brak logo

SPX Flow Technology Poland Sp. z o.o.

Bydgoszcz

Opinie o SPX Flow Technology Poland Sp. z o.o.

bida 2016-03-01 22:34:16
ogólnie monterzy raczej nie doceniani w firmie, bardziej faworyzowani operatorzy cnc i spawacze, wynagrodzenie między 1500 a ok 2000 netto (mówiąc krótko wyzysk), choć podobno zaczeli dawać trochę wiecej bo nikt nie chce robić za tak głodową pensję, tester elektryk trochę większa stawka o ile trudno powiedzieć ale szału też nie ma, charakterystyka:układanie wiązek kabli, podłącznie pod elementy sterownicze maszyn lub urządzeń, współpraca z schematami elektrycznymi
5
Ulek 2016-03-02 16:42:54
magazyn - zdecydowanie najgorsza profesja w tej firmie , dziwie się że ludzie tam jeszcze pracują za taką stawkę - 2k , nawet w małych firmach na magazynie więcej się zarabia
1
Thomas 2016-03-04 12:07:43
Witam czy ktoś z forum może udzielić informacji na temat zarobków i testów (próbek) stanowisko spawacz
Thomas 2016-03-04 12:08:42
Witam czy ktoś z forum może udzielić informacji na temat zarobków i testów (próbek) stanowisko spawacz
kasztan 2016-03-05 00:21:42
Zależy na jakie stanowisko spawacza? Jeśli na TIG i projekty to spawanie na przetop rurek i profili spawanie, ale majster jeden i drugi udaja że mają pojęcie,bo się nie znają... a jak na Mig-Mag to raczej spawanie czarne gruboscienne na przetop itd,majster z podobnym zerowym doświadczeniem,tylko udają że sięznają
4
Lukasz CNC 2016-03-05 18:31:27
Jakie obrabiarki pracują w SPX?
11
Thomas 2016-03-06 02:02:34
Spawanie mag ,tig mniejsze doświadczenie w spawaniu a zarobki ? W obecnej szału nie ma ,więc pytanie tylko czysto zarobkowe czy się opłaca ?
xxx 2016-03-08 18:35:09
Czy moż ktoś w ostatnim czasie był rekrutowany w tej firmie??? jak wyglądają rozmowy??? ilo etapowe i czego można się spodziewać???
Stefania 2016-03-08 23:21:21
Wygląda następująco: ile chciała byś zarabiac? (najniższa stawką wygrywa) jak będziemy zainteresowani to się odezwiemy ,proszę czekać na telefon ,a kiedy można się spodziewać ,?kiedyś napewno...... W innych firmach spotkałam się z podobnym mechanizmem lecz powiedziano do tygodnia napewno jeśli nie oddzwonimy to proszę nie czekać .Amerykańskie korporacje chyba inaczej rekrutują dlatego słabo to wygląda.
1
~~pytanko 2016-03-14 21:54:03
czy są tam lasery cnc? wiesz coś może czy planują zakupić w niedalekiej przyszłości?!
Kuman 2016-03-17 18:59:08
Czy był ktoś na rozmowie rekrutacyjnej na operatora cnc?
konkurencja 2016-03-18 13:38:47
Jest tu może ktoś kto mi może powiedzieć czym zajmuje się ta firma? W prasie piszą "dostarczanie rozwiązań dla firm produkcyjnych z branży mleczarskiej". A tak konkretnie? Przychodzisz do pracy i co robisz?
haha 2016-03-18 20:14:48
pracujesz jak podpisujesz umowę.
Ejs 2016-03-20 19:27:09
Maszyny do np, produkcji margaryny , oleju , wymienniki ciepła.
Rtg 2016-03-21 21:38:44
A jaka kasa na poszczególnych działach może ktoś napisać chyba nie jest to tajemnica
ona 2016-03-22 11:55:06
czy pisał ktoś z Was test z języka angielskiego? jak to wygląda w praktyce w SPX? tylko gramatyka czy jakieś np słownictwo branżowe?
Ona 2016-03-24 07:43:05
Tak słownictwo branżowe, język techniczny
elka 2016-04-05 11:43:47
Jestem elektrykiem w pesa z 10 letnim stażem.Zarobki 1800zł.Czy jest szansa na zatrudnienie i na jakie zarobki można liczyc.
bartek 2016-04-08 00:11:50
Ja na start z praktycznie zerowym doświadczeniem na montera dostałem więcej elka.
Tomek 2016-04-11 23:48:22
Witajcie, znalazłem ofertę pracy na stanowisko blacharz-lakiernik, mam ponad 4-letni staż na stanowisku lakiernika w pesie, mógłby ktoś się wypowiedzieć czy warto złożyć cv i jak wyglądają zarobki? Będę bardzo wdzięczny bo niestety u nas bieda i nie zapowiada się lepiej póki co. Pozdrawiam
TIG 2016-04-13 21:31:39
Spawacz TIG 141 doswiadczenie w spawaniu konstrukcji aluminiowych jak i spawanie w kwasie zbiorniki itp jakie zarobki?
Zainteresowany 2016-04-21 19:15:41
Witam, moglby sie ktos wypowiedziec na temat specyfiki pracy na cnc, oraz jakie zarobki wsrod ''starych'' pracownikow? Z gory dziekuje i pozdrawiam
7
bezrobotny 2016-04-25 11:48:35
Witam. Chciałbym się dowiedzieć jakie benefity poza pensją oferuje firma? Prywatna opieka medyczna, ubezpieczenie grupowe? Są wypłacane wczasy pod gruszą albo jakieś dopłaty do urlopu "letniego"?
On 2016-05-09 18:33:33
Słabo gościu jak masz papier i praktykę to spierdalac z Polski w tydzień na NL zarobisz to co w miesiąc w PL czytam opinie to jakas masakra firmy mają pieniądze tylko nie chcą płacić bo wiedzą jakie stawki są w bdg na rynku Niemcy szukają elektryków, spawaczy,monterów trzeba trochę odwagi a napewno się uda !
3
jason 2016-05-24 13:19:54
Witam!

NA chwile obecna pojawilo sie ogloszenie na lidera magazynu... Jakies opinie? jakie stawki proponuja?
9
pasza10 2016-06-07 08:56:03
"panie Jacku morze zatrudnić" może stąd twoje negatywne podejście?
lukas 2016-06-29 18:49:22
Witam. Słyszałem że firma szuka operatorów cnc, czy po okresie probnym można liczyć na 4500 brutto - tokarz cnc z 9letnim stażem?
Na który dział najlepiej trafić???
Pozdrawiam Łukasz
Dobra rada 2016-07-06 13:09:14
Proszę złożyć CV w rekrutacji. Czegóły lepiej poznać osobiście na rozmowie rekrutacyjnej aniżeli na forum.
morgan 2016-08-02 20:43:17
stwaka okolo 3200brutto wymagania mig plus tig
arczi 2016-08-07 12:24:29
witam mam pytanie o magazyn. Jak wyglada tam praca i na jakie zarobki można liczyc? Doswiadczenie na wozkach jest 6 lat . Pozdrawiam
bylem_widziałem_omijać 2016-09-01 14:54:55
Rekrutacja w tej firmie to jakaś porażka. Po odbytej rekrutacji widać ewidentnie, że firma szuka taniej siły roboczej w Polsce i dlatego tu przenosi produkcję. I kto by pomyślał, że tak duża firma będzie oszczędzać na ludziach, ale to znak naszych czasów: inwestycje w nieruchomości, maszyny a nie w prawdziwy kapitał jakim są ludzie. Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd. Omijać.
9
:) 2016-09-03 10:21:59
Potwierdzam słowa kolegi powyżej. Stanowisko szlifierz i na początek 1800 zł plus jakis marny socjal, jedyny pozytyw to stołówka i obiady chyba po 5 zl. Kierownik od razu przy pierwszym spojrzeniu widac ze mial focha, ze raczył mu ktos przeszkodzić tym, ze przyszedł na wcześniej umówiona rozmowę. Wielka firma z pięknymi obiektami ale niestety stawka zaproponowana zwaliła mnie z nóg. Polska to niestety Chiny Europy.
2
xxxx 2016-09-04 13:39:49
Witam chciałbym wysłać tam cv jako magazynier czy może ktoś powiedzieć jakie są tam stawki??
Dzieki
cncoper. 2016-09-05 18:04:48
Witam , może ktoś podać mail do firmy żeby wysłać CV !!!!!!!
1
Byłem_widziałem_polecam 2016-09-11 09:09:28
co za bzdury....heheh polecam udać się samemu na rozmowę aniżeli opierać się na komentarzach innych....
spawacz mig 2016-09-18 15:38:14
Pracuje na parku przemysłowym jako spawacz MIG. Zarobki 3200 brutto nie są takie złe?? chyba sobie żarty robicie. Słabe zarobki. To są podstawowe zarobki....premie są jakieś czy nie???
Bo ja pracuje jako spawacz mig.Mam podstawowej pensji 15 brutto ale jak dorzucę do tego premie od wyrobu to wychodzę koło 30 (zależy jaki miesiąc) .Czy ta pensja jest podstawową pensją????
NN 2016-09-18 20:12:40
idiota
wiolaw 2016-09-21 10:57:34
heyka Ludki czy macie jakiś kontakt do działu kadrowego przez email? chce złożyć Cv
holka 2016-09-27 22:54:25
co wy wszyscy zachwalacie żeby zarobić trzeba zapierniczać kasa słaba majster goni tylko familia pl bo tu dużo z rodziny pracuje ludzi np Sławuś produkcja teść a mistrz Patryk zięć w cudzysłowie podpierdalanie na każdym kroku nie polecam tej firmy żeby w niej pracować jak masz pracować za najniższą krajową to proszę bardzo uprawnienia spawalnicze może ci się zwrócą za kilka lat jak wytrzymasz w tym zakładzie
5
holka 2016-09-27 23:02:56
nie warto tam pracować kasa i atmosfera w pracy
2
HUBar 2016-09-27 23:06:31
premię dostają ludzie z rodziny lub bliścy znajomi
3
pracujacy 2016-10-19 22:22:36
tam z dnia na dzien gorzej ... jak mi na szkoleniu Pani Joan.. J. wywaliła ze firma jest calym jej zyciem ( a nie rodzina ) to prawie z krzesła spadłem. samo kolesiostwo do okoła, nie masz znajomych w firmie to na bonusy nie masz co liczyć.
4
Baba 2016-10-20 17:20:20
Witam!Pracuję jako operator wózka widłowego w Unilever,czy w tej firmie (SPX) jest możliwość pracy na tym stanowisku?Jakie są tak naprawdę zarobki o czy jest socjal?No i jak to wygląda z umową o pracę
anonim12 2016-10-25 16:49:15
Jako operator CNC średnie zarobki to 3000 tyś netto! (na rękę) Masz doświadczenie ! Wołaj od 3 tyś na rękę w górę!
Praca banalna, nie jest ciężko, nikt Cię nie goni. Pracujesz na jednym lub nie kiedy dwóch stanowiskach i produkujesz cały czas te same detale na okrągło. Zależy, gdzie trafisz. Jeżeli nie chcesz się rozwijać to jest firma dla Ciebie. Jeżeli masz ambicję i chcesz dążyć do bycia lepszym to szukaj w innym miejscu.
Firma oferuje dodatki w postaci karty fit profit , opiekę medyczną w niskiej cenie w Lux-med i tanie obiady na stołówce.
2
pracuje wiec wiem 2016-11-04 22:45:47
nie mamy laserów i raczej nie będzie.
pracownik 2016-11-08 09:53:28
Ciekawe ile majstrów tutaj wypisuje takie cukierkowe bajki. Jak lubisz mieć przełożonych darmozjadów co w 80% nie znają się na robocie to wal prosto do tej firmy. Będziesz miał brygadzistę, majstra, kierownika nad sobą co będą stać i przyglądać się co robisz. Zakład pełen intryg i własnych interesów, dyrekcja tego nie chce widzieć. Możesz pracować bardzo dobrze, mieć wiedzę, chęci ale jak majstrowi lub kierownikowi nie spodobasz się z twarzy to będą dołki pod tobą kopać. Lepiej donosić i raportować kto co źle robi. Jeszcze trochę to pojawi się opcja w SAPie "Raport do kierownika - uprzejmie donoszę". Zarobki zależnie od działu na maszynach trochę lepsze na montażu gorsze. Super socjal jedna dwie premie brutto po 180zł w ciągu roku i talony na święta Bożego Narodzenia. Premii od osiągów nie ma, jedynie jak wychodzisz u majstra to pozwoli Ci zostać na nadgodzinach ale o sobocie co płacą 100% zapomnij. Ewentualnie powiedzą, że możesz przyjść na 2h. Jedyne co jest normalne w tym zakładzie to większość szeregowych pracowników. Bo co to za zakład jak bardziej istotne jest czy dzisiaj sprzątałeś stanowisko pracy i cały obszar 3 razy, a niżeli pracowałeś żeby zakład mógł więcej sprzedać?
4
haha 2016-11-10 22:23:34
Operatorzy CNC to wszędzie zarabiają dobre pieniądze a te 3 tysiące netto to sobie możesz w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wsadzić. Jak średnia zarobków operatora CNC bez nadgodzin w BDG to jest 8,6 brutto . Zobacz sobie w statystykach.
jestem, zostaje 2016-11-19 22:23:27

na jakie stanowisko aplikowałeś, że Ci nie pasuje? pracuję tu już jakiś czas i to co piszesz ma się nijak do tego jak jest. Pozdrawiam.
Zmuszony do wyśmiania..... 2016-11-27 15:38:16
Aaaa hahahahahaha. dobre.
Nowy 2016-12-01 14:56:45
Witam mam pytanie jak wyglada praca na prasie?
Zostaw swoją opinię o SPX Flow Technology Poland Sp. z o.o. - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SPX Flow Technology Poland Sp. z o.o.