Crist S.A.

Gdańsk

Opinie o Crist S.A.

Krzywy 2015-10-09 10:36:33
Nie polecam pracy w stoczni Crist, zwłaszcza na magazynie!!!!!!
2
Jarecki 2015-10-09 14:29:12
Ja słyszałam że jak crist nie spłaci doku, to im zabiorą, a nauta tylko czeka.
1
Iga 2015-10-24 22:59:55
Jeszcze tam siedzicie, bez was budowa stanie, nic bez was nie zrobią, nic nie ma za darmo o swoją stawkę trzeba walczyć. Macie rodziny, nie żyjecie tylko po to by być w pracy a ci na górze z waszej niewolniczej pracy opalają się na Karaibach, jesteście najbardziej cenionymi pracownikami w świecie i tak Polacy są nie do zastąpienia.
1
olek 2015-10-28 18:50:02
widze ze opinie sa podzielone, ja chcialem dowiedziec sie czegos wiecej o firmie a konkretnie o stanowisku na magazynie, pracowałem w podobnej branży, znam sie na pracy, posiadam kilkuletnie doswiadczenie w tej pracy,nie nastawiam sie na jakies kokosy by tu zarobic tylko zwyczajne nawet 1700 netto , sa jakies tam przyjecia
1
adam 2015-10-29 17:36:08
moze cos wiecej dlaczego nie polecasz wlasnie niedawno dostalem propozycje pracy na magazynie i nie wiem czy mam ryzykowac ? az tak zle ? kasa czy atmosfera?
0
Krzywy 2015-11-03 13:14:30
Adamie!!! Cóż mam napisać, jeżeli chodzi o klimat na magazynie jest jak w rodzinie patologicznej. Będziesz musiał założyć działalność gospodarczą dostaniesz 17 na godzinę!!! Pracujemy od pn do pt po 9 h plus dwie soboty pracujące od 7 do 12 i pisane 6 h i dwie wolne.
0
Krzysztof 2015-11-06 15:13:28
Suwnicowego nie potrzebują?
0
konrad 2015-11-06 15:56:37
widzieliści jakie maja wymagania na stanowisko Administrator I Lini Helpdesk? Nawet konkretna uczlenie trzeba mieć ukońcozną - wykształcenie wyższe techniczne (Politechniki) lub adekwatnie certyfikaty potwierdzające kompetencje, ale takich nie jest dużo.. no i oczywiście doświadczenie na podobnym stanowisku min. 2 lata.
0
xxxx 2015-11-08 11:09:18
A kto pamięta "Generał Pedał a Tereska ma pieska"?
0
romek 2015-11-09 01:08:28
faktycznie ta praca jako Administrator I Lini Helpdesk wydaje sie być w porządku, ja słyszałem, że można tu sie sporo nauczyć.
0
amek 2015-11-11 14:28:21
@romek ja też, tylko nie wiem, czy możliwe jest próbowanie się dostać jak nie ma się 2 lat doświadczenia...
0
mada 2015-11-13 17:29:58
sprobowac mozesz, przeciez moze cos innego zainteresuje osoby z twojej kandydatury co tez bedzie wazne
0
monter 2015-11-13 23:26:15
Klimek!!!napisz jak dobrze u ciebie na K3, tylko dodaj kto tak fajnie ma!!!
0
amek 2015-12-03 17:07:27
ciekawy jestem czy nadal dostępna jest ta oferta pracy, o której tutaj ktoś wcześniej wspominał, czy już kogoś przyjęli, jak macie takie info to proszę o odpowiedź
0
Rafał 2015-12-04 11:53:21
Ile można zarobić w Criscie np. Na magazynie?
0
xxx 2015-12-05 10:32:21
Głupi polaczku pracuj W criscie za frajr
0
gontal 2015-12-13 20:31:01
Hej, ja widziałem za to, że Crist poszukuje Inspektora BHP do Gdyni i zastanawiam sie, czy nie spróbowac swoich sił. Zapytam, czy macie tu ubezpieczenie grupowe?
0
arni 2015-12-17 19:02:15
tyle co w biedronce!!! a nawet mniej, bo sa tacy ludzie co na ludzkiej krzywdzie wspinaja sie na coraz wyzsze stanowiska i tak powiem! jestem bardzo wylewny bo mnie boli takie kur...wo !!!
0
Crist 2015-12-18 11:16:17
Jak się Tobie nie podoba to idź pracować do biedronki, na twoje miejsce przyjdzie ktoś kto nie będzie narzekać!!!
0
Kilimandżaro 2015-12-18 14:30:56
W Biedronce mają chociaż godziwe wynagrodzenie i pełny socjal a także inną atmosferę pracy. Na magazynie robisz za trzech a płacą jak Ukraincom, zarobki są tak niskie że pieniędzy nie wystarcza od wypłaty do wypłaty. Ktoś pnie się na wyższe szczebelki kariery kosztem ludzi tam pracujących nie dając im nic w zamian. Takie są realia pracy na magazynie!!!
0
Pracownik 2015-12-19 10:14:07
Magazyn zawsze gnojony będzie!!! Stawki najniższe na całej stoczni, i jak tu żyć no jak?!
0
Iga 2015-12-23 13:14:34
Cały rok 2016, to ma być kontrola wszystkich branż budowlanych, stwierdzono, że budowlanka to najbardziej zdegradowany rynek pracy "szara strefa", którą mają przywrócić do porządku. Ponoć wezmą się za pracodawców, przejrzą umowy zatrudnienia, naliczą wstecz tam gdzie trzeba wyrównania pracownicze stawki, będą robić naloty i sprawdzać poziom bezpieczeństwa. Pod lupę pójdą umowy o dzieło i zlecenie oraz narzucane samozatrudnienie a także stawki i godziny pracy.
0
rtrt 2015-12-30 01:55:33
hej hej czy ktos z was pracował moze w firmie Crist SA jako samodzielny specjalsita do spraw kontraktowych i mioglby mi cos powiedziec na temat zarobkow
0
Filip z konopii 2016-01-07 14:33:20
Kiedy w Criscie ruszy na ostro praca?
0
brejk 2016-01-08 01:36:48
wydaje mi się , że już w przyszłym tygodniu wszystko powinno wrócić do normy. Zresztą tak samo jak i we wszystkich innych firmach. W końcu ludzie wrócą z urlopów
0
Pracownik 2016-01-08 13:40:12
Kiedy jakieś podwyżki???!!!
0
werhj 2016-01-10 15:32:21
Nie orientujecie się może czy będą w najbliższym czasie prowadzone jakieś rekrutacje? Pamiętam, że szukali jakiś czas temu asystentki na projekt w Gdynii, ale obecnie nie widzę żadnych ofert. Słyszałem ostatnio wiele dobrego o firmie, głównie to, że można dobrze zarobić i pracować w przyjemnej atmosferze, dlatego rozważam zatrudnienie u nich i informacje, czy prowadzą lub prowadzić będą rekrutacje bardzo mi pomoże. Z góry dziękuję!
0
klemens 2016-01-26 08:15:03
Pamietajcie, ze tylko kadra i brygadzista maja umowy o prace, reszte maja w d... i dzialalnosc a tam juz placa tragiczna siegajaca 15-17zl na reke za ostra prace fizyczna.
0
koziej 2016-01-29 15:15:00
Akurat klemens to stawka 15-17 złotych za godzine to jest bardzo dobra kasa w Polsce, nie wiem czemu tak narzekasz. Owszem, czasem oferują umowę o dzieło, ale da się uzyskac umowy o pracę.
0
Koala 2016-02-01 10:52:28
Człowieku co ty za bzdury piszesz, uważasz że 17 zł to dobra stawka na działalności? To życzę powodzenia!!!!!!!
0
doni 2016-02-01 13:00:00
koala, chyba wszystko zależy od tego kto ma jakie możliwości... Ja teraz nie widziałem aby ludzie do crista walili. Podobno można za to auto służbowe uzyskać etc.
1
olek 2016-02-15 20:33:31
Specjalizują się głownie w budowie statków, w konstrukcjach stalowych, w inżynierii morskiej,lądowej i cywilnej, na ich stronie mozna sprawdzic kontakt i wyslac cv jezeli posiada sie wyksztalcenie i doswiadczenie.
0
Cristowiec 2016-02-17 14:33:09
Olek co ty możesz wiedzieć!!!!!
0
kejs 2016-02-17 20:36:26
Pewnie, że posiadanie doświadczenia i odpowiedniego wykształcenia jest wymogiem koniecznym @olek. Skoro jest dawana umowa o dzieło, a nawet i umowa o pracę to pewnie każdy może wybrać sobie.
0
ja 2016-02-18 17:03:02
Crist płaci najmniej na rynku ! Szczere ale prawdziwe.
Monterzy na dzien dobry dostają 19-20zł na dzialalnosci , potem tacy fachowcy naprawde moga dostac 25max zalezy od brygady. aspawacze podobnie ale bez szalu, szlifierze ... nie wiecej niz 19 na dzialalnosci ale ... tutaj nie potrzeba miec skonczonej szkoly czy doswiadzcenia ! To jacy ludzie szlifuja w criscie siadczy o tym jaki poziom reprezentuje ta firma. Od ludzi po podstawowce, sprzataczy, meneli po ludzi po kryminale ... Tragedia.

To obiektywna ocena i prawdziwa jaką znam !

Fakt że pozytywną sprawą jest , że crist płąci i płaci w terminie to jedyny jedyny plus, bosze przeciez to powinno byc normą a ja pisze ze to ich plus
0
Monter z K-2 2016-02-19 12:50:54
Jak się nie podoba to możesz zmieniać pracę, przecież nic na siłę
0
imalone 2016-02-20 11:06:21
No dokładnie. Nikt tu nikogo na siłę nie trzyma i nie będzie. Szkoda, że nie szukają obecnie samodzielnego specjalisty ds. kontraktowych, bo wiem, że to jest dobra fucha u nich. Oczywiście wymagają wykształcenia wyższego oraz doświadczenia, ale można liczyć na umowę o pracę i liczne benefity.
0
ja 2016-02-24 22:08:19
Ktoś może podać nazwy firm podwykonawców jakie pracują dla cristu?
0
Pracownik 2016-02-25 15:17:59
Dużo firm pracuje dla Cristu :-)
0
ja 2016-02-25 20:11:46
mowie tu o pracy dla spawacza/montera, ze znanych mi to dafex, skanpol, michalak
0
Misiek99 2016-02-29 13:07:59
Enerpol , Dafex , MIchalak Welding , Europrofit , i kilka mniejszych firemek
0
Wiesław 2016-03-04 13:19:52
"napewno" piszemy na pewno osobno, a naprawdę, naprawdę razem - jeszcze w podstawówce nauczono mnie tej zasady.
pozdrawiam
Wiesław
0
Moj 2016-03-07 14:51:10
Dobrze mu mówisz @Wiesław, ale może zamiast poprawiać innych to powiesz cokolwiek o pracy w Crist bo jestem zdecydowanie ciekawy jak ma się atmosfera w firmie
0
obywatel 2016-03-13 21:40:47
Crist nie ma pieniędzy ściemnia z płatnościami, ma umowy na mnóstwo statków kasę bierze do kieszeni a nikomu nie płaci większość faktur nie zapłaconych jest z listopada 2015 roku a mamy marzec 2016 czekają jak wyjdzie kolejna jednostka NB 105 ale te pieniądze ledwo pokryją obecne zadłużenie jeszcze jest kolejna jednostka ale to nie ratuję. Jak się nie wezmą w garść to nawet super Pani Prezes nie da rady.
0
Misiu56 2016-03-24 11:18:00
jeśli o tym mówisz to prawdopodobnie na NB-105 też będzie wtopa z kasą podobnie jak z Innovation bo próby morskie nie wyszły pozytywnie jeśli chodzi o wyposażenie i system podnoszenia platformy. Podejrzewam że stracą sporo kasy na tym. Ostatnio sami Ukraińcy się zatrudniają choć z ich robotą to czasami marnie .
0
em 2016-03-24 14:07:11
Z tym, że za operację podnoszenia - zakup, dostawę i instalację systemu zgodnie z umową jest odpowiedzialny armator i dostawca systemu. Mimo, że system był montowany w CRIST, to CRIST nie ma z tym nic wspólnego.
2
brejk 2016-04-08 16:37:10
witam serdecznie. Myślę , że tego typu sprawy jesteście dogadać tylko i jedynie między sobą. Po za tym dajcie znać czy szukają znowu nowych lludzi. pozdro
0
Szukam Pracy 2016-04-17 10:29:21
wróciłem z zagranicy i chciałbym już zostać w kraju także brać stoczniowa może coś podpowiecie na co mogę liczyć na CRIST ? nie długo zjedzie kilku moich znajomych i oni też będą szukać roboty także jakbyście dali cynk jak płacą monterom, spawaczom ? z tego co wiem to trzeba chyba założyć działalność ale wolałbym nie także może jakąś spółkę która nie leci w ch....ja i jeszcze jakoś płaci ?
0
FD 2016-04-28 12:37:41
widze info z pierwszej reki, KOCHAMY TAKIE NEWSY
0
gen 2016-05-08 20:58:47
A jaka jest atmosfera na asystenta na projekt? Pozdrawiam
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Crist S.A.