Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Whirlpool

Pracowałeś w firmie Whirlpool i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Ziomek Kozak - 2015-02-26 22:18:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zero szansy na stałe zatrudnienie. Nawet nie róbcie sobie nadziei. Obiecują tylko złote góry
zdjecie uzytkownika
pracuś - 2015-02-28 13:45:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A to jakaś praca sezonowa bardziej , w jakiś okresach pracy poszukujawięcej ludzi a potem te osoby są zwalniane czy jak to wygląda? prosiłbym o aktualne informacje w tym temacie. Myślicie, że dam radę tam popracować czy jak to wygląda. Szukam pracy na pewno na conajmniej 3 miesiące ale wiadomo żę jak będize w porządku to zostanę chętnie na dłużej
zdjecie uzytkownika
operator - 2015-03-02 00:46:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jestem zatrudniony przez tą samą agencję prawie rok, pierwsze słyszę że po pół roku zmieniają agencję.
zdjecie uzytkownika
maly - 2015-03-03 20:48:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałem na kuchenkach i widziałem co się dzieje. Ten kto wchodzi w tyłek przełożonym ma dobrze ten kto tego nie robi jest robolem od najgorszej roboty i tyra za dwóch a ocena zawsze C [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] B. Nie polecam nikomu i ja już tez tam nie wrócę. Pozdrowienia dla trzech pań z kuchenek które wchodzeniem liderom i nie tylko głeboko w (usunięte przez administratora)pobijają wszystkich.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-03-04 22:47:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
choć by ktoś stanoł na głowie i niewiem jak w d... wchodził i kablował to i tak wszystkich zwolnią prawie dla wiadomości wszystkich kablujących co myslą że jak się kończy sezon to pozbędzie się w ten sposób konkurencji i tak jest co roku .
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-03-04 22:52:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jedynym plusem w tej pracy są zarobki a tak to jedna z najciezszych produkcji , starzy pracownicy często zdaża się że umierają lub zawału dostają na stanowiskach nie dożywają emerytury . tymczasowym to niegrozi bo wiecej bezrobocia niz tej pracy w ciągu roku , a zarobki jedne z najwiekszych na produkcji we wrocławiu na 3 miejscu pod tym względem ... koleżanka mówi że [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obuz jest ale kasiorka ... coś za coś
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-03-04 22:56:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
niepolecam przez manpower jakoś inne agencje mi premie wypłacały a ta to co dla siebie do kieszeni ......
zdjecie uzytkownika
awaria!!! - 2015-03-22 19:36:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak do pracowników
jestem nowy w tej firmie i nie dopytałem się kiedy zaczynam nockę
z niedzieli na poniedziałek czy z poniedziałku na wtorek bardzo proszę o pomoc!
zdjecie uzytkownika
operator - 2015-03-24 00:24:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
standardowo jest z poniedziałku na wtorek
zdjecie uzytkownika
Karol buglewski - 2015-04-04 18:41:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tym whirlpoolu pracuje Marcin m co w Lg zwalniał za dzień chorobowego napicie się wody po za przerwą za spóźnienie dyscyplinarka koleś nie halo strasznie krzyczał, obniżał pensje prawdziwy kryminalista i psychopata
zdjecie uzytkownika
Karol buglewski - 2015-04-04 18:44:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kris - 2014-12-10 11:10:23]:
W tym whirlpoolu pracuje Marcin m, co w Lg zwalniał za dzień chorobowego napicie się wody, po za przerwą za spóźnienie dyscyplinarka, koleś nie halo strasznie krzyczał, obniżał pensje prawdziwy kryminalista i psychopata
Zarobić u niego można było najmniej a narobić najwięcej jeszcze ci krymialiści którymi się otaczał
zdjecie uzytkownika
Karol buglewski - 2015-04-04 18:45:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [analfabeta - 2014-12-10 18:40:21]:
W tym whirlpoolu pracuje Marcin m, co w Lg zwalniał za dzień chorobowego napicie się wody, po za przerwą za spóźnienie dyscyplinarka, koleś nie halo strasznie krzyczał, obniżał pensje prawdziwy kryminalista i psychopata
Zarobić u niego można było najmniej a narobić najwięcej jeszcze ci krymialiści którymi się otaczał
zdjecie uzytkownika
Karol buglewski - 2015-04-04 18:47:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ja - 2015-03-04 22:47:00]:
W tym whirlpoolu pracuje Marcin m, co w Lg zwalniał za dzień chorobowego napicie się wody, po za przerwą za spóźnienie dyscyplinarka, koleś nie halo strasznie krzyczał, obniżał pensje prawdziwy kryminalista i psychopata
Zarobić u niego można było najmniej a narobić najwięcej jeszcze ci krymialiści którymi się otaczał
zdjecie uzytkownika
Karol buglewski - 2015-04-04 18:53:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [operator - 2015-02-14 01:52:15]:
W tym whirlpoolu pracuje Marcin m, co w Lg zwalniał za dzień chorobowego napicie się wody, po za przerwą za spóźnienie dyscyplinarka, koleś nie halo strasznie krzyczał, obniżał pensje prawdziwy kryminalista i psychopata
Zarobić u niego można było najmniej a narobić najwięcej jeszcze ci krymialiści którymi się otaczał
zdjecie uzytkownika
pytanie - 2015-04-09 17:08:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Mam pytanie odnosnie xa co odpowiedzialny jest w Whirpol pracownik na stanowisku operator maszyn
zdjecie uzytkownika
Piotrek - 2015-04-19 04:54:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Potrzebują kogoś może na kontrolę jakości? Aplikowałbym, są jakieś ogłoszenia kontrolera z Randstadu, ale nie wiem czy to z Whirpoola. Ponoć można dobrze zarobić, ale trzeba omijać chłodnictwo.
zdjecie uzytkownika
netoperek - 2015-05-04 16:53:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaka płaca w Dziale Rozwoju Chłodnictwa? W ogóle miał ktoś styczność z tym co się robi? Jest oferta dla studenta i chciałbym poznać kilka opinii zanim się zdecyduję
zdjecie uzytkownika
marcin - 2015-05-04 22:29:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam tej firmy!!! Mobbing mobbing i jeszcze raz mobbing!!!
zdjecie uzytkownika
cicha520 - 2015-05-14 18:06:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak jest ze stawką godzinową ?? Praca jest tylko na zlecenie??
zdjecie uzytkownika
damian12 - 2015-05-18 17:13:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem na chłodnictwie ale sam się zwolniłem ... umowy o prace tygodniowe , w każdej chwili mogą ciebie zwolnić . Najlepiej chyba na Lini nr 1 , nawet spoko i taka duża ilość tam nie idzie ... najgorzej Linia 2,3 Mistrzowie to kawały ku**ew i szm**t . Kontrola jakość na chłodnictwie ? haha najbardziej lajtowe chodzą całą zmianę i walą w głupa ... Magazyn ? zależy gdzie tam trafisz jak początkowy to przechlapane jest trochę kołkoz i nadgodziny .... ale za to kasa dobra ... Nie ukrywajmy , jesteś dobry i nie walisz w głupa to popracujesz tam ... a jak się obijasz to krótką karierę tam zrobisz ... Ogólnie nie jest źle w porównaniu do Amazona czy LG to naprawdę niebo :)
zdjecie uzytkownika
Dawid - 2015-05-20 09:16:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Uważajcie na brygadzistów na magazynach,bo na magazynie zmywarek pracuje taki brygadzista,który zabrania pić wodę w czasie pracy!!!Ale miejcie Wyje.ane na takich brygadzistów z niskim poziomem inteligencji!!!Pozdrawiam inteligentnych brygadzistów!!!
zdjecie uzytkownika
ws - 2015-06-01 03:30:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Były pracownik chłodnictwa. Płaca w miarę dobra monterzy 1800 spawacze obsługa maszyn czy inne do 2200 CHYBA ale to tylko czasowi stali maja inaczej płacone i mnóstwo dodatków. Co kwartał premie jak masz 3 dni ponad chorobowego przepada. Premie są procentowe od płacy i w zależności jak góra ustali i jaką samo ocenę dostaniesz a właściwie ocenę mistrza :D czip na napoje 18 zl na miesiąc ceny od 0,7 zl - 1,2zl napoi. woda za darmo z automatów tylko kubek trzeba miec. Przerwy 30 min obiadowa jedna 10 min albo jak mistrz zarządzi 2 po 5 min przeważnie ta pierwsza opcja.
Stanowiska są różne od takich gdzie zasypiasz z monotonii i z nudów albo takie gdzie pot leje ci się po jajach albo po przerwie i nie wiesz jak się nazywasz. Generalnie tak jak nie jesteś przyzwyczajony do ponad 7 godzinnej gimnastyki pierwsze miesiące mocno można odczuć ale jak cie zostawia na stanowisku to się przyzwyczaisz i potem już tego nie odczuwasz tak.
I tak jak nie dajesz to cie będą przerzucać jak potrzebują pracowników jak nie potrzebują bo agencja dostarcza regularnie zasób ludzki do zakładu to wypad. Generalnie żeby dobrze nauczyć się stanowiska trzeba mieć 2 tygodnie takie są moje obserwacje chodzi mi o to żeby robić czynność z automatu żeby nie zastanawiać się. Są tacy co łapią odrazo i tacy co wogule nie łapią. A w rzeczywistości masz max 2 dni na nauczenie stanowiska jak tylko ciebie dodają do lini jak więcej pracowników to norma spada i da się ogarnąć na spokojnie. teraz pisze tylko o liniach skręcających szafki nie pobocznych.
Najgorsze stanowiska jakie ja zauważyłem nie wiem czy tak jest na pewno bo teraz się trochę zmieniło i nie znam każdej lini. To spienianie (pustą szafke w puszczaja do maszyny i wtłaczaja piane miedzy scianki, piana jak mieszaja sie skladniki to wydziela cieplo) w zimie gorąco w lecie upał powyżej 30C czy tam 40C. Wiatraki sa nad głową ale nie wiele dają. Jedyny plus taki ze zamiast sikać wszystko wypacasz i nie musisz błagać lidera żeby do kibla cie puścił :p Potem chyba parowniki. Ale to tylko co ja zaobserwowałem nie znam wszystkich stanowisk. A i generalnie prawie każdy ci powie że pracuje na najgorszym z nich :D
Są jeszcze inne stanowiska spienianie drzwi tam plusem jest to że czasem kończą szybciej jak magazyn jak nie mają gdzie drzwi odkładać a magazyn bo wysłał wszystko na linie. Są jeszcze inne poboczne stanowiska gdzie mozna trafić i druga strona fabryki której kopletnie nie znam lakiernia ciecie i wyginanie blach itp. Też sa takie miesca gdzie ściemniaja jak moga bo czasem nie ma co robic, ale takich jest mało miejsc i nie ma tam rotacji pracowników.
Na stałe pracy na produkcji nie ma chodź od zeszłego sezony trochę ludzi przezimowali a w latach ubiegłych wywalali wszystkich na koniec sezonu.

Wprowadzali teraz nowe modele lodówek z którymi sobie wogle nie radzą i jest tak jak nie robia normy to nadgodziny 12 i soboty można zorobić ale się to odczówa. Nadgodziny nie obowiaskowe ale musisz przyjsc i zalezy mozesz sie stawiac i jak nic nie umiesz to moga wywalic jak umiesz wiele to moga zostawic tak samo jak nie przychodzisz bez usprawiedliwienia. Było ostatnio tak że przez pare tygodni linia 1 robiła ciogle 12h potem linia 4 tak robiła i nie wiem czy nie druga. A teraz nie wiem jak jest.
W soboty sa 100 a w tygodniu 50% wiecej płatne nadgodziny.

Jeszcze na deser troche marudzenia na liderów mistrzów i kierowników menagerów. I tak Menager opierdala równo mistrzów że linie nie robia norm i puszczaja syf różne wady produkcyjne. Oni zjedżaja liderów a lideży pracowników czasem to wygloda tak że wyzej stanowiska zjedzaja bespośredno niższe o kilka szczebli. nikt nikogo nie slucha każdy kłamie ile sie da ile zrobil i ile zrobi. Mistrzowie sa rużni i rużne sa opinie o nich ja osobiscie mialem nieprzyjemność poznać jednego mega zj... (i z tego co widzialem i slyszalem wiekszosc go za takiego uwaza) ale naszczescie nie podlegałem pod jego juryzdykcje wiec mi to bylo obojetne moj mistrz mi odpowiadał i sam nie moge o nim nic zlego powiedzieć chodz wiem że niekturym nie pasował. Liderzy też przeruzni z tego co wiem wiekszość co była dobra rezygnuje. Jest tam paru czubków co potrafia zaleść za skurę.
Ja zrezygnowałem z powodu tych napieć i czubków przełożonych do pracy już sie przyzwyczaiłem i gdyby nie smiecówki a na stałe robota to bym zagryzł zeby i dalej pewnie robił jak wiekszość tam i jak stlai pracownicy robia bo im tak samo nie jest lekko tylko leprza kase maja.

Jesli ktos potrzebuje kasy to niech idzie jak nie to niech se głowy nie zawraca szkoda nerwów jak ma leprzy wybur. Praca napewno bedzie do konca sezonu bo rotacja jest ogromna co tydzien po 20 os przyjmuja na spokojnie wiec jak nie teraz to puzniej jak nie chca bo maja chetnych to za tydzien dwa dni prubujcie jak nie w jednej to drugiej agecji one maja siedzibe w przychodni przy zakladzie.

A i jeszcze jedno zmywarki prawd
zdjecie uzytkownika
sw - 2015-06-01 03:35:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zmywarki maja robic jeszcze 2 miesiace i maja je rozwiazać takie sa plotki wiec jesli tam robota to lepiej nie jak chce sie do konca sezonu
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: spotkanie było bardziej informacyjne, niz rekrutacyjne. Na spotkaniu bylo kilku kandydatów, ale kazdy z nich potem pracowal. Ja pracowalam przez Adecco.
Pytania: Na spotkaniu padały pytania o wcześniejsze doswiadczenia, czy pracowalam na produkcji, czy zdaje sobei sprawe jak to jest pracowac w nocy. byly pytania o adojazd, i tez przedstawione dokladnie warunki zatrudnienia. No i czy ta parac mi odpowiada.
zdjecie uzytkownika
Miodek - 2015-06-02 18:48:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ws - 2015-06-01 03:30:33]:
Człowieku!!!?!?? Jaką Ty szkołę skończyłeś, byki takie że po paru zdaniach dałem sobie spokój, masakra...i takie głąby narzekają później że mają źle w życiu....
zdjecie uzytkownika
polaris - 2015-06-03 19:10:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co mi wiadomo to na tą chwilę firma Whirlpool Corporation ma do zaoferowania takie miejsca pracy w Warszawie jak analityk finansowy (http://www.pracuj.pl/praca/analityk-finansowy-warszawa,oferta,3911135) ; specjalista do spraw obsługi klienta na rynku czeskim i węgierskim: (Czechy:http://www.pracuj.pl/praca/specjalista-ds-obslugi-klienta-rynek-czeski-warszawa,oferta,3925714; Węgry:http://www.pracuj.pl/praca/specjalista-ds-obslugi-klienta-rynek-wegierski-warszawa,oferta,3925736?)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Whirlpool

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Whirlpool?
Zadaj pytanie
alert