brak logo

indesit

Łódź

Opinie o indesit

oli 2016-03-16 13:42
do Man.nie przejdziesz badań jak powiesz że masz astme-farby i lakiery są pozabezpieczane ale przecież przy tym będziesz miał cały czas styczność a to jest bardzo szkodliwe na długą mete-nie polecam
5
sssss 2016-04-12 17:37
praca jak w pgrach 9zeta godz
5
Mark. 2016-04-25 12:02
Cześć. Co do zarobków.Parę razy pojawiła się we wpisach kwota 9 zł na rękę, lub 11,20 brutto(więc ciut więcej niż 9zł netto) Mam jednak pytanie jak płacone są godziny nadliczbowe, lub noce, weekendy i święta. Jest dodatkowo 100%, 50 % ??? słyszałem że mając w grafiku kilka takich dni w miesiącu można jakoś wyjść bliżej 2 tys na rękę.
Sam mieszkam na WidzewieWsch. i widzę jak w nocy i święta czasem ludzie tam pracują.. Mam dryg do montażu,w domu sam sporo robię i chętnie bym tam poszedł jak bliżej 2 tys można by wypracować. Układy personalne mam gdzieś w firmie się pracuje, a nie obgaduje, to nie "jarmark na wsi" jak kogos to kręci to jego sprawa. Bardzo proszę o odpowiedź jak z tymi nadliczbowymi godz. !
9
xxxx 2016-05-02 17:20
płacone są więcej jednak nadgodziny kiedyś przynajmniej zdarzały się bardzo rzadko tak samo jak i praca w soboty, nocek na montażu kuchenek nie ma wcale chyba ze na lodówkach tam normalnie są trzy zmiany na kuchenkach też są działy gdzie ludzie przychodzą na trzy zmiany
2
xxxx 2016-05-06 11:49
ja akurat byłam na montażu kuchenek tam przychodziłam tylko na dwie zmiany i tak raczej miało zostać nic w tej kwestii miało się nie zmienić, jako zwykły pracownik przez agencje miałam 11.2 brutto, przy przepracowanym całym miesiącu bez żadnego dnia wolnego bez nadgodzin i sobót maiłam 1400-1600 złoty na rękę razem z premią frekwencyjną (około 200 zloty brutto) , ekwiwalentem za 2 dni urlopu (tak samo około 200 zloty brutto), umowy prace dawane są co miesiąc, pierwsza tylko jest na tydzień a później jak się sprawdzisz dają już na miesiąc
1
111 2016-05-08 22:47
nawet ukrainców zaczeli przyjmowac
7
Pracownik 2016-05-17 17:53
Zapraszam na montaż
5
s 2016-06-14 16:51
Nie polecam. Ciągną na rekrutację do Łodzi, mimo że z góry wiedzą, że nie są w stanie spełnić oczekiwań finansowych kandydata ! Potem zapraszają jeszcze na drugi etap - zupełnie bez sensu. Na szczęście ten cymbał, który zorganizował taki cyrk, już w firmie nie pracuje. Korporacja się na nim poznała i go wypluła.
7
kasia 2016-07-15 06:51
Nie polecam nikomu pracy w tej firmie zarobki małe 1500zł na rękę a pracy bardzo dużo nie można odejść na chwilę nawet od lini poza tym wszedzie stwarzają problemy nie ma organizacji ani pomocy tylko chcą człowiekowi uprzykrzyć życie chodzi o kierowników ,mobing straszny kierownicy mają pracowników za nic rozporządzaja pracą na lini niesprawiedliwie ich ulubieńcy tzn lizusy lub ci co im robią "dobrze" stoją i nic nie robią reszta na nich [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] soboty pracują tylko wybrani tzn kierownicy ich rodziny i przydupasy no bo podwójna stawka to wiadomo a przeważnie i tak nic nie robią bo sobie wymyślają jakieś lekkie prace czy sprzatania a pracownicy nadrobia w tygodniu bo norma musi zjechać bo pan kierownik ma od tego premię chłopcy uwaga na dziale kuchenek jest jeden taki kierownik marian co czeka na wasze tyłki ...ogólnie to wszyscy oni mają coś nie tak z głową
13
do....k 2016-08-20 23:09
a co myślicie o Agnieszce z pakowalni, która przeszła do RISO
10
Ktoś 2016-09-10 18:32
witam.Pracownika powinni płacić szkodliwe psychiczne za to co tam się dziej zdrowotne w idesycie sobie zdrowie tylko można zmarnować.
10
Psik 2016-09-14 10:21
Teraz to już wszystko,lodówki przenoszą do Wrocławia a ludzi na dział kuchenek,z kuchenek wywalili agencyjnych i tyle w temacie.
8
xxx 2016-09-25 19:58
Whirpool, to nazwa korporacji, która kupiła markę Indesit. Verpol, to nazwa zakładu.
1
salwatore 2016-09-27 16:05
warunki kosmiczne zimno ,brak tlenu latem ,bajzel i brak zamowien
4
Wolna 2016-10-10 22:35
Jak Ci nie zależy aż tak na kasie to sobie pracuj.
7
rtg 2016-10-10 22:39
@Wolna ale dlaczego tak uważasz przecież praktycznie dla każdego jest ważne wynagrodzenie nie wydaje Ci się? widze ze szukają na chwilę obecną Accountant AP w Łodzi tylko napisali ze należy znać jezyk turecki i włoski wiec dosyć nietypowe wymagania w sumie
1
Ontutaj 2017-01-09 20:37
Witam. Jest Praca z flexidea z dojazdem ode mnie. I pytanie do pracowników jak praca szefostwo ludzie jakieś wymagania na produkcji no i jak z pieniędzmi.???
1
Były 2017-01-18 12:35
Kiedyś pracowałem w firmie i była bardzo dobrze. Później musiałem odejść ale teraz jak znajdę nową ofertę pracy to z całą pewnością będę chciał wrócić. Mam pytanie jak przedstawiają się zarobki obecnie? I jeszcze jedno jaka jest fajna atmosfera w firmie?
1
Żółtek 2017-01-25 19:56
Jak czytam takie wpisy to .... Zawsze możesz zmienić pracę. Nikt nie zmusza ludzi do pracy. Urząd pracy ma zajęcia płatne ale tam nie trzeba pracować!!!
1
Przyszly mozliwy pracownik 2017-02-10 14:42
Witam , pracuje ktos na wozkach w indesicie na 2 zmiany ? moze ktos cos poradzic czy warto ? , dzieki z gory za pomoc
1
Bronek 2017-02-14 14:17
Szukałem nowych ofert pracy ale nic nie znalazłem. Myślę, że jak dobra firma to i o pracę jest bardzo trudno! Może ktoś ma więcej informacji i mógłby sie podzielić. Tu mógłbym dowiedzieć się szczegółów a jak zadzwonię do firmy to jest tak ogólnie. Z góry dzięki
1
Marta 2017-03-01 10:33
Aktualne jest ogłoszenie na Asystentkę Dyrektora. Jak wygląda praca w biurze firmy?
1
Były 2017-04-19 11:50
Indesit ma ostatnio bardzo mało wpisów. Czy cos nowego wydarzyło sie w firmie?
3
Kierowca 2017-05-08 20:49
Stoję pod nią na rozładunek i WSZYSCY MAJA WSZYSTKO W D!@E OD 8 godzin!
2
Kola 2017-05-15 09:34
Czy firma ma jakąś nową ofertę pracy, nie mogę nic znaleźć? A może ktoś dodać kilka szczegółów o firmie, o atmosferze w pracy. Dobrze jest wiedzieć o firmie.
1
Takatam 2017-05-15 14:11
O ofertach nic nie wiem, ale produkcja jest mała więc wątpię żeby były przyjęcia. Co do atmosfery to nie polecam Lodówek . Ludzie chamscy, zawistni, plotkują na potęgę. Kierownictwo wciąż ciśnie i dokłada pracy. Tu zawsze było ciężko, ale teraz jest masakra. Wszystko przez to ze Whirlpool wszedł i mają wymagania odnośnie porządku. Kierownicy robią w gacie, bo sie boja o swoje posadki wiec wyżywaja sie na pracownikach. Na kuchenkach podobno normalniejsi ludzie i system pracy, ale tam latem to już w ogóle produkcja siada. Jak chcesz ciezko pracowac w niemiłym towarzystwie za pieniądze jak w supermarkecie to zapraszamy.
1
Anton 2017-05-18 09:49
Co nowego słychać w firmie? Czy Indesit zwolnił produkcję, nie maja żadnych ofert pracy? Słyszałem dobre opinie o firmie a miałbym blisko do pracy i tak dopytuję.
1
Kuchenka 2017-06-06 00:07
Bardzo rozciagniety proces rekrutacji na stanowisko biurowe. Przez taką opieszałość możecie tracić kandydatów. Czuć tam dziwną napinke i taką 'toxic atmosphere'.
1
malgos 2017-06-10 11:56
jak szybko wyjedziesz ..tak szybko wrocisz.....
1
Norbi 2017-06-12 09:56
Chcę aplikować do firmy i po lekturze opinii nie wiem co robić. Czy firma zwiększa produkcję i będzie zatrudniała ludzi?
1
Przemysław 2017-06-24 22:20
Mimi. Zmieniło sie tylko na gorsze, podwyżek brak, solidarnośc w tym roku tez wchodzi w spór zbiorowy z pracodawcą o podwyżki. To co oferuja to jakaś tam podwyżka , ale wzamian zmieniaja zasady i bedą zabierac premie za urlop ojcowski(to już jest) teraz chca zabierać premie za urlop na żądanie. Zamiast dać postojowe, każą przychodzić na sprzątanie albo brac urlop. Kierownictwo to samo, czyli w 70%proste chłopaki z ulicy ktorzy tyraniem dorobili sie stanowiska, podejscie do ludzi żadne, zero komunikatywnosci... Poszukaj roboty gdzie indziej.
Z plusów to chyba to że pensje są zawsze na czas i obecnie normy nie sa jakies wygóórowane, kiedyś były wieksze wiec cieżej sie robiło, ale to może sie wkażdej chwili zmienić, plus tez że nie ma nocek, choć też maja wrócić.
2
Zezowaty 2017-06-25 10:16
Niektórzy uwielbiają czarnowidztwo. Co będzie to czas pokaże ale jedno jest pewne jak nie zmieni się podejście nas pracowników do pracy to może być kiepsko.
Ralejk 2017-07-05 20:20
Jakiś czas temu zwolnilem się i na spokojnie po 8 miesiącach pracy postanowiłem napisać opinię na chłodno . Pracując poprzez agencje nie masz szans na awans. Wielu obiecywano umowę z firmą, podwyżkę przez co podczas postoju kuchenek ludzie szli na lodówki aby się przypodobać. I każdy się zawiódł. Większość dostała umowę na tydzień, a pozostali żadnej. Co do kierownictwa to powiem tyle, że jako zwykły pracownik produkcji nie istniejesz. Kierownik lini myśli tylko aby zrobić normę, zatrzymasz linie bo masz jakiś problem to od razu obraźliwe krzyki wobec Ciebie i awantura. Spotkałem może dwóch miłych kierowników, reszta jest chamska i arogancka. Mnie osobiście nic złego nie spotkało, ale widziałem różne sytuacje na innych. Praca na tz mufoli to koszmar. Osadza się na Tobie włókno szklane, swędzi nie miłosiernie. A jeśli się podrapież jest gorzej. Przerwa to tylko 15 min więc prawie wszyscy jedzą na linii pochowani gdzie jest miejsce aby usiąść. Normy są takie, że może masz 20 sekund aby odsapnac bo kolejna kuchenka już jedzie. Na podwyżki nie ma co liczyć bo agencyjny pracownik i tak nie dostanie, a pracownicy firmy mało co są w stanie ugrać. Po przejęciu firmy przez Whirlpool nic się nie zmieniło.
2
Andźka 2017-07-06 13:22
Hejka, mieszkam na Widzewie i szukam pracy. Wiem że do indesitu ciągle szukają osób ale po ostatnich protestach boje się ? Czy możecie mi powiedzieć czy coś się zmieniło w kwesti kasy, podobno jakieś podwyżki miały być ale czy to tylko dla stałych czy agenje też? Na jaki dział iść najlepiej?
takatam 2017-07-11 16:08
Przez Manpowera płaca 14.50 na godzine, to wiecej niz maja niektórzy stali pracownicy, ale to jest praca góra na 2-3 miesiące. Nie wiem gdzie jest najlepiej, ale chyba nie będziesz miała wyboru, gdzie cię dadza tam musisz iść. Najlżej jest chyba na pakowalni, ale tam się raczej nie dostaniesz. Zdecydowanie nie polecam pianowania drzwi. Jak usłyszysz, że tam idziesz to uciekaj.
1
Czarodziej 2017-07-13 20:55
Wszędzie tam gdzie jest produkcja to jest tempo pracy, taki jest charakter pracy na taśmie. Nikt nie odkrył nic nowego. Jak ktoś lubi taką pracę to pewnie będzie mu dobrze.
Research 2017-07-24 13:31
Witam, bardzo proszę o kontakt w związku z Pana doświadczeniem w pracy w Whirpoolu research.grouplodz@gmail.com
Amatorka 2017-07-24 23:07
Czy ktoś zna aktualnie jak przedstawia się sytuacja poprawy wynagrodzenia? Jestem bardzo zainteresowana i chciałabym aplikować do firmy. Trochę się zastanawiam tymi opiniami na forum gdyż są niepokojące.
Ona85 2017-07-27 23:16
Witam chciałam dowiedzieć się cos o lini 14 mam tam iść na początek co tam dokladnie robicie jest ciężko? Jaka jest atmosfera ? Ludzie normalni szczególnie faceci czy srado napalonych dzików na których trzeba uważać i najwazniejsze jaki jest kierownik na tej lini dzieki za odp. Pomozecie mi podjąć decyzję bo zastanawiam się czy iść czy zrezygnować
Patryk 2017-08-02 11:37
Jakie aktualnie ma firma oferty pracy? Może ktoś podpowie ewentualnie gdzie mogę szukać? Chodzi o dział administracyjny.
samopomoc chłopska 2017-08-05 13:49
Daj sobie spokój! Potwornie ciężka praca, ludzie -socjopaci, faceci całą zmianę szukają tylko towarów do "prucia", kierownik Casanova i psychol. Linia 14 zamiast kuchenek, produkuje imadła metalowe- zrezygnuj! Zamiast do pracy , idź do psychiatry....
samopomoc chłopska 2017-08-05 13:49
Daj sobie spokój! Potwornie ciężka praca, ludzie -socjopaci, faceci całą zmianę szukają tylko towarów do "prucia", kierownik Casanova i psychol. Linia 14 zamiast kuchenek, produkuje imadła metalowe- zrezygnuj! Zamiast do pracy , idź do psychiatry....
Kołchoz zarządzany za pomocą bata.. 2017-08-08 07:57
Najpierw w kwestii zarobków,
Przemysław pisał o sporze zbiorowym Solidarności - nie ma żadnego sporu,
związki zgodziły się na "porozumienie" dzięki któremu ludzie pracujący krócej niż 2 lata nie dostają kasy,
chorujący również, dostają tylko 50gr do stawki od września.
Reszta dostaje od grudnia, spokojnie można stwierdzić więc że za 2017 podwyżek nie ma, bo to co podpisano da zysk dopiero na 2018.

Jedyny + to premia frekwencyjna (obecnie stówka od jesieni będzie dwieście)
Stawki - to co dostaniesz na wejściu - wiele nie urośnie, kilkadziesiąt groszy co roku.
Normalni ludzie nie chcą pracować, zostają starzy pracownicy z jako-takimi stawkami,
z nowych - kryminaliści i ludzie "z problemami", sezonowo masa ukraińców.

Kierownicy - w większości prostactwo bez wykształcenia i umiejętności zarządzania pochodzący z prowincji.
Zarządzają jak kapral w wojsku: pokrzyczy, opierd...oli, pomóc nie pomoże, najwyżej zaszkodzi.
Jak znajdzie ofiarę to jeździ na niej dopóki ofiara nie padnie.
W miarę układy można mieć po rodzinie, ewentualnie pracując za trzech i podlizując się na każdym kroku.

Pracowników nie dobiera się pod względem umiejętności, tylko spośród tych którzy dają się łatwo zdominować, niepisana zgoda na rozpoczynanie pracy 15-20 min przed czasem, są tacy co przychodzą 40 min wcześniej i pracując darmo, szykują sobie zapas.
Później są szczęśliwi że dostają 3 min na papierosa.
Atmosfera jest tak fajna, że ludzie biorą z chęcią przymusowe urlopy, do których zmuszają kierownicy kiedy nie ma pracy.



3
obiektywny 2017-08-09 10:47
Co Ty człowieku za farmazony wypisujesz....
2
Waldi 2017-08-09 18:33
Tak sobie myślę, że niektórzy to są chyba inspirowani do robienia negatywnych wpisów przez konkurencję? Indesit to spoko firma tylko pewnie nie dla wszystkich.
Mały 2003 2017-08-16 18:38
Proszę was Ogarnijcie się pracuje tam kilka lat osiągnąłem wszystko co może osiągnąć pracownik Nic z tego nie wynika pieniądze małe kierownicy cię nie szanują nie liczą się ani z tobą ani z twoim doświadczeniem ludzie uciekają jak mrówki wszędzie dostaną większe pieniądze i lepsze warunki Indesit nie ma czym zachęcić do siebie ludzi
2
Pracownik 2017-08-17 08:17
Jeśli komuś nie odpowiada praca w firmie Indesit to szerokiej drogi.
Mały 2003 2017-08-17 18:52
Przypomnę tylko opinię pani głównej personalnej która Cytuję powiedziała że dla niej nie liczą się starzy pracownicy tylko ona stawia na nowych a taki nowy nie wyrabia się na swoim stanowisku Musimy jemu pomagać i wszyscy mają nas za to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> No chyba że jest dziewczyną ma włosy farbowane na czarno pełna solara to nawet kierownicy przy nim skaczą
1
anonim 2017-08-20 15:33
Nie polecam pracy w tym syfie. G**** i tyle. Zwłaszcza lodówki dział montażu. Liniowy uwaza sie za byle kogo traktuje pracownika jak niewiadomo co. Nawet jak sie jest nowym. Nawet w pierwszy dzień pracy potrafił opierdzielic za nic. Nie polecam tam pracy chyba, ze lubi ktoś dawać soba pomiatać czy tyrać ciężko za male pieniadze. Obecnie nie mam do czynienia z takimi produkcjami czy handlem. Można lepiej pracować nawet jeśli jest sie w trakcie nauki(jak ja) czy co innego ;)
Udo 2017-08-20 16:58
Firma spoko, praca normalna jak przy takiej produkcji. Zawsze znajdzie się kilka osób które będą siały ferment i będą podpuszczały ludzi na siebie. Tylko psują atmosferę w firmie i wiecznie mają pretensje.
Zostaw swoją opinię o indesit - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie indesit