brak logo

ADR

Schijndel

Opinie o ADR

Anonim 2009-08-22 13:36:31
ADR to( usunięte przez administratora ) Nikomu nie polecam tej firmy! W biurze pracuja polacy i uwazaja sie za nie wiadomo kogo. Ludzie ktorzy pracuja tam traktowani sa jak smiecie. Opiekunowie pracownikow tzw.koordynatorzy robia co chca:pija podzas pracy, wchodza do mieszkan pracownikow podczas ich nieobecnosci i przeszukuja ich rzeczy, a nawet kradna!!!!. Nie wyplacaja nalezytych zarobionych pieniedzy. Za kazdym razem trzeba sie upominac o swoje!!
Szkoda moich slow i nerwow na pisanie opinii na to s( usunięte przez administratora )Nikomu nie polecam ( usunięte przez administratora )ie zglaszajcie sie do nich do pracy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to wyzyskiwacze i oszusci!!!!!!!!! L( usunięte przez administratora )
oszukany 2010-08-25 20:15:46
ADR ? Tragedia !!!!!!!!!!!!!!!!!! Z Holendrami z ktorymi pracowalem mowili ze to jest oswiecim. ( usunięte przez administratora ) Nie pracujcie przez tego posrednika , obiecuja zlote gory a tak naprawde jestes dla nich tylko numerkiem i robolem ktory pracuje na nich. Wykorzystuja Polakow na kazdym kroku. Nie polecam
2
anonim 2011-04-27 18:34:32
Adr co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma byc pracowalem przez to biuro i tak jak na innych forach to prawda ( usunięte przez administratora ) prace w wiekszosci maja dla imbecylow a nie normalnych ludzi odradzam wszystkim to biuro 6 tygodni trzeba czekac na urlopowe i wakacyjne nienormalne pierwsze chyba takie biuro a pracowałem juz w paru jeszcze raz wszystkim odradzam wspolprace z nimi
pjotter 2011-05-16 21:28:08
hehehe co( usunięte przez administratora )mialem nieprzyjemnosc go poznac, [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] podpierdalacz, nie zjawilem sie w pracy(zgloszona choroba) to przyszli sprawdzic czy nie zapilem, alkomat i takie tam(jak powiedzialem ze chetnie dmuchne to powiedzial ze nie trzeba), jakis durny holender jeszcze bezczelnie podnosil glos, a mialem juz zacisnac zeby i zostac w firmie.. ale ten typ przesadzil, potem wchodze do biura, 3 zdania dialogu i pada z ust (usunięte przez administratora) :P \"chcesz to Cie zaraz wyslemy do Polski\" :D hahahahaha( usunięte przez administratora ), oklamali mnie na wjazd przy podpisywaniu umowy, szkoda mi tylko pracy, bo byla wrecz zajebista, przynajmniej na moim dziale : ) acha.. nie dostaniecie od nich umowy w jezyku polskim tylko( usunięte przez administratora )po holendersku, w ktorym nawet nie ma mowy o stawce, ani o zleceniodawcy dla ktorego bedzie sie wykonywac prace.. darujcie sobie to biuro!!! acha.. co najlepsze 15 euro za jakies koszty administracyjne odciagane z pierwszej wyplaty - za co ?? (usunięte przez administratora)
ds 2011-06-06 18:33:58
Wszystkie opinie umieszczone na temat tej firmy są prawdziwe,zwykli naciągacze,werbują ludzi do pracy nie mając zielonego pojęcia na czym ma polegać tylko ogólne wiadomości np pakowanie ryb a potem okazuje się że to nie żadne pakowanie tylko harówka na akord za stawkę godzinową ale jeszcze przed tym zrobią ci test czy się nadajesz, praca na czas ze stoperem w ręku o czym ADR \"zapomniał\" wspomnieć rekrutując osoby,ludzie przyjeżdżają ,niektórzy zapożyczają się żeby wyjechać do tej pracy a potem okazuje się że nie przeszły testu i muszą wracać do domu i zamiast gotówki mają jeszcze więcej długów.
Pracują tam zupełnie nie kompetentni ludzie ( usunięte przez administratora )a czele.
Omijajcie tę firmę szerokim łukiem, ściemniacze i nic więcej
zaba 2011-06-22 17:29:04
Dla ADR werbuje ludzi Ap grupa z Opola .nie polecam nie są zapewnione warunki mieszkaniowe,kasa krucha,podpisanie umowy 15 euro niezgodne z cao.
anonim 2011-07-13 07:57:35
Ja pracuje przez AP grupa w ADR i żadnego 15 EURO nie płaciłem za podpisanie umowy!!!:))))

No więc. Moja historia z adr zaczęła się niemal 5 miesięcy temu. Praca na prawdę wporzo i mieszkania też są ok. Nie wiem może miałem szczęście czy coś bo tu ludzie dziwne historie wypisują:))

powiem tak

Po pierwsze, zarabiam tyle żeby sobie odłożyć z 600e (bo pale) miesięcznie, teraz kalkulator 600 x 4 = 2200zl odkładam. i to za głupie wypychanie materacy. Wiec w 12 mieś x 2200zł = 26400!!! w Polsce (bardzo ją kocham) nie zaoszczędził bym NIC 00000000!!!!! Więc ludzie korzystajcie puki jeszcze można bo już nie długo to się skończy potem już nawet(usunięte przez administratora) wam nie będzie przeszkadzał:)))

Po drugie (sorki ale) mam pytanko czy jak zrobisz kupę na kiblu i skończysz czy dzwonisz do koordynatora żeby ci tyłek podtarł?? a może żeby odświeżacz powietrza prysną??:))) ja nie miałem szafki (wkurzające wiem) co zrobiłem, kupiłem sobie za 10e!!! i jest git majonez. potem mieliśmy mrówki w kuchni takie malutkie faraonki co zrobiłem? kupiłem jakiś spryskiwacz i wysprzątalismy kuchnie i nie ma problemów.

Tak żeby zakończyć, mam 21 lat i powiem że już przerobiłem nieco tych agencji. Najgorzej było w hands for work albo jakoś tak a w ADR na prawdę nie jest najgorzej. Owszem nie jest cudownie ale na prawdę nie jest źle ogólnie
1
Combi 2011-07-13 09:10:26
To życzę ci dalej owocnej pracy z Adr po pierwsze jezeli takie pieniądze cię satysfakcjonują to gratuluję wyboru po drugie matematyka się kłania 600 razy 4=2400 a nie 2200.I tak na koniec sam zrobiłeś reklamę warunków mieszkaniowych zapewnionych przez tą agencje .
anonim 2011-07-13 09:19:18
ok rzeczywiście z matmy nigdy nie byłem orłem i tak lepiej niż 2200!!!! haha:))

Co do warunków, nie mówie że są super ale nie jest źle po prostu trzeba czasami sobie samemu radzić. Przecież jak wynajmujesz mieszkanie to nie dzwonisz do właściciela że masz mrówki chyba no nie??? a tak po za tym nikt nie zmusza nas wszystkich żeby u nich mieszkać przecież. Proponuje sobie samemu wynająć mieszkanie i płacić więcej i z każdym durnym małym problemem sobie radzićsamemu!!!!

co do kasy to ile się spodziewasz zarabiać za taką pracę????? 10000zł miesięcznie???:))
anonim 2011-07-13 09:31:34
Nie wiem jaką pracę wykonujesz ja jako order i operator wózków widłowych z doświadczeniem i komunikatywnym angielskim zarabiam 1600 euro miesięcznie i warunki mieszkaniowe mam super polska tv i internet zapewniony przez agencję dla której pracuje.Mieszkanko wyposażone na full wypas.
anonim 2011-07-14 14:22:20
Ja się też zgadzam z kolegą wyżej. Firma jest ok i praca też w porządku. Nie narzekam.
Piotr 2011-07-15 08:35:50
ADR do bani ,praca może niezła ale zarobki mizerne.Polacy w Holandii zacznijcie się w końcu doceniac.
BYLY PRACOWNIK ADR 2011-08-23 20:26:39
ADR TO PORAZKA
anonim 2011-08-23 21:56:55
PS. SORY ZA DUZE BLEDY W ORTOGRAFI W MOJEJ OPINI,ALE SIE SPIESZYLEM TROCHE
bobas 2011-08-31 09:29:31
nie wiem co za problem kolega wyzej ma ale powiem tak. pracuje na wozkach w adr i zarabiam na prawde dobrze. wczesniej pracowalem w takiej firmie gdzie placilo sie za auto firmowe i zadnych dodatkow za bycie kierowca. Do tego za mieszkanie sie placilo 75 EURO!!! kary tez byly. najlepsze bylo to ze na boczniakach zarabialem 8,22 EURO brutto!!!! a w ADR jest ok wyciagam z nad godzinami z 1500 euro miesiecznie na reke!!! Mieszkanie mam super mowiac szczerze zadnych grzybow czy takich historii. Koledzy tez sa zadowoleni.

gosia??? nie mam z nia za duzo do czynienia ale rozmawialem z nia pare razy. W sumie nie rozni sie od innych ogolnie pracujacych w agencjach. Powiem tak, ja juz od okolo 6 lat jezdze za granice i pracowalem w 7 agencjach, jakich to ja ludzi poznalem Polakow bez nadziejnych i co oni wyprawiali!!!!! i wcale sie nie dziwie ze ludzie co pracuja w agencji (koordynatorzy itd) sa tacy cieci na glupkow.

podsumuje

jaka praca, taka placa. ADR jest spoko z 7 firm w ktorych pracowalem to ta jest NAJLEPSZA!!! pracuje i normalnie sie zachowuje nikomunie (usunięte przez administratora) tylko normalnie sie zachowywac jak zwykly czlowiek.

kropka 2011-09-01 10:33:54
Witajcie, ja pracuje w Berco i większych problemów nie mamy. Jeżeli są to takie które można przeboleć. Praca na prawdę fajowa i dużo godzin na maszynach. Oczywiście nie będę tutaj reklamy robić ani się rozpisywać jak Pan wyżej ale myślę że należy im się parę dobrych słów bo większość tekstów tutaj są, z mojego doświadczenia, dużą przesadą. Pracuję już tytaj od około 6 miesięcy i nie zamierzam się nigdzie wybierać. Pozdrawiam Wszystkich serdecznie.
bobas 2011-09-12 11:38:46
jeżdże na boczniakach wiesz co to takiego???? :)) nie wiem gdzie ty pracowałeś ale mi odpowiada zresztą co mi tam:))
bobas 2011-09-12 11:45:06
na boczniakach w belgii przez adr:) ogólnie myślę że pewnie to zależy gdzie się pracuje w moim przypadku wszystko jest ok nie wiem jak u Was nikogo nie namawiam czy coś tylko jak widzę teksty co niektórych takie to myślałem że coś napiszę pozytywnego:)) bo na prawdę są gorsze agencje niż ta wierzcie mi
xcaliber 2011-09-14 14:07:16
Ja jestem zadowolona z pracy w ADR. I nie mam większych zastrzeżeń. Wydaje mi się że dużo postów jest mocno przesadzonych ale to tylko moje zdanie. Pracuje w docdata i na prawdę nie narzekam. Praca nudna no ale cóż sama wybrałam hehe. Pozdrowionka dla dziewczyn!!
Kola 2012-01-30 18:42:03
A gdzie was wysylali do pracy? Pytam, bo mi zaproponowali prace w Docdata a mojemu chlopakowi "prace rozna" i sie zastanawiamy, czy skorzystac z tej oferty!
kwiatek 2012-09-05 08:39:40
Podjęłam pracę w firmie Adr około trzech miesięcy temu w dokdata. Praca mi się bardzo podoba. Pieniądze mam na czas i w domku też mamy ładnie. Z mojego punktu widzenia to jest mi tu dobrze.
mała 2012-09-27 08:28:11
Cześć

Mi się tu podoba. Polecam tą firmę. Wszystko płacą i zawsze na czas.

axa 2013-11-19 14:05:25
Zgadzam się z tą opinią.Pracowałem tam prawie 4 lata, nie miałem problemów ani z kasą ani też z mieszkaniem 4 lata w tym samym domu.A po odejściu wszystkie pieniądze dostałem po 3 tyg. Pracowałem w różnych firmach przez to biuro i wszystko było ok. Denerwowało mnie tylko rzucanie po różnych firmach ale ogólnie było dobrze. Z urlopami też nie było większych problemów. Jak ktoś podpadnie na samym początku to wiadomo że już ma pozamiatane ale jak ktoś na dzień dobry wchodzi z pyskiem do biura to nie ma się co dziwić.Ale jeśli ma się trochę kultury nie mówię o wazelinie to wszystko jest ok. Jak ktoś nie potrafi radzić sobie w życiu i z każdą pierdołą dzwoni do biura to powinien sie ogarnąć wrócić do Polski i dorosnąć.
mysia 2013-11-24 19:05:55
to prawda parę dni temu podpisałam umówę i 15e za jakieś sprawy administracyjne???tylko jakie obiecali dojazd do pracy i tu schody pierwszy dziń pracujący a ty nie masz transportu do pracy śmiechu warte.....
popopo 2013-12-10 11:49:37
oczywiście, że sie płaci 15 euro za koszta administracyjne.
1
k3 2014-02-02 18:59:49
zapomnialem dodac, ze i z takimi mozna walczyc. jak beda fikac zwiazki zawodowe ich uspokoja. i Polacy nie (usunięte przez administratora)sie za jakies 1000e na miesiac.
wiem ze przeliczajac na pln to nie tak zle ale zyjemy tutaj. wiec zadna rewelka.
1
Marli 2014-07-28 17:10:04
UWAGA ADR zmieniło nazwe na "Synergie"!!! ARD to totalna patologia, jedynie lizusy Gochy i Moniki mają jakieś "normalne" warunki, jeśli w ogóle można to tak w ADR nazwać. Absolutnie nie polecam pracy przez ta patologiczną agencję! Na szczęście koordynator żul Marian już tam nie pracuje (chyba zmienił agencję). Kierowcy nie mają nic płacone, a czasami muszą 1,5h wcześniej jeździć i zbierać ludzi do pracy. Koordynator potrafi zadzwonić i powiedzieć ze za godzinę masz być gotowy do pracy a jak się nie zgodzisz to dostajesz "karę" czyli kilka dni wolnego. Nawet pracownicy którzy pracują tam kilka lat mają po 2-3 dni w tygodniu pracujące. Naprawdę nie dajcie się wykorzystywać za granicą bo jest tyle agencji do wyboru i idzie znaleźć normalną agencję. Pozdrawiam
1
liroy 2014-08-26 13:59:02
pracowalem w tej firmie,i jest godna polecenia,
1
grzes 2014-11-12 19:09:48
pracowałem 3 lata temu przez pół roku.szkoda czasu.oszuści jakich mało!!!. do podpisania umowy pięknie. później tylko gorzej. wszystko mają w d.... nawet odkurzacza na domku nie było i przez pół roku próśb - pewnie do tej pory nie ma.
Jak chcecie spokojnej pracy i pobytu w holandii wybierzcie inną firmę.I nie pocieszajcie się, że jakoś to będzie.NIE BĘDZIE - zapewniam.
bela 2014-12-16 15:33:40
Jeśli to teraz Synergie to odradzam - oszuści. Widzieliście solarisa na 25 E za tydzień pracy - ja widziałam! 20 do 30 h pracy. Masz ciągle przestój ale nie możesz wypić ani gdzieś pojechać, bo niby masz być dyspozycyjny 7 dni w tygodniu. Czasem wstajesz do pracy na 6 rano i jedzie na 3 godziny, a potem czekasz 3 kolejne na transport. Albo jeździsz jako kierowca rozwozisz ludzi, przywozisz do pracy i nikt Ci za to nie płaci. Masz sprawę służbową, choćby podpisanie umowy (15E za umowę, którą mają obowiązek z Tobą podpisać!!!) to powiedzą koordynator jest zajęty, przyjedź sam na własny koszt (nawet jak nie masz transportu).
Jeśli chcesz wolny dzień - nie da rady, musisz kręcić, żeś chory, bo niby tyle roboty - jedziesz do roboty, a tu 3 h i do domu. Mieszkania - domki holenderskie z grzybami i regularnie okradane.
polecam masochistom
1
nieznajoma 2015-01-15 11:20:53
Ta firma to tragedia!
Salarisy na -20euro!
Za zgubienie klucza do domu kara 150euro,
za zgubienie czipa tez kara!
Wszedzie kary, czlowiek wraca o 3 w nocy, telefon rano dostaje zeby isc jak najszybciej, jak sie nie zgodzi - kara! W postaci kilku dni wolnego.
Teraz urwania dupy juz nie ma, to Ludzie po 3dni pracuja w tyg. ale na transport z pracy czeka sie 1.5h czy wiecej czasem.
Tekst wiadomosci 'wstepnie wolne, prosze byc pod telefonem' -oto wolny dzien. A pozniej sciagaja czlowieka w 20min do roboty nagle!
Czasem soboty nie wyplaca, czy niedzieli... . Jak godzin nie notujesz to r*chac beda Cie na kazda strone.
Osobiscie odradzam to biuro.
1
fhfh 2015-02-04 11:08:42
ludzie podpisalem umowe miesiac temu! ani razu w pracy nie bylem!
pastor 2015-03-12 22:00:35
No dokładnie, jakieś jaja chyba sobie robią. Możesz kolego fhfh napisać jednak coś więcej, bo powodów dla których nie byłes w pracy może być wiele, nie znamy też wersji ADR. Może nie dopełniłeś jakiś formalności, czy to jakiś klient się wycofał i nie ma co winić firmy? Napisałeś jedno zdanie, bez opisu sytuacji, to trudno wydac sprawiedliwą ocenę.
Dawid Gramza 2016-05-14 16:45:46
widac ze zlodzieje zmienili nazwe...ale i tak pozostana zlodziejami:)pzdr
1
Dawid Gramza 2016-05-15 20:03:07
widze,ze tylko pozytywy zostaja a negatywne opinie sa kasowane:)powtarzam ADR to zlodzieje i idioci(niewazne pod jaka teraz nazwa kradna)moja opinia
Anonimus 2016-06-06 13:52:06
Ogolnie to nie polecam pracowalem rok czasu w tej agencji[0 zwolnien] a nawet, nie moglem dostac jednego dnia wolnego, Hania W. to żmija uwazajcie na nią, Gosia wporządku 2 koordynator pracy jest malo, chociaz byscie 50 h mieli to i tak 200e nie zarobicie a czy sa godziny ? własnie ze nie ma. Niby high sezon a godzin nie ma caly tydz na 21 do 24, nowym daja godziny przez 2-3 tyg zeby nie uciekli a pozniej po 3 dni w tyg, ale to jest opinia synergie na docdacie Pozdro :D
1
Zostaw swoją opinię o ADR - Schijndel
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ADR