Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Crist S.A.

Pracowałeś w firmie Crist S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
DOBRY PRACOWNIK - 2014-02-22 12:42:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WITAM , MAM PYTANIE CZY W TEJ CRIST POTRZEBUJĄ CUKIERNIKÓW? SZYBKO SIE UCZE MOGE POMAGAĆ PRZY SPAWANIU ITP . JESTEM Z GDYNI .
zdjecie uzytkownika
GOŚĆ - 2014-02-22 20:32:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam serdecznie wiele pytań a 0 odpowiedzi sam chciałbym się coś dowiedzieć o tej firmie właśnie zaproponowali mi prace (zawód - spawacz bez doświadczenia) jeden z największego minusu po rozmowie to zazwyczaj umowa o dzieło czyli typowa śmieciówka , zarobki i tu zaskoczenie, jak dla mnie naprawdę ładne pieniądze 23zl/h co przy 180 godzinach daje prosty rachunek okolo 4140 zł . Piszę to co sam się dowiedziałem osobiście o dyrektora niestety nie wiem jak wygląda tam z wypłacalnością i czy nie przeciągają terminów wypłat. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
kowal - 2014-02-24 00:19:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z du letnim starzem spawacz zarabia 9 tys , ma 28 zl i 20 godzin dopisane za niedziele pracujące.
zdjecie uzytkownika
Monter - 2014-02-25 11:20:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kowal - 2014-02-24 00:19:48]:
Wszystko zależy od twoich umiejętności i twojego podejścia jak również zachowania osobistego.
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
a - 2014-02-25 12:13:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
siema jestem po kursie spawania 141 (podstawa) ogarnę sobie tam robotę ?
Proszę o odpowiedz :)
zdjecie uzytkownika
monter - 2014-02-27 13:49:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy pomocnicy monterów kadłuba tez musza robic soboty ?
zdjecie uzytkownika
portofino - 2014-02-27 14:02:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [GOŚĆ - 2014-02-22 20:32:17]:
Weź Ty lepiej przeczytaj dokładnie tą umowę. Bo jak jest o dzieło czyli cywilnoprawna, to godziny tu mają drugorzędne znaczenie.Liczy się to co wykonasz i za to będziesz miał kasę. I sprawdź dokładnie sposób rozliczania bo może się okazać że nic nie dostaniesz po miesiącu roboty.
zdjecie uzytkownika
fffffsdfdsfsd - 2014-02-28 21:17:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [GOŚĆ - 2014-02-22 20:32:17]:
zarobisz nawet wiecej, idz do brygady piocha, tam najlepiej
zdjecie uzytkownika
prawda - 2014-03-12 09:53:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
He , he pomocnik montera 20 zł.na rękę ale dniówki a nie godzinówki. Spawacze zarabiają po 8 tys.? przy 400-tu godzinach jako wyrobnicy na działalności gosp. Ile dostaniesz wypłaty decyduje majster bo w obozie Crist on jest twoim panem. Dobrze czują się tam koledzy z Korei bo są traktowani jak u siebie .Panowie z doświadczeniem więcej szacunku dla siebie.
zdjecie uzytkownika
spawacz tynkarz akrobata - 2014-03-14 11:26:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [GOŚĆ - 2014-02-22 20:32:17]:
Wypłacaja kase na czas, ale jak masz zamiar pracowac 180 godzin to nawet nie próbuj bo w Crist trzeba jeb,,ac po minimum 250 i faktycznie da sie zarobic nawet 6-8 na reke po opłaceniu zus i podatku ale jakim kosztem??(usunięte przez administratora) dobra firma na start zeby (młodzi) mogli nabrac jakiekolwiek doswiadczenie. taka moja opinia.
zdjecie uzytkownika
spawacz tynkarz akrobata - 2014-03-17 19:10:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Wycisną każdego jak gąbkę, nie liczy się zdrowie, najważniejsza tylko robota a ludzi się wymieni.
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2014-04-06 18:17:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Orientuje się ktoś czy potrzebuja ślusarzy?????
I jakie stawki na początek????
zdjecie uzytkownika
c - 2014-04-08 20:17:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy wy tez macie sraczke po zapiekankach z baru na rogu?
zdjecie uzytkownika
nemo - 2014-04-15 17:56:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Polecam nasze zapiekanki! Sa takie pyszne!" Poprosilem jedna. "Podaj mi tu zapiekane!" Rzekla pani. "Prosze Bozenko" odparla druga. Wszystko rekoma, bez rekawiczek a wczesniej sobie poprawiala wlosy. "Prosze!" i dostalem zapiekanke. Rowniez rekoma ktorymi wczesniej liczyla pieniadze. Co bylo pozniej- szkoda pisac. Na szczescie dopadlo mnie juz w domu.
zdjecie uzytkownika
Michel - 2014-04-17 21:50:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dostałem tam ofertę pracy na stanowisko elektryka dźwignic. Zaproponowali mi 18 zl/h na własnej działalności. 20 zł po zrobieniu uprawnień konserwatorskich. Konserwatorzy zarabiają tam 22-25 zł/h, ale to są osoby z przynajmniej 20-letnim doświadczeniem. Praca od pon do sob po 12 h dziennie.
zdjecie uzytkownika
waldi - 2014-04-22 02:37:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CSP MARINE ważne
zdjecie uzytkownika
Batek - 2014-04-22 07:59:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy to jakaś wielka różnica, bo rozumiem, że inna nazwa odnosi się do innej firmy? Pracowałeś tam?
zdjecie uzytkownika
DAWNY STOCZNIOWIEC ELE K3 - 2014-05-18 22:58:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to niejest praca dla leniwych ludzi tu sie nie iedzi na sztuki trzeba uczciwie zrobić 360 godzin za dawnej stoczni obsluga siedziala 3/4 godzin teraz jest inaczej można zarobć trzeba cały czas pracować za stoczni w bsłudze na 8 godzin pracowalem dwie godziny teraz 6 ale tak jest lepiej jak na produkcji.
zdjecie uzytkownika
Loki - 2014-06-03 08:50:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
340 godzin w ciągu miesiąca? To może lepiej od razu nie wychodzić z zakładu, leżankę sobie skołować, bo to wychodzi ponad 12 godzin dziennie... przegięcie.
zdjecie uzytkownika
Jacek pomocnik montera - 2014-06-05 17:05:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
(usunięte przez administratora)Ostra orka przez 6 dni w tygodniu i czasem trzeba przyjść i w niedzielę.zamieniasz się w zombie.Ja musiałem wstawać o 4.00 żeby być na pociąg o 4.45 i na stoczni meldowałem się 5.30. wracałem do domu ok. 18.30-19.00 spać kładłem się o 22.00 aby te 6 godzin snu załapać.Zarobki są jakie są zależy gdzie i co robisz.Sam sobie przelicz i przemyśl czy chcesz tak żyć.(usunięte przez administratora)Zarobisz 5 tyś w miesiąc to podziel to na 2.Więc pracując jak człowiek,a nie niewolnik zarobiłbyś 2500 brutto.Odlicz od tego ZUS zostaną ci 2 tyś...Nie masz urlopu i jak zachorujesz też nikt ci nie zapłaci.Nie daj Boże przytrafi ci się wypadek a o to na stoczni nie trudno to zostaniesz sam na lodzie.Jak ktoś jest desperatem lub bezdomnym bez rodziny jego rzecz.Może niektórzy lubią tylko pracować i spać,bez innych zajęć pomiędzy.Po kilku miesiącach będziesz robotem jak ja.Oprzytomniałem i wyrwałem się z tego syfu.Kto nie zna stoczni może mieć mylne wyobrażenie i kuszą go te pseudo duże zarobki.Na miejscu i gdy trafi na statek zobaczy te "kongo" przekona się że płaca jak na te warunki i harówę jest za niska.Szkoda życia i zdrowia.Rotacja w stoczni nie przypadkiem jest taka duża.
zdjecie uzytkownika
Jacek pomocnik montera - 2014-06-07 12:44:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
(usunięte przez administratora) Napiszę więc inaczej.Musisz mieć świadomość że zarobki nie wynikają głównie z wysokiej stawki za godzinę,lecz z ilości godzin.Może się komuś wydawać że 17-20 za godzinę to dużo,lecz tam pracuje się w bardzo trudnych warunkach.Latam jest to wyskoka temperatura,zimą zamarza pod nosem,hałas,zapylenie,trujące opary.Musisz uważać i stale patrzeć pod nogi aby się w coś nie zaplątać(bo pełno kabli i węży) lub nie potknąć.Można długo by wymieniać.Tak jak wcześniej pisałem kto nie zna stoczni,może się nieżle zdziwić.Stres jest spory.Wyginasz się jak małpa albo cyrkowiec,ale innego dojścia nie ma.Ruch na łajbie spory i często ty skręcasz rureczki,obok któś szlifuje z drugiej strony ktoś spawa a z tyły ktoś wypala otwór,ani tu robić ani się schować,a każdemu sie spieszy.Co do zarobków to miesięcznie trzeba wyrobić ok. 300 godzin.Minimum 250 a są tacy co wyrabiają 340.Pracujesz więc w misiącu tyle co powinieneś normalnie pracować w 2 miesiące.nie masz normalnego życia.Psychika ci się zmienia.Miej tego świadomość na co się piszesz,bo jest to naprawdę ciężka praca na okrągło.Jeśli nie znasz stoczni to najpierw kogoś dokładnie wypytaj,ale nie pytaj tylko o zarobki,a o wszystko.
zdjecie uzytkownika
Spawacz - 2014-07-26 11:41:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Koledzy jak jest właściwie w tej firmie Crist?Ogłaszają się,szukają spawaczy 141,zastanawiam się nad pracą u nich,dają jakieś umowy?czy tylko na działalności zatrudniają?Jakie stawki są dla spawaczy?
zdjecie uzytkownika
prawda - 2014-08-27 17:25:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Crist to firma nie stocznia. Od tego należy zacząć.Stocznie na świecie budują statki a nie sekcje , bloki lub gołe kadłuby.Brudne roboty montażowe,spawalnicze,szlifierskie,malarskie wykonuje się w Rumunii , Turcji ,Polsce. Generalnie w zakładach budowy konstrukcji gdzie certyfikaty jakości jak ISO są poza zasięgiem. Tak jest też w Criście.Wypadkowość na najwyższym poziomie odwrotnie proporcjonalna do jakości.Komórka jakości praktycznie żadna. Gospodarka narzędziowa bazuje na klamotach które znaleziona po byłej stoczni Gdynia.Gbury w narzędziowni nie wydadzą Ci maski M3 bo jak mówią amortyzacja maski to 40zł.za pochłaniacze.Tak więc twoje zdrowie i Ty sam nie jesteś w Criście tego warty.Szczytem dziadostwa jest notoryczny brak kombinezonów roboczych .Dok wykorzystany jest w 40 proc. to świadczy o nędznej sytuacji pakietu zamówień.Nie tylko my pracownicy ale również armatorzy, już wiemy , że taką manufakturę trzeba omijać szerokim łukiem.
zdjecie uzytkownika
Loki - 2014-08-28 10:46:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Żeby wszystko dobrze funkcjonowało przydałaby się lepsza relacja między pracownikami a szefostwem. Bo artykuły ochronne i in. powinny być zapewnione bez mrugnięcia okiem. Zdrowie jest najważniejsze. Poza tym myślę, że stawki powinny być nieco wyższe, aby rzeczywiście pracownicy poczuli się docenieni.
zdjecie uzytkownika
monter - 2014-09-13 23:53:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uwaga na 1i2 przelot K-2,tam gdziee brama zabila czlowieka.Pracowalem tam 3-miesiace.1-miesiac jako tako,2-miesiac 12.5zl.zlorzylem rezygnacje.3-miesiac 9zl.Pracowalem uczciwie i rzetelnie.Moj staz stoczniowy 5-lat.Kierownik Maras ps.( usunięte przez administratora )ego glowne pole zainteresowan to kobiety(suwnicowe).Gdy koledzy poszli do niego z pretensjami to wogle nie dal sie im wypowiedziec.tylko jego wyuczona spiewka i zastraszanie "ze nigdzie na terenie Cristu nie dostaniesz pracy" "zablokoje ci przepustkie"
( usunięte przez administratora )tp.Czlowiek do perfekcji opanowal psychotechnike,zly czlowiek,mentalnosc obozowego KAPO.Atmosfera jak w ( usunięte przez administratora ).Warunki pracy-WIADOME,potwierdzam.10-godz.harowki ,z jedna przerwa.Facet stoi z zegarkiem po przerwie i przed fajrantem ,nie daje kart godzinowych,dokumentacja bledna,niekompletna.Szczegolnie na te skomplikowane sekcje.Caly czas jestes dolowany ze za powoli i zle.A jak sie pomylisz -to tydzien za darmo.Zadnej pomocy z jego strony "zrob tak zeby bylo dobrze"Spawacze rano przychodzili na zbiorke-to wysylal do domu.Ostatnio wkrecil swego syna,o ktorym sam mowi "Gupi".Na kturego wszyscy musza sie skladac,w zasadzie "przeskadzacz".Bardzo mi go zal-bo jak mozna zniszczyc czlowieka.Firma slabo pieje,szuka oszczednosci no i Frajerow.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Crist S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x