logo Electrolux Poland

Electrolux Poland

Żarów

Opinie o Electrolux Poland

pracownik 2015-09-09 10:52
będziesz lizusem i pił wódeczkę z kierownictwem to spokojnie sobie poradzisz :-)
tomek 2015-10-08 08:50
Witam wszystkich. Mam pytanie, widzę, że wszyscy dość ostro jadą po eluxie. Zastanawiam się dlaczego nie wypowiada się nikt z biura. Żadna biurwa nie ratuje honoru firmy? Czy może w biurach jest tak samo jak na hali?
Dajcie znać co myślicie.
Mat 2015-10-15 13:04
Ja pracuje w żarowie. Atmosfera jest tam fajna, a kasa taka jak wszędzie. Ja tam sobie chwale eluxa i polecam go. A pracuje juz tam 5 lat wiec znam dobrze sytuacje jaka tam jest
tomek 2015-10-29 09:06
Witam wszystkich.
Czytam wszystkie wypowiedzi na tym forum i myślę że dla osób, któe planują iść do pracy do Elektroluxa,cały ten topic nie ma sensu i jest nieprzydatny. W jakimś okresie czasu kilka osób mocno najeżdża na warunki pracy, ludzi, pieniądze itp... Jest kilka wrzutów o kolesiostwie. Nie ma za to sensownego opisu sytuacji. Wiele wpisów jest nieskomentowanych, brak odpowiedzi. Wydaje mi się ze to forum działą w ten sposób, że jak komuś nie idzie w firmie albo się zwalnia to poprostu wpisuje wszystko co najgorsze wszędzie tam gdzie jest to możliwe (fora jak to). Nie daje to jednak żadnej pomocy komuś kto szuka pracy. Na forah zagranicznych można spotkać wiele opini negatywnych, ale widać też wiele pozytywnych. Wątki miażdżące pracodawcę są dokładnie opisywane a przedewszystkim żadne pytanie nie pozostaje bez odpowiedzi. Ja czytają powyższe wpisy nie mam żadnego obrazu firmy Elektrolux. Sam chcąc aplikować na jakieś stanowisko w dowolnej firmie zawsze spotykam to samo czyli obraz nędzy, rozpaczy i mobingu. Jak to jest możliwe? Wszędzie jest tak źle? i na koniec prośba: czy ktoś jest w stanie opisac firmę Electrolux w taki sposób żeby pokażać pozytywne ii negatywne strony zakładu?
pracownik 2015-11-07 20:04
Powiem tak nie pracuje akurat w żarowie ale polityka firmy w każdym oddziale jest taka sama. Regulaminy i płace są ogólnie ustalone. Jeśli chodzi o obiektywną opinie to praca jak na produkcji czyli przychodzisz i robisz swoje niestety to nie jest zakład gdzie można poudawać że się pracuje. Ja wychodzę z założenia że, żeby zarobić trzeba się postarać. Wypłata jest na czas premia jest póki co u mnie co miesiąc. Nie zarabiam najniższej krajowej co jest rzadkością w naszym kraju. Jedyne co mnie drażni to ludzie ale niestety przy tak wielkim skupisku pracowników zawsze znajdą się osoby co będą obgadywac obrażać itd. Ogólnie jeśli praca Ci nie straszna to spróbuj
1
tomek 2015-12-09 14:23
A jak sytuacja wygląda w biurach? Jaka jest atmosfera pracy, jacy ludzie, przełożeni?
szukająca pracy 2016-01-27 19:36
Ja chciałabym zapytać ile dostaje się na start w elektrolux-ie i jak z weekendami czy są pracujące
Kubalka 2016-01-30 13:19
Pracuje w Electrolux w Żarowie na produkcji ponad 6.5 roku. Praca bardzo ciężka, zarobki powyżej minimum, wypłata na czas, wczasy pod grusza, talony na święta, atmosfera fajna. Kto chce pracować, nie boi się ciężkiej pracy to się utrzyma.
miśka 2016-02-04 10:10
proszę o info czy są przyjęcia teraz do Elektroluxa na produkcję, jak wyglądają zmiany i ile można dostac na start
miśka 2016-02-04 20:32
ale mi chodzi o to ile można zarobić na produkcji , a nie jako specjalista
torq39 2016-03-27 00:40
@Romek, możesz zdradzić coś więcej na ten temat? Wisi cały czas kilka ogłoszeń, ale widzę, że w grę wchodzi działalność gospodarcza.
rambo 2016-05-13 10:49
elux najgorsza firma brak szacunku do pracownika i cały czas tylko opieprzają cię i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] syf jeżeli chcecie sobie popsuć psychikę to polecam tam pracować pozdrawiam były pracownik
5
zarow 2016-06-04 23:38
Dobrze mowisz chlopie. Zapiernicz gorzej jak u beduinow, jedyne plus to kasa na czas.
2
Black 2016-08-08 15:15
Dla mnie praca jest ok,ale jesli chodzi o przełożonych i polityke tej firmy to masakra,mowi sie ze pracownicy sa szanowani,zależy ktorzy ...szkoda ze nie ma żadnej osoby która się weźmie za ten cały cyrk ktory tam się dzieje,mi osobiście nie chce sie tam pracowac tylko i wyłącznie przez przełozonych,no i co jest minusem ze zmuszają do nadgodzin...
6
Anabelle 2016-08-13 08:35
Macie rację dajcie spokój [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nic więcej a nadgodziny non stop jak masz słabą psychikę to pragniesz od razu.
Treee 2016-09-09 00:09
Prawda jest taka, że ludzie na produkcji wypruwają sobie żyły żeby zrealizować target. Temperatura na hali latem ... Nie ważne w końcu prawo pracy mówi tylko o temp. Minimalnej ... Liderzy ... Kiedyś było ich jak mrówków ... Teraz nie maja czasu aby odpowiedzieć na najkrótsze pytanie... Inżynierowie ... Kiedyś był jeden albo dwóch którzy z nami rozmawiali i załatwiali tematy ( jeden albo dwóch na linie ) teraz jest ich dwie sztuki na cała fabrykę ... Za to centralnych / globalnych / wszechswiatowych od groma. Chodzą maja oczekiwania i nic nie robią. Kierownik Ch. Zagubił sie ... Zabrali mu wszelkie kompetencje i teraz moze tylko prosić innych o pomoc ... Plant menager ... Liczy tylko słupki i cieszy sie jak są zielone ... Reszta jak jakościowy kierownik albo kierownik montażu czy technologii są tylko od udawania i naciskania na pracownikow. HR ... Dziewczęta siedzą i piją kawkę ... Idź i po proś o coś ... No moze "ruda" jest komunikatywna i jeszcze jej zależy ale reszta ... Zblazowane dziewczęta ... A i tak najlepszy jest kierownik jakości ... Decyzyjność na poziomie -1 ... No i wszyscy działają dla dobra organizacji ...
2
staruszek świat 2016-09-20 08:39
totalny syf,nie ma o czym mówić,pierwszy zakład w którym trzeba się uczyć rzeczy które póżniej do niczego się nie przydają,nadgodziny jeśli lubi ktoś siedzieć 12 godz. na zakładzie-mile widziane,zarobki nie najlepsze a wymagania ponad wszystko,a ilość najważniejsza
4
Miguel 2016-09-26 11:33
Cześć.
Widzę że jest ogłoszenie na montera/operatora . Jakiego wynagrodzenia można się spodziewać na początek?
kubalka 2016-10-17 10:55
Najgorzej mnie wkurza że pracując ponad 7 lat mam stawkę praktycznie taką samą jak ktoś kto pracuje kilka miesięcy czy rok.Przez to mnie sz.... trafia.
rent 2016-10-17 11:03
@kubalka a nie ma możliwości próby negocjacji tej stawki z przełożonym? Może on zgłosi takie "zjawisko" do pracodawcy i coś się w tym temacie zmieni. Faktycznie podwyżka mogłaby być dodatkową motywacją...
Cytryna 2017-02-09 08:00
Witam pracowałam w tej firmie rok było bardzo ciężko liderzy panoszą się zapomnieli sami jak stali na lini i pracowali atmosfera ciężka praca również.. Podejście do pracownika jak nie ty to na twoje miejsce jest następny. Zero szacunku gnębienie psychiczne .. A te ich regułki do nauki brak mi słów,komu i gdzie to jest potrzebne. Jak człowiek słaby psychicznie odrazu odradzam . Zarabiasz około 1700-1800 zależy od tego ile godzin i nad godzin . Pracujesz za 1700 a zapierdziel jak byś pracował za 17000 . Nadgodziny nadgodziny i jeszcze raz nadgodziny niby są nie obowiązkowe ale jak nie zostajesz to słyszysz tekst od lidera:będziesz chciał wolne to zapomnij. Nic innego nie słychać tylko Malo zła jakość i duża absencja jest.. Pozdrawiam linie 101 - 8 zmianę trzymajcie się i nie dajcie się
6
Audyt;-P 2017-02-09 14:11
Daj namiary gdzie poszlas do pracy tez chce sie urwac z tad,popieram to co piszesz.
cytryna 2017-02-15 17:44
Zapomniałam dodać szczasz srasz i jesz na godzinę.. Najbardziej poniżające dla kobiety co może być.. Nie wspomnę już kiedy kobieta ma miesiączkę . Nikt nikogo nie chce na 5 minut zastąpić aby iść do toalety .. A liderzy śmieją się w twarz z człowieka i mówią przecież byla przerwa 5 min . Trzy kible na 30 kobiet i załatw się w 5 min. Żenada żenada.. Nikt mnie jeszcze tak nie upokorzył jak ten zakład..
5
LINIA 101 A8 ZARÓW 2017-02-17 00:04
Pieniądze zawsze na czas,troszkę powyżej najniższej,robota ciężka,najgorszy fakt że lider i brygadziści ciągle okazują niezadowolenie ciągłe teksty na zebraniach że nic nie robimy i lenimy się,a chorujemy nie naprawdę tylko nam się robić nie chce,nie godzisz się na nadgodziny bo po prostu nie możesz to słyszysz szantaż że nie dostaniesz podwyżki albo wolnego, do tego nie cenzuralne słowa,za nich się wstydzę,etyki pracy tu nie ma.
5
Mig 2017-03-02 20:41
Praca na wozeczkach to tragedia..czasami gorzej niz na lince i takie same psie pieniadze... Niby wszystko wyliczone czasowo a i tak jesli nie biegasz to nie ogarniesz. Za 1750zl warto?
lobo 2017-03-02 20:47
pozdro
kubalka 2017-03-18 22:23
Niestety wszystko to prawda.Pozdrawiam zmianę A8
1
Joanna 2017-04-03 11:50
Pracujesz w Electrolux Poland? Chętnie dowiemy się więcej na temat benefitów oferowanych przez firmę.
Piter 2017-04-07 23:44
Hej cytryna.Zloz cv do COLGATE w Swidnicy.Przyjmuja.W tym zakladzie nikt nie ma prawa na Ciebie podniesc glosu ani cos Ci kazac!!!!! Pracuje w Colgate to wiem.A Electrolux to dziadostwo.Pozdrawiam.Piter
3
cytryna 2017-04-19 13:09
Piter... Składam cv tylko nikt się nie odezwał może wiesz jak to zrobić może przez podfirme pozdrawiam cytryna
Piter 2017-04-21 23:33
Hej Cytryna, poczekaj jeszcze.Oni tak szybko nie dzwonia..pa
kubala2006 2017-04-25 22:57
Pozytywy: Wypłata na czas, wczasy pod gruszą, kasa na Boże Narodzenie i coś tam a Wielkanoc.
Minusy:za soboty nie płacą, jest za dzień wolny i zapieprz straszny i gówniana kasa na te warunki, jest taka norma że nikomu nie polecam tej pracy, jeśli dla kogoś ważniejsze jest zdrowie.Pracuje tam już 8lat i nigdy nie było tak ciężko jak teraz.Gdyby nie umowa na stałe to bym się zwolnila, choć jak będzie dalej ciężko to szybko padnę na zdrowiu i zacznę szukać czegoś lzejszego, bo nigdzie nie ma tak ciężko
2
Kudlaty 2017-05-22 13:53
Cytryna
mialas racje ze ucieklas z tej zmiany i nie tylko Ty :-) Wiolka i Kondzio to totalna porazka a bym zapomnial ta nowa Justyna juz tez zachowuje sie jak ta "parka" liderow.... temp rosnie z dnia na dzien wiec na 2-ch zmianach na hali bedzie piekarnik ;-)

ludzie czas uciekac bo nawet Ukraińcy tam nie chca juz pracować
2
Kudlaty 2017-05-26 10:47
Cytryna
mialas racje ze ucieklas z tej zmiany i nie tylko Ty :-) Wiolka i Kondzio to totalna porazka a bym zapomnial ta nowa Justyna juz tez zachowuje sie jak ta "parka" liderow.... temp rosnie z dnia na dzien wiec na 2-ch zmianach na hali bedzie piekarnik ;-)

ludzie czas uciekac bo nawet Ukraińcy tam nie chca juz pracować
3
Joanna 2017-06-07 15:01
@kubala2006 w jakim dziale firmy, czy też na jakim stanowisku warunki wyglądają tak jak je przedstawiłaś?
Kudlaty 2017-06-13 14:04
na produkcji... na magazynie komponentów na technologii wszedzie jest teraz bardzo ciężko a norma to skandal oraz redukcja stanowisk bo ludzi na linii jest za dużo....poprostu smiech na sali
1
Korki 2017-06-16 13:41
Pamietam jak pewien magazynier uszkodzil komponent na 80 zl to zabrali mu premie 400 zl :) a kiedy juz na 2 tyg przed zjazdem na uczelni mowil ze chce miec wolne w sobote to go wysmiali i tyle ;) a kiedy przyuczalem jednego wozkowego to po miesiacu powiedzial ze dostal 900 zl i sie zwalnia to bylo jeszcze przez pewnego posrednika pracy
Pracownik L103 2017-06-23 11:09
zmieniłem pracę po 8 latach bo poprostu miałem dosyć tych pseudo liderów siedzą pierdzą w stołki przy biurku a człowiek ma zapier.... jak musi odejść do toalety to odrazu pretensje że już... że mam wytrzymać 30min bo będzie przerwa a w chwili obecnej nie ma osoby która by zastąpiła na chwilę na stanowisku bo oczywiście lider jest zajęty bo śpieszy się na kolejną fajkę.... kiedyś (parę lat wstecz ) było dużo lepiej spokojniej człowiek był szanowany a teraz masz pracować... teraz przeniosłem się za płot do Yagi. Na początek dostałem te same pieniądze co miałemw eluxie. Atmosfera jest lepsza i praca lżejsza a przedewszystkim szanują czlowieka.... Ludzie czas uciekać z tego obozu pracy....
2
Marek 2017-06-30 09:21
Ponoć Electrolux podniósł stawki nawet do 3 brutto. Ktoś zna szczegóły?
Aśka 2017-06-30 09:25
Też słyszałam ze zmienili stawke podstawowa od 2300 brutto, teraz ponoć na reke wychodzi od 1900 do 2200 zł i mają darmowy autobus!
Joanna 2017-06-30 13:59
Czyli w firmie zachodzą pozytywne dla pracowników zmiany. Możecie powiedzieć, czy dotyczą one wszystkich pracowników? Czy jeszcze jakieś zmiany mają w Electrolux nastąpić?
BoBo 2017-07-02 12:52
wow wow 3tysie to tylko mają co niektóre osoby z magazynu. Zwykły pracownik na linii ma (nie licząc osób co po 10lat pracują) 2300 brutto więc za tą pracę co trzeba wykonywać rewelacji nie ma.
Tomek 2017-07-02 13:20
tak wychodzi jeżeli robisz nad godziny i zaliczysz sobote którą nie możesz odebrać w bieżącym miesiącu bo lipa z kasy...
Ares 2017-07-02 15:17
Pracuję tam 6 lat i te zmiany które zachodzą nie są pozytywne dla zwykłego pracownika. Bo jak można nazwać zwiększanie normy do maksimum wytrzymałości pracownika oraz likwidacja stanowisk na linii i rozkład czynności na inne stanowiska. Za te 2000zl chcą jednym słowem człowieka fizycznie i psychicznie do maksimum wykorzystać.
Dobrze to jest ale może dla ludzi z biura aczkolwiek i oni zaczynają uciekać więc coś się dzieje nie tak w tym zakładzie. Może nasz miłościwie panujący dyrektor nie ogarnia tego wszystkiego.....?
4
Joanna 2017-07-04 11:26
@Ares
dziękuję za odpowiedź. Piszesz, że nawet ludzie z biura zaczynają uciekać. Mógłbyś powiedzieć jak duża jest obecnie rotacja w firmie? Ile osób odeszło z firmy w ciągu np. ostatnich kilku miesięcy?
Aris 2017-07-09 16:26
Jest rotacja odeszło 7,45 osoby a przyjętych zostało 4.25 więc jak widać firma leci na deficycie wynoszącym blisko 3,2
Gawlus 2017-07-12 19:40
Witam ponownie. Zmiany płacowe w elektro nie są aż tak dobre jak mogłoby się wydawać. Minimum jakie dostanie nowa osoba to 2300 zł brutto ale oprócz tego są jeszcze 3 inne progi tj. 2500, 2700 i 2900 zł przy czym 2700 dostanie ledwie kilka osób (tak wynika z wymagań które postawili pracownikom) a 2900 nie dostanie praktycznie nikt. W całej tej sytuacji chodzi o nowych pracowników. Próbują ich jakoś ściągnąć do zakładu ale stary pracownik z kilkuletnim stażem raczej na tym nie skorzysta. Oczywiście będzie kilka osób którym to wyjdzie na dobre ale to raczej margines. Do tego dochodzi niepewna sytuacja podwyżki styczniowej. Takowa była co roku ale teraz jest obawa że jej po prostu nie będzie w ogóle bo przecież "macie możliwość rozwoju, możecie się rozwijać i zarabiać 2900 zł brutto". Problem w tym że aby tyle dostać to trzeba robić rzeczy które tak naprawdę do pracownika nie należą bo trzeba np. rozwiązywać problemy produkcyjne a nie oszukujmy się, od tego są liderzy, jakość i inżynierowie. Praca na produkcji czy magazynie jest ciężka i raczej niewielu osobom chce się zostawać na nadgodziny w celu rozwiązywania problemów.
3
Gawlus 2017-07-12 19:58
Z tą rotacją to tak nie do końca tragedia. Owszem jest duża ale dla zakładu to nie problem bo ściągają pracowników z Ukrainy. Nie ośmielę się podawać procentów ani wyliczeń bo nie posiadam danych żeby to wyliczyć ale doszło do tego że częściej widzę pracowników ukraińskich niż polskich. Być może masz rację i faktycznie tak to wygląda ale z linii tego aż tak nie widać (deficytu pracowników). Nie twierdzę że taka ilość naszych wschodnich sąsiadów w elektro jest dobra, wręcz przeciwnie, ogólnie nic do nich nie mam ale denerwuje mnie to że częściej słyszę język ukraiński niż polski. Być może Polacy nie chcą tam pracować a może zarząd woli ściągnąć sobie pracowników z Ukrainy bo przecież "będą pracować".
etka 2017-07-22 13:52
Podniesiona norma na lini to porażka,praca na granicy ludzkiej wytrzymałości.Wszyscy jadą na maściach i lekach przeciwbólowych.Na podwyżki mogą liczyć tylko niektórzy.Nawet ci bardziej ambitni nie będą mieli podwyżek bo deficyt ludzi sprawia że nie ma czasu się szkolić na nowych stanowiskach-co niestety jest konieczne do podwyżki.Zresztą to jest zwykła bardzo ciężka praca fizyczna i to powinno być należycie wynagradzane a nie ilość stanowisk czy wkład w rozwój produkcyjny-od tego akurat są inne komórki.Każdy człowiek jest inny ;jeden woli na jednym stanowisku robić a inny lubi na kilku .Nie dadzą nam spokojnie pracować tylko na siłę robią z nas ''inżynierów linii produkcyjnej''-to zniechęca.
8
staruszek świat 2017-07-28 11:56
nie ma co ukrywać,czysty wyzysk,i udają że podwyżki dają śmiechu warte,porobili progi płacowe,tak aby jak najmniej ludzi podostawali podwyżki,a póżniej powiedzą że ludzie są sami sobie winni,bo nie chcą się uczyć na nowych stanowiskach,ale jak tu się uczyć,kiedy ludzie mają dość po 8 godzinach pracy albo często po12 h?a wiedząc że umiesz pracować na kilku stanowiskach,będą kazać ci przychodzić za każdym razej ,lepiej umieć robić na 1-2 stanowiskach,i wtedy masz szansę że nie będą tak często przychodzić do ciebie na nadgodziny.A wogóle to trzeba zmienić zakład pracy,teraz jest tyle zakładów że spoko.
6
Zostaw swoją opinię o Electrolux Poland - Żarów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Electrolux Poland