brak logo

FSM VALEO

Czechowice-Dziedzice

Opinie o FSM VALEO

zainteresowana 2014-12-03 07:47:44
byłam ostatnio na szkoleniu BHP, czekam mnie jeszcze rozmowa z kierownikiem. I tu moje pytanie jak długo mam czekać na taką rozmowę??
anonim 2014-12-03 11:19:37
Witaj to zależy czy będą potrzebować świeże mięso powiem tylko tyle jak masz jakakolwiek szanse na znalezienie pracy gdzie indziej to szukaj a nie pchaj się do Valeo obóz pracy tu na pewno nie zarobisz a na pewno psychicznie się będziesz wykańczać wiem z doświadczenia
1
!!!!!!!!!!!!!!!! 2014-12-04 16:15:16
Wszyscy piszecie o zarobkach a nie mówicie o umowie. Właśnie jestem po rozmowie z kierownikiem i dowiedziałem się że jest to owszem UMOWA O PRACĘ ale na 1/2 etatu z dopełnieniem.To teraz pomyślcie ile będziecie zapieprzać na emeryturę.
zainteresowana 2014-12-05 14:46:35
Dziękuję za odpowiedź!! Mam też inną ofertę i chyba z niej skorzystam
fazi 2014-12-05 20:13:50
Hey. Rozwiń plis tę myśl. Jak mam to rozumieć, umowa na pół etatu czyli pracuję u nich w miesiącu tylko około 84 godzin i za tyle mam płacone?
1
ozzy 2014-12-30 11:15:50
hej
praca na pół etatu niczym sie nie różni w valeo od pracy na pełny etat , z punktu widzenia pracownika, z punktu widzenia pracodawcy to ponosza mniejsze koszty z tytułu zatrudniania pracownika..takie w ch.. cięcie, tak przynajmniej ja to interpretuje, niech może ktoś z adecco się wypowie, jeszcze chciałbym poruszyc temat taki: dlaczego na valeo nie ma "normalnych" zwiazków zawodowych tylko jest cos takiego jak "zwiazek zawodowy pracowników valeo" sadze ze tutaj jest podstawowy problem dlaczego tak kiepskko w czechowicach placa, to jest tylko moja opinia.
Nowy 2015-01-24 09:36:27
Witam, Chciałbym rozpocząć prace w Valeo w Czechowicach - Dziedzicach czy mógłby mi ktoś z Was napisać ile mogę otrzymać wynagrodzenia na start jako operator i jakie wypłacane są dodatki?
4
pracownik 2015-02-09 19:59:13
Bzdety,pracuje tam 15 lat i nie narzekam.Narzekają tylko ci co są lewi do roboty!bi
1
arkadus23 2015-02-12 16:37:05
Właśnie pracujesz 15 lat bo jak firma rozpoczeła działalność to nie było adecco i ludzie dostawali umowy odrazu i mieli dobre stawki a teraz kto przychodzi dostanie najniższą krajową i przez adecco umowy co miesiąc tzw śmieciówki i tak samo traktują pracowników jak śmieci jak niższe plany to do zwolnienia a jak skoczą na więcej to przyjmą goscia na miesiąc i nara bo znowu spadły tak robią w valeo bo im tak wychodzi na papierze tzw ich śmieszne plany albo przerobisz 1,5 roku pod adecco to Ci nie dadzą umowy bo wolą kogoś z adecco traktowanie ludzi porażka jak dziobiesz masz zawsze lepiej a co do kasy po 5 latach pracy 1500 zł z premią i dodatkiem śmieszne ludzie pod adecco po miesiącu pracy mają większe zarobki niz osoby które pracuja po pare lat w valeo i co tu więcej gadać to jest chore co się wyprawia w tej firmie
3
xx 2015-04-07 19:30:26
Cześć. Możecie napisać o warunkach pracy w Czechowicach? Czy są stanowiska pracy o jakis wysokich temperaturach itp? Czy robicie nadgodziny? Można sobie jakoś dorobić? Kiedy jest szansa na umowę na stałe? I czy sa podwyżki? Czy to prawda ze nowa osoba dostaje 1500 na rękę?
wspólny dojazd 2015-04-13 19:23:57
witam,dojeżdzam na pierwszą zmianę z okolic andrychowa i osieka,szukam
chętnych którzy chcieliby dojezdżać wspólniew(także z brzeszcze) kierunku czechowic dziedzic,może być nawet osoba która nie posiada własnego auta,mój numer telefonu:572839120.pozdr.
4
qwerty 2015-04-29 22:04:28
Słyszałam, że są przyjęcia do Valeo. Robota jest ciężka? To w końcu praca normalna w tygodniu (pn.-pt.) na 3 zmiany czy czterobrygadówka? Bo słyszałam różnie.
2
operator 2015-05-30 15:54:57
ja sobie prace w valeo chwale:) robie na produkcji, wiadomo, ze normy trzeba wyrobic a sa niestety wysokie ale idzie sie nauczyc...ogolnie daje dobra ocene:)
2
Nieznajomy 2015-06-02 20:11:00
Witam wszystkich ,pozdrawiam starszych pracowników mam pytanko pamiętacje moze takiego goscia jak Dariusz Tokarek był tam kierownikiem podobno i jak sie sprawdzał?Pozdrawiam
Marek 2015-07-15 22:17:03
Zarobki niskie, jak wszędzie, ale najgorsze są awarie i brak jakiejkolwiek organizacji. No i ten straszak na ludzi z czerwonym grzebieniem. Stara baba, która farbuje kosmyk włosów, głupia jak but z lewej nogi, bo na niczym się nie zna, potrafi tylko poniżać ludzi i za to ją trzymają. Wywalili ją z siódemek za mobbing. Dziwię się, że taki prymityw ma stanowisko biurowe. Kwalifikacje jej są na poziomie konserwatora powierzchni płaskich (sprzątaczka). Lubi młodych chłopców. Fartuch rozepnie, lata jak batman, a poprawia się dziesięć razy, tak, jakby na starą łupę ktoś jeszcze patrzył. Młodzi chłopcy chcecie pracę, to tylko do Ewy Ciak.
4
Kamila 2015-07-20 15:59:08
Witam! Może zmieniając trochę temat, ale mam pytanie: chcę zatrudnić się w tej firmie, ale słyszałam, że przez przynajmniej połowę sierpnia Valeo ma przestój w pracy. Czy jest tu ktoś aktualnie pracujący, kto mógłby mi napisać, które dni sierpnia ten przestój obejmuje (jaka data)? Byłabym bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję za pomoc!
2
marko 2015-07-26 20:49:02
co wy wypisujecie ja pracuje w valeo pnad rok i chwale sobie ino jak ktos jest tempy i nie nadaje sie do pracy to jest leniem bo w kazdym zakladzie trzeba pracowac to w koncu producja a nie wakacje
7
P. 2015-09-09 15:37:58
Ja w Valeo pracuje od 1,5 miesiąca i bardzo sobie chwalę pracę, fakt, że pod adecco umowy dostaje się co miesiąc ale jeżeli jesteś zaangażowany i pracowity to nie ma się co martwić o zwolnienie, dodatkowo dbają też o pracownika. Po "akademi valeo" na której przybliżają obraz firmy, ich działanie, wyroby etc. dostałem z magazynu pełen asortyment w postaci 3 koszulek, bluzy, 2 par spodni, butów, okularów, dwóch kluczy do szafki i klucze do szafki na stołówce, dodatkowo Valeo ma swoje zaplecze medyczne co też jest świetne jeżeli ktoś potrzebuje się dostać do specjalisty a musi długo czekać to Valeo załatwia to krócej. Ja jako nowy pracownik przyszedłem od razu po technikum mechanicznym, znając budowy maszyn, umiejętność posługiwania się przyrządami sprawdzianowymi (suwmiarka, mikrometr, srednicówka, kolumna pomiarowa) nie miałem żadnego problemu z pracą przy maszynach a pracuje jako operator, wiadomo, że jest jak wszędzie że norme trzeba wyrobić ale nie jest skoro z 70% pracowników to kobiety! po miesiącu zaproponowali mi szkolenie na jakościowca co dla mnie też jest super bo po zdaniu egzaminu dostaje się dodatek do wypłaty. Dodatkowo jak ktoś pracuje na 4 brygadówce jak ja to dostaje też dodatek za prace w takim systemie to jest ok. 250 zl brutto, plus premie za jakość jak nie ma zwrotów od klienta itd. więc dla mnie na start po szkole jest to świetne miejsce pracy i szansa na zdobycie doświadczenia
4
nowy 2015-09-13 17:39:04
Witam. Jak dlugo trwa szkolenie bhp ? I badania lekarskie.
Marcin 2015-09-22 16:39:28
A jak wygląda praca na magazynie? Tzn czy stawka taka sama jak na produkcji? Bardzo proszę o konkretne odpowiedz w tym temacie:)
alojz 2015-09-25 20:45:30
w magazynie takie same zarobi jak na produkcji, ale praca lzejsza i z mnijeszym cisnienem
ANrni 2015-09-30 16:52:47
Lżejsza praca? Na pewno nie na AFM. Normy dźwigania mieszczą sie w przedziale 12-20kg? a kobiety nieraz muszą podnosić po 35 kg i nie ma chętnego który by pomógł...
ona 2015-10-03 11:55:52
witam. pracuje tu ponad pol roku i bardzo sobie chwale:) zarobki moze nie najlepsze ale dbaja o pracownika, szanuja i praca sama w sobie nie jest ciezka...u nas akurat chlopcy chetnie pomagaja i nie ma nic do dzwigania..polecam a na pewno na start po szkole to dobra praca:)
Dama 2015-10-06 11:12:58
Na ktorym magazynie jest lzejsza praca?? Czasami trzeba przerzucic po kilka ton w ciagu zmiany!!!!
1
operator 2015-10-22 19:46:14
nikt ci sie nie przyzna ile zarobi jak zarobi wiecej niz ten najmlodszy stazem:) znam juz to troche, z zycia valeo ogolnie...na magazynie masz normalnie najnizsza jak wszedzie, podobno ale nie jestem pewien jest premia tez od obecnosci w danymmiesiacu- ale tego na pewno nie wiem, na produkcji wiadomo jaka i za co premia...co roku jest ocena pracownika i mozesz miec stawke wieksza ale- zaczynasz od 1900br...i wtedy niemajac premii na produkcji za zwrot od klienta mozesz zarobic mniej niz pod adecco...ale nie slyszalem zeby starzy pracownicy narzekali-kolo2 maja na bank:) i dlatego na te tematy nie mowia:) to w skrocie, pozdrawiam tych co nie wiedza:)
Kazik 2015-10-25 10:00:46
pracuje 11 lat zarobek 2770 brutto + premia , 0 dodatkow (praca na 2 zmiany) oprocz slabej kasy na swieta i na wakacje,
rozbójnik 2015-11-17 01:00:21
Heja, moja dziewczyna tam pracuje od niedawna. Praca nie jest easy lub na luzie ale nie narzeka. Po prostu taśma i ona daje sobie rad [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mnie tylko że jak w zeszłym tygodniu zakończyła okres szkoleniowy to jej bezpośredni przełożony zawołał ją :"Chodź tu, podpisz się tu, wiesz co to znaczy? Teraz już jesteś do gnojenia. Teraz już jesteś pode mną". Dziewczyna nie chce mi podać nazwiska tego kmiotka bo wie że go znajdę, spotkam i osobiście nauczę jak section leader powinien się zwracać do personelu. Mam nadzieję, że ktoś z Was mi coś podeśle, jego imię to Sebastian i w brygadzie montują jakieś reduktory. Byłbym wdzięczny, dzieciakowi trzeba zrobić przyspieszony kurs dobrego wychowania z długim L4 żeby miał czas na przemyślenia i nie traktował ludzi jak bydło tylko dlatego że sam i tylko on gnojem jest...........dzięki za ewentualne namiary.......naprawdę umiem uczyć takich młotków :)
7
Iwan 2015-11-24 19:25:46
Daj znać jak coś załatwisz,też mam "interes" do załatwienia z tym młotkiem
1
rozbójnik 2015-12-01 01:44:25
Stary, nie pomagasz mi..........mnie chodzi o nazwisko tego chłystka z kompleksami, co w pracy będąc bezpośrednim przełożonym czuje się wielki jaki nigdy nie jest i nie był w życiu prywatnym, bo nawet w drodze do sklepu po kilo ziemniaków nie próbuj nawet za nim krzyknąć zbyt głośno bo mu się te ziemniaki wysypią na ulicę,....nie znam go osobiście.........ale znam takich kmiotów wyjątkowo dobrze i wiem jak z nimi rozmawiać :) szkoda tylko że zachowuje się tak w stosunku do kobiet, bo to już jest dno, daj mi jego nazwisko i uwierz mi :) będzie z niego gentleman.........albo sam uzna że się nie nadaje do tego i zmieni pracę........naskrob tu tylko jego nazwisko.......i porozmawiam z nim osobiście jak najlepszy terapeuta na Podbeskidziu :)
2
Iwan 2015-12-10 16:58:15
Mam nadzieje bracie,że nie zraniłem twoich uczuć...
pracownik valeo 2015-12-29 10:58:27
Hej, pracuje już dość długo na Valeo. Niestety nigdy nikomu się nie dogodzi, zawsze znajdzie się osoba, której coś nie będzie pasować. Ja pracuje na magazynie OEM i wam powiem, że niestety trzeba się napracować. Są dni, że nawet nie byłoby czasu iść do WC. Stawka nie wiem jaka jest pod adecco ale na pewno lepsza niż co ja się przyjmowałem - 7.15 zł za godz. Teraz niestety osoby nowo przyjęte zarabiają więcej niż "stary" pracownik. Oczywiście moim zdaniem jest to nie sprawiedliwe no ale cóż..tak nas firma potrafi docenić. Jednak najgorsze jest to, że wyszkolimy sobie pracownika, przejdzie akademie, badania, dostanie asortyment odzieżowy a on i tak się zwolni po miesiącu bo PAN nie będzie robic za 1600 zl na reke! Ludzie co wy chcecie zarabiać po 3 tys w pierwszej swojej pracy?!?! Najpierw trzeba troche zdobyc doswiadczenia....
gość 2016-01-08 09:59:04
skoro sie zwolnił po miesiacu tzn ze znalazł prace za wiecej niz 1600 zł miesiecznie, przeciez nikt sie nie zwalnia żeby siedzieć w domu
1
kaszpirowski 2016-01-09 23:20:35
ludzie ida do pracy dlatego zeby moc zarobic pieniadze, w valeo nikt sie nie dorobi no chyba ze garba i zszarganych nerwow, pozdrawiam serdecznie.
2
kaszpirowski 2016-01-12 21:09:21
@Wiwaldi "Pieniądze też nie są takie złe" piszesz, konkret proszę, ile?
ps. Ludzie chodzą do pracy żeby zarobić w mojej ocenie, pasja i rozwijanie się to tez ważny czynnik zgodzę się, ale najważniejszy to jednak pieniądze bo trzeba za coś przeżyć i utrzymać rodzine
1
mark 2016-01-28 13:09:34
tak szczerze ile mogę u was zarobić w czterobrygadówce czy w systemie 3 zmianowym., można robić nadgodziny albo po 10 godzin pracować .,jak wygląda pakiet socjalny .,.,ile na przykład lider zespołu zarabia z góry dzięki
3
Kamil 2016-02-02 17:42:59
To jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w którym zarabia się najniższą krajową 1850 zł brutto.
Jedrek 2016-02-20 20:45:57
Czy cos wiadomo na temat podwyzek inflacyjnych?
kaja 2016-02-25 02:56:07
Hej mogę wiedzieć czy wypłaty są już 9 na koncie?
boski 2016-02-26 14:05:16
Tak:)
kaja 2016-03-03 18:41:02
9 to znaczy nawet jak 10 wypada w czwartek normalny dzien roboczy to beda wczesniej?
tomek 2016-03-22 23:02:46
obecnie na początek dostaniesz 1900 brutto + dodatki (premia) i zatrudnienie przez pośredniaka. Po 18 miesiącach przejmie cie Valeo, jak będziesz dobry to czasami szybciej. Co roku podwyżka od 3 do 5%, zależy od tego jak cie oceni kierownik. To zależy od kilku czynników, nieobecności w pracy czyli L4, wyniki, dostępność na przykład przy nadgodzinach, osobiste zaangazowanie. Kokosy to nie są ale na pensje jest duże cisnienie wiec może jeszcze podniosą. Jak będziesz na czterobrygadowce to wycisniesz jeszcze parę złotych więcej. Na pewno zaletą jest dużo szkoleń i możliwość rozwoju dla osób ambitnych (np. możesz brać udział w rekrutacjach wewnętrznych a jest ich dużo). Na produkcji też dużo okazji na awans. No i wiadomo, zależy gdzie trafisz ale jak do dobrego zespołu to jest spoko atmosfera. Robota jak robota, jak ktoś ma porównanie z innymi zakładami to w Valeo jest całkiem OK.
2
Jaa. 2016-04-06 18:03:09
Znam chłopaka bo mam nieprzyjemność z nim pracować.... Gościu ma straszne mniemanie o sobie a jest malutki, nie ma zbyt wielu o ile kogokolwiek kto za nim stanie....
mala 2016-04-27 17:08:22
No fakt, nie ma na co narzekać... Aż o całe 50 zł BRUTTO więcej od pensji minimalnej....A czy adekwatna do obowiązków? Skąd możesz wiedzieć? przecieZ nie pracujesz w Valeo?
kaszpirowski 2016-05-14 22:11:08
@generał to forum jest o valeo a nie o innych firmach, dlatego rozmawiajmy o tym zakładzie a nie o "innych firmach" najłatwiej jest uciąć temat i powiedzieć że są inne zakłady.
1
lope 2016-06-13 11:50:32
Moja opinia na temat tego zakladu jest fatalna. Pracuje tu ponad pol roku i musze przeznac ze przyjscie tu bylo bledem.Niesamowita biurokracja i skrupulatnosc. Nie licz na to ze ktos ci pojdzie na reke. Do tego te jednolite stroje dla wszystkich dosc jednoznacznie sie kojarza.Do tego zupelnym nieporozumieniem jest stanowisko tzw leadera. Koles nic nie robi, udaje ze sie zna ( proste awarie naprawi ale przy powazniejszych wzywa utr) zgrywa bossa jakby byl conajmniej kierownikiem. Wyciera podloge pracownikami zeby zablysnac przed kierownikiem. Dla porownania w innych zakladach brygadzisci przewaznie pracuja jak kazdy inny robol. Pozatym ciagla presja i monotonia. Nie zniose tego. Przenioslem sie tam z innego zakladu i tam zarabialem 2,3 stowy mniej ale przynajmniej byla fajna atmosfera i pracowalem od 7 do 15. Tutaj 4brygadowka rujnuje mi zycie. Nie polecam nikomu, chyba ze ktos nie ma na chleb
6
Błażej 2016-09-14 21:05:18
Zero szacunku ze strony Adecco, Sam musiałem się o wszystko upominać i prosić. Pracuje tam dopiero 1 miesiąc i już rozgladam się za czymś innym. Co po niektórzy na stanowisku lidera myślą, że nowe osoby to można nimi pomiatac, zero pomocy, zrozumienia że człowiek się uczy i dla niego to coś nowego! Tępy nie jestem, ale pracuje szybko i bardzo sie staram.. Ale widocznie niektórym to sie nie podoba gdy cos wychodzi i specjalnie będą robić pod górkę. Przyjaciół tam na pewno nie znajdę i mam nadzieje ze zachowanie liderow się zmieni lub ze znajdę lepszą pracę. Wole mniej płatna niz psychicznie się wykanczac :)
2
Z. 2016-09-20 17:01:38
Hej Błażej jak możesz Skontaktuj się ze mną ponieważ jestem w podobnej sytuacji. Rowzniez pracuje pona miesiąc. Masz rację że nie rozumiał nowych pracowników i nie doceniają.
Maniek 2016-09-23 14:04:48
No wiadomo, że praca jest tutaj dość wymagająca, ale nie można się za bardzo z tego powodu złościć, przecież od razu było wiadomo jak to będzie w tej branży
Ktosia 2016-11-07 16:36:38
Witam, czy tam jest praca na 3 zmiany czy czterobrygadówka? Jak z weekendami ? ;) Z góry dziekuje za odpowiedz ;)
JA 2016-11-24 19:07:34
dziś przeżyłem 2 dzien pracy w Valeo na OEM 2. Trafiłem na w miare spoko linie jesli chodzi o towarzystwo. Moj lider ma 20 pare lat co chwile lata sie dopytywac o cos bo sam nie wie a widac ze duzo sobie mysli przy nas robolach ;) Ale nie krzyczy po mnie tłumaczy spokojnie nie wykorzystuje wiec jest okej. Praca nie mozłiwie lekka... w większości stoję i czekam i obserwuje az skonczy sie proces na danej maszynie i to nie dlatego ze sie opieprzam ale z tego co sie rozgladalem to tam kazdy tak procuje po prostu twoim zdaniem jest operowanie maszyny ktora pracuje za Ciebie. Bolą mnie strasznie plecy od 8 godzin stania a tak to nic.
Szukam pracy juz bardzo długo i nie narzekam na zarobki Valeo porownujac do innych ofert ktore znalazlem.. wiec jesli chcecie zarobic wiecej to albo zostawajcie nadgodziny albo podpiszcie umowe na budowlance gdzie bedziecie jebac jak pies albo jedzcie za granice :D Nigdzie kasy za darmo nie dostaniecie. Nikt odemnie nie wymaga jakiegos zapieprzania... mozesz isc sie napic kiedy chcesz do kibla tak samo... ważne aby wyrobić norme. Oferuja tani dojazd do pracy organizuja transport. Mozesz nie zgodzic sie na system 4 brygadowy i pracujesz tylko od pon do pt. tak samo z nadgodzinami nie chcesz - nie zostajesz. Podoba mi sie jak narazie ... ale na pewno nie zostane w tej firmie jesli nie dadzą mi motywacji spowodowanymi mozliwoscia jakichs awansów - podwyzek... Stawka na poczatek jak mowilem wczesniej nie jest zła ale jestem za bardzo ambitna osoba zeby przez cale zycie pracowac za 1700 zl :D Zobaczymy
Zostaw swoją opinię o FSM VALEO - Czechowice-Dziedzice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FSM VALEO