Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Fabryka Mebli Matex

Pracowałeś w firmie Fabryka Mebli Matex i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Tyson - 2014-10-17 10:25:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie ! Czy w firmie Matex jest odpowiedzialność materialna ??? Pracowałem w różnych firmach w Poznaniu np. Volkswagen , Bridgestone , Centra , Browary Lecha , Wrigley , Solaris i wszędzie jest odpowiedzialność materialna nawet sprzątaczki ją mają , praca w tych firmach jest ciekawa ale każdy błąd wiąże się z kosztami i czasami można pracować w tych firmach rok za darmo a w szczególności w Volkswagenie . Jeżeli w firmie MAtex nie ma odpowiedzialności materialnej za złe wykonanie mebli to lepiej niż w tej firmie jest tylko za granicą !!! W innych dużych firmach jak Volkswagen , Bridgestone , Centra , Browary Lecha , Wrigley , Solaris można zarobić ponad 3500 zł , ale jest to praca w bardzo szkodliwych warunkach można stracić tu stracić zdrowie i dostać kare finansową przekraczającą 3 krotnie nasze zarobki !
zdjecie uzytkownika
róża Carmen - 2014-10-29 19:09:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chce podjąć pracę w nowej siedzibie w Koninie czy ktoś wie jakie tam będęa warunki pracy system pracy?
zdjecie uzytkownika
wiko - 2014-10-30 04:24:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Właśnie widziałem ogłoszenie o pracę dla stolarza do zakładu w Konie. Nie powiem, bardzo mnie to ucieszyło bo włąśnie takiej pracy mi potrzeba. Przeniosłem się jakiś czas temu do Konina i niestety przez ten czas musiałem pracować w sklepie bo bida była straszna dla mnie z pracą w zawodzie. Słyszeliście coś o warunkach zatrudnienia ?
zdjecie uzytkownika
dvbn - 2014-11-02 07:24:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-03-24 07:33:03]:
Jak będziesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i zrobisz ze 300 elementów to może wyciągniesz ze 3 tyś.
zdjecie uzytkownika
Luźny - 2014-11-02 23:29:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
300 elementów na miesiąc to nie jest wcale dużo.
Poza tym Matex w Starczanowie jest nierentowny i mają przenieść do Konina.
zdjecie uzytkownika
moja rada - 2014-11-03 16:58:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przede wszystkim właściciele powinni się zainteresować zarządzaniem na tapicerni, bo od tego dużo zależy, w zasadzie najwięcej. Pani miła inaczej rozdaje dobre meble tym, których sobie wybierze (przede wszystkim swojemu "szoferowi"). Pozostali nie są w stanie dobrze zarobić. A jej sposób odnoszenia się do pracowników?
Tapicerzy ciągle się zwalniają. Jeśli naprawdę są potrzebni, a są, to na początek trzeba zmienić osobę wydającą pracę. I to jak najszybciej.

Za niskie stawki to też problem. Tym bardziej istotna jest atmosfera i warunki pracy.
zdjecie uzytkownika
luzny - 2014-11-05 19:31:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeste trochę i kierownictwo będzie obijalo meble. A na pewno ta pani co rozdaje pracę na tapicerni.
zdjecie uzytkownika
taa - 2014-11-05 21:32:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ta pani wcześniej obijała. Przypomni sobie jak to jest zapierniczać jak wół, do czego z taką pasją i niosącym się krzykiem teraz nagania tapicerów. ;)
zdjecie uzytkownika
adik - 2014-11-25 20:17:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, ja szukam pracy własnie jako tpaicer i myslałem, czy aby nie spróbować poszukać jej w fabryce mebli Matex. Jednakże po przeczytaniu tutejszych opinii mam mocno mieszane uczucia. Jest w stanie ktos tutaj polecić lub odradzić prace jak tapicer? O co chodzi z tym naganianiem tapicerów? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
matexowiec - 2014-11-26 18:15:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Luźny - 2014-11-02 23:29:07]:
WCALE NIE BĘDĄ PRZENOSIĆ MATEXU DO KONINA...TYLKO W KONINIE BĘDĄ BUDOWAĆ FILIĘ MATEXU !!!!!!!!!1111
zdjecie uzytkownika
tapicer - 2014-11-26 18:19:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [taa - 2014-11-05 21:32:11]:
ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ W 200 %...SZCZERA PRAWDA...ALE CZY PREZESOSTWO W OGÓLE CZYTA TE WSZYSTKIE WPISY ...? BO JEŚLI CZYTA TO MA SWOICH PRACOWNIKÓW GŁĘBOKO W CZTERECH LITERACH !!!!!!
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-11-28 16:50:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
matex
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-11-28 17:01:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
KIEROWNICTWO ogolnie to matoły no z małymi wyjatkami.Ale małymi na palcach jednej reki by policzyl.
zdjecie uzytkownika
bla bla - 2014-11-28 17:07:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak zgadzam sie z toba ze kierownictwo to matoły no z paroma wyjatkami ale to paroma.
zdjecie uzytkownika
Jogi - 2014-11-29 15:42:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moim zdaniem jedynym normalnym kolesiem znającym życie jest kierownik kontroli jakości, jest po prostu ludzki, wie, że ludzie chcą zarobic zeby mieli na chleb. Stąd, mimo tego, że robie żygi nie meble i czasem trudno rozróżnić modele nigdy konkretnie mi sie nie dowalił, wystarczyło powiedzieć że lubie wędkować, wam tez tak radze.
zdjecie uzytkownika
axn - 2014-12-12 18:28:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

Biznes › Praca Obserwuj1
PAP
dzisiaj 11:39
Dobiega końca rekrutacja nowych pracowników dla gliwickiego Opla

Jesz­cze przed koń­cem roku ma się za­koń­czyć re­kru­ta­cja no­wych pra­cow­ni­ków dla gli­wic­kiej fa­bry­ki Opla. Za­kład szuka na rynku ok. 300 osób w związ­ku z przy­go­to­wy­wa­nym roz­po­czę­ciem pro­duk­cji nowej ge­ne­ra­cji mo­de­lu Astra i uru­cho­mie­niem trze­ciej zmia­ny.
zdjecie uzytkownika
abc - 2014-12-12 18:34:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracownicy Gazpromu przed szwajcarskim sądem

Dwóch przed­sta­wi­cie­li Gaz­pro­mu sta­nie przed szwaj­car­skim sądem za ła­pów­kar­stwo. Sprze­da­wa­li miej­sca przy bu­do­wie ga­zo­cią­gu ja­mal­skie­go z Rosji do Nie­miec przez Pol­skę. Han­dlo­wa­li też zle­ce­nia­mi na jego bu­do­wę. Zdo­by­te pie­nią­dze prali w spół­kach z sie­dzi­bą na Cy­prze.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-12-13 20:38:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panie właścicielu Matexu podwyższyć trzeba akord bo nie długo akordziści czyli w moim wypadku będziemy zarabiali tyle samo co godzinówka i gdzie tu sprawiedliwość Nie ma żadnej motywacji do pracy jak tak dalej będzie to nie płaczcie ze ludzie odchodzą Żal naprawdę Zal. Z każdej wypłaty okradacie pracowników jak tak można.Pana firma nie jest jedyna zarabia pan kokosy a zal panu pracownikowi dać na akordzie trochę więcej Czekam na sama odpowiedz Prezesa Matexu.
zdjecie uzytkownika
praca - 2014-12-14 09:13:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracownik obsługi klienta
Dodane przez kierownik, Czwartek, 04 Grudzień, 2014 08:06

Lokalizacja: Września (powiat Wrzesiński)
Kategoria: Praca / Dam pracę
Branża: Inne
Forma pracy: Pełny etat
Umowa: Umowa zlecenie
Pracodawca:Stacja Paliw Shell

Opis oferty pracy:
Stacja paliw Shell we Wrześni zatrudni Pana na stanowisko Pracownik Obsługi Klienta. Mile widziane osoby uczące się w trybie zaocznym. Zgłoszenia osobiście na stacji Shell w godz. 8-16.
zdjecie uzytkownika
monter - 2014-12-14 09:16:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nadwozia Partner Sp.J.

Producent zabudów: skrzyniowych, kontenerowych i izoterm

Monter zabudów samochodowych
Miejsce pracy: Sosnowiec
Region: śląskie
Opis stanowiska:

Montaż elementów zabudów specjalistycznych
Zgrzewanie plandek samochodowych

Wymagania:

umiejętność czytania rysunku technicznego
sprawne operowanie elektronarzędziami
umiejętność pracy zespołowej

Oferujemy:

stabilne warunki pracy

Osoby zainteresowane prosimy o przesyłanie aplikacji klikając w przycisk aplikowania.

Prosimy o dopisanie następującej klauzuli: "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej aplikacji dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesów rekrutacji (zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych tj. Dz. U. z 2002 r., Nr 101, poz. 926, ze zm.), prowadzonych przez Nadwozia-Partner z siedzibą w Sosnowcu."

zdjecie uzytkownika
Świetny Mikołaj - 2014-12-16 21:34:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Z czego wynika słaba jakość mebli w Matexie?
Przede wszystkim z za wysokich zarobków kierownika kontroli jakości.
Jeśli ma tak skalkulowaną stawkę że i tak ma olbrzymią pensję na ręke to nie zależy mu na tym żeby meble godziwie wyglądały. Jeśli miałby 20 pln za tira lub 5 zł za reklamacje wreszcie wziąłby sie do roboty, konstruktywnego myślenia, i nagle wysypałby się worek z pomysłami..........a tak wciąż tylko udawanie że się coś w tym kierunku robi, a w zasadzie nie robi się nic!!!
Jak chcecie zobaczyć najprostszy komin i cuda budownictwa mieszkaniowego to zapraszam do Gniezna-)
zdjecie uzytkownika
Globus - 2014-12-18 18:22:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Komin to jeszcze nic, choc bardziej krzywy niż krzywa wieża w Pizie, swego czasu na działce było sporo odwiedzająch turystów z Matexu ,bo jak można zobaczyć różnice na pikach 2 mm a nie zauważyć takiego badziewia.
brak ocieplenia w dachu powoduje że śnieg topi się szybciej niż na innych budynkach, w domu lodówa a pieniążki przez dach uciekają.
Budynek posadowiony na tzw kurzawce - grunt nienośny stąd liczne pęknięcia.
No ale cóż skoro jest sie najmądrzejszym z mądrych......
zdjecie uzytkownika
Lunatiq - 2014-12-20 17:19:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ogólnie nie jest źle. Pracuje w Matexie od 2 lat. awsze wypłata była na czas i nigdy nie bylo z tym problemów. Jeżeli chodzi o sama prace nie jest tak ciezko z reszta idzie sie przyzwyczaic. Nie rozumiem tych ktorzy tu narzekaja. Weekendy sa wolne a jezeli jest juz pracujaca sobota masz za nia zapłacona 100%
zdjecie uzytkownika
Dobre - 2014-12-21 01:15:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ostatnia wypowiedź to niezła kpina. POza latem co drugi weekend jest pracujący a dla niektórych każdy. Chyba, że o niedziele chodzi to jeszcze pozostają wolne. Poczekajmy, może kreatywność kadry zarządzającej znajdzie sposób na pracę w niedzielę tak ja na dziewięć godzin pracy przy płatnych ośmiu??
Przyzwyczaić się można, jak do komarów latem, albo grypy zimą.
Prawdą jest tylko, że za ten zapiernicz kołchoz płaci w terminie, ten swój ukraiński akord.
zdjecie uzytkownika
ŚMIECHU WARTE - 2014-12-21 20:30:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dobre - 2014-12-21 01:15:16]:
ZGADZAM SIĘ Z TWOJĄ OPINIĄ W 200 % !!!!!!!!!!!!! I TAK JAK TO ŻE ZA KAŻDE CHOROBOWE POWYŻEJ 7 DNI TZN. CZY MASZ 8-9 DNI CZY 20-30 TO POZBĘDĄ CIĘ PREMII NA CAŁE 3 MIESIĄCE JAK ZŁODZIEJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GDZIE TU JEST SPRAWIEDLIWOŚĆ PANIE PREZESIE ?????????????/
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryka Mebli Matex
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Fabryka Mebli Matex?
Zadaj pytanie
x