brak logo

3Shape

Szczecin

Opinie o 3Shape

anonim 2010-12-05 23:32:00
Niestety pracuje od roku i coraz gorzej jest. no coz takie zycie o te smieszne zarobki.
1
ja 2012-04-09 17:47:17
anonim - 2010-12-05 23:32:00

Niestety pracuje od roku i coraz gorzej jest. no coz takie zycie o te smieszne zarobki.
To weź się do roboty to dadzą ci zarobić.
1
ja 2012-12-08 08:57:06
witam staram sie o prace w tej firmie. czy ktoś może powiedziec jaka jest atmosfera w pracy
1
strupy z du py 2013-08-05 12:48:26
wpisz w google "working 3shape copenhagen" - wybierz drugi wynik a potem kliknij na "More 3Shape Ratings & Reviews (3)". Tyle opinii w internecie.
Mirek 2014-12-30 03:41:12
Hej, szukam obecnie pracy i natknąłem sie na ciekawy artykuł na temat 3shape. wiem, ze to duńska firma, która zajmuje sie skanerami modeli 3D oraz, że zatrudniała jeszcze niedawno 65 osób. Napisali, że chca podwoić zatrudnienie, ktos cos o tym słyszał? Ewentualnie, gdzie moge znaleźć ich ogłoszenia o pracę?
3
ika 2015-01-06 12:13:40
Mirek - faktycznie zwiększają zatrudnienie, głównie na produkcji. Z tego co wiem ogłoszenia o pracę umieszczane są na infoludek.pl
q 2015-01-22 12:01:30
No na infoludku sa faktycznie ogłoszenia ale nic odnośnie produkcji. Wie ktoś kiedy rusza jakas rekrutacja ?
2
m 2015-02-22 14:35:56
Proponuję nie czekać na ogłoszenie tylko wysłać CV i list motywacyjny na adres recruit-pl@3Shape.com z dopiską jakie stanowisko Cie interesuje. Jak się pojawi stanowisko to na pewno Twoje CV będzie wzięte pod uwagę. zarobki na produkcji na start około 1600-1700 netto,często są nadgodziny więc można troszkę dorobić.O jakiś mega podwyżkach można zapomnieć, w czerwcu wyrównanie inflacyjne 1-4 %, ale za to jest możliwość rozwoju jak ktos się stara,rekrutacje wewnętrzne itp. W porównaniu do innych bliźniaczych firm w szczecine typu oticon, kk electronic to zarobki są znacznie większe w 3shape. Wiadomo, realia Polski, trzeba się z tym pogodzić, nigdzie indziej na tym stanowisku nie zarobisz więcej, a 3shape ma dobre zaplecze socjalne, wyjazdy inregracyjne,imprezy,opieka medicover,nauka angielskiego,owoce,warzywa,młoda kadra, nowoczesne zaplecze. Nie trzeba mieć wysokich umiejętności wystarczy wysoka motywacja,podstawowy angielski, uśmiech, pracowitość, chęć rozwoju i dryk do "wkręcenia małych śrubek".Ogólnie nie jest źle. Pamiętajcie! w 3shape zarobki są niskie tak samo jak w całej Polsce, wiec nie ma co narzekać..
h 2015-03-17 08:57:04
Właśnie zarobki w Polsce są niskie!! Wasza firma może i jest dobra ale w porównaniu do krajów unii europejskiej np Statystycznego mieszkańca Chicago stać na blisko cztery razy więcej niż warszawiaka. I to nie tylko dlatego, że lepiej zarabia. W USA jest po prostu dużo taniej niż w Polsce.Oczywiście taka sytuacja nie zachodzi we wszystkich firmach. Jestem jednak pewien, że u wielu "polskich" przedsiębiorców zarabia się mało, bo po prostu oszczędzają na pracownikach. Pod tym względem, niestety, nasza kultura pracy wciąż mocno różni się od zachodniej, głównie amerykańskiej.
3
len 2015-03-21 15:14:26
Powiedzcie czy praca jest zmianowa? Są jakieś premie? Możliwość rozwoju? Szkolenia?
mysliwy 2015-05-13 12:42:30
Praca nie jest zmianowa. Pracujemy 8h 7-15 z mozliwymi nadgodzinami (produkcja). Szkolenia zalezne sa od stanowiska (wewnetrzne lub zewnetrzne). W tym momencie firma jest rozbudowywana (podwajamy powierzchnie produkcyjna). Praca fajna i rozwojowa dla.ludzi ktorzy cosnod siebie dadza i chca pracowac.
2
e 2015-06-13 20:37:19
Jak wygląda kwestia zarobków oraz gdzie można składać dokumenty?
POLAND_FIRST_TO_FIGHT 2015-09-22 13:01:57
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej. Na początku dają 1500 na rękę, po trzech miesiącach 150 zł podwyżki. Po roku jeśli ogarniesz, to może i nawet 2000
pam 2015-10-01 08:53:06
Co raz większy "kołchoz" się robi. Nierównomierny podział obowiązków, słabe zarobki. Jedyną niepodzielną władzę w firmie trzyma dział jakości (radzę nie podpadać). Administracja (jakość, logistyka) pracuje w openspace (co często wpływa na jakość pracy). Duńczycy nie ogarniają fazy z produkcją,
narysują coś w cadzie i każą robić. Na szczęście ludzie w PL bardziej ogarniają niż DK. Generalnie słaba decyzyjność. Połowa osób się opierdziela, kiedy druga połowa nagina za innych. Można wyczuć upolitycznienie decyzji względem innych osób (jak ktoś kogoś nie lubi to tematu nie załatwisz), szczególnie na poziomie adm i wzwyż. Ciągła presja wywierana na pracownikach. Nigdy nie wiesz czy czasami szef nie poprosi cię w piątek popołudniu o pracę w sobotę...

Z plusów: fajni młodzi ludzie, opieka medyczna, kiedyś to nawet atmosfera pracy (teraz już niestety kicha).
3
Nokia 2015-10-20 18:41:33
Ide niedlugo na rozmowe na stanowisko tego mechanika wiec napisze po rozmowie co tam maja do powiedzenia :) chyba ze ktos juz byl na tej rozmowie to niech sie wypowie
Nokia 2015-10-26 11:23:13
Byłem dziś rano na rozmowie w 3shape w Szczecinie na stanowisko mechanika. Praca niby okej odrazu umowa o prace na 3 miesiace pozniej na rok i na nieokreslony w koncu stawka poczatkowa to 1550 zl na reke. po okresie probnym 100-150 zl podwyzki. Aha stawka 1550 to juz w tej kwocie jest zawarta 21% premia(czyli słabo) 7% za frekwencje 7% za Efektywnosc pracy i 7% za efektywnosc dzialu czyli ostatnie 7% premii nie jest zalezne od Ciebie dzial sie nie sprawdzi to nie masz 7%. z plusow to Praca od 7-15 Pon-Pt po 3 miesiacach prywatna opieka medyczna multisport raz w tyg lekcje angielksiego,mozliwosc awansu. Z minusow Płaca i monotona praca(oprowadzili mnie po stanowiskach). Do piatku maja sie odezwac czy mnie chca czy nie to kolejny plus ze zadzwonia ze nawet mnie nei chca. Ale jednak nie wiarze przyszlosci z ta firma przeskok z 2 tysi na 1.5tys nie dla mnie ale jak kogos to zadowala to powinien zlozyc cv, bo firma wydaje sie byc solidna aczkolwiek nie wiem jak jest z rotacja pracownikow ;)
lunka 2015-10-26 16:50:24
Hej Nokia,a powiedz mi ile czekałaś na odpowiedż od tej firmy,żeby zaprosili Cię na rozmowę?
Osobiście składałaś CV czy na ich meila?Pytam,bo ja czekam już ponad tydzień i zero odzewu,a odpowiedziałam na ich ofertę,bo się ogłaszali,że potrzebują osób,ale jak nadal cisza..a praca by mi odpowiadała.
Nokia 2015-10-26 18:03:36
17.10 skladalem cv elektronicznie 20.10 zadzwonili ze chca mnie na rozmowe na 22.10 ale ja nie moglem to mi przelozyli na dzis na 8 rano :), moze u mnie tak szybko sie odezwali bo pracuje na serwisie i mam ciagle stycznasc ze sprzetem itp. Nie wiem albo loteria.
lunka 2015-10-26 19:38:53
Przepraszam,że odebrałam Cię w treści wiadomości za płeć damską.Dziękuję za odpowiedz.
gość 2015-11-05 15:01:10
większa płaca za większą ilość pracy to nie podwyżka ale co ja tam wiem
bellika 2015-11-18 14:25:15
hej, ja mam pytanie odnosnie stanowisk typu testowanie oprogramowania? Wie ktos jakich stawek mozna sie spodziewac, duzo wymagaja na stanowisku?
Łoś 2015-11-26 19:04:50
Angielski odbywa się w siedzibie firmy, raz w tygodniu po pracy.
2
ada 2015-12-03 19:25:13
może ktoś wie na jakie zarobki można liczyć jako asystent w finansach? mam zamiar składać tam cv i w razie rozmowy chciałabym mieć jakąś orientację w tym temacie
Silent Assasin 2015-12-05 19:17:06
Firma fajna, szczegolnie ta w Kopenhadze. Polska: tu juz gorzej. PRL, Kolesiostwo. "Mechanik", to stanowisko a raczej jego nazwa jest mocno przesadzone. Nikt w 3S Polska nie bedzie potrafil przeczytac rysunku techniczznego. "Micosoft Dynamix". Nie K...a Dynamix tylko zwykly Navision dla malych firm. Wszyscy ludzie z kompetencjami stamtad s....li albo ich wyrzucono (mowie tutaj tez o Dunskiej stronie). Nie polecam, patologia.
1
belik 2016-01-12 15:52:04
Czy w firmie macie karte multisport lub cos podobnego?
mysliwy 2016-01-29 20:16:33
Nauka angielskiego w 3 grupach zaawansowania zaraz po godzinach pracy w placówce firmy. Lekcje opłacane przez pracodawcę pod jednym warunkiem. Jeżeli decydujemy się uczyc to wymagamy frekfencji na zajęciach.
mysliwy 2016-01-29 20:21:08
@silentassasin - opinie opierasz na rozmowie czy współpracy z firma??
nc 2016-02-20 10:50:20
Czy jest ktoś w stanie powiedzieć mi o co pytają w j. angielskim na rozmowie kwalifikacyjnej ? Zostałem zaproszony i nie wiem czego mam się spodziewać.
kropkanadi 2016-05-17 17:58:23
zależy od stanowiska :)
kropkanadi 2016-05-17 17:58:35
zależy od stanowiska :)
Kama 2016-06-17 15:54:02
Hej! Czy ktoś ma informację dotyczącą zarobków w dziale administracji? Jest ogłoszenie o naborze na stanowisko Travel Coordinator i zastanawia mnie kwestia godzin pracy, nakładu pracy oraz zarobków. Ktoś coś?
Piotrekk 2016-07-12 20:35:34
Hej, czy może ktoś coś powiedzieć na temat tego jak przebiega sama rozmowa kwalifikacyjna w 3Shape? Czego można się spodziewać itd.? Z góry dzięki za odpowiedz
4
Nick 2016-07-27 12:41:36
Po rozmowie o prace obiecali kontakt w ustalonym terminie bez wzgledu na to, czy mnie zatrudnia czy nie. Mimo, ze nie przyjeli mnie to byli slowni i poinformowali mnie zgodnie z ustaleniami.
Asia 2016-08-30 13:26:54
Co kilka miesięcy widzę ogłoszenia na te same stanowiska, m.in. na Subscription Coordinator. Taka rotacja czy takie wymagania? Nie świadczy to dobrze o firmie...
nick 2016-10-21 17:20:33
no niezle za 1550? kto za to przezyje? utrzymsj rodzine za to
1
bghioejrg 2016-11-29 19:57:45
Beznadziejna. Starzy pracownicy donoszą, poniżają i obrabiają tyłek na każdym kroku. Nie polecam.
1
Zostaw swoją opinię o 3Shape - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie 3Shape