brak logo

Brembo Poland

Dąbrowa Górnicza

Opinie o Brembo Poland

operator 2016-05-14 01:27:32
Kierownik chetnie sie poświęcę jeszcze raz . Byś mógł pojechać na wakacje moze turcja tunezja tam będą wiedzieć co z Tobą zrobić. A jak będziesz dalej taki bystry to moze załapiesz sie na główną rolę w filmie co muzole lubią kręcić. Pracowałem w marcu wiec kasę chcę mieć za marzec nie za kwiecień maj czy luty . Twoja kultura świadczy o tym żeś kierownik ale kibla na hali B tego dla inwalidów bo najbardziej zawsze os.rany .
operator 2016-05-14 01:37:44
A co do warunków to podawali Ci chyba przez całą szkołę podstawową i średnia. Więc kiblokierownik to max co mogło z Ciebie być. Bez urazy ( usunięte przez administratora )
AA 2016-05-27 11:03:12
Pracuje od roku jako operator
Praca w Brembo jest nijaka. Ni ciężka ni lekka. Po prostu jakaś taka nie do określenia. Są dni, że się narobisz, a są dni, że ciągle coś szwankuje, wypisujesz awarie i się nudzisz. Jedno co na pewno można o niej powiedzieć, to to że trzeba myśleć i kombinować oraz cały czas wszystko kontrolować. Większość usterek samemu się usuwa, a jak chce się zrobić przynajmniej te +90% normy to trzeba szybko diagnozować i szybko usuwać. Do ogarnięcia mamy kilka maszyn, roboty i urządzenia w ogródku. po kilku miesiącach jesli się robi na tym samym gnieździe to się je już zna wszystko na wylot i jest łatwiej.

Nie prawda, że jest ciśnienie na normę, bo mało kto tą normę robi z prostej przyczyny - nie da się.
Zawsze się coś psuje. Dni bezawaryjne to można policzyć na palcach jednej ręki przez cały miesiąc.

Faktycznie cięzko jest z przerwą w pracy, bo nie jest ona wliczona ani w cykl i w raporcie też nie uwzględniona. Przerwę trzeba sobie samemu zorganizować. O ile wyjść na papierosa, czy po kawę to żaden problem o tyle dłuższy czas typu 20 minut nie da się zorganizować bez pomocy innego pracownika. Więc trzeba się z kimś dogadać, żeby spojrzał na maszyny. Ja osobiście nie wychodzę na przerwę, bo mi się nie chce. Jem na gnieździe.

Kierownicy w porządku. Atmosfera w pracy może nie jest super, ale tez nie jest tragiczna.

+ swoboda (typu wyjście na papierosa lub po prostu wyjść na chwile się przewietrzyć, wypicie kawy na stanowisku, korzystanie z telefonu) takie mikro przerwy dają siły do pracy.
+ ciekawa praca, jeśli ktoś lubi maszyny
+ można się czegoś nauczyć - jeśli się chce
+ bezpłatne dojazdy
+ lepsze zarobki niż na innych produkcjach

- w lato gigantyczne temperatury
- ogromny hałas (bez stoperów się nie da)
- duży stres (przez pierwsze kilka miesięcy)
- za duże normy na jedną osobę na niektórych gniazdach

Po za tym trzeba wszystko, nawet najdrobniejsze rzeczy raportować i najlepeij też zgłaszać kierownikom by być potem krytym. Czasem z błachej pierdółki na jedbej zmianie zrobi się ogromny problem na drugiej zmianie. Nie zgłosisz wcześniej tej małej pierdółki to za wielki problem obwinią ciebie.

Jak z maszyną coś się dzieje, ale kierownik mówi ci żeby produkowac dalej, to nalezy to pisac w raporcie. Nie napiszesz, maszyna się zepsuje będą dochodzenia. A tak to masz czarne na białym, że zgłaszałeś.

Więc w tej kwestii trzeba być cwanym.

Pod Brembo można przejść, ale wiadomo trzeba trochę popracoiwać i znać się na swoich maszynach. Po roku, półtorej można cisnąć kierownika.
1
były pracownik 2016-07-04 16:23:04
3 lata porobisz i inwalida na kręgosłup. Pracownikom, którzy dłużej pracują trzęsą się ręce, usta i inne części ciała - zgadnijcie dlaczego.
temperatura na hali mierzona termometrem w lato 49 C a był rekord 59 C trzeba moczyć koszulki i całe ubrania by wytrzymać.
Hałas, że nawet w stoperach słyszysz ogromny szum.
Pył na hali.

Pracowałem na obróbce jako operator CNC - ale to tylko ściema, bo do tego trzeba być kontrolerem jakości, mechanikiem, inżynierem, operatorem robotów, wyważarek, znakownic, olejarek, taśm. Do tego trzeba wypełniać masę papierków.

Robota odpowiedzialna a słaba praca. Przez agencje po 11 zł brutto na godzinę.
Kpina.

Znalazłem sobie pracę za 18 zł. h godzina. Lekka, łatwa i przyjemna. Nie to co wrzucać cały czas odlewy po 10-15 kg i norma 300-500 na dniówkę włożyć i tyle samo zdjąć.

Nie polecam nikomu pracy w Brembo.

To tylko obróbka, nie chce nawewt mówić jak ciężko jest na odlewni.
9
kkr 2016-07-17 17:05:12
trzęsą się od wódy obiboki i pijoki jedne jak np. wilk
3
pele 2016-07-19 17:45:38
Całe życie przez agencje za płacę minimalna ośle jeden , a pan globus to jest qtas
8
joda 2016-07-23 21:31:05
Czerwoni zbierają pokemony co za wszelka cenę trzaskają normy bo świniak do wygrania i darmowe sponiewieranie się w ge.j.o.wskim towarzystwie co roku . Ku chwale Brembo czarne pokemony
5
zonk 2016-08-02 19:09:30
Gdzie takie stawki ? bo niedawno zwolnił się pracownik, który stwierdził że za 1700 netto nie będzie w 4brygadówce pracował.
MM2000 2016-08-07 12:20:14
Cała prawda Ja pracuję ponad 5 lat
lemur A 2016-09-09 18:15:21
I znowu przeboje w zakładzie. Murzyny zrobimy 40tys wiecej niż zakładano trzeba zwolnic trochę ludzi bo po co tylu za duzo jest jak widać. Szanujcie prace , regulamin i Siebie Panowie .
kokolino 2016-09-12 10:26:57
wyjazd do energilandi był osttatnio
także A 2016-09-12 14:02:22
Nie przesadzaj, ten wynik jest wyrazem Naszej motywacji ( bony , które tak czy siak się należały - przypis red.) do zwiększonej pracy . Pomyśl z jakim ciężkim zadaniem musiałyby się zmagać osoby uzyskując prawie 20% więcej wyznaczonych Layout (ów) aby dostać bony ( które tak czy siak by dostali - przypis red.) .

„Muszę niestety wyznać, że moim zdaniem byłoby dla tego ludu o wiele lepiej, gdyby nigdy nie poznał naszych osiągnięć i umiejętności uprzyjemniających ( utrudniających - przypis red.) życie (pracę - przypis red.). Ludzie ci nie mogą już wrócić do stanu, w którym żyli, zanim zostali przez nas odkryci”

Cook James
DTV 2016-09-14 08:17:40
11-12zl brutto za godzinę stanowisko " najniżej szczebla pokarmowego " wyżej to jak masz Tu rodzinę lub smarujesz wazelinę ewentualnie lubisz sie przy pucować przełożonemu to .
Chcesz wiedzieć wiecej to idz do agencji na rozmowę. Podobno są wakaty ale nie ma chętnych.
1
Kaizen 2016-09-21 22:45:53
Dyrektorze personalny , każdemu chętnemu ze stażem min 8lat po 6/7 dyszek odprawy i wrzucisz młodszą tanią siłę roboczą w zamian.
Brembo 9 lat 2016-09-25 07:37:54
Stary pracownik ze stazem 9 lat. Powiem tak ze tutaj sie sytuacja powtarza co 2 lata mianowicie tutaj musi być załogi 40% przez agencje bo chodzi o oszczędności a dokladnie co 2 lata zwalniaja staych pracowników ktorzy maja najwieksze stawki i przyjmoja nowych przez agencje zeby ich szkolili ci co dostali umowe a ci co dostali umowę na stale pracuja ok 5 lat jak juz dostana najwyzsza stawkę to ich zwalniaja i znow zatrudniaja mlodych przez agencje i tak w kółko najgorsze jeat to ze jak sie ma juz umowę na stale i swoja stawke to ludzie biorą kredyty na mieszkania itp a pozniej takich zwalniaja na 1 miejscu bo to sa za duze straty z taka stawka he tak wiec skladajcie papiery tutaj po 2 latach dostaniecie umowę na 2 lata później na kolejne 2 lata następnie na stale o ile dostaniecie a później macie stawke najwieksza i juz jesteście mianowani do zwolnienia bo to sa za duze koszta ja tam pracuje ok 9 lat ale mam farta ze jeszcze tam robię i tylko czekam na zwolnienie trzyma mni3 tylko tam kasa bo kredyt trzeba niestety spłacić :/ Pozdro dla nowych operatorów
1
Go mijo hom 2016-09-25 07:57:16
Pracownik. Tam nie ma przyszłości tam jest jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tylko gonią zeby byla norma bo tylko to się liczy dla kierownika jest tam wyścig szczurów ustalony przez dyrekcje mianowicie chodzi o to ze są tam wykresy która zmiana jest najlepsza w danym msc chodzi o to ze liczczy sie ilość wyprodukowanych tarcz zeby nie chorowac zeby nie pisac awarii jak sie cos zepsuje i kierownik każe pracować na zepsutej maszynie kierownicy wykorzystuja psychicznie pracownika wszystko po to zeby jego zmiana byla najlepsza bo wtedy on ma udogodnienia u dyrektora i bierze premie za ten konkurs tzw wyścig szczurów między innymi zmianami ogolnie jest masakra jesli ktos chce zdobyć doświadczenie to mozna tam zacząć ale jeśli ktoś szuka stabilnej pracy i ma rodzine to nie polecam
lanca 2016-09-25 08:27:24
romeik nie śpij, napisz jakąś bzdurę...........
Czas na HR...................
1
WPT 2016-09-25 17:42:29
Brembo- fabryka marzeń buahaha. Stabilizacja to Cie tu czeka kręgosłupa to na pewno . Jeżeli szanujesz życie rodzinne to nie miejsce dla Ciebie tu nie możesz chorować czy dziecko Twoje też bo kara u kierownika . Urlop na żądanie jak by cos wypadło pilnego to już obraza majestatu i kara zsyłka na najgorszą robotę. Czy nabędziesz tu doświadczenia hmmm od kogo ? Od tych nowo przyjętych co przez dwa lata nauczyli sie tylko wymieniać plytki i pchać kijem ? Oni tylko sztuka sie liczy i tyle takie doświadczenie . Na naukę niw ma czasu , norma ważniejsza i słupki w Excelu.
Pracuje bo musze bo juz swoje wyrobiłem po 8latach ale szukam jak cis sie trafi spadam. Jak bym miał tu przyjac od nowa za marne 1800/2000 to na wakacje w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pograć i tyle .
gość2509206 2016-09-25 18:14:26
Cześć, czy ktoś się orientuje jak wygląda praca w dziale jakości, jakie ma się obowiązki i jaka jest płaca, czy jest tam duża rotacja.
falus 2016-09-26 17:13:55
W dziale jakości planują redukcję etatów , za dużo ludzi za mało pracy.
Więc po co się tam pchać ? , idzie dobra zmiana.
falus 2016-09-27 17:14:38
Koniec roku sie zbliża wiec czas na zmiany.
pracownik 2016-09-28 21:39:44
Czytam tak te wypowiedzi i niewiem czy się zrzynać czy wylać zw śmiechu. Może jednak ja dodam opinię na temat pierwszy praca w Brembo - jak każda wszędzie indziej czyli jest super tam gdzie nas nie ma . Ogólnie do ogarnięcia , jak to w pracy raz ciężko raz lajtowo . Jako operator stoisz przy maszynie wymieniasz ściągasz wrzucasz i tak 8h . Drugi to atmosfera z tym już gorzej . Jak kierownik staje po stronie dwóch największych opie....czy na zmianie 01 , dwa największe nieroby , ściemniacze które jedynie co dobrze robią to podpis...ja w UPĘ wchodzą to jak może być w tym zakładzie . Tacy tu właśnie sa doceniani takich sie chroni takim daje premie . Wiecie o kim mowa o dwóch lizodu..cach Skuter i Soroka niewiem który lepszy czy ciągną sobie nawzajem ? Wracając do tematu jak może byc tu dobrze dla kogoś kto szuka pracy ktora chce wykonywać rzetelnie dojść do czegoś pracą wiedzą umiejętnościami w BREMBO tym nie zajdziecie daleko . BREMBO takich ludzi co wykonują dobrze swoje obowiązki za które maja płacone sie nie docenia . Wiec jezeli jestes normalnym człowiekiem chcącym pracować zdobywać doświadczenie rozwijać sie to Nie polecam Brembo tego zakładu. Omijać z daleka chyba ze to ostateczność. Teraz pytanie pewnie dlaczego tu pracuje a juz poszło 10lat . A dla tego ze stylem sie zjebem przyzwyczaiłem sie do chorej atmosfery bo jak Ja zaczynałem byle zupełnie inaczej NORmalniej .
Stawki na produkcji od 11/12brutto dochodzą premie za 4brygady marna kasa zamienił bym ja bez zastanowienia na normalny system i wolne weekendy. Jak będziesz jak dwójka S/S to moze skapnie Ci premia za podpier.... I to by było na tyle.
3
Zasyszane 2016-09-29 08:46:11
Na zm 01 były lata chude , ale idą lata tłuste bo podobno skuter (lewe ucho Radzia) idzie na zmianę 04 za RADZIEM oj będzie się działo_____________
3
kristofer 2016-10-01 05:14:35
Pracowałem w brembo na lakierni, praca nudna monotonna, wciąż to samo wrzucasz tarcze ze skrzynki na taśmę. Po tygodniu zaczął mnie boleć kręgosłup. A mam zaledwie 30 lat. Taśma dość szybko idzie trzeba się wyrabiać. Bolą ręce, plecy, psychika zryta do granic możliwości robisz to samo przez 8 godzin. W dodatku duże zapylenie powietrza drobinkami metali oraz oleju wszystko zostaje w nosie i na skórze. głośno bez stoperów nie ma szans wytrzymać. Śmiech na sali zarobisz 1700 zł na rękę za miesiąc pracy przez agencje. Jedyny plus to darmowy przejazd. Ale to też była dla mnie lipa bo byłem z Jaworzna i w jedną stronę traciłem 1h na dojazd. Zrezygnowałem z tej pracy po 8 dniach. Nie polecam nikomu pracy na tym stanowisku w brembo.

pozdrawiam
2
pracownik 2016-10-01 09:38:59
Wszytko zalezy kim jestes i co masz na utrzymaniu . Nie mowie ze 11/12 to mało pewnie. W 90% zakładach tyle jest . Ale weź pod uwagę ze wyjdziesz kolo 2tys za ciężką pracę w systemie 4brygadowym dla nie wtajemniczonych to system w którym wolny weekend wypada raz na dwa miesiące i to nie cały. A przeważnie nasz wolne w tygodniu czyli Twoje życie towarzyskie praktycznie nie istnieje z rodzina troche lepiej jak zona pracuje w podobnym systemie bo możesz no we wtorek jechac hmmm no qwa gdzie do zoo fakt mniej ludzi bedzie to plus. Wracając do tematu kasy jak jesteś po szkole mieszkasz z rodzicami i odpalasz im może może dzialkw 300/400 to spoko jesteś gość kasy jak lodu vo w weekend nie stracisz na piwko dziewczyny czy imprezy bo będziesz w pracy :) ale jak masz rodzinę chatę samochód plus inne opłaty to te 2kola śmiech na sali w dodatku minus weekendy, bolący kręgosłup, ręce a przez atmosferę jaka jest w zakładzie przez 8h ryjesz głowę. Czego chcieć wiecej . Narzekam co? A no nie przestrzegam i wypowiadam swoją opinie . To ze jest marnie wszędzie to nie znaczy ze tak powinno być nie ma co się tłumaczyć ze gdzie indziej jest gorzej bo jeszcze gdzieś indziej jest lepiej. Starzy maja przepracowane po 8-10 lat wiec Malo kto narzeka na kasę odkąd związki sa nie słyszałem ze Malo ale moja opinie jest skierowana do młody teraz zakłady szukają pracowników a My mamy w czym wybierać . Trzeba tylko pokazac ze olewasz prace za 11zl bo co to za perspektywy zero zycia towarzyskiego za marne 1800-2000.
Tomek 2016-10-01 10:26:05
Opinie nasakryczne. 12zl razy 40h tygodniowo czyli 160 to wychodzi 1920 i to brutto ! To ma być nie jest źle? Umowa o pracę z Brembo czy jak tu większość pisze z agencja bo to różnica taka chyba ze masz umowy co dwa tygodnie lub miesięczne tak? To możliwość zwolnienia po miesiącu istnieje jak bedzie zastój w produkcji ?
Poszukujacy 2016-10-05 10:30:24
Widzę że sa przyjęcia do Brembo chciałbym się troszkę dowiedzieć czy jako swierzak po szkole dał bym sobie rade nie jestem leniem pracuje aktualnie przy maszynach lecz praca gdzie pracujesz ciagle po 12 i czasami z sobotami po 8 godzin a forma wypłaty wynosi 1986 złotych czy Brembo jest odpowiednie dla takich jak ja może nie od razu dadza super kase ale chyba można więcej zarobić nawet gdy człowiek pracował by po 12h w brembo tak jak np. ja 260h za przepracowanie 21 dni i jedna sobota 8 h z wypłata 1986 zł od tego odbić bilet to jest 1880 zł Odpowiedzcie szczerze czy byłoby tam lepiej Liczę na sensowna odpowiedź :)
Robomen 2016-10-05 19:14:35
Chłopie kiedy Ty żyjesz ? Pracować po 260h ? Ta kasę dostaniesz za 170h w Brembo ale zapomnij o wekeendach . Jak nie jesteś leniem i tępakiem to zapraszamy
1
Poszukujacy 2016-10-07 11:13:56
A jak jest z wypłata miesięczną zwykły pracownik ile zarabia i czy bardzo trzeba się narobić
pracownik wpt 2016-10-07 20:29:25
Stary a co Ty czytać nie umiesz wyżej już opisane kilka razy ? Jeb...ć będziesz jak każdy. Chociaż z polecenia dyrektora młodzi sa głaskani żeby się nie zrazili .
podsłuch 2016-10-08 10:53:19
Jednak nie lewe ucho Radzia idzie na zm 04 jako pierwsze , tylko prawe ucho czyli (Toudi księciunia hihi) będzie nasłuch na całą hale
4
guru 2016-10-11 15:37:17
prawe ucho Radka czyli Toudi-(fortuna kołem sie toczy ) tak sie zadomowił ,ze z kierownikami sobie kolacyjkę je w budzie a jest tylko przezbrajaczem
ciekawe czy Luka o tym wie ?
kurwwww 2016-10-15 16:41:29
Jest nacisk na normę ale też jest wysługiwanie się nowymi pracownikami przez operatorów i liderów.
opek 2016-10-24 07:54:32
Żeby się czegoś nauczyć trzeba coś robić od stania i patrzenia wiedzy nie zdobędziesz.
klu 2016-10-25 19:16:12
inniji
01 2016-11-02 08:44:05
Brawa dla ZM 04 za jednogłośność. U nas same du....zy i dewoty
1
to właśnie ja. 2016-11-03 06:07:26
Brymbo.
Operator - osoba wciskajaca zielony przycisk.
Przezbrajacz- osoba szybciej wciskajaca zielony przycisk.
Tam się niczego nie nauczycie.
Jak Ja to widzę 2016-11-03 08:18:03
Dużym minusem który widzę na teraz są brudne śmierdzące zagrzybiałe pozatykane kabiny prysznicowe . Na zasłonach nie boje sie tego słowa użyć Tam na pewno Coś żyje!! Brak ciśnienia wody , brak słuchawek uchwytów na nie . Poprostu jedna kiła i mogiła . Teraz na pewno powiecie bo ludzie niszczą Tak owszem ale czego mozna sie spodziewać po sprzęcie 3-5zl uchwyt na słuchawkę a słuchawka prysznicowa to koszt od 12zl sa jakies wynalazki ustawiane za 25 co w ogóle tu nie zdaje egzaminu. Po jednej zmianie kompie sie około 20/30 ludzi wszystko szybko bo pryszniców jak na lekarstwo wiec może zdarzyć sie ze komuś cos spadnie coś sie urwie . Remontu nie było juz z 10lat chyba ze nazwać to tym pseudo który był z 4lata temu wymienili fugi przetkali odpływy założyli ze 3 uchwyty i Q.. co to miało być. Ja się pytam gdzie jest sanepid przecież tam nic jak tylko nasra.... Sory to tez już było przerabiane . Mówię tu o łaźni nad DUR. Kaizen do związków zawodowych skończcie wypłacać zapomogi jednym i tym samym ludziom i teraz pomóżcie wszystkim pracownikom odnośnie zaplecza socjalnego jakim jest łaźnia.
3
Kopi 2016-11-03 12:45:01
Tak jak wszyscy wiedza na dziesieciu RUDYCH jedenastu wrednych
1
mick666 2016-11-07 10:45:47
Pracuje 3 miesiąc juz szukam pracy mam 30 lat i bole kręgosłupa palcy rano nie mogę zgiąć parodia a na l4 pójdź to cie zwolnią wstyd jak są niektórzy wykorzystywani są stanowiska spoko ze można robić ale trafić tam to chyba gdy zapłacisz lidera wodka a operator np na ga1 to juz do pipu sie nadaje dzis idę z dyktafonem do pracy
3
kajto 2016-11-07 11:37:23
Mamy do czynienia z zawodnikiem nowym i słabym wiec naucz sie wprawy . Tabletkę z krzyżykiem polecam na ból...
1
joom 2016-11-10 20:51:15
a jak jest w brembo oddzial niepołomice?
beerek 14 2016-11-11 08:33:14
brembo buduje nową odlewnie ponoc ma to kosztowac 100mln!! a nie stac ich na naprawę prysznicy np. w szatni D co kosztuje kilkadziesąt zł!!! no i kto tam bedzie pracował? juz teraz są problemy z pracownikami!!
2
joom 2016-11-12 12:47:24
gdzie ta odlewnia bedzie?
Kaczorek 2016-11-20 20:01:34
Nowa odlewnia ma być na górce gołonowskiej obok cmentarza.Projektant uwzględnił,że będzie dobry dojazd Tirów po tarcze,a jak zostaną jakieś zapasy w odlewach to od razu na nowe pomniki.
2
Były 2016-11-21 17:34:12
A czy to prawda że zmiana 04 przeżywa odnowę w postaci nowych kierowników? Ciekawe czym podpadli sobie byli
1
Wojda 2016-11-23 03:06:12
Daniel ta ryża @ ciągle donosi na załogę drugiej ryżej @ globusowi
1
ocen 2016-11-29 09:34:25
A mnie interesuje jak takiego osła (jak pełniący obowiązki) rudy wredny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> można wybrać na kierownika. Ani aparycji ,ani elokwencji, rasowy wieśniak, ale podpierdalani... opanowane do perfekcji , a więc to dlatego siedzi tyle u przełożonych.
żenada
1
czerwony 2016-11-29 20:56:27
Za to ze chyba bardzo dobrze obcionguje marchewe Łuce . A nawet wręcz powiedziałbym że wiewiór go Kocha. Bo inaczej takiego chama nie można awansować.
kier 2016-11-30 19:33:34
Widzę, że ciekawie jak wszędzie. Aplikowałem na Kierownika Zmiany. Ile tam można wyciągnąć na takim stanowisku? Będzie chociaż 6 na rękę?
Zostaw swoją opinię o Brembo Poland - Dąbrowa Górnicza
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Brembo Poland