kontakt-simon s.a.

Czechowice-Dziedzice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 91 ocen.

kontakt-simon s.a.
3 91 6 1

Opinie o kontakt-simon s.a.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

anonymous

"Pracownik nie jest winien swemu pracodawcy służalczości i posłuszeństwa. Jest mu jedynie winien usługę, za którą otrzymuje zapłatę, będącą nie łaską, lecz zasłużonym wynagrodzeniem."

Karolina

@Pracownik Czy te normy narzucone przez firmę Kontakt-Simon Twoim zdaniem są realne do wyrobienia? Poza tym, co rozumiesz mówiąc o detalach? Chciałabym Cię prosić o więcej informacji na ten temat.

anonymous
@Karolina 20.06.2018 12:30

Kłania się znajomość pojęcia NORMA to nie akord ale dniówka zadaniowa wynikająca z rzetelnie opracowanego procesu technologicznego , a moderator winien mieć więcej wiedzy o automatyzacji procesów produkcyjnych jeśli chce być wiarygodny. Pozdrawiam

Jasiek

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje? Interesuje mnie na jaką umowę można liczyć na początek?

anonymous
@Pracownik 01.08.2018 00:09

Najpierw pokaż swoje umiejętnośći i kwalifikacje a następnie stawjaj żądania.Chyba wam się kolejność mocno poprzestawiała. Powodzenia.

Hotnot123

Jak tam dziołuszki ? W takie upały nadal rozdzielnia patrzy na cudowny termometr czy czasem przekroczy magiczna liczbę temperatury pozwalającą na dodatkową przerwę? Rozdzielenia nadal siedzi sobie przy klimatyzacji a wy gotujecie sie przy zepsutych oknach i paru wiatrakach ?;) zapewne tak. ;-)

Jprdl
@Hotnot123 04.08.2018 16:19

Tak ????????????????????????????

Goodbye kontakt

Czytam te komentarze i powiem Wam że nic tylko narzekacie jakie to słabe zarobki itd..a dalej tam robicie jak głupie. Pracowalam jakis czas w kontakcie, i jeśli trafisz na wredne babska to przechlapane. Nic tylko obgadywanie, zawiść i zazdrość. Montaż i sui - jeden zakład a głupie babska wzajemnie się żrecie. Góra to widzi i sie z Was śmieje. Zwolnilam.sie i była to najlepsza decyzja. Lepiej zarabiam, nie muszę patrzec na babki z rodzielni które nic nie robią, wykształcenia nie mają a potrafią tylko wyśmiewac. Jedna na drugą donosicie. Bo ta wyszła wcześniej z hali, bo ta jadla przy maszynie a tamta mi wzięła pojemniki. (usunięte przez administratora) przedszkole. Dorosłe kobiety a takie głupie.

Nikola
@Pracownik 31.07.2018 15:09

No nie. Znowu ósemka? Dajcie już spokój bo to nudne jest a Brygadzistka jest w porządku. Robiłam tam nie raz i żyję. Bez przesady.

Karolina

Jak słusznie użytkowniczka Ola zauważyła - jestem moderatorem forum GoWork.pl i właśnie moim zdaniem jest zadawanie pytań na temat warunków pracy, tego co w firmie Kontakt-Simon się dzieje oraz wszystkich kwestii związanych z tą firmą. Jest to o tyle istotne, że każdy szukający informacji użytkownik, może je tutaj znaleźć, gdy ktoś zdecyduje się odpowiedzieć mi, a co za tym idzie - mając konkretne informacje na temat firmy, jest mu łatwiej podjąć decyzję dotyczącą potencjalnej aplikacji do firmy. Darujcie sobie, proszę, obrażanie innych użytkowników oraz mnie, gdyż donikąd to nie prowadzi.

Goodbye kontakt

Podsumowując? Praca nie jest ciężka ale zarobki beznadziejne i atmosfera okropna. Za Duzo kobiet w jednym miejscu. Obgadujecie, donosicie i zazdroscicie. Żyjecie tylko sensacją. "Ta się zakochala, ta przytyla a ta odeszła. "Zero jedności i pomocy wzajemnej. Afera bo laska z SUI, jadla na przerwie w jadalni z montażu. Koniec świata! Do kierownika z tym.jesteście okropne !! Nie zal mi Was, dalej zarabiajcie grosze. Zaslugujecie na to! Zwolnienie się to byla najlepsza decyzja.

Kazik
@He he 17.06.2018 12:45

O co Ci chodzi ?

M100 i M110 life

Dla mnie śmieszne jest to że narzekacie na zarobki, na caly zakład. Powtarzając w kółko jak to tu źle i nie dobrze a podnosicie sobie nawzajem norme. Gdzie tu kuzwa logika ?! Pokazujecie że jesteście lepsze bo więcej sztuk wypuścicie ? Bo na waszej zmianie i lini, nawet jak są awarie- dacie radę zrobić więcej?? To jest tak żałosne.pokazujcie dalej że się da. To góra wam dalej pokazuje ze sie da robic za takie grosze. :-)

Pracownik
@M100 i M110 life 17.06.2018 16:36

Nie wiem gdzie pracujesz, ale każda osoba pracująca na linii wie, że raz się zrobi połowę normy, a raz więcej niż jest to przewidziane, słowo norma nie oznacza najwyższych wyników, a wyniki uśrednione między minimum a maximum, czyli Średnia= norma, na która wpływa bardzo wiele czynników, to nie praca ręczna, gdzie głównym czynnikiem są ręce, które zawsze mogą trochę zwolnić lub przyspieszyć. Na temat detali nie ma się co wypowiadać, bo każdy ma z nimi inne problemy

mała

Witam.No niestety widze że na linie nr.8 wiecznie jakies opinie negatywne,cos na ten temat wiem dobrze ze tam już nie pracuje,liderki nie umiejące nauczyć,jak nie umiesz to krzyczą,a nikt nie jest taki idealny jak one.Nie polecam.

Mary
@Szukam pracy 05.06.2018 18:32

Nie dlaczego? U nas nie ma złych liderek wszystkie są ok :)

Karolina

@Samaocen Nie, nie wiem. Nie jestem ani pracownikiem fizycznym, ani nie jestem w żaden sposób powiązana z firmą Kontakt-Simon. Dlatego właśnie o to pytałam. Jeśli dobrze rozumiem, to twierdzisz, że w firmie pytają się pracowników, czy z tych kursów by skorzystali i nic więcej, tak? No i druga kwestia. Jesteś pewny, że nie da się napisać nic pozytywnego?

m100

15 zł na godzinę po 20 latach pracy. Czy zdaniem przedstawicieli związków zawodowych Solidarność, do których należę, to dużo czy mało?

abc
@pracownik 27.05.2018 21:48

Coś sugerujesz ???

Karolina

@sciema Z tego, co mówisz wynikałoby, że jeśli chodzi o pracowników fizycznych, to kwestia studiów nie jest najchętniej podejmowanym tematem. Jednak sama napisałaś, iż Twoim zdaniem możliwe jest to w przypadku pracowników biura firmy Kontakt-Simon, tak? Druga rzecz. Wspomniałaś o tym, że jednak kursy zostały Ci zaproponowane. Mogę wiedzieć, czy finalnie zdecydowałaś się z nich skorzystać? Myślę, że jest to ważna informacja, dlatego będę Ci wdzięczna za więcej szczegółów.

Ja
@Samaocen 31.05.2018 06:38

U mnie liderka robi więcej niż wszyscy i uważam że większa stawka się należy,może zastąp swoją... może masz większą wiedzę, idź z tym do kierownika

Karolina

@Pracownik Przypomnę, że forum nie jest miejscem, w którym można obrażać kogokolwiek, czy to pracodawcę, współpracowników czy innych użytkowników. Proszę, zapoznaj się raz jeszcze z zasadami tutaj panującymi. Zależy nam na tym, aby komentarze były wartościowe merytorycznie i jak najbardziej wiarygodne. Do byłych i obecnych pracowników mam natomiast pytanie. Firma kontakt-simon na swojej stronie opisuje, że zapewnia pracownikom szkolenia i dofinansowuje studia. Czy ktoś może wypowiedzieć się na ten temat? Czy faktycznie w tej firmie można rozwinąć się zawodowo?

sciema
@Karolina 24.05.2018 23:07

odpowiedz brzmi NIE... to tylko puste gadanie... sama chciałam z tego korzystac i zostalam że tak powiem oddelegowana z kwitkiem pracownik fizyczny - po co mu studia na to stanowisko taka jest odpowiedz ..dofinansowanie moze ci sie uda jak pracujesz np. w biurze... na rozmowie oceny rocznej Pan zaproponuje ci czy bylabys zainteresowana kursem na wysokie napiecie albo wozek widłowy ...smiech na sali...

Tod

Jak tam na magazynie ?Da się wózkiem pojeździć, gonią do roboty,czy jest luz?

Pracownik magazynu
@Tod 18.05.2018 18:25

Ale super pytanie !!!!! Chlopie jaki wozek??? Tam jest jeden !!!! Wiec nie licz ze bedziesz jezdzil !!!! Zarobek moze dostaniesz 13 zl brutto i to na najblizsze kilka lat bedzie twoja stawka wiec zycze powodzenia ????????????????

Karolina

Dziękuję za wyjaśnienie @tak to wygląda, rozumiem, że kwoty, o których piszecie nie są zadowalające. Zastanawiam się tylko co trzeba zrobić, żeby stawki podniesiono @m100, @M100? Może są takie kryteria?

Kula armatnia
@Śmiechu warte 13.05.2018 09:22

Ja nie pytam o kto jak pracuje, ponieważ każdy niech patrzy siebie. I ten komentarz był zbędny...Góra patrzy ;-)

Karolina

Piszecie od dłuższego czasu o podwyżkach na produkcji, one zależą konkretnie od spełnienia jakichś określonych kryteriów? Bo jednak więcej pieniędzy zawsze wiąże się albo z większymi obowiązkami albo z wywiązaniem się z planu, jak jest dokładnie w K-S?

Ala
@Prscownik 13.04.2018 09:53

Dlatego ludzie zaczynają się zwalniać, bo już nigdzie nie ma tak mało...

Skoda:(

Nasze podwyżki chodzi o produkcje wlasnie przyjechaly na lawecie.Zeby bylo milo przed sama 14 sta godz.Zeby wszyscy mogli podziwiac .A na podwyżki dla produkcji nie ma.Bez Nas nie ma Was.Żal!

adam
@Skoda:( 09.04.2018 22:06

tobą na produkcji się nie pochwalą! bo niby czym.... Liczy się marketingowy prestiż! Zrozum to że ty to zrobisz to pikuś firma musi się pokazać z jak najlepszej perspektywy a twoich śrubek nie pokażą!

Pracownik

Oczywiście, że mogą podnieść wysokość podwyżek, a zdaje się nawet, że są do tego zmuszeni, nie jest żadną tajemnicą, że rynek pracy na chwilę obecną oferuje 14- 15 zł brutto, dyrektorzy także mają tego świadomość, więc... albo docenią ludzi i zaoferują adekwatne wynagrodzenie, albo ich stracą, a to nie jest tak że za bramą czekają, i teraz też to wiedzą, już pominę fakt, że długoletniego pracownika i tak nie zastąpią...

Marysia
@Pracownik 22.03.2018 20:15

Zastąpią , zastąpią. Nie bój nic.

PODWYżKA

Witam. Czy wie ktoś coś o podwyżkach ?Myślę że Zaklad Kontakt Simon nie wygłupi się z groszowymi podwyżkami bo warunki pracy coraz gorsze !MIANOWICIE okropny hałas , brudno bardzo proszę o wymianę czajników w jadalniach i krzeseł na hali.Bo na produkcji jak wiadomo tez pracują ludzie a nie roboty!!!!LUDZI pilnuje się jak w wiezieniu.Kiedy chce się coś załatwic to nie ma się do kogo zwrócić każdy umywa ręce a jeśli Zakład potrzebuje to wymaga !!!!Przykre jak cholera gdy się jest uczciwym pracownikiem! Nowo przyjęci ludzie zgarnięci nie wiem skąd bo chyba spod ......Mam wrażenie że to nie dawny Zakład miły i przyjazny tylko Matrixs..Mam wrażenie że zbyt długo już tu pracuje i chyba czas na zmiany. Śmieszne premie a sobotami Zakład chce zamknąć buzie ludziom a przecież ludzie nie są naiwni i potrafią liczyć. Jeśli podwyzki nie beda wynosily conajmniej 2zł to nic tylko szukać innej pracy bo na produkcji w Kontakcie tez trzeba zasować czesto w atmosferze ktora nie jest przyjemna a podwójnie męcząca ..Brak wyrozumiałości ze strony Zakładu i Związków.A za chwile naprawdę może być tak że ludzi zabraknie do pracy dzięki zaniedbaniom i życzliwości pewnych ludzi zarządzających.Nie życzę tego Zakładowi .Jednak Zyczę sobie i wszystkim pracującym produkcyjnym naprawdę uczciwych podwyżek na ktore stać Zaklad..Pozdrawiam

Kazik
@Obserwator 21.03.2018 23:22

Drogi Obserwatorze. Ubawiłem się Twoim stwierdzeniem o kandydowaniu do władz związków. Popytaj kolegów dłużej pracujących w K-S czy to kiedykolwiek się udało a potem możesz trochę pomarzyć.

Justyna

Słyszałam sporo dobrego o firmie. Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

A nna2
@Justyna 18.03.2018 10:29

Tak potrzebuje :) nie jest idealnie ale jest nieźle. Praca normalna trzeba robić jak wszędzie ale kobiety przychodzące z innych okolicznych zakładów produkcyjnych mówią że praca o wiele lżejsza i w lepszych warunkach. Nikt nikogo nie zmusza przecież do pracy w KS i nikt nikogo na siłę nie trzyma.

ania

Pani kadrowe zamiast sie obijac to by mogly juz oddac pit do rozliczenia....

Zadowolony Pracownik
@Ania 27.02.2018 10:38

No ...tak już mam ;))) dziękuję i Pani życzę więcej radości i empatii!

Jprdl

Nie polecam. Wszystko po najnizszej lini oporu. Nie licz na awans. Tam tylko UKRYTE -CICHE rekrutacje. W kadrach powiedza ze nic sie nie zapowiada. A co chwile do biura czy rozdzielni przyjmuja osoby...czesto bez matury. Kobiety pracuja za najnizsza krajowa. Podwyzek nie ma. Premje 10proc tak obliczone by wyszla najnizsza. Smutne ale prawdziwe. Praca lekka ale narobic sietrzeba. Panowie zarobia dobrze :)

Monter sprzętu
@Mandaryna 18.02.2018 13:32

Psychiatra - NA CITO!

PAULA

NIE ZGŁASZAJCIE SIĘ DO PRACY KONTAKT SIMON BĘDZIECIE ŻAŁOWAĆ A JAK JUŻ KTOŚ SIĘ ZGŁOSI TO NIE ZGADZAJCIE SIĘ NA LINIE NUMER 8 PRZEDE WSZYSTKIM DO PANI PRZEZ DUŻE ZZZZZZZ

Paula
@Jola 02.02.2018 08:12

Ty się lecz

Wkurzona

Staram się zrozumieć jak to jest... uczymy dzieci szacunku, oczekujemy go od innych a sami zapominamy o nim w stosunku do innych ludzi. Ja się pytam kiedy to się skończy? Czy wreszcie ktoś zareaguje? Czy dopiero się coś zacznie dziać i zostaną wyciągnięte konsekwencje jak sprawa trafi do PIPU? To jest karalne..... Nie będę tu sypać nazwiskiem bo zaraz to zniknie ale problem trwa już naście lat. Wieczna poniżanie, krzyki,wywyższanie się nikt nie chce z NIĄ pracować, kobiety płaczą, wysiadają nerwowo,są skargi i co????? Ja się pytam czy montaż to tylko tworzy Pani Zzzzzzzzzzz czy inne kobiety również? ?? Nie rozumiem czy ona jest nietykalna? Czy wszyscy się jej boją bo nie rozumiem braku reakcji???? Może warto popytać byłe i obecne pracownice które pracują z obecną LIDERKĄ jak wygląda sytuacja. Może warto wyoślic Pani Zzzzzzz na czym polega jej rola jak małemu dziecku bo dobrych manier chyba nikt nie zdążył jej nauczyć i szacunku do drugiego człowieka. Funkcja lidera nie upoważnia do poniżania na tym stanowisku powinna znaleźć się osoba, która potrafi współpracować i szanuje zdanie innych Ona tych cech nie posiada..... Przykre.....

Kazimierz
@Wkurzona 18.10.2017 19:39

Witam. Nie rozumiem dlaczego nikt nie porozmawia z panami z Zarządu Spółki. Nie musza to być panowie z Czechowic tylko panowie z Barcelony.Można tam napisać w języku angielskim. Dane adresowe: HEAD OFFICE Diputación, 390-392 08013 Barcelona SPAIN Tel. +34 933 440 800 Fax. +34 932 461 002 Link do strony:http://www.simon.es/en/contact--where-we-are. Są tam dane szefostwa Spółki Kierować na Prezesa.. Nawet pismo po polsku zostanie odczytane, ponieważ tam też pracują ludzie znający nasz piękny język.Można również skierować zapytanie do członków Rady Nadzorczej. Są tam też polacy.

PRĄD

WITAM !JA MAM TAKA NADZIEJE, ŻE SKORO TAKIE MARNE ZAROBKI SA W KONTAKCIE TO CHOCIAŻ PREMIE ROCZNE BEDA NA POZIOMIE DLA PRODUKCJI .BO KONTAKT STRASZNIE SIĘ CHLUBI NAGRODAMI KTóRE ZDOBYWA ALE CZYIM KOSZTEM?MOŻE PRACOWNIK PRODUKCYJNY TEZ CHCIALBY ODCZUĆ SUKCES FIRMY??? KAŻDY PRACOWNIK POWINIEN DOSTAĆ PREMIE Z TEGO TYTUŁU. MASŁO DROŻEJE NIE TANIEJE A ZAROBKI W MIEJSCU OD 10 LAT.STAWKI POWINNY BYC WYRÓWNANE I ADEKWATNE DO WYKONYWANEJ PRACY. TROCHĘ EMPATII DROGIE KIEROWNICTWO!

Jprdl
@nick 02.02.2018 20:02

Hahahha dolladnke tak to wyglada

Kazik

Witam. Proszę o informację na temat pracy w kontroli jakości w Kontakt-Simon. Chodzi mi głównie o pracę w laboratorium. Mam wszelkie uprawnienia elektryczne i doświadczenie w pracy w laboratorium. Szukam pracy bo przeprowadziłem się z Pomorza. Pracowałem też w takim miejscu w konkurencji.

Jprdl
@Kazik 04.11.2017 14:40

I tak orzyjma kogos bez matury bo im wygodniej

Dzimi

Nirdaleko trw niezle platne ostatnio 2900 brutto +premie sobota 150% niedziela 20 50%

Ona
@Dzimi 05.01.2018 04:25

Haha trw to (usunięte przez administratora) tam jest masakra zarobki nie adekwatne do wykonywanej pracy harowa a i tak pracownicy nic z tego nie maja

Kazimierz

Szanowni Pracownicy Kontaktu. Strona gowork.pl jest do wyrażania opinii o firmie i zarobkach a nie do opisywania przeżyć oraz do plotkowania. Macie Pana od BHP to idźcie do niego z awanturą . Nikogo oprócz Was te spory nie interesują. Ludzie chcą wiedzieć czy mogą liczyć na dobre zarobki za dobrą pracę. Stosunki międzyludzkie są wszędzie takie same i wszyscy oprócz Was to wiedzą .

Krzysztof
@Kazimierz 28.01.2018 10:43

Dobry sposób na odkrycie przebiegu informacji bez obrażania ludzi. Chyba zastosuję u siebie w pracy.

Spinaj wlosy dokladnie;)

Taka mila atmosfera ze nawet pouczaja jak spinać wlosy.A jeszcze pare dni wczesniej chcieli wprowadzic czepki ludziom na glowe bez uzgodnienia z pracownikami .Wszyscy dobrze wiedza czemu tak sie stalo!Naruszono pewne wazne rzeczy ktore nie powinny mieć miejsca. Dobry zaklad do dorobienia na kilka lat przed emeryturą dla pan w srednim wieku .Stawki glodowe mąż musi dobrze zarabiać zeby pani mogla pracowac w kontakcie a urobic sie trzeba no i brak swiezego powietrza na hali z racji zepsutych okien ktore sa naprawiane od kilku lat bez rezultatu ..ha.ha szczerze polecam:)

Młoda
@Motyl 21.01.2018 23:11

Zwariowałaś czy w tym zakładzie ktokolwiek mówi coś w twarz???? Tylko za plecami albo w necie bo wirtualnie każdy mądry. Nie ma się co przejmować bezmózgami.... Monia, a Ty się nie przejmuj i rób swoje. Ktoś kto Cię zna wie jaka jesteś ... skromna i zawsze pomocna nigdy się nie zmieniaj

Tak tylko pytam

Pracodawco dając swoim pracownikom minimum lub trochę więcej, czego się oczekuje? Minimum czy trochę więcej?!

Zostaw opinię o kontakt-simon s.a. - Czechowice-Dziedzice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie kontakt-simon s.a.