Bawaria Motors Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Bawaria Motors Sp. z o.o.

Uczciwy 2014-03-07 09:31
Prawda jest taka, że zarobki we wszystkich działach są z rok na rok coraz gorsze ale to co stało się w tym roku to jakieś nieporozumienie. (usunięte przez administratora)
3
wwww 2014-03-15 18:07
Bawaria Motors wystawia nowe ogłoszenia o pracy , ale po tych opiniach rzeczywiście zastanowię się nad aplikowaniem , Pozdrawiam Serdecznie i dziękuje za opinie
eldo 2014-03-16 00:44
Cóż za zażarta dyskusja ! :) Dla równowagi chciałbym wspomnieć że słyszałem bardzo dużo dobrego o Bawarii Janki a w szczególności o ludziach którzy tam pracują w dziale sprzedaży i serwisie i w zasadzie byłem gotowy tam aplikować jednak zmieniły mi się plany życiowe i odpuściłem. Może kiedyś ... :) Pozdro Bawaria ! Macie świetne Recepcjonistki ;)
justyna8599 2014-03-23 23:15
A Ile zarabia recepcjonistka w bawaria janki? wiecie cos moze na ten temat - może znacie główne zadania i czy jest cieżko
obserwator 2014-04-24 22:16
Bawaria Motors bardzo dużo straciła po zmianach osób zarządzających. Teraz na Czerniakowskiej rządzi pan, który nie ma szacunku ani do klientów ani do pracowników. Zarząd firmy to towarzystwo wzajemnej adoracji na czele z pania pseudoprawnik, ktora manipuluje wszystkimi.Zdecydowanie nie polacam nikomu kto szuka normalnej, godnej pracy. Międzynarodowa firma, a poziom traktowania gorszy niż u prywaciarza.
11
zadowolony 2014-04-29 21:40
Na forum widoczne są ogromne emocje osób, które pracę w Bawarii straciły. Gdyby firma rzeczywiście była tak słaba, jak starają się ja przedstawić, to z pewnością utrata pracy tam nie byłaby tak bolesna. Zmiana w Zarządzie spowodowała szereg ogromnie pozytywnych zmian, a przede wszystkim poprawienie wyników. Rotacja w każdej firmie jest naturalna, zostają najlepsi. Proszę wziąć pod uwagę, że na niektóre stanowiska typu recepcja zgłaszają się młode osoby, które z góry traktują tę pracę jako tymczasową.
Jest to ludzkie, że jesteśmy bardziej skłonni do krytyki niż pochwały, ale nie można bezkrytycznie przyjmować wszystkich prezentowanych tu opinii. Bawaria jest jednym z najlepiej płacących pracodawców w branży. Oczywiście wymaga to zaangażowania i wyników, ale naprawdę jest warto.
ktos 2014-05-05 08:39
"obserwator" najwyraźniej nie zna wyników finansowych. Po zmianie Zarządu wyraźna poprawa. Atmosfera też zdecydowanie lepsza.
operator 2014-05-10 10:42
a myślałem że w Bawarii lepiej niż w Inchcape....(usunięte przez administratora)wszędzie to samo chore wymagania jedynie na co możesz sobie zapracować to na... wizyty u psychiatry
hahaha 2014-05-10 11:58
"Na forum widoczne są ogromne emocje osób, które pracę w Bawarii straciły" hahaha, dobre, widać kto pisze te komentarze, żenada
1
zdezorientowany 2014-05-13 13:13
Atmosfera jest lepsza gdzie? Jakoś trudno to zauważyć. Pracownicy "znikają" z dnia na dzień i nie ma żadnej informacji co się dzieje.
Ciekawe czy te lepsze wyniki finansowe wpływają na wzrost wynagrodzeń gdzieś poza zarządem?
4
Już_nie_bawaryjczyk 2014-05-19 18:07
Uprasza się Betona Siwego o nie pisanie komentarzy pod nickami Zadowolony lub Bawaryjczyk bo i tak widać, że to pana robota :-)
7
507 2014-09-11 00:06
Może jednak Bawarczyk ? Warto znać ojczysty język.
2
bioły 2014-09-18 01:31
szczerze mówiąc jeżeli ktoś z Was chce pracować koniecznie u dealera samochodowego to niemiecki bawaria motors oferuje najlepsze warunki spośród całej konkurencji... jednak w tym znaczeniu najlepsze niekoniecznie musi oznaczać nawet dobre. Dla chętnych radzę raczej zmienić swoje zainteresowania i pomysleć o innej pracy
3
apollo 2014-09-23 17:24
Popieram w 100% i dodam że podobna sytuacja ma miejsce również w Jankach.
3
pracownik serwisu 2015-01-08 11:29
Powiedzenie, że zostają najlepsi nie świadczy dobrze o firmie. Sam przechodziłem przez tego typu weryfikację pracując w różnych serwisach(ale nie w Bawarii) na północy kraju i nie pracuję już w serwisach gdzie odbywa się wyścig szczurów. Ci którzy zostali, faktycznie są najlepsi, ale nie jako fachowcy lecz jako karierowicze. Ci którzy nie mają kwalifikacji zastępują je oczernianiem innych i przylizywaniem się do przełożonych. Dobrzy fachowcy z reguły nie wytrzymują tego klimatu i odchodzą, a zostają "przyjaciele szefów" i później klient słyszy, że w dieslu wymienili mu "świece zapłonowe, bo słabo świeciły"(autentyczny cytat z serwisu). Nie mówię tu akurat o serwisie firmy Bawaria, ale podobne klimaty są w całej branży i na terenie całego naszego pięknego kraju. Uważam, że to wina ludzi, naszych rodaków, którzy kiedy dostają stanowisko kierownicze lub doradcze nagle głupieją. Myślą, że stają się rekinami biznesu, a tak naprawdę stają się chamscy i próżni. Być może zaciśnięte krawaty odcinają im dopływ krwi do mózgu. W życiu i w pracy najważniejszy jest szacunek. Niestety Polacy u władzy zmieniają się w piranie, ale być może przykład idzie z samej góry od tych rządzących na wiejskiej. Oni też się nie szanują, wyzywają i nie robią nic konstruktywnego dla dobra wspólnego tylko każdy sobie rzepkę skrobie. Dobrzy, że młodzi Polacy wyjeżdżają za granicę, może przywiozą tu inne nawyki i inną kulturę pracy, gdzie liczy się człowiek, a nie cyferki. Bez nepotyzmu, zrastania palca wskazującego z jelitem szefa. Ale fajnie wstawało by się do takiej pracy. Tego życzę Wam wszystkim kolegom po fachu. Byśmy nie pracowali z zakompleksionymi hienami, tylko z ludźmi pogodnymi, otwartymi, chętnymi do pomocy, a nie myślącymi tylko o sobie. Pozdrawiam wszystkich, białych i czarnych.
9
Niezależny 2015-05-08 15:33
Polak na własnym terenie sprzedając działkę pod PGA ( kapitał w większości holenderski ) dał się złapać w siatkę jak murzyn. Po tym wszystkim tworząc prosta strukturę organizacyjną zagonił polaczków do roboty w obiecując im świetlaną perspektywę. Wyjałowieni z emocji i zasad troszeczkę "mądrzejsi" tworzą szczebel zarządzający który wymyśla mało realne plany dla pracowników , żeby posiadali argument dla obniżenia wynagrodzenia. Natomiast w dłuższej perspektywie zostaną tak samo wydymani tylko za kilka złotych więcej. Na końcu każdy zada sobie pytanie dlaczego tak się stało ? Odpowiedz jest prosta - Polaczki to mali ludzie którzy myślą w krótkiej perspektywie usatysfakcjonowania swoich podstawowych potrzeb i w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mają swój kraj. Przyszłym pracownikom życzę spokoju i wytrwałości w osiąganiu celów.
7
kamilek 2015-07-10 13:24
obecnie jest praca i to w tych większych lokalizacjach firmy czyli w Warszawie i w Katowicach. Ciekawe jest ogłoszenie na stanowisko Greeter, bo teraz jest takie i do obowiązków należy obsługa recepcji, witanie klientów, kierowanie ich do odpowiednich działów i głównie obsługa rozmów telefonicznych..
1
qqqq 2015-07-31 20:26
praca za 1600 pln ?? Uważasz to za dobrą propozycję pod brandem BMW . W takim budżecie to prowincjonalne panienki się znajdą.
2
gość 2015-08-18 19:42
A na jakim stanowisku w Bawarii zarabia się 1600zł?
motor 2015-08-19 17:16
Może chodzi o stanwowisko Doradca ds. Sprzedaży Samochodów Używanych tam prawdopodobnie końcowe zarobki zależą w dużej mierze od sprzedaży. Jak zawsze na takich stanowiskach zarabiasz podstawę i pracujesz na prowizję jest to najlepsza motywacja aby pracownik skutecznie sprzedawał i doradził klientowi.
sdsss 2015-08-25 17:38
1600 to recepcja ... i można zobaczyć w Bawarii jaki jest efekt na recepcji która powinna być wizytówką salonu. Pani z końskim uzębieniem jest faworytką, ale konkurencja depcze jej mocno po piętach:) Jedynym ratunkiem jest zbliżająca sie zima i awaria oświetlenia:)
5
ciekawaopinii 2015-09-16 13:26
Czyli pracy jako "kawiarka"(bo taka oferta się pojawiła),nie poleca Pani?
2
:D :D 2015-10-05 20:57
czy mozna dac tutaj LAJKA? :D
3
on777 2015-11-29 20:12
Takie głupie pytanie które teoretycznie zbija z tropu potrafi zadać tylko pracownik BMW Bawaria Motors :) przepraszam menadżer :) Nie musisz zniżać się do poziomu idiotów bo sam wypośrodkowałeś ten poziom. Pozdrawiam
1
m, 2015-12-15 22:13
Zapraszamy w takim razie do Katowic:)
1
idik 2016-03-19 12:23
maciek, teraz mają ogłoszenia na serwisach pracy, czyli nie trzeba wchodzić na ich stronę. Szukają doradców ds. sprzedazy flotowej, czy sprzedaży samochodów mini. Oferują stałe wynagrodzenie i dobre prowizje.
Caro 2016-04-15 08:23
Praca w tej firmie to tylko bałagan w życiu! Odchodzą najlepsi a zostaj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Prezes nie ma nic do gadania, rządzi pani pseudoprawnik. Choć firma widzę stara się nadrobić opinie. Po zmianie zarządu atmosfera fatalna. zmiany częste nie tylko na recepcji ale i na najwyższych stanowiskach.
3
lukasz 2016-04-18 12:29
@Caro widzę też, że często zmieniają się mechanicy. Bawaria wrzuciła w ostatnim czasie dwie oferty, do Katowic i do Warszawy. Warunki wydają się być klarowne.
kolo 2016-04-23 19:32
Ludzie omijajcie z dala firmę Bawaria Motors na czerniakowsiej praca tam to porazka,mobing, ciągłe pretensje roszczeniowych klientów,małe zarobki szczególnie na recepcji a wymagania takie ze głowa boli ,trzeba stać na bacznośc najlepiej nie oddychać ta firma jest chora w życiu nie spotkałam się z taką fatalną atmosferą w pracy jak w Bawarii zresztą widać to po rotacji jaka tam jest.
6
ronny 2016-05-06 18:48
nie zgodzę się z Tobą do końca. Praca jest zwyczajnie ciężka, a pracownicy narzekają raczej z zasady
1
on32 2016-05-09 16:15
Praca może jest i ciężka... nikogo to nie dziwi :) Utrudnianie pracownikami pracy uważasz za naturalne ?? Regulamin premiowania jest tak skonstruowany , żeby pracownicy dostali jak najmniej... Hmmm motywacja ? Popatrz na wygląd pracowników... choćby z działu sprzedaży -:) Nie mają się za co ubrać - koszule kupują w tesco a buty - grand moda ?? Segment premium ??
3
jigi 2016-06-16 22:12
a skad wiesz gdzie sie kto ubiera, a anwet gdyby to chyba nie jest twoja sprawa, prawda? czy ubior jest wyznacznikiem tego czy dostaniesz premie czy dobra wyplate? chyba nie, kazdy ma inny gust i niech kazdy pilnuje siebie
Iiityv 2016-07-01 15:44
Wiesz skąd wiem? Bo widzę jak wyglądają i takich koszul lub butów nie kupisz w markowych sklepach ....-:) ubiór jest wyznacznikiem marki w której pracujesz -:) takie jest powiedzenie jak ciebie widza tak ciebie piszą .... Klienta BMW nie obchodzi ze dobry z Ciebie człowiek i nie chce znać twojej historii . Widzisz ogolonego pachnącego przystojnego dobrze ubranego faceta z czystymi butami z wiedza produktowa potrafiącego sie wysłowić to jest taka szansa ze będzie on miał większe szanse sprzedać BMW niż ten którego wiejska skrzywiona gęba będzie próbował ci wytłumaczyć ze jest dobry chłopak i koszule z Tesco sa super ? To jest biznes albo sie dostosujesz albo musisz dostosować markę :-) do własnych standardów -;) proponuje Opla albo dacie
3
As 2016-07-01 17:35
Doradca ds. Sprzedaży Samochodów Używanych dostaje jakiś laptop, albo telefon, albo cokolwiek w tym temacie i może spokojnie sobie pracować na sprzęcie firmowym no i czy jeździ wśród ludzi czy na miejscu?
Warszawa 2016-09-28 01:23
Bylem dzis na rozmowie o prace w Bawaria Motors (z ciekawosci). W zyciu nie widzialem takiej kwintesencji prostactwa. Koles o aparycji lwa morskiego, zakompleksiony swoim odbiciem w lustrze byl agresywny na rozmowie i zadawal debilne pytania, obrazal mnie i ignorowal. Zero szacunku do ludzi. Wiocha poziom malomiasteczkowy. Jako klient marki BMW stanowczo odradzam jakiekolwiek kontakty z ta firma, bo jak sie okazuje nie tylko w serwisie Bawaryji Moturs Wawa sa chamy, ale takze w samym salonie. W kraju trzeciego swiata moze taka firma ma racje bytu ale w kraju Europejskim jest to poziom ponizej krytyki.
5
maciek 2016-09-28 08:10
Oceniasz i od razu odradzasz firmę po jednej rozmowie @Warszawa, gdzie ktoś ci się nie spodobał? nawet tutaj nie pracowałeś więc jak dla mnie taki komentarz kompletnie nic nie znaczy..no chyba, że dodałbyś coś o tym co mieli do zaproponowania na danym stanowisku
Piwko 2017-01-13 18:06
Super firma , dobre pieniądze. Brak wolnych etatów
Kasia 2017-02-01 14:54
A Pan kierownik ( usunięte przez administratora ) pracuje jeszcze w salonie? Bardzo mile go wspominam z audi
2
Polina 2017-02-06 23:11
Czy maja jakieś nowe oferty pracy? Słyszałem, że to dobra firma a teraz poszukują podobno konsultanta telefonicznego? Zależy mi na wstępnych info żeby wiedzieć jak mam sobie poradzić. Jakie zarobki?
Natalia 2017-03-14 10:45
Co nowego dzieje się w firmie Bawaria Motors Sp. z o.o.? Dawno nikt nic nie pisał!
dewa 2017-03-18 15:04
Rotacje i rotacje ... personelu. wiec dobrze sie dzieje :)
Gregor 2017-03-28 18:23
Bawaria Motors Sp. z o.o. jest firmą należącą w całości do francuskiej grupy kapitałowej PGA, Priorytetem jest sprostać oczekiwaniom klientów salonu na najwyższym światowym poziomie w oparciu o doświadczenia firmy na terenie Europy.Nie wszyscy pracownicy trzymają te standardy i dlatego ta rotacja
Obserwujący 2017-04-14 09:58
Większość opinii dot. Bawarii i to tylko dwóch warszawskich lokalizacji, a do tego są sprzed kołku lat. Aktualnie cała grupa PGA jest cenionym pracodawca. Świadczą o tym zarówno ogromne ilości aplikacji, jak i fakt powrotów osób, które odeszły.
Oczywiście importerzy podnoszą poprzeczkę, konkurencja jest ostra, co powoduje, ze tempo pracy jest spore.
Firma zawsze jednak wypłaca pieniądze na czas i zgodnie z obowiązującym systemem bonusowym. Organizowane są liczne szkolenia, w tym program dla przyszłej kadry kierowniczej. Ta ostatnia zreszta jest bardzo stała - średnie zatrudnienie to kilka lat, a większość pracuje od początku istnienia danego oddziału.
Kierownicy są oceniani nie tylko przez przełożonych, ale i pracowników. Przykłada się ogromna wagę do kluczowych wartości firmy. PGA chce być liderem i dlatego potrzebuje liderów. A to nie ma nic wspólnego ze stanowiskiem, tylko podejściem do pracy i życia.
Myśle, ze wielu pracowników nie tylko prywatnych dealerstw chciałoby pracować w PGA. Pracodawca jest stabilny i wiarygodny.
2
BB 2017-04-15 21:47
Powiem tak. Dostałem pracę w Bawarii w pewnym dziale. Dawałem z Siebie dużo, doprowdzałem do sprzedaży, przedłużono mi umowę na 21 miesięcy i po niecałych 2 miesiącach podziękowano mi, wyrzucono jak psa. Musiałem podpisać umowę polunowną. Jakbym nie podpisał, to chcieli mi wcisnąć dyscyplinarke. Zmusili mnie. Szantaż. Omijać pracę u nich szerokim łukiem. Nie polecam.
Zapaleniec 2017-04-23 19:30
Widziałem ofertę dla specjalisty ds marketingu tylko zastanawiam się czy jest jeszcze aktualna? W takiej firmie to oferty znikają jak gorące bułeczki. Wprawdzie mam spore doświadczenie ale może być trudno. Napiszcie kilka słów jak się pracuje w firmie, coś ciekawego.
On76 2017-05-09 00:16
(usunięte przez administratora) Pracowałem tam przez kilka lat na dość znaczącym stanowisku i wiem, że nie warto liczyć na satysfakcję z pracy oraz przyjazne warunki i super atmosferę.
Paweł 2017-05-10 22:43
@BB Myślę, że musiałeś dobrze narozrabiać i chcieli Cię zwolnić. Może powiedz co takiego się stało?
BB 2017-05-22 17:00
Co masz rozumieć przez słowo nieźle narozrabiać ? Ciężko pracując i przynosząc sprzedaż ?
Real 2017-05-23 15:55
Jaką podstawę można wynegocjować na stanowisku sprzedawcy nowych samochodów ? Trójka netto jest realna ?
Bawaria Motors Sp. z o.o. 2017-05-25 14:05 [pracodawca]

Chcesz poznać zupełnie nowe BMW serii 5 Touring? Przyjdź do Bawaria Motors i zobacz je na żywo!

Zostaw swoją opinię o Bawaria Motors Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bawaria Motors Sp. z o.o.