brak logo

3Shape

Szczecin

Opinie o 3Shape

ja 2012-04-09 17:47
anonim - 2010-12-05 23:32:00

Niestety pracuje od roku i coraz gorzej jest. no coz takie zycie o te smieszne zarobki.
To weź się do roboty to dadzą ci zarobić.
3
ja 2012-12-08 08:57
witam staram sie o prace w tej firmie. czy ktoś może powiedziec jaka jest atmosfera w pracy
4
strupy z du py 2013-08-05 12:48
wpisz w google "working 3shape copenhagen" - wybierz drugi wynik a potem kliknij na "More 3Shape Ratings & Reviews (3)". Tyle opinii w internecie.
Mirek 2014-12-30 03:41
Hej, szukam obecnie pracy i natknąłem sie na ciekawy artykuł na temat 3shape. wiem, ze to duńska firma, która zajmuje sie skanerami modeli 3D oraz, że zatrudniała jeszcze niedawno 65 osób. Napisali, że chca podwoić zatrudnienie, ktos cos o tym słyszał? Ewentualnie, gdzie moge znaleźć ich ogłoszenia o pracę?
11
ika 2015-01-06 12:13
Mirek - faktycznie zwiększają zatrudnienie, głównie na produkcji. Z tego co wiem ogłoszenia o pracę umieszczane są na infoludek.pl
1
q 2015-01-22 12:01
No na infoludku sa faktycznie ogłoszenia ale nic odnośnie produkcji. Wie ktoś kiedy rusza jakas rekrutacja ?
2
m 2015-02-22 14:35
Proponuję nie czekać na ogłoszenie tylko wysłać CV i list motywacyjny na adres recruit-pl@3Shape.com z dopiską jakie stanowisko Cie interesuje. Jak się pojawi stanowisko to na pewno Twoje CV będzie wzięte pod uwagę. zarobki na produkcji na start około 1600-1700 netto,często są nadgodziny więc można troszkę dorobić.O jakiś mega podwyżkach można zapomnieć, w czerwcu wyrównanie inflacyjne 1-4 %, ale za to jest możliwość rozwoju jak ktos się stara,rekrutacje wewnętrzne itp. W porównaniu do innych bliźniaczych firm w szczecine typu oticon, kk electronic to zarobki są znacznie większe w 3shape. Wiadomo, realia Polski, trzeba się z tym pogodzić, nigdzie indziej na tym stanowisku nie zarobisz więcej, a 3shape ma dobre zaplecze socjalne, wyjazdy inregracyjne,imprezy,opieka medicover,nauka angielskiego,owoce,warzywa,młoda kadra, nowoczesne zaplecze. Nie trzeba mieć wysokich umiejętności wystarczy wysoka motywacja,podstawowy angielski, uśmiech, pracowitość, chęć rozwoju i dryk do "wkręcenia małych śrubek".Ogólnie nie jest źle. Pamiętajcie! w 3shape zarobki są niskie tak samo jak w całej Polsce, wiec nie ma co narzekać..
1
h 2015-03-17 08:57
Właśnie zarobki w Polsce są niskie!! Wasza firma może i jest dobra ale w porównaniu do krajów unii europejskiej np Statystycznego mieszkańca Chicago stać na blisko cztery razy więcej niż warszawiaka. I to nie tylko dlatego, że lepiej zarabia. W USA jest po prostu dużo taniej niż w Polsce.Oczywiście taka sytuacja nie zachodzi we wszystkich firmach. Jestem jednak pewien, że u wielu "polskich" przedsiębiorców zarabia się mało, bo po prostu oszczędzają na pracownikach. Pod tym względem, niestety, nasza kultura pracy wciąż mocno różni się od zachodniej, głównie amerykańskiej.
6
len 2015-03-21 15:14
Powiedzcie czy praca jest zmianowa? Są jakieś premie? Możliwość rozwoju? Szkolenia?
mysliwy 2015-05-13 12:42
Praca nie jest zmianowa. Pracujemy 8h 7-15 z mozliwymi nadgodzinami (produkcja). Szkolenia zalezne sa od stanowiska (wewnetrzne lub zewnetrzne). W tym momencie firma jest rozbudowywana (podwajamy powierzchnie produkcyjna). Praca fajna i rozwojowa dla.ludzi ktorzy cosnod siebie dadza i chca pracowac.
5
e 2015-06-13 20:37
Jak wygląda kwestia zarobków oraz gdzie można składać dokumenty?
POLAND_FIRST_TO_FIGHT 2015-09-22 13:01
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej. Na początku dają 1500 na rękę, po trzech miesiącach 150 zł podwyżki. Po roku jeśli ogarniesz, to może i nawet 2000
pam 2015-10-01 08:53
Co raz większy "kołchoz" się robi. Nierównomierny podział obowiązków, słabe zarobki. Jedyną niepodzielną władzę w firmie trzyma dział jakości (radzę nie podpadać). Administracja (jakość, logistyka) pracuje w openspace (co często wpływa na jakość pracy). Duńczycy nie ogarniają fazy z produkcją,
narysują coś w cadzie i każą robić. Na szczęście ludzie w PL bardziej ogarniają niż DK. Generalnie słaba decyzyjność. Połowa osób się opierdziela, kiedy druga połowa nagina za innych. Można wyczuć upolitycznienie decyzji względem innych osób (jak ktoś kogoś nie lubi to tematu nie załatwisz), szczególnie na poziomie adm i wzwyż. Ciągła presja wywierana na pracownikach. Nigdy nie wiesz czy czasami szef nie poprosi cię w piątek popołudniu o pracę w sobotę...

Z plusów: fajni młodzi ludzie, opieka medyczna, kiedyś to nawet atmosfera pracy (teraz już niestety kicha).
4
Nokia 2015-10-20 18:41
Ide niedlugo na rozmowe na stanowisko tego mechanika wiec napisze po rozmowie co tam maja do powiedzenia :) chyba ze ktos juz byl na tej rozmowie to niech sie wypowie
Nokia 2015-10-26 11:23
Byłem dziś rano na rozmowie w 3shape w Szczecinie na stanowisko mechanika. Praca niby okej odrazu umowa o prace na 3 miesiace pozniej na rok i na nieokreslony w koncu stawka poczatkowa to 1550 zl na reke. po okresie probnym 100-150 zl podwyzki. Aha stawka 1550 to juz w tej kwocie jest zawarta 21% premia(czyli słabo) 7% za frekwencje 7% za Efektywnosc pracy i 7% za efektywnosc dzialu czyli ostatnie 7% premii nie jest zalezne od Ciebie dzial sie nie sprawdzi to nie masz 7%. z plusow to Praca od 7-15 Pon-Pt po 3 miesiacach prywatna opieka medyczna multisport raz w tyg lekcje angielksiego,mozliwosc awansu. Z minusow Płaca i monotona praca(oprowadzili mnie po stanowiskach). Do piatku maja sie odezwac czy mnie chca czy nie to kolejny plus ze zadzwonia ze nawet mnie nei chca. Ale jednak nie wiarze przyszlosci z ta firma przeskok z 2 tysi na 1.5tys nie dla mnie ale jak kogos to zadowala to powinien zlozyc cv, bo firma wydaje sie byc solidna aczkolwiek nie wiem jak jest z rotacja pracownikow ;)
lunka 2015-10-26 16:50
Hej Nokia,a powiedz mi ile czekałaś na odpowiedż od tej firmy,żeby zaprosili Cię na rozmowę?
Osobiście składałaś CV czy na ich meila?Pytam,bo ja czekam już ponad tydzień i zero odzewu,a odpowiedziałam na ich ofertę,bo się ogłaszali,że potrzebują osób,ale jak nadal cisza..a praca by mi odpowiadała.
Nokia 2015-10-26 18:03
17.10 skladalem cv elektronicznie 20.10 zadzwonili ze chca mnie na rozmowe na 22.10 ale ja nie moglem to mi przelozyli na dzis na 8 rano :), moze u mnie tak szybko sie odezwali bo pracuje na serwisie i mam ciagle stycznasc ze sprzetem itp. Nie wiem albo loteria.
lunka 2015-10-26 19:38
Przepraszam,że odebrałam Cię w treści wiadomości za płeć damską.Dziękuję za odpowiedz.
gość 2015-11-05 15:01
większa płaca za większą ilość pracy to nie podwyżka ale co ja tam wiem
1
bellika 2015-11-18 14:25
hej, ja mam pytanie odnosnie stanowisk typu testowanie oprogramowania? Wie ktos jakich stawek mozna sie spodziewac, duzo wymagaja na stanowisku?
Łoś 2015-11-26 19:04
Angielski odbywa się w siedzibie firmy, raz w tygodniu po pracy.
2
ada 2015-12-03 19:25
może ktoś wie na jakie zarobki można liczyć jako asystent w finansach? mam zamiar składać tam cv i w razie rozmowy chciałabym mieć jakąś orientację w tym temacie
Silent Assasin 2015-12-05 19:17
Firma fajna, szczegolnie ta w Kopenhadze. Polska: tu juz gorzej. PRL, Kolesiostwo. "Mechanik", to stanowisko a raczej jego nazwa jest mocno przesadzone. Nikt w 3S Polska nie bedzie potrafil przeczytac rysunku techniczznego. "Micosoft Dynamix". Nie K...a Dynamix tylko zwykly Navision dla malych firm. Wszyscy ludzie z kompetencjami stamtad s....li albo ich wyrzucono (mowie tutaj tez o Dunskiej stronie). Nie polecam, patologia.
2
belik 2016-01-12 15:52
Czy w firmie macie karte multisport lub cos podobnego?
mysliwy 2016-01-29 20:16
Nauka angielskiego w 3 grupach zaawansowania zaraz po godzinach pracy w placówce firmy. Lekcje opłacane przez pracodawcę pod jednym warunkiem. Jeżeli decydujemy się uczyc to wymagamy frekfencji na zajęciach.
mysliwy 2016-01-29 20:21
@silentassasin - opinie opierasz na rozmowie czy współpracy z firma??
nc 2016-02-20 10:50
Czy jest ktoś w stanie powiedzieć mi o co pytają w j. angielskim na rozmowie kwalifikacyjnej ? Zostałem zaproszony i nie wiem czego mam się spodziewać.
kropkanadi 2016-05-17 17:58
zależy od stanowiska :)
kropkanadi 2016-05-17 17:58
zależy od stanowiska :)
Kama 2016-06-17 15:54
Hej! Czy ktoś ma informację dotyczącą zarobków w dziale administracji? Jest ogłoszenie o naborze na stanowisko Travel Coordinator i zastanawia mnie kwestia godzin pracy, nakładu pracy oraz zarobków. Ktoś coś?
Piotrekk 2016-07-12 20:35
Hej, czy może ktoś coś powiedzieć na temat tego jak przebiega sama rozmowa kwalifikacyjna w 3Shape? Czego można się spodziewać itd.? Z góry dzięki za odpowiedz
5
Nick 2016-07-27 12:41
Po rozmowie o prace obiecali kontakt w ustalonym terminie bez wzgledu na to, czy mnie zatrudnia czy nie. Mimo, ze nie przyjeli mnie to byli slowni i poinformowali mnie zgodnie z ustaleniami.
1
Asia 2016-08-30 13:26
Co kilka miesięcy widzę ogłoszenia na te same stanowiska, m.in. na Subscription Coordinator. Taka rotacja czy takie wymagania? Nie świadczy to dobrze o firmie...
nick 2016-10-21 17:20
no niezle za 1550? kto za to przezyje? utrzymsj rodzine za to
6
bghioejrg 2016-11-29 19:57
Beznadziejna. Starzy pracownicy donoszą, poniżają i obrabiają tyłek na każdym kroku. Nie polecam.
4
ole 2016-12-07 15:32
bghioejrg Pewnie byłaś jedną z tych "starszych" osób.

Jak dla mnie to jest naprawdę jedna z najlepszych firm produkcyjnych, która traktuje pracownika jak człowieka a nie jak przedmiot.
2
Working Class Pride 2017-01-21 23:38
Pracuję w 3Shape już drugi rok. Z miesiąca na miesiąc jest coraz lepiej. Jeśli ktoś angażuje się w sprawy firmy to raczej nie będzie miał powodów do narzekania. Firma odnosi sukcesy, cały czas się rozwija, wprowadza nowe, innowacyjne produkty i zatrudnia nowych ludzi, ale też potrzebuje większego zaangażowania doświadczonych pracowników w proces produkcji. Nadgodzin jest dużo, ale nic na siłę. Opłaca się pracować więcej ze względu na premie. Atmosfera jak i warunki zapewnione przez 3Shape są zdecydowanie bliżej standardów zachodnich niż to do czego nas przyzwyczajono w Polsce. Częste imprezy firmowe i integracje na bogato, warzywa i owoce we wtorki i czwartki, kawa, herbata, mleko itp. od firmy dla pracowników. Firma zapewnia posiłki w przypadku większej ilości nadgodzin.

Na temat kolesiostwa i promowania swojaków nie jestem jeszcze w stanie nic powiedzieć, bo takie rzeczy wychodzą po latach. Jestem tam dla pracy i rozwoju, a nie żeby całować się z kimś po tyłkach. Jeżeli poczuję się traktowany niesprawiedliwie to nie będę dawał sobą pomiatać i po prostu odejdę. Jak na razie osoby na wyższych stanowiskach są moim zdaniem kompetentne i pomocne, a ja czuję się doceniony. Nic nie trwa jednak wiecznie...
6
A 2017-01-25 21:42
Prawdziwa miłość trwa wiecznie...
WCP 2017-01-30 21:37
Prawdziwa miłość? To chyba nie jest odpowiednie forum i odpowiedni temat. Tak czy siak jest to czysta iluzja. Miłość do pracy przemija bardzo szybko kiedy człowiek poznaje, że ludzie to jednak tylko zwierzęta walczące o swój własny dobrobyt kosztem innych. Wtedy nie ma już żadnej miłości, przyjaźni, koleżeństwa i innych utopijnych kocopołów. Wszyscy mniej lub bardziej wiemy czym to pachnie. Kiedy jesteś potrzebny to noszą cię na rękach, ale kiedy ty potrzebujesz to słychać świerszcze. Wtedy jest tylko jedno wyjście - WYDUPIAĆ tam gdzie lepiej. Nawet za granicę, jak zrobiły to miliony. Każdemu kto czuje się traktowany niesprawiedliwie polecam porzucenie tematu. Najlepiej natychmiast, bez zastanawiania się. Oko za oko, oko za ząb. Nikt nie mówił, że będzie lekko.
rastuszek 2017-02-15 00:02
3shape to jeden wielki cyrk. Pełno fałszywych ludzi, którzy uśmiechają się do Ciebie a następnie naśmiewają i obgadują za plecami. Niejednokrotnie musiałem słuchać na stołówce jak niektórzy obsmarowuj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] innym. Wśród wielu pracowników z długim stażem można spotkać się z opinią, że w tej firmie można cokolwiek osiągnąć jedynie za pomocą donosicielstwa, lizaniu tyłka innym a nawet puszczaniu się z osobami zajmującymi wyższe stanowiska. Uczciwą pracą ponoć do niczego tam nie można dojść. Raz byłem świadkiem kiedy to jedna z pracownic donosiła kierownikowi na osoby, z którymi sama pracuje. Rządzą układy i kręgi wspólnej adoracji. Tak jak ktoś już wyższej wspomniał panuje tam nierównomierny podział obowiązków. Zwłaszcza na produkcji, jedni pracują a pozostali robią praktycznie nic, kiedy zarabiają tyle samo albo nawet i więcej. Co niektórzy ze znużenia pracą i jak to sami twierdzą "aby coś się działo i czas szybciej płynął" szukają rozrywki w postaci żartowania i szydzenia sobie z innych. Te darmowe napoje oraz banany, rzodkiewki, ogórki i pomidory we wtorki i czwartki na stołówce, są jak banany, które daje się małpom w cyrku żeby siedziały cicho i udawały, że jest im dobrze. Wszyscy pracownicy z jakimś stażem narzekają na zarobki i każdy z nich twierdzi, że jeśli chcesz zarobić to nie w tej firmie. Chyba nie ma się co dziwić, nie znam firmy, w której zarabiałem mniej na start.

Plusem jest to, że praca jest lekka i łatwa. Nikt nie wymaga od Ciebie zbyt wiele na początek ani nie stoi nad Tobą z zegarkiem, choć raczej wolałbym aby było inaczej bo może wtedy można byłoby tam więcej zarobić. Poza tym cały budynek jest prawie nowy, dzięki czemu jest również dość czysto.
5
odpowiedz 2017-02-22 22:20
To nie rotacja, a bardzo dynamiczny rozwój firmy, są to po prostu kolejne nowe stanowiska.
Working Class Pride 2017-02-23 19:10
Trzeba przyznać, że to dość radykalna opinia, ale ważna. Jeszcze nie zauważyłem jakichś większych patologii, ale dostrzegam, że niektórzy są traktowani bardziej ulgowo. Szczególnie ci, którzy mają "większe umiejętności społeczne" i lubią gadać o pogodzie czy przysłowiowej "d#pie Maryni". Jeśli jest się typem outsidera to potrafią wypominać głupie i mało istotne wpadki i wykorzystują to, że ktoś się wszystkim przejmuje. To takie wzbudzanie niepokoju i wątpliwości, żeby ktoś jeszcze bardziej się starał, chociaż i tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak robot. Nie zauważyłem, żeby na linii na której pracuję ktoś niczego nie robił. Poza tym, mam to głęboko w d... co kto sobie robi. Ja chcę być oceniany i nagradzany za moją pracę, a pozostali to dla mnie tylko konieczne tło. Nie podoba mi się oczekiwanie od pracownika, żeby chodził z "bananem na gębie". To jakiś debilizm rodem z korpo, gdzie każdy ma wyglądać jak król życia i kariery, bo japiszony z zarządu i goście patrzą. Gdybym chciał uszczęśliwiać ludzi wokół siebie swoim uśmiechem to poszedłbym do cyrku, albo zostałbym jakimś fajansiarskim coachem. Ja tam jestem dla pracy, chcę się rozwijać i staram się być tam gdzie jestem potrzebny. Oczekuję od pracodawcy, że nagrodzi moje zaangażowanie. Doceniam dobrą atmosferę w firmie i nawet jak ktoś mnie obgaduje to jego opinia na mój temat znaczy dla mnie tyle co szczekanie psa za płotem. Nie szukam przyjaźni w pracy.
2
Olga 2017-03-02 20:43
Co z pracą poza produkcja? Są otwarci na młodych inżynierów czy raczej szukają tylko ludzi z 20letnim doświadczeniem?
dundee 2017-05-16 11:10
Jak wyglądają zarobki inżynierów? 3500 na rękę i więcej można spokojnie wyciągnąć?
prqcuje ciezko 2017-05-17 17:15
mysliszz ze ktos ci powie??? przeciez to wieeeellllkkkkaaa tajemnica :) zaden inzynierek cnie powie tobie o zarobkach bo kazdy sie boi o cieplaa posadke :)
Dział księgowości 2017-05-17 20:13
W dziale księgowości Główna Księgowa rewelacyjna babka, gorzej z Panią nad nia... szefowa wszystkich szefów. Strach się bać i uprzedzam lepiej omijać. Świeżo co byłam i zobaczyłam. Pozdrawiam
Startup 2017-05-18 16:47
Widziałem plakat, że poszukują do pracy ludzi i dzisiaj był jakiś dzień otwarty. Ktoś był? Jak wrażenia? A może jakiś pracownik powie jak to wygląda?
Batat 2017-05-19 08:34
Dni otwarte są również dzisiaj i jutro.
Wystarczy przyjść, wypełnić formularz i jeśli aplikuje się na pracownika produkcji, to wystarczy chwile poczekać i się wchodzi na rozmowę
XyZ 2017-05-21 09:02
Po ponad roku pracy tutaj mogę się podzielić swoją opinią.
W firmie panuje bardzo dobra atmosfera, ludzie sa zyczliwi i nawet jesli ktos ma gorszy dzien to i tak mozesz liczyc na pomoc. Bardzo bogaty pakiet socjalny dla pracownikow Medicover , ubezpieczenie, kosz owoców, wczasy pod gruszą, multisport, bony na święta.
Dodatkowo mozna zdobyć premie uznaniowa co kwartał za pomysły które wplyna na jakość lub wydajność pracy.

Ale nie ma róży bez kolców, w tym wypadku bardzo dużych. Jedynym i bardzo dużym mankamentem tej firmy są niestety ZAROBKI.

W tej kwestii ta firma niestety leży i kwiczy. Sądzę że ktoś się zatrzymał na poziomie 2012 roku i nie uwzględnił takiego zjawiska jak chociażby inflacja.

Podsumowując
Filma w ktorej mozna dużo sie nauczyć , z fantastyczna atmosfera , ale niestety kokosow to tu zarabiać nie będziecie ;)
Zostaw swoją opinię o 3Shape - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie 3Shape