logo Whirlpool

Whirlpool

Wrocław

Opinie o Whirlpool

sarsa 2016-11-02 21:49:36
Pudel ha ha juz to słyszalem wiem chyba kto napisał tę wypowiedz
Były tymczasowy 2016-11-03 15:44:01
Haha pół jedynki na nią tak wolalo xD
Podobno słyszałem że mają na jedyneczke ściągać prawie 40 osób :o
sarsa 2016-11-03 16:54:42
ciekawe nic nie slyszalam ciekawe kto takich plotek narobil.
Były tymczasowy 2016-11-03 19:07:28
No właśnie też nic nie słyszałem ogólnie poza plotkami jakie usłyszałem dzisiaj i wczoraj od stalrgo pracownika :)... Także postanowiłem się podzielić z tymi plotkami czy ktoś coś więcej na ten temat wie i słyszał
giguś 2016-11-03 20:07:10
albo to prawda albo bujda ale na kuchenki na 100% przyjmuja
Czarna 2016-11-04 12:54:54
Pracowałam w Whirlpoolu kilka sezonów. Nie wspominam miło tej pracy, ciągła presja liderów , że mało sztuk, o mistrzach już nie wspomnę .Człowieku! Stań i pomóż jeśli ktoś nie wyrabia się z czymś ! Stanąć przy linii każdy potrafi z założonymi rękami! Chciałam poruszyć temat stałych pracowników , którzy myślą,że wszystko im wolno i mogą traktować tymczasowych jak zero. W czym my jesteśmy gorsi??!! W tym ,że mamy inne umowy niż wy??!! No tak... Sezonowy nie podskoczy, bo zaraz zostanie podpier... Do mistrza.A propo mistrzów- nie wiem jakim cudem część z nich jest na tym stanowisku,skoro trzęsie gaciami , tak samo jak liderzy , niektórzy ze stresu dostają sraczki ; D Pupilki i donosiciele mają zawsze lepiej, mają nawet czas na bzykanko albo "potajemne" schadzki obok linii myślać ,że są niewidzialni. Ludzie mają oczy i widzą wszystko. Pozdro!
6
sarsa 2016-11-04 17:46:13
ha ha az z krzeselka spadlem jak to przeczytalem to prawda sa liderzy ktorzy do niczego sie nie nadaja tak samo mistrzowie ale tak jestjak sa znajomosci ale sa takze i liderzy ktorym sie dane stanowisko nalezy albo i wiecej stanowisko mistrza wiadomo o ktorych liderow chodzi wymienieni w wczesniejszych wypowiedziach szacun pozdro dla tych pracusiów i dla tych co lubią udawac ze pracuja tez wymienieni wyzej.
4
Czarna 2016-11-04 20:10:18
Prawda jest taka ze takie wygodne posadki im odpowiadają i dali by się pokroić za stanowisko, jeden drugiego próbuje wygryźć i wymyśla niestworzone historie na drugiego.Ktoś mi powie - oni stworzyli zgrany zespól . Chyba disco- polo : ) Najbardziej śmieszy mnie fakt ,że pracownicy sezonowi zapisali się do związków z myślą,że nie zostaną zwolnieni jeśli będą płacić składki. Ode mnie na szczęście nie dostali ani grosza. To jest poprostu komedia jacy ludzie potrafią być naiwni.
3
sarsa 2016-11-04 20:25:07
dobre masz wypowiedzi tak było ludzią mieszali w glowie a i tak ich pozwalniali zostali ulubiency i ci co maja znajomosci byl kolchoz i bedzie pewnie dalej pozdro dla ciebie czarna.
2
Czarna 2016-11-04 22:20:15
Pozdrawiam wszystkich którzy nie dali się ogłupić i mieli własny rozum. Człowiek uczy się na błedach. Wyciągnijmy zatem z nich wnioski , aby nie popełniać ich w przyszłości. Jesteśmy tylko ludzmi, każdy z nas ma uczucia. Dlatego szanujmy się nawzajem. Czy to tak wiele? Piąteczka ! :)
1
alfons xx 2016-11-04 23:27:37
Najlepiej aby firma zbankrutowala.
Tyle tych nierobów stalych pewniaków tz.murzynow bez szkoły.
Zwolnic ich pracowników,mistrzów i liderów same cwaniaki tylko buble wykonać bez wyksztalcenia i doświadczenia w technolodze.
powinien wziosc sie ktos główny tz.wlasciciel.za to cozrobili z polarem. A teraz jego dzielo wykonczylu.
Biorą tych tymczasowych aby kasę czepac.
Na was przyjdzie czas stali.
2
Czarna 2016-11-05 13:59:39
Zauważcie,że pracownicy stali zazwyczaj mają lżejsze stanowiska niż tymczasowi. No cóż , w końcu jesteśmy białymi murzynami tego zakładu i nie mamy prawa głosu. Mam nadzieję , że tą budę kupią Chińczycy albo Japończycy i podniosą normy tak że będzie im pot ciekł po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nawet w zimie : D szczególnie tym wytapetowanym lafiryndom,które chyba pomyliły miejsce pracy z salonem fryzjerskim i kosmetycznym mało tego , wyszły chyba prosto od jubilera bo obwieszone są jak choinka w Boże Narodzenie o stroju już nie wspomnę, opiętę spodnie , które wyglądają jakby miały zaraz pęknąć... What a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Uwierzcie, że wygląda to tanio i tandetnie.Czego się nie robi żeby podobac się płci przeciwnej, ale powiększanie cycków to już przesada ; )
9
Marta 2016-11-05 19:44:15
No cóż. Trudno się z Tobą Czarna nie zgodzić. Nawet wiem o kogo chodzi. Masz rację. Nie wygląda to ani ładnie ani z klasą. Brak tzw. samokrytycyzmu. NIestety panom mistrzom to się podoba. Zawsze mi mówiono, że nie przychodzi się do pracy po to, aby się podobać. Należy być schludnym, skromnym i tym się zyskuje. Jak widać nie. Osobiście nie przeszkadza mi to ale nie chciałabym tak wyglądać. Widocznie te panie nie mają czym zaimponować bo w głowie sieczka to chociaż tak zwrócą na siebie uwagę. Do pracy dwie lewe ręce . Masakra. Pozdrawiam.
2
niestety 2016-11-06 09:52:00
Proszę stałych nie wrzucać do jednego worka,bo wiemy że wielu widzi co się dzieje i mimo wszystko są bezsilni jak klika rządzi zakładem.Ludzie bardzo stracili zdrowie by dostać umowę na stałe.Też jedno mogą żałować że wcześniej się nie urodzili.
2
Czarna 2016-11-06 13:25:09
Mam szacunek do osób stałych ,ale nie wszystkich, bo na to nie zasługują. Rozumiem ,że to nie jest lekka praca dla osoby ,która ma za sobą kilkanaście albo kilkadziesiąt lat przepracowacych w tym zakładzie , ale nikt nie karze im pracować tam. Były odprawy , mogli odejść skoro nie dawali rady. Mogą mieć pretensje sami do siebie.
dawno temu w auschwitz 2016-11-06 14:10:16
30 000 wyrobów gotowych do zezłomowania tylko czeka na magazynie.

Prezes FS nie przewidział, że fabrykę wykończyć łatwiej niż Polaków w niej pracujących.

Dyrektor chłodnictwa pali ganję między przerwami, żeby nie zwariować ( mógłby chociaż przewietrzyć przyciasny sweterek bo da się wyczuć ) . Mam nadzieję że tym razem obejdzie się bez prób samobójczych. Vide Indesit.

Po angielsku łatwiej dogadać się pracownikami śmieciowymi niż z kierownictwem.

Jakość dzieli się na dwie grupy:
1. Nie znam się, czego ode mnie chcesz?
2. Puść na poprawki, wypchniemy w przerwie - przecież działa.

Doświadczeni i wyszkoleni ludzie odchodzą i znajdują zajęcia spokojniejsze i lepiej płatne bo istnieje przeświadczenie, że jak przeżyłeś WH to już nic Cię nie zniszczy.

Nowe kierownictwo ma lepsze osiągi niż program 500 +. Która mogła i miała możliwość, już dawno odpoczywa na macierzyńskim.

To prawda. AP jest burakiem najwyższego kalibru. Jako pierwszy zainaugurował zmianę systemu 5S na 3J (jechać, jechać, jechać)

Rekordzista pracuje już 11 rok przez Ranstadt/Gerendis. Nie zauważyłem żeby kogoś ze związków to w ogóle zainteresowało. Pani Gosia potrafi jednak zadać podstawowe pytanie. 'A czy Ty już zapisałeś się do związków?'

Pracę polecam wszystkim cierpiącym na syndrom sztokholmski.
8
niestety 2016-11-06 15:16:14
Tak,ale nie każdemu pozwolili odejść
sarsa 2016-11-06 15:43:26
to znaczy komu
jaja 2016-11-17 08:11:28
Ładne cyrki w tym zakłądzie ludziom każą iść na bezpłątne urlopy nie płacąc postojowego,a tu sobie instytut wybudują mając kasę na to sprawa do prokuratury.
2
Szeryf 2016-11-17 20:07:01
Aż trudno nie zgodzić się z wypowiedziami wcześniejszymi. Whirpool pewnie nie był tak popularny na forach internetowych w czasach swojej największej świetności tak jak teraz dzięki polityce w niej prowadzonej. Polityce kolesiostwa,klepania po plecach, przymykania oczu na puszczane buble (przecież nie gora za nie beknie ,tylko pocisnac mozna pracownikowi najlepiej tymczasowemu ,bo stali sa nietykalni) czerpaniu korzyści ze znajomości (meetingi po pracy przy piwku i innych mniej legalnych uzywkach) I ochronce swoich pupilkow (czyt. dupowłazow jak ktoś tu wcześniej stwierdził)
Większość z czytających pewnie myśli że są tu wypowiedzi tylko zgorzknialych zwolnionych pracownikow sezonowych,Ale pewnie sa tu tez stali Ci dla których powiedzenie "whirpool it's my life" nie jest mottem życiowym i z komentarzami sie zgodzą. Firma zeszła na psy i dobra przyszłość ja nie czeka. No może poza pracą dla inżynierkow, techników i innych klasycznych opier..... . A powiedzenie ze ryba psuje się od głowy jest tu jak najbardziej na miejscu.... zaczęło się od góry a skończy na Nas malutkich szarych.
I jeszcze raz szacun dla sezonowych bo to oni odwalali i odwalaja (pozostałe niedobitki) czarna robotę za Nas.
5
Lejdi 2016-11-17 20:22:23
Piękne słowa prawdziwe w 100% szkoda że zaglądają tu tylko osoby rozczarowane zakładem i atmosfera w nim. A cała reszta zwłaszcza gora ma szczerze wyj3bane na to co myśli robol. No chyba że jest przydupaskiem lidera mistrza lub kierowniczka bo z ich zdaniem a raczej zachciankami się liczą. Istny koncert życzeń...tu nie bo ciężko...tu nie bo zdrowie mi nie pozwala...itd.przykladow można mnożyć. Prawda też jest że pracownicy tymczasowi trzymali standardy tej firmy nie było problemu z jakością, normami...a teraz ten kto pracuje to widzi jakie zmiany zaszły.. . Zostawili kilkoro tymczasowych których los w późniejszym czasie jest niepewny bo zapomnijcie o umowach. I oni zapieprzaja dalej jak osły a cała reszta byle 8 godzin i do domku . Współczuć tylko tym którzy zostali i są normalni bo naprawdę jest tam jeszcze ich sporo którym Whirpool nie zjadł mózgu. Wytrwałości życzę: -)
2
zenek 2016-11-17 21:29:13
Wiem coś o tym bzykają dziewczyny w pracy w hotelach . O pracy niewiele myślą.Jeden z nich ma pseudonim Diabełek.
sarsa 2016-11-18 18:00:47
Zenku który to ten diabełek podaj inicjały tej osoby.
Monikap 2016-11-20 12:23:15
Czy warto iść tam do pracy na staż Np jako inżynier utrzymania ruchu?
Jestem studentka 3 roku mechaniki i budowy maszyn i zastanawiam sie czy faktycznie jest cieżko , czy naprawdę wymagają biegłego angielskiego ? Chciałabym zdobyć doświadczenie w jakieś firmie zanim skończę studia ale nie wiem gdzie iść . Pomoże ktoś z normalna opinia ?
Kuklux klan 2016-11-21 22:39:40
A może ktoś wie coś na temat pracowników ALBY odpowiedzialnych za gospodarkę odpadami itp itd ? Chodzi mi o zarobki i jak wygląda dzień z życia pracownika obsługi ?
ggggggg 2016-11-24 20:56:05
Dobra ludzie, bo tu wypisujecie straszne rzeczy, a powiedzcie mi czy warto pakować się na mistrza, skoro takie niepewne czasy, w dodatku preferuję styl zarządzania z szacunkiem dla ludzi, dla mnie nigdy nie ma znaczenia kto ma tymczasową umowę, a kto ma na stałe, rozliczam ludzi za konkretne działanie. Jeśli do was przyjdę, to rozwalę te układziki, że się niektórzy opierdzielają, a reszta stoi na ciężkich stanowiskach.Co zrobiliście z poprzednim mistrzem? Zamykają ten zakład czy jak?
Marta 2016-11-25 21:24:42
Czy warto startować na mistrza? Czemu nie. Poprzedni mistrz awansował na kierownika a poprzedni odchodzi na inną ciepłą posadkę. Awans? A jakże, zgodnie z powiedzeniem o szerokich plecach, o czopkowaniu, o tym, ze ręka ręke myje , o chamstwie i parszywym traktowaniu ludzi, którzy mu byli nie na rękę.
Mówisz, że to rozwalisz? Nic z tych rzeczy. Prawdę mówiąc wydaje mi się, że kandydat na mistrza już jest tylko pro forma ogłosili nabór. Nie pierwszy zresztą raz. Jak nie jesteś z nimi , nie trzymasz z nimi to sorry bardzo, ale nic nie wskórasz.
Jest to jedna wielka klika jak to ktoś we wcześniejszych wypowiedziach napisał mafia. I niestety tak jest. Co się porobiło ze starego dobrego polaru gdzie normy się wyrabiało wcześniej? Teraz nawet jak norma zrobiona to ludzie mają pracować o prawda jak to mówią miestrzowie i niektórzy liderzy - ludzie tu mają zapier....
Zero szacunku dla pracowników dobrych . Obiboki się liczą, bo lider czy mistrz to kumpel, dobry znajomy . Prawdę opisać o tym co się dzieje w tym zakładzie strony brakuje.
Ma rację Czarna, Szeryf, Paweł i wielu innych . Poczytaj i wnioski wysnuj sam.
Jest paru liderów i majstrów godnych szacunku ale tych można piliczyć na palcach jednej ręki. Bardzo przykre.
Pozdrawiam.
1
Zenek 2016-11-26 06:37:21

Nie mogę podać inicjałów diabełka jest pracownikiem umysłowym pracuje blisko produkcji nie jest młody.
tragizm 2016-11-29 12:56:27
Przykre że pan prezydent dał się namówić na przyjazd do tego zakładu.Chcą wmieszać prezydenta w ten bajzel co narobili.Wielu jest tu wspaniałych ludzi tylko liderzy i mistrzowie to zdecydowana większość nieroby.Ratowa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyzyskiwaczom i tak ich reklamować przykre najwidoczniej nie mają wyjścia i łapią się wszystkiego.Tylko zmniejszyć normy nie wyzyskiwać ludzi by chodzili do pracy w soboty,bądź niedziele tego nie łaska zrobić.Ten zakład to jedna wielka porażka,ale ludzie też sami są sobie winni że dają się wykorzystywać.
samuel 2016-11-29 14:08:51
Nic nigdy nawet jak prezydent przyjedzie nic sie nie zmieni a ludzie powinni zrobic afere zeby prezyent sie dowiedzial jak jest jak ludzi traktuja jak wykorzystuja pracownikow tymczasowych a pozniej ich zwalniaja tylko tych lizosow i ulubiencow zostawiaja a reszta na bruk nawet czlowiek nie wie do kiedy pracuje w kazdej chwili moga cie zwolnic masakra szkoda gadac
3
Były tymczasowy 2016-12-02 12:10:50
Ostatnio ciągle wydzwaniaja czy chce wrócić, a jak im powiedziałem że do obozu nie wrócę bo mam już inna pracę na normalnej umowie a nie smieciowej to się oburzyli i już nie dzwonią xD
Szop 2016-12-12 16:30:15
Powie mi ktoś jak wygląda tam sytuacja na magazynie? Jakie są stawki i jak wyglada proces zatrudnienia bezpośrednio przez Whirlpool'a ?
asdasd 2016-12-13 00:51:00
Szop
zatrudnienia bezpośrednio przez Whirlpool'a ? - a Twoj wujek jest liderem? jesli nie, to nie zatrudnia cie.
5
Eb 2016-12-26 15:46:18
Dzwonią tylko do lizusow konfidentow i dupodajek. Rzygam tym zakładem a szczególnie linia 2 i fałszywcami ze spienianiania z 2.
Sandrunia 2016-12-26 17:15:49
no tak na dwojce to same panie ktore lubią dawac a w szczególności taka jedna w okularkach mloda dziewczyna ze spienienia szkoda gadać co ona tam wyprawia ha ha same świnie tam pracują już się przekonałam również tak to prawda co napisała Eb.
2
Ktoś kto pracował w whirlpool 2016-12-28 13:26:09
ha ha no tak Ci liderzy z dwójki to takie zboczeńce w szczególności lider Kamil raz mnie za tyłek złapał a jak mu zwruciłam uwage to pierwsza wyleciałam jak były zwolnienia mimo długiej współpracy a te pindy co krótko robiły to zostały bo mu dawały mam nadzieje ze to czytasz Kamilku i wiesz kto to napisał pamiętasz.
3
Paweł 2016-12-28 22:44:16
aj tam Kamil znam lepszych co zadnej sztuki nie przepuści oj dzieje się
3
Ana Paula 2016-12-31 21:40:36
Witam oj widzę ze teraz linia nr 2 jest obsarowana wiec i ja coś dodam tam pracuja same przydupasy na tej linii jeśli ktoś nie trzyma z liderami to od razu jest przenoszony na iną linie albo zwalniany liderzy na 2 lubią być adorowani i przekupowani prezencikami byl tam taki lider nie wiem czy dalej jest liderem bo teraz jest tam jeden zespol z tego co slyszalam a ja juz mam inna prace i nie zamierzam wracac do tego chlewu nie bede poprostu pisala kto to taki aby go nie upokorzyć ale wiem jedno ze lubi dziewczynki jak i zarowno chłopców dlatego interesuje się kazda zdobycza a te fałszywe przydupasy lizały się do niego by mu zainponować a i tak pozniej zostały zwolnione tylko na samym koncu bo juz mialy lepsze ukladziki no poprostu to bylo tak ze nawet rywalizowaly o stanowiska zeby byc ta najlepsza dlatego takimi ludzmi się brzydze bo ludzie mysla ze przez takie zachowanie zrobią kariere jakby jeszcze bylo do czego rozumie jakies biuro ale nie taki chlew za zadne skarby bym nigdy się z nim nie umówila pozdrawiam wszystkich przydupasow i karierowiczów tego zakładu.
2
ktoś normalny a nie przydupas 2016-12-31 22:53:28
ludziska było tak i zawsze będzie każdy lider jak i mistrz jak wy to mowicie maja swoich przydupasków wielbią ludzi odważnych i takich w stylu cwaniaczkow z nimi moga rozmawiac godzinami i smiać się do bulu a z szarymi myszkami to nigdy nie rozmawiaja tylko jak coś potrzebuja np. przyjdziesz na nadgodziny, prosze to podpisać albo tylko roboty dodaja zauwazyliście ze kazdy przydupas ma lzejsze stanowisko i tak zawsze najszybciej zostaja zwalniane takie szare myszki a te przydupaski zawsze zostaja przykładow jest wiele na tej sławnej 1 neczce jest co wymieniać wiadomo kto nie został zwolniony i pracuje do dziś i ma lepsze umowy nie podpisuja co 2 tyg tylko maja na okres 9 miesięcy bo zasłużyli tym ze się wyrózniaja a tak naprawde w głowie sieczka piepszeni karierowicze pozdro dla całej jedynki.
An aa 2017-01-01 18:16:11
Ciekawe ile pan sezonowych z 2 zostalo? Moze ktos wie? Kamilek taaak to niezle ziolko sama widzialam wiele razy jak obmacywal i nie tylko jedna z pan.
3
Pablos 2017-01-01 19:07:35
no tak linia nr 1 spienianie rządzi na tej 1- neczce najwięcej osób zostało bo co prawdą jest to że Majster ich ocalił i liderzy przydupasy przydupasów ha ha układziki rządzą najszmieszniejsze jest to ze mimo ze sa przydupasami to się nawzajem obgaduja ze aż uszy bolą jak w kółko krążą rózne plotki śmiać się chce ha ha ha.
alfons xxxl 2017-01-01 19:33:06
oj no kto wymieni tych przydupasów z 1 no chwalcie się niech wiedza jak się zachowuja po to sa te opinie zeby kazdy wiedzial jak jest w tym zakladzie i na kogo trzeba uważać aby nie doniósł majstrowi
Dwr 2017-01-02 07:52:02
Łacki dalej jest majstrem?
Nb 2017-01-06 16:20:36
Slyszalam ze sa przyjecia? Wie ktos cos moze ?
Sarsa 2017-01-07 13:38:04
Cały czas przyjmuja tylko ludzi nie ma bo ludzie nie chcą wracać na nie wiadomo ile już się przekonali co to za zakład jak ludzi traktują jeślichodzi o umowy więc powodzenia wracajcie ale długo nie popracujecie.
nice 2017-01-07 13:44:47
Mają być 2 linie lodówek po zmywarkach więc bedą jeszcze więcej ludzi potrzebować ale to gdzieś latem.
Czarna 2017-01-10 08:27:30
I bardzo dobrze niech sami [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie potrafili docenic sezonowych wiec maja za swoje. Moze czas sciagnac te zolte i blekitne koszulki i wziac sie za prace obiboki i karierowicze za grosz.
Lola 2017-01-12 12:02:26
Witaj sarsa, myślę że źle wybrałaś firmę. Duża firma ma ustalone procedury i do nich trzeba się dostosować.
niestety 2017-01-12 12:44:58
Na kuchenkach są też przyjęcia tylko normy coraz wyższe trzeba biegać na stanowiskach jak zwykle niema komu robić,a ludzi coraz więcej na chorobowym.
Ona 2017-01-14 13:45:20
Pracuje tam wiele fajnych osob, ktore mialam szczescie poznac. Jednak, obawiam sie troche powrotu do tej firmy, bo latwo i bezstresowo sie tam nie pracowalo...
Zostaw swoją opinię o Whirlpool - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Whirlpool