Piekarnia Oskroba S.A.

Człekówka

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 119 ocen.

Piekarnia Oskroba S.A.
3 119 6 1

Opinie o Piekarnia Oskroba S.A.

Ciekawy

A jak wygląda sprawa jeśli chodzi o pracę kierowców?

BiałyMurzyn

Ja kieruje swoj problem do Pana od BHP. Ostatnio była taka sytuacja przy wyjeździe z parkingu dwa samochody o mały włos się nie zderzyły ze sobą ponieważ nie wiedziały kto ma pierwszeństwo. Czy ten co wyjeżdza z parkingu czy ten co jest już na drodze asfaltowej. Postacie odpowiednie znaki i zróbcie z tym porządek.

Bambo
@BiałyMurzyn 30.09.2018 14:02

Racja! Czy to skrzyzowanie nalezy traktowac jako rownorzedne czy moze klasa drogi ma znaczenie?

x
@Bambo 30.09.2018 15:39

a może to jest rondo? ;D

Ezreal

Problemem jest też stawka godzinowa. Powinna być jasna stawka coś w stylu 15zl netto a nie premie od premii a za nadgodziny 4zł. Nikt za darmo nie będzie robił

Bambo
@Ezreal 09.11.2018 10:30

Jak najbardziej. Dodatek weekendowy to tez jest poroniony pomysl. Powinno to byc rozlozone po rowno na wszystkie dni, dlaczego praca w sobote lub w niedziele ma być premiowana a w tygodniu robimy za pol darmo? Jasna stawka godzinowa + ewentualne nadgodziny/dodatkowe godziny rozliczane zgodnie z prawem. Jedyny wyjatek to sobota pracujaca na 2 lub 3 zmianach. Wtedy robimy 2 tygodnie pod rzad bez wolnego i wtedy ta sobota musi byc extra płatna zeby pracownik CHCIAL a nie MUSIAL pracowac. Z niewolnika nie ma pracownika.

www
@Bambo 09.11.2018 11:45

Co najlepsze, mój znajomy pochwalił się paskiem. Pracuje na tym samym dziale co ja:) mieliśmy identyczne godziny i premie xD a wypłata różna. To mnie wkur...

12358
@Bambo 09.11.2018 11:45

Takie bzdury, że muszę to rozchodzić

Jeaolus
@Ezreal 09.11.2018 10:30

Im więcej się pracuje tym mniejsza wypłata. Praca w tej firmie to porażka.

x
@www 09.11.2018 15:23

Ale tak jest w każdej firmie. Pracujesz po stawce na jakią sie zgodziłeś, w jakim momencie przyszedłeś itd. Dlatego zawsze jest zakaz rozmów o pensji... więc nie wiem w czym zdziwienie :/

Nowyy

Praca nie jest zła tylko najgorsze jest że jest kiepska atmosfera, chłopki z Zabieżek czy Kątów panoszą się jak by byli jakimiś kierownikami a tak naprawdę są (usunięte przez administratora) po podstawówce z którymi nie da się normalnie rozmawiać

Pracowniiik
@Nowyy 25.10.2018 09:47

Tu chodzi zapewne o nowa halę. Cóż no tak jest że niektórzy mają się za nie wiadomo kogo. Problemy moim zdaniem są do rozwiązania. Każdy chciał by mieć 4zmiany A nie charowac od niedzieli do piątku, druga rzecz to pieniądze, nie ma chętnych do pracy... A jak już przyjdą to na zimę A w lato znowu zwolnienia. Zwalniają się starzy pracownicy... przyjmują często osoby nie do końca normalne.... bo innych nie ma. Robią szkolenia dla brygadzistow z zarządzania, sorry ale nie zmienia czyjegoś wychowania i nawyków... To może trzeba brygadzista pokazać że nie są panami świata. Irytuje mbie jeszcze pytanie czemu nie ma żadnych benefitow, tzn karta multisportu, człowiek uprawniający sport będzie i w pracy wydajniejszy. Jakiś duży dzień dziecka z fmuchancami itp. Żeby przyciągnąć pracownika i utrzymać, a nie obiecywać dużo A później zdziwienie. Poprawić Social, czemu biuro dostaje A my nie. Dorzucić ludzia do wakacji, niech odpoczna... zrobić raz w roku integrację, choćby działami. Nie oszukujmy się, gdyby nie praca w sobotę lub niedzielę to byśmy zarobili 2000zl A praca nie jest wcale taka lekka, szczególnie w lato jak na hali jest 40stopni i zapylenie... (mowa o starej piekarni) niżej podałem maila w którym chętnie bym popisał z kimś kto może realnie rozwiązać problemy.

Bambo
@Pracowniiik 30.10.2018 12:21

Podpisuje sie pod tym obiema rekami i nogami. Z jednym malym ale... Od niedzieli do piatku to robisz normalnie, w okresie przedswiatecznym czesto nawet i tej soboty nie masz bo kaza przyjsc do roboty. Ludzie maja juz tego dosyc. A teraz najlepsze: na pytanie do jednego brygadzisty co tam na szkoleniu im tlumaczyli, odpowiedz byla: "ze mozemy was je...ac!". Mentalnosc wiesniaka w zoltym czepku.

Rrrr
@Pracowniiik 30.10.2018 12:21

Ty Panie ze starej hali, na nowej jeszcze szło pracować! A na starej to za 6 k bym nie chciał się przyjść do tego chińskiego rynku.

Robotny Robol
@Rrrr 06.11.2018 07:32

Praca na produkcji na starej hali to jest jakis jeden wielki (usunięte przez administratora) w porównaniu do nowej hali. Współczuję tym ktorzy musza tam tyrac, tez tam swoje przeszedlem a teraz znam tylko z opowiesci innych pracownikow.

Ten typ tak ma.
@Nowyy 25.10.2018 09:47

Na starej najgorszy jest pewien otyly krasnal w zoltym czepku co traktuje ludzi jak smieci, nie widac jej a juz sluchac tak drze tego pulchnego ryja. Nic ani nikt tak nie psuje atmosfery pracy jak ona.

Pracownik

Zarobki są na poziome zasługującym na jak największą krytykę, pracując 6 dni w tygodniu (czyli tylko wolna sobota) 2800 zł netto. Tyle można zarobić na kasie w supermarkecie a nie przy ciężkiej pracy fizycznej.

Bambo
@Pracownik 14.11.2018 21:14

Jezeli pracownik zgadza sie robic za 2800 to pracodawca nie ma interesu dawac mu np 3000. Zabraknie ludzi do pracy (juz brakuje co widać...) to i pensje pójdą w gore by przyciągnąć nowych. Jesli nie wypali program 700+ to moze i doczekamy sie sensownej podwyzki.

Marjan

Prawda jest taka że jak ktoś jest miły , uczynny, pomocny i szuka pracy w fajnej i przyjaznej atmosferze to niech omija tą firmę jak najdalej a jak ktoś jest gburem , bucem, (usunięte przez administratora) czy prostakiem to w tej firmie będzie się czuł jak w domu bo tutaj takich ludzi jest pełno , nie polecam tej pracy nikomu, brak życia prywatnego bo wolna jest tylko sobota i współpraca między ludźmi jest fatalna...

Łukasz

Przeglądałem w Internecie opinie o pracodawcach w tej okolicy i trafiłem akurat na Oskrobę. Widzę, że jest to duża firma i duży przekrój społeczeństwa dlatego zapoznałem się z wpisami odnośnie firmy do 2017 roku. Zauważyłem, że brakuje tutaj wpisów, które porządnie by wypunktowałby jakie wady i zalety ma praca w zakładzie znajdującym się w Człekówce czy też w Celestynowie ponieważ byłaby to dobra wskazówka dla innych. Chciałbym dowiedzieć się od osób pracujących w tej firmie jaka panuje atmosfera pomiędzy pracownikami ponieważ po wpisach nie tylko mobbing jest tutaj problemem.

kobieta_polka_org

Witam. Słyszałam o dyskryminacji kobiet w zakładach Oskroba. Kierownikami są wyłącznie mężczyźni, którzy mając "władzę" wyżywają się głównie na dziewczynach. Podobno wszystkie wyższe stanowiska zajmują wyłącznie mężczyźni, jest tylko kilka brygadzistek. Czy to prawda? W dzisiejszych czasach to raczej niezbyt dobrze świadczy o firmie zatrudniającej wiele setek osób.... Dziewczyny napiszcie jak jest naprawdę.

Weta
@kobieta_polka_org 20.09.2018 18:08

Tak dokładnie jest.przyjmują kobiety bo nie ma chętnych mężczyzn a później nas dyskryminuja.

anonymous
@Weta 20.09.2018 19:03

No właśnie czemu nie ma kobiet brygadzistek, pracownic .....w mrożni gdzie jest - 20, na magazynie gdzie trzeba dzwigać i przerzucać setki jak nie tysiące kartonów dziennie.....tak to jawna dyskryminacja !!! Kubek zimnej wody i nie szukajcie problemu gdzie go nie ma. Są działy gdzie brygadzistami są same kobiety ( a pracuja tam też i mężczyżni )

Weta
@anonymous 20.09.2018 20:42

anonymous Zgodze się z Tobą jezeli chodzi o mroznie i magazyn ale jest jeszcze wiele,wiele innych działów.

anonymous
@Weta 21.09.2018 19:58

no i .... na których to innych działach brakuje kobiet brygadzistek?

Pracus
@kobieta_polka_org 20.09.2018 18:08

Jest to fizyczna, ciezka praca w ktorej trzeba nie raz przerzucac dziesiatki kilogramow dziennie. Kobiety nie nadaja sie do takiej pracy. Im wiecznie trzeba w czyms pomagac, trzeba im szukac lzejszych zajec, sa traktowane ulgowo. Prawda jest taka, ze facet zrobi na produkcji wszystko, a kobieta... Bedzie wolac faceta do pomocy. Kobiety do biura albo do serwisu sprzatajacego, nie na produkcje.

Master of flamaster
@kobieta_polka_org 20.09.2018 18:08

Wszystkie wyzsze stanowiska zajmuja mezczyzni i to tylko biali mezczyzni, czyli dyskryminacja na tle plciowo-rasowym! Czemu zaden Mudzin z Afrika nie rzadzi ja sie pytam?! Gdzie miejsce dla kobiet, afropolakow, homoseksualistow, cyklistow, filatelistow, swiadkow jehowy no i dla gender!

kobieta_polka_org
@Master of flamaster 22.09.2018 17:53

No właśnie. Kobieta na produkcji może być najwyżej brygadzistką a mężczyzna? i kierownikiem, i dyrektorem...

kobieta_polka_org
@anonymous 20.09.2018 20:42

A czy kierownik przebywa w mroźni? Albo przerzuca kartony na magazynie? Wątpię...

Pracus
@kobieta_polka_org 24.09.2018 21:16

A czemu kobiety mialyby nie przebywac w chlodni jesli wymaga tego specyfika pracy? Jakies przywileje dodatkowe? Kartony do 12kg przy pracy stalej wedlug prawa tez moga nosic. Chcesz zeby wszyscy byli rowno traktowani a najchetniej bys sobie co lżejsze roboty wybierala. Tu juz nie pasuje równouprawnienienie?

anonymous
@kobieta_polka_org 24.09.2018 21:16

ale żeby został kierownikiem to MUSIAŁ być i na mrozni i przerzucać kartony !!!!!! nikt mu nie dał czerwonego czepka tylko za to że jest.

Kalt
@Pracus 25.09.2018 15:17

Ten komentarz tj.kolegi z dederowni. ????

ddd
@Master of flamaster 22.09.2018 17:53

po czo mudzin ? po co Afrika ??? Kierownicy Z i po temacie :)

Miła do czasu
@Pracus 22.09.2018 14:06

Kolego, zapraszam na pakowanie na cukiernię w Celestynowie, zobaczysz jak dziewczyny pracują, ile ton dziennie przerzucają i niejednokrotnie robią to lepiej od facetów, nie jęczą, że im ciężko i nie chodzą na zwolnienia z byle bólu d..py

Pracus
@Miła do czasu 26.09.2018 20:58

Kolezanko, nie spotkalem sie jeszcze z tym aby w fizycznej pracy, kobiety, ktore sa obarczone praca na rowni z mezczyznami pracowaly tak samo wydajnie jak mezczyzni. Pozatym jesli jest tam tak jak mowisz, to nie jest to powod do chwaly bo za te prace biora pieniadze. Ja tez dziennie przerzucam setki kilogramow i nikt mi braw nie bije.

Jaz9876
@Pracus 22.09.2018 14:06

Pracus, prosze podaj mi dzialy produkcyjne na ktorych pracuja kobiety w firmie ? Osobiscie oraz oczywiscie bez obrazy dla Twojej osoby ale kup sobie bilet do krajow arabskich tam sie spelnisz jako sowinistyczna swinia,gdzie kobiety nie maja praw, nie potrafisz uszanowac kobiet, a dzieki jednej jestes na tym swiecie, jezeli lapiesz kogo mam na mysli :) Ps. Kazdy szanujacy siebie facet z usmiechem i bez ponizania pomoze kobiecie :)

Pracus
@Jaz9876 28.09.2018 12:53

Widze, kolejna roszczeniowa ksiezniczka sie objawila. Po pierwsze - sprawdz definicje słowa "szowinizm". Skoro juz uzywasz tak trudnych wyrazow to wypadaloby znac ich znaczenie. Po drugie - ja kobietom zadnych praw nie odbieram, wrecz chcialbym zeby byly tak jak mezczyzni traktowani. Tak samo to nie znaczy ulgowo. Po trzecie - osobiste wycieczki to sobie daruj, logicznym jest, ze matce, zonie, dziewczynie, babce z checia pomoge we wszystkim, co nie oznacza, ze mam sie w pracy zarzynac dla Tobie podobnych roszczeniowych ksiezniczek.

Operator
@kobieta_polka_org 20.09.2018 18:08

Jaka dyskryminacja? Jeżeli dla was jest to że mężczyzna jest operatorem linii i musi przez 8 godzin przeciągnąć 40 dzieży z ciastem o wadze 500 kg to zapraszam panie na takie stanowisko.

Ktoś
@Miła do czasu 26.09.2018 20:58

Bo jm nie wolno chodzić na zwolnieńa bo pare stuwek w plecy.

kiki
@Master of flamaster 22.09.2018 17:53

Gender pracuje biorąc co łaska.

Rafał
@anonymous 20.09.2018 20:42

To się zwolnij

Gg
@Miła do czasu 26.09.2018 20:58

Dla mnie to Ty koleżanko bez własnego życia prywatnego to sobie dymaj 7 dni w tyg jak ty masz i w ogóle zamieszkaj sobie w tej robocie. Chwalić się że się duma jak facet. Nie każda kobieta to babochlop .

Anonim

Cukiernia Celestynów. Dyskryminacja, manipulacja, wyzysk, kierownictwo tutaj traktuje człowieka jak niewolnika. Coś Ci się nie podoba? "To się zwolnij", takie podejście jest na porządku dziennym. Coraz to nowsze zasady od Pana M., aby nie było lżej dla pracownika, zero zrozumienia, zero szacunku. Coraz więcej zwolnień, brak ludzi do pracy. Jeśli nic się nie zmieni, ludzie z uśmiechem na twarzy znajdą sobie coś lepszego, a taka sytuacja zdarza sie tutaj coraz częściej. :-) Nie polecam, nie pozdrawiam, szukaj sobie czegoś lepszego, bo póki nic się nie zmieni, również będziesz niewolnikiem... Dalej miejcie to w (usunięte przez administratora) a napewno będzie coraz lepiej haha. :-)

Rudy 102 człekówka
@Anonim 22.10.2018 16:31

Potwierdzam. Jest źle i będzie jeszcze gorzej. Równia pochyła

Anonim

Ile da sie zarobic w tym zakładzie??wujdzie kolo 5 tysiecy?

Master of flamaster
@Anonim 13.10.2018 04:48

Przez dwa miesiace jak najbardziej!

Ktoś

Sama chemia z karaluchami chodzącymi! Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Wszysko!

Pracownik

Praca ok gdyby były normalne przejśća a nie robisz 2 tygodnie to jest chore bo kerownik niechce wprowadzić 4 brygaduwki to jest chore 2 tygodnie nocy . A pracy coras wiecej.

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracus

Nie podszywaj sie pode mnie analfabeto.

PADAKA

PANOWIE KIEROWNICY Z NOWEJ HALI !!!! brygadziści śpią, wychodzą wcześniej do domów ,traktują ludzi jak śmiecie ,i myślą ze są nie do ruszenia ,obudzicie się w nocnikach jak z tym nic nie zrobicie ludzie juz mają dość takiego traktowania ,kiedys na działach było po 6 osób a dziś linie stają bo są 2 osoby ,ALE TO KIEROWNIKA WINA PEWNIE BOTAK TRAKTUJE LUDZIN BEDOKI DO DOMU!!!!!!!!!

Bedok z Bedokowa
@PADAKA 26.09.2018 15:51

A co wiejski farmerze z golfa 3, ktos z Garwolina ci panne posuwa pod twoja nieobecnosc, ze ich tak nie trawisz?

P
@Bedok z Bedokowa 26.09.2018 16:46

Nie z golfa tylko z audi bedoku

Ktos

I nie martwcie się o dyskryminację. Tu każdego za (usunięte przez administratora) mają... Za parobka..

Ktos

A czy ta firma mogła by dac jakieś karty multisportu czy robić jakieś imprezy? Tu nic nie ma... gdzie jest kasa z socjalu? Na torebki z jakimiś świątecznymi gown..ami dla biura mają. Gdzie 13stki? Gdzie jakieś dodatki za przepracowaniu 10 czy 20lat? Nic tu nie ma, myślą że ktoś jest poje...bany i za 490zl netto pracownika będzie szukał? Co za krety to wymyślił? Ogarnijcie się w końcu.

Pracownik Palestyny

Uwaga na Celestynow Brygadzisci (DEBILE) doslownie ! Stojapoganiaja, dra morde, padaja wyzwiska i zastraszanie szybciej albo ci zwolnienie zalatwimy. Kobiety tam ( stare pracownice) chora sytuacja maja tak duzo pozwolone ze nie da sie tam pracowac, a wszystko za aprobata brygadzistow. Jeden drugiego obgaduje jak nigdzie indziej, interesuja sie twoja rodzina, twoimi zainteresowaniami,twoja sytuacja finansowa. Brygdzisci szczegollnie z dzial ciastek stosuja mobbing. Pani brygadzistka P mysli ze jest tam królową. Kiedys zwracala uwage i obgadywala inna nowa dziewczyne ze jak to ona ujela "smierdzi od niej" przez co stare babsztyle w klice nikt z ta dzieczyna nie chcial pracowac.. chodz wcale od niej nie "smierdzialo" czy to nie chora sytuacja?.. a co najlepsze Pani P miala draske z tyłu i to jej nie przeszkadzalo i nie "smierdzialo" koleznka sie zwolnila wczesniej niz chciala. Dalem taki glupi przyklad, jeden z 100 tek ktore tam sie dzieja. Watpie zeby ktos tam z nowych wytrzymal na dluzsza mete. Omijac szerokim lukiem, Mobbing (usunięte przez administratora) Przestrzegam omijac szerokim lukiem, szkoda Waszego zdrowia i czasu

oskrobowy@o2.pl

Witam. Zauważyłem że jest tu ktoś z biura który chciał by wiedzieć, co nam pracownikom brakuje i co by moze pomoglo sciagnac pracowników zapraszam a maila, mam już dosyć tego co tu się dzieje i chętnie podzielę się swoimi spostrzeżeniami. Mail założony tylko do pisania z firmą, oskrobowy@o2.pl

Szukam pracy.
@oskrobowy@o2.pl 10.09.2018 09:43

W pierwszej kolejnosci powinni wziac sie za tych nierobow w zoltych czepkach, poganiaczy ktorzy lataja z miejsca w miejsce jak widzą kierownika a w nocy kawka i siedzenie na (usunięte przez administratora) przy biurku albo na stolowce. Dostanie taki troche wladzy i wielki pan czy pani, ryja drzec tylko potrafia ale ze robia juz x lat to nie do ruszenia sa.

anonymous
@oskrobowy@o2.pl 10.09.2018 09:43

piniendzy!!!

anonymous
@oskrobowy@o2.pl 10.09.2018 09:43

.....he he czyli uprzejmie donoszę :)

Sracz
@oskrobowy@o2.pl 10.09.2018 09:43

Czyli nie ma tu biura, mają gdzieś to coś co będzie. Ukraińcy przyjdą, a hasło piekarnia z.tradycjami itp pójdzie w pi.zdu ogarnijcie się... Mikołaj wydajesz się spoko, a ile dasz to co się dzieje... ostatnie wypłaty to w ogóle żenada. Na prawdę chcecie doprowadzić firmę do upadku? Masakra. ...

Pokemon
@Sracz 12.09.2018 04:03

Zapomnij. Ukrainiec nawet nie spojrzy na taki kołchoz.

Pracus
@Pokemon 12.09.2018 11:48

Ukraincy nie beda robic za darmo to raz, dwa oni w przeciwienstwie do Polakow trzymaja sie razem i jak jednemu bedzie dziac sie krzywda to reszta tez sie postawi. Przejada sie na nich.

anonymous
@Pracus 13.09.2018 12:57

Polak się jeszcze przejmuje bo tu żyje a ukrainiec wie że jak już tu jest to niema kto tu przyjść....i wtedy bedzie odststawiał hopki że ten co zarzuci pomysł właścicielom " zatrudnjimy ukrainców " nie pozbiera tego pózniej do kupy przez rok

Jeszcze Tu Pracuje

Brak ludzi do pracy sprawia, ze trzeba robic za dwoch. Coraz wiecej pracy, coraz bardziej napieta atmosfera tylko wyplaty stoja w miejscu...

anonim

(usunięte przez administratora)

P

Bo panowie czują się bez karni,bo liza (usunięte przez administratora) panu kierownikowi

Ff

Niech zgadne ktorys z kierownikow Z ? Wspolczuje ludzia pracy z tak nie konpetentnymi ludzmi jak Panowie Kierownicy Z. Ciekawe, jak tacy ludzie takie fuchy zlapali. Wgl. To powinno sie zaczac skladac do inspekcji pracy, temperatura ostatnio mysle ze przekracza dopuszczalne temperatury w jakich czlowiek moze pracowac fizycznie.

Wiktoria

@Mira- jeśli dalej poszukujesz ofert pracy w firmie to warto odwiedzić zakładkę "praca" na stronie piekarni Oskroba- http://oskroba.pl/o-firmie/praca na wszystkie wymienione tam w tym momencie stanowiska na pewno prowadzona jest rekrutacja. Ciekawi mnie co jeszcze macie do powiedzenia jako byli lub obecni pracownicy piekarni Oskroba- co Waszym zdaniem działa w firmie prawidłowo, a co wypadałoby zmienić na lepsze? Każda opinia wnosi wiele dla osób poszukujących tutaj pracy, warto dzielić się wszelkimi odczuciami- zarówno negatywnymi, jak i tymi pozytywnymi.

Pracownik
@Wiktoria 18.05.2018 01:10

Zmienić to należałoby w pierwszej kolejności system płac tak by system dwu i trzyzmianowy nie byl poszkodowany wzgledem czterozmianowego. Ilosc godzin przepracowanych powinna byc proporcjonalna do zarobków.

Kaja
@Wiktoria 18.05.2018 01:10

Jest nawet dobrze. Jakiś romansik z mlodszym mężczyzna.

Lobbi
@Kaja 12.06.2018 22:08

A ten romansik to chyba na górze na dziale deserowni?

Wiktoria

@Hahaha nie obrażaj innych użytkowników tylko dlatego, że żywisz urazę do firmy Piekarnia Oskroba. Taka wypowiedź, jak Twoja łamie regulamin forum. Każda wypowiedź, negatywna jak i pozytywna powinna być uargumentowana w sposób rzetelny i treściwy.

Pracownik

Najgorsze jest to że kierownictwo przenosi pracownika gdzie mu się podoba na inną zmianę często na inny dział bez wcześniej rozmowy mogli by się zapytać czy pasuje czy ma z kim przyjechać itp. Aktualnie zaczyna się sezon urlopowy co za tym idzie też i jest wiele osób na L4. Osoby które nie mają żadnego dnia zwolnienia powinny być premiowane już nie mówię że co miesiąc ale raz na kwartał. Powinna być ogólnie taka premia motywacyjna za to że się nie jest na zwolnieniu co kwartał.

leon2
@Pracownik 25.05.2018 15:08

są działy na których jak ktoś jest w porządku i nie kombinuje to premie ma"....nie mówie że co miesiąc ..."

Hahaha
@Pracownik 25.05.2018 15:08

Kierownictwo hahaha xD buahahahaha u mnie Ci z pod budki z piwem lepiej by temat ogarneli niz oni, nierozumiem skad tacy nie udolni pracownucy na takich stanowiskach. No coz to jest OSKROBA

Wiktoria

@leon2 a jak przedstawia się możliwość awansu oraz dodatkowe benefity takie jak kursy językowe, czy też karnet na siłownie? Każda merytoryczna opinia, która będzie zasadna i zgodna z regulaminem, przyda się nam. Czy mógłbyś opisać swoje doświadczenia pod kątem rekrutacji, może masz jakieś wskazówki dla przyszłych pracowników?

Robol fizyczny
@Wiktoria 04.06.2018 23:34

Mozliwosci awansu jakies tam sa, paru brygadzistow jeszcze niedawno chodzilo z bialymi czepkami na starej czesci zakladu. Z dodatkowych benefitow to tylko bony na swieta, zadnych karnetow, kursow, wczasow pod grusza niet. Rekrutacja polega na tym, ze jak masz komplet rak oraz nog to cie przyjma bo zawsze gdzies brakuje czlowieka. Rada dla nowych? Odpornosc na stres. Musisz byc odporny na poganianie, pokrzykiwanie, wysmiewanie oraz inne mobbingopodobne czynnosci ze strony tych smiesznych brygadzistow. Chociaz wsrod nich tez zdazaja sie ludzie a nie wiesniaki z kijem w (usunięte przez administratora)

Aga1657

Pyszne ciasta, świeże na komunię i obsługa sklepu w Lublinie na ul. 1maja do pochwały. POLECAM.

Mira

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutację?

cv
@Mira 24.04.2018 22:56

cały czas!!!!!!!!!!!!

Monika

Dzień dobry, chciałbym dowiedzieć się jakie są zarobki netto w sklepie i ile godzin dziennie się pracuje. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Twoja Stara
@Monika 21.04.2018 14:59

Pracujemy po 8h dziennie. W systemie 2-3 zmianowym od niedzieli do piatku, wolne tylko w soboty. W systemie czterobrygadowym masz wiecej dni wolnych ale robisz w soboty. System 2-3 zmianowy wyrabia 24-27 dni w miesiacu, czterobrygadowka 3-5 dni mniej. Pieniądze praktycznie te same co jest samo w sobie zastanawiające i z góry stawia osoby pracujace tygodniami na pokrzywdzonej pozycji. I tu i tu zarobisz +- 3000 netto po okresie probnym. Nie dotyczy okresów przedswiatecznych kiedy musisz robic za niewolnika nawet po 20 dni bez wolnego.

Monika
@Twoja Stara 24.04.2018 12:30

Dziękuję, już tam nie pójdę...

Twoja Stara
@Monika 24.04.2018 18:34

A sorry, o sklep pytałaś a ja o pracy na produkcji napisalem, moj błąd. Na temat pracy w sklepie sie nie wypowiem bo nie wiem nic na ten temat.

sss

Duży wpływ szczególnie na to co się dzieje na nowej hali to kierownictwo 1 i 2 Panowie Z. Sa nie kompetentni, niechce im sie wykonac swoich obowiazkow nalezycie. Jedynie co potrafia, to wysluchac swoich pupili, co mysla np. na temat tego czy tamtego pracownika po czym na podstawie takiego pupila bez zadnych popartymi faktami dowodow taki kierownik np. nie przedluza umowy. Ogólnie przez takie przyzwolenia duzo ludzi sie z tym odnosi, i dokuczaja przez ta innym. A zreszta szkoda gadac, odchodze za tydzien z tego obozu oracy.

Czesiek
@sss 19.02.2018 10:16

Bardzo trafna Opinia. Nik nawet nie raczy zapytac podpadnietego ,, sluchaj jak to bylo,,

Marzena

P Lukasz Z i jego fumfel drugi kierownik Z. Niemam zielonego pojecia jak tacy nie kompetentni ludzie moga zajmowac takie stanowiska. Oni sie do nawet na produkcje nie nadaja... Naprawde duzym problemem tej firmy sa tego typu ludzie... Nie bedzie lepiej puki tacy ludzie beda obejmowac takie stanowiska. Krotko i zwiezle -OMIJAJC SZEROKIM LUKIEM

Artuditu
@Marzena 27.02.2018 07:35

Kierownicy w firmie to temat rzeka. Festiwal kolesiostwa i braku kompetencji zmieszany z brakiem szacunku do podwładnych.

Cetrzypeo
@Artuditu 28.02.2018 11:26

Opisujecie konkretne sytuacje. Fajnie się to czyta.

Czesiek
@Marzena 27.02.2018 07:35

Pamietam jak uslyszalem rozmowe Pani M.P i Pana A.Cz(wtedy zastepcy kierownika) jak przegladali CV ludzi i wybierali kogo by kierownikowi polecic zeby zatrudnic. Trafili na CV goscia ktory kilka lat byl kierownikiem w innej piekarni itp. Ogolnie gość z doświadczeniem. Gdy doczytali to CV do końca padło stwierdzenie ,, tego to nie bo jeszcze nas wygryzie,, hahaha i jak tu ma byc normalnie.

Leon

Może zamiast pisać na forum rozmawiajcie o sytuacji z szefostwem?

leon2
@Leon 23.03.2018 17:06

Myślaiśż że ktoś z góry tego nie czyta? Pewnie czyta ale mają w...bane

Zostaw opinię o Piekarnia Oskroba S.A. - Człekówka

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Piekarnia Oskroba S.A.