kontakt-simon s.a.

Czechowice-Dziedzice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 82 ocen.

Opinie o kontakt-simon s.a.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie kontakt-simon s.a.

ania

Pani kadrowe zamiast sie obijac to by mogly juz oddac pit do rozliczenia....

Anka
@Pracownik 23.02.2018 20:11

Uwinęły się od momentu wpisu Ani, to po pierwsze. Po drugie, temat jest już zamknięty i widać, że ciągniesz wątek na siłę, byle tylko się przyczepić. Po trzecie, rozumiem, że do swojej pracy podchodzisz z taką samą gorliwością, jakiej wymagasz od innych i wszystko masz gotowe przed czasem. I wreszcie po czwarte, na to twoje głupie "hahaha", powiem krótko: "Śmiej się pajacu."

Ja
@Anka 24.02.2018 15:50

Wszystko Panie zrobiły na czas, a ktoś szuka problemów tam gdzie ich nie ma, może chce iść do kadr

Jprdl

Nie polecam. Wszystko po najnizszej lini oporu. Nie licz na awans. Tam tylko UKRYTE -CICHE rekrutacje. W kadrach powiedza ze nic sie nie zapowiada. A co chwile do biura czy rozdzielni przyjmuja osoby...czesto bez matury. Kobiety pracuja za najnizsza krajowa. Podwyzek nie ma. Premje 10proc tak obliczone by wyszla najnizsza. Smutne ale prawdziwe. Praca lekka ale narobic sietrzeba. Panowie zarobia dobrze :)

Pracownik
@Mandaryna 18.02.2018 13:32

Żałosna jesteś.

Monter sprzętu
@Mandaryna 18.02.2018 13:32

Psychiatra - NA CITO!

PAULA

NIE ZGŁASZAJCIE SIĘ DO PRACY KONTAKT SIMON BĘDZIECIE ŻAŁOWAĆ A JAK JUŻ KTOŚ SIĘ ZGŁOSI TO NIE ZGADZAJCIE SIĘ NA LINIE NUMER 8 PRZEDE WSZYSTKIM DO PANI PRZEZ DUŻE ZZZZZZZ

Jola
@PAULA 28.01.2018 08:58

Lecz się

Paula
@Jola 02.02.2018 08:12

Ty się lecz

mała

Witam.No niestety widze że na linie nr.8 wiecznie jakies opinie negatywne,cos na ten temat wiem dobrze ze tam już nie pracuje,liderki nie umiejące nauczyć,jak nie umiesz to krzyczą,a nikt nie jest taki idealny jak one.Nie polecam.

Wkurzona

Staram się zrozumieć jak to jest... uczymy dzieci szacunku, oczekujemy go od innych a sami zapominamy o nim w stosunku do innych ludzi. Ja się pytam kiedy to się skończy? Czy wreszcie ktoś zareaguje? Czy dopiero się coś zacznie dziać i zostaną wyciągnięte konsekwencje jak sprawa trafi do PIPU? To jest karalne..... Nie będę tu sypać nazwiskiem bo zaraz to zniknie ale problem trwa już naście lat. Wieczna poniżanie, krzyki,wywyższanie się nikt nie chce z NIĄ pracować, kobiety płaczą, wysiadają nerwowo,są skargi i co????? Ja się pytam czy montaż to tylko tworzy Pani Zzzzzzzzzzz czy inne kobiety również? ?? Nie rozumiem czy ona jest nietykalna? Czy wszyscy się jej boją bo nie rozumiem braku reakcji???? Może warto popytać byłe i obecne pracownice które pracują z obecną LIDERKĄ jak wygląda sytuacja. Może warto wyoślic Pani Zzzzzzz na czym polega jej rola jak małemu dziecku bo dobrych manier chyba nikt nie zdążył jej nauczyć i szacunku do drugiego człowieka. Funkcja lidera nie upoważnia do poniżania na tym stanowisku powinna znaleźć się osoba, która potrafi współpracować i szanuje zdanie innych Ona tych cech nie posiada..... Przykre.....

Jprdl
@Wkurzona 18.10.2017 19:39

Na nia nie ma mocnych

Kazimierz
@Wkurzona 18.10.2017 19:39

Witam. Nie rozumiem dlaczego nikt nie porozmawia z panami z Zarządu Spółki. Nie musza to być panowie z Czechowic tylko panowie z Barcelony.Można tam napisać w języku angielskim. Dane adresowe: HEAD OFFICE Diputación, 390-392 08013 Barcelona SPAIN Tel. +34 933 440 800 Fax. +34 932 461 002 Link do strony:http://www.simon.es/en/contact--where-we-are. Są tam dane szefostwa Spółki Kierować na Prezesa.. Nawet pismo po polsku zostanie odczytane, ponieważ tam też pracują ludzie znający nasz piękny język.Można również skierować zapytanie do członków Rady Nadzorczej. Są tam też polacy.

PRĄD

WITAM !JA MAM TAKA NADZIEJE, ŻE SKORO TAKIE MARNE ZAROBKI SA W KONTAKCIE TO CHOCIAŻ PREMIE ROCZNE BEDA NA POZIOMIE DLA PRODUKCJI .BO KONTAKT STRASZNIE SIĘ CHLUBI NAGRODAMI KTóRE ZDOBYWA ALE CZYIM KOSZTEM?MOŻE PRACOWNIK PRODUKCYJNY TEZ CHCIALBY ODCZUĆ SUKCES FIRMY??? KAŻDY PRACOWNIK POWINIEN DOSTAĆ PREMIE Z TEGO TYTUŁU. MASŁO DROŻEJE NIE TANIEJE A ZAROBKI W MIEJSCU OD 10 LAT.STAWKI POWINNY BYC WYRÓWNANE I ADEKWATNE DO WYKONYWANEJ PRACY. TROCHĘ EMPATII DROGIE KIEROWNICTWO!

nick
@Jprdl 02.02.2018 19:26

podwyzka taka ze na kajzerke nie stracza :D to potem sie dziwic ze wyrownanie masz od rzadu :D hahaha

Jprdl
@nick 02.02.2018 20:02

Hahahha dolladnke tak to wyglada

Kazik

Witam. Proszę o informację na temat pracy w kontroli jakości w Kontakt-Simon. Chodzi mi głównie o pracę w laboratorium. Mam wszelkie uprawnienia elektryczne i doświadczenie w pracy w laboratorium. Szukam pracy bo przeprowadziłem się z Pomorza. Pracowałem też w takim miejscu w konkurencji.

Jprdl
@Kazik 04.11.2017 14:40

I tak orzyjma kogos bez matury bo im wygodniej

Dzimi

Nirdaleko trw niezle platne ostatnio 2900 brutto +premie sobota 150% niedziela 20 50%

Ona
@Dzimi 05.01.2018 04:25

Haha trw to (usunięte przez administratora) tam jest masakra zarobki nie adekwatne do wykonywanej pracy harowa a i tak pracownicy nic z tego nie maja

Kazimierz

Szanowni Pracownicy Kontaktu. Strona gowork.pl jest do wyrażania opinii o firmie i zarobkach a nie do opisywania przeżyć oraz do plotkowania. Macie Pana od BHP to idźcie do niego z awanturą . Nikogo oprócz Was te spory nie interesują. Ludzie chcą wiedzieć czy mogą liczyć na dobre zarobki za dobrą pracę. Stosunki międzyludzkie są wszędzie takie same i wszyscy oprócz Was to wiedzą .

Kazimierz
@Madry Obserwator 21.01.2018 19:04

Drogi Obserwatorze. Rozumiem Pana opinię, ale nie mam pojęcia dlaczego ja mam być adresatem Pana Krytyki. Nie pracuję w Kontakcie już 15 lat. Jednak zawsze panowały tam stosunki pańszczyźniane. Całością zarządzania na szczeblu od mistrza w dół zajmowała się grupa osób powiązanych rodzinnie lub po kumotersku i pochodząca z okolicznych miejscowości. Niech Pan rozejrzy się wokół siebie to zobaczy Pan, że to prawda aktualna do dzisiaj. Dlatego wszelkie stanowiska brygadzistów, liderek są obsadzane po tzw. uważaniu. Ma to swoje dobre strony , ponieważ władza jest skupiona w jednych rękach i obcy nie fikną. Pozdrowienia. Jak Pan to zrozumie to będzie Pan mógł się realizować. Najlepiej przekona się pan o tym mówiąc Tym ludziom coś dobrego o kierownictwie. Ale każdemu coś innego i niech Pan pamięta co komu. Potem otrzyma Pan od kierownika informację zwrotną i już będzie miał Pan jasność.

Krzysztof
@Kazimierz 28.01.2018 10:43

Dobry sposób na odkrycie przebiegu informacji bez obrażania ludzi. Chyba zastosuję u siebie w pracy.

Spinaj wlosy dokladnie;)

Taka mila atmosfera ze nawet pouczaja jak spinać wlosy.A jeszcze pare dni wczesniej chcieli wprowadzic czepki ludziom na glowe bez uzgodnienia z pracownikami .Wszyscy dobrze wiedza czemu tak sie stalo!Naruszono pewne wazne rzeczy ktore nie powinny mieć miejsca. Dobry zaklad do dorobienia na kilka lat przed emeryturą dla pan w srednim wieku .Stawki glodowe mąż musi dobrze zarabiać zeby pani mogla pracowac w kontakcie a urobic sie trzeba no i brak swiezego powietrza na hali z racji zepsutych okien ktore sa naprawiane od kilku lat bez rezultatu ..ha.ha szczerze polecam:)

Motyl
@Nikomu nic do tego 21.01.2018 20:41

A Ty zazdroscisz czy jak???? Taka mądra to może w twarz to powiesz bo anonimowo to każdy może... A w twarz to już gorzej co???

Młoda
@Motyl 21.01.2018 23:11

Zwariowałaś czy w tym zakładzie ktokolwiek mówi coś w twarz???? Tylko za plecami albo w necie bo wirtualnie każdy mądry. Nie ma się co przejmować bezmózgami.... Monia, a Ty się nie przejmuj i rób swoje. Ktoś kto Cię zna wie jaka jesteś ... skromna i zawsze pomocna nigdy się nie zmieniaj

Tak tylko pytam

Pracodawco dając swoim pracownikom minimum lub trochę więcej, czego się oczekuje? Minimum czy trochę więcej?!

Uczciwy pracownik

Czy ktoś wie dlaczego w Kontakcie nie ma minimalnej kwoty13.70 brutto na godz. ustalonej przez Państwo? Tylko doliczaja do tego premie wtedy wychodzi .A jak ktos jest na L4 ucinaja premie i czlowiek dostaje ponizej minimalnej.Czy to zgodne z prawem?Mysle ze 13,70 brutto powinien nam pracodawca zagwarantowac a nie jakies kombinacje..Przykre ze za uczciwa prace tak sie omija przepisy.

Bulwers;)
@Olka 19.01.2018 21:44

Witam! 12,50 zl za godz.pracy to minimalna a Kontakt tylko na to stac!Bo tak naprawde wiele ludzi dl.pracujacych ma taka stawke. Moze nie znamy przepisow ale znamy sie na pracy ktora jest ciezka .Tymczasem polecam pani ktora sie tak wymadrza zejsc na tydzien na hale i popracowac na produkcji za 12,50 grzebac w maszynach obchodzic je kilkadziesiat razy dziennie czy manualnie popracowac w duchocie i smrodzie.serdecznie polecam;) Bez nas nie ma Was.I jestem pewna ze gdyby kazdy zarabial 2000 zl bez premi i dodatkow nie wypisywal by tu tych bzdur..pozdrawiam madre glowy kontaktu.

edyta
@Bulwers;) 20.01.2018 15:30

Madre slowa tylko "gora" tego nie zrozumie. Oni nie maja problemu z zarobkami a wiele razy na papierosku kiedy idziesz np na druga zmiane slychac jak sie nabijaja z roboli...albo slyszysz jednego z handlowego z drugim jak mu zle bo malboro podrozalo i trzeba by robic skrety ...ja z mila checia zamienie sie z nim stawka

Pani Biedronka

Kierownika to więcej na tej hali nie ma niż jest. Hahaah

RachCiach

W ogłoszeniu piszą,że oferują""miłą atmosferę i przyjazne warunki pracy"".

Ania
@RachCiach 12.01.2018 11:00

Hahaha dokładnie jest miło i przyjaznie

Kazimierz
@RachCiach 12.01.2018 11:00

Witam. Jak nie odpowiada Wam praca i warunki to zawsze możecie zmienić pracodawcę. W okolicy jest kilka firm szukających pracowników i oferujących dużo lepsze wynagrodzenie. Jednak układy pomiędzy pracodawcami reprezentowanymi przez dozór i pomiędzy samymi pracownikami są tam, jak i wszędzie do kitu. Ale coś za coś. Dlatego nie narzekajcie bo macie to co sami sobie wybraliście podpisując umowy.

Igor

Czy firma potrzebuje nowych pracowników?

Azi798
@Igor 03.01.2018 12:27

Tak

Pracownik

Źle to wygląda, niski zarobek, po latach stawki jak nowo przyjęte, smutne

REWQ

SUPER FIRMA LIDER RYNKU W OSPRZECIE..... CZYIMI REKAMI ? .... TAK !!!! LUDZI UCZCIWIE ZAERTALAJANCYCH Z MEGA UJOOWYMI ZAROBKAMI... POLECAM ... OMIJAC....

Student
@REWQ 24.11.2017 06:54

Lider w branży i takie kiepskie zarobki? Coś tu chyba jest nie tak, macie jakieś premie za nie chorowanie, nie palenie itd?

Do oprawki

Związki zawodowe to demokratyczne organizacje kierowane przez samych pracowników w zakładzie pracy za pośrednictwem wybranych przez siebie liderów. Podstawowym zadaniem związków zawodowych jest energiczne reprezentowanie interesów pracowników. To związki negocjują z pracodawcą wysokość płacy roboczej i warunki pracy.

Monika

To może chociaż jakas nagroda za staż pracy. Jakaś dodatkowa premia do wypłaty.

Pracownik

Kierownik naprawdę wporzadku nie zastępca. Produkcja pracuje na zasadzie samodyscypliny wyuczonej jest się czym pochwalić i warto by było może ograniczyć zbędne wydatki typu pan nie widoczny zza pojemników i pan obslizglo a ich zarobki podzielić między dobre starając się pracownice, które pracują solidnie pomimo niskich stawek.

Ania
@Pracownik 25.10.2017 19:59

Liczysz na cuda. Tak się bienliczy pracownik produkcji wypadało by to w końcu zrozumieć. Tam liczy się tabelka cyferki jak plan nie idzie po myśli to z przymusu na urlop by statystyka się zgadzala. Jak przyjdzie co do czego to na szarym końcu pomyśli się o robolu na produkcji choć właśnie ten robił na górę zarabia na te nagrody które kontakt simon zdobywa !!!

My

Ja to mam nadzieję, że konsekwencje zostaną wyciągnięte i to konkretne. Kierowniku liczą na Pana wszystkie pracujące z Panią Zzzzz teraz i wcześniej kobiety które były gnębione i poniżane . Jak nie to załatwimy to inaczej już jest kilka osób które są skłonne złożyć zawiadomienie o mobbing

anonim

(usunięte przez administratora)

Same lenie :)

Może w tej sytuacji dowie się jak to jest...bo dobrze komentować innych i ich pracę, a tu sytuacja się obraca, teraz inaczej smakuje, prawda?

prad plynie z kontaktu

Jak można tak robić pracowników w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Bo inaczej się nie da powiedzieć, jak można nie zapłacić sobót ?? Oczywiście jest prawo ze macie trzy miesięczny okres rozliczeniowy, ale z szacunku dla tych pracowników co przyszli w sobotę wypada to zapłacić !! Co to dla Was ?! Mam nadzieję że żadna kobieta nie będzie tak głupia i nie przyjdzie w sobotę jak będą. Ale oczywiście na pewno znajdą się ambitne co pójdą . . Ogólnie NiE widzicie że Wam pracownicę uciekają ?! Ostatnio trzy się zwolnily, a Wam nic to nie dało myślenia ?! 1580 wypłaty to jest żal !!! Ja już rozsyłam cv i uciekam z tego syfu ! Mam nadzieję że ten zakład upadnie. Tylko co wtedy np. Zrobi oslizgly, gdzie będzie kolumny podpieral , gdzie będzie mógł tak mówić do siebie jak tu ? Co zrobi Natalia z rozdzielni . Tyle ma teraz pracy, ledwo wyrabia . ? Co zrobią te całe rodziny, które pooobstawialy sobie każde lepsze stanowisko. ? Co Zrobi mały Tomek , którego tu ledwo widać ? Szczerze nie wiem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mnie to.

Nick
@prad plynie z kontaktu 07.10.2017 00:37

Dostanie aststenkte jak ma tak dużo pracy a może biedna znów awansuje ;)

Rozczarowani pracownicy

Drogi pracodawco tak się postępuje z ludźmi, którzy pracują na Wasze " buły " bo nam dostają się ochłapy niestety. Mam nadzieję, że sytuacja która miała miejsce wczoraj dotyczy to nie wypłaconych sobót dadzą co niektórym do myślenia i przy kolejnych nie dadzą się wyrolować. Wypadałoby się dogadać co do kwestii wypłat . Rozdzielnia zapisując informuje iż sobota będzie wypłacona, a ostatecznie wychodzi inaczej. Może warto było wspomnieć, że będzie ale z pół rocznym okresem rozliczeniowym . Na wszystko jest ale nie dla roboli prawda? Przykre....

Karolina

Widzę, że dyskusja - chociaż jest bardzo żywa - bardzo odbiegają od głównego wątku forum. Jak rozumiem dla niektórych podział obowiązków jest niejasny. Czy kontakt-simon s.a. nie ma opisu obowiązków na każdym stanowisku? Oczywiście - jeżeli jest to prawdopodobnie poznaje się głównie opis własnego, ale to chyba on jest najważniejszy?

Szukam pracy

To portal pracy, a nie koncert życzeń

Pracownik

Szef wydziału M-100 to dobry i wyrozumiały Człowiek, na poziomie i z klasą. Można do Niego przyjść w każdej sprawie i to bez obaw, wystarczy po prostu być szczerym. Jeżeli ktoś ma problem z którymś z Mistrzów, to również w tej sprawie, może się zwrócić do Kierownika. Łatwo jest kogoś opluwać i ośmieszać, tylko gorzej się pod tym podpisać. Sfrustrowani tchórze, chowający się za zasłoną anonimowości, mocni i mądrzy tylko przy klawiaturze ... Jeśli któregoś dnia, Zarząd podejmie decyzję o założeniu kamer na halach produkcyjnych, żeby Mistrzowie nie stresowali nikogo bieganiem po hali, pilnowaniem, staniem w oknie, chowaniem się za pojemnikami itd., wprowadzi zakaz używania na hali telefonów komórkowych, co jest normą w większości zakładów i zlikwiduje dodatkowe przerwy, ograniczając się tylko do jednej, piętnastominutowej, którą gwarantuje Kodeks Pracy, by nie było problemu kto o której wychodzi i wraca, to to nie będzie wina Kierownika, ani Majstra, jednego czy drugiego, tylko wasza. A swoją drogą, jeżeli ktoś uczciwie pracuje, to jest mu raczej obojętne czy ktoś go obserwuje czy nie.

Nina
@Pracownik 19.09.2017 21:35

Po pierwsze to nie jest kwestia stresowania kogokolwiek naucz się czytać ze zrozumieniem albo zamilcz.... Chodzi oto, że wymagania mają, a kto od nich wymaga? może warto byłoby się zainteresować pracą i zakresem obowiązków jakie wykonują, bo jeżeli ten zakres się ogranicza do "czajenia" to możemy się zamienić chętnie bo przypuszczam, że Oni nie zarabiają 1700 zł...... Każdy z nas wie co do niego należy i szczerze mogą monitoring zakładać jak leci ja nie mam nic do ukrycia. Przychodzę po to żeby pracować po mimo gów-nianych pieniędzy, nie piję niech się obawiają Ci którzy mają z czymś problem. Co do przerw owszem nie mamy co narzekać, ale nie prawdą jest że większość pracodawcą ogranicza się do 15 minutowej przerwy bo znam takie gdzie przerwy mają identycznie różni nas jedno ... ZAROBKI I jeszcze kwestia uczciwej pracy nie chodzi oto, że ktoś się boi tylko właśnie o uczciwość każdy/a z nas pracuje 8 godz na swoją pensję, a nie przechadza się po hali , bądź stoi w oknie PARANOJA

Gosc
@Nina 21.09.2017 11:28

Chciałabym mieć na wypłacie 1700 ???????????? i nie nie jestem nowym pracownikiem.

@ @ @

KIEROWNIK M-100 faktycznie fajny człowiek,bardzo ludzki, potrafi wysłuchać i czuję się, że rozmówca jest traktowany poważnie

Pracownik

Tak jest Panowie, skoro Wy pilnujecie, sami stajecie się pilnowani, nie można komuś wygadywać 2 minut, bo wszyscy widzą te codzienne stanie w oknie, to nie jest tylko moja opinia, a całej hali, apeluję, aby wpierw przyjrzeć się sobie, a dopiero potem spojrzeć na innych

Nictoniezmieni

Jeżeli chodzi o kierownika z M100 podkreślę jeszcze raz kierownika nie zastępcę, który ma wszystkie Panie w poważaniu oczywiście te z oddziału M 100 drwiacy, olewajacy nas jako ludzi ze swoim szyderczym uśmiechem to uważam, że lepszego mieć nie można. Otwarty dla ludzi, pomocny wszystko z nim załatwisz, złoty człowiek ???? Jeżeli chodzi o zarobki porażka i to ogromna i faktem jest, że coraz więcej osób jest prawie jedną nogą już w innym miejscu. To co miało miejsce w ostatnich dniach nie wiem szczerze o co chodzi ale żeby było jeszcze śmieszniej to teraz Panie oczywiście nie wszystkie z dwuletnim stażem mają 10 albo i 5 gr więcej od tych które pracują 14-15 lat ???????????????? świetna polityka. Jeżeli chodzi o terminy wypłat zawsze są na czas ale ich wysokość to jakieś nieporozumienie ... Majstowie żenada jeden biega po hali szczególnie przed 22 i zagląda za pojemników czy czasem jakaś dusza nie chce czmychnąć minutę przed gongiem a skurczybyka nie widać bo ma meter w kapeluszu, drugi chyba schizofrenik gadający sam do siebie stoi jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i czatuje na winne popełnienia przestępstwa czytaj ucieczki przed gongiem albo po kilkadziesiąt minut stojący w oknie i zagląda co się dzieje i dlaczego nie wiem może jara się takim widokiem kobiet różne są zboczenia . ... nie polecam ludzie tak pracy szkoda waszego czasu

Ziuta
@Nictoniezmieni 15.09.2017 16:03

Zgadzam się w 100% z Twoją opinią. Dziwnym trafem co niektóre Panie zaczynają pracę z 15 minutowym spoznieniem ale One mogą ponieważ są z kierownikiem na Ty buhahaha a "zwykły " pracownik minutowe wyjście z hali do szatni ma zapisane w tajnym kajecie i jest obsmarowywany za plecami przez majstrow. Czy to fair???? Dodam jeszcze ze majster powinien służyć pomocą ale Ci akurat nie znają 1/3 wyrobów, nie mówiąc już o pracy na liniach produkcyjnych, wiec w czym ze mogą pomóc..... Śmiech na sali. ..przepraszam na hali

adolfo
@Nictoniezmieni 15.09.2017 16:03

może marzy mu się praca przy czyszczeniu okien ?? jak lubi stać po 40minut non stop i obserwować h...wie co !! nic nie wie co sie dzieje na hali typu co za detal po co i jak! tylko chodzic jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i gadac sam do siebie prawda jest taka ze niech sie acznie leczyc na nogi bo na glowe juz za pozno . na bezczelnego potrafi nawet patrzyc i lukac kto na przerwe i jak szybko na nia leci jaby nikt go w tym onie nie widzial

SOLIDARNA KOLEŻANKA

JEŚLI CHODZI O AWANSE TO KOLEŻANKA STARAŁA SIE O AWANS DO KONTROLI JAKOSCI . PRACUJE TU DOBRE 10 LAT. PRACUJE NA KAZDYM STANOWISKU ZNA SIE NA WIEKSZOSCI WYROBACH, CHETNIE POMAGA INNYM JEST UPRZEJMA I PRACOWITA .JEDNAK KIEROWNICTWO STWIERDZIŁO ZE SIE NIE NADAJE DO KONTROLI J..ZORGANIZOWANO JEJ PSEUDO ROZMOWE .Z GORY WYCZUŁA ZE ROZMOWA JEST NACIAGANA. ALE ZEBY NIE BYLO ZE ZAKLAD NIE DBA O PRACOWNIKOW MUSIAŁA SIE ODBYĆ. MYSLE ZE SPOKOJNIE DALABY SOBIE RADE NA KONTROLI !JEDNAK KIEROWNICTWO WOLI PRZYJAC OSOBY Z ZEWNATRZ KTORE TRZEBA DLUGO SZKOLIC I TRACIC CZASI PIENIADZE. O ZNAJOMOSCIACH CO WIDAC GOLYM OKIEM JUZ NIE WSPOMNE.ZAL MI TAKICH PRYMITYWNYCH LUDZI KTORZY Z UCZCIWYCH PRACOWNIKOW CHCA ROBIC POSMIEWISKO.SZKODA JEDNAK ZE SAMI SIE KOMPROMITUJA NISKIM POZIOMEM JAKOŚCI!!!!

PRACOWNIK

Kierownictwo nie potrafi odpowiedziec na pytanie czy sobota jest platna czy do wybrania:) CIEKAWE JAKBY IM KAZANO PRZYJSC DO PRACY ALBO DAC DO PODPISANIA COS NIEWIADOMEGO!!!!OCZYWISCIE STAWKI POWINNY WYNOSIC CO NAJMNIEJ 14ZŁ NA GODZ. BO TE KTORE MAMY TO KPINA!

Maryś

Kontakt-Simon z moich informacji jest dobrą firmą!!

m100. koral

Pracuje już parę lat w Kontakcie i wiem jedno. Jeśli nie masz znajomosci, jeśli nie masz rodzinnych powiązań to zapomnij o awansie czy rozwoju. To jest aż żałosne jak widzi się ze lepsze stanowisko dostaje dziewczyna której rodzice są niby " kimś ". To NiE jest praca dla młodych osób, chcących coś osiągnąć w życiu a które nie mają rodziny w Kontakcie. Mimo że się starasz, mimo że chcesz to wiesz, że to nic nie da bo nie masz pleców. A wypłat nie będę komentować bo aż żal pisać ze robi się za grosze. Bo 1600 zł to jest żenujące a wręcz smutne. Więc nie dziwię się ze nikt nie chce tu przyjść do pracy. Zanim zarząd się obudzi to będą mieli na hali tylko starsze panie które dotrwaja do emerytury a potem ? No właśnie. Ale to nie moja sprawa, bo juz nie długo mnie Nie będzie w tym chorym, okropnym zakładzie .

Pracownik
@P100 pracownik 13.09.2017 21:30

Zastanów się może czemu wróciły i kto teraz jest na ich miejscu. Po drugie tam kto dłużej pracuje zna układy awansów typu pewien pan bierze laske bez jakiegokolwiek wykształcenia tylko dlatego ze chłopak jej est kumpelkiem!? No proszę Cię! juz nie wspominajac ze niektore maja swoje za uszami a pozniej udaja aniolki ze pewną sprawy nie mialy miejsca. Ale niestety prawda jest taka że nawet jak starasz się o jakiś kurs itp jak niby obiecywali to kończy się na śmiechu pracodawcy

zadowolony pracownik
@m100. koral 12.09.2017 21:18

Powodzenia!

Karolina

@Pracuś, w 100% się zgadzam, na forum powinny pojawiać się przede wszystkim ogólne informacje na temat Kontakt-simon s.a., a nie komentarze o poszczególnych pracownikach, które ich obrażają. Dyskusja toczy się tutaj wokół wynagrodzeń i ich terminowości, dla pewności, pisaliście, że opóźnienia jednak się nie zdarzają, to pewna rzecz?

Ja
@Karolina 09.09.2017 11:04

Wynagrodzenie ZAWSZE w tej firmie jest na czas!

Monterka

Nie wsadzaj wszystkich do jednego worka, wiadomo może jakieś donoszą, ale są też takie w porządku,podejdą, wytłumaczą, pokażą a nie radź sobie sama

Pracownik

Kontakt Simon to świetna firma z wieloletnią tradycją i zasadami . Oferuje stabilną prace z pewnym wynagrodzeniem w Miłej prawie Domowo-Rodzinnej Atmosferze. Osoba Podpisująca umowe doskonale wie za jakie pieniadze zobowiazuje się pracować... Wie też co na danym stanowisku musi wykonywać... Przestańcie wyciągać brudy na forum ... "Robić w własne gniazdo" Każdy ma Prawo pójsc do swojego Kierownika a nawet Prezesa i porozmawiac o sytuacji płacowej. Oni nie gryzą.... Wpisem na forum nic nie zyskasz... Każdy też ma prawo zmienić prace. Obenie na rynku pracodawcy muszą wręcz prosić się o fachowych pracowników chcących rzetelnie pracowacować. Więc jeśli nie uda się wam dojść do porozumienia w kwesti wynagrodzenia praca za brama czeka od zaraz... Pozdrawiam Zadowolony Pracownik

Gość
@Inteligentny pracownik 06.09.2017 11:09

Robisz podwójną normę, skoro za 2 osoby, nie rozumiem

ŻENADA
@Pracownik 05.09.2017 16:13

CHYBA PRZYDUPAS:) KTORY NIE WIE CO SIE DZIEJE NA PRODUKCJI!!!!

Pracownik

Nikt nie przyjdzie za takie wynagrodzenie, teraz jest dużo ofert za więcej, a doświadczeni pracownicy czują się niedocenieni, wszyscy wiemy jak ważna jest motywacja pracownika, rozwój, a jedyne szkolenie to bhp, dlatego niektórzy myślą o zwolnieniu się, wiadomo te młodsze osoby, nie ma się co dziwić jak mogą mieć lepiej

GNIAZDKO:)

WITAM ! Zamiast wydawać pieniądze na premie za przyprowadzenie kogoś do pracy.Dyrekcjo nie czekajcie!!! Zorganizujcie podwyżki po kilkaset zł na produkcji.Nie czekajcie az pol zakladu sie zwolnie a drugie pol odejdzie na emerytury. BO BEZ NAS NIE MA WAS!!!!!!!!A gdy placa minimalna bedzie wynosila 2000 tyś netto.Wtedy napewno pracownicy będą polecać tutaj prace. Mozecie być pewni. NIE CZEKAJCIE DO PRZYSZLEGO ROKU! Pozdrawiam mądre głowy które jednak chyba nie wiedza co sie dzieje na produkcji.

ŻARÓWKA

JA MYSLĘ ŻE NA TEJ STAWCE BEDZIESZ PRACOWAL PRZEZ KOLEJNE 7LAT . DZIWNE ŻE NIE MA CHĘTNYCH.TYLE TO POWINNY KOBIETY ZARABIAĆ NA P100,M100,M110. LUDZIE NIE KOMPRYMITUJCIE SIE Z TYM ALKOHOLEM!!!!! MOZE PORUSZCIE WATEK NISKICH PLAC I PREMI ,WCZASOW POD GRUSZĄ. BO TO SWIADCZY O WASZYM POZIOME..

Gość
@ŻARÓWKA 02.09.2017 21:13

Wreszcie ktoś napisał coś z sensem. Płace rzeczywiście są marne jak dla faceta. Dwa tyś. to kwota minimalna którą kobiety powinny dostawać na rękę w tym zakładzie. Ale coż zrobić premia jest marna stawki też niskie. Taka polityka płacowa jest kontakcie,i chyba szybko się to nie zmieni. Krótko mówiąc jak chcesz zarobić lepsze pieniadze to szukaj pracy a kontakt omijaj szerokim łukiem. Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych.

Anonim

Dziś do mnie zadzwonili ze chca mnie zatrudnic jako ustawiacza, na start 2000-2300 na reke w okresie probnym, pozniej wiecej. Teraz pytanie do ustawiaczy - ile wiecej i ..czy wgl wiecej? Pozdrawiam

Były
@Anonim 01.09.2017 17:21

Zaden ustawiacz nie powie Ci ile możesz mieć wiecej,chyba że jest coś nie tego a takich w kontakcie nie ma. Tak więc już spaliłeś chwalac się ile Ci zaproponowano o,takich sprawach nie mówi się publicznie,a zarobek jest lichy jeżeli znasz się na tej robocie.

Fazi

Prosże o zastanowienie sie nad tym co pisze i po co to pisze. Dalsze kontynuowanie ostatnich watkow swiadczy o bezmyslnosci polaczonej z glupota lub jest po prostu swinstwem.

Fazi

Prosże o zastanowienie sie nad tym co pisze i po co to pisze. Dalsze kontynuowanie ostatnich watkow swiadczy o bezmyslnosci polaczonej z glupota lub jest po prostu swinstwem.

anonim

(usunięte przez administratora)

pablo

Pozdrowienia od ( usunięte przez administratora )

Pracuś

Proszę o ważenie słów, ponieważ podawanie publicznie nazwisk, a w tym wypadku przedstawianie tej kobiety w złym świetle jest prawnie karalne. Nie wiem kim jest Pani Agata, ale z art 212 k.k., ma pełne prawo wnieść oskarżenie z powództwa cywilnego. Zniesławienie podlega karze grzywny, ograniczeniu wolności bądź nawet pozbawienia wolności. Proszę również pamiętać, że w internecie wbrew pozorom, nikt nie jest anonimowy.

Przetwórstwo Tworzyw

Oj Andrzej Andrzej. ( Były. )...........Jak byś sumiennie pracował od początku w Kontakcie to by Cię nie zwolnili..............daruj sobie głupie komentarze.........

Gość
@Przetwórstwo Tworzyw 31.08.2017 22:25

Nie koniecznie te komentarze są głupie. Co po nie których prawda w oczy kole. Z drugiej strony to forum służy do czegoś zupełnie innego,a nie wylewania żali kto jest jaki w kontakcie. Reasumując frustraci zawsze się znajdą.

laura

Wy tak serio ???? Jeżeli coś Ci się aż tak nie podoba to idź i zgłos to gdzie trzeba....anonimowy w sieci każdy może być. A myślisz że kierownik ma czas żeby to czytać, lub P. Tesarczyk ?? myślę że nie.

anonim

(usunięte przez administratora)

Przeciw hipokryzji

Edku, a może podzielisz się z nami informacją za co Ty zostałeś zwolniony z pracy?

pablo
@Przeciw hipokryzji 31.08.2017 21:52

Podobno za alkohol(nie było badania alkomatem)Kazku

INTELIGENTNA PLASTELINA

FIRMA STRASZNIE OBIECUJE SZKOLENIA KURSY AWANSE ..A TAK NAPRAWDE OSOBY KTORE BY CHCIAŁY ROZWIJAĆ SIE NIE MAJA ZWYCZAJNIE SZANS.NIE MASZ ZNAJOMOSCI TO CI ZORGANIZUJA PSEUDO ROZMOWE NA DANE SATNOWISKO I ROBIA Z UCZCIWYCH LUDZI IDIOTÓW NA TYCH ROZMOWACH..WOLA PRZYJMOWAC LUDZI Z ZEW.I WYDAWAC PIENIADZE NA KILKULETNIE SZKOLENIA NIZ PRZYJĄC DOSWIADCZONYCH PRACOWNIKOW. SMIECHU WARTE! APEL O PODWYZKE OCZYWISCIE 2000 NETTO ZGADZAM SIE Z POWYZSZA OPINIA TO UCZCIWA STAWKA .

MONTAŻ

PANIE Z MONTAŻU I MONTAZU SUI APELUJĄ O PODWYŻKI RZĘDU KILKUSET ZLOTY..JAK TO JEST? Maszyny za mlny a nie ma na nich kto pracować..MLODZI NIE CHCA! 2000 NETTO DLA PRACOWNIKÓW!!!!I TO W TYM ROKU DYREKCJA POWINNA ZAGWARANTOWAĆ PRACOWNIKOM !!!!TO UCZCIWA KWOTA. WSZYSCY WIEMY JAKIE FIRMA ODNOSI ZYSKI.. CHYBA ,ŻE W PRZYSZLYM ROKU MOZE NAPRAWDE NIE BYC RAK DO PRACY..WIELE OSOB CHCE SIE ZWOLNIĆ.

anna

Nowi pracownicy mają większą stawkę niż Ci co pracują dłużej. Więc to nie o to chodzi.

Zostaw opinię o kontakt-simon s.a. - Czechowice-Dziedzice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie kontakt-simon s.a.