Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Crist S.A.

Pracowałeś w firmie Crist S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-10-22 21:17:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam w Criście faktycznie może i idzie zarobić ale trzeba się narobić. Nie sztuka jest zrobić 300-350-400 godz i wziasc 7tys jak piszecie ja znam swoje mozliwosci i wiem co potrafie i wolalem wyjechac za granice robie tam sobie spokojnie 250godz i biore 15tys co 4 tygodnie w domku i nie nazekma. Trzeba poprostu w siebie uwierzyc i zainwestowac. A co jeslli chodzi o slusarnie to do Kierownika Banki i majstra Czeska. D nie powiem nic złego bo sa OKI wiadome maja swoje odzywki jak kazdy ale w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie leca. byl kiedsy okres zebylo malo roboty ale ludzi trzymali i nie bylo zle na koniec miesiac Pozdrawaim
zdjecie uzytkownika
paweł - 2014-10-28 06:25:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każdy o tym wie :Kto pije alkohol więcej jak raz w tygodniu powinno być odebrane prawo jazdy dożywotnio i przymusowe leczenie jak Prawda jest taka Polak jest bezczelny wytyka innym a sam to robi setki razy sami jeździli po alkoholu tylko się udało . W Polsce kiedyś większość ludzi załatwiała sobie wojsko i nie szli ze strachu .Teraz udają bohaterów ,
Dla mnie alkohol powinien być zabroniony i w produkcji oraz sprzedaży.
Najwięcej kradzieży,rozbojów,wypadków,zabójstw,gwałtów po alkoholu. Zróbmy kampanie- kto spożywa alkohol jest potencjalnym zabójc [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kampania kiedy????
Policjanci też często spożywają sporo alkoholu -alkomat nie jest miarodajny alkohol zamula mózg 5 dni po spożyciu brak kontrolnych badań krwi i moczu - TAK Z NIENACKA ( JESZCZE ĆPAJĄ)
zdjecie uzytkownika
batman - 2014-10-28 16:58:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podobno teraz roboty nie ma w criście. Może ktoś kto tam pracuje napisać kiedy się tam coś ruszy i czy w ogóle się ruszy. Słyszałem że Crist ma upadłość ogłosić i że kasy nie płacą, ale to tylko rewelacje usłyszane gdzieś o tak od jakichś tam papudraków
zdjecie uzytkownika
Kombinajk - 2014-10-31 07:32:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jeżeli pracując 300-400 godzin jesteście wstanie zarobić 7000 to zastanawiam się czy przypadkiem w tej pracy nie nocujecie. To jest potworna ilość godzin i zastanawiam się co na ten temat mówi kodeks pracy, czy jest to legalne i uregulowane prawnie pracować tyle czasu. Gratulacje chociaż za wytrwałość ..
zdjecie uzytkownika
noname - 2014-11-18 14:36:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy osoby które pracowały bądź pracują w biurze, mogłyby się wypowiedzieć na temat atmosfery w pracy, umów, zarobków itp?
zdjecie uzytkownika
bartek - 2014-11-19 11:55:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [paweł - 2014-10-28 06:25:36]:
Tak tak najlepiej u Czecha i jego synka Piotrusia.Piotruś to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i kanalia okrada crist i ma swoich donosicieli.To jakaś porażka. Troszkę szacunku dla swojej osoby należy mieć i nie pracować z tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
były stoczniowiec - 2014-11-21 10:16:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Kombinajk - 2014-10-31 07:32:03]:
Jeśli jesteś zatrudniony jako podwykonawca czyli na działalności gospodarczej to kodeks pracy nie ma zastosowania i możesz robić co chcesz tak samo jak twój zleceniodawca czyli Crist.Żaden Bhpowiec ani PIP nie kiwnie nawet palcem jak coś ci się stanie podczas pracy.Oni o tym wiedzą ale nie każdy kto tam przychodzi do pracy zdaję sobie z tego sprawę.
zdjecie uzytkownika
Chętny do pracy - 2014-12-17 07:45:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś coś slyszał o wyjazdach do Norwegii? jakie warunki?
zdjecie uzytkownika
Styniu - 2014-12-27 23:52:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A skąd informacja o wyjeździe do Norwegii? Słyszałem, że mają tam zupełnie inne podejście do pracowników, jeżeli chodzi o pracodawców. Chyba, że cały czas pracowałoby się pod Cristem i przenosiliby tam oni polskie warunki i zachowania kosztem pracowników. Jeżeli jednak warunki są czysto norweskie to myślę, że nie ma się nad czym zastanawiać.
zdjecie uzytkownika
PyskSkill - 2015-01-07 18:40:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak tam jest z pracownikami porządkowymi jakie stawki i jak traktują ? Po ile h dziennie
zdjecie uzytkownika
Miszczu - 2015-01-07 19:06:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [PyskSkill - 2015-01-07 18:40:54]:
Robisz pół litra i do domu spać.
zdjecie uzytkownika
Mietek - 2015-01-08 08:10:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Miszczu - 2015-01-07 19:06:25]:
Potwierdzam, bez pół litra się nawet nie pokazuj.
zdjecie uzytkownika
łask - 2015-01-24 21:51:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie rozumiem za bardzo tych ostatnich informacji. Jak w takim wypadku z atmosferą w Crist? Zdarza się Wam trochę integrowac po pracy, typu wyjśc na jakieś piwo, czy coś w tym stylu? W ogóle to jak jest obecnie z zarobkami, czy przypadkiem pensje nie powinny byc wyższe? Z góry dziękuję za wszystkie informacje.
zdjecie uzytkownika
Miecio Pecio - 2015-01-29 10:35:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na sprzątaniu 9 zł i swoją działalność chcą, no to już przeginka nie mała..
zdjecie uzytkownika
latkos - 2015-02-04 01:02:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Panowie mam prosbę..czy za posrednictwem tego portalu dowiem sie kilka podstawowych dla mnie waznych spraw?? A mianowicie na jakie widełki stawkowe mogę liczyć jako szlifierz? Ile godzin bede musial pracowac zeby nikt sie do mnie nie pultał,rzem nierób:) i jeszcze jedno czy instnieje szansa na prace w Criscie w dziale obsługi? To jest brygadzie transportowej?? Aktualnie pracuje jako pracownik transportu i jestem hakowym,suwnicowym orazoperatorem wózka widłowego? czy potzrzebuja do Cristu takich? jak tak to za ile mniej wiecej?Prosiłbym tylko o konkretne odpowiedzi.
zdjecie uzytkownika
konrad - 2015-02-11 14:30:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to jest firma, któa generalnie opiera swój duży dział na szlifierce właśnie, wiec wydaje mi sie jeśli już sa jakieś oferty od nich to na pewno na stanowsika specjalistyczne i wtedy naprawde duzo mogą zaproponować jeśli znasz się na swojej pracy to śsmiało skłądaj do nich papiery, ja jakbym miał doświadczenie to bym poszedł.
zdjecie uzytkownika
latkos - 2015-02-11 19:20:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
za duzo to zes mi nie pomogl,bo wynika ze tam nie pracujesz i jakbys mial papiery jakiekolwiek stoczniowe to z checia bys siie tam przyjal tak?chodzi mi o opinie czy potrzebuja tam do pracy szlifierzy albo operatorow sztaplarek i suwnic..pozdrawiam jak tak to ile placa mniej wiecej?pozdro
zdjecie uzytkownika
robson - 2015-02-11 19:23:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
stawki dla szlifierza to między 15-20 zł robota po 10h w weekendy po 6h czasami w niedziele tez po 6 ale liczone jako 10 dla szlifierzy a 11 dla spawaczy
zdjecie uzytkownika
szatan - 2015-02-13 21:17:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [latkos - 2015-02-04 01:02:14]:
aktualnie na inną posadę niż szlifierz nie masz co liczyć i tak jak ktos nizej napisał - 15-20 zł/h przeważnie jest to 18 zł, umowa śmieciowa o dzieło pierwszy miesiąc a pozniej wlasna dzialalnosc odlicz od tego zus i podatek to ci wychodzi w granicach 11-12 zł w pracy gdzie nie jesteś ubezpieczony i cokolwiek ci się stanie odpowiadasz sam za siebie ale o tym pewnie wiesz.
zdjecie uzytkownika
szatan - 2015-02-13 21:21:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [latkos - 2015-02-04 01:02:14]:
aha i zapomniałem dodać jeszcze bo pytałeś o ilość godzin jest to minimalnie 10 godzin maksymalnie 11 czasami i znacznie więcej zależy od roboty i terminów jeśli są napięte to i mozesz robic 15h miej tego świadomość.
zdjecie uzytkownika
latkos - 2015-02-15 18:13:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
szatan i robson,dzieki wielkie,wlasnie takiego fachwego doradztwa i odpowiedzi szukalem,I wlasnie dzieki takim ludziom jak wy czlowiek ma jeszcze swiadomosc i nadzieje ze istnieja normalne zdrowe kontakty miedzy ludzkie a ni tylko zawisc zadrosc wzajemne obrazanie sie i szykanowanie.Wieki szacun dla Was panowie za to ze dajecie rzeczywisty obraz tego nie dokonca jestesmy podzieleni.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
szatan - 2015-02-17 21:41:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [latkos - 2015-02-15 18:13:38]:
proszę bardzo, ja się zwolniłem sam dawno temu bo szkoda mi było mojego zdrowia które i tak tam trochę go zostawiłem... teraz pracuję na etacie i zarabiam 1600 na rękę i jestem ubezpieczony u pracodawcy który odprowadza za mnie wszelkie składki ale moim zdaniem każdej pracy trzeba spróbować z każdego pieca trzeba spróbować chleba. Pozdrawiam również i powodzenia w pracy.
zdjecie uzytkownika
Ącki - 2015-02-21 10:21:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W Criscie jest teraz duży kryzys, co za tym idzie bardzo mało pracy. Tak się już ciągnie prawie rok czasu...
zdjecie uzytkownika
vegeta - 2015-02-25 20:51:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest juz jakas robota w Crist?czy maja przestuj?
zdjecie uzytkownika
artur - 2015-02-26 14:26:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dużo ludzi się odchodzi, ogólnie to jest słabo
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Crist S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Crist S.A.?
Zadaj pytanie