brak logo

Brembo Poland

Dąbrowa Górnicza

Opinie o Brembo Poland

PanKamil 2017-06-21 11:04
Miałem właśnie iść tutaj do pracy bo mam naprawdę niedaleko. Patrząc na wasze opinie tak po prostu mam zrezygnować? Pracować gdzieś trzeba ale skoro tutaj nie szanują pracowników, nie można liczyć na dzień wolnego i co najgorsze pieniądze są małe pod względem wykonywanej pracy. Szanuje zdrowie bo coś chciałbym od tego życia mieć. Mam 22 lata i czekam na wypowiedź jak to wygląda teraz. Cenie prace ale zdrowie również. Już w jednej pracy mnie wykorzystywali i robiłem nawet po 200H miesięcznie za 1800zł...
pomagam 2017-06-22 08:20
hi hi !
pomagam 2017-06-22 19:40
Odlewnia to nic innego jak miejsce które można określić końcówką łańcucha pokarmowego czyli od..tem reszte niech wam dopisze wyobraźnia.
Oddział obróbki tarcz, dobry na max. rok i to dla świeżaka żeby poruszyć wyobraźnię, potem w nogi, bo przez nieuwagę można się zasiedzieć i jest coraz gorzej. Ważne że jak nie musisz, nie pchaj się w produkcję i system 4 brygady bo to studnia bez dna nie ma szans się odbić.
7
Tomi26 2017-06-27 01:51
Zmiana 03 nowy dowadzący kozak ludzie się zwalniają przez niego brygada sie sypie każe robic na dwie maszyny I czuje się bez karny żenada syf totalny
1
Zuzanna 2017-06-27 10:26
Zajrzałam na stronę internetową Brembo. Jest tam informacja o modelu kompetencji wpierającym rozwój nowych pracowników. Jak wygląda ścieżka kariery w firmie? Możecie powiedzieć coś więcej na ten temat? Jest możliwość awansu?
4
ole 2017-06-27 11:45
Panowie ze zmiany 03 i innych pamiętajcie pracujemy 8 godzin zgodnie z procedurami i niech to nawet będą 4 maszyny a wynik? Suma z wielu maszyn na pewno będzie gorsza niż 100% zaangażowania z jednej. Pozdrawiam
1
zdzi 2017-06-27 14:58
Praca,w dziale jakości przez manpower. Warto się w to pchać?
kloser 2017-07-02 19:01
Już dawno powinni wprowadzić na BLT prace jeden operator i jeden lakiernik. Przeciez tam sie nudzą chłopaki .
GA 04 2017-07-04 15:36
Kaflary na hali. Ciekawe ile wytrzymają? Podobno tylko na parę dni u nas a potem dadzą je na halę B. A tam tylko gadanie o dewiacjach i psychiczne katusze z cyklu kotki w piwnicy i "do ryja" -ciekawe ile wytrzymaja tamtą patologie
2
Barbet 2017-07-05 15:23
Na 04 zrobił się straszny syf, większość starych operatorów szuka roboty a kierownicy bardzo skutecznie do tego mobilizują :D
Takiego łajna nie pamiętam w tym zakładzie a robię już trochę.
Kierownik tylko lata i rozdaje młodym karteczki ze swoim nazwiskiem i poleca zmianę 04 :D
Jeszcze niech wprowadzą pracę na dwie maszyny i będzie przepięknie :D
1
Pracownik 2017-07-05 22:01
"RUDY LIS" Jeden i drugi - Hamskie, wulgarne odzywki do pracowników. Praca na hali zaczyna się robić udręką i męczarnią psychiczną pod dowództwem tych osób. Te osoby powinny wypasać owce na podhalu a nie z ludźmi. Fałszywe osoby które już dostały nagany za zachowanie a mówi się że człowiek uczy się na błędach ale ich to nie dotyczy. Fizycznie nie wygląda najlepiej kamery na gniazdach i praca na dwóch maszyna zaraz będzie standardem. Ciśnienie na sztuki awarie przepychane na inne zmiany pod pretekstem że jest dużo zleceń. Dodatkowo idzie lato na hali 40+ będzie piekło jak co roku. Praca na początek pod agencją przez ponad 20 miesięcy jak będziesz pieskiem kierownika. Zarobki - dopiero po 3 latach pod brembo przekroczysz 3tyś netto, pod agencją do 2tyś netto.
Życzę dużo wytrwałości młodych !!!
6
szalony jeździec 2017-07-06 10:22
Witam.A jak wyglądają zarobki wózkowego?Czy jest szansa przejścia pod zakład czy cały czas pod agencją?
EDEK 2017-07-06 11:20
Wozkowy zarobi dobrze ponad 3 kola biora na reke ale trzeba kilka lat na to robic patrzac na to ze na przerwie siedza po 1h nieraz wiecej .Moim zdaniem powinni im wkoncu zamontowac kamery bo czesto ich nie ma jak cos potrzeba niekiedy ich przez 8 h nie idzie spotkac tak sa zajeci praca .Chyba patrzeniem w telefony albo siedza na zewnatrz zakladu a w nocy spia .
mixer 2017-07-06 14:08
Następny........"uprzejmie donoszę że" - jesteś żałosny.
1
pocaluj w Q 2017-07-06 14:29
3tys za 250godzin pracy . Wsiadz na wózek jak im tak zazdroscisz.
2
Edzio 2017-07-09 19:58
Jest tak jak wszędzie głąbie, zawsze trafi się jakaś wsza, co tylko patrzy żeby ktoś miał gorzej niż ja. A twoj przypadek jest książkowy parchu.
Edzio 2017-07-10 08:30
Upss Sorryyyyyyyyyyyyyyyyyyyy, ale chyba byłem pijany i źle spojrzałem, nie ta osoba :-) myślałem że to Edek z fabryki kredek hehehehe.
Po szkole 2017-07-10 13:29
Witam czy zarobie na start 3500 zl? Jestem po szkole w jonson electric daja mi na atart 3000 netto ale prqca na 4 brygady chyba tego nie warta? Ile dostane na start ?
BLT 2017-07-10 13:41
Spokojnie bez doświadczenia możesz liczyć na 4500 netto :))))
4
psycho 2017-07-10 19:33
Na start to do gęby mozesz dostać , wtedy to wyciagniesz grubo napewno ponad 4ry litry ze zmianami
Edzio 2017-07-11 16:38
Hihi ale młodego ładujesz, ale niech przyjdzie i zobaczy, dlaczego ma mieć lepiej niż my.
Zestresowany 2017-07-12 15:52
Czy ktoś może serio napisać jak jest z nadgodzinami?Czy jest przymus czy kto chce i jak płacą za nie?Teraz pracuję w takiej firmie gdzie jest obowiązek nadgodzin,ale wypłacają za nie po 3 miesiącach....Pracy się nie boję i mogę tyrać,ale mogliby płacić uczciwie;)I zastanawiam się nad przeniesieniem do Brembo.
Miro 2017-07-13 11:38
czy lwie ktos ile na stażuw jakości można otrzymać? 40h/tyg ??
Seba 2017-07-15 14:40
Witam , chcialem sie podzielic swoja opinia nt brembo.
Pracuje w brembo ale w ostrawie, jestem mechanikiem ale z dzialu nastrojarna (tam sie naprawia formy itp)
Pracuje tam juz 1,5 roku , za czterobrygadowke dostaje 3,5 do 4,5 tys w zaleznosci od ilosci godzin.
Brembo to nie praca marzen, ludzie tez narzekaja ze malo placa (operator cca 2500 do 3500)
Podobno w przyszlym miesiacu maja byc podwyzki, byl w Ostrawie wlasciciel Bombaseji (czy jak to sie pisze) a za glowe sie lapal jak sie dowiedzial ze obrocilo sie przez 500 ludzi w firmie w zeszlym roku. Myslal ze zarabia sie kolo 1500euro miesiecznie jako operator!
Maja nastapic stanowcze zmiany, tez nikt tu nie chce robic. Ale niewiadomo.. Wlosi to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Ale nie rozumiem czemu w polsce za ta sama prace ta sama firma placi jeszcze mniej niz w czechach.. zlodziejstwo.
Jest tu ktos kto tez naprawia formy ? Chetnie bym sie wymienil doswiadczeniami .
Pozdro !
5
gilu 2017-07-17 10:50
A czy to prawda że nie macie ludzi do pracy i w delegację przysyłają wam ludzi z innych oddziałów firmy, np z częstochowy ?
Seba 2017-07-17 19:47
Pamietan ze byli chlopaki z polskich brembo - byli kilka tygodni tylko na zaszkoleniu ( otwierali u was jakas nowa produkcje czy cos i musieli sie troche nauczyc maszyn)
Nikogo nie przysylaja do pracy z polski :) najgorzej jest byc jako operator , brembo mysli ze nawet malpa umie przerzucac odlitki. Ludzie tam przychodza i odchodza.
Jezdzi tu nawet polski autobus z polskimi pracownikami, chyba lepiej sie tu zarabia gdyz ludzie nawet z lodzi przyjezdzaja..
gilu 2017-07-17 20:15
ok dziękuję za odpowiedź :]]]
Józek Pożycz 2017-07-23 11:50
Ello. Jak z dojazdem z okolic Myszkowa lub Żarek ? Jeździ ktoś?
The Fat Boys 2017-07-24 14:02
Taaaaa ..... jak jest korek na DK 1 :))))
jawo 2017-07-25 20:21
Sa ludzue z tych okolic .
szlifierz 2017-07-31 10:41
Jak się nazywa firma, która szlifuje odlewy na terenie odlewni?
pracownik brembo 2006 2017-08-02 07:22
Podejscie firmy Brembo do pracownika fizycznego jest marne . Ludzie zarzadzajacy nazwijmi ich górą nie szanuja fizycznych. Brak pomocy z ich strony przy produkcji produktu za ktory Brembo dostaje pieniadze lub [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ki od klienta. A powinni nam ułatwiać i motywowac prace by produkt był jak najlepszej jakosci i przynosil zyski. Powinni szanowac i nagradzac lidzi którzy pracuja chca pracowac a nie tylko pod swoj tylek zagarniac. Jak widać wymogi wzgledem Nas maja ogromne a bur...del w papierach za co Ci przy kompach dostaja kase jak nie ogarnoaja swojej pracy? Na koniec Nam fizycznym po calym roku ciezkiej pracy przydały by sie zagraniczne wczasy a nie bony zywieniowe , prosiak raz do roku i to wypracowany sciemą lub tzw wczasy pod grusza na pogori.
3
Zuzanna 2017-08-10 11:08
@pracownik brembo 2006 piszesz, że pracownicy fizyczni nie są doceniani. Rzeczywiście, zwykle to na ich pracy opiera się działanie firmy. Jakie według Ciebie powinny wystąpić zmiany? Co sprawiłoby, że poczułbyś się doceniony jako pracownik?
Tylko prawda 2017-08-10 19:42
Pracuje w zakładzie już dość długo ,widzę co się dzieje i naprawdę jest dużo do zrobienia. Ośmielam się jednak postawić tezę że podstawowym problemem jest brak szacunku dla pracownika wynikający z wielu aspektów .Jeden z nich to fakt że dyrektorzy zakładu w tym współuczestniczą, bo od lat obsadzają stanowiska kierownicze tymi, którzy na co dzień powinni wypasać bydło i mieć tytuł "poganiacz" a nie "kierownik". Sposób ich działania na przestrzeni lat doprowadził właśnie do sytuacji jaką mamy obecnie, zatruli atmosferę a załoga ich znienawidziła. Większość ludzi idzie do pracy jak na ścięcie , wielu się zwolniło ,a kolejni czekają na oferty. Z tego co obserwuję to kierownicy dostali jakieś wskazówki i troszkę zmienili stosunek, jednak to nie przynosi efektu i tylko radykalne zmiany doprowadziłyby do oczyszczenia atmosfery.
Ja mógłbym tak długo,tylko co to da?
Pozdrawiam.
12
Fantom 2017-08-11 21:50
Tak jak napisał przedmówca to są poganiacze nie kierownicy, ale wszyscy o tym dobrze wiedzą tylko , w HR udają że nic nie słyszeli :)))
5
Jeekoo 2017-08-13 12:53
Zapraszam na facebooku do tyskusji brembowo wpisz zapraszam
byłem, widziałem 2017-08-13 22:06
Świetny pomysł, pracownicy już lecą dawać wpisy pod swoim imieniem i nazwiskiem:]
1
alfamaniek 2017-08-19 07:17
podobno z żarek tylko zabiorą cie do fabryki z myszkowa im nie po drodze ;-)
zainteresowany 2017-08-20 13:20
Pytanie do nowo przyjętych pracowników prze agencje-ile wychodzicie tak za cały przepracowany miesiąc? czy macie jakieś premie i bony? bo dostałem ofertę od agencji i nie wiem czy iść?
3
04 2017-09-03 02:04
Wystarczy spojrzeć co się dzieje na 04 po zmianie kierowników, ilu ludzi pouciekało na inne zmiany, zwolniło się.
Jak kierownik robi awantury za pójście do wc, hr czy oparcie się o pojemnik to kto normalny będzie zadowolony.
A ostatnio wymyślił że nie wolno w raporcie wpisywać czasu w inne :D "teraz będziecie prawdę pisać" :D

Brawo dla dyrekcji, wyślijcie kierowników na kursy rosyjskiego, niebawem będzie im bardzo potrzebna znajomość tego języka :D
2
medalik 2017-09-03 14:37
Nic dodać nic ująć!
d 2017-09-04 11:32
Nawet pracownicy z Ukrainy zakończyli współpracę :)
4
Tylko prawda 2017-09-05 19:46
No i takie to mają pojęcie włodarze Bembo myśleli że każdy będzie tam robił.
1
Wielki Karol 2017-09-06 22:41
To jest czterobrygadowka to chyba jasne że będziesz pracował w sobotę i w niedzielę.
ja 2017-09-07 20:53
to chyba skuter długo nie porobi bo go zaszlachtują w drodze do auta
Ja 2017-09-08 21:22
04 zmiana. jak rudy próbowal na gf5 to potem przezbrajacz 15 min dochodził jak to uruchomić wiec kierownik nie potrafi ?????to nie jest kierownik tylko podpier......cz który Luce melduje jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] y wiec pastuch melduje pastuchowi wszędzie jest lepiej jak na starej 04 nikomu nie polecam pracy w tak chorym zakładzie a HR udaje że coś robi. Najprościej wywalić nieudaczników w postaci rudego i lisa, zastąpić kimś kto ma pojecie ze starych pracowników z przezbrajaczy którzy maja opanowane maszyny. Lisu to były podpie..... cz 03 i nagle awansował na kierownika???? czyli dobrze robił laske pod biurkiem dlaczego zwolnili Jamajkę przez lisa co mi wiadomo, rudy jest zwykły dupek który nie umie uruchomić maszyn a udaje kierownika.
6
ANtoni 2017-09-09 12:08
Najlepiej sie pracowalo jak byli poprzedni kierownicy na zm 04 teraz to jest coraz gorzej dlatego ludzie szukaja innych robot i sie zwalniaja
Lord 2017-09-10 18:07
Na czwartej brygadzie Rafałek nawet gdyby chciał pomóc to nie może z racji inwalidztwa wielkiego brzdynia .Samo schylenie się stanowi nie lada problem dla '' pracowitego'' brygadzisty.
4
Melo 2017-09-14 14:09
Jak wygląda praca w dziale utrzymania ruchu?? System 4 brygadowy również czy są inne warunki pracy??
alan 2017-09-16 12:22
4 brygady 2 zmiany albo ogólna w zależności gdzie trafisz podczas rekrutacji
Zostaw swoją opinię o Brembo Poland - Dąbrowa Górnicza
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Brembo Poland