Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o OKNOPLAST

Pracowałeś w firmie OKNOPLAST i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Rym-Cym-Cym - 2016-06-05 11:18:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobra, a teraz coś na poważnie niż ciągłe pierdlenie o tym jak sie ubrać na rozmowe, jakie założyć buty, czy iść w krawacie czy nie.

Zbliżają się ŚDM, co w efekcie daje nam pozamykane drogi, pozamykane pewne obszary. Pracować jednak jakoś trzeba będzie.

Oknoplast, Herz, Coca-Cola, Man i cała ta reszta.

Wie ktoś, jak będzie miał wyglądać dojazd do zakładów w trakcie trwania ŚDM?
zdjecie uzytkownika
anty - 2016-06-05 19:20:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rym-Cym-Cym - 2016-06-05 11:18:32]:
Dobre pytanie. Już dzisiaj o 20 zaczynają się jakieś chore czuwania.
zdjecie uzytkownika
szpila - 2016-06-06 00:15:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam tu wpisy typu jak aplikować, jak się ubrać na rozmowę kwalifikacyjną, czy w ogóle będą przyjmować a więc odpowiadam:
1.tablice ogłoszeń wokół sklepów czy centrów wsi (Ochmanów, Staniątki, Podłęże czy Zakrzów) zawalone są ogłoszeniami agencji "wyzysku tymczasowego" o naborze do Oknoplastu (nie wymagają nawet praktyki) -- przyzwyczajajcie się powolutku stali pracownicy Oknoplastu do gadek typu "na twoje miejsce jest dziesięciu, jak się nie podoba to wypad", ulubiony zwrot niejakiego krawczana zwanego nadmuchany Joe.
2."wiewiórki" będące blisko kierownictwa doniosły mi iż firma w niedługim czasie znacząco zatrudni Ukraińców -- przyzwyczajajcie się powolutku stali pracownicy Oknoplastu do lichych wypłat, tekst jak wyżej.
3. podobnież firma chce uszczknąć co nieco z funduszy PFRON czyli zatrudniać zdrowych byczków z grupą inwalidzką -- przyzwyczajajcie się powolutku.............i tak dalej,
4. wszystkim którzy jeszcze siedzą i pracują w tym śmiesznym kraiku składam szczere kondolencje, ja niedługo spadam w bardziej przyjazne miejsca.
zdjecie uzytkownika
koszmar - 2016-06-10 12:15:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam prace w tej firmie...
Straszne mydlenie oczu ludziom, ktorzy sluchaja tych wypocin przekazywanych z gory!
Turysci z Wieliczki maja bluzej do Ochmanowa niz do Oswiecimia...
zdjecie uzytkownika
zatrudniony - 2016-06-10 13:38:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [szpila - 2016-06-06 00:15:46]:
To żegnamy serdecznie, nie potrzebujemy tu osób którym wszystko nie pasuje. Jak kto chce pracować to będzie pracował i pracę szanował, a nie pluł jadem dookoła. Powodzenia w nowym kraju mlekiem i miodem płynącym - zwłaszcza dla imigrantów z Polski...
zdjecie uzytkownika
stefan - 2016-06-10 14:24:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
staram sie o prace na hali. zastanawia mnie tylko jedno, jak bedzie wygladal dojazd do pracy podczas sdm. bo zdaje sobie sprawe, ze ruch bedzie utrudniony w tym czasie.
zdjecie uzytkownika
Rosko - 2016-06-10 15:23:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś mógłby mnie wtajemiczyć w jaki sposób jest naliczana premia? Bo coś na forach mi się przewinęło, ale żadnych konkretów.
zdjecie uzytkownika
szpila - 2016-06-10 18:03:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Rosko - 2016-06-10 15:23:19]:
Zapytaj gostka o nicku "zatrudniony" jak nalicza premię, wnosząc z jego wpisów to pewnikiem jakiś brygadzista, mistrz, kierownik zmiany albo inny bufon, my proste robotniki nie mamy pojęcia jak te światłe indywidua o których wspomniałem dzielą ową premię (oni też nie wiedzą do końca gdyż warunkiem ich zatrudnienia na wspomnianych przeze mnie stanowiskach jest IQ na poziomie szympansa), ja pracuję już 10 lat i jeszcze tego nie rozgryzłem.
Użyłeś ciekawego sformułowania "Czy ktoś mógłby mnie wtajemiczyć w jaki sposób jest naliczana premia?" -- właśnie "wtajemniczyć" to słowo klucz, premia jest owiana tajemnicą a sposób jej naliczania doprowadza do migreny kolejnych specjalistów od płac w naszej firmie.
zdjecie uzytkownika
premia ? - 2016-06-11 07:48:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przypuszczam iż premia z obecnych wypłat wpłynie wymiernie na zdrowie częśći pracowników .Malutka premia - malutkie zdrowie i chęci.
zdjecie uzytkownika
Pracownik. - 2016-06-11 15:48:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Tematem mojego wpisu są cele które kierownictwo firmy nałożyło na linie produkcyjne. Te cele wyznaczył D.S i są one tak wysokie że my pracownicy po prostu nie dajemy rady. Przykład lini 4 gdzie cel wynosi 280 pkt na 8 godzin. Wyobrażmy sobie że całą zmianę idzie typówka 800*1440 z szybą jednokomorową. Więc by wykonać cel muszą zrobić 280 takich okien. Dla pracownika szklenia to ponad 5,5 tony włożonych szyb. Ale na lini nie ma łatwego stanowiska więc postaram się to pokazać.
Zgrzewający;560 zgrzewów.
Guma podobnie.
Okuwanie ram; zamontowanie 1680 elementów.
Okuwanie kwater; jw
zawiasy; przykręcenie 4,5 tys wkrętów
szklenie podałem wyżej
listwiarka uciąć i zabić 1120 litew.
Droga władzo czas się obudzić bo już nie ma komu pracować a będzie jeszcze gorzej. Nawet Ukraińcy nam nie pomogą.
zdjecie uzytkownika
luk - 2016-06-11 16:55:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Pracownik. - 2016-06-11 15:48:06]:
Uderzmy się w piersi -- kto podnosił ciągle normy? Mistrzowie pokroju żubrów czy krawczanów wywierało presję na brygadzistów a ci głupole poza wrzaskiem "ogień" nie mieli nic więcej do dodania, część durniów pracujących na liniach za obiecane "pięć dych więcy do premii" zapieprzało jak zrobotyzowane chińczyki psując tym samym poszanowanie norm.
Sami pracownicy ukręcili na siebie ten bat, świadomość swych praw posiada może 25% załogi, reszta to bydło bez ambicji i pomyślunku, przypomnijcie sobie jak w miesiąc zarząd wykończył związki zawodowe które powstały w firmie -- pamiętacie jak mistrzowie i brygadziści namawiali najpierw aby się zapisywać a następnie postraszeni latali po załodze z wnioskami o wypisywanie się, nie zastanawia was dlaczego ich nie zwolniono a niektórzy awansowali? Zeszmaceni są wierniejsi.
zdjecie uzytkownika
ert - 2016-06-11 17:27:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracownik ma racje cele do gory a kasa w dol
zdjecie uzytkownika
SQZZ - 2016-06-12 08:04:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z tym co napisał wyżej luk.To właśnie przez to ze pracownicy za bardzo pokazali jak przekroczyć pewne normy narzucone wcześniej przez kierownictwo sami wpadli we własne sidła.Opiera się to wszystko na prostym założeniu: Pokażesz kierownictwu ze w ciągu 8 godzin możesz wykonać więcej czynności , to i pracy dostaniesz więcej,podniosą i wyśrubują ci większe normy ,za wcale niekoniecznie lepsze pieniądze. Lepiej czasem pokazać ze się nie umie(nabić takiego nadmuchanego Krawczyka) w butelkę aby po prostu pracować , nie być kolejnym niewolnikiem obozu(patrz pieczątki pracownika)niż beduinem jebiącym jak Chińczyk za "michę ryżu" .
zdjecie uzytkownika
SQZZ - 2016-06-12 10:37:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co kierownictwa to banda zafajdanych sprzedawczyków dla których ważniejsze od zdrowia pracownika jest wynik końcowy .Pawełek wie najlepiej jak stosować mobbing w pracy . Udowodnił to jeszcze za czasów swojej pracy jako brygadzista drąc ryja bez powodu na pracowników. Żeby coś wymagać trzeba wpierw też coś pokazać , Krawczyk prezentuje dno i wodorosty .Przepracowałem w Oknoplaście blisko rok ,kiedy wielu innych młodych ludzi odchodziło po miesiącu góra dwóch . Nie wytrzymali psychicznie i nie ma się temu co dziwić , jest to po częśći pewna "szkoła życia" . Ale nie dajcie sobie wmówić ze jest Oknoplast i długo długo nic , takich zakładów w Polsce a szczególnie w Małopolsce powstaje wciąż coraz więcej , nie tu to zawsze można spróbować gdzieś indziej . Ja wyszedłem na tym dobrze ,wyluzowałem ,uspokoiłem się , a więc każdy może zdecydować się na zmiany
zdjecie uzytkownika
śruba - 2016-06-13 08:17:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy prawdą jest to iż Saferna zakończył karierę w fabryce ?.
zdjecie uzytkownika
sruba - 2016-06-13 11:53:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na montera okien potrzebuja kogos w pelnym wymiarze czy to jest robota na pol etatu? kto wie cos w temacie bo nie wiem czy aplikowac.
zdjecie uzytkownika
Daniel - 2016-06-13 13:21:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niech ktos mi opisze jak wyglada system zmianowy na zakladzie. W ofercie pisza o trzech zmianach, ale za wiele mi to nie mowi jakie sa to dokaldnie przedzialy godzinowe.
zdjecie uzytkownika
macho - 2016-06-13 16:04:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak to jest, że na monter nie jest wymagane doświadczenie a na pracownika linii juz tak.
zdjecie uzytkownika
Rzodkiewa - 2016-06-14 16:22:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Znalazlem oferte na managera ds. aluminium i tu nasuwa sie pytanie, czy wyksztalcenie techniczne to juz licencjat? Robie wlasnie magisterke, ale to dopiero pierwszy rok. A wyksztalcenie techniczne jest w ofercie obowiazkowe.
zdjecie uzytkownika
waldi - 2016-06-15 10:55:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jaka umowe na starcie dostaje szklarz?
zdjecie uzytkownika
alax - 2016-06-15 13:20:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiedxcie mi czy na rozmowie kwalifikacyjnej też będziemy rozmawiać w formie psycho bełkotu? bo jak już w ofertach widzę hasła typu 'wysoka motywacja', 'zangazowanie' itd. to mnie trochę krew zalewa :/
zdjecie uzytkownika
bart26 - 2016-06-15 15:00:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy z linii zgrzewajacej jest możliwe przeniesie na inną linię produkcyjną?
zdjecie uzytkownika
aak - 2016-06-15 23:22:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to skoro zapewniona jest umowa o pracę i jeszcze można liczyć na odpowiednie benefity socjalne, to przecież zatrudnienie u nich wydaje się być dość opłacalne. Ciekawe tylko czy wypłata jest terminowa.
zdjecie uzytkownika
Tedeo - 2016-06-16 12:43:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [stefan - 2016-06-10 14:24:50]:
Moze nie bedzie az tak zle, napewno bedzie maly problem z dojazdem. Gorzej bedzie w niepolomicach tam to dopiero bedzie cyrk na kolkach.
zdjecie uzytkownika
mistrzunio - 2016-06-16 15:03:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak wyglada rozmowa kwalifikacyjna tak w skrocie? dluga magluja czy jest raczej konkret.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2016-06-16 15:12:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mistrzunio' pewnie zwykla rozmowa jednoetapowa np, na magazyniera poszukuja teraz kogoś wiec watpie by mieli jakies specjalne wymagania, daja umowe o prace to wiem.
zdjecie uzytkownika
Patryk - 2016-06-16 16:33:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prowadzona jest teraz jakas rekrutacja? Nie, ze nie potrafie szukac ofert w necie, ale one juz jakis czas wisza i nie mam pewnosci czy sa nadal aktualne.
zdjecie uzytkownika
kukła - 2016-06-17 13:01:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
drugą umową jaką się dostaje to umowa na czas nieokreślony? jak to jest
zdjecie uzytkownika
Lechu - 2016-06-17 14:09:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracy jest dosc sporo, bo firma otwarla sie na rynek skandynawski. Praktycznie wiekszosc pracy produkcji idzie na eksport.
zdjecie uzytkownika
kapustka - 2016-06-17 15:40:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [macho - 2016-06-13 16:04:34]:
masz troche racji, ale pracujac na linii musisz miec jakas widzie, podstawa to jest znajomosc maszyn itd.
zdjecie uzytkownika
Cappy - 2016-06-17 18:16:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, do naszej firmy zatrudnili nowego mistrza zmiany, jest byłym mistrzem z Oknoplastu, co możecie powiedziec na temat tego pana? Rozchodzi się o Jana W. :D pozdro.
zdjecie uzytkownika
krzysztof - 2016-06-18 13:17:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest rekrutacja @patryk tyle, że na różne lokalizacje nie wiem gdzie Ty akurat potrzebujesz ale np. w Podłężach szukają magazyniera a w Krakowie właśnie kogoś na linię produkcyjną do pvc tak mi się zdaje
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-06-18 18:38:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kukła - 2016-06-17 13:01:24]:
Cały czas jest prowadzona rekrutacja na produkcję. Nie jest wymagane doświadczenie bo nie ma szkoły która uczy produkcji okien. Jedyne wymaganie to chęć nauki i akceptacja pracy w systemie trzyzmianowym.
zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2016-06-18 18:55:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No jest prowadzona rekrutacja na produkcje, nie jest wymagane to prawda, ale wiadomo, że fajnie byłoby, gdyby się wiedziało jak np. trzymac jakieś narzędzie, ale to chyba wiadomo co? Mam nadzieję przynajmniej Grausch wiadomo jak jest przecież w pracy
zdjecie uzytkownika
kasper - 2016-06-19 11:23:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marek - 2016-05-19 10:41:33]:
trzeba tylko zapier,,,,punkty punkty punkty
zdjecie uzytkownika
b nn - 2016-06-19 11:48:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kasper to że trzeba du żo pracować to chyba normalne. W każdej tego typu pracy trzeba sie napracować
zdjecie uzytkownika
sfrustrowany - 2016-06-19 19:22:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Beblik - 2016-05-19 15:17:09]:
inteligencją to nie grzeszymy raczej?????????
wyraźnie kurw....a piszę!!!!!
niby wykształceni po studiach a tak naprawdę inteligencja na poziomie dziecka z pierwszej klasy.




















zdjecie uzytkownika
oki - 2016-06-19 20:09:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@sfrustrowany. NIe wiem moze ciebie tak traktują bo może dajesz im powody zeby własnie tak cie traktowali
zdjecie uzytkownika
Szymon - 2016-06-21 14:25:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy na operatora pily jest wymagane doswiadczenie?
zdjecie uzytkownika
tomek - 2016-06-21 15:59:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szymon' pewnie zawsze lepiej jak masz doswiadczenie z jakims sprzetm i wiesz jak go uzywac, ja na magazyniera aplikowalem a tu wymagaja uprawnien na wozek
zdjecie uzytkownika
Mati - 2016-06-22 12:41:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dość sporo pytań pada, ale źle nie ma. Pytania nie są wyssane z palca.
zdjecie uzytkownika
-23 - 2016-06-22 13:47:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@tomek no widzę że ci nie wyszło bo ta rekrutacja nadal w internecie jest aktulana - weź też przyjacielu pod uwagę że Gotowości do pracy w systemie 3 – zmianowym nie każdy wykaże, to dość spore wyrzenie moim zdaniem
zdjecie uzytkownika
żubrowy - 2016-06-23 15:27:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co trzeba spelniac zeby starac sie o stanowiska kontrolera jakosci?
zdjecie uzytkownika
w3 - 2016-06-23 16:36:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a to szukają kogoś takiego obecnie do was do pracy? sądziłam że obecnie trwają jedynie rekrutacfje na stanowisko pracownika linii produkcyjnej pvc i magazynierów... możesz podać namiary na ofertę dla kontrolera?
zdjecie uzytkownika
Izak - 2016-06-24 13:32:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wymagane jest roczne doswiadczenie pvc
zdjecie uzytkownika
aniek - 2016-06-24 13:37:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nawet jako Magazynier jest potrzebne doświadczeni roczne?
zdjecie uzytkownika
holewa - 2016-06-24 14:56:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chodzą słuchy, że do obsługi maszyn kogoś potrzebują. jst to prawda?
zdjecie uzytkownika
tomek - 2016-06-24 14:58:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mają dwa ogłsozenia na magazyniera i pracownika linii produkcyjnej, na ktore lepiej aplikować? gdzie wieksza kasa?
zdjecie uzytkownika
szpila - 2016-06-25 00:18:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [żubrowy - 2016-06-23 15:27:06]:
Musisz żubrowy znać naczelnego idiotę Oknoplastu czyli niejakiego żubra który zaznajomi cię z "gwiazdeczkami" z KJ.
zdjecie uzytkownika
niania - 2016-06-25 11:15:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a nie możesz tomkowi pomóc i rzetelnie odpisać? pfff... tomku, nie sądzę aby jakaś drastyczna różnica między nimi była, ja osobiście brałabym magazyniera, tylko wiesz mam nadzieję że na trzyzmianówce się tutaj pracuje

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie OKNOPLAST!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OKNOPLAST
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert