brak logo

Brembo Poland

Dąbrowa Górnicza

Opinie o Brembo Poland

Zuzanna 2017-05-22 10:43
@B rozumiem, że Brembo Poland stara się zatrudniać ludzi za pośrednictwem agencji pracy. Jakich działów firmy to dotyczy?
Behapówka 2017-05-24 11:16
Jak wygląda kwestia BHP w zakładzie i czy warto aplikować na behapowca w Brembo? Jak zarobki?
yeti 2017-05-25 11:13
Smród brud i ubóstwo.

Odradzam !
3
pracownik 2017-05-26 08:55
Ktoś coś wie jak z pracą 4czerwca? Bo to święto i chyba powinniśmy mieć wolne lub powinni płacić nadgodziny. Bo związki widać maja gdzieś już nas powoli i zero informacji i w ogóle. Zaczyna ludzi brakować i jak to zawsze w dni letnie zaleją nas zamówieniami i będziemy dumać bez urlopów. Juz jest ciężko wziąć jeden dzień bo gadka stała nie ma ludzi . A co to qwa nas interesuje .
AS 2017-05-28 08:34
Moze dostaniemy bony na zywnosc na lato za ta ciezka prace jak nie ma ludzi
BLANKA 2017-05-28 13:01
A ja pamiętam czasy 15 lat temu...na lakierni się pracowalo...tarcze na myjkę narzucało...i nic nie bolało...pracowałem kiedy chłopaki byli dowożeni z Częstochowy autokarem...kiedy Dyrektor GĘBKA zarządzał...pracowałem z Waldkiem wysoki szczupły...mieszka w Częstochowie koło sklepu spożywczego MIŚ... i wtedy pensja 1300 na rękę... Pozdro
Brembowiec 2017-05-28 14:37
Ja pracuje w tej firmie już prawie 4 lata i nie widzę dla siebie przyszłości. Z roku na rok jest coraz gorzej aż doszło do tego ze naprawdę niema kto pracować, a dopiero to początek. Wiec jeszcze popracuje trochę aż czegoś lepszego nie znajdę
Zuzanna 2017-05-29 11:37
@Brembowiec wspominasz, że z roku na rok jest coraz gorzej. Co masz na myśli? Jakie zmiany zaszły na przestrzeni tych kilku lat w Brembo Poland? Piszesz również o tym, że nie ma kto pracować. Czy w firmie są obecnie wolne etaty? Co sprawia, że nie są one zapełniane?
alooo 2017-05-30 07:47
A no to ze więcej obowiązków, wiecej wymagań. Jakies dziwne pomysły usprawniające które w niektórych przypadkach utrudniają prace zamiast ułatwiać. Straszenie naganami lub zwolnieniami jak jest mniej zamówień. O starych pracowników którzy chca pracować sie nie dba . A ci ze stażem około 2-4lat maja mniejsza stawkę niż Ci co teraz przychodzą . Aktualnie z braku ludzi lub tylko tak sie to nazywa chca wdrożyć program jeden operator dwie maszyny i może dadzą kogoś do pomocy a tu jak trafisz opier...dalacza to juz twój problem. Podwyżki z ocen to żenuar rzędu 50gr jak w ogóle mozna nazwać to oceną bo ten papier to śmiech na sali . Gość robi na jednej maszynie 8lat stawiasz go na inna a on ni w ząb tylko wymieniać plytki potrafi i co ocena 35 podwyżki 40gr drugi robi wszędzie i co ocena 38 podwyżki 60gr . Dalej juz mi sie niechce rozpisywać
3
AS 2017-05-30 13:14
zmiany takie ze 1 osoba pracuje na 2 maszyny brak przerwy ,normy coraz wieksze i dziwi mnie to ze ludzi nie przyjma bo chca chyba oszczedzac kosztem innych.Niedlugo ludzie nie wytrzymaja i sie zaczna zwalniac bo juz wielu tak mowi .
2
BLT 2017-05-30 16:33
Niema co wylewać smutków, większość ludzi ma już dosyć i szuka innej pracy to normalne. Brembo schodzi na psy, jakość pracy i dbanie o pracownika to rzeczy nieistotne. To kolejna firma która pracownika ma za nic, oczywiście są sytuacje takie jak teraz, gdzie nagle brakuje ludzi i wymyśla się akcję pod tytułem przyprowadź znajomego to dostaniesz nawet 1500zł , albo wspomniana wcześniej praca operatora na dwóch maszynach. Więc sami odpowiedzcie sobie na pytanie o czym to świadczy. Można by wiele tu pisać o syfie jaki tam panuje ale szkoda słów. Jak większość szukam innej pracy i życzę powodzenia w szukaniu
6
Qmpel 2017-06-01 23:00
Ludzie, pracownicy Brembo zacznijcie się Szanować więcej zleceń czy interwencji żeby naprawili pozmieniali by Tobie , Mi , Nam się lepiej pracowało a nie przepychanie , popychanie kijem czy przerzucanie. Sami jesteście winni tego co tu piszecie bo sobie na to pozwoliliście. Pozwólcie jeszcze by Was zagoniono do pracy na dwie maszyny za dwa lata będziecie jeszcze więcej skamleć. A.może któryś z tych "sztuka sztuka się liczy..." wreszcie padnie .
5
Brembo killer 2017-06-05 16:22
Kolego BLT
Sam mam 25 lat a przepracowałem w tym zakładzie rok, fakt ta praca nie jest lekka ale jeżeli ktoś chce pracować to będzie pracował. Ja cały rok pracuje na D2 i kargobula robię bardzo często, ale fakt co do tych nowych ludzi to bywa różnie, ale przedział wiekowy też jest różny.
1
Doctor H 2017-06-05 16:34
A i tak chyba najbardziej szaloną brygadą w tym zakładzie jest brygada 3, C053 w trzy osoby robią na górze szaleni, czy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ja się pytam gdzie jest szybcior za jego czasów by tego nie było. Za nie długo kargobula pewnie na 20 sekund też będą robić na tym Hansbergu.
2
yeti 2017-06-09 10:35
magna automotive na 3 zmiany od pon - pt, lekka praca w porownaniu co miałem w brembo. Pozdro dla kumatych
1
Yatta mAn 2017-06-18 17:33
Najlepsze jest to 1500zl za przyjęta osobę z polecenia, oczywiście dostaniecie tyle o ile wasz "HERO" przetrwa 1.5 roku. Qrwa ..żenada i bezradność GÓRY!!!!! Tak potężny rozwijający się zakład tnie tylko Koszta i Koszta tylko nie na sobie a na Zasuwajacych pracownikach. W firmie sprzątającej to już chyba Eskimosi pracują ale mnie poprawcie jeśli się myle????
1
pracoholik 2017-06-19 00:55
Praca miła lekka i przyjemna koledzy pomocni życzliwi. Kierownik nie da Tobie zrobić krzywdy do ciezkiej pracy sa starszi bardziejdoświadczeni koledzy. Na poczatek 2200 aktualnie sa perspektywy przejscia pod brembo . Polecam ten zakład pracowałem 20 miesięcy teraz juz pod brembo jestem pierwsza kasa 2570. Jest przewóz woda z automatów i dobre jedzenie na stołówce szkoda ze nie ma dofinansowania na obiad
pomagam 2017-06-19 19:09
pomyleniec
2
Andrzej 2017-06-20 10:38
Zamierzam podjac prce w Brembo. Czy to prawda,ze trzeba pracowac w sobote i w niedziele?
MURZYN 2017-06-20 14:36
No tam masz system 4 brygadowy robisz sobote i niedziele jak ci wypadnie
ropa 2017-06-20 22:16
No w końcu jakiś czerwony nieokrzesany kask hihi
PanKamil 2017-06-21 11:04
Miałem właśnie iść tutaj do pracy bo mam naprawdę niedaleko. Patrząc na wasze opinie tak po prostu mam zrezygnować? Pracować gdzieś trzeba ale skoro tutaj nie szanują pracowników, nie można liczyć na dzień wolnego i co najgorsze pieniądze są małe pod względem wykonywanej pracy. Szanuje zdrowie bo coś chciałbym od tego życia mieć. Mam 22 lata i czekam na wypowiedź jak to wygląda teraz. Cenie prace ale zdrowie również. Już w jednej pracy mnie wykorzystywali i robiłem nawet po 200H miesięcznie za 1800zł...
pomagam 2017-06-22 08:20
hi hi !
pomagam 2017-06-22 19:40
Odlewnia to nic innego jak miejsce które można określić końcówką łańcucha pokarmowego czyli od..tem reszte niech wam dopisze wyobraźnia.
Oddział obróbki tarcz, dobry na max. rok i to dla świeżaka żeby poruszyć wyobraźnię, potem w nogi, bo przez nieuwagę można się zasiedzieć i jest coraz gorzej. Ważne że jak nie musisz, nie pchaj się w produkcję i system 4 brygady bo to studnia bez dna nie ma szans się odbić.
5
Tomi26 2017-06-27 01:51
Zmiana 03 nowy dowadzący kozak ludzie się zwalniają przez niego brygada sie sypie każe robic na dwie maszyny I czuje się bez karny żenada syf totalny
Zuzanna 2017-06-27 10:26
Zajrzałam na stronę internetową Brembo. Jest tam informacja o modelu kompetencji wpierającym rozwój nowych pracowników. Jak wygląda ścieżka kariery w firmie? Możecie powiedzieć coś więcej na ten temat? Jest możliwość awansu?
1
ole 2017-06-27 11:45
Panowie ze zmiany 03 i innych pamiętajcie pracujemy 8 godzin zgodnie z procedurami i niech to nawet będą 4 maszyny a wynik? Suma z wielu maszyn na pewno będzie gorsza niż 100% zaangażowania z jednej. Pozdrawiam
zdzi 2017-06-27 14:58
Praca,w dziale jakości przez manpower. Warto się w to pchać?
kloser 2017-07-02 19:01
Już dawno powinni wprowadzić na BLT prace jeden operator i jeden lakiernik. Przeciez tam sie nudzą chłopaki .
GA 04 2017-07-04 15:36
Kaflary na hali. Ciekawe ile wytrzymają? Podobno tylko na parę dni u nas a potem dadzą je na halę B. A tam tylko gadanie o dewiacjach i psychiczne katusze z cyklu kotki w piwnicy i "do ryja" -ciekawe ile wytrzymaja tamtą patologie
2
Barbet 2017-07-05 15:23
Na 04 zrobił się straszny syf, większość starych operatorów szuka roboty a kierownicy bardzo skutecznie do tego mobilizują :D
Takiego łajna nie pamiętam w tym zakładzie a robię już trochę.
Kierownik tylko lata i rozdaje młodym karteczki ze swoim nazwiskiem i poleca zmianę 04 :D
Jeszcze niech wprowadzą pracę na dwie maszyny i będzie przepięknie :D
1
Pracownik 2017-07-05 22:01
"RUDY LIS" Jeden i drugi - Hamskie, wulgarne odzywki do pracowników. Praca na hali zaczyna się robić udręką i męczarnią psychiczną pod dowództwem tych osób. Te osoby powinny wypasać owce na podhalu a nie z ludźmi. Fałszywe osoby które już dostały nagany za zachowanie a mówi się że człowiek uczy się na błędach ale ich to nie dotyczy. Fizycznie nie wygląda najlepiej kamery na gniazdach i praca na dwóch maszyna zaraz będzie standardem. Ciśnienie na sztuki awarie przepychane na inne zmiany pod pretekstem że jest dużo zleceń. Dodatkowo idzie lato na hali 40+ będzie piekło jak co roku. Praca na początek pod agencją przez ponad 20 miesięcy jak będziesz pieskiem kierownika. Zarobki - dopiero po 3 latach pod brembo przekroczysz 3tyś netto, pod agencją do 2tyś netto.
Życzę dużo wytrwałości młodych !!!
2
szalony jeździec 2017-07-06 10:22
Witam.A jak wyglądają zarobki wózkowego?Czy jest szansa przejścia pod zakład czy cały czas pod agencją?
EDEK 2017-07-06 11:20
Wozkowy zarobi dobrze ponad 3 kola biora na reke ale trzeba kilka lat na to robic patrzac na to ze na przerwie siedza po 1h nieraz wiecej .Moim zdaniem powinni im wkoncu zamontowac kamery bo czesto ich nie ma jak cos potrzeba niekiedy ich przez 8 h nie idzie spotkac tak sa zajeci praca .Chyba patrzeniem w telefony albo siedza na zewnatrz zakladu a w nocy spia .
mixer 2017-07-06 14:08
Następny........"uprzejmie donoszę że" - jesteś żałosny.
1
pocaluj w Q 2017-07-06 14:29
3tys za 250godzin pracy . Wsiadz na wózek jak im tak zazdroscisz.
1
Edzio 2017-07-09 19:58
Jest tak jak wszędzie głąbie, zawsze trafi się jakaś wsza, co tylko patrzy żeby ktoś miał gorzej niż ja. A twoj przypadek jest książkowy parchu.
Edzio 2017-07-10 08:30
Upss Sorryyyyyyyyyyyyyyyyyyyy, ale chyba byłem pijany i źle spojrzałem, nie ta osoba :-) myślałem że to Edek z fabryki kredek hehehehe.
Po szkole 2017-07-10 13:29
Witam czy zarobie na start 3500 zl? Jestem po szkole w jonson electric daja mi na atart 3000 netto ale prqca na 4 brygady chyba tego nie warta? Ile dostane na start ?
BLT 2017-07-10 13:41
Spokojnie bez doświadczenia możesz liczyć na 4500 netto :))))
3
psycho 2017-07-10 19:33
Na start to do gęby mozesz dostać , wtedy to wyciagniesz grubo napewno ponad 4ry litry ze zmianami
Edzio 2017-07-11 16:38
Hihi ale młodego ładujesz, ale niech przyjdzie i zobaczy, dlaczego ma mieć lepiej niż my.
Zestresowany 2017-07-12 15:52
Czy ktoś może serio napisać jak jest z nadgodzinami?Czy jest przymus czy kto chce i jak płacą za nie?Teraz pracuję w takiej firmie gdzie jest obowiązek nadgodzin,ale wypłacają za nie po 3 miesiącach....Pracy się nie boję i mogę tyrać,ale mogliby płacić uczciwie;)I zastanawiam się nad przeniesieniem do Brembo.
Miro 2017-07-13 11:38
czy lwie ktos ile na stażuw jakości można otrzymać? 40h/tyg ??
Seba 2017-07-15 14:40
Witam , chcialem sie podzielic swoja opinia nt brembo.
Pracuje w brembo ale w ostrawie, jestem mechanikiem ale z dzialu nastrojarna (tam sie naprawia formy itp)
Pracuje tam juz 1,5 roku , za czterobrygadowke dostaje 3,5 do 4,5 tys w zaleznosci od ilosci godzin.
Brembo to nie praca marzen, ludzie tez narzekaja ze malo placa (operator cca 2500 do 3500)
Podobno w przyszlym miesiacu maja byc podwyzki, byl w Ostrawie wlasciciel Bombaseji (czy jak to sie pisze) a za glowe sie lapal jak sie dowiedzial ze obrocilo sie przez 500 ludzi w firmie w zeszlym roku. Myslal ze zarabia sie kolo 1500euro miesiecznie jako operator!
Maja nastapic stanowcze zmiany, tez nikt tu nie chce robic. Ale niewiadomo.. Wlosi to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Ale nie rozumiem czemu w polsce za ta sama prace ta sama firma placi jeszcze mniej niz w czechach.. zlodziejstwo.
Jest tu ktos kto tez naprawia formy ? Chetnie bym sie wymienil doswiadczeniami .
Pozdro !
3
gilu 2017-07-17 10:50
A czy to prawda że nie macie ludzi do pracy i w delegację przysyłają wam ludzi z innych oddziałów firmy, np z częstochowy ?
Seba 2017-07-17 19:47
Pamietan ze byli chlopaki z polskich brembo - byli kilka tygodni tylko na zaszkoleniu ( otwierali u was jakas nowa produkcje czy cos i musieli sie troche nauczyc maszyn)
Nikogo nie przysylaja do pracy z polski :) najgorzej jest byc jako operator , brembo mysli ze nawet malpa umie przerzucac odlitki. Ludzie tam przychodza i odchodza.
Jezdzi tu nawet polski autobus z polskimi pracownikami, chyba lepiej sie tu zarabia gdyz ludzie nawet z lodzi przyjezdzaja..
gilu 2017-07-17 20:15
ok dziękuję za odpowiedź :]]]
Józek Pożycz 2017-07-23 11:50
Ello. Jak z dojazdem z okolic Myszkowa lub Żarek ? Jeździ ktoś?
The Fat Boys 2017-07-24 14:02
Taaaaa ..... jak jest korek na DK 1 :))))
Zostaw swoją opinię o Brembo Poland - Dąbrowa Górnicza
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Brembo Poland