brak logo

cukiernia "Magdalenka"

Swarzędz

Opinie o cukiernia "Magdalenka"

anonim 2010-12-08 23:00:34
Niestety to wszystko prawda. Poprzednik chyba zapomniał napisać, że pracownicy są zmuszani do pracy w święta chociaż ustawa zakazuje pracownikom pracy w święta. Nie polecam tego miejsca pracy.
1
anonim 2010-12-10 13:27:26
ludzie tylko nie do tego syfu!chyba ze ktos chce byc robocopem ale jest strasznie (usunięte przez moderatora)nerwica,syf wlascicielka nie szanuje ludzi licza sie pieniadze a nie czlowiek!bylam klijentka ale zrezygnowalam z zakupow tam potrzebny jest tam sam inspektor wielka (usunięte przez moderatora)kobieto zastanow sie co ty robisz?
anonim 2010-12-10 14:32:14
to prawda zastanawiam sie dlaczego(usunięte przez moderatora)
tak wlascicielke cieszy?jakby wszyscy odeszli to pozosjala by tylko ta kruszynka ktora asystuje pani (usunięte przez moderatora).tam nie mozna miec rodziny przyjaciol bo sie nie ma czasu od switu do zmierzchu tyra tyra tyra!!powinna startowac w konkursie ,pracodawca roku hahaha pewnie by wygrala haha ech zal mi takich ludzi ale mysle ze (usunięte przez moderatora) pewnie przeczyta i sie zastanowi nad soba!!!(usunięte przez moderatora) niech pani wrzuci na luz i zjedzie troche swiata a bedzie pani innym czlowiekiem pozdrawiam.
anonim 2010-12-10 19:23:25
jesli tak jest ta sprawa nadaje sie do telewizji!!mowilo sie o marketach a tu jednak w prywatnej firmie tez sie to zdarza?niesamowite pracownicy ktorzy tam pracuja powinni zglosic to do inspekcji!nie bojcie sie mowic glosno o tym!!niech tacy wielcy szefowie zostana sami!!bo to pracownicy pracuja na nich i dla nich a te nedzne wyplaty?niech za nie caly mc sie utrzymuja!!!straszne co sie dzieje w firmach pani kierownik prosze niech pani wczuje sie w role pracownika co on czuje.powodzenia'
anonim 2011-01-06 15:36:03
Jeszcze jedna sprawa. To, że klienci są bardzo dobrze obsługiwani przez pracowników jest zasługą ich kultury osobistej a nie niewoliczemu systemowi pracy!
2
stały klient 2011-01-06 19:05:17
Jestem od lat klientem cukierni Magdalenka.Robiłem zakupy w cukierni na Placu Powstańców i zgadzam się ,ze od lat pracują tam te same dziewczyny a dokładnie to chyba 3.Stojąc nieraz w kolejce zastanawiałem się właśnie czy pracownice mają rodziny i życie prywatne ponieważ są w pracy calutki tydzień.Ciekawi mnie czy mają jakieś wolne dni w miesiącu,które się prawnie należą,czy faktycznie tak jak pisała poprzedniczka tyrają cały czas.W tym wypadku faktycznie powinien się ktoś zainteresować jak w tej firmie rozliczane są nadgodziny,należne urlopy i jak wygląda sprawa ubezpieczeń.
anonim 2011-01-06 21:10:55
Stały Kliencie, nawet w Inspekcji Pracy czyli instytucji służącej wykrywaniu nadużyć przez pracodawców są skorumpowani ludzie... Są też pracodawcy, którzy umieją inspektorów zagadać, by ich przekupić. Miejmy nadzieję, że tę stronę czytają też nieskorumpowani inspektorzy, którzy będą mieli na uwadze nie tylko własną pełną kieszeń ale przede wszystkim dobro pracowników!
Miejmy nadzieję też, że któraś z pracownic wykaże się odwagą i powie prawdę, bez obawy o to, czy będzie mogła zapewnić rodzinie środki do życia!
2
tez klient 2011-07-19 22:35:46
A może warto spojrzeć na tą sprawę z perspektywy dziennikarza "UWAGI"???
Gość weselny. 2012-06-04 09:57:11
Witam byłem na weselu w dniu 2.06.2012 rok w Euro hotelu w Swarzędzu byłem na bardzo wielu weselach i różnych imprezach ale bez przesady tak ochydnego ciasta i torta 4 piętrowego o smaku gruszka jabłko truskawka to nie jadłem od lat.To jest kpina ktoś kupuje drogie ciasto i tort a tu taki szajs , nie dało się tego absolutnie jeść i to jest niestety i bardzo przykre nie tylko moja opinia a także większośći gości tego wesela .Tak jakby się jadło kwas a nie ciasto.Nic dziwnego że ta właścicielka tak wykorzystuje swoich pracowników.
Joa 2012-10-01 10:59:54
(usunięte przez moderatora)Jestem klientką. Przez kilka lat torty zamawiałam na os. Kościuszkowców i była jedna pani, od jakiegoś roku jest inna.
W każdym razie wiem jedno - słodkie jest przepyszne, a tort śmietankowy z malinami - niebo w gębie. Do tego stopnia, że zdarzyło mi się przewozić ten tort nawet 100 km, bo dalsza rodzina o niego prosiła. Ceny też są dobre.

Jedyny minus, że czasami inne torty różnią się od siebie, np. tort czekoladowy czasami jest bardziej czekoladowy, a kiedyś w smaku był prawie jak śmietankowy, czyli miałam jakby 2 torty śmietankowe, tylko w różnych kolorach.

Mimo wszystko polecam tę cukiernię - mniam :)
szukam 2014-05-20 14:57:15
@Smoczyca, przyłączam sie do tej prośby. A ile już wiesz o firmie? Bo ja czytam komentarze, ale chcę mieć więcej info. Odpisz, pliz.
Nela 2014-05-29 18:33:08
W ogóle w cukierni Magdalenka sa piekarze, to aby nie cukiernicy? Bo to trochę różnicy jest jak dla mnie..
Nela 2014-05-30 03:10:31
Przeglądałam dzis wypieki cukierni Magdalenka i mi sie śnia po nocach i spac nie mogę, chyba jutro z rana coś u nich kupię!
wolnaaa 2014-06-15 20:25:58
Jak dla mnie wszystkie wypieki sa na jedno kopyto smakowe..masówka totalna.
xxx 2014-07-29 21:32:40
nie tylko na jedno kopyto ale sa stare,miałem przyjemność kupić dla gości ciasto o mało nie zapadłem się z żoną pod stół gdy goście wypytywali mnie gdzie kupiliśmy tak stare wypieki...moja i żony noga już więcej nie powstanie w tej cukierni
1
pam 2014-08-09 14:51:12
A ja dzisiaj dostałam stare ciasto w cukierni na osiedlu kosciuszkowcow!!!!
żonaaa 2014-08-17 18:26:16
No dziwne nie jest że stare skoro taką masówke walą...Logiczne że wypieki nie sa jednodniowe tylko tygodniowe.Bo nie da sie wypiec tyle jednego dnia..a ciemna masa klientów cieszy sie że swieże kupuja
róża brykietowa 2015-01-20 18:49:53
ja również mam swoje zdanie o cieście od nich ale zeby zachować regulamin i kulturę na forum nie wyrażę g. tutaj. chciałabym skupić się stricte na kwestiach kadrowo - zawodowych. przede wszystkim interesuje mnie czy są tam teraz jakieś wolne miejsca pracy doi wzięcia. jeśli tak to jakie pieniążki netto można dostać?
Dana 2015-03-16 19:35:35
Moi drodzy powiem tak co do wypieków są znakomite obojętnie kiedy przyjadę czy to niedziela czy środek tygodnia czy przed świętami czy tez po są wyśmienite i maja non stop ten sam smak a potrafię wyczuć stare ciasto wiec zasada jedna jeżeli coś Ci nie pasuje nie jedz nie kupuj ale nie wypowiadaj złego słowa o innych patrz na siebie, na swoja prace , swojego pracodawce i zaznaczam nie jestem pracownikiem tej cukierni nie jestem znajomym ani rodzina -jestem klientka od 3 lat i będę przez kolejne jeżeli nie zmienią mojego najwspanialszego sernika z konfiturą:-)
Dana 2015-03-16 19:39:49
Niestety na terenie Poznania pojawiła się tez cukiernia o nazwie Magdalenka ale ona nic nie ma wspólnego z Magdalenka ze Swarzędza tak dla wyjaśnień i wątpliwości !!!
ewa 2015-04-20 11:11:06
Zamówiłam 2 lata temu tort urodzinowy dla mojego dziecka na 5 urodziny. Byłam tam z synem i on wybrał tor który mu się spodobał. Na przyjęcie (dla dzieci) okazało się że jest to tort suto nasączony alkoholem (nie był to tort węgierski) ale Pani obsługująca mogła o tym uprzedzić, prawda?
Mała 2015-04-29 10:14:07
Właścicielka tej cukieni jest w pracy po 4.00 rano i wychodzi ostatnia. Pomimo tego, że jest schorowana. Wspomoga darmowym pieczywem(ciasta) wszelkiego rodzaju imprezy w przedszkolach, szkołach, ośrodkach, festyny itp. Produkcja odbywa się cały dzień. Jeżeli rzeczywiście dużo wymaga od pracowników to dlatego, że od siebie dużo wymaga. Pozdrawiam
2
pracownik 2015-10-31 01:24:01
Drodzy Państwo! To jest portal o pracy i wchodzący tu ludzie chcą się czegoś dowiedzieć właśnie o pracy w tej firmie : o zarobkach,traktowaniu pracownika, przestrzeganiu prawa pracy itp. Jeśli chcecie wyrazić swoje opinie na temat smaków, jakości, cenach i to nie tu trafiliście. Potrzebujecie, aby was ktoś wysłuchał to kupcie te pyszne ciasteczka ( w Magdalence, albo gdzie indziej jak wam nie smakują) zaproście sąsiadkę i plotkujcie sobie u siebie. Mnie jako pracownika mało obchodzą wasze wrażenia smakowe. Nie wiem czy ludzie są tacy samotni, nie ma ich kto wysłuchać, zrozumieć? Muszą pisać o sobie i swoich przygodach na forum o pracy? Trochę taktu! A nie zaśmiecać forum swoimi wynurzeniami! I co wynika z tych waszych wynurzeń dla potencjalnego pracownika? Jedno wielkie NIC! A prawie 3 strony zapełnione. Moderator powinien usuwać takie głupoty, bo to niczemu nie służy!
1
pracownik 2015-10-31 01:28:14
No i co z tego? To ma świadczyć o czym? Pracuje u siebie, daje swoje!A jakie to ma znaczenie dla pracownika? A jakim jest pracodawcą???
ANONIM 2016-02-05 17:49:55
syf totalny ,zero tolerancji ludzie pracują bez zameldowania ubliżanie ,wyzysk ,zastraszanie pracowników przez prawa rękę szefowej nią samom zero odpoczynku bez przerw śniadaniowych bez jakichkolwiek przerw 14 g od świtu do zmierzchu za marne grosze KOŁCHOZ KŁANIA SIĘ TYLKO INSPEKCJA PRACY
5
akoniu 2016-05-11 18:34:59
Z inspekcją pracy nie ma żartów @ola, więc jeśli niczego nie wykryli to znaczy że nie ma problemu, podpisują przecież umowy z każdym
Zostaw swoją opinię o cukiernia "Magdalenka" - Swarzędz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie cukiernia "Magdalenka"