brak logo

kross sa

Przasnysz

Opinie o kross sa

anonim 2008-12-08 10:19:33
solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca
Możliwość rozwoju i szkoleń
anonim 2009-02-24 03:00:11
(usunięte przez moderatora) ciężka i męcząca,
wynagrodzenie żadne. Kierownictwo
raczej podstawówki nie kończyło,
dyrektor napewno nie
Lobkowicz 2010-03-11 12:09:26
A jak wygląda praca Przedstawiciela Handlowego w tej firmie, ktoś może powiedzieć?
celinka 2010-04-22 17:03:02
Firma to (usunięte przez moderatora) ogólny syf szczególnie jeżeli chodzi o kadry i niekompetentne kierownictwo zmieniające się co tydzień, zarobki pożal się Boże. Odradzam pracy w tym syfie. Wiem co mówię bo tam pracowałam. Pierwsi do odstrzału to kierownicy jak ktoś słusznie napisał po podstawówce.....szkoda słów. (usunięte przez moderatora) i nic więcej...
sabrina 2010-09-17 11:22:32
Zdecydowanie omijajcie firmę Kross z daleka. (usunięte przez moderatora) brak perespektyw , brak poszanowania, inwigilacja, słaby poziom kadr, większość ludzi na wyższych stanowiskach niż produkcyjne albo wylatuje (czesto wyprowadzana przez ochronę , lub w podobny niesympatyczny sposób) albo zwalnia się bliska załamania nerwowego. Rotacja kadr mówi sama za siebie.
Zdecydowanie na nie....
on 2011-03-15 10:22:16
Potwierdzam poprzednie opinie o tej firmie pracowałem tam na stanowisku handlowca i wiekszego burdelu nie widziałem a na temat kierowników szkoda gadać. A zapomnieliscie dodac ze oni sa najlepsi ale to bzdura . nie chce mi sie nawet rozpisywać na ich temat
max 2011-09-22 15:45:39
uuuu dzięki za opinie a już miałem tam startować na handlowca - ehhh szkoda. dzieki jeszcze raz - dobrze , że istnieją takie portale
jurek 2012-03-05 19:55:34
Jak wygląda w tej firmie praca w eksporcie? Czy ktoś może coś napisać! Jestem zaproszony na rozmowę i właśnie się zastanawiam czy warto?
kaja 2012-10-31 13:55:18
Ja też byłam na rozmowie w sprawie pracy na stanowisko \"Asystent w dziale eksportu\" wymagali komunikatywnej znajomości języka niemieckiego. ( przynajmniej tak było napisane w ogłoszeniu ), oraz mile widziana znajomość języka angielskiego, rosyjskiego. A na rozmowie powiedziano mi,że owszem mielili klienta z Niemiec, ale krótko i skończył im się trzy dni temu i potrzebują teraz osoby nie ze znajomością języka niemieckiego, tylko głównie języka angielskiego. Tak kręcą, że nie wiedzą już kogo potrzebują do pracy!! Podstawa to wiedzieć kogo chcieć!!! A nie nie potrzebnie ludzi zwołują na rozmowy!!! PS. musiałam dojechać w dwie strony 80 km, osoba bezrobotna!!!!!!!
1
zakaz pedałowania 2013-06-05 17:01:17
anonim - 2013-06-02 17:35:23

Zmieniło się coś w pracy u kross sa? Jak to mozliwe, ze tyle ludzi było niezadowolonych, przeciez to czołowa marka rowerów w Polsce, co chwile widze ich produkty na ulicach. Myslałem, że lepiej dbają o pracownika.
No właśnie - od miesiąca rekrutują na export managera, był ktoś na rozmowie?
anonim 2013-06-12 09:54:43
wejdź na (usunięte przez administratora) - wpisz słowo kluczowe export, mazowieckie i wyskoczy ogłoszenie Krossa - aplikuj i powodzenia!
1
anonim 2013-06-18 09:17:42
Faktycznie termin na pracuj już się skonczyl, ale jest nowy anons z yellow heads dotyczący dyrektora exportu w krossie
(usunięte przez administratora)
anonim 2013-06-18 14:34:50
nie mogę wkleic linka, ale wejdź (usunięte przez administratora) , oferty pracy, dyrektor exportu z 12/06.

wymagania trochę wyższe niż dla export managera
free 2013-06-18 19:12:45
wejdźcie na Carrerjet. Wpiszcie w rubrykę miasto - Przasnysz. tam jest kilka ofert z tej firmy.
free 2013-06-19 19:11:55
Dział konstruktorów to firma "córka" pod nazwa Engineo, należącą do syna właściciela Kross. Podobno fajna ekipa, tylko tzw.Prezes tej firmy trochę mamejowaty
1
free 2013-06-20 19:12:26
W tej firmie panuje jedna zasada. Albo dasz sobie radę sam albo.....
Po 3 miesiącach parasol ochronny zostaje zwinięty.
anonim 2013-06-20 21:20:54
Free - a co wiesz o dziale exportu? Czemu szukają nowego dyrektora do tego działu. To nowe stanowisko czy poprzedniemu zwineli parasol ochronny?
free 2013-06-22 19:12:54
Niestety nie mam takiej wiedzy, ale jeżeli nie pracowałeś jeszcze na takim stanowisku i nie znasz rynku rowerowego to się tam nie pchaj. Czasami lepiej zacząć z niższego pułapu.
1
quamiro 2013-06-24 12:54:31
Free - w każdej firmie jak mija 3 miesiące i się nie sprawdzisz to wylatujesz. Z tego co widze jest wiele osob w Kross którzy pracują tam wiele lat. Pytanie jaka jest w Krossie atmosfera pracy i jakie perspektywy ma firma jeżeli chodzi o zwiększenie sprzedaży w kraju i zagranica. Czy jest na fali wzrostowej czy spadkowej?
free 2013-06-24 18:25:50
Sorki, ale nie wiem za dużo o dziale handlowym. Osoby zajmujące się rynkiem rodzimym owszem pracują długo i chyba ze dwie dziewczyny z eksportu. Natomiast na wyższych stanowiskach jest rotacja. Próbuj chłopie. Powodzenia
quamiro 2013-07-04 10:18:40
startujesz na tego dyrektora exportu? powodzenia i daj znać jak było na rozmowie, free generalnie odradza ale - do odważnych świat należy:)
Nowy 2013-08-13 15:45:06
A co sie stało z kierownikiem lakierni i montowni, był i już go ma nie byc, ktoś coś wie? Pryz okayji jak oceniacie jego odejscie, bedzie lepiej czy nie koniecznie?
blagarodie 2013-10-01 13:34:51
Witam
Startowałem na to stanowisko juz w 2012. Pewnie chca placic niewiele a wymagania wysokie.Firmy chyba "nie stac" (i emotikon usmiechu) na ludzi z doswiadczeniem a niedoswiadczony nie ma wynikow na rynkach wschodnich. Po jakims pol roku przypadkiem trafilem na takie samo ogloszenie czyli ktos kogo wybrali albo sie nie sprawdzil albo zrezygnowal. Taki dziwny pracodawca.
quamiro 2013-10-25 12:04:34
był ktoś na rozmowie w sprawie exportu?
welcome 2014-02-18 12:35:16
Aplikujcie na produkcję niedługo kończy się sezon i znowu będą połowę kadry wymieniać
1
Lila 2014-03-06 00:00:18
Jeżeli na każdym stanowisku tak macie (no bo przecież przykład idzie z góry) to trochę kiepsko, że jest firma której pracownicy nie mają o niczym pojęcia.
lucky 2014-03-09 19:06:30
nie pracownicy, tylko kadra (z-ca kierownika, kierownik ) nie chcą się zaangażować w produkcję, bo są to przyloty z innych miast. Ich praca to "aby do piątku". Gdyby nie zwykli pracownicy, którzy ciągną tą firmę to naprawdę było by kiepsko. Zacznijmy stawiać na swoich lub na sprawdzonych,z którymi kiedyś rozstała się firma z rożnych powodów. Stawiajmy na to co kiedyś przyniosło rozwój tej firmie, czyli oddanej kadrze, bo tak była. powodzenia
gosc 2014-05-23 21:38:43
A wie ktos moze kto jest obecnym kierownikiem produkcji?
7
kross 2014-05-28 10:27:31
słaba płaca, niezrozumiałe decyzje personalne, wyniki realne ale jak jest towar na magazynie, ciężka komunikacja wewnętrzna, co do produktu 2 lata temu rower był naprawdę na dobrych komponentach ale gorzej składane (więcej pracy przy sprzedaży w sklepie), obecnie może i uda się dobrze poskładać ale podzespoły już są słabe, obecne ceny są z sufitu a niezrozumiała polityka rabatowa nie pozwala na utrzymanie uzyskanego rabatu, nadchodzą ciężkie czasy dla tej firmy
klient 2014-06-03 10:00:07
A jako pracownicy Kross możecie taniej kupić rowery? Chciałbym kupić 2 rowery - może się dogadamy jak ktoś chce łatwo zarobić.
mail: ristofor@gmail.com
planning man 2014-08-28 18:13:49
Wielkie powroty. Kross wraca na tory. Witamy ponownie.
Marek 2014-09-01 07:47:49
Zadałem pytanie serwisowi KROSDS-a o symbol wkłądu suportu roweru szosowego podając im numer produkcyjny roweru.No i co i nic klapa nie potrafili znaleźć odwiedzi pytali o zlecenie o typ potem porośli o skany roweru i NIC zamilkli.Zaraz rozbiorę suport i się dowiem sam.Wniosek pracownicy KROSSA maja daleko w tyle użytkowników rowerów produktu nawiasem mówiąc dobrego .
1
marge 2014-09-16 13:06:21
Witam,czy ktoś może mi podpowiedzieć jak w tym momencie wygląda sytuacja w firmie? Czy warto starać się tam o pracę?
Czytając opinie zastanawiam się czy będzie jak zawsze - niskie zarobki, ogromne wymagania, fatalna atmosfera oraz ciągłe poniżanie przez kierownika i prezesa?
lakiernik 2014-09-19 19:58:18
Powrót jest jeden i to w końcu chyba najlepszy od kilku lat. wreszcie na lakierni zaczyna panować normalność. szanujcie takich ludzi jak nowy kierownik
ofrahaza 2014-09-27 11:01:42
Co myslicie o dionizym?k8YZ
day 2014-09-28 18:54:37
facet z wizją, ale nie wiem czy dostanie tyle czasu, aby wszystko
lolek 2014-10-01 12:02:45
mam pytanie, co się dzieje na lakierni, ciągle jakieś zmiany, a co sie stało z obecnym kierownikiem lakierni, i czy ludzie maja odpowiednie kompetencje czy wszystko jest łapanki, bo jak patrzę na komentarze to nie wygląda to dobrze
A 2014-10-01 19:09:26
Wiosna Panie sierżancie:)
1
jogurt 2014-10-16 22:13:18
O co chodzi z exportem ?? Znowu kogoś zwolnili z tego działu ?? Podobno znowu szukają ??
rowerzysta 2014-12-15 15:58:01
Ktoś pytał o Dionizego - efekt 6 miesięcznej pracy to pomalowanie wszystkiego na biało :) dużo mówi a efektów nie ma i chyba nie będzie. Gość tzw. opowiadacz. Nr.1 to i tak nowa kier. HR
wwww 2014-12-19 17:55:49
nowy dyrektor w kross to taka ku.. jebana ze glowa boli chodzi sie panoszy jak by byl niewiadomo kim wprowadzil jakies poj..bane zakazy a sam ich nie przestrzega przez niego to ta firma upadnie albo ludzie sie pozwalniaja :)
egon 2015-01-29 07:38:26
Dionizy daje radę:):):) przy okazji jak na lakierni, trzyma sie jeszcze? Szczerze mowiąc to porócz Piotra to raczej nikt tam dłuzej nie wytrzymał
1
powodzenia 2015-02-05 19:52:14
(usunięte przez administratora)zrobił sobie z tej lakierni prywatny folwark. Za ciasto i kawkę załatwia podwyżki. to jest fenomen tej firmy, Osoba bez pojęcia trzyma się tak długo, ale kto tak nie podkłada świni jak on. kilu się przekonało i jeszcze kolejni też się przekonają, chociaż po ostatnim donosie podobno chcą mu ręce połamać.
1
Kpina 2015-02-07 20:02:59
Żeby nie PR to nie było by tam ładu i składu. Na tą chwilę jest to jedyna osoba która ogarnia lakiernię. Jak by nie spełniał wymogów dyrektora N to napewno by nie miał tak silnej pozycji na lakierni.
3
kg 2015-02-24 21:39:58
Silną pozycję można uzyskać nie tylko "wiedzą"
2
Robocop 2015-11-24 17:14:34
Czy to lakiernia, czy montaż, czy tzw Engineo, to tak samo jesteś traktowany. jest kilku ludzi ustawionych i jeżeli nie grasz z nimi w drużynie, to zawsze Cię wystawią. Tak jest z Preezesem Engino i tak jest z v-ce z Kross. Po ostatnich samoredukcjach u technologów, pozatrudniali sobie samych z LG, udających że wiedza o co chodzi, a w rzeczywistości nie mają o niczym pojęcia. W samej firmie awansowac można tylko po znajomości i wchodzeniu w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cie, jak się nie podporządkujesz, to jak wyżej 'zostajesz wystawiony do odstrzału'. W całej tej zabawie wewnątrz firmy nie chodzi o dobro klienta tylko o to aby się przy korycie utrzymać imitując jednoczesnie prace ' specjalistą w tym jest znów jest wymieniona wyżej dwójka'. Na dzisiaj ta firma to stagnacja, export nie idzie, w polsce coś tam osiągneliśmy ale ceny leGranda (pomysł Preezesa) i Krossa, nie dla szarego kowalskiego. Kązdy rower jest montowany i produkowany na tych samych komponentach, dzisiaj nie ma już róznic w technologiach, sa tylko w specyfikacjach, więc szukajcie czegoś co ma dobra specyfikację i kupujcie, nie warto dopłacac za markę, bo w rowerach to nic nie znaczy.
Abc 2015-12-04 00:39:31
Oj dowcip sie Ciebie trzyma :)
Cassavetes 2016-02-21 21:59:05
Kolega Robocop trafnie to ujął, widać stary pracownik Krossa :-) Dodam od siebie, że wymagania stawiane przez przełożonych oraz ich "cudowne" pomysły warte są naprawdę jedynie popukania się w czoło. A, byłbym zapomniał, polityka finansowa leży i kwiczy... na szczęście nie dotyczy to na razie wypłat, które każdego 10tego są na koncie.
4
mus 2016-05-08 08:16:04
2-3 letnie doświadczenie to nie jest duży wymóg do spełnienia, a przynajmniej można być pewnym pewnej umowy.
1
Zostaw swoją opinię o kross sa - Przasnysz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie kross sa