logo Electrolux Poland

Electrolux Poland

Żarów

Opinie o Electrolux Poland

anonim 2010-04-07 11:58:34
Hejka, E-lux Świdnica pozdrawia! Widzę że u was też niewesoło; podobnie jak u nas. Ale co zrobić, pracować trzeba(chociaż kiedyś było inaczej). Trzymajcie się, pozdrawiamy -;)
przyjaciele z Siewierza 2010-09-03 18:18:16
Witam witam, widze ze u was tak milusio jak u nas Rosa Siewierz
ilgu26 2010-09-07 09:53:48
Podstawą zarządzania w Electroluxie jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracownika lub przypisanie winy pracownikowi. A to, że kierownictwo za późno przekazuje niektóre polecenia produkcyjne jest tuszowane i ukrywane, i oczywiście na siłę znajduje się kozła ofiarnego. Ty jesteś winny bo coś tam, oś tam i jest bubel, albo czegoś nie ma. Organizacja produkcji na bakier, może niektórych kierowników przerasta sytuacja i nie są w stanie na bieżąco rozwiązywać problemów, dlatego agresje swoje skupiają na pracownikach. W myśl zasady lepiej kopnąć pracownika, a swój tyłek osłonić ze wszystkich stron blachami.W ten sposób robi się dobre wrażenie przed dyrekcją.
1
xxxy 2010-11-24 16:57:46
(usunięte przez moderatora) Moi drodzy powiedzcie jak placą u was za soboty i nadgodzny
zwiazkowiec 2013-02-21 09:21:47
Dobra Nowina !! Juz niedlugo, dzieki pracownikom, ktorzy nie naleza do zwiazku problem nadgodzin i czasu pracy sam sie rozwiaze, pracodawcy przeforsuja czyli wprowadza 12miesieczny okres rozliczeniowy i obnizenie stawki za nadgodziny, czyli gratulacje jak doliczycie sie godzin pracy ze stycznie pod koniec roku, w grudniu, bedziecie pracowac wiecej i zarabiac mniej, czyli tak jak lubicie, tam gdzie jest organizacja zwiazkowa musza sie na to zgodzic, a jak u was wytna wszystkich wtedy juz nic nie trzeba bedzie konsultowac, zreszta juz znikaja harmonogramy pracy, dzieki
JORG 2013-12-04 16:57:47
To w jaki sposób? BOŻE NARODZENIE pracy?
anonimus 2014-08-05 17:35:39
Nie radzę robią z ludzmi co chcą i kasa marna dobrze zarabiają tylko przydupasy
1
ja30 2014-08-20 15:31:26
Jak sie robi tym z pod firmy jak wrażenie?ktoś z was został na dłużej ?
2
zigi 2014-10-19 21:46:01
na jakim dziale pracuje tomek podobno jest liderem?
4
xKRASULAx 2014-12-01 20:07:31
Właśnie zauważyłem że firma Electrolux poland sp. z o.o. wrzuciła do sieci nową ofertę pracy. Zobaczcie proszę i skomentujcie bo się zastanawiam czy warto skorzystać. Opis stanowiska pracy Osoba zatrudniona na tym stanowisku odpowiedzialna będzie za:- załadunek i rozładunek towar&oa...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5670395?keywords=&region=
monter 2015-02-23 11:27:19
Praca na linij to totalna porażka, ludzie jak na łańcuchach, linia idzie z taką szybkością, że tylko stoisz i robisz swoje na nic innego nie ma czasu, na magazynie produkcyjnym też nie jest lekko liderzy to same wieśniaki i przydupasy, potrafią zjebać za nic i tylko gonią do roboty jak widzą, że ktoś się nie wyrabia. Ogólnie atmosfera w pracy jest straszna, komuś się postawisz to długo nie popracujesz bo same cwaniaki ze wsi, jak jesteś szarą myszką i chcesz dawać się wykorzystywać za marne pieniądze to jest to praca dla ciebie. Ja dwa razy zrezygnowałem z pracy w tej firmie raz na umowę, drugi raz przez pod firmę na zlecenie. Radzę omijać szerokim łukiem, wykorzystają i kopną w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Daro 2015-03-26 07:47:19
Nie polecam . Pracowałem jako monter przez 9 miesięcy, na szczęście znalazłem pracę w innej firmie także produkcyjnej i mogę powiedzieć ,że nigdy więcej nie podejmę pracy w eluksie.
Kubala"""""" 2015-08-10 10:38:25
Zgadza się,jest bardzo ciężko,robi się jak roboty,ale ja np jak sama wychowuje 2 dzieci to nie mogę wybrzydzac,cieszę się ze mam za co dzieci wyzywic.
mówięjakjest 2015-08-13 21:30:47
Nie przesadzajcie ,pracuje już jakiś czas .. i nie narzekam . Wiadomo ,że są ciężkie dni ale ludzie to jest zakład produkcyjny, a nie bank gdzie siedzi się przed komputerem . Jak ktoś chce pracować to będzie pracował . Pozdrawiam całą ekipę :D
2
Gawlus 2015-08-27 12:05:45
Pracuję w elektro już długi czas i sporo widziałem dlatego mogę z czystym sumieniem powiedzieć że za wszystko jest odpowiedzialna kadra kierownicza. To oni wymuszają na liderach takie postępowanie względem pracowników. Większość liderów dopóki mają tzw. normę jest spoko ale parcie na wyniki (czyt. ilość) zmusza ich do reakcji. Wiadomo że idzie się tam pracować a nie stać bezczynnie ale niektórzy przesadzają i czepiają się osób które się nie "wyrabiają" bo mają już dość. Ludzie są zmęczeni ciągłymi nadgodzinami a to odbija się na wydajności. Niestety nasze kochane kierownictwo w Żarowie nie widzi problemu i twierdzi że ludziom się pracować nie chce. Ogólnie jeśli ktoś nie ma dzieci, żony/męża którym będzie przeszkadzać że przez 3 dni w tygodniu będzie pracować po 12 godzin w tygodniu to elektro nie jest takie złe. Jeśli ktoś chce zostać team leaderem to niech się zastanowi bo dostaje się opierdziel za tak naprawdę wszystko (wiem to bo sam byłem tego świadkiem)
pracownik 2015-09-09 10:52:17
będziesz lizusem i pił wódeczkę z kierownictwem to spokojnie sobie poradzisz :-)
tomek 2015-10-08 08:50:13
Witam wszystkich. Mam pytanie, widzę, że wszyscy dość ostro jadą po eluxie. Zastanawiam się dlaczego nie wypowiada się nikt z biura. Żadna biurwa nie ratuje honoru firmy? Czy może w biurach jest tak samo jak na hali?
Dajcie znać co myślicie.
Mat 2015-10-15 13:04:26
Ja pracuje w żarowie. Atmosfera jest tam fajna, a kasa taka jak wszędzie. Ja tam sobie chwale eluxa i polecam go. A pracuje juz tam 5 lat wiec znam dobrze sytuacje jaka tam jest
tomek 2015-10-29 09:06:04
Witam wszystkich.
Czytam wszystkie wypowiedzi na tym forum i myślę że dla osób, któe planują iść do pracy do Elektroluxa,cały ten topic nie ma sensu i jest nieprzydatny. W jakimś okresie czasu kilka osób mocno najeżdża na warunki pracy, ludzi, pieniądze itp... Jest kilka wrzutów o kolesiostwie. Nie ma za to sensownego opisu sytuacji. Wiele wpisów jest nieskomentowanych, brak odpowiedzi. Wydaje mi się ze to forum działą w ten sposób, że jak komuś nie idzie w firmie albo się zwalnia to poprostu wpisuje wszystko co najgorsze wszędzie tam gdzie jest to możliwe (fora jak to). Nie daje to jednak żadnej pomocy komuś kto szuka pracy. Na forah zagranicznych można spotkać wiele opini negatywnych, ale widać też wiele pozytywnych. Wątki miażdżące pracodawcę są dokładnie opisywane a przedewszystkim żadne pytanie nie pozostaje bez odpowiedzi. Ja czytają powyższe wpisy nie mam żadnego obrazu firmy Elektrolux. Sam chcąc aplikować na jakieś stanowisko w dowolnej firmie zawsze spotykam to samo czyli obraz nędzy, rozpaczy i mobingu. Jak to jest możliwe? Wszędzie jest tak źle? i na koniec prośba: czy ktoś jest w stanie opisac firmę Electrolux w taki sposób żeby pokażać pozytywne ii negatywne strony zakładu?
pracownik 2015-11-07 20:04:53
Powiem tak nie pracuje akurat w żarowie ale polityka firmy w każdym oddziale jest taka sama. Regulaminy i płace są ogólnie ustalone. Jeśli chodzi o obiektywną opinie to praca jak na produkcji czyli przychodzisz i robisz swoje niestety to nie jest zakład gdzie można poudawać że się pracuje. Ja wychodzę z założenia że, żeby zarobić trzeba się postarać. Wypłata jest na czas premia jest póki co u mnie co miesiąc. Nie zarabiam najniższej krajowej co jest rzadkością w naszym kraju. Jedyne co mnie drażni to ludzie ale niestety przy tak wielkim skupisku pracowników zawsze znajdą się osoby co będą obgadywac obrażać itd. Ogólnie jeśli praca Ci nie straszna to spróbuj
tomek 2015-12-09 14:23:30
A jak sytuacja wygląda w biurach? Jaka jest atmosfera pracy, jacy ludzie, przełożeni?
szukająca pracy 2016-01-27 19:36:10
Ja chciałabym zapytać ile dostaje się na start w elektrolux-ie i jak z weekendami czy są pracujące
Kubalka 2016-01-30 13:19:38
Pracuje w Electrolux w Żarowie na produkcji ponad 6.5 roku. Praca bardzo ciężka, zarobki powyżej minimum, wypłata na czas, wczasy pod grusza, talony na święta, atmosfera fajna. Kto chce pracować, nie boi się ciężkiej pracy to się utrzyma.
miśka 2016-02-04 10:10:24
proszę o info czy są przyjęcia teraz do Elektroluxa na produkcję, jak wyglądają zmiany i ile można dostac na start
miśka 2016-02-04 20:32:07
ale mi chodzi o to ile można zarobić na produkcji , a nie jako specjalista
torq39 2016-03-27 00:40:14
@Romek, możesz zdradzić coś więcej na ten temat? Wisi cały czas kilka ogłoszeń, ale widzę, że w grę wchodzi działalność gospodarcza.
rambo 2016-05-13 10:49:08
elux najgorsza firma brak szacunku do pracownika i cały czas tylko opieprzają cię i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] syf jeżeli chcecie sobie popsuć psychikę to polecam tam pracować pozdrawiam były pracownik
4
zarow 2016-06-04 23:38:07
Dobrze mowisz chlopie. Zapiernicz gorzej jak u beduinow, jedyne plus to kasa na czas.
2
Black 2016-08-08 15:15:40
Dla mnie praca jest ok,ale jesli chodzi o przełożonych i polityke tej firmy to masakra,mowi sie ze pracownicy sa szanowani,zależy ktorzy ...szkoda ze nie ma żadnej osoby która się weźmie za ten cały cyrk ktory tam się dzieje,mi osobiście nie chce sie tam pracowac tylko i wyłącznie przez przełozonych,no i co jest minusem ze zmuszają do nadgodzin...
4
Anabelle 2016-08-13 08:35:41
Macie rację dajcie spokój [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nic więcej a nadgodziny non stop jak masz słabą psychikę to pragniesz od razu.
Treee 2016-09-09 00:09:15
Prawda jest taka, że ludzie na produkcji wypruwają sobie żyły żeby zrealizować target. Temperatura na hali latem ... Nie ważne w końcu prawo pracy mówi tylko o temp. Minimalnej ... Liderzy ... Kiedyś było ich jak mrówków ... Teraz nie maja czasu aby odpowiedzieć na najkrótsze pytanie... Inżynierowie ... Kiedyś był jeden albo dwóch którzy z nami rozmawiali i załatwiali tematy ( jeden albo dwóch na linie ) teraz jest ich dwie sztuki na cała fabrykę ... Za to centralnych / globalnych / wszechswiatowych od groma. Chodzą maja oczekiwania i nic nie robią. Kierownik Ch. Zagubił sie ... Zabrali mu wszelkie kompetencje i teraz moze tylko prosić innych o pomoc ... Plant menager ... Liczy tylko słupki i cieszy sie jak są zielone ... Reszta jak jakościowy kierownik albo kierownik montażu czy technologii są tylko od udawania i naciskania na pracownikow. HR ... Dziewczęta siedzą i piją kawkę ... Idź i po proś o coś ... No moze "ruda" jest komunikatywna i jeszcze jej zależy ale reszta ... Zblazowane dziewczęta ... A i tak najlepszy jest kierownik jakości ... Decyzyjność na poziomie -1 ... No i wszyscy działają dla dobra organizacji ...
staruszek świat 2016-09-20 08:39:41
totalny syf,nie ma o czym mówić,pierwszy zakład w którym trzeba się uczyć rzeczy które póżniej do niczego się nie przydają,nadgodziny jeśli lubi ktoś siedzieć 12 godz. na zakładzie-mile widziane,zarobki nie najlepsze a wymagania ponad wszystko,a ilość najważniejsza
2
Miguel 2016-09-26 11:33:15
Cześć.
Widzę że jest ogłoszenie na montera/operatora . Jakiego wynagrodzenia można się spodziewać na początek?
kubalka 2016-10-17 10:55:36
Najgorzej mnie wkurza że pracując ponad 7 lat mam stawkę praktycznie taką samą jak ktoś kto pracuje kilka miesięcy czy rok.Przez to mnie sz.... trafia.
rent 2016-10-17 11:03:49
@kubalka a nie ma możliwości próby negocjacji tej stawki z przełożonym? Może on zgłosi takie "zjawisko" do pracodawcy i coś się w tym temacie zmieni. Faktycznie podwyżka mogłaby być dodatkową motywacją...
Zostaw swoją opinię o Electrolux Poland - Żarów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Electrolux Poland