brak logo

Brembo Poland

Dąbrowa Górnicza

Opinie o Brembo Poland

Kopi 2016-11-03 12:45
Tak jak wszyscy wiedza na dziesieciu RUDYCH jedenastu wrednych
1
mick666 2016-11-07 10:45
Pracuje 3 miesiąc juz szukam pracy mam 30 lat i bole kręgosłupa palcy rano nie mogę zgiąć parodia a na l4 pójdź to cie zwolnią wstyd jak są niektórzy wykorzystywani są stanowiska spoko ze można robić ale trafić tam to chyba gdy zapłacisz lidera wodka a operator np na ga1 to juz do pipu sie nadaje dzis idę z dyktafonem do pracy
4
kajto 2016-11-07 11:37
Mamy do czynienia z zawodnikiem nowym i słabym wiec naucz sie wprawy . Tabletkę z krzyżykiem polecam na ból...
1
joom 2016-11-10 20:51
a jak jest w brembo oddzial niepołomice?
beerek 14 2016-11-11 08:33
brembo buduje nową odlewnie ponoc ma to kosztowac 100mln!! a nie stac ich na naprawę prysznicy np. w szatni D co kosztuje kilkadziesąt zł!!! no i kto tam bedzie pracował? juz teraz są problemy z pracownikami!!
4
joom 2016-11-12 12:47
gdzie ta odlewnia bedzie?
Kaczorek 2016-11-20 20:01
Nowa odlewnia ma być na górce gołonowskiej obok cmentarza.Projektant uwzględnił,że będzie dobry dojazd Tirów po tarcze,a jak zostaną jakieś zapasy w odlewach to od razu na nowe pomniki.
5
Były 2016-11-21 17:34
A czy to prawda że zmiana 04 przeżywa odnowę w postaci nowych kierowników? Ciekawe czym podpadli sobie byli
3
Wojda 2016-11-23 03:06
Daniel ta ryża @ ciągle donosi na załogę drugiej ryżej @ globusowi
6
ocen 2016-11-29 09:34
A mnie interesuje jak takiego osła (jak pełniący obowiązki) rudy wredny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> można wybrać na kierownika. Ani aparycji ,ani elokwencji, rasowy wieśniak, ale podpierdalani... opanowane do perfekcji , a więc to dlatego siedzi tyle u przełożonych.
żenada
4
czerwony 2016-11-29 20:56
Za to ze chyba bardzo dobrze obcionguje marchewe Łuce . A nawet wręcz powiedziałbym że wiewiór go Kocha. Bo inaczej takiego chama nie można awansować.
kier 2016-11-30 19:33
Widzę, że ciekawie jak wszędzie. Aplikowałem na Kierownika Zmiany. Ile tam można wyciągnąć na takim stanowisku? Będzie chociaż 6 na rękę?
mongoł 2016-12-06 17:03
jak operator z sześcioletnim stażem bierze ze 3500 do łapy to możliwe że kiery 6000 biorą
Abstynent 2016-12-07 10:04
Patryk nie chlej tyle bo w końcu z alkomatem co chwilę zaczną przez Ciebie latać
1
Elder 2017-01-12 00:46
Omijajcie szerokim łukiem dział kontroli jakości.

Każdy tam pracujący narzeka na atmosferę jaką na codzień funduje miłościwie panująca R.K.
Współczuję każdemu który musi z nią współpracować.
2
ślązak 2017-01-21 14:31
Witam.
Pracuje ponad pół roku w Brembo pod agencją IG GRUPE w Ostravie. Jest spoko. Robota jak wiadomo lekka nie jest. Ale trzeba się liczyc z tym. Warunki płacowe są spoko. 90 koron czeskich na godzine + dodatki. Polecam wszystkim chętnym.
1
BLTki 2017-01-22 09:57
15zl po pól roku przez agencje to nieźle bo w DG to chłopaki po 18tu miesiącach tyle nie maja . Brembo w Dąbrowie Górniczej strasznie sępi. Góra pcha tylko w swoje kieszenie . Wyjazdy szkolenia nawet kawę mają za free a ludzie z produkcji figę ...
4
terawita 2017-01-27 20:15
7lat robię i nie narzekam kasa dobra ponad 3,500zł zawsze mam do tego socjal paczki bony, tzw trzynasta pensja .Fakt system 4 brygady nie dla wszytkich sie nadaje bo większości młode osoby chcą poszaleć w weekendy i tankować do ryja a agencyjni poracha bo wypłaty marne bynajmniej tak chłopaki mówią około 2000-2300zł a kierownictwo atmoswera itp robie swoje 8h i sper.dalam do domu a nażekać zawsze będą ludzie tacy już jesteśmy.
2
BLT 2017-02-04 11:43
Co do atmosfery i ciężkości pracy- owszem potwierdzam.... atmosfera do d***, włazidupstwo oraz gonienie wręcz nierealnych do spełnienia norm... ale tym razem może inny temat... od kilku lat obserwuje, że 50 %, którzy przychodzą są to 20-25 latkowie, którzy na dzieńdobry chcieliby siąść sobie na tyłku, pobajerować i poodpoczywać ale do kieszeni dostać odrazu z 3 tysiące... rzeczywistość jest niestety trochę inna.... w większości prac w Polsce żeby zarobić trzeba się narobić albo przynajmniej pokazać że coś się umię.... a jak widzę tych młodziaków, którzy po miesiącu rezygnują albo narzekają że "kręgosłup boli i mało kasy" to normalnie żenada.... dawniej rozpoczynało się od kilku miesięcy na GA1 lub GA4 na myjce (>20 ton dziennie) i nikt nie narzekał.... widać młodsze pokolenie jakieś słabsze i wybrakowane :)
4
joka 2017-02-08 16:38
A może mądrzejsza i szanujące siebie swoje zdrowie i pracę. Bo poco tyrać za dwóch jak można na spokojnie pracować. Zdrowie ma się tylko jedno .
11
Kanapka 2017-02-11 19:47
Zdecyduj się albo szanujesz zdrowie, albo pracę. A może jesteś kolejnym mistrzem podpierdalania który pracą się nieprzejmuje, bo ma inną misję.Jak byś szanował zdrowie, to szybko byś zmienił pracę, chyba że masz inne ciekawe stanowisko. Lubię takich mistrzów wypowiedzi
2
joka 2017-02-11 23:20
A co Ty kanapka potrafisz? Bo po Twojej mistrzowskiej składance widać tylko obrażać. Ja szanuje zdrowie i pracę. I tak byś tego nie zrozumiał więc Tobie nie wytłumaczę.
4
Jkgjbhj 2017-02-14 15:59
Ale padaka czlowiek dzwoni do kadr i nigdy nikt nie odbiera siedza i wpierdalaja paczusie
NIKOŚ 2017-02-15 12:31
Dla szanujących siebie i prace polecam składanie aquastopów za 1500 max w BITRONIE
joka 2017-02-15 21:43
Wybór należy do Ciebie . Nikt do niczego Cie nie zmusza .
2
Niezadowolony 2017-02-27 15:44
Oddział w DG to zwykła farsa. Przypadki jawnej niezgodności z kodeksem pracy tzw. "regulaminu pracy", który służyć ma jedynie wygodzie osób kierujących przedsiębiorstwem. Gdy po odejściu z pracy, musiałem kontaktować się ponownie z firmą w sprawie kilku niejasności - brak jakiegokolwiek odzewu. Zdecydowanie łatwiej skontaktować się telefonicznie z dowolną przychodnią w kraju niż z tą bandą, która bezpardonowo kpi z szeregowych pracowników. Zachęcam wszystkich do częstych odwiedzin prawników w ramach darmowych pomocy prawnych, gdyż ludzie często nie zdają sobie sprawy, iż są manipulowani tym tzw. "regulaminem pracy". Życzę wszystkim tam pracujących szeregowcom, aby uświadomili sobie swoje prawa a samej "firmie", aby do nowo powstającej odlewni nie znaleźli kadry.
3
Poszukujący 2017-03-01 11:14
A no Masz rację praca po 260h zdarzało się że tyle miewałem ale wszystko wiadomo w jakim celu
By zarobić trzeba się narobić.
Wczoraj złożyłem papiery do Brembo w DG kazali mi złożyć tylko i Cv i powiedzieli że zadzwonią a czy aby na pewno będą dzwonić>?
1
kuma 2017-03-07 07:54
Będą trzy zmiany . Zaczniemy pracować jak normalni ludzie . Wróci życie w weekend.
Maniek 3 lata w brembo 2017-03-07 12:15
Praca na odlewni - jak ktoś ma dużo samozaparcia i chęci to da sobie rade ale nie jest to praca łatwa , na hali duże zapylenie (skład pyłu nieznany) w lato 50-60 stopni ciepła i przy tym trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] hałas duży ale stopery załatwiają sprawę , czasem jest troche do przerzucenia ok 60 ton !!! na zmianę i więcej a więc bóle stawów załatwione nie mówiąc już o odciskach , praca na 4 brygady dla jednych + dla innych - , jak ktoś liczy na jakiś awans albo lepsze stanowisko pracy to sie przeliczy aby dostać coś lepszego to trzeba sie zwolnić i przyjąć jeszcze raz (przez agencje ) , atmosfera taka sobie - najwięksi opierdalacze i podpierdalacze mają najłatwiej i najlepsze stawki a skoro o stawkach to na odlewni na początek dostaje sie 1900zł na ręke (netto) za miesiąc pracy, po roku pracy pod agencją (tyle wynosi teraz czas pracy ) może uda ci się przejść pod Brembo a wtedy jak dostaniesz podwyżkę ( nie zawsze ) to bedziesz zarabiać ok 2450 + bony żywieniowe ok 150zł istny szał za taką prace ostatnio były podwyżki i wiele osób dostało sporo bo aż 0,10 zł na godzine wiecej :) , w miarę fajne pieniądze zarabiają tylko osoby które pracują tam już długo ok 7-10 lat . Tak więc jeśli ktoś ceni swoje zdrowie i ma duże ambicje zawodowe ( pieniądze ) to nie polecam , a jeśli ktoś nie szanuje siebie to drzwi stoją otworem - ja przy najbliższej okazji uciekam .
2
BARTO 2017-03-08 10:37
Jak maja zrobic 3 zmiany kto ci takich bajek naopowiadal? Zrobiac 3 zmiany wezma dodatek do 4 brygadowki 700zl wiec wyplata nie bedzie za ciekawa w innym zakladzie czy pracy tyle samo zarobisz .
Axel 2017-03-08 10:38
Musieliby zwolnic 1 zmiane cala jesli by do tego doszlo.
zmianowy 2017-03-09 17:25
Jakiś dodatek musza zostawić bo inaczej ludzi nagminnie bedzie dopadał wirus :) Kto za trzema zmianami ? Pisze Tak kto przeciw wystarczy Nie .
Małe glosowanko zrobimy . Pisać bo dużo Was to czyta na pewno. ( usunięte przez administratora )
leszek 2017-03-19 21:06
Ja jestem za postojowym jak mamy taką nadwyżkę pracy. Zrobic miecha postojowego w maju kwietniu a nie kombinować jak tu zabrać z urlopu lub pozwalniać kilka osób po zmianach.
1
Pazdzioch 2017-03-20 02:41
Albo te nie bystry. Normalny czlowiek da sie tak poniewierac. I jezeli mowa o 3.5 tys zl pensja ok to szkoda. Do tego by pokazac ze cos sie potrafi to najpierw musisz sie czegos nauczyc. Wszyscy potrafiacy cos juz z tamtad odeszli zostala reszta.
XxX 2017-03-28 23:25
Kolego bo jesteś leszczem i nierobem, praca nie jest lekka to fakt, ale jak się chce to się będzie pracować nierobie. O straszne godzine ma dojazd tracisz, w tych czasach to i tak mało. Nierobie smierdzący.
antoni 2017-03-29 15:11
Chyba jesteś nieszczęśliwy.
2
łyżwa 2017-04-02 18:21
Padaka to słowo najlepiej określa sytuację w Brembo
6
Zuzanna 2017-04-03 13:02
A na jakie benefity mogą liczyć pracownicy Brembo Poland?
1
Rybson 2017-04-08 02:22
Na Garda i zwichrowana psychikę
1
Rybson 2017-04-08 02:25
Garba oczywiscie8
1
JOHNY 2017-04-14 19:59
jaki patrys gdzie on robi?
dpa 2017-04-16 18:00
Tak nic sie nie zmieniło chlają razem z grubym .
Hrt 2017-04-24 17:11
Witam, to że młodzi nie chcą być wykorzystywani za marne grosze to źle? Chociaż wiadomo że są i tacy którzy by wgl nie chcieli pracować a zarabiać.. Ale wracając, to gdyby ludzie nie godzili się pracować za takie pieniądze to i stawki musiałyby iść do góry.. Ale rozumiem że starsze osoby mają rodziny, kredyty itp. i nie mają wyjścia, ale nie obrażaj młodych że chcieli by zarabiać adekwatnie co do wykonywanej pracy. Gdy ktoś ma wybór to wiadomo że wybierze jak najlepiej w stosunku praca pieniądze :) ale i na nich przyjdzie czas gdy będą manipulowani przez rządzących i też będą kiedyś bez wyjścia. Pozdrawiam
Rekin owczy 2017-05-03 22:04
Skończył się hołocie długi weekend do roboty !!!
Pietrucha 2017-05-10 08:55
Gdzie ty tam masz 40-60 stopni ?? Góra 42 w lato 2009
B 2017-05-12 07:00
Ogólnie to jest teraz taką kicha ze masakra, nie ma ludzi do pracy, chcą żebyś pracował sam na dwie maszyny, ciągle im mało, wykorzystują ile się da, pieniądze coraz gorsze, w sensie niby co roku podwyżki typu 20, 30 groszy, śmiech na sali, nie polecam, poza tym jak robisz 18 mięs, pod agencja to po tym okresie nie dają umowy pod Brembo tylko pod inną agencja, żenada, ludzie którzy rządzą tą firmą zniszczą ja
4
Zuzanna 2017-05-22 10:43
@B rozumiem, że Brembo Poland stara się zatrudniać ludzi za pośrednictwem agencji pracy. Jakich działów firmy to dotyczy?
Behapówka 2017-05-24 11:16
Jak wygląda kwestia BHP w zakładzie i czy warto aplikować na behapowca w Brembo? Jak zarobki?
yeti 2017-05-25 11:13
Smród brud i ubóstwo.

Odradzam !
pracownik 2017-05-26 08:55
Ktoś coś wie jak z pracą 4czerwca? Bo to święto i chyba powinniśmy mieć wolne lub powinni płacić nadgodziny. Bo związki widać maja gdzieś już nas powoli i zero informacji i w ogóle. Zaczyna ludzi brakować i jak to zawsze w dni letnie zaleją nas zamówieniami i będziemy dumać bez urlopów. Juz jest ciężko wziąć jeden dzień bo gadka stała nie ma ludzi . A co to qwa nas interesuje .
Zostaw swoją opinię o Brembo Poland - Dąbrowa Górnicza
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Brembo Poland