brak logo

SPX Flow Technology Poland Sp. z o.o.

Bydgoszcz

Opinie o SPX Flow Technology Poland Sp. z o.o.

TIG 2016-04-13 21:31
Spawacz TIG 141 doswiadczenie w spawaniu konstrukcji aluminiowych jak i spawanie w kwasie zbiorniki itp jakie zarobki?
Zainteresowany 2016-04-21 19:15
Witam, moglby sie ktos wypowiedziec na temat specyfiki pracy na cnc, oraz jakie zarobki wsrod ''starych'' pracownikow? Z gory dziekuje i pozdrawiam
14
bezrobotny 2016-04-25 11:48
Witam. Chciałbym się dowiedzieć jakie benefity poza pensją oferuje firma? Prywatna opieka medyczna, ubezpieczenie grupowe? Są wypłacane wczasy pod gruszą albo jakieś dopłaty do urlopu "letniego"?
5
On 2016-05-09 18:33
Słabo gościu jak masz papier i praktykę to spierdalac z Polski w tydzień na NL zarobisz to co w miesiąc w PL czytam opinie to jakas masakra firmy mają pieniądze tylko nie chcą płacić bo wiedzą jakie stawki są w bdg na rynku Niemcy szukają elektryków, spawaczy,monterów trzeba trochę odwagi a napewno się uda !
3
jason 2016-05-24 13:19
Witam!

NA chwile obecna pojawilo sie ogloszenie na lidera magazynu... Jakies opinie? jakie stawki proponuja?
16
pasza10 2016-06-07 08:56
"panie Jacku morze zatrudnić" może stąd twoje negatywne podejście?
lukas 2016-06-29 18:49
Witam. Słyszałem że firma szuka operatorów cnc, czy po okresie probnym można liczyć na 4500 brutto - tokarz cnc z 9letnim stażem?
Na który dział najlepiej trafić???
Pozdrawiam Łukasz
2
Dobra rada 2016-07-06 13:09
Proszę złożyć CV w rekrutacji. Czegóły lepiej poznać osobiście na rozmowie rekrutacyjnej aniżeli na forum.
morgan 2016-08-02 20:43
stwaka okolo 3200brutto wymagania mig plus tig
arczi 2016-08-07 12:24
witam mam pytanie o magazyn. Jak wyglada tam praca i na jakie zarobki można liczyc? Doswiadczenie na wozkach jest 6 lat . Pozdrawiam
bylem_widziałem_omijać 2016-09-01 14:54
Rekrutacja w tej firmie to jakaś porażka. Po odbytej rekrutacji widać ewidentnie, że firma szuka taniej siły roboczej w Polsce i dlatego tu przenosi produkcję. I kto by pomyślał, że tak duża firma będzie oszczędzać na ludziach, ale to znak naszych czasów: inwestycje w nieruchomości, maszyny a nie w prawdziwy kapitał jakim są ludzie. Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd. Omijać.
14
:) 2016-09-03 10:21
Potwierdzam słowa kolegi powyżej. Stanowisko szlifierz i na początek 1800 zł plus jakis marny socjal, jedyny pozytyw to stołówka i obiady chyba po 5 zl. Kierownik od razu przy pierwszym spojrzeniu widac ze mial focha, ze raczył mu ktos przeszkodzić tym, ze przyszedł na wcześniej umówiona rozmowę. Wielka firma z pięknymi obiektami ale niestety stawka zaproponowana zwaliła mnie z nóg. Polska to niestety Chiny Europy.
7
xxxx 2016-09-04 13:39
Witam chciałbym wysłać tam cv jako magazynier czy może ktoś powiedzieć jakie są tam stawki??
Dzieki
cncoper. 2016-09-05 18:04
Witam , może ktoś podać mail do firmy żeby wysłać CV !!!!!!!
2
Byłem_widziałem_polecam 2016-09-11 09:09
co za bzdury....heheh polecam udać się samemu na rozmowę aniżeli opierać się na komentarzach innych....
1
spawacz mig 2016-09-18 15:38
Pracuje na parku przemysłowym jako spawacz MIG. Zarobki 3200 brutto nie są takie złe?? chyba sobie żarty robicie. Słabe zarobki. To są podstawowe zarobki....premie są jakieś czy nie???
Bo ja pracuje jako spawacz mig.Mam podstawowej pensji 15 brutto ale jak dorzucę do tego premie od wyrobu to wychodzę koło 30 (zależy jaki miesiąc) .Czy ta pensja jest podstawową pensją????
NN 2016-09-18 20:12
idiota
wiolaw 2016-09-21 10:57
heyka Ludki czy macie jakiś kontakt do działu kadrowego przez email? chce złożyć Cv
HUBar 2016-09-27 23:06
premię dostają ludzie z rodziny lub bliścy znajomi
7
pracujacy 2016-10-19 22:22
tam z dnia na dzien gorzej ... jak mi na szkoleniu Pani Joan.. J. wywaliła ze firma jest calym jej zyciem ( a nie rodzina ) to prawie z krzesła spadłem. samo kolesiostwo do okoła, nie masz znajomych w firmie to na bonusy nie masz co liczyć.
9
Baba 2016-10-20 17:20
Witam!Pracuję jako operator wózka widłowego w Unilever,czy w tej firmie (SPX) jest możliwość pracy na tym stanowisku?Jakie są tak naprawdę zarobki o czy jest socjal?No i jak to wygląda z umową o pracę
anonim12 2016-10-25 16:49
Jako operator CNC średnie zarobki to 3000 tyś netto! (na rękę) Masz doświadczenie ! Wołaj od 3 tyś na rękę w górę!
Praca banalna, nie jest ciężko, nikt Cię nie goni. Pracujesz na jednym lub nie kiedy dwóch stanowiskach i produkujesz cały czas te same detale na okrągło. Zależy, gdzie trafisz. Jeżeli nie chcesz się rozwijać to jest firma dla Ciebie. Jeżeli masz ambicję i chcesz dążyć do bycia lepszym to szukaj w innym miejscu.
Firma oferuje dodatki w postaci karty fit profit , opiekę medyczną w niskiej cenie w Lux-med i tanie obiady na stołówce.
3
pracuje wiec wiem 2016-11-04 22:45
nie mamy laserów i raczej nie będzie.
pracownik 2016-11-08 09:53
Ciekawe ile majstrów tutaj wypisuje takie cukierkowe bajki. Jak lubisz mieć przełożonych darmozjadów co w 80% nie znają się na robocie to wal prosto do tej firmy. Będziesz miał brygadzistę, majstra, kierownika nad sobą co będą stać i przyglądać się co robisz. Zakład pełen intryg i własnych interesów, dyrekcja tego nie chce widzieć. Możesz pracować bardzo dobrze, mieć wiedzę, chęci ale jak majstrowi lub kierownikowi nie spodobasz się z twarzy to będą dołki pod tobą kopać. Lepiej donosić i raportować kto co źle robi. Jeszcze trochę to pojawi się opcja w SAPie "Raport do kierownika - uprzejmie donoszę". Zarobki zależnie od działu na maszynach trochę lepsze na montażu gorsze. Super socjal jedna dwie premie brutto po 180zł w ciągu roku i talony na święta Bożego Narodzenia. Premii od osiągów nie ma, jedynie jak wychodzisz u majstra to pozwoli Ci zostać na nadgodzinach ale o sobocie co płacą 100% zapomnij. Ewentualnie powiedzą, że możesz przyjść na 2h. Jedyne co jest normalne w tym zakładzie to większość szeregowych pracowników. Bo co to za zakład jak bardziej istotne jest czy dzisiaj sprzątałeś stanowisko pracy i cały obszar 3 razy, a niżeli pracowałeś żeby zakład mógł więcej sprzedać?
15
haha 2016-11-10 22:23
Operatorzy CNC to wszędzie zarabiają dobre pieniądze a te 3 tysiące netto to sobie możesz w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wsadzić. Jak średnia zarobków operatora CNC bez nadgodzin w BDG to jest 8,6 brutto . Zobacz sobie w statystykach.
jestem, zostaje 2016-11-19 22:23

na jakie stanowisko aplikowałeś, że Ci nie pasuje? pracuję tu już jakiś czas i to co piszesz ma się nijak do tego jak jest. Pozdrawiam.
Zmuszony do wyśmiania..... 2016-11-27 15:38
Aaaa hahahahahaha. dobre.
Nowy 2016-12-01 14:56
Witam mam pytanie jak wyglada praca na prasie?
Nikolodeon 2016-12-30 13:19
siedzisz i prasujesz...
1
Ala 2017-01-06 11:48
Witam,

Ostatnio pojawiła się oferta pracy na stanowisko specjalista ds. eksportu.
Opinie o pracy biurowej w SPX Flow mile widziane. :)
Paula:;) 2017-01-28 11:59
Paula:)
Heyka Ludki Macie adres Email do Twj firmy? chce wysłać Cv
Ezedebeweliusz 2017-03-06 17:38
Witam , byłem na rozmowie na stanowisko montera pomp niedawno 28 lutego 2017 firma oczywiście ładnie zewnętrznie i wewnętrznie , wszyscy z którymi miałem styczność , mówili bardzo ładnie o firmie o tym jak się fajnie tu pracuje nawet pan z ochrony zachęcał i mówił że bogactwo i luksus :) oczywiście po obejrzeniu zakładu i stanowiska pracy mogę stwierdzić , że w tej firmie ludzie się nie przepracowują i raczej nie jest to firma rozwojowa , skoro niektórzy do emerytury to samo jak maszyny a co za tym idzie praca monotonna. dalej po przeprowadzonej rozmowie gdzie zostałem zapewniony że odpowiedz będzie pozytywna lub nie w ciągu 5 dni nikt nie zadzwonił . Wydaje mi się że przeraziło ich to że człowiek z doświadczeniem może oczekiwać na okresie próbnym 1800-2000 zł . Oczywiście o przyjęciu świadczy ile chcesz zarabiać jeśli uważasz się za fachowca nie myśl że dostaniesz więcej niż najniższą krajową , po okresie próbnym też nie masz co liczyć na kokosy.W wyścigu szczurów organizowanym przez tą firmę wygrywa ten który powie najmniej , nieważne czy coś potrafi lub czy chce ważne ile zaśpiewa. Widok ludzi 6-7 po emeryturze pracujących tam i zabierających młodym ludziom miejsca pracy bezcenny...
4
Marko 2017-03-07 10:34
pup.bydgoszcz.pl aktualnie dzisiaj rekrutują więc masz adres , wystarczy chcieć poszukać , obyś miała lepsze chęci do pracy
Pracownik montażu 2017-03-07 15:02
Super bzdury....hahahaha. dobre ! kolejny .......
4
mareeeek 2017-03-09 15:20
Witam, od jakiegos czasu widze ogloszenie na planiste produkcji, czy ktos moglby mi powiedziec jak wygladaja zarobki na tym stanowisku i w jakich godzinach sie pracuje(8-16?)
2
SPX_1 2017-03-09 18:30
Od 8 do 16 lub 9 do 17 wazne aby bylo 8h.
Zarobki jakie sobie wytargujesz. Na bydgoskie warunki bardzo duże.
2
mareeeek 2017-03-13 14:57
Średnia na Polske to 3200 na reke(wg portalu money.pl), rozumiem ze w spx moge zaczynac rozmowe od ok 4 tys na reke?
1
Ezedebeweliusz 2017-03-20 10:48
nie muszę wymyślać , nie mam po co , niedawno jeszcze miałem telefon że się rekrutacja przeciągnie bo nie ma osoby decyzyjnej , oczywiście twoja opinia jako siedzącego tam pracownika bardzo się liczy , opisałem swoje wrażenie jeśli masz problem to przykro mi :)
2
Elektryk 2017-03-21 15:37
Witam. Mam pytanie, jak wygląda praca na stanowisku elektryk, a dokładniej mam na myśli "dyżury elektryczne"? Na jaka stawkę mógłbym liczyć? Pozdrawiam.
1
tm 2017-03-22 16:18
Witam czy możecie napisać ile zarabia się w Spx na stanowisku magazynier -wózkowy ?
Zorientowany 2017-03-30 21:20
1800 netto na poczatek
morgan 2017-04-02 11:59
bez premi jedynie nadgodziny platne . podaj nazwe firmy w jakiej robisz
morgan 2017-04-02 12:06
no monter pomp to max 2000zl
Figa 2017-04-05 18:55
Nie pisz takich głupot,za to co człowiek robi to jest za mało na taką firmę
gosc 2017-04-13 08:31
Firma godna polecenia, socjal stolowka itp... Pelna klasa i kultorka... Pomijajac dzial GS gdzie kierownik zniecheci Cie do dalszej pracy w tym zakladzie...
3
Karol 2017-05-05 10:21
Jak wygląda praca na kontroli jakości? Zarobki itp.
glasdoorek 2017-05-24 21:56
Ludzie na jakim świecie Wy żyjecie? W USA student (w czasie studiów) na stażu dostaje w tej firmie ok 1800-2000 USD na miesiąc (tj ok 7500 PLN miesięcznie). I to jest pensja dla studenta, kogoś kto nie ma pełnego wykształcenia. Operator CNC zarabia około 14-20 USD/h (czyli 75 PLN/godzinę) co daje około 12600 PLN/miesiąc, a dla tych co nie mają kwalifikacji opłacane są kursy szkoleniowe, aby zdobyć kwalifikacje. Godzina pracy pracownika w tej korporacji pracownika biurowego oczywiście w USA jest wyceniana na poziomie ok 90-100USD/godzinę (koszt korporacyjny), podczas gdy pracownik w biurze dostaje często 1/3 -1/4 tego, czyli ok 25USD/godzinę (100PLN.godzinę). Tak jest w USA. No i to jest powód dla którego firma przenosi zakłady produkcyjne do Bydgoszczy, bo w Polsce można z człowiekiem zrobić wszystko i płacić mu jedną którąś tego co ta firma płaci w USA. Dzięki temu w Polsce faktycznie inwestuje się w nieruchomości a ludzi traktuje się poniżej krytyki płacąc im tak jak poprzednicy napisali. Tak wygląda korporacyjne podejście do nas Polaków. Kochani nie dawajmy się wykorzystywać. A tym co nie wierzą polecam lekturę:

https://www.glassdoor.com/Salary/SPX-Flow-Salaries-E1077274.htm

Oczy się otwierają?
40
waran 2017-06-05 12:56
No i co z tego !? Polityki i złodziejstwa nie przeskoczysz :/
3
korpokotek 2017-06-09 21:53
Nareszcie ktoś nazwał działalność tej firmy prawidłowo choć z polityką nie ma nic wspólnego, ale to faktycznie złodziejstwo. A co do pytania co z tego? Dużo, bo informacja i prawda są najważniejsze. No nareszcie nie można wciskać ludziom kitu o pseudo benefitach skoro pensja podstawowa to wyzysk. Tylko potem niech "kurownictwo" nie płacze, że ma takich ludzi jak ma, skoro ich tak źle opłaca. Poza tym jaką opinię ta firma sobie wystawia zachowując sie na rynku w ten sposób? To bardzo poważnie podpada pod dyskryminację ze względu na miejsce zamieszkania czy pochodzenie.
5
noe 2017-06-12 20:59
Cześć .Niedawno przyjąłem się do tego zakładu .Powiedz mi czy jak jest 15 .06 ,wolny dzień od pracy ,trzeba pracować 16 .06 ? czy można wziąć urlop .?czy zakład jest zamknięty np.16 06?
Zostaw swoją opinię o SPX Flow Technology Poland Sp. z o.o. - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SPX Flow Technology Poland Sp. z o.o.