kontakt-simon s.a.

Czechowice-Dziedzice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 90 ocen.

kontakt-simon s.a.
390

Opinie o kontakt-simon s.a.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie kontakt-simon s.a.

mała

Witam.No niestety widze że na linie nr.8 wiecznie jakies opinie negatywne,cos na ten temat wiem dobrze ze tam już nie pracuje,liderki nie umiejące nauczyć,jak nie umiesz to krzyczą,a nikt nie jest taki idealny jak one.Nie polecam.

Klara
@Nowa 26.02.2018 11:53

Linia nr 8 porażka!normy wyrabane w kosmos, liderzy śmiech na sali, zarobki tragedia. Tam jak ktoś idzie to za karę tam dać ludzi bez obrazy upośledzeni bo oni mają swój świat i nie będą napewno zwracać uwagi na literki które upokazaja każdego zamiast nauczyć wytłumaczyć totalna żenada. Powodzenia dla nowych kandydatek.

m100

15 zł na godzinę po 20 latach pracy. Czy zdaniem przedstawicieli związków zawodowych Solidarność, do których należę, to dużo czy mało?

Tod

Jak tam na magazynie ?Da się wózkiem pojeździć, gonią do roboty,czy jest luz?

Pracownik magazynu
@Tod 18.05.2018 18:25

Ale super pytanie !!!!! Chlopie jaki wozek??? Tam jest jeden !!!! Wiec nie licz ze bedziesz jezdzil !!!! Zarobek moze dostaniesz 13 zl brutto i to na najblizsze kilka lat bedzie twoja stawka wiec zycze powodzenia ????????????????

Karolina

Dziękuję za wyjaśnienie @tak to wygląda, rozumiem, że kwoty, o których piszecie nie są zadowalające. Zastanawiam się tylko co trzeba zrobić, żeby stawki podniesiono @m100, @M100? Może są takie kryteria?

Kula armatnia
@Śmiechu warte 13.05.2018 09:22

Ja nie pytam o kto jak pracuje, ponieważ każdy niech patrzy siebie. I ten komentarz był zbędny...Góra patrzy ;-)

Karolina

Piszecie od dłuższego czasu o podwyżkach na produkcji, one zależą konkretnie od spełnienia jakichś określonych kryteriów? Bo jednak więcej pieniędzy zawsze wiąże się albo z większymi obowiązkami albo z wywiązaniem się z planu, jak jest dokładnie w K-S?

Ala
@Prscownik 13.04.2018 09:53

Dlatego ludzie zaczynają się zwalniać, bo już nigdzie nie ma tak mało...

Skoda:(

Nasze podwyżki chodzi o produkcje wlasnie przyjechaly na lawecie.Zeby bylo milo przed sama 14 sta godz.Zeby wszyscy mogli podziwiac .A na podwyżki dla produkcji nie ma.Bez Nas nie ma Was.Żal!

adam
@Skoda:( 09.04.2018 22:06

tobą na produkcji się nie pochwalą! bo niby czym.... Liczy się marketingowy prestiż! Zrozum to że ty to zrobisz to pikuś firma musi się pokazać z jak najlepszej perspektywy a twoich śrubek nie pokażą!

Pracownik

Oczywiście, że mogą podnieść wysokość podwyżek, a zdaje się nawet, że są do tego zmuszeni, nie jest żadną tajemnicą, że rynek pracy na chwilę obecną oferuje 14- 15 zł brutto, dyrektorzy także mają tego świadomość, więc... albo docenią ludzi i zaoferują adekwatne wynagrodzenie, albo ich stracą, a to nie jest tak że za bramą czekają, i teraz też to wiedzą, już pominę fakt, że długoletniego pracownika i tak nie zastąpią...

Marysia
@Pracownik 22.03.2018 20:15

Zastąpią , zastąpią. Nie bój nic.

PODWYżKA

Witam. Czy wie ktoś coś o podwyżkach ?Myślę że Zaklad Kontakt Simon nie wygłupi się z groszowymi podwyżkami bo warunki pracy coraz gorsze !MIANOWICIE okropny hałas , brudno bardzo proszę o wymianę czajników w jadalniach i krzeseł na hali.Bo na produkcji jak wiadomo tez pracują ludzie a nie roboty!!!!LUDZI pilnuje się jak w wiezieniu.Kiedy chce się coś załatwic to nie ma się do kogo zwrócić każdy umywa ręce a jeśli Zakład potrzebuje to wymaga !!!!Przykre jak cholera gdy się jest uczciwym pracownikiem! Nowo przyjęci ludzie zgarnięci nie wiem skąd bo chyba spod ......Mam wrażenie że to nie dawny Zakład miły i przyjazny tylko Matrixs..Mam wrażenie że zbyt długo już tu pracuje i chyba czas na zmiany. Śmieszne premie a sobotami Zakład chce zamknąć buzie ludziom a przecież ludzie nie są naiwni i potrafią liczyć. Jeśli podwyzki nie beda wynosily conajmniej 2zł to nic tylko szukać innej pracy bo na produkcji w Kontakcie tez trzeba zasować czesto w atmosferze ktora nie jest przyjemna a podwójnie męcząca ..Brak wyrozumiałości ze strony Zakładu i Związków.A za chwile naprawdę może być tak że ludzi zabraknie do pracy dzięki zaniedbaniom i życzliwości pewnych ludzi zarządzających.Nie życzę tego Zakładowi .Jednak Zyczę sobie i wszystkim pracującym produkcyjnym naprawdę uczciwych podwyżek na ktore stać Zaklad..Pozdrawiam

Kazik
@Obserwator 21.03.2018 23:22

Drogi Obserwatorze. Ubawiłem się Twoim stwierdzeniem o kandydowaniu do władz związków. Popytaj kolegów dłużej pracujących w K-S czy to kiedykolwiek się udało a potem możesz trochę pomarzyć.

Justyna

Słyszałam sporo dobrego o firmie. Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

A nna2
@Justyna 18.03.2018 10:29

Tak potrzebuje :) nie jest idealnie ale jest nieźle. Praca normalna trzeba robić jak wszędzie ale kobiety przychodzące z innych okolicznych zakładów produkcyjnych mówią że praca o wiele lżejsza i w lepszych warunkach. Nikt nikogo nie zmusza przecież do pracy w KS i nikt nikogo na siłę nie trzyma.

ania

Pani kadrowe zamiast sie obijac to by mogly juz oddac pit do rozliczenia....

Zadowolony Pracownik
@Ania 27.02.2018 10:38

No ...tak już mam ;))) dziękuję i Pani życzę więcej radości i empatii!

Jprdl

Nie polecam. Wszystko po najnizszej lini oporu. Nie licz na awans. Tam tylko UKRYTE -CICHE rekrutacje. W kadrach powiedza ze nic sie nie zapowiada. A co chwile do biura czy rozdzielni przyjmuja osoby...czesto bez matury. Kobiety pracuja za najnizsza krajowa. Podwyzek nie ma. Premje 10proc tak obliczone by wyszla najnizsza. Smutne ale prawdziwe. Praca lekka ale narobic sietrzeba. Panowie zarobia dobrze :)

Monter sprzętu
@Mandaryna 18.02.2018 13:32

Psychiatra - NA CITO!

PAULA

NIE ZGŁASZAJCIE SIĘ DO PRACY KONTAKT SIMON BĘDZIECIE ŻAŁOWAĆ A JAK JUŻ KTOŚ SIĘ ZGŁOSI TO NIE ZGADZAJCIE SIĘ NA LINIE NUMER 8 PRZEDE WSZYSTKIM DO PANI PRZEZ DUŻE ZZZZZZZ

Wkurzona

Staram się zrozumieć jak to jest... uczymy dzieci szacunku, oczekujemy go od innych a sami zapominamy o nim w stosunku do innych ludzi. Ja się pytam kiedy to się skończy? Czy wreszcie ktoś zareaguje? Czy dopiero się coś zacznie dziać i zostaną wyciągnięte konsekwencje jak sprawa trafi do PIPU? To jest karalne..... Nie będę tu sypać nazwiskiem bo zaraz to zniknie ale problem trwa już naście lat. Wieczna poniżanie, krzyki,wywyższanie się nikt nie chce z NIĄ pracować, kobiety płaczą, wysiadają nerwowo,są skargi i co????? Ja się pytam czy montaż to tylko tworzy Pani Zzzzzzzzzzz czy inne kobiety również? ?? Nie rozumiem czy ona jest nietykalna? Czy wszyscy się jej boją bo nie rozumiem braku reakcji???? Może warto popytać byłe i obecne pracownice które pracują z obecną LIDERKĄ jak wygląda sytuacja. Może warto wyoślic Pani Zzzzzzz na czym polega jej rola jak małemu dziecku bo dobrych manier chyba nikt nie zdążył jej nauczyć i szacunku do drugiego człowieka. Funkcja lidera nie upoważnia do poniżania na tym stanowisku powinna znaleźć się osoba, która potrafi współpracować i szanuje zdanie innych Ona tych cech nie posiada..... Przykre.....

Kazimierz
@Wkurzona 18.10.2017 19:39

Witam. Nie rozumiem dlaczego nikt nie porozmawia z panami z Zarządu Spółki. Nie musza to być panowie z Czechowic tylko panowie z Barcelony.Można tam napisać w języku angielskim. Dane adresowe: HEAD OFFICE Diputación, 390-392 08013 Barcelona SPAIN Tel. +34 933 440 800 Fax. +34 932 461 002 Link do strony:http://www.simon.es/en/contact--where-we-are. Są tam dane szefostwa Spółki Kierować na Prezesa.. Nawet pismo po polsku zostanie odczytane, ponieważ tam też pracują ludzie znający nasz piękny język.Można również skierować zapytanie do członków Rady Nadzorczej. Są tam też polacy.

PRĄD

WITAM !JA MAM TAKA NADZIEJE, ŻE SKORO TAKIE MARNE ZAROBKI SA W KONTAKCIE TO CHOCIAŻ PREMIE ROCZNE BEDA NA POZIOMIE DLA PRODUKCJI .BO KONTAKT STRASZNIE SIĘ CHLUBI NAGRODAMI KTóRE ZDOBYWA ALE CZYIM KOSZTEM?MOŻE PRACOWNIK PRODUKCYJNY TEZ CHCIALBY ODCZUĆ SUKCES FIRMY??? KAŻDY PRACOWNIK POWINIEN DOSTAĆ PREMIE Z TEGO TYTUŁU. MASŁO DROŻEJE NIE TANIEJE A ZAROBKI W MIEJSCU OD 10 LAT.STAWKI POWINNY BYC WYRÓWNANE I ADEKWATNE DO WYKONYWANEJ PRACY. TROCHĘ EMPATII DROGIE KIEROWNICTWO!

Jprdl
@nick 02.02.2018 20:02

Hahahha dolladnke tak to wyglada

Kazik

Witam. Proszę o informację na temat pracy w kontroli jakości w Kontakt-Simon. Chodzi mi głównie o pracę w laboratorium. Mam wszelkie uprawnienia elektryczne i doświadczenie w pracy w laboratorium. Szukam pracy bo przeprowadziłem się z Pomorza. Pracowałem też w takim miejscu w konkurencji.

Jprdl
@Kazik 04.11.2017 14:40

I tak orzyjma kogos bez matury bo im wygodniej

Dzimi

Nirdaleko trw niezle platne ostatnio 2900 brutto +premie sobota 150% niedziela 20 50%

Ona
@Dzimi 05.01.2018 04:25

Haha trw to (usunięte przez administratora) tam jest masakra zarobki nie adekwatne do wykonywanej pracy harowa a i tak pracownicy nic z tego nie maja

Kazimierz

Szanowni Pracownicy Kontaktu. Strona gowork.pl jest do wyrażania opinii o firmie i zarobkach a nie do opisywania przeżyć oraz do plotkowania. Macie Pana od BHP to idźcie do niego z awanturą . Nikogo oprócz Was te spory nie interesują. Ludzie chcą wiedzieć czy mogą liczyć na dobre zarobki za dobrą pracę. Stosunki międzyludzkie są wszędzie takie same i wszyscy oprócz Was to wiedzą .

Krzysztof
@Kazimierz 28.01.2018 10:43

Dobry sposób na odkrycie przebiegu informacji bez obrażania ludzi. Chyba zastosuję u siebie w pracy.

Spinaj wlosy dokladnie;)

Taka mila atmosfera ze nawet pouczaja jak spinać wlosy.A jeszcze pare dni wczesniej chcieli wprowadzic czepki ludziom na glowe bez uzgodnienia z pracownikami .Wszyscy dobrze wiedza czemu tak sie stalo!Naruszono pewne wazne rzeczy ktore nie powinny mieć miejsca. Dobry zaklad do dorobienia na kilka lat przed emeryturą dla pan w srednim wieku .Stawki glodowe mąż musi dobrze zarabiać zeby pani mogla pracowac w kontakcie a urobic sie trzeba no i brak swiezego powietrza na hali z racji zepsutych okien ktore sa naprawiane od kilku lat bez rezultatu ..ha.ha szczerze polecam:)

Młoda
@Motyl 21.01.2018 23:11

Zwariowałaś czy w tym zakładzie ktokolwiek mówi coś w twarz???? Tylko za plecami albo w necie bo wirtualnie każdy mądry. Nie ma się co przejmować bezmózgami.... Monia, a Ty się nie przejmuj i rób swoje. Ktoś kto Cię zna wie jaka jesteś ... skromna i zawsze pomocna nigdy się nie zmieniaj

Tak tylko pytam

Pracodawco dając swoim pracownikom minimum lub trochę więcej, czego się oczekuje? Minimum czy trochę więcej?!

Uczciwy pracownik

Czy ktoś wie dlaczego w Kontakcie nie ma minimalnej kwoty13.70 brutto na godz. ustalonej przez Państwo? Tylko doliczaja do tego premie wtedy wychodzi .A jak ktos jest na L4 ucinaja premie i czlowiek dostaje ponizej minimalnej.Czy to zgodne z prawem?Mysle ze 13,70 brutto powinien nam pracodawca zagwarantowac a nie jakies kombinacje..Przykre ze za uczciwa prace tak sie omija przepisy.

edyta
@Bulwers;) 20.01.2018 15:30

Madre slowa tylko "gora" tego nie zrozumie. Oni nie maja problemu z zarobkami a wiele razy na papierosku kiedy idziesz np na druga zmiane slychac jak sie nabijaja z roboli...albo slyszysz jednego z handlowego z drugim jak mu zle bo malboro podrozalo i trzeba by robic skrety ...ja z mila checia zamienie sie z nim stawka

Pani Biedronka

Kierownika to więcej na tej hali nie ma niż jest. Hahaah

RachCiach

W ogłoszeniu piszą,że oferują""miłą atmosferę i przyjazne warunki pracy"".

Kazimierz
@RachCiach 12.01.2018 11:00

Witam. Jak nie odpowiada Wam praca i warunki to zawsze możecie zmienić pracodawcę. W okolicy jest kilka firm szukających pracowników i oferujących dużo lepsze wynagrodzenie. Jednak układy pomiędzy pracodawcami reprezentowanymi przez dozór i pomiędzy samymi pracownikami są tam, jak i wszędzie do kitu. Ale coś za coś. Dlatego nie narzekajcie bo macie to co sami sobie wybraliście podpisując umowy.

Igor

Czy firma potrzebuje nowych pracowników?

Azi798
@Igor 03.01.2018 12:27

Tak

Pracownik

Źle to wygląda, niski zarobek, po latach stawki jak nowo przyjęte, smutne

REWQ

SUPER FIRMA LIDER RYNKU W OSPRZECIE..... CZYIMI REKAMI ? .... TAK !!!! LUDZI UCZCIWIE ZAERTALAJANCYCH Z MEGA UJOOWYMI ZAROBKAMI... POLECAM ... OMIJAC....

Student
@REWQ 24.11.2017 06:54

Lider w branży i takie kiepskie zarobki? Coś tu chyba jest nie tak, macie jakieś premie za nie chorowanie, nie palenie itd?

Do oprawki

Związki zawodowe to demokratyczne organizacje kierowane przez samych pracowników w zakładzie pracy za pośrednictwem wybranych przez siebie liderów. Podstawowym zadaniem związków zawodowych jest energiczne reprezentowanie interesów pracowników. To związki negocjują z pracodawcą wysokość płacy roboczej i warunki pracy.

Monika

To może chociaż jakas nagroda za staż pracy. Jakaś dodatkowa premia do wypłaty.

Pracownik

Kierownik naprawdę wporzadku nie zastępca. Produkcja pracuje na zasadzie samodyscypliny wyuczonej jest się czym pochwalić i warto by było może ograniczyć zbędne wydatki typu pan nie widoczny zza pojemników i pan obslizglo a ich zarobki podzielić między dobre starając się pracownice, które pracują solidnie pomimo niskich stawek.

Ania
@Pracownik 25.10.2017 19:59

Liczysz na cuda. Tak się bienliczy pracownik produkcji wypadało by to w końcu zrozumieć. Tam liczy się tabelka cyferki jak plan nie idzie po myśli to z przymusu na urlop by statystyka się zgadzala. Jak przyjdzie co do czego to na szarym końcu pomyśli się o robolu na produkcji choć właśnie ten robił na górę zarabia na te nagrody które kontakt simon zdobywa !!!

My

Ja to mam nadzieję, że konsekwencje zostaną wyciągnięte i to konkretne. Kierowniku liczą na Pana wszystkie pracujące z Panią Zzzzz teraz i wcześniej kobiety które były gnębione i poniżane . Jak nie to załatwimy to inaczej już jest kilka osób które są skłonne złożyć zawiadomienie o mobbing

anonim

(usunięte przez administratora)

Same lenie :)

Może w tej sytuacji dowie się jak to jest...bo dobrze komentować innych i ich pracę, a tu sytuacja się obraca, teraz inaczej smakuje, prawda?

Zostaw opinię o kontakt-simon s.a. - Czechowice-Dziedzice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie kontakt-simon s.a.