodzi o błędy ortograficzne to zacznij od siebie bo sama napisałas zamiast [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] duly po drugie zamiast siedzieć ciągle na forum i wypisywać jakieś rzeczy z palca wyssane weź się wkońcu za robotę tylko nigdzie za sobą mostów nie pal tak jak tu to zrobiłaś !
ja 2016-05-23 17:31:39
Czytaj ze zrozumieniem wsioku z m9.zal mi cie :)
2
Pracownicy wika 2016-05-23 17:38:29
Widzę, że jesteś bogaty(a) tylko w takie slownictwo ,a tchorzostwem czuć cie na odległość czy teraz nasza ortografia się podoba
ja 2016-05-24 11:29:07
Na forach to siedzisz Ty debillu.ja mam co robic.smolinski ladnie irks obgaduje do pracownikow na stolowce ze elektryk alkoholik.gajewski w necie szuka seksu mini ze ma babe z m9 jestescie wszyscy zerami !!!!!
3
ala 2016-05-24 21:50:01
No ja sie nie dziwie ze masz co robic!!!!!!!!!Uszy nadstawiac i podsluchiwac cudze rozmowy a to podgladac kolege gdy jest na necie to rzeczywiscie moc zajec!!!!!!Sluchaj a wlasciwie to czytaj ty tepy baranie probujesz narobic komus smrodu w zyciu zawodowym i osobistym. Nie mam bladego pojecia kim jestes ale na pewno jestes gnojem nie wartym jakiejkolwiek uwagi. Podejrzewam ze inne wspomagajace cie wpisy to twoja robota.Apeluje do was ludzie nie opowiadajcie na takie wpisy bo to jeszcze bardziej nakreca takiego swira, ktory kompletnie nie mysli o konsekwencjach swoich slow i moze zniszczyc komus rodzine dobra opinie.
2
Pracownicy 2016-05-26 21:46:50
Gon sie konfidencie jesteś wielkie zero
1
Ala 2016-05-26 21:53:59
Zastanów się w końcu kto obgaduje bo motasz bezsensu wiem kim jesteś zezolu
BYŁY SPAWACZ 2016-05-27 14:31:11
ale wy płyccy jesteście takie odzywki na forum świadczą o waszej prymitywności i z wami inaczej nie można .Trzeba was cisnąć ile się da bo wy jesteście pustymi robolami nawet przyjaźnić miedzy sobą się nie potraficie ja bym was nauczył moresu dajcie mi tylko stanowisko kierownika to wrócę a dział m 9 będziecie za raj uważać nic tylko was cicnąć jak biały pan kalego na plantacji jesteście większym zerem niż niewolnicy na plantacji bawełny bo on mieli chociaż honor a wy nie macie nawet tego albo aż tego!!!!!!
ja 2016-05-29 11:34:51
Alu ale ci spawacz pojechal.nie wiesz Kim jestem grubasko :)jestescie wszyscy zerami I donosicielami .tak wyglada cale m9.fiona ciebie tez obgadujaza plecami.tu nie ma mowy o przyjazni spawacz.
4
OO 2016-06-02 13:05:19
WIKA TO WIELKA PORAŻKA BRAK UMÓW PRACY WSTYD
5
kokko 2016-06-11 16:12:20
Posiadanie 4 letniego doświadczenia nie stanowi dużego wymogu do spełnienia, ale wiecie czy są jeszcze oprócz tego jakieś benefity?
paweł 2016-06-16 16:18:53
z tego co słychać to pracownicy tymczasowi będą odchodzić z wiki ,,nie dziwie się''bez umowy z na stałe tez bym nie pracował
1
,mm 2016-06-16 17:41:17
@paweł no to jak nie ma umowy to faktycznie słabo powiem szczerze. A dziwie sie bardzo że te osoby zgodziły sie na prace bez umowy. ja bym sie nie zgodziła
3
qw 2016-06-19 19:06:02
Nikt nic nie napisał o CNC? Mechanicznym? Mechatronicznym? Tylko same "niewykwalifikowane"??? Pracuję w innej firmie, za całą obsługę obrabiarki (wliczając programowanie z palca, tworzenie rysunków pomocniczych w CAD, cięcie materiału na pile), dostaję 2k na czysto, ale obawiam się, że firma zdechnie lada dzień. Czy mam czego szukać w wice? Ogólnie niezbyt dobre krążą opinie o zarobkach, nawet dot. stanowisk specjalistycznych (o dziwo), pytanie tylko, co jest plotą, a co prawdą? Czekam na zaproszenie na rozmowę.
2
k 2016-06-19 19:53:33
no to faktycznie troszke dziwne jest..a ja sam myslalame nad praca u nich jako kierownik dzialu CNC we Włocławku wymagane jest wykształcenie techniczne, preferowane o kierunku mechanicznym znajomość procesów produkcyjnych doświadczenie w pracy na maszynach CNC
4
Patryk50 2016-06-26 14:38:42
Czy ktos z was pracował na sgf jako pracownik obsługi produkcji ? Jakie sa opinie na ten temat jestem ciekaw mam ofertę pracy zeby isc tam ale jak to jest z umowami ?
1
Matta 2016-06-26 15:34:17
No jeśli chodzi o umowy to jest bardzo dobrze, te umowy oczywiście są, są też od pierwszego dnia Twojej pracy więc raczej wszystko dobrze i w porządku, nie wydaje mi się, aby ktokolwiek i kiedykolwiek miał jakiś kłopot w tym temacie, polecam całym sercem
7
on 2016-07-21 07:37:51
czy mówimy o umowach na stałe podpisaną z wiką chyba nie
2
Piotr 2016-07-21 11:03:27
Inżynier widzę jest tutaj szczególnie dobrze opłacanym zawodem
1
Zostaw swoją opinię o WIKA POLSKA S.A - Włocławek
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WIKA POLSKA S.A