brak logo

3Shape

Szczecin

Opinie o 3Shape

gość 2015-11-05 15:01
większa płaca za większą ilość pracy to nie podwyżka ale co ja tam wiem
1
bellika 2015-11-18 14:25
hej, ja mam pytanie odnosnie stanowisk typu testowanie oprogramowania? Wie ktos jakich stawek mozna sie spodziewac, duzo wymagaja na stanowisku?
Łoś 2015-11-26 19:04
Angielski odbywa się w siedzibie firmy, raz w tygodniu po pracy.
5
ada 2015-12-03 19:25
może ktoś wie na jakie zarobki można liczyć jako asystent w finansach? mam zamiar składać tam cv i w razie rozmowy chciałabym mieć jakąś orientację w tym temacie
Silent Assasin 2015-12-05 19:17
Firma fajna, szczegolnie ta w Kopenhadze. Polska: tu juz gorzej. PRL, Kolesiostwo. "Mechanik", to stanowisko a raczej jego nazwa jest mocno przesadzone. Nikt w 3S Polska nie bedzie potrafil przeczytac rysunku techniczznego. "Micosoft Dynamix". Nie K...a Dynamix tylko zwykly Navision dla malych firm. Wszyscy ludzie z kompetencjami stamtad s....li albo ich wyrzucono (mowie tutaj tez o Dunskiej stronie). Nie polecam, patologia.
7
belik 2016-01-12 15:52
Czy w firmie macie karte multisport lub cos podobnego?
mysliwy 2016-01-29 20:16
Nauka angielskiego w 3 grupach zaawansowania zaraz po godzinach pracy w placówce firmy. Lekcje opłacane przez pracodawcę pod jednym warunkiem. Jeżeli decydujemy się uczyc to wymagamy frekfencji na zajęciach.
mysliwy 2016-01-29 20:21
@silentassasin - opinie opierasz na rozmowie czy współpracy z firma??
nc 2016-02-20 10:50
Czy jest ktoś w stanie powiedzieć mi o co pytają w j. angielskim na rozmowie kwalifikacyjnej ? Zostałem zaproszony i nie wiem czego mam się spodziewać.
kropkanadi 2016-05-17 17:58
zależy od stanowiska :)
kropkanadi 2016-05-17 17:58
zależy od stanowiska :)
2
Kama 2016-06-17 15:54
Hej! Czy ktoś ma informację dotyczącą zarobków w dziale administracji? Jest ogłoszenie o naborze na stanowisko Travel Coordinator i zastanawia mnie kwestia godzin pracy, nakładu pracy oraz zarobków. Ktoś coś?
Piotrekk 2016-07-12 20:35
Hej, czy może ktoś coś powiedzieć na temat tego jak przebiega sama rozmowa kwalifikacyjna w 3Shape? Czego można się spodziewać itd.? Z góry dzięki za odpowiedz
13
Nick 2016-07-27 12:41
Po rozmowie o prace obiecali kontakt w ustalonym terminie bez wzgledu na to, czy mnie zatrudnia czy nie. Mimo, ze nie przyjeli mnie to byli slowni i poinformowali mnie zgodnie z ustaleniami.
2
Asia 2016-08-30 13:26
Co kilka miesięcy widzę ogłoszenia na te same stanowiska, m.in. na Subscription Coordinator. Taka rotacja czy takie wymagania? Nie świadczy to dobrze o firmie...
nick 2016-10-21 17:20
no niezle za 1550? kto za to przezyje? utrzymsj rodzine za to
7
bghioejrg 2016-11-29 19:57
Beznadziejna. Starzy pracownicy donoszą, poniżają i obrabiają tyłek na każdym kroku. Nie polecam.
4
ole 2016-12-07 15:32
bghioejrg Pewnie byłaś jedną z tych "starszych" osób.

Jak dla mnie to jest naprawdę jedna z najlepszych firm produkcyjnych, która traktuje pracownika jak człowieka a nie jak przedmiot.
2
Working Class Pride 2017-01-21 23:38
Pracuję w 3Shape już drugi rok. Z miesiąca na miesiąc jest coraz lepiej. Jeśli ktoś angażuje się w sprawy firmy to raczej nie będzie miał powodów do narzekania. Firma odnosi sukcesy, cały czas się rozwija, wprowadza nowe, innowacyjne produkty i zatrudnia nowych ludzi, ale też potrzebuje większego zaangażowania doświadczonych pracowników w proces produkcji. Nadgodzin jest dużo, ale nic na siłę. Opłaca się pracować więcej ze względu na premie. Atmosfera jak i warunki zapewnione przez 3Shape są zdecydowanie bliżej standardów zachodnich niż to do czego nas przyzwyczajono w Polsce. Częste imprezy firmowe i integracje na bogato, warzywa i owoce we wtorki i czwartki, kawa, herbata, mleko itp. od firmy dla pracowników. Firma zapewnia posiłki w przypadku większej ilości nadgodzin.

Na temat kolesiostwa i promowania swojaków nie jestem jeszcze w stanie nic powiedzieć, bo takie rzeczy wychodzą po latach. Jestem tam dla pracy i rozwoju, a nie żeby całować się z kimś po tyłkach. Jeżeli poczuję się traktowany niesprawiedliwie to nie będę dawał sobą pomiatać i po prostu odejdę. Jak na razie osoby na wyższych stanowiskach są moim zdaniem kompetentne i pomocne, a ja czuję się doceniony. Nic nie trwa jednak wiecznie...
9
A 2017-01-25 21:42
Prawdziwa miłość trwa wiecznie...
WCP 2017-01-30 21:37
Prawdziwa miłość? To chyba nie jest odpowiednie forum i odpowiedni temat. Tak czy siak jest to czysta iluzja. Miłość do pracy przemija bardzo szybko kiedy człowiek poznaje, że ludzie to jednak tylko zwierzęta walczące o swój własny dobrobyt kosztem innych. Wtedy nie ma już żadnej miłości, przyjaźni, koleżeństwa i innych utopijnych kocopołów. Wszyscy mniej lub bardziej wiemy czym to pachnie. Kiedy jesteś potrzebny to noszą cię na rękach, ale kiedy ty potrzebujesz to słychać świerszcze. Wtedy jest tylko jedno wyjście - WYDUPIAĆ tam gdzie lepiej. Nawet za granicę, jak zrobiły to miliony. Każdemu kto czuje się traktowany niesprawiedliwie polecam porzucenie tematu. Najlepiej natychmiast, bez zastanawiania się. Oko za oko, oko za ząb. Nikt nie mówił, że będzie lekko.
rastuszek 2017-02-15 00:02
3shape to jeden wielki cyrk. Pełno fałszywych ludzi, którzy uśmiechają się do Ciebie a następnie naśmiewają i obgadują za plecami. Niejednokrotnie musiałem słuchać na stołówce jak niektórzy obsmarowuj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] innym. Wśród wielu pracowników z długim stażem można spotkać się z opinią, że w tej firmie można cokolwiek osiągnąć jedynie za pomocą donosicielstwa, lizaniu tyłka innym a nawet puszczaniu się z osobami zajmującymi wyższe stanowiska. Uczciwą pracą ponoć do niczego tam nie można dojść. Raz byłem świadkiem kiedy to jedna z pracownic donosiła kierownikowi na osoby, z którymi sama pracuje. Rządzą układy i kręgi wspólnej adoracji. Tak jak ktoś już wyższej wspomniał panuje tam nierównomierny podział obowiązków. Zwłaszcza na produkcji, jedni pracują a pozostali robią praktycznie nic, kiedy zarabiają tyle samo albo nawet i więcej. Co niektórzy ze znużenia pracą i jak to sami twierdzą "aby coś się działo i czas szybciej płynął" szukają rozrywki w postaci żartowania i szydzenia sobie z innych. Te darmowe napoje oraz banany, rzodkiewki, ogórki i pomidory we wtorki i czwartki na stołówce, są jak banany, które daje się małpom w cyrku żeby siedziały cicho i udawały, że jest im dobrze. Wszyscy pracownicy z jakimś stażem narzekają na zarobki i każdy z nich twierdzi, że jeśli chcesz zarobić to nie w tej firmie. Chyba nie ma się co dziwić, nie znam firmy, w której zarabiałem mniej na start.

Plusem jest to, że praca jest lekka i łatwa. Nikt nie wymaga od Ciebie zbyt wiele na początek ani nie stoi nad Tobą z zegarkiem, choć raczej wolałbym aby było inaczej bo może wtedy można byłoby tam więcej zarobić. Poza tym cały budynek jest prawie nowy, dzięki czemu jest również dość czysto.
9
odpowiedz 2017-02-22 22:20
To nie rotacja, a bardzo dynamiczny rozwój firmy, są to po prostu kolejne nowe stanowiska.
Working Class Pride 2017-02-23 19:10
Trzeba przyznać, że to dość radykalna opinia, ale ważna. Jeszcze nie zauważyłem jakichś większych patologii, ale dostrzegam, że niektórzy są traktowani bardziej ulgowo. Szczególnie ci, którzy mają "większe umiejętności społeczne" i lubią gadać o pogodzie czy przysłowiowej "d#pie Maryni". Jeśli jest się typem outsidera to potrafią wypominać głupie i mało istotne wpadki i wykorzystują to, że ktoś się wszystkim przejmuje. To takie wzbudzanie niepokoju i wątpliwości, żeby ktoś jeszcze bardziej się starał, chociaż i tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak robot. Nie zauważyłem, żeby na linii na której pracuję ktoś niczego nie robił. Poza tym, mam to głęboko w d... co kto sobie robi. Ja chcę być oceniany i nagradzany za moją pracę, a pozostali to dla mnie tylko konieczne tło. Nie podoba mi się oczekiwanie od pracownika, żeby chodził z "bananem na gębie". To jakiś debilizm rodem z korpo, gdzie każdy ma wyglądać jak król życia i kariery, bo japiszony z zarządu i goście patrzą. Gdybym chciał uszczęśliwiać ludzi wokół siebie swoim uśmiechem to poszedłbym do cyrku, albo zostałbym jakimś fajansiarskim coachem. Ja tam jestem dla pracy, chcę się rozwijać i staram się być tam gdzie jestem potrzebny. Oczekuję od pracodawcy, że nagrodzi moje zaangażowanie. Doceniam dobrą atmosferę w firmie i nawet jak ktoś mnie obgaduje to jego opinia na mój temat znaczy dla mnie tyle co szczekanie psa za płotem. Nie szukam przyjaźni w pracy.
6
Olga 2017-03-02 20:43
Co z pracą poza produkcja? Są otwarci na młodych inżynierów czy raczej szukają tylko ludzi z 20letnim doświadczeniem?
dundee 2017-05-16 11:10
Jak wyglądają zarobki inżynierów? 3500 na rękę i więcej można spokojnie wyciągnąć?
1
prqcuje ciezko 2017-05-17 17:15
mysliszz ze ktos ci powie??? przeciez to wieeeellllkkkkaaa tajemnica :) zaden inzynierek cnie powie tobie o zarobkach bo kazdy sie boi o cieplaa posadke :)
3
Dział księgowości 2017-05-17 20:13
W dziale księgowości Główna Księgowa rewelacyjna babka, gorzej z Panią nad nia... szefowa wszystkich szefów. Strach się bać i uprzedzam lepiej omijać. Świeżo co byłam i zobaczyłam. Pozdrawiam
3
Startup 2017-05-18 16:47
Widziałem plakat, że poszukują do pracy ludzi i dzisiaj był jakiś dzień otwarty. Ktoś był? Jak wrażenia? A może jakiś pracownik powie jak to wygląda?
Batat 2017-05-19 08:34
Dni otwarte są również dzisiaj i jutro.
Wystarczy przyjść, wypełnić formularz i jeśli aplikuje się na pracownika produkcji, to wystarczy chwile poczekać i się wchodzi na rozmowę
XyZ 2017-05-21 09:02
Po ponad roku pracy tutaj mogę się podzielić swoją opinią.
W firmie panuje bardzo dobra atmosfera, ludzie sa zyczliwi i nawet jesli ktos ma gorszy dzien to i tak mozesz liczyc na pomoc. Bardzo bogaty pakiet socjalny dla pracownikow Medicover , ubezpieczenie, kosz owoców, wczasy pod gruszą, multisport, bony na święta.
Dodatkowo mozna zdobyć premie uznaniowa co kwartał za pomysły które wplyna na jakość lub wydajność pracy.

Ale nie ma róży bez kolców, w tym wypadku bardzo dużych. Jedynym i bardzo dużym mankamentem tej firmy są niestety ZAROBKI.

W tej kwestii ta firma niestety leży i kwiczy. Sądzę że ktoś się zatrzymał na poziomie 2012 roku i nie uwzględnił takiego zjawiska jak chociażby inflacja.

Podsumowując
Filma w ktorej mozna dużo sie nauczyć , z fantastyczna atmosfera , ale niestety kokosow to tu zarabiać nie będziecie ;)
3
Ja 2017-05-23 20:01
Mam pytanie czy na produkcji zostanie jedna zmiana?Bo jest to ogromny atutem firmy.
pazdo 2017-05-30 13:52
Nędzne zarobki na tle konkurencyjnych firm produkcyjnych w Szczecinie.
4
Basia 2017-05-31 15:46
To napisz gdzie jest lepiej a przede wszystkim opisz atmosferę w innych firmach bo tutaj traktują Cię z szacunkiem .
Rupert 2017-06-01 08:55
Nikt nie planuje wprowadzać drugiej zmiany
Ja 2017-06-01 19:13
Dzięki teraz wiem na pewno że warto złożyć cv:)
Acocie 2017-06-01 20:28
Gdzie i do której godziny można składać CV osobiście ? wiecie cosik ?
:) 2017-06-01 20:40
Cv składasz na recepcji do godz.15:30 pracuje dziewczyna i u niej trzeba zostawić.
Acocie 2017-06-01 20:42
Super. Dzięki za info. Ogólnie orientujesz się czy szukają osób na produkcję?
:) 2017-06-01 21:50
Ostatnio była większa rekrutacja i dużo osób przyjęli ale złóż cv bo co jakiś czas są przyjęcia.Nie wszystkim się dogodzi zawsze znajdzie się maruda ale firma jest fajna miła atmosfera i bez nerwa chodzisz do pracy.
Hej 2017-06-03 18:54
Chyba nie doczekam się odpowiedzi bo wszędzie jest podobnie i widzę że ciężko dac ci przykład firmy produkcyjnej gdzie dużo lepiej się zarabia.
pazdo 2017-06-08 20:02
Duńska firma z tworzyw sztucznych w Policach chociażby - operatorzy od 2000 do nawet 3000 netto. W porcie jest firmą z Kostrzyna, magazynierzy 3000 netto, spawacze też. ST3 Offshore - spawacze również podobne stawki.
Podaję stanowiska produkcyjne - a ludzie wykształceni którzy mają zarządzać produkcja i ja ulepszać, którzy są głowa organizacji, zarabiają odpowiednio stosowne pieniądze. Nie wspomnę o firmach że Stargardu...

Nie twierdzę że tutaj jest zła atmosfera, ale tutaj mowa o zarobkach, więc po co dodawać resztę do dyskusji?
4
Iza 2017-07-20 21:06
Nie ma określonych godzin aplikowania, jednak im szybciej wyślesz CV tym większa prawdopodoność, że firma się do akurat do Ciebie odezwie. Wystarczy, że będziesz spełniał podstawowe wymagania, czy ktoś z Was pracuje w dziale jakości? Widzę, że obecnie poszukują pracowników, wiecie coś więcej na temat warunków umowy?
1
123 2017-07-23 10:45
Jeszcze do niedawna uważałam ze jest to bardzo fajna firma ale niestety jest coraz gorzej szczególnie jak twoja liderka na każdym kroku udowadnia swoją wyższość i sprowadza Cię do parteru.
5
Korek 2017-07-24 10:42
Czy ma może ktoś namiary gdzie można wysłać cv do firmy?
Olga 2017-07-25 00:53
Specjalista ds jakości- na to stanowisko średnio do 3 miesiące szukają. Ludzie się nie sprawdzają czy sami odchodzą?
2
Ev 2017-07-28 07:35
Czy ktos wie, jak wyglada rozmowa w jezyku angielskim? Co pytaja i jakiego trzeba miec skilla? ;)
! 2017-10-06 19:35
Podpisując umowę z firmą nie miałem na myśli "cyrk"
4
? 2017-10-16 20:29
Czy zarobki na produkcji nadal są w granicach 1550zł na rękę? Bo nie wiem czy w ogóle fatygować się na rozmowę kwalifikacyjną...
1
kyyga 2017-10-17 14:26
Tak, dalej są głodowe stawki. Niestety firma odnosi coraz większy "sukces" bo zwiększa się sprzedaż, zatrudniają więcej ludzi, ale dalej są śmieszne zarobki - to nie jest sukces. Tak na marginesie - inżynierowie i specjaliści też dużo nie zarabiają.
Poza zarobkami firma dobra, można dużo się nauczyć - jak nie zależy ci na pieniądzach to przychodź, atmosfera też luźna. Dojazd dobry bo nie trzeba lecieć na Prawobrzeże gdzie się sam Szczecin kończy.
Angielski to podstawa w tej firmie, co jest akurat zaletą, tak dodam tylko.
Mi sie podobało, przez jakiś czas, ale poszłam dalej.
1
Zostaw swoją opinię o 3Shape - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie 3Shape