Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Whirlpool

Pracowałeś w firmie Whirlpool i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-11-07 09:47:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [były_pracownik - 2015-11-06 16:17:26]:
Jak to wygląda ze stawką godzinową? Da rade bezposrednio przez firme sie zatrudnic?
zdjecie uzytkownika
były_pracownik - 2015-11-09 10:25:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Od jakiegoś czasu Whirlpool nie zatrudnia na umowę o pracę, chyba ze jesteś doświadczonym inżynierem. Na stanowisku technik laboratorium - raczej inżynierów nie potrzeba chodź zdarzało się, że zatrudniali inżynierów którzy po 2 tygodniach rzucali papierami. Za moich czasów ludzie którzy tam pracowali - poodchodzili do innych firm. Być może teraz coś się zmieniło ale nie sądzę. Rotacja w tym laboratorium jest ogromna ze względu głównie na osoby zarządzające. Jeżeli masz jakiekolwiek inne możliwości zatrudnienia w innej firmie - nie polecam Whirlpoola.
zdjecie uzytkownika
stefka123 - 2015-11-11 15:13:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co nie ktorzy liderzy to zwykle świnie,praca ogólnie nie jest zła da sie przyzwyczajć,a co do mistrzów też trzeba uważać.
zdjecie uzytkownika
nowa - 2015-11-13 15:47:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, chcialabym sie dowiedziec czym zajmuje sie ślusarz produkcyjny na chlodnictwie?
zdjecie uzytkownika
Ona - 2015-11-14 09:01:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w firmie przez 16 mcy ciągiem,niestety sama się zwolniłam,czego żałuję,bo znalazłam inną pracę.Pracowałam na chłodnictwie najpierw na montażu a później na spienianiu.Atmosfera w pracy była bardzo dobra i luźna,liderzy i mistrzowie,którzy mi się trafili byli w porządku.Minus jest taki,że w lecie jest grubo ponad 30 stopni(dodatkowe przerwy klimatyczne).W sezonie dużo nadgodzin,sobót i niedziel(płatnych 50% więcej lub 100%).Stawka to 15,12 brutto/h do tego dochodzą dodatki za godziny nocne i premie kwartalne,udało mi się wyciągnąć czasem ponad 3 tys netto(najwięcej ponad 3600).Szkoda,że nie zatrudniają przez zakład,można pracować niestety tylko przez agencje pracy tymczasowej na umowę o pracę tymczasową.Przysługują 2 dni urlopu za każdy miesiąc,minusem jest to,że w okolicach listopada,grudnia czasem nawet października mnóstwo pracowników agencyjnych jest zwalnianych(mnie się akurat udało zostać).Z pewnością jeszcze wrócę do Whirlpoola,najlepiej mi się tu pracowało,a przerobiłam już wiele wrocławskich zakładów i nigdzie nie płacili mi tak dobrze.
zdjecie uzytkownika
34hej - 2015-11-17 18:31:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Ona to wielka szkoda bo ja myslalem ze wlasnie na ten goracy okres przedswiateczny jest szansa by tam sie zalapac na kilka miesiecy, a wychodzi na to ze najlepsy okres jest duzo wczesniej, wiec sie spoznilem,a teraz widzilem ze szukaja analityka biznesowego,trzeba posiadac tytul mgr ekonomi,znac sie na roznych systemach, ale wynagrodzenie podobno bardzo dobre :)
zdjecie uzytkownika
BUBEL - 2015-11-19 08:54:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [34hej - 2015-11-17 18:31:08]:
Do:Ona Piszesz konkretnie i na temat, tak jak jest,zgadzam sie z Tobą
edit: Może kiedys ja tez od siebie kiedyś na temat Whirpoola napiszę...narazie tam pracuje.
Pozdrawiam lodówki i linię numer 2
zdjecie uzytkownika
moka - 2015-11-19 21:48:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no tez mi sie wydaje ze tego typu stanowisko laczy sie z bardzo dobrymi zarobkami, wiec chyba sama zaaplikuje
zdjecie uzytkownika
zagost - 2015-11-22 01:00:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli ktoś posiada odpowiednie kwalifikacje to na pewno nie będzie żałował, grunt to jeszcze żeby przyjęli.
zdjecie uzytkownika
silver - 2015-11-24 04:05:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na pralki na pewno nie będzie problemów - tam można powiedzieć, że biorą każdego kto chce po spełnieniu oczywiście kilku warunków.
zdjecie uzytkownika
@ - 2015-11-27 20:16:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Silver - a jakie to są warunki?
Ponoć teraz sa tam zwolnienia, nie zatrudniają nikogo?
zdjecie uzytkownika
Sabina - 2015-11-28 15:16:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pralki nie są produkowane we Wrocławiu jedynie w Popradzie. Zmywarki będą tu do końca marca lub kwietnia. Potem do Radomska. Zostaną dwie fabryki - kochnie i lodówki. W tej chwili faktycznie są zwolnienia i nie ma szans na przyjęcie.
zdjecie uzytkownika
Sabina - 2015-11-29 17:30:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przykro mi, ale pralek już dawno we Wrocławiu się nie produkuje więc nie może być naboru do pracy. Zmywarki fabryka żegna marzec , kwiecień. Faktem jest, że zimą jest ograniczane zatrudnienie.
W przyszłym roku zostaną tu tylko dwie fabryki chłodnictwo i kuchnie. Przykre .
zdjecie uzytkownika
jagodzianka - 2015-12-04 16:37:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no @sabina jakoś trudno mi uwierzyć w twoje info o zwijaniu się firmy skoro tyle nowych ofert się pojawia. sprawdź, w stolicy szukają teraz specjalistów i praktykantów
zdjecie uzytkownika
sabina - 2015-12-05 14:26:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję tam.Mam pewne informacje. Niestety. Dyrektor wyraźnie powiedział o planach na najbliższe pół roku.
zdjecie uzytkownika
bylatymczasowa - 2015-12-08 12:53:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowalam na chłodnictwie 19 miesięcy.Raz na ten okres bylam na 3 dniowym zwolnieniu na dziecko.Zarobki ok. jeśli się robi dużo nadgodzin.Kiedys praca na nadgodziny była kto chce a teraz musisz a jak nie to spadaj.Jest niezły zapieprz ale jak wszędzie na produkcjach .Jak się nie narobisz to nie zarobisz.Atmosfera ?Zalezy na kogo trafisz.Trzeba uwazac bo jest dużo osob którym nie można ufac.Najgorsze sa unich umowy przez agencje.Podpisuje się co tydzień ewentualnie co dwa.Czyli masz umowę od poniedziałku do niedzieli i jeżeli cos ci się stanie w poniedziałek to d....pka zimna bo nie podpisales jeszcze nowej umowy na następny tydzień.A podpisuje się ja we wtorek bo w poniedziałek jak pojdzie się do biura to oni jeszcze nie maja.Paranoja.Bylam zatrudniona przez Ranstad.Nigdy nie mogłam się doliczyć pieniędzy.Bardzo nie czytelne maja paski z wyplata.Ciagle cos było nie tak .Po zapytaniu 4 pan co tu jest napisane żadna nie umiala odpowiedzieć.W lecie strasznie goraco.BRAK działających wiatrakow przy 37C.Dodatkowe 2 przerwy 5 min.Dystrybutor z woda owszem(ciepla bo cos się zepsulo) ale na końcu linii (umnie tylko był 1).Wiec jak ci się zkonczy woda to możesz pomarzyć o dolaniu.Chyba ze na przerwie.Pot zcieka z ciebie jak z mokrego recznika a i tak się dra żeby szybciej szybciej bo norma musi być.Nie raz czułam się jak w obozie.A i praca jak najbardziej odpowiednia dla młodych bezdzietnych ludzi którzy sa dyspozycyjni 24h.Tu nie masz prawa mieć rodziny.Nie masz prawa zaplanować sobie urlopu,soboty niedzieli!!! Bo może będzie praca i trzeba będzie przyjść wcześniej zostać dluzej.Albo zabiorą ci dni urlopowe bo nie będzie komponentow do produkcji i dadza ci wolne(nie postojowe).Wolne zabierając ci urlop...Ja wlasnie zostałam zwolniona.Bo nie jestem już potrzebna.Jak będę to może zadzwonią w styczniu,Nie mogłam zostać na paru nadgodzinach po 1 zmianie.Nie miałam co zrobić z dziecmi.A poinformowali 2 h przed koncem zmiany ze trzeba zostać...Mistrz zapytal ze jakto nie mogę zostać?TO mam cos zrobić z dziecmi i zostać....hahaha schowam je do zamrazalki/.System 3 zmianowy.Czesto zaczyna się w pniedzialek i konczy w sobote ,a następnego dnia w niedziele nocka od 22 i konczy się w sobote o 6 rano...Szukam pracy gdzie indziej.Tam gdzie będzie szansa zatrudnienia po jakims czasie na dluzszy okres.WIEM ZE NIGDZIE NIE JEST LEKKO ale może sa ludzie a nie ludziska.....Zycze wszystkim milej pracy w WHIRLPOOL.














9
zdjecie uzytkownika
34hej - 2015-12-14 19:45:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zalezy jakie kto ma podejscie do pracy i jakich ludzi wokol siebie,atmosfera jest wazna bo przeciez tyle godzin spedzamy w pracy,niektorzy staja przed dylematem rodzina czy praca,nie kazdemu tez pauje 3 miznowa prcaa
zdjecie uzytkownika
mały - 2016-01-06 10:37:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pozdrowienia dla Ewy M z kuchenek :)
zdjecie uzytkownika
salo - 2016-01-06 14:14:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mały to nie portal randkowy :) chociaż słyszałem, że praca na produkcji nie jedną osobę połączyła na resztę życia. Nie mówię tutaj tylko i wyłącznie o whirlpoolu ;)
zdjecie uzytkownika
mały - 2016-01-13 17:07:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy na kuchenkach pracuje jeszcze Ewa M ??? :)
zdjecie uzytkownika
edot - 2016-01-13 22:07:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@mały, najlepiej zadzwoń do Ewy M. i zapytaj. Mnie zainteresowała od nich oferta na operatora maszyn, fajnie, ze jest tu zakładowy fundusz socjalny (a w ramach jego: kolonie dla dzieci, bony świąteczne, paczki świąteczne).
zdjecie uzytkownika
sam na sam - 2016-01-13 23:16:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam czy juz sa przyjecia do whirlpoola?
zdjecie uzytkownika
sam na sam - 2016-01-13 23:20:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy na pewno likwiduja zmywarki?
zdjecie uzytkownika
pblo - 2016-01-14 13:27:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam kilka pytań i bardzo prosze o odp.1. jaka jest stawka za godz.pracy?jakie agencje zatrudniaja i na jak długo?i czy w tej chwili sa zatrudnienia?



zdjecie uzytkownika
marwolinka - 2016-01-17 16:47:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
stawka godzinowa zależy od stanowiska, które zajmujesz, ale z tego co mi wiadomo to najniższa jest bodajże 11 zł na godzinę, ale do tego dochodzą fajne pakiety socjalne
zdjecie uzytkownika
remal - 2016-01-19 18:54:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
znam jedną Ewę M. :)
zdjecie uzytkownika
hand - 2016-01-19 21:29:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@marwolinka 11zł za godzinę to wcale nie taka zła stawka jak na takie stanowisko. Trzeba pamiętać, że z czasem można liczyć na wyższe zarobki, tylko trzeba trochę popracować.
zdjecie uzytkownika
sarsa - 2016-01-19 23:58:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy sa przyjecia jakies ?
zdjecie uzytkownika
sarsa - 2016-01-20 00:01:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niech ktos da znac ?
zdjecie uzytkownika
maly - 2016-01-21 18:43:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [remal - 2016-01-19 18:54:32]:
pracuje jeszcze ??:)
zdjecie uzytkownika
Mev - 2016-01-21 21:35:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@sarsa Tak, są przyjęcia :) Aktualnie poszukują kogoś na stanowisko operatora maszyn i specjalistę ds. Kosztów w Radomsku a także project management implementation lead i analityka finansowego w Warszawie. Powodzenia w wysyłaniu cv, bo oferty bardzo fajne!
zdjecie uzytkownika
Mev - 2016-01-23 17:52:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
o kurde juz wiem która to ale bez przesady ona taka nie jest !!!
zdjecie uzytkownika
marwolinka - 2016-01-23 17:55:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Seat ibiza popieram to prawda mam z nia styczność
zdjecie uzytkownika
robson 95 - 2016-01-23 18:09:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
seat ibiza ciekawych rzeczy sie dowiedziałem. ha ha ale jazda
zdjecie uzytkownika
Sabina - 2016-01-23 18:14:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co do Marty Ś. z jedynki to ona zawsze robiła ploty wiec się nie dziwie ze ktoś ją tak tu obgaduje nalezy sie
zdjecie uzytkownika
szczery - 2016-01-23 18:29:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie po co plotkujecie pracuje juz 2 lata w tej firmie i takie cuda widzialem i slyszałem ze szok znam nawet mistrza co ma zone a jest gejem i po co robic ploty niech jest jak jest i nawet jesli to prawda to jej sprawa
zdjecie uzytkownika
Sabina - 2016-01-23 18:36:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hand ci juz całkiem odbiło to nie portal randkowy
zdjecie uzytkownika
pblo - 2016-01-23 18:38:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy ktos moze podac numer do jakiejs agencji pracy?
zdjecie uzytkownika
polaris - 2016-01-23 21:43:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pblo - 2016-01-23 18:38:51]:
oj widze że pogaduszki sobie urządzacie w najlepsze. Weźcie skupcie się lepiej na samej pracy tutaj. Szukają w tej chwili operatora maszyn może kogoś to zainteresuje?
zdjecie uzytkownika
waldek - 2016-01-23 22:41:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja jestem chetny ciekawe jakie sa wymagania ktos cos moze wie
zdjecie uzytkownika
sam na sam - 2016-01-23 22:56:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kiedy zmywarki likwiduja ?
zdjecie uzytkownika
zagost - 2016-01-23 23:05:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podobno w czerwcu likwiduja i juz zostana dwie fabryki szkoda
zdjecie uzytkownika
marwolinka - 2016-01-23 23:13:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja słyszalam z pewnych zrodeł ze nie zlikwiduja zmywarek
zdjecie uzytkownika
sandrunia - 2016-01-24 18:49:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy sa przyjecia na liderów
zdjecie uzytkownika
zagost - 2016-01-24 18:50:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz nie przyjmuja ludzi na produkcje bo jest ograniczenie
zdjecie uzytkownika
sandrunia - 2016-01-24 18:57:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a kiedy zaczną przyjmować ludzi ktoś coś może wie
zdjecie uzytkownika
wrocławianin - 2016-01-24 19:45:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Teraz będą prędzej zwalniać niż przyjmować .Pierwsze przyjęcia mogą zacząć się w połowie marca ale zależy to też od zamówień i tego kiedy zlikwidują zmywarki
zdjecie uzytkownika
sandrunia - 2016-01-24 23:12:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no własnie jak by nie likwidowali zmywarek to by bylo duzo przyjec a tak to lipa ludzie ze zmywarek przejda na dwie pozostałe fabryki wiec bedzie ograniczenie zatrudnienia.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: spotkanie było bardziej informacyjne, niz rekrutacyjne. Na spotkaniu bylo kilku kandydatów, ale kazdy z nich potem pracowal. Ja pracowalam przez Adecco.
Pytania: Na spotkaniu padały pytania o wcześniejsze doswiadczenia, czy pracowalam na produkcji, czy zdaje sobei sprawe jak to jest pracowac w nocy. byly pytania o adojazd, i tez przedstawione dokladnie warunki zatrudnienia. No i czy ta parac mi odpowiada.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-01-26 00:34:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zmywarki likwidują potwierdzone info , i to juz nie długo , starych pracownikow na 2 inne fabryki a reszta out
zdjecie uzytkownika
truteń - 2016-02-01 20:52:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dziwne, Whirpool nie powinien takich kroków podejmować, zmywarki mają dobre :) może słabo ze sprzedażą, kto wie.. a o pracę nie ma co się martwić, firma szuka dodatkowych pracowników, więc tych obecnych na pewno nie zwolnią, tylko rozłożą po działach

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Whirlpool

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert