brak logo

Umbrella Marketing Group Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Umbrella Marketing Group Sp. z o.o.

Oj ZONG 2015-10-15 17:31
Ja też nie polecam współpracy, szczególnie, jako podwykonawca...
1
Oj ZONG 2015-11-23 14:31
Heheh, pracownik firmy napisał ;) niejedna zła opinia w sieci też nie tylko tu
prini 2016-04-11 10:16
Praca w tej firmie to wiele wyzwań, obowiązków, ale też dużo satysfakcji po osiągnięciu założonych celów. Pracowałam tam dwa lata, sporo się nauczylam, tak w zakresie marketingu jak i relacji na róznych poziomach. Wielki plus za atmosferę - do dziś utrzymuję kontakty i jestem zapraszana na firmowe uroczystości.
2
Cesc 2016-04-11 21:04
Nie wypłacają wynagrodzeń. Każą po porostu pracować dla nich za darmo.
Nie polecam współpracy.
bombolada 2016-07-22 11:55
pracuję dla nich od kliku lat jako podwykonawca. faktycznie zdarza się poczekać na kasę, ale płacą zawsze i otwarcie mówią dlaczego są opóźnienia. jak ich klienci nie płacą, to oni też czekają na kasę. dużo projektów, dużo zleceń dają. wiem, że mają podwykonawców z którymi pracują jak ze mną od kilku lat - sprawdzone relacje.
Pinacolada 2016-07-22 12:32
Racja, nie dla każdego praca w Umbrelli, ale jeśli ktoś ceni sobie elastyczny czas pracy, zdrową atmosferę oraz wyzwania, to się na pewno tutaj odnajdzie. Co do wypłacania pensji, zawsze na czas.
Beata 2016-07-22 13:47
Hej, dlaczego zatem nie napiszesz do nas? Może jest jakaś faktyczny powód dlaczego nie zapłaciliśmy. Beata Oleszczuk Umbrella MG
Adam 2016-07-25 11:40
Jak każde miejsce pracy, Umbrella ma swoje wady i zalety.

Jeśli chodzi o zalety, zdecydowanie wymienię atmosferę i elastyczny czas pracy - zawsze jest czas, żeby wszystko załatwić, nacisk kładzie się na efekty a nie na "szlifowanie biurka". Ogólnie, firma żyje i daje żyć innym.

Z drugiej strony to wymagająca, a bywa że bardzo męcząca praca. Często zdarza się pracować długo, jeśli zajdzie taka potrzeba. "Pożary" i sytuacje kryzysowe to chleb powszedni.

Podsumowując: jeśli chcę się pracować, lubisz marketing i nie boisz się wyzwań, możesz żyć tu dobrze i fajnie się rozwinąć. Łatwo nie będzie, ale zawsze będzie ktoś, kto Ci pomoże.

Kolendra Zalewska 2016-08-03 10:40
Nie polecam współpracy jako podwykonawca, wykonywanie zleceń zawsze "na wczoraj", wypłata - nigdy w terminie. Konieczne dzwonienie, maile, przypominanie. A wtedy pojawia się nie odbieranie telefonów i nie odpisywanie na maile. Umowy podpisywane z wsteczną datą nie precyzują kiedy zostanie przekazane wynagrodzenie. Tylko dla chcących zdobyć doświadczenie, którym nie zależy na terminowości wypłat. Poszukajcie innych opinii, dużo negatywnych w sieci potwierdza moje zdanie.
Beata 2016-09-23 13:40
Szanowna Pani, uprzejmie proszę o kontakt bezpośrednio ze mną - b.oleszczuk@umbrella.pl, celem wyjaśnienia braku płatności dla pani. O ile oczywiście zgodzi się pani podać swoje imię i nazwisko, bo podwykonawcy o takim imieniu i nazwisku, jak pani nick, nie mamy w swojej bazie. Beata Oleszczuk Umbrella Marketing Group.
Kaja 2016-11-04 10:06
A ja pracuję dla nich jako podwykonawca od kilku msc i generalnie uprzedzona wypoiwedizami na tym forum, zadbałąm o kase - napisłąm wprost na saym początku o swoih obawach, po przezytaniu tego tutaj i sgenralnie faktycznie na zapłatę trzeba poczekać, bo dokumenty trzeba podpisać i odesłac, ale kasa jest, z gościem, który zleca mi prace, dogaduję się okej, nie ma pozarow poki co, raczej zaplanowane działania, zatem chyba nie jet tak źle :)
Remedy 2016-11-29 16:47
Byłem u nich póki co na rozmowie rekrutacyjnej i jestem mile zaskoczony. Bardzo fajny styl pracy, luz i otwartość w komunikacji. Bardzo pozytywne wrażenie, liczę, że dostanę tą pracę. Rozmawialiśmy o tych "problemach" powyżej, zostałem zapewniony, że pracownicy otrzymują pieniądze na czas i może zabrzmię jak naiwniak, ale uwierzyłem. Mam nadzieję niebawem się przekonać.
Brak ZONG'a 2017-02-08 17:20
Współpracowałem i nadal czasem współpracuję z tą agencją. Rynek marketingowy jest trudny, duże problemy z przepływem kasy, opóźnienia. Znam trochę branżę, bo z niejedną agencją współpracowałem jako podwykonawca.

Umbrella na tle innych wypada naprawdę dobrze. Oczywiście zdarzały się niedociągnięcia, ale nie jakieś znaczące. Poza tym pracują tam świetni ludzie z którymi zawsze idzie pogadać i szybko dojść do porozumienia :)
Zostaw swoją opinię o Umbrella Marketing Group Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Umbrella Marketing Group Sp. z o.o.