INDMONT sp. z o.o. sp. komandytowa

Kraków

Opinie o INDMONT sp. z o.o. sp. komandytowa

anonim 2011-01-18 17:08:09
Firma INDMONT wiarygodna, pracują w Niemczech, ubezpieczają pracowników socjalnie w niemieckim AOK i BGM ubezpieczenie wypadkowe. Płacą nieźle ,mają kontrakty na okrągło.
zawik 2012-07-23 19:43:42
Mam pytanie . co sądzicie o firmie INDMONT? jest ona wypłacalna? dostałem propozycję pracy zagranicą i chce uzyskać więcej informacji o tej firmie
2
bolo 2012-09-04 20:37:15
chciałbym dowiedzieć się co to jest za robota w Niemczech i czy jest tam akort
meteor 2012-10-02 17:30:10
musieli cie pogonić albo cie nie przyjeli. Jakby było tak źle to by 200 ludzi u nich w niemcach nie pracowało chyba nie.No hyba że robia w łańcuchach.
Zyziu 2012-10-03 14:33:09
Jaka jest stawka godzinowa w INDMONT w Euro netto ?
oll 2012-10-04 15:25:20
8 euro na ręke za godzine
zenekk 2012-10-05 19:42:16
Placa dobrze szkoda tylko ze miala byc praca od lipca napewno bedzie w lipcu nie bylo,potem napewno pod koniec lipca a tu jest poczatek pazdziernika i pracy nadal nie ma .....co z wami sie dzieje????powiedzcie konkretnie kidy bedzie wyjazd a nie bedzie na 100%w lipcu praca a tu jest pazdziernik i nadal nic!!!!!!!


P.s. Jak macie namiary na inna firme dajcie znac.
3
kaz 2012-10-07 22:04:37
mam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] - 2012-09-02 09:11:05

Podczas rozmowy zapewniają, że kontrakty to minimum 3 m-ce lub pół roku, jedziesz na miejsce i możesz zjechać po 3-ch dniach lub po dziesięciu.

W Krakowie zapewniają również, że podatki płacą w Niemczech, a tu w lutym przychodzi tobie pit z Polskiego urzędu skarbowego.
Z tego co wiem to firma polska musi wystawiać polakom pit do polskiej skarbówki bez względu gdzie pracowali za granicą czy w Polsce.
1
gall 2012-11-13 11:28:04
anonim - 2011-03-09 21:17:34

Co ty za głupie bzdury piszesz pracowałem u nich w niemczech i nie byłem ubezpieczony to czysta fikcja
To ty bzdury piszesz gdyby nie ubezpieczenie i super opieka szpitalna w niemczech to by już dawno było po koledze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kufel 2012-12-25 21:25:48
firma super wypłacalni i nie piszcie głupot że nie ubezpieczają bo ja tam pracuje już kilka lat i od początku mnie ubezpieczają ,
i znowu bez roboty 2013-05-28 18:08:28
anonim - 2013-05-20 23:19:32

A jak teraz pracuje się w Indmont? Bardzo proszę o pomoc bo za parę dni idę tam na rozmowę kwalifikacyjną i postanowiłem dowiedzieć się czegoś więcej ale widzę że ostatnie opinie są z 2012 roku. Ile tam się teraz zarabia? Chodzi mi o średnie, przeciętne zarobki miesięczne. Jaka jest umowa i na ile jest podpisywana?
A do jakiej pracy tam idziesz, bo z tego co wiem to wyjazdów za bardzo nie ma. Ja przepracowałem od stycznia do września 2012 i czekam na wyjazd do dzisiaj. Z tego co się orientuję to w podobnej sytuacji jest co najmniej kilkunastu jak nie kilkudziesięciu pracowników. Pozdr.
becia 2013-06-13 09:43:20
Tak w tej firmie dobrze sie pracuje a raczej pracowało bo teraz jest bardzo ciężko obiecują wyjazdy z miesiąca na miesiąc i nie ma .Co się podziało tego nikt nie wie.Miejmy nadzieje że się coś zmieni i dadzą ludziom popracować.
jacek 2013-07-29 09:44:12
Jagar a dokładniej to co masz na myśli pisząc tak o pracy w Indmont? No i ile się zarabia miesięcznie?
bogdan 2013-09-16 20:28:47
Witam. Zastanawiam się nad pracą w tej firmie. Czy ktoś może mi tutaj napisać na temat tego jakie są tam zarobki?
JOSZKO 2014-02-10 09:58:46
Ludzie dajcie,sobie spokój z ta firmą.Szkoda pieniędzy na telefony,bo panowie którzy je odbierają robią z ludzi głupków.Ciagle ta sama gadka.....Cos bedzie prosze zadzwonic w póżniejszym czasie,może za tydzień,albo za dwa.I tak w koło.Pracuje u nich parę osób,głównie same rodziny.Ojcowie z synami,bracia,szwagry wujkowie, głównie ze wsi.Robia w zimie,a na wiosne siewy w polu,i oni jeżdżą do domów.a jeżeli jest ktos z miasta,to nie chcą go puscić do domu.I ciągle przeprowadzki z miejsca na miejsce.Stawka od lat ta sama 8 euro.No i zrzuta na paliwo na dojazd do pracy.Nigdy sie z takim czyms nie spotkałem.Jedynie co moge powiedzieć to to że wypłata na czas i nie oszukują na kasie.Ogólnie........NIE POLECAM.....Jest teraz dużo innych lepszych firm.Jeżeli chcesz,się przekonać jak jest naprawdę to jedż........a będziesz żałował...
Pracuś 2014-02-26 08:51:10
Panowie czy w umowie o prace są wpisane stawki ,diety i co ile zjazd do domu.
Jakie warunki hotelowe czy pokoje 2 osobowe albo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po 10 w pokoju.
Czy zapewniają ubrania robocze.A czy umowy śmieciowe czy konkretne???????
bolo 2014-02-28 19:50:35
Myślę ,że jeśli jesteś fachowcem z odpowiednimi uprawnieniami ,to daj sobie spokój.Poszukaj pracy bez takich pośredników jak ta firma, której właściciele bogacą się na takich naiwniakach jak ty.
wielbiciel firmy 2014-02-28 20:26:22
Co do opisywanej firmy, jeśli tam pracujesz jest wszystko ok, wynagrodzenie wypłacane w całości, płacą za należy urlop, wszystko pięknie tylko musisz tam pracować.... Ale aby się do nich dostać to najpierw musisz czekać długie lata , panowie (usunięte przez administratora)są niepoważni, wczesniej ktoś napisał że mają ludzi za (usunięte przez administratora), i to jest prawda . Mówią że robota tuż tuż i tak mijają kolejne miesiące tam mają robotę tylko dla swoich którzy wciągają również swoich. Nawet jeśli udało ci się wyjechać na długi trzy tygodniowy kontrakt nie spodziewają się kolejnego no chyba że sobie o tobie przypomna z super propozycją dzwoniąc np. 20 grudnia i proponują wyjazd od 24 do 30 czy nie myślicie że ktoś tu wymaga leczenia , tylko się zastanawiam który PAN i w jakim szpitalu szkoda tylko tych ludzi którzy czekają ja też tak czekalem....... no może bym nie czekał ale co bym musiał zrobić może spotkać się z którymś z tzw kierowników i dać prezencik.... może ....szkoda tylko że szef o niczym nie wie , a może się myle. Podsumowując super firma dla czekających (usunięte przez administratora).
1
kufelek 2014-04-23 17:32:16
masz kolego racje czekasz jak ma skazanie zadzwoniom albo i nie a co do prezentów teraz100 euro na głowe takom mają stawke jak niedasz to czekasz jak głupek pozdrawiam wszystkich oczekujących na zbawienny telefon
1
bolo 2014-04-24 19:21:57
Coś mi się wydaje ,że odpowiadam na post napisany przez samych właściceli, którzy chcą w ten sposób pokazać jak wszyscy potencjalni kandydaci na pracowników modlą się o pracę w Indmont.
bolo 2014-04-30 14:14:37
A czy nie zauważyłeś ,że na tym forum pozostają jedynie opinie, które przedstawiają firmę Indmont jako marzenie dla niektórych ( co za filantropia właścicieli, jacy oni są dobrzy),pomimo tego że niejeden już się przekonał że rzeczywistość jest zupełnie inna niż to co pracodawca obiecuje na wstępie.Właściciele regularnie usuwają to co im nie pasuje, zmieniają treści wypowiedzi.Policz sobie ile jest teraz wypowiedzi na forum a ile powinno być wg informacji u góry. Pracowałem tam to wiem.
1
DAREK 2014-05-31 21:37:57
PANOWIE PRACOWNICY CZY KTOS Z WAS ZNA ''KADAFIEGO'' PONOC PRACOWAL W INDMONCIE I DAL MI NAMIARY NA TA FIRME CHWALIL ICH BARDZO
Bolo 2014-07-18 14:03:07
Indmont=administratorzy=właścicielka
4
DAREK 2014-08-12 20:30:36
rozmawialem z nim w hucie miedzi glogow chwalil indmont za dobre warunki pracy solidne wynagrodzenie za efektywna prace tylko te wyjazdy nie do konca zgrane z rzeczywistoscia w tamtym czasie pracownik HPR
ktoś 2014-09-27 06:58:10
Reklama przeklejona z innego portalu i po co.Przecież to bez sensu,zwłaszcza to"młode i dynamiczne przedsiębiorstwo"-śmieszne.
Maciek 2014-10-02 15:15:14
Tez na Glogowie o nich ozmawialem. Trzech pojechalo i narazie nie narzekaja. Ja tez pobuje ale nagle telefon Szymona z ucichl. Nie odbiera, nie odpisuje. Czyli co(?)
Joszko 2014-10-20 09:50:08
Odpowiadam dla ( usunięte przez administratora )sobie spokój z firmą Indmont.Szukają,przysłowiowych....jeleni na parę dni do pracy.A szczególnie przed świętami,ponieważ garstka ludzi którzy tam pracują,zjeżdżają na święta i nie ma kto pracować.Wiele osób,już się o tym przekonało.Panowie którzy zajmują się werbunkiem,i rekrutacją,oszukują ludzi mówiąc że praca stała,stabilna i na długo.Jest to ....wielka ściema.Poza tym trzeba się składać na paliwo za dojazdy do pracy.Myślę że wiele osób zdąży przeczytać opinię zanim zostanie ona usunięta,tak jak i inne opinie.Szukajcie innych,bardziej płatnych firm.Teraz otworzył się rynek,pracy.A jeżeli ktoś chce zrobić sobie wycieczkę do Niemiec....to może się tam przyjąć.
ktoś 2014-10-28 18:17:08
Czy ty czasem nie jesteś adwokatem właścicieli albo po prostu dokładnie nimi?
mikołaj 2014-12-08 14:37:33
ja nie widziałem niestety żadnej ofert spawaczych w niemczech, a sam bym chętnie pojechał, bo własnie znajomy mojego kolegi tam był i strasznie zachwalał, że stwki to są w ogóle nieporównywalne za bardzo z tymi co w kraju i też warunki miał bardzo dobre, a ja też mam doświadczenie, więc sądziłem, że moge spróbować.
1
mary 2015-01-22 23:27:51
panowie tam tylko pracują znajomi znajomych, rodzinne koligacje,i jest tak naprawdę jak opisujecie,można czekać na telefon nawet pół roku,albo zjechać do Polski na 2 lub 3 miesiące i nikogo nie obchodzi to że masz umowe nawet na 2 lata.Płacą składki i podatki w Niemczech,to fakt.Zarobki żadna rewelacja 8-10EUR chyba ,że masz dzieci to należy ci się rodzinne 180 EUR na jedno dziecko.
reks 2015-03-14 21:44:06
Teraz w Niemczech jest minimalna stawka 8,5 euro, to jak zmieniły się te stawki z 8-10? Nadal jest tyle, tylko, że dolny prób podskoczył o 50 eurocentów, czy w ogóle nic sie nie zmieniło? Są do tego jakieś premie do zgarnięcia, diety, czy cokolwiek, czy tylko kasa na dziecko jest możliwa? Pozdrawiam.
1
Wiesiek 2015-09-20 21:09:25
Pracuje u nich od 8 lat właśnie dlatego że nigdy nie miałem problemów z pensją.
Coś mi się wydaję że dałeś ciała i masz pretensje do wszystkich.
tg 2015-09-22 18:00:06
Wiesz co myślę że pracujesz tam nawet od początku (jako kto sam wiesz) a teraz starasz się złagodzić krytyczne opinie.
Robson 2016-02-18 16:44:26
witam wie ktos ile placa na exporcie?ile dostaja na godz monterzy i ile spawacze?piszta
karnister 2016-05-10 10:50:50
hahahaha 2-3 lata doświadczenia , tacy niby monterzy to nawet rury nie potrafią dobrze wytrasować już nie mówiąc o jej prostym ucięciu znam kilku z własnej autopsji .Gdzie oni nie byli co nie robili a w praktyce to tylko sztuki bez pojęcia daj mu izometryk to gamoń nawet nie potrafi kierunku znaleść . Mam17 letnie doświadczenie i też czasami się pomylę i niech mi nikt nie piepszy że po 3 latach to z niego monter ....Pozdrawiam
3
zbycho 2016-06-18 10:43:28
@karnister no ale chyba jakoś trzeba zacząć, też 15 lat temu miałeś 2letnie doświadczenie. Tego nie pamiętasz? ;)
1
Zostaw swoją opinię o INDMONT sp. z o.o. sp. komandytowa - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie INDMONT sp. z o.o. sp. komandytowa