brak logo

OKNOPLAST

Kraków

Opinie o OKNOPLAST

brygadier 2016-07-07 15:24:02
Zero odpowiedzialności???? Dlaczego więc tłumacze się po każdej zmianie z wyniku,braku buforu dla drugiej zmiany,liczby zgrzewów oraz syf jaki jest na lini (5S]???????? Oprócz tego są jeszcze transporty które trzeba wykonać na już!!!!! Prawdziwa sielanka. Przytocz mi jeszcze kto biegał i namawiał do opuszczenia związków???
Edron 2016-07-07 15:47:51
Jaki jest czas mniej wiecej takiego okresu wdrożeniowego? PRacowałem w parku maszynowym przy obróbce szklarza i zapewne maszyny w oknoplascie nie beda sie jakos wybitnie różnić. Jednak jestem ciekaw czy przy nowoprzyjętych pracownikach jest jakis czas na wdrożenie się?
om 2016-07-07 17:24:08
@tomek tak tak szukaja magazyniera w miejscowosci Podłęże wymagana jest doświadczenie w pracy magazynowej związanej z kompletacją na podstawie dokumentów - rysunków, znajomość dokumentacji magazynowej
szpila 2016-07-07 17:48:51
W Podłężu OKNOPLAST nie ma zakładu!!!!!!!! Zakład jest w Ochmanowie.
woda 2016-07-07 18:07:52
Piszesz "Przytocz mi jeszcze kto biegał i namawiał do opuszczenia związków??? -- jak to kto? Praktycznie wszyscy ojcowie założyciele którzy znależli się w zarządzie (20 osobowym) postraszeni przez zarząd "wywózką" do Łodzi zfajdali się w gacie i latali z deklaracjami opuszczenia związku, w zarządzie byli praktycznie sami brygadziści i mistrzowie -- prawie 300 osobowa organizacja związkowa rozleciała się dzięki nim w miesiąc.
Tak cię uwiera bycie brygadzistą i jakakolwiek odpowiedzialność? Zrezygnuj, idż na linię, zwolnij się (ulubiony tekst wasz i mistrzów), nie musisz nim być, zrezygnujesz będziesz miał święty spokój, będziesz miał na wszystko wyje.....ane!!!!! (też ulubiony tekst średniej kadry).
Tj 2016-07-07 18:15:53
Wiadomo coś więcej na temat dojazdu do pracy z Krakowa na czas SDM?Kraków ma być sparaliżowany i obawiam się że nie dotrę w tym okresie do pracy. Z góry dzięki za info.
alan 2016-07-07 18:19:56
@Tj no może być trudno poruszać się po mieście i okolicach w tym czasie. Ja mam pytanie odnośnie rekrutacji na stanowisko magazyniera - ktoś aplikował i zna dokładne warunki zatrudnienia? Stawki? :) Dzięki
mateo 2016-07-08 11:14:47
ja chyba czegoś nie rozumiem albo mnie coś omija. widzę, że szukają doradcy z językiem włoskim. ktoś powie mniej wiecej jak wygląda taka praca u nich?
arek 2016-07-08 13:28:21
tak wygląda że jest stała weryfikacja poprawności danych w systemie informatycznym,
Grzesik86 2016-07-08 13:51:25
Gdyby nie szukali to zdjeliby tą ofertę. Może nikogo jeszcze nie znaleźli albo rozmowy się przedłużają, ślij spokojnie.
23 2016-07-08 14:53:00
a może po prostu mają za wysokie wymagania?jak chcą biegłej znajomości j. włoskiego w mowie i piśmie to jeszcze mogą szukać pewnie sporo
Fitkers 2016-07-08 16:10:47
Firma sie rozwija, zdobywa nowe rynki to kilku nowych osob potrzebuja. bo to sa dwie rozne oferty. Szukaja kogos kto zna wloski i kogos kto zna francuski.
tomek 2016-07-08 16:57:43
Ale zastanawaim sie tak naprawde czy te jezyki do czegoś sie przydaja? czy dzieki nim wieksza jest stawka wynagrodzenia czy po prostu mają takie sobie wymaganie zeby ktoś znał jezyk? Czy jako specjalista przeprowadzasz rozmowy z klientami w tym jezyku?
rasta 2016-07-08 20:57:16
Tak, zatrudniają ludzi z włoskim, francuskim, niemieckim po to żeby posługiwali się polskim :-|
jamnik 2016-07-08 21:41:23
no własnie, pozostaje to pytanie ile tak naprawde pracy wykonywane procentowo jest w języku obcym i na jakim poziomie jest on realnie wymagany - chociaż jak duży dodatek finansowy za to jest to mogę posiedzieć, chociaż zapewniacie możliwości rozwoju w ofertach
Szymo 2016-07-09 10:07:26
Aktualne, składałem papiery w tym tygodniu, tyle że przez agencje zatrudnienia, ale warunki płacowe takie jak bezpośrednio u nich
tomek 2016-07-09 10:50:05
Szymo' a na jakie stanwosiko aplikowales? wiec rozumiem, ze tyle samo placa bo zatrudnienie bezposrednie w firmie? Tylko powiedz jak wyglada to z umową? Na ile dostajesz ją przez agencje a na ile jest w firmie?
2
żuraw 2016-07-11 15:47:47
jaką umówę dostaje się na początek? w ofercie znalazłem, że szukają kogoś na stałe, więc wychodzi na to, że od ręki umowę na stałe się dostaje.
bowiem 2016-07-11 15:51:46
@żuraw szczerze wątpie zebbys od razu dostał umowe na stałe - no chyba nze masz na myśli ze na czas określony
wstgwe 2016-07-11 22:00:00
rozpisujesz oferty, robisz reklamacje, puszczasz zlecenia na produkcję i doradzasz klientom co sobie maja kupić np. jesli nie ma akurat tego co by chcieli- tak w uproszczeniu.
bum 2016-07-11 22:06:11
W sumie tacy specjaliści ds. obsługi klienta mogą rzeczywiście liczyć na całkiem dobre zarobki, bo stawki i tak są odpowiednie do powieszanych kwalifikacji, a premie są i tak doliczane dla każdego pracownika. A jaka jest atmosfera u nich teraz? Dzięki.
Nataniel 2016-07-12 13:49:22
Niech ktos rozpisze jak oczywiscie moze jak wyglada zmiany. Pisza o trzech zmianach i nie wiem o jakie dokladnie godziny robia.
krzycho 2016-07-12 13:53:26
Wszyscy piszecie o tym ofertach na obsługę klienta z językami obcymi a ja chciałbym dowiedzieć się jak pracuje się wam na magazynie @nataniel dołączam się do pytania o godziny pracy a sam dorzucam jeszcze jaką dają umowę?
baran 2016-07-12 15:39:37
jak sie pracownicy nie dogadaja z kierownictwem to dalej będzie kwas. coś widzę, że chyba gorący okres panuje:D celowałem na hale produkcyjna na stanowisko montowania okuć. powinna to być spokojna w miare i przyjemna robota. co myślicie?
edrfwe 2016-07-12 20:21:04
@krzycho dokladnie to z tego co wiem to tutaj trzeba znac jezyk wloski na stanowisku specjalsity ds obslugi klienta
Wojtek 2016-07-13 10:08:17
Czy na rozmowę kwalifikacyjną zabieracie własne cv czy idziecie bez. Bo skoro je wysyłam poprzez portal to już chyba nie muszę?
aniek 2016-07-13 11:11:56
Specjalista ds. Obsługi Klienta teraz jest u nich z rekrutacji no i oferują przyjazne środowisko pracy w tym dostęp do szerokiego pakietu benefitów (m.in. opieka medyczna, ubezpieczenie na życie, dofinansowanie kart sportowych itd.)
Realista. 2016-07-13 12:44:57
No ciepło sie zaczyna robić co niektórym. Cóż wyniki miały byc super a szału nie ma. Zawsze bedzie można zrobić kolejne zmiany. Oczywiście w ramach "dobrej zmiany", następne zebrania i plany działania, winnych sie znajdzie.

Ps Agencja PR pisząca na tym forum zeby zamulic, podnieście poziom, bo to słabe @aniek, krzycho, nataniel itd. Przynajmniej mniej "dziewczęce" nicki sobie zróbcie bo co jak co ale gender jednak w firmie nie jest popularny wiec od razu widać ze piszecie na zamowienie...
tomek 2016-07-13 15:21:29
Poszukuja teraz pewnie z tego zwględu, że jest sezon na wymiane okień wiec maja wiele pracy i na produkcji i w biurze
szpila 2016-07-13 22:50:26
Myślisz serio iż firma wynajęła jakichś "pijarowców?" Czytając ich wpisy (przyznaję ci rację, mocno "dziewczęce") mam uczucie, że ci "pijarowcy" nie odbiegają zbytnio od klimatu panującego w firmie -- większość facetów tu pracujących zalatuje "TAMPAKSEM", oczywiście mentalnie.
eeyys 2016-07-13 22:53:32
ciekawe skąd masz takie mądrości
www 2016-07-13 23:11:23
hej, słuchajcie widze ze oknoplast wypuściło teraz trzy oferty pracy na Specjaliste ds. obsługi klienta z językiem włoskim, Specjaliste ds. Obsługi Klienta oraz Magazyniera. chce wiedzieć czy faktycznie warto tam aplikować, a widze różne opinie z których wyciagam wnioski
Realista 2016-07-14 11:57:02
Tak sadze po poziomie wypowiedzi. Jak np. piszą ze na "montera okien" nie ma rekrutacji to proste. Przecież tak przez lata nazywał sie pracownik produkcji a tych to nawet na Ukrainie szukają bo słabo idzie. Widać zero orientacji.
Co do pracujących facetów to fakt ze z "jajami" to teraz nie ma. Moze to przez "super" atmosferę w firmie?
alba 2016-07-14 13:09:07
@ty www nie bierzesz że z tym językiem włoskim specjalista ds, obsługi klienta to stała weryfikacja poprawności danych w systemie informatycznym, w tym zgodności z ofertą oraz cennikiem leży w jego obowiązkach, lekko nie ma
aak 2016-07-14 18:59:26
O nowych ofertach pracy i tak najlepiej dowiadywać się bezpośrednio u nich @dolly. Dobrze, że rotacji wśród pracowników nie ma, bo wszystkim odpowiadają właśnie zarobki, ale czy wypłata jest terminowa? Dzięki
SQZZ 2016-07-14 22:06:10
No to chyba kolego żle słyszałeś odnośnie rotacji w tej firmie . Kiedy ja pracowałem za słabsze wyniki leciały całe brygady(grupa 15-16 osób) bo właścicielom nie spodobała się wydajność pracownicza ;] .Poza tym nacisk na wykonywaną pracę i przesadną dokładność jest tutaj wręcz chory . Udupić cię mogą praktycznie za wszystko począwszy od małej kreski na oknie a skończywszy na braku "pieczątki" . Właśnie te ostatnie są nazwałbym to idealnym odwzorowaniem pracownika- niewolnika - więznia ;] . Dla mistrzów zmiany nie jesteś nikim innym niż "numerkiem" na pełnej liście innych numerków
om 2016-07-14 22:16:33
jest przeciez rekrtuacja teraz u nich w firmie..szukaja na przyklad specjalsity do spraw obslugi klienta w Krakowie tyylko maja nietypowy dosc wymóg bo napisali ze trzeba tutaj znac dobrze jezyk wloski
azja 2016-07-15 09:23:56
no to zasuwaj na korki, warto, bo dofinansowanie kart sportowych dają i opiek,ę medyczną prywatną.
Kotek 2016-07-19 12:17:43
Na wydziale aluminiowym grasuje ogromny szczur!!
ru 2016-07-19 12:24:42
w takim razie złap go albo zgłoś to odpowiedniej osoby w firmie, nie zniechęci mnie to do wzięcia udziału was w rekrutacji bieżącej na magazyniera obecnej
Kotek 2016-07-19 13:03:30
Nie da się go złapać, jest bardzo przebiegły i ma 170cm wzrostu!!!
kominek 2016-07-19 13:56:03
aa to widze że jednak jesteś tylko hejterem który chce wprowadzić chaos na forum... @ru dzięki za danie mi cynka ze jest rekrutacja na magazyniera teraz,. chętnie wyślę papiery, chociaż nie ukrywam że dla mnie trzyzmianówka to jednak może być spory problem
Magazynier 2016-07-21 07:52:06
No niezłe, już ktoś pisał - agencjo PR podnieś poziom.
Na magazyniera - jakbyście chcieli wiedzieć to jest noszenie i układanie okien ważących często ponad 100kg. Wiec cioty z agencji nie pier...cie.
gość 2016-07-21 11:33:02
Dobrze by się było załapać na specjalistę ds. obsługi klienta. Dobrze, że są odpowiednie szkolenia, a jak jest opieka medyczna to lepiej o nich świadczy. Pewnie inne benefity socjalne też się trafiają.
demon 2016-07-22 10:09:57
Na nowym systemie wynagrodzeń dniowka urlopowa wychodzi połowę niższa plus mydlenie oczek ze dolicza premie....
rasta 2016-07-22 12:09:41
Kolego, jak policzyłeś stawkę urlopową, skoro na razie nie wiesz jaką będziesz miał podstawę urlopową? Pytam z ciekawości.
1
Marek 2016-07-22 13:12:11
Nie wiem co mam zrobić, generalnie to mam wielką ochotę wysłać CV, ale trochę się boję, bo praca jest dość trudna chyba, ja jestem lekko leniwy, co robić?
Astek 2016-07-24 21:23:18
Nowy system wynagrodzeń pani mówi będzie przejrzysty a tu nagle jakieś umiejętności raz liczone raz nie a zaraz potym premia która już wogole nie wiadomo jak jest liczona jakiś piękny przykład wszystko coś razy coś i w koncu nie wiadomo co. No ale wiadomo nas orypią i będą się śmiać że nic nie wiemy.
Plajs 2016-07-24 21:40:27
Nowy system ma się faktycznie dobrze, to chyba nikogo nie dziwi
zxcc 2016-07-26 12:32:34
Gdzie te stawki są? ?? Może w końcu byśmy się cis dowiedxieli? ??
Zostaw swoją opinię o OKNOPLAST - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OKNOPLAST