brak logo

KARAN

Elbląg

Opinie o KARAN

anonim 2009-09-27 17:06:16
ten ośrodek jest naprawde dobry i potrzebny dla mlodych ludzi którzy zblądzili
1
xxx 2010-06-08 17:26:56
Miałem możliwość spotkania się z młodzieżą z ośrodka KARAN w Elblągu oraz jego pracownikami. Młodzi ludzie, którzy "zagubili się" w obecnej rzeczywistości, pobyt w tym ośrodku traktują jako szansę na odnalezienie się. Podczas rozmowy jeden z nich powiedział, że znalazł tam zrozumienie, pomoc i wsparcie, a pobyt w tym ośrodku umożliwił mu uwolnienie się od uzależnienia i odnalezienie drogi na godne i szczęśliwe ułożenie sobie życia - ma już fajne plany na przyszłość. Pracownikami ośrodka są wspaniali ludzie - fachowcy w swojej dziedzinie. Zwracając się do nich o pomoc - nie zostaniesz sam ze swoim problemem.
1
ona 2010-11-08 22:38:37
wspanialy osirodek
mama, tata 2011-02-07 23:21:08
Nasz syn leczy się w Elblągu. Z każdym miesiącem obserwujemy jak zmienia się na lepsze. Jesteśmy pełni nadziei, że wyzdrowieje. Warto zaufać kadrze, która wie co robi.
mama piętnastolatka 2012-07-27 20:27:08
Syn jest od 11 miesięcy w ośrodku bardzo się zmienił wciąż pracuje nad sobą i swoim uzależnieniem .Jest innym człowiekiem bardzo zmienił się to efekt pracy wspaniałych terapeutów i księdza Edwarda.Jestem ogromnie wdzięczna za ogrom pracy jaką wkładają każdego dnia i za atmosferę pełną ciepła i zrozumienia .To wspaniały ośrodek dzięki temu ,że pracują w nim wspaniali ludzie i.To dzięki nim moje dziecko staje się zupełnie nowym człowiekiem potrafiącym żyć bez narkotyków , stanie się wolnym człowiekiem.Polecam nie znam lepszego ośrodka.Wdzięczna i pełna nadziei mama.
1
milka 2012-10-11 04:17:58
To wspaniały ośrodek w którym mój syn całkowicie się zmienił . Minęło już klika lat po terapii i nie wrócił do nałogu . Układa sobie życie i trwa w swoich postanowieniach. SERDECZNIE DZIĘKUJĘ Z WSPANIAŁĄ PRACĘ I TRUDY WŁOŻONE PEZEWSPANIAŁEMU KSIĘDZU EDWARDOWI I CAŁEMU PERSONELOWI.
1
były 2013-01-09 19:45:54
Chciałbym odradzić wszystkim rodzicom i osobom uzależnionym z tego ośrodka ponieważ byłem tam 2 miesiące jako osoba pełnoletnia ok 2 lat temu. Uzależniony byłem od marihuany. Teraz może wyjaśnię dlaczego. Po pierwsze zasady jakie są tam wprowadzone oraz konsekwencje nie są normalne a wszystko to przez katolicki system. Nie będę opisywał co tam się dzieje bo to się w głowie nie mieści. Dla mnie jako osoba słaba psychiczna było to na prawdę ciężkie przeżycie . Może 1 osoba na 20 ukończy leczenie jednakże osoby takie nie są normalne ponieważ widziałem parę takowych osób. Skończyło się tym że musiałem uciec ponieważ nie chcieli mnie wypuścić ani oddać mi moich rzeczy nawet dowodu osobistego więc uciekłem . Mój drugi ośrodek (ostatni) którego bardzo polecam jest Monar . Nie ma nic wspólnego z katolickim (usunięte przez moderatora). Tyle ode mnie...
3
patrycia-byly 2013-03-25 19:57:15
Zacznijmy od tego że te zasady sa po to żeby nauczył się radzić sam w życiu,a ty p 2 miesiacach masz czelność (usunięte przez moderatora) takie herezje!
Również nie wydaje mi się ze osoby które ukończyły leczenie sa dziwne(czy jak ty sobie je tam nazywasz) bardziej.jest to tak ze jesli ty sam się nie zmenłes to nie zrozumiesz osoby zmienionej bo masz inne wartości(które wogóle nie powinny się nazywajc wartościami),niż osoba wyleczona.
DRODZY RODZICE TEN CHŁOPAK PRÓBUJE WAM POWIEDZIEĆ ŻE NAJLEPIEJ IŚĆ NA ŁATWIZNĘ
1
Adam 2013-05-01 13:50:22
Witam leczyłem się w tym ośrodku 6 lat temu. Nie wiem jak jest teraz ale tamte wspomnienia zostawiły w mojej psychice ogromną traumę(usunięte przez moderatora)a.Terapeuta a już wgl (usunięte przez moderatora) są traktowani tam jak bogowie.Pacjent mimo iż jest osobą pełnoletnią nie może sam zrezygnować z leczenia np kiedy chciał by zmienić ośrodek na inny nie ma takiego prawa.Wszelkie próby takiego działania są niwelowane aktami agresji ze strony starszych pacjentów którzy są pod ogromną presją tych pseudo terapeutów.Drodzy Rodzice w tym ośrodku wmawiają Wam że to jedyne miejsce na ziemi gdzie Wasze dzieci mogą wyjść na prostą i wygrać z tą przebiegłą chorobą! To jest NIE PRAWDA! Bardzo polecam ośrodki Monarowskie.Sam ukończyłem tam leczenie i od 4 lat jestem pełnym zapału i chęci do życia , zdrowym człowiekiem który ma pasje i cel w życiu! Takiego podejścia nauczyłem się w Monarze w Babigoszczy bardzo polecam ten ośrodek! Niestety z tego co wiem, osoby z którymi leczyłem się lata temu w Karanie wróciły do narkotyków.Nie dajcie się oszukać!
adam 2013-05-16 08:46:54
Witam. A czy ktoś może napisać jak się pracuje w KARAN? Tak się składa że staram się tam o pracę i postanowiłem dowiedzieć się czegoś więcej na temat tego jak tam jest. Jakie tam warunki pracy są? Ile się zarabia i jaką umowę dają oraz na jaki okres się ją podpisuje? Bardzo proszę o pomoc osoby które tam pracują bądź pracowały.
1
askard 2013-11-28 15:38:20
znam jednego psychologa co tam robil,jak zobaczyl cierpienie dzieci i rodzicow którzy maja tam dzieci to się poplakal i zwolnil!chyba ze jesteś sadysta i lubisz się znecac nad uczuciami rodziny????to wtedy ci się karan spodoba
Sara 2013-12-08 20:08:54
Askard - skoro twoje terapie w Niemczech były takie udane dziwię się, że musiałeś podejmować je aż dwa razy.
Na stronie Karanu są zdjęcia ośrodka nigdzie nie zauważyłam obrazów przerażającego Chrystusa. Po za tym z tego co mi wiadomo pacjentom nie podaje się żadnych leków psychotropowych, a neofici ośrodka radzą sobie podobnie do innych. Wobec tego co mi wiadomo wszystko co napisałeś jest stekiem bzdur.
1
jacek 2013-12-10 13:53:30
Może ktos napisac cos na temat PRACY w karan, a nie ich terapiach? Na ile może liczyć terapeuta z małym doświadczeniem?
Smosik 2014-04-12 00:27:43
Czy ktoś z państwa przeglądających forum miał okazję pracować albo współpracować z Karanem? Chciałem się dowiedzieć jakie podejście ma kierownictwo, ponieważ chciałbym nawiązać z nimi współpracę... dziękuję za pomoc.
lukas 2014-05-30 14:51:47
@Smosik, no i jak, rozpocząłes współprace z KAren, wszystko przebiegło bez problemów, czy masz jakies ale?
sztyga 2014-12-04 01:24:07
Jakoś ludzie z tego forum pytający o race często znikają i już ich nie ma, czy to znaczy że gdzies się załapali do pracy w Karanie? Jestem ciekawy jak wygląda tam sytucja z wewnątrz nie od strony klientów/pacjentów a od strony pracownika i wynagrodzenia oraz warunków pracy. Jeśli ktoś tam się dostał ostatnio prosze o info
Sztk 2015-02-04 09:07:02
Na dobrą sprawę nazwa powinna brzmieć Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej Młodzieżowy Ośrodek Terapeutyczny KARAN Dom Zacheusza. Z tego co można zaobserwować to opinie o KARANie nie są złe - są przeciętne. Nie mniej jednak nie mają swojej strony internetowej, bądź została ona zlikwidowana. W takim przypadku ciężko myśleć o racjonalnym działaniu.
Anka 2015-02-20 02:26:27
Mają swoją stronę internetową wystarczy wpisać w wyszukiwarce Karan Elbląg.
1
Mazer 2015-07-17 09:42:33
A czy ktoś próbował do nich aplikować - ma to jakikolwiek sens w chwili obecnej bo od dłuższego czasu nie widziałem żadnej oferty pracy do nich. Czy rekrutacji nie prowadzą czy nie muszą bo nie mają aż tak częstych rotacji? Wydaje mi się, że ten pracodawca jest w miarę rozsądny i warunki oferuje w miarę przyzwoite.
tomek 2015-08-31 13:29:47
no jasne, że mają swojego maila, pojawia się tylko pytanie dlaczego nie ma u nich żadnej zakładki aplikacyjnej ani informacji odnośnie rekrutacji tak naprawdę dziwna sparawa, firma nie daje w ogóle ogłoszeń, moze mają jakąś rekrutacje wewnętrzną trudno powiedziec, może ktoś z pracownikóe da rade się wypowiedzieć...
dana 2015-10-28 21:49:46
mój syn jest w tym ośrodku i nie mógł trafić lepiej jestem bardzo zadowolona z wyników terapi,widzę jak funkcjonuje i jak terapełci pomagają mu zrozumieć co spowodowało że tak się zagubił.Po powrocie ze zjazdów ja równiesz mam więcej nadziei i posiadam większą wiedzę na temat tej strasznej choroby.
1
tomek 2015-10-29 01:49:17
super @dana, że masz taką opinie o nich, właśnie sam słyszałem, z eu ncih zatrudniają specjalistów z prawdziwego zdarzenia no i jak widać przynosi to założone efekty, co bardzo mnie cieszy bo sam chce się zatrudnić u nich. Podbno zawsze pracownicy u cnih moga liczyć na jakiś lunch w cenie pracy oczywiście.
Natalka 2015-12-08 19:37:47
hej mozesz mo cos wiecej powiedziec na temat tego osrodka? ;)
megi 2015-12-08 22:40:20
a gdzie slyszales ze zatrudniaja bo jezeli to prawda co mowisz to ja z checia dowiem sie czegos wiecej i zglosze sie do nich, poniewaz mam wykzta;cenie pedagogiczne oraz doswiadczenie terapeutki
jjjj 2016-04-04 12:22:59
Witam Chcialem wszystkim rodzica odradzic umieszczanie tam swojego dziecka to co sie tam wyrabia jest co najmniej chore zasady tam panujace maja na celu tylko upokorzyc "pacjenta" znecanie sie nad ludzmi jest tam na porzadku dziennym. DRODZY RODZICE JESTESCIE ZADOWOLENI BO WAMI MANIPULUJA a jak wasze dziecko sie naprawde tam czuje nie macie bladego pojecia bo ma zakaz tego mowienia jak i o zasadach tam panujacych . W przypadku gdy by wam powiedzial zostanie surowo ukarany po zjezdzie. Szczerze nie wiem jakim trzeba byc czlowiekiem by umiescic tam swoje dziecko lepiej sie nim zajmijcie a nie wysylajcie go do tego horrou .
haiako 2016-04-17 23:00:55
no i jak obecnie takie sytaucja są rozwiazywane, ktoś wie?
lika 2016-05-18 10:45:13
jjjj; wiesz ja nie chce wnikac w kompetencje niektorych specjalistow czy wychowwacow, wiem ze jako rodzicwi sie pewne metody nie podobaja ale maja za zadanie byc stutecznymi, dlatego moze tak slabo ocenaicie ich dzialania, ale pracuje tam wykwalifikowana kadra wiedza co robia
Wmw 2016-06-04 14:29:30
Terapia to ciężka praca nad sobą a nie ośrodek wypoczynkowy i jeżeli chcesz jechać po najmniejszej linii oporu to możesz żyć tak dalej. Nie podobają się zasady gdy kos nie chce się leczyć. Mówisz o tym że rodzice nie maja pojęcia jak się dziecko czuje a dobrze że żaden narkoman nigdy nie patrzył na uczucia własnych rodziców, a jeżeli uważasz,że zwracają na to uwagę to jest to fikcja. O horrorze to ty nie masz pojęcia, bo przez całe życie robiąc wszystko żeby ktoś ci trzymał palec równo w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to każdy chciałby żyć. Są byli pacjenci, którzy piszą z więzień i żałują ze nie wykorzystali tu szansy. Zastanów się jak bardzo jetes zaburzony zanim wystawisz kolejna opinie na temat miejsca które pomogło wielu osobom
1
EDWG 2016-06-04 22:41:09
Jako osoba która ukończyła terapię w Karanie Elbląg wypowiem się trochę na temat wypowiedzi (jjjj) .. Co do zasad owszem obowiązywały tam , ale to nauczyło mnie bardzo wielu dobrych manier zachowań i podejścia , sensem życia . Terapia NIGDY nie ponizala mnie ale też nie chcwalila moich nagannych zachowań gdy przyjechałam jako bardzo zaburzona osoba do ośrodka ... Co do manipulacji - KŁAMSTWO , pozatem "pacjenci " mogą opowiadać o tym , że źle się czują . Dziecko zazwyczaj czuje się źle z powodu początkowego głodu narkotykowego i trudno jest odnaleźć się w normalnym trybie życia gdy przed ośrodkiem łamało się stertę zasad (a raczej w ogóle ich nie było) . Gdy byłam jeszcze pacjetka wspominam ze nienawidzilam tej placówki , tesknilam za "wolnością" narkotykami , bojkami i fałszywym tokiem myślenia ze wszystko mi wolno. Po paru miesiącach uświadomiłam sobie ze te zasady i konfrontację ze strony terapii nie są daremne zauważyłam swoją zmianę na lepsze , dziś (rok po terapii) dziękuję moim rodzica ze postawili na ten ośrodek. Jestem wdzięczna temu miejscu ze znalazłam swój sens życia bez brania .... Dziś dostrzegam je jako dar , czasem trzeba w swoim życiu przeżyć cos ciężkiego aby to nas umocniło , drodzy rodzice jeśli naprawdę kochacie swoje dzieci, pamiętajcie miłość to nie tylko głaskanie po głowie ale także otrzasniecie swoim dzieckiem gdy postępuje źle.
1
Przemo 2016-06-05 00:07:25
Horror to Pan / Pani może mieć co najmniej z cpunem którego hoduje w domu . Terapeuci z tego ośrodka to jedni z najlepszych w Polsce bo nie mają na celu Nas upokorzyc tylko nam pomóc . Leczylem się tam prawie dwa lata gdybym tam nie trafił dziś pewnie bym już nie żył albo siedział w kryminale nie wiem bo na szczęście do tego nie doszło . Fakt zasady są twarde ale bez zbędnego pierdzielenia. Gdyby była czy tam był pan/pani lepiej poinformowany to wiedziałoby że przeważnie na pierwszym zjeździe pacjenci opowiadają rodzicom o zasadach jak i również uzalaja się jak im źle i nie dobrze ale gdyby nie te zasady które zostały tam nam wpojone to dziś np ktoś by Ci spalił dom samochód albo skopal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak kto woli . Tyle w tym temacie. Dziękuję i nie pozdrawiam .
1
Krysia 2016-06-14 03:15:42
Co tu dużo pisać o kompetencjach kadry ośrodka Karan, żeby ubiegać się o pracę w ośrodku terapeutycznym trzeba mieć albo magistra psychologii albo tytuł specjalisty terapii uzależnień, a żeby go zdobyć trzeba wcześniej ukończyć studia magisterskie z konkretnych kierunków np. pedagogika. Każdy ośrodek w Polsce ma w tej sprawie te same wymagania, bo są one wymaganiami NFZ.Jeśli ktoś nie posiada takiego wykształcenia nie może być terapeutą.Oczywiście nie dotyczy to ośrodków prywatnych, które rządzą się swoimi prawami.
1
Kleo 2016-06-22 10:16:41
Proszę o kontakt. Bardzo bym chciała porozmawiać na temat, który pruszyłeś.
Zostaw swoją opinię o KARAN - Elbląg
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KARAN