Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o KARAN

Pracowałeś w firmie KARAN i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-09-27 17:06:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ten ośrodek jest naprawde dobry i potrzebny dla mlodych ludzi którzy zblądzili
zdjecie uzytkownika
xxx - 2010-06-08 17:26:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miałem możliwość spotkania się z młodzieżą z ośrodka KARAN w Elblągu oraz jego pracownikami. Młodzi ludzie, którzy "zagubili się" w obecnej rzeczywistości, pobyt w tym ośrodku traktują jako szansę na odnalezienie się. Podczas rozmowy jeden z nich powiedział, że znalazł tam zrozumienie, pomoc i wsparcie, a pobyt w tym ośrodku umożliwił mu uwolnienie się od uzależnienia i odnalezienie drogi na godne i szczęśliwe ułożenie sobie życia - ma już fajne plany na przyszłość. Pracownikami ośrodka są wspaniali ludzie - fachowcy w swojej dziedzinie. Zwracając się do nich o pomoc - nie zostaniesz sam ze swoim problemem.
zdjecie uzytkownika
ona - 2010-11-08 22:38:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wspanialy osirodek
zdjecie uzytkownika
mama, tata - 2011-02-07 23:21:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nasz syn leczy się w Elblągu. Z każdym miesiącem obserwujemy jak zmienia się na lepsze. Jesteśmy pełni nadziei, że wyzdrowieje. Warto zaufać kadrze, która wie co robi.
zdjecie uzytkownika
mama piętnastolatka - 2012-07-27 20:27:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Syn jest od 11 miesięcy w ośrodku bardzo się zmienił wciąż pracuje nad sobą i swoim uzależnieniem .Jest innym człowiekiem bardzo zmienił się to efekt pracy wspaniałych terapeutów i księdza Edwarda.Jestem ogromnie wdzięczna za ogrom pracy jaką wkładają każdego dnia i za atmosferę pełną ciepła i zrozumienia .To wspaniały ośrodek dzięki temu ,że pracują w nim wspaniali ludzie i.To dzięki nim moje dziecko staje się zupełnie nowym człowiekiem potrafiącym żyć bez narkotyków , stanie się wolnym człowiekiem.Polecam nie znam lepszego ośrodka.Wdzięczna i pełna nadziei mama.
zdjecie uzytkownika
milka - 2012-10-11 04:17:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To wspaniały ośrodek w którym mój syn całkowicie się zmienił . Minęło już klika lat po terapii i nie wrócił do nałogu . Układa sobie życie i trwa w swoich postanowieniach. SERDECZNIE DZIĘKUJĘ Z WSPANIAŁĄ PRACĘ I TRUDY WŁOŻONE PEZEWSPANIAŁEMU KSIĘDZU EDWARDOWI I CAŁEMU PERSONELOWI.
zdjecie uzytkownika
były - 2013-01-09 19:45:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chciałbym odradzić wszystkim rodzicom i osobom uzależnionym z tego ośrodka ponieważ byłem tam 2 miesiące jako osoba pełnoletnia ok 2 lat temu. Uzależniony byłem od marihuany. Teraz może wyjaśnię dlaczego. Po pierwsze zasady jakie są tam wprowadzone oraz konsekwencje nie są normalne a wszystko to przez katolicki system. Nie będę opisywał co tam się dzieje bo to się w głowie nie mieści. Dla mnie jako osoba słaba psychiczna było to na prawdę ciężkie przeżycie . Może 1 osoba na 20 ukończy leczenie jednakże osoby takie nie są normalne ponieważ widziałem parę takowych osób. Skończyło się tym że musiałem uciec ponieważ nie chcieli mnie wypuścić ani oddać mi moich rzeczy nawet dowodu osobistego więc uciekłem . Mój drugi ośrodek (ostatni) którego bardzo polecam jest Monar . Nie ma nic wspólnego z katolickim (usunięte przez moderatora). Tyle ode mnie...
zdjecie uzytkownika
patrycia-byly - 2013-03-25 19:57:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zacznijmy od tego że te zasady sa po to żeby nauczył się radzić sam w życiu,a ty p 2 miesiacach masz czelność (usunięte przez moderatora) takie herezje!
Również nie wydaje mi się ze osoby które ukończyły leczenie sa dziwne(czy jak ty sobie je tam nazywasz) bardziej.jest to tak ze jesli ty sam się nie zmenłes to nie zrozumiesz osoby zmienionej bo masz inne wartości(które wogóle nie powinny się nazywajc wartościami),niż osoba wyleczona.
DRODZY RODZICE TEN CHŁOPAK PRÓBUJE WAM POWIEDZIEĆ ŻE NAJLEPIEJ IŚĆ NA ŁATWIZNĘ
zdjecie uzytkownika
Adam - 2013-05-01 13:50:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam leczyłem się w tym ośrodku 6 lat temu. Nie wiem jak jest teraz ale tamte wspomnienia zostawiły w mojej psychice ogromną traumę(usunięte przez moderatora)a.Terapeuta a już wgl (usunięte przez moderatora) są traktowani tam jak bogowie.Pacjent mimo iż jest osobą pełnoletnią nie może sam zrezygnować z leczenia np kiedy chciał by zmienić ośrodek na inny nie ma takiego prawa.Wszelkie próby takiego działania są niwelowane aktami agresji ze strony starszych pacjentów którzy są pod ogromną presją tych pseudo terapeutów.Drodzy Rodzice w tym ośrodku wmawiają Wam że to jedyne miejsce na ziemi gdzie Wasze dzieci mogą wyjść na prostą i wygrać z tą przebiegłą chorobą! To jest NIE PRAWDA! Bardzo polecam ośrodki Monarowskie.Sam ukończyłem tam leczenie i od 4 lat jestem pełnym zapału i chęci do życia , zdrowym człowiekiem który ma pasje i cel w życiu! Takiego podejścia nauczyłem się w Monarze w Babigoszczy bardzo polecam ten ośrodek! Niestety z tego co wiem, osoby z którymi leczyłem się lata temu w Karanie wróciły do narkotyków.Nie dajcie się oszukać!
zdjecie uzytkownika
adam - 2013-05-16 08:46:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. A czy ktoś może napisać jak się pracuje w KARAN? Tak się składa że staram się tam o pracę i postanowiłem dowiedzieć się czegoś więcej na temat tego jak tam jest. Jakie tam warunki pracy są? Ile się zarabia i jaką umowę dają oraz na jaki okres się ją podpisuje? Bardzo proszę o pomoc osoby które tam pracują bądź pracowały.
zdjecie uzytkownika
askard - 2013-11-28 15:38:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
znam jednego psychologa co tam robil,jak zobaczyl cierpienie dzieci i rodzicow którzy maja tam dzieci to się poplakal i zwolnil!chyba ze jesteś sadysta i lubisz się znecac nad uczuciami rodziny????to wtedy ci się karan spodoba
zdjecie uzytkownika
Sara - 2013-12-08 20:08:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Askard - skoro twoje terapie w Niemczech były takie udane dziwię się, że musiałeś podejmować je aż dwa razy.
Na stronie Karanu są zdjęcia ośrodka nigdzie nie zauważyłam obrazów przerażającego Chrystusa. Po za tym z tego co mi wiadomo pacjentom nie podaje się żadnych leków psychotropowych, a neofici ośrodka radzą sobie podobnie do innych. Wobec tego co mi wiadomo wszystko co napisałeś jest stekiem bzdur.
zdjecie uzytkownika
jacek - 2013-12-10 13:53:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może ktos napisac cos na temat PRACY w karan, a nie ich terapiach? Na ile może liczyć terapeuta z małym doświadczeniem?
zdjecie uzytkownika
Smosik - 2014-04-12 00:27:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś z państwa przeglądających forum miał okazję pracować albo współpracować z Karanem? Chciałem się dowiedzieć jakie podejście ma kierownictwo, ponieważ chciałbym nawiązać z nimi współpracę... dziękuję za pomoc.
zdjecie uzytkownika
lukas - 2014-05-30 14:51:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Smosik, no i jak, rozpocząłes współprace z KAren, wszystko przebiegło bez problemów, czy masz jakies ale?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KARAN
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x