Kontakt-Simon S.A.

Czechowice-Dziedzice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 93 ocen.

Kontakt-Simon S.A.
3 93 6 1

Opinie o Kontakt-Simon S.A.

Sylwia

Mam pytanie i prośbę do osób ,które tam pracują.Chciałabym wysłać swoją aplikację ale nie mam maila,nie mogę znaleźć na stronie.Będę wdzięczna za podanie .

Pracownik

do ktoś. Co to ma wspólnego z opiniami o Kontakt-Simon? Napisz swoje rewelacje samemu zainteresowanemu, bo tu raczej ludzie chcą się dowiedzieć o warunkach pracy w KS.

ktoś
@Pracownik 02.11.2018 10:06

Skoro mój komentarz ma ok 11 likeów to widocznie coś jest na rzeczy, ale spoko, niebawem dotrze to do Twojego faceta ;)

Kula armatnia
@ktoś 02.11.2018 14:09

Ale o co ta cała sensacja ?

Były pracownik

Wielkość zarobków zależy w Kontakcie od znajomości. Można nie chorować starać się jak najlepiej wykonywać obowiązki i być punktualnym wtedy człowiek jest niewidzialny. Znajomości to podstawa! . Nie pomoże kultura os.sumienność wiedzą i uczciwa praca. Bez znajomości można tylko charowac tu do usranej emerytury ze zwiększona ilością obowiązków bez szansy na awans i podwyzke.. Nawet staż pracy nie pomoże. Dlatego odradzam wsz. inteligentnym i wykszt. os. pracy tutaj. Dobrze ze juz tu nie pracuje!

Marcin
@Były pracownik 29.10.2018 11:54

Czy dobrze rozumiem, że główną przyczyną twojego odejścia było to, że czułeś się niedoceniany jako doświadczony pracownik? Może warto było najpierw porozmawiać na ten temat z przełożonym. Jeżeli to duża firma, to przełożeni nie zawsze znają aktualną sytuację danego pracownika.

Romek

Witam! Z tego co widzę firma poszukuje ustawiacza maszyn. Jak finansowo wygląda tam taka praca i na ile zmian?

Mert
@Romek 10.10.2018 20:12

Nie narobisz się a zarobisz....

Monter M100
@Romek 10.10.2018 20:12

Witaj! Ustawiacze w większości pracują na trzy zmiany. Stawki podobno mają wysokie, nawet bardzo. Podobno, bo ogólnie zarobki są tajne i prawdy i tak się nie dowiesz. Oczywiście bardzo wysokie stawki dotyczą przede wszystkim najlepszych ustawiaczy, przeważnie tych z wieloletnim stażem. Nie ma takiej opcji, że się nie narobisz a zarobisz! Jak chcesz zarobić to musisz się wykazać.

Romek
@Monter M100 11.10.2018 18:43

rozumem. Jaka jest obsada jednej zmiany jeśli chodzi o to stanowisko?

Monter M100
@Romek 11.10.2018 20:38

To zależy na jakim oddziale miałbyś pracować. Na montażu jest przeważnie dwóch na zmianie. Mam na myśli pierwszą zmianę która zawsze jest najliczniej obsadzona i mówię o takich ustawiaczach z prawdziwego zdarzenia. Na przykład pan który obsługuje pakownię dla mnie ustawiaczem nie jest. Naprawdę jest co robić i trzeba się nieźle nagimnastykować przy kilkunastu liniach. Na trzeciej zmianie jest jeden ale ludzi też jest zdecydowanie mniej.

Zainteresowany
@Monter M100 11.10.2018 21:48

Do monter 100 . Skąd masz takie informacje i jaki jest Twój cel pisania takich domysłów? ,,Podobno wysokie stawki..etc? Pytanie jest raczej do osób z kręgu grupy ,której dotyczy ogłoszenie a nie do osoby o jak widać watpliwym poziomie wiedzy opierającej się na plotkach, których pewnie jesteś sama autorka. Nie interesuje nikogo Twoje opinia więc po co zabierasz glos? Monterow sprzętu również firma poszukuje więc w tym temacie zabieraj głos tylko z sensem!

Bara
@Monter M100 11.10.2018 21:48

A dlaczego Pan z pakowni ustawiaczem nie jest ? Ma pod opieką pakownie i to nie ich wina ze akurat tam zostali przydzieleni.

Monter M100
@Bara 12.10.2018 21:44

Rozumiem o co Ci chodzi i przepraszam jeśli moja wypowiedź zabrzmiała tak jakby Panowie obsługujący pakownie byli jakąś gorszą kategorią. Odpowiadałam Romkowi a On pytał też o zarobek. Chciałam żeby było jasne, że ktoś kto obsługuje pakownie jednak różni się od tego który potrafi ustawić wszystkie linie albo ich zdecydowaną większość i jeszcze w razie potrzeby doskoczyć na boczne stanowiska. Jest różnica? Uważam, że tak. I w związku z tym stawki na pewno też są inne. Tylko to miałam na myśli. Jeśli któryś z Panów z pakowni poczuł się urażony to przepraszam.

Zainteresowany
@Monter M100 13.10.2018 11:30

Monter 100 .Odpowiadałas Romkowi na pytanie o warunki i zarobki przy okazji umniejszając osobom, których kompetencji i umiejętności nie znasz pomijając już fakt podawania zupełnych domysłów i plotek na temat warunkow o które pytał Romek. Monter 100 zajmij się może bardziej swoim stanowiskiem a nie szerzeniem plotek bo chyba na tym jestes bardziej skupiona w tej firmie .Na drugi raz zastanow się również piszac kogoś przepraszajac bo nawet tego nie potrafisz. A tak w sumie to może ktoś napisze konkretnie coś mądrego o warunkach bo jakby nie było ogłoszenie jest a ciężko się cokolwiek dowiedziec o stabilności, możliwosci rozwoju..its?

Karolina
@Zainteresowany 13.10.2018 16:50

Wyczytuję z Twoich postów, że jesteś realnie zainteresowany pracą w firmie Kontakt-Simon. Może warto najpierw zapoznać się z informacjami na stronie https://www.kontakt-simon.com.pl/pl/Dolacz-do-nas.html i skontaktować się z firmą. Informacje z pierwszej ręki rozwieją twoje wątpliwości.

Karolina

@Mert, czy twoja przenośnia sugeruje, że to dobrze płatne stanowisko, na którym nie ma nadmiaru obowiązków? Skąd posiadasz takie informacje? Ilu obecnie osób na to stanowisko poszukuje firma Kontakt-Simon? Te informacje mogą być pomocne dla przyszłych kandydatów do pracy.

Karolina

@Jprdl, twoja opinia jest bardzo krótka i trudno z niej wywnioskować jaka jest twoja pełna ocena firmy Kontakt-Simon. Podejrzewam, że nie jesteś zadowolony ze stawki wynagrodzenia. Może warto porozmawiać na ten temat z przełożonym? Jeżeli udowodnisz, że jesteś ważnym ogniwem firmy, to łatwiej będzie Ci negocjować ewentualną podwyżkę.

Karolina

@Trusia, rozumiem, że zmieniłaś pracę ze względu na zarobki. Może warto było przed tą decyzją porozmawiać z przełożonym? Czy uważasz, że rzeczywiście nie było żadnych szans na pozytywne zmiany w tym aspekcie? Może istniała szansa przejść na inne lepiej płatne stanowisko w firmie kontakt-simon? Obecnie rynek pracownika jest bardzo konkurencyjny, a firmy konkurują także zarobkami. Lepsze oferty i warunki przyciągają większą ilość kandydatów.

Jprdl
@Karolina 20.09.2018 10:17

13 zl brutto smi3ch.

anonymous

Jak to teraz wygląda,zarobki,zmiany itd.?

Kto pyta nie błądzi
@anonymous 07.09.2018 13:49

Zależy gdzie się chcesz dostać, produkcja raczej na 3 zmiany,zarobek na początku to minimum, w późniejszym czasie NIEWIELKIE podwyżki,zarobek to główny problem, nie zachęca wcale aby tam zostać

nick
@Kto pyta nie błądzi 07.09.2018 21:06

podwyżka w tym zakładzie jest taka że co roku dostajesz w styczniu wyrównanie najniższej...ot taka podwyżka! pracuje tak ok 6lat i tak własnie to wygląda dadzą ci przysłowiowo kajzerkę za to Państwo w nowym roku daje więcej. czyli robisz praktycznie non stop za najniższą krajową a najśmieszniejsze jest to że kobiety które tam pracują ok 10-15 lat będą zaraz miały tyle co najniższa krajowa bo takie mają podwyżki że Państwo ich przegoni.

Trusia
@nick 19.09.2018 20:56

Smutne ale prawdziwe. Dziwię się jedynie,że nie szukacie innej pracy. Wokół jest tyle tego i za lepsze pieniądze. Ja poszłam gdzie indziej i nie żałuję. Co prawda więcej pracy i większa odpowiedzialność ale jednak kasa inna.

Paulinka
@Trusia 19.09.2018 23:32

A mogę wiedzieć gdzie Pani znalazła dobrą pracę bo szukam coś nowego

Karolina

@Kto pyta nie błądzi, Obecnie wiele osób chciałoby mieć lepsze wynagrodzenie, pytanie czy to nie doprowadzi do przegrzania rynku! Czy próbowałeś rozmawiać na temat wynagrodzenia ze swoim przełożonym? Wspomniałeś, że w firmie kontakt-simon zdarzają się podwyżki, może warto uznać to za dobry sygnał nadchodzących zmian?

Karolina

@anonymous, Twoja wypowiedź nie wnosi zupełnie nic wartościowego do wątku o firmie kontakt-simon. Może chciałbyś rozwinąć swoją wypowiedź lub ją uzupełnić? Inne osoby czytające to forum mogą nie zrozumieć sensu Twojej wypowiedzi. Czy jesteś pracownikiem tej firmy? Może chciałbyś napisać o swoich wrażeniach z pracy?

anonymous
@Karolina 21.08.2018 14:34

Moja wypowiedź to cytat którego autorem jest Ludwig von Mises. To jest przesłanie uniwersalne i ponadczasowe i jak najbardziej pasuje do tego forum. Pasuje do każdego portalu pracy i wszędzie tam gdzie poruszane są problemy ludzi którzy za ciężką pracę otrzymują marną płacę bo trudno to nazwać wynagrodzeniem. I sens tych słów zrozumie każdy kto jest przez swojego pracodawcę traktowany jak przedmiot.

Nick
@anonymous 21.08.2018 20:30

Ja mysle ze oni nawet lepiej z przedmiotami sie obchodza...

Karolina

@anonymous, rozumiem, jednak w dalszym ciągu nie napisałeś nic konkretnego o warunkach pracy w firmie kontakt-simon. Twoja opinia opiera się na haśle i brakuje jej odpowiednich przykładów. Czy pracujesz w tej firmie wystarczająco długo, żeby móc ją sprawiedliwie ocenić? Czy rozmawiałeś ze swoim przełożonym o swoich zastrzeżeniach?

anonymous
@Karolina 27.08.2018 12:52

Rzecz w tym, że nic nie rozumiesz. Nie masz pojęcia o pracy na produkcji. O warunkach pracy i płacy w K-S inni napisali już tyle, że chyba nie muszę niczego dodawać. Pracuję w Kontakcie 18 lat i wiem jakie są układy a z przełożonymi się nie dyskutuje. Pozdrawiam.

anonymous

"Pracownik nie jest winien swemu pracodawcy służalczości i posłuszeństwa. Jest mu jedynie winien usługę, za którą otrzymuje zapłatę, będącą nie łaską, lecz zasłużonym wynagrodzeniem."

Karolina

@Pracownik Czy te normy narzucone przez firmę Kontakt-Simon Twoim zdaniem są realne do wyrobienia? Poza tym, co rozumiesz mówiąc o detalach? Chciałabym Cię prosić o więcej informacji na ten temat.

Pracownik
@Karolina 20.06.2018 12:30

A co Ty książkę o Kontakcie piszesz? Ankietę jakąś przeprowadzasz? Zadzwoń do Szefowej HR to bardzo kompetentna sympatyczna Pani i udzieli Ci konkretnej odpowiedzi na każde pytanie.

Kula armatnia
@Karolina 20.06.2018 12:30

Co raz bardziej mnie denerwujesz tymi jakże głupimi pytaniami. Nie pracujesz w firmie, zapewne nie masz zielonego pojęcia co tu się dzieje. Dlatego proponuję GRZECZNIE żebyś spadała...na drzewo.

Ola
@Kula armatnia 21.06.2018 16:33

Ale z Was tępe strzały. Karolina to prawdopodobnie moderator rozmów. Zadaje pytania, które są interesujące z punktu widzenia potencjalnego pracownika. Widać musi tak robić, bo kogo interesują Wasze małe, smutne dramaciki pt. "Ta się na mnie krzywo popatrzyła" albo "ja na tej linii pracować nie będę bo mnie liderka denerwuje".

anonymous
@Karolina 20.06.2018 12:30

Kłania się znajomość pojęcia NORMA to nie akord ale dniówka zadaniowa wynikająca z rzetelnie opracowanego procesu technologicznego , a moderator winien mieć więcej wiedzy o automatyzacji procesów produkcyjnych jeśli chce być wiarygodny. Pozdrawiam

Jasiek

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje? Interesuje mnie na jaką umowę można liczyć na początek?

Pracownik
@Jasiek 31.07.2018 15:11

Umowa na trzy miesiące stawka najniższa...

anonymous
@Pracownik 01.08.2018 00:09

Najpierw pokaż swoje umiejętnośći i kwalifikacje a następnie stawjaj żądania.Chyba wam się kolejność mocno poprzestawiała. Powodzenia.

Hotnot123

Jak tam dziołuszki ? W takie upały nadal rozdzielnia patrzy na cudowny termometr czy czasem przekroczy magiczna liczbę temperatury pozwalającą na dodatkową przerwę? Rozdzielenia nadal siedzi sobie przy klimatyzacji a wy gotujecie sie przy zepsutych oknach i paru wiatrakach ?;) zapewne tak. ;-)

Jprdl
@Hotnot123 04.08.2018 16:19

Tak ????????????????????????????

Goodbye kontakt

Czytam te komentarze i powiem Wam że nic tylko narzekacie jakie to słabe zarobki itd..a dalej tam robicie jak głupie. Pracowalam jakis czas w kontakcie, i jeśli trafisz na wredne babska to przechlapane. Nic tylko obgadywanie, zawiść i zazdrość. Montaż i sui - jeden zakład a głupie babska wzajemnie się żrecie. Góra to widzi i sie z Was śmieje. Zwolnilam.sie i była to najlepsza decyzja. Lepiej zarabiam, nie muszę patrzec na babki z rodzielni które nic nie robią, wykształcenia nie mają a potrafią tylko wyśmiewac. Jedna na drugą donosicie. Bo ta wyszła wcześniej z hali, bo ta jadla przy maszynie a tamta mi wzięła pojemniki. (usunięte przez administratora) przedszkole. Dorosłe kobiety a takie głupie.

Pracownik
@Goodbye kontakt 13.06.2018 23:42

Rozdzielenia! Jak za czasów komuni dajcie spokój likwidacja dla tych zbędnych etatów szkoda kasy niech idą na ósemke robić tam też jest psychiczna praca. Wiecznie tam osób brakuje więc ruszyć się do roboty a nie rewie odstawiac i innych tam rzucać!

Nowy pracownik
@Pracownik 31.07.2018 15:09

O jaką rewie chodzi?

Mary
@Pracownik 31.07.2018 15:09

Co Wy macie z tą 8?? Spokój tam jest teraz i normalnie się robi.

????
@Pracownik 31.07.2018 15:09

A o co chodzi, przepraszam?

Nowa pracownica
@Nowy pracownik 31.07.2018 20:07

No właśnie. O jaką rewię? Bo ja nic nie rozumiem ????

Nikola
@Pracownik 31.07.2018 15:09

No nie. Znowu ósemka? Dajcie już spokój bo to nudne jest a Brygadzistka jest w porządku. Robiłam tam nie raz i żyję. Bez przesady.

Karolina

Jak słusznie użytkowniczka Ola zauważyła - jestem moderatorem forum GoWork.pl i właśnie moim zdaniem jest zadawanie pytań na temat warunków pracy, tego co w firmie Kontakt-Simon się dzieje oraz wszystkich kwestii związanych z tą firmą. Jest to o tyle istotne, że każdy szukający informacji użytkownik, może je tutaj znaleźć, gdy ktoś zdecyduje się odpowiedzieć mi, a co za tym idzie - mając konkretne informacje na temat firmy, jest mu łatwiej podjąć decyzję dotyczącą potencjalnej aplikacji do firmy. Darujcie sobie, proszę, obrażanie innych użytkowników oraz mnie, gdyż donikąd to nie prowadzi.

Goodbye kontakt

Podsumowując? Praca nie jest ciężka ale zarobki beznadziejne i atmosfera okropna. Za Duzo kobiet w jednym miejscu. Obgadujecie, donosicie i zazdroscicie. Żyjecie tylko sensacją. "Ta się zakochala, ta przytyla a ta odeszła. "Zero jedności i pomocy wzajemnej. Afera bo laska z SUI, jadla na przerwie w jadalni z montażu. Koniec świata! Do kierownika z tym.jesteście okropne !! Nie zal mi Was, dalej zarabiajcie grosze. Zaslugujecie na to! Zwolnienie się to byla najlepsza decyzja.

Babsko
@Goodbye kontakt 13.06.2018 23:50

Tak to właśnie wygląda w kontakcie.... I to nie tylko na produkcji. Także powodzenia :-)

Kazik
@Goodbye kontakt 13.06.2018 23:50

Pracowałem w Kontakcie 12 lat i mogę potwierdzić, że układy jakie są na wydziałach produkcyjnych takie jak opisujesz. Dla kierownictwa jest to na rękę. Mają chłopaki kabaret w zasięgu ręki. Potem komentują to między sobą i przekazują dalej. Drugim problemem jest to, że nepotyzm w Kontakcie jest od lat na najwyższym czechowickim poziomie. Przecież tam praktycznie są zatrudnione całe klany pochodzące z okolicy. Szwagrowie , kuzynki, kochanki itp. Popatrzcie dookoła siebie. Na Montażu był Pan o ksywce " ja tam nie wiem, zapytajcie w rozdzielni". Dobrze, że zwolniłem się 5 lat temu. Mam przynajmniej inne problemy i inne klany rodzinne obok siebie. Jeżeli Wam nie przeszkadza atmosfera to pracujcie sobie dalej.

???
@Kazik 17.06.2018 09:10

Pana największym problemem jest mijanie się z prawdą. 21 marca, tego roku, pisał Pan na tym forum: " ... pracę w tej Spółce zakończyłem przed 10 laty po prawie 15 letnim okresie pracy." Intrygant i krętacz powinien mieć doskonałą pamięć, bo wciąż musi myśleć komu, co, gdzie i kiedy powiedział, by utrzymać swoje kłamstwo, żeby się nie wydało. Myślę, że pracownicy Kontaktu wnioski wyciągną sami.

He he
@Kazik 17.06.2018 09:10

Kazik, chłopie powiedz skąd ta rozbieżność?

Kazik
@He he 17.06.2018 12:45

O co Ci chodzi ?

M100 i M110 life

Dla mnie śmieszne jest to że narzekacie na zarobki, na caly zakład. Powtarzając w kółko jak to tu źle i nie dobrze a podnosicie sobie nawzajem norme. Gdzie tu kuzwa logika ?! Pokazujecie że jesteście lepsze bo więcej sztuk wypuścicie ? Bo na waszej zmianie i lini, nawet jak są awarie- dacie radę zrobić więcej?? To jest tak żałosne.pokazujcie dalej że się da. To góra wam dalej pokazuje ze sie da robic za takie grosze. :-)

Montaż
@M100 i M110 life 17.06.2018 16:36

No brawo! Nic dodać nic ująć! Bardzo dobry komentarz i czysta prawda.

Pracownik
@M100 i M110 life 17.06.2018 16:36

Nie wiem gdzie pracujesz, ale każda osoba pracująca na linii wie, że raz się zrobi połowę normy, a raz więcej niż jest to przewidziane, słowo norma nie oznacza najwyższych wyników, a wyniki uśrednione między minimum a maximum, czyli Średnia= norma, na która wpływa bardzo wiele czynników, to nie praca ręczna, gdzie głównym czynnikiem są ręce, które zawsze mogą trochę zwolnić lub przyspieszyć. Na temat detali nie ma się co wypowiadać, bo każdy ma z nimi inne problemy

mała

Witam.No niestety widze że na linie nr.8 wiecznie jakies opinie negatywne,cos na ten temat wiem dobrze ze tam już nie pracuje,liderki nie umiejące nauczyć,jak nie umiesz to krzyczą,a nikt nie jest taki idealny jak one.Nie polecam.

Nowa
@mała 19.02.2018 12:27

A jakieś konkrety? O co chodzi z tą ósemką?

Baska

A może poprostu Wam się pracować nie chce. 8 to linia jak linia(usunięte przez administratora) bardzo się uspokoiła i już tak nie szaleje. Na zmianie przed Z też fajne dziewczyny. Myślę że czas skończyć z tym fatum Lini 8.

Pracownik
@Baska 24.05.2018 13:08

Baska to dlaczego nie chcesz pracować na szarej stronie òsemki bo zawsze wymówka to albo zmiana nie pasuje albo jakieś nowe wymówki. Także bez komentarza

Kula armatnia

Przecież liderki chodziły na różne szkolenia. Muszą mieć specjalne szkolenie Bhp. A to że ktoś daje sobą pomiatac to inna sprawa....

Paula

Na ósemce jest bardzo źle u Pani Z nie umie szkolić tylko krzyczy dlaczego się zwolniła bo już miałam dość wykorzystywała ile mogła nawet nie pomyślała żeby pomóc tylko z panią Irenką krzesełkiem się zmieniała jak nie stanowisko pierwsze to drugie A jak przyszłam pierwszy raz to mi mówiła że się wszędzie zmieniamy ale to było oszustwo bo dlaczego nie chodziła na pakowanie tylko wykorzystywała mnie jak nie wkrętarka to pakownia

Szukam pracy
@Paula 04.06.2018 18:42

A jest tam w ogóle jakaś fajna liderka?

Mary
@Szukam pracy 04.06.2018 20:23

Po dniu dzisiejszym same fajne :)

Szukam pracy
@Mary 05.06.2018 18:12

Nie rozumiem to jakaś ironia? Nie jestem w temacie

Mary
@Szukam pracy 05.06.2018 18:32

Nie dlaczego? U nas nie ma złych liderek wszystkie są ok :)

Karolina

@Samaocen Nie, nie wiem. Nie jestem ani pracownikiem fizycznym, ani nie jestem w żaden sposób powiązana z firmą Kontakt-Simon. Dlatego właśnie o to pytałam. Jeśli dobrze rozumiem, to twierdzisz, że w firmie pytają się pracowników, czy z tych kursów by skorzystali i nic więcej, tak? No i druga kwestia. Jesteś pewny, że nie da się napisać nic pozytywnego?

m100

15 zł na godzinę po 20 latach pracy. Czy zdaniem przedstawicieli związków zawodowych Solidarność, do których należę, to dużo czy mało?

M100000
@m100 28.04.2018 10:34

Wystarczająco :)

M100
@m100 28.04.2018 10:34

Witam.Uwazam ze to zenada!!!!Jak tak moznaFirma dobrze stoji finansowo ..Ja pracuje 10 lat i mam 13.50 zl kurde to jest smiech na sali pracuje codziennie gdzie jest potrzeba .Znam sie na wsz.Wychodzi na to ze nowi najlepiej skorzystali na tym bo w styczniu 65 gr a teraz 1.05. .Gdzie uczciwosc i szacunek dla starych pracownikow.Czy ktos wogole przejmuje sie nami ? Gdzie stacjonarne wiatraki na hali we wsz.zakladach sa tylko nie u nas .Dziewczyna zemdlala ost.na maszynie .Czy kogos to obchodzi?

m100
@M100 04.05.2018 08:44

Witaj. Zgadzam się z Tobą. Też uważam, że Twoja i moja stawka to po prostu żenada. Jakaś czy jakiś M100000 napisał(a), że w moim przypadku to wystarczające ale to raczej kpina bo nie wydaje mi się żeby to była jakaś dobrze zorientowana osoba która ma rozeznanie i wie, że to jest tak na średnim poziome dajmy na to. Co do duchoty i smrodu w niektórych miejscach na hali to pytam od czego i gdzie jest pan BHP pani SIP i związki zawodowe. Co z zepsutymi oknami?!!! Musisz zrozumieć, że dla tzw. "góry" to my jesteśmy tylko po to żeby zyski wypracować a z podziałem to oni sobie już sami radzą bez naszego udziału i bez brania nas pod uwagę. Zresztą chyba ludzie są zadowoleni bo oprócz Ciebie i mnie nikt nie komentuje nie narzeka.

Kazik
@m100 28.04.2018 10:34

Zapytajcie się swoich liderów związkowych. Pracują na stanowiskach kierowniczych i jako specjaliści to maja dosyć. Ilu jest "fizyków" w zarządach związków ?

Kazik
@M100 04.05.2018 08:44

Jeżeli chodzi o sprawiedliwość to przeczytaj ewangelię o robotnikach z winnicy. Tam znajdziesz wyjaśnienie dlaczego nowi pracownicy mają inne stawki.

Jprdl
@m100 28.04.2018 10:34

12.50 smutne

Pracownik
@Jprdl 22.05.2018 20:38

Smutne hehe żałosne 21wiek są ludzie którzy zapier....ale bez jaj żeby za parę groszy jakas piz.co nie ma pojęcia jak nauczyć się rządzi bo pracuje ileś lat na jednej Lini dać ją na inną to będzie ponizana jak nowe osoby które naprawdę chcą a są ponizane i wolą się zwolnić.

Nowa
@Pracownik 24.05.2018 21:40

O czym Ty w ogóle piszesz jakie poniżanie? Też jestem nowym pracownikiem i nikt mnie nie poniża

???
@Kazik 21.05.2018 19:51

Nie ma ewangelii o robotnikach z winnicy. Jest ewangelia Mateusza, w której znajduje się przypowieść o robotnikach z winnicy. Wszyscy otrzymali po równo, po denarze. Zarówno ci, którzy pracowali cały dzień, jak i ci, którzy pracowali tylko godzinę.

pracownik
@m100 28.04.2018 10:34

robię juz prawie 10lat i jestem na najnizszej takiej jak nowe pracownice a robie tam gdzie mnie wysla z biurka i nie marudze ze kogos nie lubie ze z ta a tamta robic nie bede... Niestety takiego mam pecha ze nie mam ukladow...bo tam tylko to sie liczy.. najwidoczniej za malo usmiecham sie do władz...

m100
@pracownik 27.05.2018 21:48

Twoim zdaniem do kogo konkretnie trzeba się uśmiechnąć?

abc
@pracownik 27.05.2018 21:48

Coś sugerujesz ???

Karolina

@sciema Z tego, co mówisz wynikałoby, że jeśli chodzi o pracowników fizycznych, to kwestia studiów nie jest najchętniej podejmowanym tematem. Jednak sama napisałaś, iż Twoim zdaniem możliwe jest to w przypadku pracowników biura firmy Kontakt-Simon, tak? Druga rzecz. Wspomniałaś o tym, że jednak kursy zostały Ci zaproponowane. Mogę wiedzieć, czy finalnie zdecydowałaś się z nich skorzystać? Myślę, że jest to ważna informacja, dlatego będę Ci wdzięczna za więcej szczegółów.

Samaocen
@Karolina 30.05.2018 18:18

Skoro jestes pracownikiem fizycznym to wiesz jak wyglada rozmowa oceny rocznej...pytaja czy jakby byky kursy to skorzystasz "kursy widmo"bo jak dlugi czas pracuje nikt nikomu nic nie proponuje i zadnych kursow nie ma..chyba ze dla pan lidere zeby niby byla podstawa np do faktu ze maja wiecej na stawce...juz nie wspominajac ze robia to co reszta nic wiecej..

Koala
@Samaocen 31.05.2018 06:38

Myślę że gdyby Karolina była jakkolwiek powiązana z K-S to by to wszystko wiedziała a nie pytała o takie rzeczy

Ja
@Samaocen 31.05.2018 06:38

U mnie liderka robi więcej niż wszyscy i uważam że większa stawka się należy,może zastąp swoją... może masz większą wiedzę, idź z tym do kierownika

Karolina

@Pracownik Przypomnę, że forum nie jest miejscem, w którym można obrażać kogokolwiek, czy to pracodawcę, współpracowników czy innych użytkowników. Proszę, zapoznaj się raz jeszcze z zasadami tutaj panującymi. Zależy nam na tym, aby komentarze były wartościowe merytorycznie i jak najbardziej wiarygodne. Do byłych i obecnych pracowników mam natomiast pytanie. Firma kontakt-simon na swojej stronie opisuje, że zapewnia pracownikom szkolenia i dofinansowuje studia. Czy ktoś może wypowiedzieć się na ten temat? Czy faktycznie w tej firmie można rozwinąć się zawodowo?

sciema
@Karolina 24.05.2018 23:07

odpowiedz brzmi NIE... to tylko puste gadanie... sama chciałam z tego korzystac i zostalam że tak powiem oddelegowana z kwitkiem pracownik fizyczny - po co mu studia na to stanowisko taka jest odpowiedz ..dofinansowanie moze ci sie uda jak pracujesz np. w biurze... na rozmowie oceny rocznej Pan zaproponuje ci czy bylabys zainteresowana kursem na wysokie napiecie albo wozek widłowy ...smiech na sali...

Tod

Jak tam na magazynie ?Da się wózkiem pojeździć, gonią do roboty,czy jest luz?

Pracownik magazynu
@Tod 18.05.2018 18:25

Ale super pytanie !!!!! Chlopie jaki wozek??? Tam jest jeden !!!! Wiec nie licz ze bedziesz jezdzil !!!! Zarobek moze dostaniesz 13 zl brutto i to na najblizsze kilka lat bedzie twoja stawka wiec zycze powodzenia ????????????????

Karolina

Dziękuję za wyjaśnienie @tak to wygląda, rozumiem, że kwoty, o których piszecie nie są zadowalające. Zastanawiam się tylko co trzeba zrobić, żeby stawki podniesiono @m100, @M100? Może są takie kryteria?

m100
@Karolina 04.05.2018 17:56

Droga Karolino nie wiem kim jesteś gdzie i czy w ogóle pracujesz i w jakim celu tu zaglądasz ale czy Ty byś była zadowolona gdybyś po 10 albo 20 latach pracy na 3 zmiany nie miała nawet 2000 na rękę na dzisiejsze czasy i ceny? Są 3 rozwiązania. 1 zarząd by musiał chcieć dać nam coś ze swojego koryta a to się nigdy nie stanie. 2 ludzie by musieli solidarnie zdecydowanie zaprotestować najlepiej jak będą Hiszpanie Włosi czy jakaś delegacja ale o tym też można zapomnieć bo ludzie lubią narzekać a jak przyjdzie co do czego to chowają głowę w piasek. 3 wykorzystać okazję bo ludzi do pracy na produkcji brakuje prawie wszędzie i zwolnić się z K-S.

Anka
@m100 04.05.2018 21:29

Ludzie ci nigdy nie zaprotestuja tak jak bylo z smrodem gowien na hali..kazda madra w gebie na stolowce czy w szatni sypia epitetami ale jak przyjdzie co do czego to kazdemu smrod pasowl bo przeciez strach sie odezwac takie mamy damy w pracy ..sytuacja sie nie zmieni predzej zmien prace

M110
@Karolina 04.05.2018 17:56

Witam ! A jesli chodzi o montaż M 110 czyli SUi jest traktowany najgorzej w całym zakładzie:Mianowicie najniższe stawki, nie należa nam się wiatraki ,ze stołówki na dole także nie można korzystać jakby to było przypisane dla M100 tylko..STAWKI NAJNIŻSZE W CAŁYM ZAKŁADZIE!!!!!!!!!!!! A PRZECIEŻ NIE LEŻYMY.PYTAM KIEDY SIĘ TO SKOŃCZY???

Ona
@M110 08.05.2018 14:12

To chyba jakiś żart?....

m100
@M110 08.05.2018 14:12

Że co proszę ?????

m100
@Ona 10.05.2018 00:49

Biedne pokrzywdzone już zapomniały że nawet z szatni nas wyrzuciły nawet przejść przez tą szatnię nam nie wolno bo to jest ich! I to hasło pani E. "moje dziewczyny"!

Kula armatnia
@m100 10.05.2018 20:43

To zawsze były i będą "jej dziewczynki". To się nigdy nie zmieni... Szatnia nie jest ich tylko całego wydziału montażu. Ciężko im to zrozumieć ;-) inny charakter.

Sui
@m100 10.05.2018 20:43

Sluchaj bezmozgowcu nikt z Sui nie ma zalu o przechodzenie przez szatnie i jakbys byla bardziej ,inteligentna "to ten komentarz skierowamy byl nie do Pan z M100 tylko do kiedownictwa i dotyczy glownie podwyzek i niesprawiedliwego traktowania!!!Czytaj ze zrozumieniem!pozdrawiam

Sui
@m100 10.05.2018 20:43

Czytaj ze zrozumieniem!! Nie oceniaj pochopnie .

m100
@Sui 11.05.2018 10:33

Skup się przygłupie i jak masz choć śladowe ilości rozumu to zastanów się co piszesz. Narzekasz na brak wiatraków brak dostępu do jadalni nierówne traktowanie więc daję ci do zrozumienia że nareszcie się zmieniło bo wcześniej wam się wszystko należało a nam nic. Z szatnią było tak jak napisałam widocznie krótko pracujesz jak o tym nie wiesz. Dla SUI zawsze byłyśmy intruzami. Gowork jest publicznym serwisem pracy to jak chcesz pisać komentarze do kierownictwa wyślij im służbowego maila i czekaj na odp. Wasza rozdzielczyni nie potrafi już nic załatwić swoim dziewczynom? Niech was wachluje chociaż bo na nią robicie.

Kula armatnia
@Sui 11.05.2018 10:33

No właśnie widać kto czyta ze zrozumieniem...

110
@m100 10.05.2018 20:43

Nikt was (podejrzewam, że napisała to Pani z przetwórstwa) z szatni nie wygonił. Sui musiało przechodzić przez szatnie na dole na halę, ponieważ inne przejścia były nam zabronione. A, że to Paniom się nie podobało dyrektor nakazał zamianę szatni.

Kazik
@Karolina 04.05.2018 17:56

Ja sie wcale nie dziwie ze macie takie zarobki ...no coz adelwatne do poziomu inteligencji..

anonymous
@110 12.05.2018 01:33

Z kulturalną Osobą mogę rozmawiać bez agresji. Nie jestem z przetwórstwa. 20 lat pracuję na montażu. Szatnia była tylko przykładem. Długo można wymieniać co się należało i wolno było Paniom ze SUI a nam nie. Każda pracownica M100 która pracuje dłużej niż rok albo dwa potwierdzi to. Od początku dla SUI jesteśmy intruzami. Nie mam nic do Was. Do osoby która podpisuje się Sui też nie tylko nie pozwolę się obrażać. Jesteśmy jednym wielkim montażem z jednym Kierownikiem i Jego Zastępcą. Ten podział ta "nienawiść" to duża zasługa pani E. i jej głupiego hasła "moje dziewczynki". Takie osoby sprawiają że ludzie żrą się między sobą. Zarabiamy wszystkie mało (cały montaż) a na wszystkich robimy i najwięcej od nas wymagają. Mam nadzieję że wiatraki dla Was też się znajdą.

m100
@110 12.05.2018 01:33

Sorry zapomniałam wpisać nick i wyszło anonymous. Powinno być m100

Kula armatnia
@110 12.05.2018 01:33

Dlaczego sugerujesz, że pisała to pani z przetworstwa? To co one nie przechodzić przez szatnie? Weź się zastanów co piszesz.... Pogrążasz się

Śmiechu warte
@Kula armatnia 12.05.2018 23:53

Zarobki m110 adekwatne do godzin pracy. M100 zaczyna pracę 6.00, kończy 14.00. Panie z m110 skracają sobie czas pracy średnio o 1,5 godziny. Nikt na hali ślepy nie jest. A kierownictwo doskonale zna całą sprawę. Więc nie rozumiem o co Wam chodzi. Chcecie malować paznokcie i o nie dbać(panie z m110 wiedzą o co chodzi) to idźcie pracować do biura. Nikt Was drogie panie ze sui w Kontakcie nie trzyma na sile. Adios amigos.

110
@anonymous 12.05.2018 14:25

Myślałam, że chodziło o tą sytuację kiedy sui przeniesiono na nową halę. Nie nasza wina, że komus każą zmienić szatnie itp. i nie zauważyłam aby sui miało jakieś przywileje, pracujemy w jednym zakładzie i po co te złości.

M100
@Śmiechu warte 13.05.2018 09:22

No to też nie jest tak do końca bo od 6 do 13.50 pracują linie. Boczne stanowiska montażu M100 też skracaja sobie pracę. Nie ma co porównywać pracy na Lini a pracy na bocznych stanowiskach bo to 2 inne bajki.

Śmiechu warte
@M100 13.05.2018 16:22

O 13.50 owszem ale nie o 12.30 np. Co do bocznych stanowisk na M100 to tez zgoda ale panie przynajmniej nie siedzą z rękoma podpartymi pod brodą. A może by tak właśnie panie z linii miały wyższe zarobki?

Kula armatnia
@Śmiechu warte 13.05.2018 09:22

Ja nie pytam o kto jak pracuje, ponieważ każdy niech patrzy siebie. I ten komentarz był zbędny...Góra patrzy ;-)

Karolina

Piszecie od dłuższego czasu o podwyżkach na produkcji, one zależą konkretnie od spełnienia jakichś określonych kryteriów? Bo jednak więcej pieniędzy zawsze wiąże się albo z większymi obowiązkami albo z wywiązaniem się z planu, jak jest dokładnie w K-S?

Tak to wygląda
@Karolina 12.04.2018 20:11

Ty chyba nie wiesz jakiej wysokości są te podwyżki...są przyznawane co roku a i tak pracownice, które robią już długo szły po wyrównanie razem z nowymi pracownikami... chodzi o minimum oczywiście

Prscownik
@Tak to wygląda 12.04.2018 20:42

Ciężko nazwać coś podwyżka gdy kwota nie jest większa nic cena bułki w sklepie... p.s kajzerki ;) I to żaden dowcip... ktoś kto zarabia najniższą krajową co roku ma podwyżkę A co roku idzie w styczniu podpisać wyrównanie do najniższej i tak w kółko pracuje tam już kilka dobrych lat A dalej co roku najnizsza

Ala
@Prscownik 13.04.2018 09:53

Dlatego ludzie zaczynają się zwalniać, bo już nigdzie nie ma tak mało...

Skoda:(

Nasze podwyżki chodzi o produkcje wlasnie przyjechaly na lawecie.Zeby bylo milo przed sama 14 sta godz.Zeby wszyscy mogli podziwiac .A na podwyżki dla produkcji nie ma.Bez Nas nie ma Was.Żal!

adam
@Skoda:( 09.04.2018 22:06

tobą na produkcji się nie pochwalą! bo niby czym.... Liczy się marketingowy prestiż! Zrozum to że ty to zrobisz to pikuś firma musi się pokazać z jak najlepszej perspektywy a twoich śrubek nie pokażą!

Pracownik

Oczywiście, że mogą podnieść wysokość podwyżek, a zdaje się nawet, że są do tego zmuszeni, nie jest żadną tajemnicą, że rynek pracy na chwilę obecną oferuje 14- 15 zł brutto, dyrektorzy także mają tego świadomość, więc... albo docenią ludzi i zaoferują adekwatne wynagrodzenie, albo ich stracą, a to nie jest tak że za bramą czekają, i teraz też to wiedzą, już pominę fakt, że długoletniego pracownika i tak nie zastąpią...

nick
@Pracownik 22.03.2018 20:15

jeden już powiedział że jak się nie podoba to ma ukrainców...

Marysia
@Pracownik 22.03.2018 20:15

Zastąpią , zastąpią. Nie bój nic.

PODWYżKA

Witam. Czy wie ktoś coś o podwyżkach ?Myślę że Zaklad Kontakt Simon nie wygłupi się z groszowymi podwyżkami bo warunki pracy coraz gorsze !MIANOWICIE okropny hałas , brudno bardzo proszę o wymianę czajników w jadalniach i krzeseł na hali.Bo na produkcji jak wiadomo tez pracują ludzie a nie roboty!!!!LUDZI pilnuje się jak w wiezieniu.Kiedy chce się coś załatwic to nie ma się do kogo zwrócić każdy umywa ręce a jeśli Zakład potrzebuje to wymaga !!!!Przykre jak cholera gdy się jest uczciwym pracownikiem! Nowo przyjęci ludzie zgarnięci nie wiem skąd bo chyba spod ......Mam wrażenie że to nie dawny Zakład miły i przyjazny tylko Matrixs..Mam wrażenie że zbyt długo już tu pracuje i chyba czas na zmiany. Śmieszne premie a sobotami Zakład chce zamknąć buzie ludziom a przecież ludzie nie są naiwni i potrafią liczyć. Jeśli podwyzki nie beda wynosily conajmniej 2zł to nic tylko szukać innej pracy bo na produkcji w Kontakcie tez trzeba zasować czesto w atmosferze ktora nie jest przyjemna a podwójnie męcząca ..Brak wyrozumiałości ze strony Zakładu i Związków.A za chwile naprawdę może być tak że ludzi zabraknie do pracy dzięki zaniedbaniom i życzliwości pewnych ludzi zarządzających.Nie życzę tego Zakładowi .Jednak Zyczę sobie i wszystkim pracującym produkcyjnym naprawdę uczciwych podwyżek na ktore stać Zaklad..Pozdrawiam

pracownik
@PODWYżKA 18.03.2018 19:56

może w tym roku stawka w końcu przewyższy kwotę 1 kajzerki :D hahaha

Kazik
@PODWYżKA 18.03.2018 19:56

Kwota ogólna podwyżek została już zadekretowana w budżecie na rok 2018 i już nic nie jest w stanie jej zmienić. Teraz tylko pozostaje sprawa podziału pieniędzy dla ludzi. Jednak nie liczcie na związki, ponieważ mają one raczej mało do powiedzenia

Niki
@Kazik 20.03.2018 09:53

Kaziu ty strasznie coś bronisz tych związków co nic dobrego nie robią bo nawet nie powalczą o więcej co w tym roku 40gr ? Będzie chociaż?Bo zapewne swoje już zachapales dla siebie ???? chyba dobra głuche masz w zwiazkach

Kazik
@Niki 20.03.2018 12:33

Szanowna NIKI. Nie bronię związków działających w K-S. Ponieważ pracę w tej Spółce zakończyłem przed 10 laty po prawie 15 letnim okresie pracy, wiem, że związki mało robiły w zakresie podwyżek. Swoje podwyżki załatwiałem sobie w ten sposób, że rozmawiałem ze swoim szefem, a jak to nie pomogło to rozmawiałem z Prezesem. Miałem jednak argumenty i duże doświadczenie. Jeszcze raz podkreślam, że o podwyżki należy się starać w okresie tworzenia budżetu. Naciski na początku roku nic nie dają bo kasa jest już rozdzielona. Związki obecnie z tego co wiem zajmują się organizowaniem wyjazdów na grzyby i koloniami dla dzieci.

X.Y.Z.
@Kazik 20.03.2018 09:53

Nareszcie Ktoś mówi prawdę tym naiwnym (przepraszam, ale tak to wygląda) ludziom, którzy najciężej pracują, a najmniej zarabiają. Chodzi, przede wszystkim, o Panie z produkcji. Czy naprawdę myślicie, że oto zbliża się czas, kiedy to związki zawodowe będą zaciekle walczyły o podwyżki dla Was? Nic z tych rzeczy! Jak napisał Pan Kazik i Monterka (wpis z 13 listopada 2017 roku), budżet na ten rok jest już dawno zatwierdzony. Pula przeznaczona na podwyżki jest już dawno ustalona i to w porozumieniu ze związkami zawodowymi, jak wszystko zresztą. Więc o co będą teraz "walczyć"? Przecież doskonale wiedzą ile wypadnie, średnio, na robola. I myślicie, że co? Że będą negocjować, by dać Wam jak najwięcej? A z czego? Bo chyba nie sądzicie, że sobie ubiorą z koryta, żeby Wam dołożyć. Pozdrawiam wszystkie Panie pracujące bezpośrednio na produkcji, a Panu Kazikowi dziękuję, że spokojnie, kulturalnie, cierpliwie i przystępnie tłumaczy niektórym pewne kwestie i otwiera oczy.

X.Y.Z.
@Niki 20.03.2018 12:33

Niki, nie wydaje mi się, żeby pan Kazik bronił przedstawicieli związków zawodowych. Napisał prawdę. Z tym, że warto by dodać i podkreślić, że związki zawodowe mają mało do powiedzenia, BO TAK IM WYGODNIE. I nie dajcie sobie wmówić i wpędzić się w poczucie winy, że to przez Was, bo nie należycie gdyż żal Wam na składki.

Obserwator
@Kazik 21.03.2018 13:36

Szanowny Panie, skoro od dziesięciu lat Pan nie jest już pracownikiem Kontakt-Simon to czas najwyższy opuścić to forum i nie bawić się w bajkopisarza. Nie wiem kto uwierzy znając Prezesa Chojnackiego, że 10 lat temu, Pan osobiście z nim wynegocjował podwyżkę. Prezes Chojnacki mógł dołożyć Panu co najwyżej obowiązków a nie pieniędzy.

Obserwator
@X.Y.Z. 21.03.2018 20:32

Dla znawców tematu budżetów i wszystkiego co się z tym wiąże: budżet to nie 10 przykazań i w ciągu roku ulega zmianie. Budżet to ramy w jakich firma będzie działać w danym roku a ponieważ żyjemy w czasach dynamicznych zmian na rynku to i budżet też im podlega. Oczywiście, że Zarząd zakłada w budżecie na dany rok co się będzie działo z wynagrodzeniami. Założona wielkość procentowa podwyżek nie jest jednak ostateczną i może ulec zmianie i ulega , jednak rzeczą równie istotną o ile nie ważniejszą jest sposób podziału środków. Dla wszystkich zaś mających pretensje do związków zawodowych mam pytania: 1. Czy jestem członkiem związku zawodowego? 2. Czy mam w sobie dość odwagi by poprzeć związki zawodowe w sporze zbiorowym z Pracodawcą? 3. Czy jestem gotowa/gotowy uczestniczyć w formie protestu zaproponowanej przez związki zawodowe, gdyby zaszła taka potrzeba? Jeżeli odpowiedzi są na TAK to związki mogą przyjąć bardziej agresywną strategię negocjacyjną. Jeżeli zaś nie jestem gotowa/gotowy zaryzykować i wolę krytykować, narzekać po szatniach i na forach to proszę nie oczekiwać zmian płacowych powyżej średniej krajowej. Związki zawodowe to nie są jakieś abstrakcyjne byty, ich liderzy pracują z Wami czy też wśród Was bo żaden z nich nie jest na etacie związkowym. Jeżeli zaś mam pomysł, wiem jak go zrealizować, to zawsze mogę kandydować do władz działających w spółce związków i sprawdzić się. Teraz jest ku temu okazja. Można też założyć inne związki zawodowe które lepiej będą reprezentowały pracowników. Można działać, można narzekać. To kwestia wyboru..

Pracownica
@PODWYżKA 18.03.2018 19:56

Nie tylko deski, czajniki i krzesła. W WC deski klozet owe wymienić i jakiś zapach dać bo wentylacja tam nic nie daje.

Kazik
@Obserwator 21.03.2018 23:22

Drogi Obserwatorze. Ubawiłem się Twoim stwierdzeniem o kandydowaniu do władz związków. Popytaj kolegów dłużej pracujących w K-S czy to kiedykolwiek się udało a potem możesz trochę pomarzyć.

Zostaw opinię o Kontakt-Simon S.A. - Czechowice-Dziedzice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kontakt-Simon S.A.