Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Crist S.A.

Pracowałeś w firmie Crist S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Chętny do pracy - 2014-12-17 07:45:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś coś slyszał o wyjazdach do Norwegii? jakie warunki?
zdjecie uzytkownika
Styniu - 2014-12-27 23:52:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A skąd informacja o wyjeździe do Norwegii? Słyszałem, że mają tam zupełnie inne podejście do pracowników, jeżeli chodzi o pracodawców. Chyba, że cały czas pracowałoby się pod Cristem i przenosiliby tam oni polskie warunki i zachowania kosztem pracowników. Jeżeli jednak warunki są czysto norweskie to myślę, że nie ma się nad czym zastanawiać.
zdjecie uzytkownika
PyskSkill - 2015-01-07 18:40:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak tam jest z pracownikami porządkowymi jakie stawki i jak traktują ? Po ile h dziennie
zdjecie uzytkownika
Miszczu - 2015-01-07 19:06:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [PyskSkill - 2015-01-07 18:40:54]:
Robisz pół litra i do domu spać.
zdjecie uzytkownika
Mietek - 2015-01-08 08:10:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Miszczu - 2015-01-07 19:06:25]:
Potwierdzam, bez pół litra się nawet nie pokazuj.
zdjecie uzytkownika
łask - 2015-01-24 21:51:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie rozumiem za bardzo tych ostatnich informacji. Jak w takim wypadku z atmosferą w Crist? Zdarza się Wam trochę integrowac po pracy, typu wyjśc na jakieś piwo, czy coś w tym stylu? W ogóle to jak jest obecnie z zarobkami, czy przypadkiem pensje nie powinny byc wyższe? Z góry dziękuję za wszystkie informacje.
zdjecie uzytkownika
Miecio Pecio - 2015-01-29 10:35:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na sprzątaniu 9 zł i swoją działalność chcą, no to już przeginka nie mała..
zdjecie uzytkownika
latkos - 2015-02-04 01:02:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Panowie mam prosbę..czy za posrednictwem tego portalu dowiem sie kilka podstawowych dla mnie waznych spraw?? A mianowicie na jakie widełki stawkowe mogę liczyć jako szlifierz? Ile godzin bede musial pracowac zeby nikt sie do mnie nie pultał,rzem nierób:) i jeszcze jedno czy instnieje szansa na prace w Criscie w dziale obsługi? To jest brygadzie transportowej?? Aktualnie pracuje jako pracownik transportu i jestem hakowym,suwnicowym orazoperatorem wózka widłowego? czy potzrzebuja do Cristu takich? jak tak to za ile mniej wiecej?Prosiłbym tylko o konkretne odpowiedzi.
zdjecie uzytkownika
konrad - 2015-02-11 14:30:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to jest firma, któa generalnie opiera swój duży dział na szlifierce właśnie, wiec wydaje mi sie jeśli już sa jakieś oferty od nich to na pewno na stanowsika specjalistyczne i wtedy naprawde duzo mogą zaproponować jeśli znasz się na swojej pracy to śsmiało skłądaj do nich papiery, ja jakbym miał doświadczenie to bym poszedł.
zdjecie uzytkownika
latkos - 2015-02-11 19:20:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
za duzo to zes mi nie pomogl,bo wynika ze tam nie pracujesz i jakbys mial papiery jakiekolwiek stoczniowe to z checia bys siie tam przyjal tak?chodzi mi o opinie czy potrzebuja tam do pracy szlifierzy albo operatorow sztaplarek i suwnic..pozdrawiam jak tak to ile placa mniej wiecej?pozdro
zdjecie uzytkownika
robson - 2015-02-11 19:23:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
stawki dla szlifierza to między 15-20 zł robota po 10h w weekendy po 6h czasami w niedziele tez po 6 ale liczone jako 10 dla szlifierzy a 11 dla spawaczy
zdjecie uzytkownika
szatan - 2015-02-13 21:17:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [latkos - 2015-02-04 01:02:14]:
aktualnie na inną posadę niż szlifierz nie masz co liczyć i tak jak ktos nizej napisał - 15-20 zł/h przeważnie jest to 18 zł, umowa śmieciowa o dzieło pierwszy miesiąc a pozniej wlasna dzialalnosc odlicz od tego zus i podatek to ci wychodzi w granicach 11-12 zł w pracy gdzie nie jesteś ubezpieczony i cokolwiek ci się stanie odpowiadasz sam za siebie ale o tym pewnie wiesz.
zdjecie uzytkownika
szatan - 2015-02-13 21:21:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [latkos - 2015-02-04 01:02:14]:
aha i zapomniałem dodać jeszcze bo pytałeś o ilość godzin jest to minimalnie 10 godzin maksymalnie 11 czasami i znacznie więcej zależy od roboty i terminów jeśli są napięte to i mozesz robic 15h miej tego świadomość.
zdjecie uzytkownika
latkos - 2015-02-15 18:13:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
szatan i robson,dzieki wielkie,wlasnie takiego fachwego doradztwa i odpowiedzi szukalem,I wlasnie dzieki takim ludziom jak wy czlowiek ma jeszcze swiadomosc i nadzieje ze istnieja normalne zdrowe kontakty miedzy ludzkie a ni tylko zawisc zadrosc wzajemne obrazanie sie i szykanowanie.Wieki szacun dla Was panowie za to ze dajecie rzeczywisty obraz tego nie dokonca jestesmy podzieleni.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
szatan - 2015-02-17 21:41:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [latkos - 2015-02-15 18:13:38]:
proszę bardzo, ja się zwolniłem sam dawno temu bo szkoda mi było mojego zdrowia które i tak tam trochę go zostawiłem... teraz pracuję na etacie i zarabiam 1600 na rękę i jestem ubezpieczony u pracodawcy który odprowadza za mnie wszelkie składki ale moim zdaniem każdej pracy trzeba spróbować z każdego pieca trzeba spróbować chleba. Pozdrawiam również i powodzenia w pracy.
zdjecie uzytkownika
Ącki - 2015-02-21 10:21:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W Criscie jest teraz duży kryzys, co za tym idzie bardzo mało pracy. Tak się już ciągnie prawie rok czasu...
zdjecie uzytkownika
vegeta - 2015-02-25 20:51:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest juz jakas robota w Crist?czy maja przestuj?
zdjecie uzytkownika
artur - 2015-02-26 14:26:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dużo ludzi się odchodzi, ogólnie to jest słabo
zdjecie uzytkownika
alek - 2015-03-08 14:19:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jest słabo a będzie jeszcze gorzej bo nie widać żadnych perspektyw na następne miesiące tylko plotki ze to czy tamto będziemy budować i nic poza tym coraz mniej się zarabia ciecia z każdej strony tylko szanownej władzy kierowniczej w portfelach nic się nie zmienia a nas dociskają z każdej strony kolanem.I te KLITY! rodzinne dosłownie na każdym szczeblu to jest nie do opisania dyrektorzy porobili sobie prywatne folwarki i doją kasę z cristu ile się da.Mają swoje prywatne firmy, jako dyrektorzy w criscie zlecają sobie jako prywatnej firmie różne roboty i kasują jak za zboże szczególnie pan xxxxxx xxxxxxxx. to pobija chyba wszystkie rekordy. Panowie prezesi wielki szacunek dla was za to coście stworzyli ale chyba trochę wam wymknęło się to z pod kontroli a szkoda bo te pijawki wydoją z cristu ile się da i zniszczą wasze dzieło.
zdjecie uzytkownika
loki - 2015-03-13 20:40:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie norki maja juz w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] powoli crist i nie tylko crist....nie majuz kontraktow bo niestety ale prawda jest ze wiele kontrahentow zagranicznych naklada nacisk na zatrudnienie w firmach(stabilne) czyli umowa o prace,no i najwazniejsze BHP!!!wiele klientow wycofuje sie po tym jak siegaja opini z Panstwowych inspekcji pracy badz z innych zródeł....w naszych oczach wyglada to inaczej...firam mowi lub sa pogloski o kontraktach a to aker a to siamto..ale niestety Panowiie dzis dla kontrahenta przestaly sie liczyc w polsce pieniażki same bo te oni juz sami wiedza ze sa smieszne i podołają dane polskie firmy..ale coraz wiecej zagranicznych kontrahentow(dania,norwegia,szkocja,francja,oraz wiele afrykanskich nawet!!TAK AFRYKANSKICH!) i to nie sa żarty wymagaja BHP!! i stabilizacji w firmie poprzez wlasnych pracowników a nie poprzez samozatrudnienia! W naszych oczach i umyslach tylko tak ładnie pięknie to wyglada ze robote dadza spólkom..ale pamietajcie ze ta robote daje polak!!!!nie kontrahent!!!!oni(ci pierwsi) mysla ze jest wszystko okej!Dzis dla kontrahenta nie wystarczy ze dana firma zrobi cos za male lub "smieszne" pieniadze..dzis kontrahent che smiesznych pieniedzy!zero wypadkowosci i stabilizacji ludzi jako gwarancja na ukonczenie kontraktu poprzez pełną obsade we wszystkich plaszyznach zadań w dotyczącym kontrakcie.... I dlatego wiadace w tym kierunku firmy takie jak EPg lub Remontowa przewyzszają nas o głowe...nas crist!TAKA PRAWDA PANOWIE.Tak to wyglada a wiem co mowie bo pracuje(łem) w dziale analiz wielu wiodących firm stoczniowo -ofshorowych w Polsce i na ten temat nie wciskam kitu tylko przedstawiam realny podgląd na to co sie dzieje....Dla przykładu powiem wam cos smiesznego....nie moge zdradzac szczegółow bo to sa tajemnice firmy ale uwierzcie mi ze jest taka fima ofshorowa na terenie morza bałtyckiego w Polsce ktora podpisała gruby kontrakt,wypalano pierwsze blachy i zerwano go!!!!Powód nie uwierzcie!Brak przestrzegania BHP....!!!!!!tak własnie moi drodzy!!W raporcie widniały następujące powody: Brak okularów ochronnych na produkcji,brak pozytywnych relacji na lini Mistrz-Pracownik produkcji,Zbyt niska ochrona osobista wygenerowana przez Pracodawcę w stosunku do pracownika fizycznego!!!Dziekuje za uwage...Przemyslcie sami sprawe i zadawajcie swoim zarządom niewygodne pytania..w koncu wobec zaistnialej sytuacji beda musieli odpowiedzieć.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2015-04-02 11:21:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja zarabiam 8tyś i jestem zadowolony
zdjecie uzytkownika
Iga - 2015-04-23 08:44:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zrobiono z was tanich niewolników. To przerażające co piszecie. Zarabiacie między 6000-8000zł za 300/400 godzin. Przyjmijmy 7000 zł za 350 godzin. To daje 20 zł na godz. To nędzna stawka w takiej branży. Po odliczeniu zus, księgowej i podatku to koszt w miesiącu ok 1500-2000 zł. Zostaje powiedzmy 5500 zł na ręke (czyli stawka na czysto ok 15 zł). Ponieważ 350 godzin to dwie wypłaty w jednym miesiącu czyli za podstawę 180 godzin swojej pracy na rękę wychodzi ok 2800zł!!! Przyjmując, że raz w roku się choruje i urlop średnio 21 dni w roku, uwzględniając stawkę na rękę, która wyszła to tracicie w roku między 5000-10000 zł. Jeśli za podstawę godzin wychodzi 2800zł to rocznie wychodzi 33600 zł ale ponieważ wy pracujecie razy 2 to za 350 godzin wychodzi ok 65000 (jest to średnia za dwa lata pracy, które wy robicie w rok). Za dwa lata pracy dwa razy odpada wam płatne chorobowe i urlopy w sumie ok 10000-20000 tysięcy. Umniejszając wypracowaną kwotę 65000 o chorobowe i urlop (przyjmijmy 15 tysięcy za dwa lata). Wychodzi, że zostaje 50000zł za dwa lata pracy w rok wypracowane. To daje na miesiąc ok 4200 zł na rękę ale jest to wypłata za 350 godzin czyli dwie wypłaty w jednej, co daje nam za podstawę 180 godzin ok 2200zł. Gdyby jeszcze umniejszyć ile tracicie na emeryturach na działalności to zeszlibyśmy grubo poniżej 2000zł za podstawę 180 godzin pracy, czyli gorzej od pracowników Biedronki. Wychodzi na to, że zarobki obecnie są znacznie niższe niż 7 lat temu w branży stoczniowej. Przyjmijmy, że jest 20zł na godzinę przy umowie o pracę. Za 180 godzin mamy 3600zł, teraz doliczmy te nagodziny, 160 nadgodzin, połowa płatna zgodnie z kodeksem pracy plus 50% a druga połowa 100% = 2400zł plus 3200 zł. W sumie z podstawą 9200zł brutto. Odpadnie z tego ok 30% więc na rękę ok 6500zł. Ta kwota jest z urlopami, chorobowym i lepszą emeryturą. Ale to powinna być kwota w stoczniowych zawodach za podstawę godzin 180, ponieważ to dalej kwota za 350 godzin. NA WŁASNEJ DZIAŁALNOŚCI NIE POWINNIŚCIE SCHODZIĆ PONIŻEJ 35zł, TO MINIMUM PRZY POZOSTAŁYCH KOSZTACH. ZA PODSTAWĘ MACIE WÓWCZAS 6300ZŁ I PO ODLICZENIU KOSZTÓW I URLOPÓW I EMERYTUR OK 4000ZŁ. Dopiero taka kwota jest adekwatnie uczciwsza do pozostałych branż pracy. Natomiast ci co się cieszą, że mają jeszcze ten pomniejszony ZUS więc mniejsze koszty, nie wychodzą dużo lepiej, bo nie odkładają na emeryturę. Jedyna różnica w zarabianiu jest tylko taka, że wy macie możliwość robienia tyle nadgodzin a nawet jest to wam narzucane w tak niebezpiecznych zawodach. To oczywiście wina rządu i systemu polskiego niewolnictwa.
zdjecie uzytkownika
Iga - 2015-04-23 09:01:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
nie uwzględniłam tutaj kosztów jakie jeszcze ponosi pracownik, badania lekarskie i często własny ubiór roboczy, nie wiem jak z posiłkami czy zakład zapewnia coś zimą chociaż.
zdjecie uzytkownika
beatka t. - 2015-05-15 15:09:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co mi wiadomo to firma poszukuje obecnie w Gdyni szefa działu zakupów, i jestem zainteresowana chociaż przemysł stoczniowy raczej należy chyba do tych trudniejszych. natomiast ciekawi mnie na jakim poziomie trzeba mieć opanowany zintegrowany system zarządzania jakością więc jak ktoś wie to niech proszę napisze
zdjecie uzytkownika
Krzyś - 2015-05-24 07:41:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Iga - 2015-04-23 08:44:20]:
20 zl. to maja chyba szlifierze albo sprzatacze.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Crist S.A.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Crist S.A.?
Zadaj pytanie
alert