Bawaria Motors Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Bawaria Motors Sp. z o.o.

kamilek 2015-07-10 13:24
obecnie jest praca i to w tych większych lokalizacjach firmy czyli w Warszawie i w Katowicach. Ciekawe jest ogłoszenie na stanowisko Greeter, bo teraz jest takie i do obowiązków należy obsługa recepcji, witanie klientów, kierowanie ich do odpowiednich działów i głównie obsługa rozmów telefonicznych..
1
qqqq 2015-07-31 20:26
praca za 1600 pln ?? Uważasz to za dobrą propozycję pod brandem BMW . W takim budżecie to prowincjonalne panienki się znajdą.
2
gość 2015-08-18 19:42
A na jakim stanowisku w Bawarii zarabia się 1600zł?
motor 2015-08-19 17:16
Może chodzi o stanwowisko Doradca ds. Sprzedaży Samochodów Używanych tam prawdopodobnie końcowe zarobki zależą w dużej mierze od sprzedaży. Jak zawsze na takich stanowiskach zarabiasz podstawę i pracujesz na prowizję jest to najlepsza motywacja aby pracownik skutecznie sprzedawał i doradził klientowi.
sdsss 2015-08-25 17:38
1600 to recepcja ... i można zobaczyć w Bawarii jaki jest efekt na recepcji która powinna być wizytówką salonu. Pani z końskim uzębieniem jest faworytką, ale konkurencja depcze jej mocno po piętach:) Jedynym ratunkiem jest zbliżająca sie zima i awaria oświetlenia:)
5
ciekawaopinii 2015-09-16 13:26
Czyli pracy jako "kawiarka"(bo taka oferta się pojawiła),nie poleca Pani?
2
:D :D 2015-10-05 20:57
czy mozna dac tutaj LAJKA? :D
3
on777 2015-11-29 20:12
Takie głupie pytanie które teoretycznie zbija z tropu potrafi zadać tylko pracownik BMW Bawaria Motors :) przepraszam menadżer :) Nie musisz zniżać się do poziomu idiotów bo sam wypośrodkowałeś ten poziom. Pozdrawiam
1
m, 2015-12-15 22:13
Zapraszamy w takim razie do Katowic:)
1
idik 2016-03-19 12:23
maciek, teraz mają ogłoszenia na serwisach pracy, czyli nie trzeba wchodzić na ich stronę. Szukają doradców ds. sprzedazy flotowej, czy sprzedaży samochodów mini. Oferują stałe wynagrodzenie i dobre prowizje.
Caro 2016-04-15 08:23
Praca w tej firmie to tylko bałagan w życiu! Odchodzą najlepsi a zostaj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Prezes nie ma nic do gadania, rządzi pani pseudoprawnik. Choć firma widzę stara się nadrobić opinie. Po zmianie zarządu atmosfera fatalna. zmiany częste nie tylko na recepcji ale i na najwyższych stanowiskach.
4
lukasz 2016-04-18 12:29
@Caro widzę też, że często zmieniają się mechanicy. Bawaria wrzuciła w ostatnim czasie dwie oferty, do Katowic i do Warszawy. Warunki wydają się być klarowne.
kolo 2016-04-23 19:32
Ludzie omijajcie z dala firmę Bawaria Motors na czerniakowsiej praca tam to porazka,mobing, ciągłe pretensje roszczeniowych klientów,małe zarobki szczególnie na recepcji a wymagania takie ze głowa boli ,trzeba stać na bacznośc najlepiej nie oddychać ta firma jest chora w życiu nie spotkałam się z taką fatalną atmosferą w pracy jak w Bawarii zresztą widać to po rotacji jaka tam jest.
6
ronny 2016-05-06 18:48
nie zgodzę się z Tobą do końca. Praca jest zwyczajnie ciężka, a pracownicy narzekają raczej z zasady
1
on32 2016-05-09 16:15
Praca może jest i ciężka... nikogo to nie dziwi :) Utrudnianie pracownikami pracy uważasz za naturalne ?? Regulamin premiowania jest tak skonstruowany , żeby pracownicy dostali jak najmniej... Hmmm motywacja ? Popatrz na wygląd pracowników... choćby z działu sprzedaży -:) Nie mają się za co ubrać - koszule kupują w tesco a buty - grand moda ?? Segment premium ??
3
jigi 2016-06-16 22:12
a skad wiesz gdzie sie kto ubiera, a anwet gdyby to chyba nie jest twoja sprawa, prawda? czy ubior jest wyznacznikiem tego czy dostaniesz premie czy dobra wyplate? chyba nie, kazdy ma inny gust i niech kazdy pilnuje siebie
Iiityv 2016-07-01 15:44
Wiesz skąd wiem? Bo widzę jak wyglądają i takich koszul lub butów nie kupisz w markowych sklepach ....-:) ubiór jest wyznacznikiem marki w której pracujesz -:) takie jest powiedzenie jak ciebie widza tak ciebie piszą .... Klienta BMW nie obchodzi ze dobry z Ciebie człowiek i nie chce znać twojej historii . Widzisz ogolonego pachnącego przystojnego dobrze ubranego faceta z czystymi butami z wiedza produktowa potrafiącego sie wysłowić to jest taka szansa ze będzie on miał większe szanse sprzedać BMW niż ten którego wiejska skrzywiona gęba będzie próbował ci wytłumaczyć ze jest dobry chłopak i koszule z Tesco sa super ? To jest biznes albo sie dostosujesz albo musisz dostosować markę :-) do własnych standardów -;) proponuje Opla albo dacie
4
As 2016-07-01 17:35
Doradca ds. Sprzedaży Samochodów Używanych dostaje jakiś laptop, albo telefon, albo cokolwiek w tym temacie i może spokojnie sobie pracować na sprzęcie firmowym no i czy jeździ wśród ludzi czy na miejscu?
Warszawa 2016-09-28 01:23
Bylem dzis na rozmowie o prace w Bawaria Motors (z ciekawosci). W zyciu nie widzialem takiej kwintesencji prostactwa. Koles o aparycji lwa morskiego, zakompleksiony swoim odbiciem w lustrze byl agresywny na rozmowie i zadawal debilne pytania, obrazal mnie i ignorowal. Zero szacunku do ludzi. Wiocha poziom malomiasteczkowy. Jako klient marki BMW stanowczo odradzam jakiekolwiek kontakty z ta firma, bo jak sie okazuje nie tylko w serwisie Bawaryji Moturs Wawa sa chamy, ale takze w samym salonie. W kraju trzeciego swiata moze taka firma ma racje bytu ale w kraju Europejskim jest to poziom ponizej krytyki.
7
maciek 2016-09-28 08:10
Oceniasz i od razu odradzasz firmę po jednej rozmowie @Warszawa, gdzie ktoś ci się nie spodobał? nawet tutaj nie pracowałeś więc jak dla mnie taki komentarz kompletnie nic nie znaczy..no chyba, że dodałbyś coś o tym co mieli do zaproponowania na danym stanowisku
Piwko 2017-01-13 18:06
Super firma , dobre pieniądze. Brak wolnych etatów
Kasia 2017-02-01 14:54
A Pan kierownik ( usunięte przez administratora ) pracuje jeszcze w salonie? Bardzo mile go wspominam z audi
2
Polina 2017-02-06 23:11
Czy maja jakieś nowe oferty pracy? Słyszałem, że to dobra firma a teraz poszukują podobno konsultanta telefonicznego? Zależy mi na wstępnych info żeby wiedzieć jak mam sobie poradzić. Jakie zarobki?
Natalia 2017-03-14 10:45
Co nowego dzieje się w firmie Bawaria Motors Sp. z o.o.? Dawno nikt nic nie pisał!
dewa 2017-03-18 15:04
Rotacje i rotacje ... personelu. wiec dobrze sie dzieje :)
Gregor 2017-03-28 18:23
Bawaria Motors Sp. z o.o. jest firmą należącą w całości do francuskiej grupy kapitałowej PGA, Priorytetem jest sprostać oczekiwaniom klientów salonu na najwyższym światowym poziomie w oparciu o doświadczenia firmy na terenie Europy.Nie wszyscy pracownicy trzymają te standardy i dlatego ta rotacja
Obserwujący 2017-04-14 09:58
Większość opinii dot. Bawarii i to tylko dwóch warszawskich lokalizacji, a do tego są sprzed kołku lat. Aktualnie cała grupa PGA jest cenionym pracodawca. Świadczą o tym zarówno ogromne ilości aplikacji, jak i fakt powrotów osób, które odeszły.
Oczywiście importerzy podnoszą poprzeczkę, konkurencja jest ostra, co powoduje, ze tempo pracy jest spore.
Firma zawsze jednak wypłaca pieniądze na czas i zgodnie z obowiązującym systemem bonusowym. Organizowane są liczne szkolenia, w tym program dla przyszłej kadry kierowniczej. Ta ostatnia zreszta jest bardzo stała - średnie zatrudnienie to kilka lat, a większość pracuje od początku istnienia danego oddziału.
Kierownicy są oceniani nie tylko przez przełożonych, ale i pracowników. Przykłada się ogromna wagę do kluczowych wartości firmy. PGA chce być liderem i dlatego potrzebuje liderów. A to nie ma nic wspólnego ze stanowiskiem, tylko podejściem do pracy i życia.
Myśle, ze wielu pracowników nie tylko prywatnych dealerstw chciałoby pracować w PGA. Pracodawca jest stabilny i wiarygodny.
2
BB 2017-04-15 21:47
Powiem tak. Dostałem pracę w Bawarii w pewnym dziale. Dawałem z Siebie dużo, doprowdzałem do sprzedaży, przedłużono mi umowę na 21 miesięcy i po niecałych 2 miesiącach podziękowano mi, wyrzucono jak psa. Musiałem podpisać umowę polunowną. Jakbym nie podpisał, to chcieli mi wcisnąć dyscyplinarke. Zmusili mnie. Szantaż. Omijać pracę u nich szerokim łukiem. Nie polecam.
Zapaleniec 2017-04-23 19:30
Widziałem ofertę dla specjalisty ds marketingu tylko zastanawiam się czy jest jeszcze aktualna? W takiej firmie to oferty znikają jak gorące bułeczki. Wprawdzie mam spore doświadczenie ale może być trudno. Napiszcie kilka słów jak się pracuje w firmie, coś ciekawego.
On76 2017-05-09 00:16
(usunięte przez administratora) Pracowałem tam przez kilka lat na dość znaczącym stanowisku i wiem, że nie warto liczyć na satysfakcję z pracy oraz przyjazne warunki i super atmosferę.
1
Paweł 2017-05-10 22:43
@BB Myślę, że musiałeś dobrze narozrabiać i chcieli Cię zwolnić. Może powiedz co takiego się stało?
BB 2017-05-22 17:00
Co masz rozumieć przez słowo nieźle narozrabiać ? Ciężko pracując i przynosząc sprzedaż ?
Real 2017-05-23 15:55
Jaką podstawę można wynegocjować na stanowisku sprzedawcy nowych samochodów ? Trójka netto jest realna ?
Bawaria Motors Sp. z o.o. 2017-05-25 14:05 [pracodawca]

Chcesz poznać zupełnie nowe BMW serii 5 Touring? Przyjdź do Bawaria Motors i zobacz je na żywo!

Piotrek 2017-05-25 22:54
Super firma ale dla mnie poza zasięgiem. Znajomy chwalił się że jest mu bardzo dobrze, pewnie dlatego nie maja ofert.
1
Jarek 2017-06-21 21:58
Firma, do której zdecydowanie warto aplikować. Sam, pracowałem w niej przez rok i zarówno pensja, jak i atmosfera w pracy mnie zadowalała. Ze względu na przeprowadzkę, musiałem jednak zrezygnować...
Piwko 2017-06-21 22:18
Taka cisza bez opinii, musi być fajnie i nikt nie pisze.
Bawaria Motors Sp. z o.o. 2017-06-23 11:56 [pracodawca]

Każdy ojciec powinien zdawać sobie sprawę z tego, że pewnego dnia dziecko podąży za jego przykładem. Dziś każdemu tacie życzymy wszystkiego co najlepsze z okazji Dnia Ojca.

lukiusz 2017-06-30 07:53
DLa mnie nejlspszy serwis samochodowy w Warszawie. Wszystkie części dostępne na miejscu, fachowe doradztwo i naprawa. Nic tylko polecac
andriu 2017-06-30 14:42
jak dla mnie najpewniejszy dealer BMW, maja auta nowe ale i używane. Rewelacyjnie dopasowali ratę kredytu na auto na moje mozliwości finansowe. Mam pełne zaufanie do warszawskiego Bawaria Motors BMW
Jeremi 2017-06-30 16:29
Ja pracowałem tam niedługo, bo ostatecznie wyjechałem za granicę do brata, ale mimo wszystko ten okres wspominam naprawdę bardzo dobrze. Atmosfera była zdrowa, szefostwo wymagało tylko tego, żeby dobrze wykonywać swoje obowiązki - nic ponad jakimikolwiek normami. Pieniądze zawsze były na czas, w kwocie uzgodnionej przy podpisywaniu umowy. Co tu mówić? Praca, jak praca. Za darmo nikt niczego nie dostanie.
Robert. 2017-07-04 15:27
Jako były pracownik mogę powiedzieć tylko tyle, że jakość usług jaka jest tam świadczona jest naprawdę dobra. Nasz przełożony zawsze nam mówił, żeby nie robić nic na "sztukę" tylko się przyłożyć a jak czegoś nie wiemy to mamy dopytać. Jako pracownik jestem też zadowolony z warunków jakie nam oferowano, także złego słowa o tej firmie powiedzieć nie można.
Pochlebca 2017-07-04 17:49
Ależ pochwał zebrała firma. Zaraz jakiś obrażony pracownik napisz, że to dział HR pisze pochwały. Pracuję tu i wiem jak jest więc nikt mi nie powie, że to bajki. Dobrze trafiłem i od poczatku jestem zadowolony.
Bawaria Motors Sp. z o.o. 2017-07-18 08:53 [pracodawca]

Doświadcz BMW jak nigdy dotąd, podczas nocnych jazd testowych w dniach 19-20 lipca.
Czekają wyjątkowe oferty i premiera słuchowiska Łukasza Orbitowskiego napisanego specjalnie na tę okazję. Umów się już dziś w oddziałach Bawaria Motors w Warszawie, Jankach, Gdańsku i Katowicach!

Poczuj radość z jazdy nocą. Jazdy testowe w godzinach wieczornych 20:00-23:00 w odbędą się w dniach 19-20.07.2017.

Bawaria Motors Sp. z o.o. 2017-08-10 09:06 [pracodawca]

Twoją pasją jest motoryzacja? Chcesz pracować z najlepszymi w branży? Ważna jest dla Ciebie stabilizacja i rozwój? Jeśli tak – dołącz do nas.
➡ 

PGA Polska to grupa dealerska należąca do francuskiej grupy kapitałowej PGA Motors. W ramach grupy PGA Polska zatrudniamy pracowników w firmach: Bawaria Motors Sp. z o.o. dealerstwa marek BMW i Mini, MB Motors Sp. z o.o. dealerstwa marki Mercedes-Benz, Lion Motors Sp. z o.o. dealerstw

Bawaria Motors Sp. z o.o. 2017-08-17 12:40 [pracodawca]

Już 2 września startuje 4 BMW Półmaraton Praski. W tym roku w wyjątkowej nocnej odsłonie. Dołącz do drużyny #BawariaMotors i poczuj radość ze wspólnego biegania. Startujemy ze Stadionu Narodowego w Warszawie o godzinie 20.30.

braciak 2017-08-20 21:09
Nie.
Paweł 2017-08-20 21:14
Cóż takiego się stało , że od dawna nikt nie pisze swoich opinii na forum? Może czas wakacji odciągnął wielu od kompa ? Może tak dobrze jest w firmie i nikomu nie chce się pisać opinii? Jeśli tak to gratulacje, chociaż moglibyście coś napisać dla nowych pracowników.
Natalia 2017-08-29 12:15
@Pochlebca jeśli pracujesz w Bawaria Motors Sp. z o.o. to powiesz nam jakie są warunki pracy i atmosfera? @Robert. jak długo pracowałeś w firmie? Czy mógłbyś powiedzieć coś o dobrych stronach pracy w firmie? Takie informacje będą pomocne osobom aplikującym do firmy.
Bawaria Motors Sp. z o.o. 2017-09-19 12:01 [pracodawca]

Zapraszamy na event otwarcia Dni BMW M Performance.
➡️ Start 23 września na lotnisku Bemowo!

Kliknij tu po szczegóły: 

Dealer BMW Bawaria Motors Warszawa: Dealer samochodów BMW oraz BMW M a także serwis pojazdów BMW oraz BMW M. Bawaria Motors Warszawa - Dealer BMW.

Zostaw swoją opinię o Bawaria Motors Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bawaria Motors Sp. z o.o.