Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Crist S.A.

Pracowałeś w firmie Crist S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Krzywy - 2015-10-09 10:36:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie polecam pracy w stoczni Crist, zwłaszcza na magazynie!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Jarecki - 2015-10-09 14:29:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja słyszałam że jak crist nie spłaci doku, to im zabiorą, a nauta tylko czeka.
zdjecie uzytkownika
Iga - 2015-10-24 22:59:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeszcze tam siedzicie, bez was budowa stanie, nic bez was nie zrobią, nic nie ma za darmo o swoją stawkę trzeba walczyć. Macie rodziny, nie żyjecie tylko po to by być w pracy a ci na górze z waszej niewolniczej pracy opalają się na Karaibach, jesteście najbardziej cenionymi pracownikami w świecie i tak Polacy są nie do zastąpienia.
zdjecie uzytkownika
olek - 2015-10-28 18:50:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
widze ze opinie sa podzielone, ja chcialem dowiedziec sie czegos wiecej o firmie a konkretnie o stanowisku na magazynie, pracowałem w podobnej branży, znam sie na pracy, posiadam kilkuletnie doswiadczenie w tej pracy,nie nastawiam sie na jakies kokosy by tu zarobic tylko zwyczajne nawet 1700 netto , sa jakies tam przyjecia
zdjecie uzytkownika
adam - 2015-10-29 17:36:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Krzywy - 2015-10-09 10:36:33]:
moze cos wiecej dlaczego nie polecasz wlasnie niedawno dostalem propozycje pracy na magazynie i nie wiem czy mam ryzykowac ? az tak zle ? kasa czy atmosfera?
zdjecie uzytkownika
Krzywy - 2015-11-03 13:14:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Adamie!!! Cóż mam napisać, jeżeli chodzi o klimat na magazynie jest jak w rodzinie patologicznej. Będziesz musiał założyć działalność gospodarczą dostaniesz 17 na godzinę!!! Pracujemy od pn do pt po 9 h plus dwie soboty pracujące od 7 do 12 i pisane 6 h i dwie wolne.
zdjecie uzytkownika
Krzysztof - 2015-11-06 15:13:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Suwnicowego nie potrzebują?
zdjecie uzytkownika
konrad - 2015-11-06 15:56:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzieliści jakie maja wymagania na stanowisko Administrator I Lini Helpdesk? Nawet konkretna uczlenie trzeba mieć ukońcozną - wykształcenie wyższe techniczne (Politechniki) lub adekwatnie certyfikaty potwierdzające kompetencje, ale takich nie jest dużo.. no i oczywiście doświadczenie na podobnym stanowisku min. 2 lata.
zdjecie uzytkownika
xxxx - 2015-11-08 11:09:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A kto pamięta "Generał Pedał a Tereska ma pieska"?
zdjecie uzytkownika
romek - 2015-11-09 01:08:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
faktycznie ta praca jako Administrator I Lini Helpdesk wydaje sie być w porządku, ja słyszałem, że można tu sie sporo nauczyć.
zdjecie uzytkownika
amek - 2015-11-11 14:28:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@romek ja też, tylko nie wiem, czy możliwe jest próbowanie się dostać jak nie ma się 2 lat doświadczenia...
zdjecie uzytkownika
mada - 2015-11-13 17:29:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sprobowac mozesz, przeciez moze cos innego zainteresuje osoby z twojej kandydatury co tez bedzie wazne
zdjecie uzytkownika
monter - 2015-11-13 23:26:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Klimek!!!napisz jak dobrze u ciebie na K3, tylko dodaj kto tak fajnie ma!!!
zdjecie uzytkownika
amek - 2015-12-03 17:07:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciekawy jestem czy nadal dostępna jest ta oferta pracy, o której tutaj ktoś wcześniej wspominał, czy już kogoś przyjęli, jak macie takie info to proszę o odpowiedź
zdjecie uzytkownika
Rafał - 2015-12-04 11:53:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile można zarobić w Criscie np. Na magazynie?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-12-05 10:32:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dziki95 - 2015-06-08 14:37:56]:
Głupi polaczku pracuj W criscie za frajr
zdjecie uzytkownika
gontal - 2015-12-13 20:31:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, ja widziałem za to, że Crist poszukuje Inspektora BHP do Gdyni i zastanawiam sie, czy nie spróbowac swoich sił. Zapytam, czy macie tu ubezpieczenie grupowe?
zdjecie uzytkownika
arni - 2015-12-17 19:02:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rafał - 2015-12-04 11:53:21]:
tyle co w biedronce!!! a nawet mniej, bo sa tacy ludzie co na ludzkiej krzywdzie wspinaja sie na coraz wyzsze stanowiska i tak powiem! jestem bardzo wylewny bo mnie boli takie kur...wo !!!
zdjecie uzytkownika
Crist - 2015-12-18 11:16:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak się Tobie nie podoba to idź pracować do biedronki, na twoje miejsce przyjdzie ktoś kto nie będzie narzekać!!!
zdjecie uzytkownika
Kilimandżaro - 2015-12-18 14:30:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Biedronce mają chociaż godziwe wynagrodzenie i pełny socjal a także inną atmosferę pracy. Na magazynie robisz za trzech a płacą jak Ukraincom, zarobki są tak niskie że pieniędzy nie wystarcza od wypłaty do wypłaty. Ktoś pnie się na wyższe szczebelki kariery kosztem ludzi tam pracujących nie dając im nic w zamian. Takie są realia pracy na magazynie!!!
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-12-19 10:14:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Magazyn zawsze gnojony będzie!!! Stawki najniższe na całej stoczni, i jak tu żyć no jak?!
zdjecie uzytkownika
Iga - 2015-12-23 13:14:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cały rok 2016, to ma być kontrola wszystkich branż budowlanych, stwierdzono, że budowlanka to najbardziej zdegradowany rynek pracy "szara strefa", którą mają przywrócić do porządku. Ponoć wezmą się za pracodawców, przejrzą umowy zatrudnienia, naliczą wstecz tam gdzie trzeba wyrównania pracownicze stawki, będą robić naloty i sprawdzać poziom bezpieczeństwa. Pod lupę pójdą umowy o dzieło i zlecenie oraz narzucane samozatrudnienie a także stawki i godziny pracy.
zdjecie uzytkownika
rtrt - 2015-12-30 01:55:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej hej czy ktos z was pracował moze w firmie Crist SA jako samodzielny specjalsita do spraw kontraktowych i mioglby mi cos powiedziec na temat zarobkow
zdjecie uzytkownika
Filip z konopii - 2016-01-07 14:33:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedy w Criscie ruszy na ostro praca?
zdjecie uzytkownika
brejk - 2016-01-08 01:36:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaje mi się , że już w przyszłym tygodniu wszystko powinno wrócić do normy. Zresztą tak samo jak i we wszystkich innych firmach. W końcu ludzie wrócą z urlopów
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2016-01-08 13:40:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedy jakieś podwyżki???!!!
zdjecie uzytkownika
werhj - 2016-01-10 15:32:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie orientujecie się może czy będą w najbliższym czasie prowadzone jakieś rekrutacje? Pamiętam, że szukali jakiś czas temu asystentki na projekt w Gdynii, ale obecnie nie widzę żadnych ofert. Słyszałem ostatnio wiele dobrego o firmie, głównie to, że można dobrze zarobić i pracować w przyjemnej atmosferze, dlatego rozważam zatrudnienie u nich i informacje, czy prowadzą lub prowadzić będą rekrutacje bardzo mi pomoże. Z góry dziękuję!
zdjecie uzytkownika
klemens - 2016-01-26 08:15:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pamietajcie, ze tylko kadra i brygadzista maja umowy o prace, reszte maja w d... i dzialalnosc a tam juz placa tragiczna siegajaca 15-17zl na reke za ostra prace fizyczna.
zdjecie uzytkownika
koziej - 2016-01-29 15:15:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Akurat klemens to stawka 15-17 złotych za godzine to jest bardzo dobra kasa w Polsce, nie wiem czemu tak narzekasz. Owszem, czasem oferują umowę o dzieło, ale da się uzyskac umowy o pracę.
zdjecie uzytkownika
Koala - 2016-02-01 10:52:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Człowieku co ty za bzdury piszesz, uważasz że 17 zł to dobra stawka na działalności? To życzę powodzenia!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
doni - 2016-02-01 13:00:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
koala, chyba wszystko zależy od tego kto ma jakie możliwości... Ja teraz nie widziałem aby ludzie do crista walili. Podobno można za to auto służbowe uzyskać etc.
zdjecie uzytkownika
olek - 2016-02-15 20:33:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Specjalizują się głownie w budowie statków, w konstrukcjach stalowych, w inżynierii morskiej,lądowej i cywilnej, na ich stronie mozna sprawdzic kontakt i wyslac cv jezeli posiada sie wyksztalcenie i doswiadczenie.
zdjecie uzytkownika
Cristowiec - 2016-02-17 14:33:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Olek co ty możesz wiedzieć!!!!!
zdjecie uzytkownika
kejs - 2016-02-17 20:36:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie, że posiadanie doświadczenia i odpowiedniego wykształcenia jest wymogiem koniecznym @olek. Skoro jest dawana umowa o dzieło, a nawet i umowa o pracę to pewnie każdy może wybrać sobie.
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-02-18 17:03:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Crist płaci najmniej na rynku ! Szczere ale prawdziwe.
Monterzy na dzien dobry dostają 19-20zł na dzialalnosci , potem tacy fachowcy naprawde moga dostac 25max zalezy od brygady. aspawacze podobnie ale bez szalu, szlifierze ... nie wiecej niz 19 na dzialalnosci ale ... tutaj nie potrzeba miec skonczonej szkoly czy doswiadzcenia ! To jacy ludzie szlifuja w criscie siadczy o tym jaki poziom reprezentuje ta firma. Od ludzi po podstawowce, sprzataczy, meneli po ludzi po kryminale ... Tragedia.

To obiektywna ocena i prawdziwa jaką znam !

Fakt że pozytywną sprawą jest , że crist płąci i płaci w terminie to jedyny jedyny plus, bosze przeciez to powinno byc normą a ja pisze ze to ich plus
zdjecie uzytkownika
Monter z K-2 - 2016-02-19 12:50:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak się nie podoba to możesz zmieniać pracę, przecież nic na siłę
zdjecie uzytkownika
imalone - 2016-02-20 11:06:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No dokładnie. Nikt tu nikogo na siłę nie trzyma i nie będzie. Szkoda, że nie szukają obecnie samodzielnego specjalisty ds. kontraktowych, bo wiem, że to jest dobra fucha u nich. Oczywiście wymagają wykształcenia wyższego oraz doświadczenia, ale można liczyć na umowę o pracę i liczne benefity.
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-02-24 22:08:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś może podać nazwy firm podwykonawców jakie pracują dla cristu?
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2016-02-25 15:17:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dużo firm pracuje dla Cristu :-)
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-02-25 20:11:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mowie tu o pracy dla spawacza/montera, ze znanych mi to dafex, skanpol, michalak
zdjecie uzytkownika
Misiek99 - 2016-02-29 13:07:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2016-02-25 20:11:46]:
Enerpol , Dafex , MIchalak Welding , Europrofit , i kilka mniejszych firemek
zdjecie uzytkownika
Wiesław - 2016-03-04 13:19:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jarek - 2015-09-27 22:54:38]:
"napewno" piszemy na pewno osobno, a naprawdę, naprawdę razem - jeszcze w podstawówce nauczono mnie tej zasady.
pozdrawiam
Wiesław
zdjecie uzytkownika
Moj - 2016-03-07 14:51:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze mu mówisz @Wiesław, ale może zamiast poprawiać innych to powiesz cokolwiek o pracy w Crist bo jestem zdecydowanie ciekawy jak ma się atmosfera w firmie
zdjecie uzytkownika
obywatel - 2016-03-13 21:40:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Crist nie ma pieniędzy ściemnia z płatnościami, ma umowy na mnóstwo statków kasę bierze do kieszeni a nikomu nie płaci większość faktur nie zapłaconych jest z listopada 2015 roku a mamy marzec 2016 czekają jak wyjdzie kolejna jednostka NB 105 ale te pieniądze ledwo pokryją obecne zadłużenie jeszcze jest kolejna jednostka ale to nie ratuję. Jak się nie wezmą w garść to nawet super Pani Prezes nie da rady.
zdjecie uzytkownika
Misiu56 - 2016-03-24 11:18:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli o tym mówisz to prawdopodobnie na NB-105 też będzie wtopa z kasą podobnie jak z Innovation bo próby morskie nie wyszły pozytywnie jeśli chodzi o wyposażenie i system podnoszenia platformy. Podejrzewam że stracą sporo kasy na tym. Ostatnio sami Ukraińcy się zatrudniają choć z ich robotą to czasami marnie .
zdjecie uzytkownika
em - 2016-03-24 14:07:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Z tym, że za operację podnoszenia - zakup, dostawę i instalację systemu zgodnie z umową jest odpowiedzialny armator i dostawca systemu. Mimo, że system był montowany w CRIST, to CRIST nie ma z tym nic wspólnego.
zdjecie uzytkownika
brejk - 2016-04-08 16:37:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [em - 2016-03-24 14:07:11]:
witam serdecznie. Myślę , że tego typu sprawy jesteście dogadać tylko i jedynie między sobą. Po za tym dajcie znać czy szukają znowu nowych lludzi. pozdro
zdjecie uzytkownika
Szukam Pracy - 2016-04-17 10:29:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wróciłem z zagranicy i chciałbym już zostać w kraju także brać stoczniowa może coś podpowiecie na co mogę liczyć na CRIST ? nie długo zjedzie kilku moich znajomych i oni też będą szukać roboty także jakbyście dali cynk jak płacą monterom, spawaczom ? z tego co wiem to trzeba chyba założyć działalność ale wolałbym nie także może jakąś spółkę która nie leci w ch....ja i jeszcze jakoś płaci ?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja to wizyta w pokoju majstra, który kilka pytań zada przegryząąc bułkę, da rysunek masz coś pokazać, popyta gdzie pracowałeś, u kogo co robiłeś, gdzie pracujesz, dlaczego nie pracujesz ...
Pytania: Powiedziałem,że mam małe dziecko żona pracuje i nie mogę w niektóre soboty pracować, oraz po g.17 dostałem odpowiedz to wybierz czlowieku albo crist albo rodzina
zdjecie uzytkownika
FD - 2016-04-28 12:37:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Iga - 2015-10-24 22:59:55]:
widze info z pierwszej reki, KOCHAMY TAKIE NEWSY
zdjecie uzytkownika
gen - 2016-05-08 20:58:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jaka jest atmosfera na asystenta na projekt? Pozdrawiam

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Crist S.A.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Crist S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert