brak logo

OKNOPLAST

Kraków

Opinie o OKNOPLAST

były 2017-01-08 19:28:53
Już widzę jak uciekasz na l4 w lecie. haha spinają się wszyscy bo co jak wrócę i mnie zwolnią..? haha tyracie w 40 stopniach Celsjusza leje się z Was strumieniami a Wy zapierdala... i tylko Ogień kurwa !!

P.S Kto mądry to dawno uciekł z Oknoplastu !! :D
Astra99 2017-01-09 20:16:28
A jak tam zakup nowego maserati lub rolls-royce?
Stoi juz na parkingu?Czy jeszcze zakup nie zweryfikowany z premiami, bonami itp?
1
Dziobak 2017-01-10 19:48:40
Ej trzemu tu na mnie źle piszecie?
1
Aga 2017-01-10 20:05:27
A co to za firma jeśli można wiedzieć?
XXX 2017-01-11 18:49:53
:))))) Dzisiejszy dzień w pracy można podsumować krótko : KABARET :)))) Powinni to nagrać i puścić w weekend w Polsacie zamiast kabaretów :)))
Nowy program zap.... aż miło, nikt nic nie wie, a ci co powinni wiedzieć robią dobrą minę do złej gry, profile się grzeją ....FAREEEELKĄ :))))) :DDDDD

A najgorsze w tym wszystkim jest to, że po piętach dostaną pracownicy na hali, będziemy zap... teraz i nadrabiać cały miesiąc bo przecież firma ma potrzebe, soboty/niedziele, 10 godzin, cuda wianki a 10-go się okaże że NO SORY, ale kiepski miesiąc był, słaba wydajność.....
4
takitam 2017-01-11 20:56:55
System jest raczej dobry, ale żeby obsługiwać go dobrze, to wypada mieć podstawową wiedzę z obsługi systemów i komputera. To nie jest wszystko takie proste. Nadchodzą czasy, kiedy od średniej kadry menadżerskiej wzwyż, każdy powinien mieć pojęcie, że komputer nie służy tylko do grania :)
To nie jest tak, że system zrobi produkcję! To muszą wykonać pracownicy na hali, a system ma ich wspierać i ułatwiać pracę. Jeśli coś nie działa to proście o wsparcie i to jak najszybciej przełożonych, żeby nie polecieć na wydajności.
1
ghu 2017-01-11 23:39:51
O czym ty mówisz???
1
aha 2017-01-12 12:18:25
mieli miesiąc na wdrążenie nowego systemu przychodzimy i nie działa to o czym ty gadasz nie sprawdzili go i każą robić śmiechu warte. A wg jak zwykle z nowym rokiem cel do góry o 10 pkt a wyplata ta sama a nie o 10 % większa ! je...b.a.c. trzeba dla nich coraz więcej za darmo bo jest za dużo ludzi co się kręcą i nie maja pojęcia o tej robocie !
4
Smile 2017-01-12 14:00:17
Praca dla naiwnych desperatow. Co trzeba miec w czasce, zeby tam zasuwac za te oklapy.
2
105%normy 2017-01-12 15:50:35
Tak jak piszesz, podnoszenie celów o 10 pkt. może być jedynie słuszne, gdy nastąpiła jakaś sensowna zmiana udoskonalająca na linii, lub dodało się 1 osobę, która wspiera stanowisko zwalniające produkcję. W każdym innym przypadku, nie będzie realizowany cel, co wpłynie szybko na braki transportowe, a dodatkowo wyeksploatuje pracowników, co skutkuje z reguły prawdziwym L4 z przemęczenia i złapania jakieś choroby lub odejściem z firmy. Nie jest to najlepsza droga do usprawnienia produkcji :) i na dłuższą metę pogrąży produkcję. Prawdopodobnie w wyliczeniach papier przyjął te 10 pkt. bez problemu, więc tak już zostało :)
lean 2017-01-12 17:32:22
kolego nie gadaj tylko rusz glowa i sam wymysl usprawnienie ktore moze zwiekszyc wykon. Tylko dodanie ci osoby moze pomoc ? wolne zarty. po to sie zwieksza normy zebyscie zamiast szybciej to pracowali mądrzej. A i zanim odpiszesz, daj sobie na wstrzymanie i przemysl co napisalem

pozdro
1
105%normy 2017-01-12 18:30:34
Ja nie biorę pieniędzy za pracę leanowców i menadżerów, których mamy sporo, tylko staram się pokazać jaki problem istnieje. Czytaj uważnie, bo dodanie osoby tam, gdzie jest wąskie gardło jest rozwiązaniem standardowo stosowanym. Pozd.
5
shrek 2017-01-12 19:10:45
Po wydarzeniach ostatnich dni/tygodni postanowiłem dodać swoją opinie o pracy w oknoplast. Kierownictwo coraz aktywniej wprowadza KORPO POLITYKĘ. zwolnić ludzi którzy mają pojęcie o robocie i są dobrzy po to żeby zastraszyć tych słabszych. Obsadzanie stanowisk kuzynami, kolegami (co z tego że nie ma pojęcia o robocie) Mistrzowie z pokaźnym wykształceniem typu gimnazjum, doświadczeniem w pracy jako drukarz, wymyślają rozwiązania o których nie mają pojęcia. Wypłaty a raczej zapomogi coraz mniejsze. Po roku pracy dalej najniższa stawka zaszeregowania. JEST CORAZ GORZEJ I LEPIEJ JUŻ NIE BĘDZIE, a z tego co się rozmawia z pracownikami to już prawie każdy szuka sobie innej pracy. Ale to i dobrze, będzie więcej miejsc pracy dla pracowników z Ukrainy.
3
aha 2017-01-12 19:50:27
U ciebie dodanie osoby na linie jest ok? A co z reszta zamkowi i inne jak im pomozesz bo chyba nie bardzo i oni przez ta osobe musza zap, , , by linie nie byly puste przez ta zekomo osobe dodatkowo. Tak samo jak linie 1/2 skad biora zgrzewy z pelnych lin i to znow na nia musza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 1/2 razy wiecej by wystarczylo kwater na np linie 1 i linie 1/2 oczywiscie ludzie robia za kase z jednej gumy na dwie linie. Ale widac ze nie Masz pojecia o robocie wg.
2
staco 2017-01-13 07:36:58
ale z Was połmózgi, pracujcie dalej w tej firmie bo do innej sie nie nadajecie z tą mądrością. Chodzi o to że 10 pkt dodają do celu co wiążę się z mniejszym wykonywaniem planu i miejszą kasą. To nie tak że kasa zostanie taka sama a cele wyższe. Kasa przez to też spadnie.. A chodzi o to żeby dodać kogoś do pomocy ktory bedzie chodzil po calej lini i pomagał tam gdzie jest niewyrobka..
3
Miliard 2017-01-13 08:24:40
Nie wiadomo o co chodzi...
Chodzi o miliard, kosztem niewolnikow!
Powodzenia w zyciu za coraz ubozsze wynagrodzenie.
7
lean 2017-01-13 17:27:40
Moze i nie dostajesz pensji za nich, ale np. podnoszenie norm itp. to są sposoby sklonienia was praowników fizycznych, do ruszenia półkuli, a nuż coś wymyslicie. Zdradze ci pewną prawidłowość. Czy ci sie to podoba czy nie, kazdy zaklad musi zwiększac efektywnosc zeby byc konkurencyjny na rynku.
robol 2017-01-13 18:50:32
to skoro podnosicie wydajność żeby być bezkonkurencyjnym to także podnieście wypłaty dla pracowników fizycznych.
4
ciulowo 2017-01-13 19:48:57
Mam nadzieję, że nie pisze tych postów ktoś, kto się zajmuje lean-em, skoro się tak podpisuje, bo to by było nieporozumienie :)
Henry 2017-01-13 20:26:23
Odkąd niejaki Henry Ford (tak, tak to TEN od Fordów) uruchomił linię montażu samochodów wszyscy zastanawiają się jak do maksimum wykorzystać pracowników. Jeżeli firma dochodzi do wniosku,że z ludzi nie da się więcej wycisnąć to wprowadzają automatyzację, która w Polsce jeszcze jest za droga. Na chwilę obecną wystarczy podnieść normę, nie wypłacić premii, zatrudnić kolejną osobę i w sumie wyjść na plus. Zapytajcie szefa planowania, czy przypadkiem on nie wpadł na taki pomysł żeby podnieść normę bo tak mu wyszło w Excelu. Uwielbiam tych menagierów.
4
dioda 2017-01-13 21:09:02
Znasz takie powiedzenie: Oni udają że nam płacą a my udajemy że pracujemy?
Max 2017-01-13 23:48:39
Na szybach to się dzieje...
2
hartowana 2017-01-14 00:01:45
Nie przesadzaj. Jest nowy kiero i już widać porządek :)
uboot 2017-01-14 03:19:08
W tej firmie ktoś musi pierdolnąc wreszcie ręką w stoł.Adam nie ma siły?Mikołaj jeszcze tych sił nie nabrał?.Panie Adamie ludzie patrzą,Ludzie z Trasu są jeszcze .
uboot 2017-01-14 03:54:40
Nie pajacuj kolego nie pajacuj to ty od tego jesteś a nie my.Lepiej będzie dla ciebie (zero odzywki)
uboot 2017-01-14 15:38:32
Efektywnośc ?Co ty ku..wa wiesz o innych okiennych firmach[ ludziu]?To nie są liczby ,wykroje i słupki w szkole.To jest:rynek:To są ludzie co chodzą po ulicach ,a gdzie jest OK?OK+ ze swoją padaką , są druty co opanowały większośc inwestycii w naszym mieście o Wetreksie i Dako nie wspomne.A tu przypomnioł se magister po eśdeemie że nowy program bydzie wprowadzoł. 10 dni po nowym roku. BRAWO kur..wa BRAWO












a
jest .,a OK gdzie?Wymiana pieców w KR.OK gdzie?Lepiej widoczni - widocznie lepsi.Mówi ci to cos {geniuszu]?










o



k
hartowana 2017-01-14 21:39:00
Uboot, widzę, że "nerwa" Ci puściła, ale się nie dziwię i tylko można docenić, że ktoś widzi to co się dzieje i próbuje krzykiem rozpaczy coś zrobić. Powodzenia! Mnie interesuje, jakie będą zyski firmy w 2016 i czy będą znacząco większe i w trendzie wzrostowym, co pozwoli osiągnąć cel za 3 lata, czy może jednak ostatni rok, a bardziej półrocze bez DS okaże się stagnacją.
szefu 2017-01-15 20:03:22
do roboty robole do roboty!!! tyrać za śmiszne piniondze!! za dużo wolnego teraz tyrać trzeba!!
Gruby 2017-01-16 11:12:39
A jak powiem jak jacykow z dziobakiem robią fikcyjne punkty to zostane brygadzistom?
3
Mgr. 2017-01-16 15:22:34
Brygadzistom napewno, ale watpie abys zostal Brygadzista!
To sa zolnierze Placka - po podstawowce lub gimnazjum.
Marek 2017-01-17 20:06:25
Pracuję w Oknoplast o kilku lat , ale to co się dzieje teraz na magazynie jeszcze nie było . Brak materiałów ( profili , okuć , szyb , i.t.d ) dodatkowo nowy program AX (zamawiasz i czekasz ) 3 godziny na dostawę . Tak to na pewno nie osiągniemy celu założonego na 2020 . . .
2
tutitu 2017-01-17 20:37:57
Trudno mi sobie wyobrazić że jest jeszcze gorzej niż przed moim odejściem parę miesięcy temu, hahaha albo- serdeczne wyrazy współczucia. Jak ka sie cieszę że mnie tam już nie ma.
1
nadzieja 2017-01-18 21:50:15
Nie może być! A miało być tak pięknie :)
1
janusz 2017-01-18 23:08:44
witam jest oferta pracy pracownik magazynu czy warto próbować? po opiniach widzę ze średnio... czego się można spodziewac na rozmowie kwalifikacyjnej? i jak wyglada praca na takim stanowisku w oknoplaście?
1
Pablo spawacz 2017-01-19 09:46:40
Bo spawac to trzeba umieć. Smarkac każdy potrafi!! No
1
Gościu 2017-01-19 14:36:05
Na rozmowę zawsze warto iść, potargować sie mozesz z nimi. Też aplikowałem na to stanowisko. Chcieli żebym na rozmowę przyjechał jutro, ale dopiero w poniedziałek bede miał czas.
Biznesroku 2017-01-19 20:27:25
Potargowac...
Chyba na temat czy za 1800 po 8h lub za 2200 po 10h z sobotami.
Taki krakowski deal.
1
Gościu 2017-01-19 22:22:16
Hehe widzę że kolega ma niefajne doświadczenia z rozmów :P ja powiem tyle, raz jest lepiej a raz gorzej... jak nie pójdę to się nie dowiem :)
ktoś 2017-01-19 23:07:54
Idź, idź dowiesz się ;)
Gugu 2017-01-19 23:49:26
Dokładnie 2100zl brutto i premia 300 brutto. Spiora ci mózg ze będziesz zarabiał 3 tys kiedyś tam i benefity ci niby dadzą bylebys chodź ze 3 mies porobil. :) na próbnym to tak z 1500wezmiesz
3
Zibi 2017-01-20 08:54:37
czy pracodawca organizuje jakieś formy dojazdu dla pracowników z Krakowa? są płatne czy nie? z jakich miejsc Krakowa odjeżdżają.
Natan86 2017-01-20 09:24:06
Coście się tak wszyscy do tego Oknoplastu przywalili. Mam wrażenie, że ktoś tu działa i robi czarny PR Może koledzy z Drutexu?
Gościu 2017-01-20 11:53:35
Co to jest czarny PR?
hgftujibfdtyjkb 2017-01-20 12:49:15
To idź ty na tą rozmowę, o której piszą powyżej i jak już wynegocjujesz stawke to się dowiesz czy to czarny PR czy po prostu RZECZYWISTOSC.
Natan86 2017-01-20 14:06:36
Czarny PR to to co się tu dzieje :D
Ogółem chodzi o pisanie negatywnych opinii o konkurencji w celu rozwalenia ich wizerunku.
1
typek 2017-01-20 15:48:44
Jesli pracownik produkcyjny zarabia ok 2000 a specjalista z wieloletnim doświadczeniem, który te okna zna jak własną kieszeń 3000 to to nie jest żadnym czarny PR tylko zdzierstwo. Nie trzeba robić czarnego PR firma sama się w ten sposób wykańcza. Można sobie również przypomnieć "badanie satysfakcji pracowników" ktore wypadło fatalnie dla firmy, a które później zostało przez Hr przemianowane na "badanie zaangażowania" żeby przdstawic to tak że "pracownicy są zadowoleni z miejsca pracy ale nie są zaangażowani"(można poczytać w necie co pani z Hr-u mówi na ten temat. Odwracanie kota do góry ogonem to się nazywa po polsku.
Fiction 2017-01-20 17:29:22
Byl nawet motyw na dzialach, ze jak dobrze wypelnicie formularze, to rozlosujemy nagrody dla wybranych.
Ta firma to fikcja.
Oko 2017-01-20 17:42:32
Nowo właśnie panowie z pr był oficjalny mail ze za wypełnienie ankiety będą nagrody pieniężne. Kto dostał ta nagrodę? ??
typek 2017-01-20 17:44:48
To jest nieprawda, niczego takiego nie było lub tylko kierownicy wiedzieli i nie przekazali- nie było żadnych nagród.
grehuta 2017-01-20 20:39:46
niebylo nagrod i to nieprawda bo o tym nieslyszales/as, lub cichosza, wielka sciema.
1
Zostaw swoją opinię o OKNOPLAST - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OKNOPLAST