brak logo

Fabryka Mebli Matex

Starczanowo

Opinie o Fabryka Mebli Matex

Viktoria 2015-04-22 18:07:30
trafiony,zatopiony jest bez szans!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wujek Dobra Rada 2015-04-26 18:47:59
Proponuje zmniejszenie pensji Krzywemu Kominowi o 2000 brutto. Zabieg ten
praktycznie niczego nie spowoduje.
Wiemy że jest on w firmie jak rumianek w medycynie (nie pomoże nie zaszkodzi)
Pieniądze ok 24 tys zł rocznie !!! można byłoby przeznaczyć na inne cele np dodatek do bonów świątecznych dla wszystkich parcowników.
24 000 zł na 600 pracowników którym będą przysługiwały wiec po 40 zł dodatkowo dla każdego pracownika. Nakład zakładu 0 zł
Doceniajmy produktywnośc i pracowitość a nie rozsadzanie firmy od środka.
Robik 2015-04-26 21:12:11
Popieram w 100 %
Karol 2015-04-29 22:09:32
Było, nie było zawsze kilkadziesiąt złotych więcej się przyda, tym bardziej że Matexu nie bedzie kosztowało to ani złotówki.
Wujek Dobra Rada 2015-05-07 22:08:28
Proponuje zmniejszenie pensji Krzywemu Kominowi o 2000 brutto. Zabieg ten
praktycznie niczego nie spowoduje.
Wiemy że jest on w firmie jak rumianek w medycynie (nie pomoże nie zaszkodzi)
Pieniądze ok 24 tys zł rocznie !!! można byłoby przeznaczyć na inne cele np dodatek do bonów świątecznych dla wszystkich parcowników.
24 000 zł na 600 pracowników którym będą przysługiwały wiec po 40 zł dodatkowo dla każdego pracownika. Nakład zakładu 0 zł
Doceniajmy produktywnośc i pracowitość a nie rozsadzanie firmy od środka
fuks 2015-05-16 21:21:39
po szwalni krąży tyfus cały dzień wali w huja i robi pierdoły na Kazia że meble są wywożone do jego kochanki,a gdy już masz iść do domu po 10 godzinach harówy zmierzy ci szewki nierówno obrzucone na owacie i każe poprawiać...
3
Miki 2015-05-16 21:59:50
A ja jeszcze słówko o krzywym kominie.
Po co zmniejszać mu pensje, lepiej pozbyć się go wogóle.
Oszczędności jeszcze większe ok. 80- 90 tys rocznie, czyli w bonach na każdego pracownika po ok 130 zł.
Doceniajmy produktywność i pracowitość a nie rozsadzanie firmy od środka.
Wujek z dobrą radą 2015-05-21 10:12:38
Doszły mnie słuchy że informatyk Tomasz J. już sprawdza i analizuje adresy IP wszystkich wypowiedzi chcąc dotrzeć do adresów autorów postów... Ciekawe jak mu pójdzie :)
3
lepszy wujek 2015-05-22 15:33:07
te swoje rady wsadz se gdzies i nie pisz takich [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to jest straszenie bez podstawne
Ciekawski George 2015-05-31 11:09:10
Czy słyszeliście, że między Wrzesnią a Słupcą ma powstać kolejna fabryka samochodów, tym razem Land Rover i Jaguar?
hm 2015-06-02 18:44:56
Tak, i na zlecenie firmy zapewne? Jeśli tak to by oznaczało, że Matex poza stolarką, tapicerstwem etc. zajmuje się też hakerstwem. To ostatnie jest przestępstwem. :)
mietek 2015-06-25 07:48:45
witam wszystkich, szukam pracy jestem stolarzem z doświadczeniem, czytam opinie o Matexie i mam mieszane odczucia....chce pracować w zawodzie i szukam jakiejś stolarni, bo teraz pracuje na czarno. niektórzy mowia, że Matex to duża prężna firma i warto się zahaczyć, bo można nieźle wyciągnąć.. slysząlem też o takiej firmie ze swarzedza stoldrew chyba się nazywa, szukają stolarzy, pomocników, mam kolegów co tam pracują..podobno też dobra kasa ale nie wiem gdzie uderzyć, może ktoś cos podpowie.. zależy mi na umowie o pracę, nie wiem jak w Matexie w tym temacie, w stoldrewie tylko tak zatrudniają..
2
MIETEK 2015-06-25 12:04:05
KTOŚ TU JESZCZE BYWA?
mietek 2015-06-30 12:32:14
złoże cv tu i tu zobaczę która firma pierwsza się odezwie. zawsze mogę się zwolnić :)
Waciarz 2015-07-21 20:26:27
Taki okazały budynek, na pewno warto się przyjąć, podpadające jest tylko to że wciąz szukają ludzi więc jest duża rotacja, ciężko powiedzieć dlaczego.
WDR 2015-08-03 20:24:50
Proponuje zmniejszenie pensji Krzywemu Kominowi o 2000 brutto. Zabieg ten
praktycznie niczego nie spowoduje.
Wiemy że jest on w firmie jak rumianek w medycynie (nie pomoże nie zaszkodzi)
Pieniądze ok 24 tys zł rocznie !!! można byłoby przeznaczyć na inne cele np dodatek do bonów świątecznych dla wszystkich parcowników.
24 000 zł na 600 pracowników którym będą przysługiwały wiec po 40 zł dodatkowo dla każdego pracownika. Nakład zakładu 0 zł
Doceniajmy produktywnośc i pracowitość a nie rozsadzanie firmy od środka
skinu69 2015-08-12 22:41:38
idzcie na nabiał na paletowanie super robota
Mural 2015-08-18 12:49:30
@skinu69 rozumiem, że Twój komentarz to faktycznie dobra opinia na temat pracy w tej Fabryce Mebli. No chyba że to ironia :) Szkoda, że nikogo teraz nie szukają do pracy tam. Może z czasem się pojawią jakieś oferty pracy. Orientuje się ktoś na jakie stanowiska tu rekrutują ogólnie.. Będę zobowiązany.
skinu69 2015-08-18 23:08:27
daj se spokuj z paletowanie masz 90 groszy od palety emetny ktore układasz waza po 30-40kg
czarny chumor 2015-08-24 20:53:12
Kiedy ta szopa w końcu upadnie?
Elvis 2015-09-10 17:17:25
Czy ktoś zwraca uwagę na meble jakie przyjeżdzaja z nabiału?
Czy nie ma tam rzadnego nadzoru ?
chcą robić więcej i więcej a ja 15 minut poświęcam na każdy element żeby powklejać i poobcinać sobie pianki. jak tak dalej pójdzie to zawijam się stąd
Mik 2015-09-14 17:18:39
Chyba wszyscy wiedzą kto jest za to odpowiedzialny.
Śmiał się z Gosi i był pierwszy za wyrzuceniem Rokersa a teraz to co odwala nie mieści się w głowie, .......posada stróża czeka...........
Anik 2015-09-17 15:51:26
napiszcie mi proszę, na czym dokładnie wygląda praca przedstawiciela handlowego w tej fabryce mebli... na czym polega generalnie praca przedstawiciela to wiadomo, ale chodzi mi o rozkład godzinowy, czy sami sobie ustalacie godziny pracy itp. jakim "zapleczem" się posługujecie, dostajecie od firmy tel. służbowy itd?
1
omen 2015-09-19 01:34:26
Coraz ciekawsze plany na tapicerni. Po wprowadzeniu w życie przewiduję sukcesywne zmniejszanie się załogi. No i produkcji. Bo cza rozbiórki jest chyba mało produktywny? ;))
Czy leci z nami pilot?
luba 2015-10-17 20:06:02
jak widac firm nie upada mimo wielu pytan niezbyt milych tutaj osob. wg mojej opinii Fabryka Mebli Matex jest calkiem w porzadku firma. w koncu swoje meble tapicerowane produkuje od 1993 roku i w swojej ofercie maja komplety wypoczynkowe, sofy i narożniki - nowoczesne, stylowe i młodzieżowe, o jakości i wzornictwie odpowiadającym europejskim standardom.i jak widac biznes sie rozkreca nie tylko w kraju ale i za granica. wiec skad takie niemile opinie.
dawid 2015-12-07 18:47:22
To fakt, firma działa już w branży szmat czasu. Tak się zastanawiam, czy nie poszukac tu pracy jako tapicer, ale zalezy mi na umowie o prace na czas nieokreślony, to tutaj mozliwe?
Nico 2016-01-12 22:06:20
Po kilku miesiącach od kupna mebla sprężyny wbijają się w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a płyta wiórowa z której są produkowane meble to największe ścierwo ściągane z Ukrainy. Zdarzało się wycinać mokrą płytę dosłownie z pod deszczu nie wspominając o listwach które mają 50 i więcej procent wilgotności a od dostawców wymagają liściastych eleganckich listewek (mowa o ramkach). Wiem bo pracowałem na stolarni. I gdzie tu mowa o standardach europejskich nowocześnie i estetycznie to ten mebel wygląda z zewnątrz natomiast w środku można sobie ryż uprawiać, a o ogólniej sytuacji w firmie - zarobkach, kierownikach i tzw. chapaczach to mógłbym książkę napisać. Na szczęście zakończyłem karierę w tej firmie pozostał tylko ból w plecach który powoli mija.
aro777 2016-01-13 19:20:48
Czytam i czytam i oczom nie wieżę. ..ze co ze kierownicy inteligentni,wykształceni Kompletna bzdura ja pracuje 3 lat wiec zrozumialem jak to sie kreci ...kierownicy albo przydupasy i przydupaski Kazia albo niedouki z matura jak to muwia 3na szynach...ich celem jest ktory transport aktualnie idzie nie interesujei ich ani oszczednosc materialu (zle skladowane materialy do produkcji uszkodzone pianki i granulaty do produkcj obliczam co najmniej strata ok.50 kostek....)....nikt nie interesuje sie tym ze cos tam brakuje ze czegos nie dowiezli a ludzie w tym czasie szukaja roboty po zakladzie akordowcy traca pieniadze godzinowcy pozoruja ze cos robia a sam monka traci duza kase przez nieudolnosc i hamstwo kierownictwa ....prezes nie wie co sie w zakladzie na stolach dzieje zlego bo ludzie chca robic i zarabiac dobre pieniDze a prezes nobituje kierownikow czytaj poganiaczy inaczej to wszystko .dalem ocene dobry ale to ze wzgledu na pracownikow tych pionkow na produkcji bo naprawde sa dobrzy i kompetentni a sa nie doceniani i slabo oplacani .
mso 2016-01-15 02:27:09
@aro777 to może jednak zgłosisz się na kierownika, dobrze znasz firmę, a chyba zarobki na poziomie 3000 złotych będą dla Ciebie dobrą motywacją do pracy :)
Waldi 2016-04-09 17:03:28
Witam znalazłem ogłoszenie na Kierowcę kat. C+ E nie mam bardzo dużego doświadczenie na narodówce ale może pracował ktoś dla nich i może powiedzieć mi czy praca na trasie u nic pod względem zarobków mi się opłaci
1
Mina 2016-04-23 21:04:23
A czy krzywy komin jeszcze grasuje na tapicerni lub nabiale? Pisze nick z małej litery ze względu na brak szacunku do tego gościa-)
1
Klucznik Piotr 2016-04-26 21:40:12
Na szczęście ten "gość" nie ma już wiele do powiedzenia. Szkoda tylko ludzi, których pozostawił bez środków do życia, zwolnił na kilka lat przed emeryturą, podając kłamliwe i oszczercze powody, nie dając szans na obronę.
Na szczęście życie jest bardzo sprawiedliwe i dobro dawane w tym życiu zwraca się wielokrotnie, a zło .................?
Jest na szczęście opatrzność, ta najwyższa której nie da się okłamać albo wywinąć bokiem, mam nadzieję, że w tym przypadku też będzie tak samo sprawiedliwa.........
buldozer 2016-05-07 10:47:44
krzywy komin juz nie ma nic do powiedzenia buahahahhahha
buldozer 2016-05-07 10:49:08
tutaj kulawi dostają robote...
alo 2016-05-09 19:02:47
buldozer' co to zaa okreslenie? Słyszałem,że zarobki są dobre.
rocky 2016-05-19 13:49:56
Wie ktoś może jak kierowcy mają narzekają czy jest w miare ok?
cv 2016-05-30 21:55:49
Witam chce zlozyc cv do tej firmy ale licze na szczere i prawdziwe odpowiedzi.
3 lata pracowałem w stolarce szlifierki frezarki obrabiarki wszystko jak szlo doswiadczenie mam spore u tzw prywaciarza. 2 lata parcuje obecnie w innym zakladzie jako monter stelazy na akordzie czyli nie jest lekko.jestem mlody nie boje sie pracy daje rade ze wszystkim. pytanie moje brzmi czy sa takie stanowiska jak monter lub jakiekolwiek inne, o ktore moglbym sie ubiegac. jak wyglada atmosfera, ogolnie kierownictwo itd itp no i przedewszystkim zarobki, na ile mogę liczyc na poczatku na akordzie/etacie/godzinowce nie wiem jak to tam wyglada ile wynosi okres probny jesli taki jest? no i ile moge liczyc jakie zarobki powiedzmy po pól roku pracy, na akordzie lub godzinowce?
licze na szybką odp dziekuje z gory
cv 2016-05-30 22:10:58
Jeszcze jedno czy sa moze jakies bony/pieniadze na swieta? Pieniądze na wakacje?
czy firma ma postoj w wakacje i jak wygląda system premiowania?
cv 2016-06-07 11:11:35
jest tu ktos na tym forum?
cv01 2016-06-07 20:18:04
Niema
maniu 2016-06-19 21:39:17
Ja tam nie narzekam. Zapierdalam jak dzik choruje 3 dni minus 500 z wyplaty ale [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest. do emerytury w takiej firmie.
1
Sn 2016-07-05 17:10:24
Wiesz co, no nie przesadzaj, moim zdaniem to jest wszystko do ogarnięcia, więc generalnie najwazniejsza jest zabawa
1
edf 2016-08-04 22:43:18
hej hej powiecie prosze na jakie wynagrodznie tutaj w firmie mozna liczyc? jezeli ma sie doswiadczenie
%%% 2016-08-04 22:56:34
Na poczatek najnisza krajowa a puzniej zalezy gdzie bedziesz,i jakie meble itp bedziesz robił jako młody dostaniesz najgorsze gówno za grosze wiec rewelacji nie bedzie
1
pola 2016-08-05 11:00:21
Pracownik Administracji jest potrzebny wydaje mi się.. nie wiem tylko jak to u nich z kasa teraz bedzie.
M 2016-08-29 21:11:51
Jesteś nie fer, skoro żeś pojechała z imienia i nazwiska tak bezczelnie, skoro zdawała za litr mleka to powiedz gdzie. Jestem zainteresowana promocją. Może się przedstawisz? Stolarnio... Czy mogę cię nazwać tchórzem?
erdf 2016-09-04 20:01:00
Wiadomo czy są jakieś benefity socjalne? W końcu dbałosć o dobre zatrudnienie jest dość popularne, zwłaszcza, że wypłata jest terminowa. Dzięki za odpowiedź
Aaax 2016-09-18 18:22:43
Witam zaczynam od jutra pracę na nabiale.Jest ciężka tam praca?jakie zarobki?
Syn 2016-09-22 13:06:58
Wiesz co, praca nie jest specjalnie ciężka, to normalna rzecz - przychodzisz, robisz swoje, wychodzisz. Ale może powiesz mi jakim cudem zaczynasz pracę a nie znasz zarobków?
1
%%% 2016-09-27 19:14:50
To zaczynamy popołudniówki od pazdziernika do 23 zawsze godz mniej.
2
Zostaw swoją opinię o Fabryka Mebli Matex - Starczanowo
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryka Mebli Matex