Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Crist S.A.

Pracowałeś w firmie Crist S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
batman - 2014-10-28 16:58:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podobno teraz roboty nie ma w criście. Może ktoś kto tam pracuje napisać kiedy się tam coś ruszy i czy w ogóle się ruszy. Słyszałem że Crist ma upadłość ogłosić i że kasy nie płacą, ale to tylko rewelacje usłyszane gdzieś o tak od jakichś tam papudraków
zdjecie uzytkownika
Kombinajk - 2014-10-31 07:32:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jeżeli pracując 300-400 godzin jesteście wstanie zarobić 7000 to zastanawiam się czy przypadkiem w tej pracy nie nocujecie. To jest potworna ilość godzin i zastanawiam się co na ten temat mówi kodeks pracy, czy jest to legalne i uregulowane prawnie pracować tyle czasu. Gratulacje chociaż za wytrwałość ..
zdjecie uzytkownika
noname - 2014-11-18 14:36:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy osoby które pracowały bądź pracują w biurze, mogłyby się wypowiedzieć na temat atmosfery w pracy, umów, zarobków itp?
zdjecie uzytkownika
bartek - 2014-11-19 11:55:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [paweł - 2014-10-28 06:25:36]:
Tak tak najlepiej u Czecha i jego synka Piotrusia.Piotruś to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i kanalia okrada crist i ma swoich donosicieli.To jakaś porażka. Troszkę szacunku dla swojej osoby należy mieć i nie pracować z tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
były stoczniowiec - 2014-11-21 10:16:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Kombinajk - 2014-10-31 07:32:03]:
Jeśli jesteś zatrudniony jako podwykonawca czyli na działalności gospodarczej to kodeks pracy nie ma zastosowania i możesz robić co chcesz tak samo jak twój zleceniodawca czyli Crist.Żaden Bhpowiec ani PIP nie kiwnie nawet palcem jak coś ci się stanie podczas pracy.Oni o tym wiedzą ale nie każdy kto tam przychodzi do pracy zdaję sobie z tego sprawę.
zdjecie uzytkownika
Chętny do pracy - 2014-12-17 07:45:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś coś slyszał o wyjazdach do Norwegii? jakie warunki?
zdjecie uzytkownika
Styniu - 2014-12-27 23:52:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A skąd informacja o wyjeździe do Norwegii? Słyszałem, że mają tam zupełnie inne podejście do pracowników, jeżeli chodzi o pracodawców. Chyba, że cały czas pracowałoby się pod Cristem i przenosiliby tam oni polskie warunki i zachowania kosztem pracowników. Jeżeli jednak warunki są czysto norweskie to myślę, że nie ma się nad czym zastanawiać.
zdjecie uzytkownika
PyskSkill - 2015-01-07 18:40:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak tam jest z pracownikami porządkowymi jakie stawki i jak traktują ? Po ile h dziennie
zdjecie uzytkownika
Miszczu - 2015-01-07 19:06:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [PyskSkill - 2015-01-07 18:40:54]:
Robisz pół litra i do domu spać.
zdjecie uzytkownika
Mietek - 2015-01-08 08:10:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Miszczu - 2015-01-07 19:06:25]:
Potwierdzam, bez pół litra się nawet nie pokazuj.
zdjecie uzytkownika
łask - 2015-01-24 21:51:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie rozumiem za bardzo tych ostatnich informacji. Jak w takim wypadku z atmosferą w Crist? Zdarza się Wam trochę integrowac po pracy, typu wyjśc na jakieś piwo, czy coś w tym stylu? W ogóle to jak jest obecnie z zarobkami, czy przypadkiem pensje nie powinny byc wyższe? Z góry dziękuję za wszystkie informacje.
zdjecie uzytkownika
Miecio Pecio - 2015-01-29 10:35:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na sprzątaniu 9 zł i swoją działalność chcą, no to już przeginka nie mała..
zdjecie uzytkownika
latkos - 2015-02-04 01:02:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Panowie mam prosbę..czy za posrednictwem tego portalu dowiem sie kilka podstawowych dla mnie waznych spraw?? A mianowicie na jakie widełki stawkowe mogę liczyć jako szlifierz? Ile godzin bede musial pracowac zeby nikt sie do mnie nie pultał,rzem nierób:) i jeszcze jedno czy instnieje szansa na prace w Criscie w dziale obsługi? To jest brygadzie transportowej?? Aktualnie pracuje jako pracownik transportu i jestem hakowym,suwnicowym orazoperatorem wózka widłowego? czy potzrzebuja do Cristu takich? jak tak to za ile mniej wiecej?Prosiłbym tylko o konkretne odpowiedzi.
zdjecie uzytkownika
konrad - 2015-02-11 14:30:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to jest firma, któa generalnie opiera swój duży dział na szlifierce właśnie, wiec wydaje mi sie jeśli już sa jakieś oferty od nich to na pewno na stanowsika specjalistyczne i wtedy naprawde duzo mogą zaproponować jeśli znasz się na swojej pracy to śsmiało skłądaj do nich papiery, ja jakbym miał doświadczenie to bym poszedł.
zdjecie uzytkownika
latkos - 2015-02-11 19:20:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
za duzo to zes mi nie pomogl,bo wynika ze tam nie pracujesz i jakbys mial papiery jakiekolwiek stoczniowe to z checia bys siie tam przyjal tak?chodzi mi o opinie czy potrzebuja tam do pracy szlifierzy albo operatorow sztaplarek i suwnic..pozdrawiam jak tak to ile placa mniej wiecej?pozdro
zdjecie uzytkownika
robson - 2015-02-11 19:23:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
stawki dla szlifierza to między 15-20 zł robota po 10h w weekendy po 6h czasami w niedziele tez po 6 ale liczone jako 10 dla szlifierzy a 11 dla spawaczy
zdjecie uzytkownika
szatan - 2015-02-13 21:17:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [latkos - 2015-02-04 01:02:14]:
aktualnie na inną posadę niż szlifierz nie masz co liczyć i tak jak ktos nizej napisał - 15-20 zł/h przeważnie jest to 18 zł, umowa śmieciowa o dzieło pierwszy miesiąc a pozniej wlasna dzialalnosc odlicz od tego zus i podatek to ci wychodzi w granicach 11-12 zł w pracy gdzie nie jesteś ubezpieczony i cokolwiek ci się stanie odpowiadasz sam za siebie ale o tym pewnie wiesz.
zdjecie uzytkownika
szatan - 2015-02-13 21:21:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [latkos - 2015-02-04 01:02:14]:
aha i zapomniałem dodać jeszcze bo pytałeś o ilość godzin jest to minimalnie 10 godzin maksymalnie 11 czasami i znacznie więcej zależy od roboty i terminów jeśli są napięte to i mozesz robic 15h miej tego świadomość.
zdjecie uzytkownika
latkos - 2015-02-15 18:13:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
szatan i robson,dzieki wielkie,wlasnie takiego fachwego doradztwa i odpowiedzi szukalem,I wlasnie dzieki takim ludziom jak wy czlowiek ma jeszcze swiadomosc i nadzieje ze istnieja normalne zdrowe kontakty miedzy ludzkie a ni tylko zawisc zadrosc wzajemne obrazanie sie i szykanowanie.Wieki szacun dla Was panowie za to ze dajecie rzeczywisty obraz tego nie dokonca jestesmy podzieleni.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
szatan - 2015-02-17 21:41:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [latkos - 2015-02-15 18:13:38]:
proszę bardzo, ja się zwolniłem sam dawno temu bo szkoda mi było mojego zdrowia które i tak tam trochę go zostawiłem... teraz pracuję na etacie i zarabiam 1600 na rękę i jestem ubezpieczony u pracodawcy który odprowadza za mnie wszelkie składki ale moim zdaniem każdej pracy trzeba spróbować z każdego pieca trzeba spróbować chleba. Pozdrawiam również i powodzenia w pracy.
zdjecie uzytkownika
Ącki - 2015-02-21 10:21:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W Criscie jest teraz duży kryzys, co za tym idzie bardzo mało pracy. Tak się już ciągnie prawie rok czasu...
zdjecie uzytkownika
vegeta - 2015-02-25 20:51:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest juz jakas robota w Crist?czy maja przestuj?
zdjecie uzytkownika
artur - 2015-02-26 14:26:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dużo ludzi się odchodzi, ogólnie to jest słabo
zdjecie uzytkownika
alek - 2015-03-08 14:19:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jest słabo a będzie jeszcze gorzej bo nie widać żadnych perspektyw na następne miesiące tylko plotki ze to czy tamto będziemy budować i nic poza tym coraz mniej się zarabia ciecia z każdej strony tylko szanownej władzy kierowniczej w portfelach nic się nie zmienia a nas dociskają z każdej strony kolanem.I te KLITY! rodzinne dosłownie na każdym szczeblu to jest nie do opisania dyrektorzy porobili sobie prywatne folwarki i doją kasę z cristu ile się da.Mają swoje prywatne firmy, jako dyrektorzy w criscie zlecają sobie jako prywatnej firmie różne roboty i kasują jak za zboże szczególnie pan xxxxxx xxxxxxxx. to pobija chyba wszystkie rekordy. Panowie prezesi wielki szacunek dla was za to coście stworzyli ale chyba trochę wam wymknęło się to z pod kontroli a szkoda bo te pijawki wydoją z cristu ile się da i zniszczą wasze dzieło.
zdjecie uzytkownika
loki - 2015-03-13 20:40:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie norki maja juz w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] powoli crist i nie tylko crist....nie majuz kontraktow bo niestety ale prawda jest ze wiele kontrahentow zagranicznych naklada nacisk na zatrudnienie w firmach(stabilne) czyli umowa o prace,no i najwazniejsze BHP!!!wiele klientow wycofuje sie po tym jak siegaja opini z Panstwowych inspekcji pracy badz z innych zródeł....w naszych oczach wyglada to inaczej...firam mowi lub sa pogloski o kontraktach a to aker a to siamto..ale niestety Panowiie dzis dla kontrahenta przestaly sie liczyc w polsce pieniażki same bo te oni juz sami wiedza ze sa smieszne i podołają dane polskie firmy..ale coraz wiecej zagranicznych kontrahentow(dania,norwegia,szkocja,francja,oraz wiele afrykanskich nawet!!TAK AFRYKANSKICH!) i to nie sa żarty wymagaja BHP!! i stabilizacji w firmie poprzez wlasnych pracowników a nie poprzez samozatrudnienia! W naszych oczach i umyslach tylko tak ładnie pięknie to wyglada ze robote dadza spólkom..ale pamietajcie ze ta robote daje polak!!!!nie kontrahent!!!!oni(ci pierwsi) mysla ze jest wszystko okej!Dzis dla kontrahenta nie wystarczy ze dana firma zrobi cos za male lub "smieszne" pieniadze..dzis kontrahent che smiesznych pieniedzy!zero wypadkowosci i stabilizacji ludzi jako gwarancja na ukonczenie kontraktu poprzez pełną obsade we wszystkich plaszyznach zadań w dotyczącym kontrakcie.... I dlatego wiadace w tym kierunku firmy takie jak EPg lub Remontowa przewyzszają nas o głowe...nas crist!TAKA PRAWDA PANOWIE.Tak to wyglada a wiem co mowie bo pracuje(łem) w dziale analiz wielu wiodących firm stoczniowo -ofshorowych w Polsce i na ten temat nie wciskam kitu tylko przedstawiam realny podgląd na to co sie dzieje....Dla przykładu powiem wam cos smiesznego....nie moge zdradzac szczegółow bo to sa tajemnice firmy ale uwierzcie mi ze jest taka fima ofshorowa na terenie morza bałtyckiego w Polsce ktora podpisała gruby kontrakt,wypalano pierwsze blachy i zerwano go!!!!Powód nie uwierzcie!Brak przestrzegania BHP....!!!!!!tak własnie moi drodzy!!W raporcie widniały następujące powody: Brak okularów ochronnych na produkcji,brak pozytywnych relacji na lini Mistrz-Pracownik produkcji,Zbyt niska ochrona osobista wygenerowana przez Pracodawcę w stosunku do pracownika fizycznego!!!Dziekuje za uwage...Przemyslcie sami sprawe i zadawajcie swoim zarządom niewygodne pytania..w koncu wobec zaistnialej sytuacji beda musieli odpowiedzieć.Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Crist S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Crist S.A.?
Zadaj pytanie