Rem Marco

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 236 ocen.

Rem Marco
3 236 6 1

Opinie o Rem Marco

anonim

(usunięte przez administratora)

Matias

Dodatków socjalnych nie ma.najniższą krajową dostajesz na konto a resztę w kopertę .

Kasia

Jak masz chorobowe to liczą ci z najniższej krajowej a nie z całości ogólnie nie polecam strasznie popsuła się atmosfera wszyscy donoszą na siebie a szkoda bo fajna była ekipa

Ola
@Matias 23.09.2018 18:07

Nie ma premi, nie ma nic na święta . Są jedynie kary. Zarobki niskie jak na tak ciężka pracę.

Pati
@Matias 23.09.2018 18:07

Na ile można liczyć ponad najniższą krajową to do koperty? 2500 razem na rękę będzie?

Kamila
@Pati 25.09.2018 21:34

Heheh chyba sobie żartujesz jako kasjerka 2 tys nie wiem jak produkcja ale pewnie nie więcej

Katia

Właśnie kupiłam stare ciasto w kauflandzie we Włocławku. Strasznie popsuła się tutaj obsługą.A szkoda

Patrycja

Czy może ktoś opowiedzieć, na jakie stanowisko firma zatrudnia pracowników? Czy głównie wchodzą w grę stanowiska sprzedażowe, czy też zdarza się, że poszukiwani są pracownicy do działu administracji, a może marketingu? Jak to wygląda w Rem Marco? Gdyby ktoś mógł jeszcze napisać, czy sprzedawca ma możliwość awansu na stanowisko kierownicze, to również będzie bardzo pomocna wskazówka.

Ewka
@Patrycja 25.07.2018 12:18

Z tego co mi wiadomo przyjmują sprzedawców do sklepu ,owszem na awans można liczyć jeśli jesteś lizusem koordynatorek i masz z nimi "układy " to pewnie ,choć krążą plotki na firmie o zmianie koordynatorki...więc się zastanów. Pozdrawiam

Dra
@Ewka 27.07.2018 16:49

Teraz będzie cyrk. Jedna odchodzi sama. Już jest za nią nową. Tragedia

Ewka
@Dra 15.08.2018 21:06

Słyszałam,kierowcy określają ją jako "gorsza niż była i podobno wredna " może nareszcie zrobi porządek w pseudo wiarygodnych i uczciwych pracownikach...życzmy sobie powodzenia : Ci co nie mają nic na sumieniu nie muszą się bać;)

Rr
@Ewka 27.07.2018 16:49

No i jest. Niedouczony ,nie mający pojęcia o pracy na sklepach. Parodia. O problemach pracowników to już wogole nic nie wie. To ma być koordynator

Patrycja Ś.

Witam .zamawialam tort dla dzieci do przedszkola,jak to jest u Was w cukiernii że nigdy nie dostaje potwierdzenia za cały tort (muszę się rozliczyć z resztą rodziców)-nie pierwszy raz zamawiamy w tej cukiernii )wyroby sa smaczne ale dostaję tylko paragon za dopłatę tortu a nigdy nie miałam nabitej całej kwoty potem muszę się tłumaczyć rodzicom dzieci .Pytałam się młodej sprzedawczyni dlaczego tak jest to uzyskałam odpowiedź że u nas w firmie tak są torty rozliczane...Jak mam udowodnić rodzicom że place więcej za tort,muszę dokładać że swojej kieszeni .!

Gfr
@Patrycja Ś. 16.09.2018 14:50

Nie jest tak. Kwote nabijamy w całości.

msciwa

Szukam kontaktu z bylymi pracownicami ,chodzi o potwierdzenie jak bylo z wyplatami w tej firmie.Konkretnie o to co na konto a co w kopertach.Ktos chetny do pomocy?

Oo
@msciwa 14.08.2017 13:02

Chętnie się dołączę. Dodatkowo posiadam zdjęcia informacji, które były wywieszane na tablicy na temat obniżenia pensji w okresie letnim oraz info o wysokości narzucanych kar.

ppp

Rem Marco kaufland czy nie ma ludzi o normalnym wyglądzie do pracy tylko takie co powinny pracować pod ziemią . Jaki pracownik taka sprzedaż

msciwa
@Oo 31.08.2017 15:50

dzieki za checi ale ,,juz po wszystkim,,

aaa
@ppp 08.09.2017 20:10

przeciez sprzedaz jest dobra i szef zadowolony

ppp
@aaa 12.09.2017 07:33

jeszcze ktos kupuje to stare cuchnące ciasto.Inowrocław Kaufland

aaa
@ppp 12.09.2017 14:29

jak by nie zarabiał to pewnie by zamkna

Musia
@Oo 31.08.2017 15:50

Pracowałam w cukierni i wszystko było na 5

Była
@Oo 31.08.2017 15:50

Szukam informacji na temat panujących zasad odnośnie wypłat co oficjalnie i co do koperty

Byla pracownica
@msciwa 14.08.2017 13:02

Chetnie poręcze, mam wiecej na nich. Mobing ze strony kierownictwa. Kary finansowe.

Byla pracownica
@Oo 31.08.2017 15:50

Cos pomoglas? Aktualnie prowadzę z nimi ,,wojnę'' . Szukam wsparcia.

Ela
@Byla pracownica 12.09.2018 09:30

Potwierdzam, wypłaty do ręki pod stołem. Ciekawe gdzie jest urząd skarbowy, że nic z tym nie robi. Jawne oszustwo.

Ala
@Ela 12.09.2018 13:26

Oszustwo mało powiedziane to jest okradanie pracownika, nawet oszukują na chorobowym nie wypłacają z całości tylko z najniższej krajowej ktoś powinien zrobic kontrol w tej firmie na dodatek człowiek jak idzie na urlop to druga osoba musi robić po 10 h bo nie ma zastępstwa

Basia

Co się dzieje W Rem Marco ?gdzie są starzy pracownicy ?same nowe twarze?

Jola
@Basia 22.08.2018 16:04

Starzy????????za chwilę niebedzie nikogo. Jesteś za uczciwy to wypad

Kara
@Jola 22.08.2018 16:27

Uczciwi wypad a oszusci tak się latami ślizgają...

Dorota
@Kara 03.09.2018 14:31

Właśnie tak. Ci co oszukują, kłamią i kradną są ok

Marta
@Dorota 03.09.2018 15:25

Ma pani racje w 100% Nad sklepami już nie ma kontroli nikt się nie interesuje co się dzieje ci co są uczciwi wylatują lub się zwalniają kierownictwo jakby zrobiło kontrol porządna to by zrobiło wielkie oczy wiem bo rozmawiałam z dziewczynami z innych sklepów nie polecam nikomu

o lossie
@Marta 04.09.2018 13:32

jak to nie ma kontroli? .toć tak się tu chwalą ze ta firma taka dobra i się rozwija

Marek
@o lossie 06.09.2018 00:44

Brednie. Czym się chwalą starym ciastem. Ciągle tym samym asortymentem. Pomylonymi tortami. To nie wina sklepów . Wymienić to trzeba wszystkich na firmie w Białych Blotach. Tą kulkę. Normalnego kierownika produkcji.

Kasia
@Marek 06.09.2018 19:03

Ma pan racje mylą się strasznie na firmie a później ekspedientki musza świecić oczami a po drugie co to za firma która nie przelewa w całości wypłaty na konto tylko najniższa krajowa a resztę w koperty ile razy było tak ze nie wypłacali kopert i nic nie dało się zrobic

o lossie
@Marek 06.09.2018 19:03

to kto to w takim razie kupuje? tylko na cenę ludzie patrzą?

Jerzy

Zamiast siać plotki to weźcie się do pracy. W dobrej firmie trzeba się starać żeby nie mieć problemów.

Roma
@Jerzy 21.08.2018 21:14

Ploty to wy siejecie A kierowcy rozkoszą nam na sklepy.

Adam
@Jerzy 21.08.2018 21:14

W dobrej firmie gdzie pracodawca szanuje pracowników to wszyscy się starają bo wiedzą za co A nie tak jak tutaj

Ela
@Jerzy 21.08.2018 21:14

Porządna firma? Jakich problemów? Porażka

Aga

Rem marco się strasznie popsuło zamówiłam tort na sobotę biszkopt byl strasznie suchy nie dało się jeść tortu, i to nie pierwszy raz się tak zdażyło, wole dołożyć pieniądze i iść do konkurencji

Jola
@Aga 02.09.2018 10:19

Kupiłam ciasto w kauflandzie Bydgoszcz Wstyd przed gośćmi. Mandarynka sam kwas A japońska guma. Zostałam bez ciasta. Następnym razem kupię u Sowy albo w Staropolskiej. Poza tym obsługą straszną. Same nowe i nic niewiedza O cieście. Co się stało z tą cukiernia

Gniewkowo

Miałam napisać kilka słów o nieprofesjonalnym zachowaniu pani z Gniewkowa ale widzę z poprzednich komentarzy,że szkoda czasu. Firma zatrudnienia nie douczony personel , najważniejsze to wepchnąć towar. NIGDY TAM NIE WRÓCĘ.

Max
@Gniewkowo 23.08.2018 09:30

Wszędzie są nowe. Bo znowu zaczęła się czystka. Sprawdzonych na bruk. Jeździ i zwalnia cały czas.

Szukam pracy

A czy pracuje moze ktos na Bialych Blotach w Rem marco?jak tu jest?

Xxx
@Szukam pracy 09.08.2018 14:17

Strasznie

×××
@Xxx 10.08.2018 19:21

Dziękuję za bardzo szczegółową odpowiedź. Pozdrawiam

Zx

No naprawdę. Same czyscioszki . Od klientów A w szczególności facetów tak śmierdzi potem że zbiera nam się na wymioty

Łukasz

Witam ,robiłem dziś zakupy w Kauflandzie,ludzie kogo wy zatrudniacie?Pani ktora mnie obslugowala brzydko pachniala papierosami ,jest to obrzydliwe fuj .inna Pani jak zauważyłem raczej powinna skorzystać z usług stomatologa w jakich czasach żyjemy żeby nie dbać o zęby , na produkcję z takimi ludźmi a nie do handlu z żywnością ,taka potężna firma a pozwala sobie na takie uchybienia co do pracowników .szkoda bo ciasta są dobre ale taki wizerunek tych Pań psuje opinie i smak...Pozdrawiam serdecznie ,może moja opinia przyczyni się do zmian .

zz
@Łukasz 21.07.2018 11:11

Czasy takie, że ty się ciesz, że mówiła po polsku ;-) Nie ma chętnych do pracy za takie pieniądze w dużym mieście.

Klient
@zz 21.07.2018 16:29

Co to za tłumaczenie, że rozmawiała po polsku, Ukrainki są bardzo uprzejme i całkiem dobrze mówią po Polsku, jakieś rasistowskie komentarze zupełnie nie na miejscu, a tamte Panie widać z tej wypowiedzi mają przyzwolenie od firmy roznosić smród sprzedając artykuły spożywcze, gratuluję logiki, żałosne, no chyba, że tak świetnie zarabiają, że je nie stać na dentystę, u Sowy to się nie zdarza

Klientka
@Klient 21.07.2018 19:25

A to że klienci się nie myją u śmierdzący stoją w kolejce to jest w porządku????A to, że są nie uprzejmi dla Pań ekspedientek to też tak powinno być ??? . Spójrzcie Państwo na siebie a potem iceniajcie innych

Martyna

Jak się pracuje? Może firma potrzebuje pracowników?

anonymous

Sprzedawczyni za kare lub PRL-owski wehikul czasu. Jezeli Panstwo tesknia za opryskliwa nieprofesjonalna ekspedientka zapraszamy do cukierni Ren Marco na osowej gorze przy ul Kolbego. Jaka szkoda, ze znakomite wyroby tej firmy sa sprzedawane przez tak nieudaczna osobe. Pani jest tak nie mila ze rezygnujemy z wyrobow tej firmy tym bardziej , ze w okolicy sa trzy inne cukiernie. Brawo pracodawco jestes na najlepsej drodze do bankructwa w tym miejscu .

Wiola

Panie Remigiuszu ,proszę przejrzeć na oczy, szanowne koordynatorki Pana oszukuja -niby są na sklepie ale w rzeczywistosci sa w barze mlecznym ;) lub w Kauflandzie na zakupach .za co Pan im płaci ?

Blabla

Była, w której miejscowości pracowałas?

Norbert

Jaka macie atmosferę w firmie? Na jaka umowę można liczyć na początek?

Była

Szukam byłych pracowników którzy poswiadcza, pensje były wypłacane w systemie: że najniższa na konto A reszta do ręki

Patrycja

Czy znajdzie się osoba, która mogłaby w kilku słowach przedstawić obecny stan firmyRem Marco? Powiecie coś więcej, chociażby na temat tego jaka panuje atmosfera i czy od pierwszego dnia dają umowę o pracę? Można liczyć na jakieś pozapłacowe benefity?

Patrycja

Czy aktualnie szukają pracowników do Rem Marco? Coś wiecie na ten temat? Przeglądałam stronę internetową, ale niestety nie znalazłam żadnych informacji. Ktoś może podzielić się uwagami jak wygląda rekrutacja do firmy? Czego można się spodziewać na rozmowie? Dokładnie chodzi o Bydgoszcz.

Ewka
@Patrycja 18.05.2018 16:13

Szukaja pracowników akczkolwiek nie ma żadnej rekrutacji .biorą byle kogo bo brak pracowników do pracy ;)nawet jeśli nic nie umiesz robisz to i tak będziesz zatrudniona .

Kasia sz-ły

Najlepsza cukiernia ,to cukiernia Rem Marco SZamotuły.Panie sa bardzo miłe,zawsze uśmiechnięte ,zawsze czysto nie jak w innych cukierniach.Polecam tartaletke z truskawkim normalnie poezja dla podniebienia.Pozdrawiam sympatyczne panie z cukierni Szamotuly.

Patrycja

@znajomy, co chcesz przez treść swojego przekazać na tym forum? Czy chcesz dać do zrozumienia, że nie ma określonych zasad przyznawania premii? Są one uznaniowe wyłącznie? Bardzo Cię proszę o dokładne przedstawienie tej kwestii w tym wątku, ze względu na osoby poszukujące informacji o Rem Marco.

Wściekła

Obsługa na Szosie Chełmińskiej wiele do życzenia szczególnie jedną dama co łaskę robi że odkroi ciasto rzuca nim.Zachowanie typowej meliniary brak słów szefostwo powinno coś z tą osobą zrobić.Ta kobieta nie nadaje się na sprzedawcę strach u niej coś kupić

Nika

A czy w tej firmie sa jakies premie? Moze swiateczna!!! Albo dla wybranych???

znajomy
@Nika 08.01.2018 15:38

premie są tylko dla wybranych

anonymous

i jak tam cieszycie sie z wolnych niedziel ?

***
@anonymous 15.03.2018 10:38

Kto ma wolne niedzieke ten ma.. ????

Patrycja

@anonymous, to chyba dobrze o Rem Marco jako pracodawcy świadczy, jeżeli są chętni do współpracy z nim. Jak myślisz co jest powodem popularności tego pracodawcy? Ty pracujesz w Rem Marco? Jeżeli tak, to na jakim stanowisku i w oparciu o jakie warunki?

Patrycja

Może brak podwyżek i premii w Rem Marco spowodowany jest jakimiś problemami przez które aktualnie przechodzi ta firma. Jak myślicie? Czy coś ważnego zmieniło się w niej wraz z przyjściem nowego roku? Każda Wasza uwaga i spostrzeżenie będą pomocne dla użytkowników planujących zatrudnienie w Rem Marco.

anonymous
@Patrycja 29.01.2018 23:21

jak sa chetni do pracy to po co dawac podwyzki ? .wiecej w kieszeni szefostwa

Nika

W innych firmach jak najnizsza krajowa jest podniesiona to pracownicy maja o tyle wiecej,a tutaj nic caly czas tak samo...wielkie nic...

Zooroo

Pytam się dlaczego dla ludzi którzy pracują na niego ma w glebokim poważaniu??!!!Tyle lat pracowałem w różnych miejscach ale na święta byly życzenia od szefa i podziękowania za pracę w formie premii.A tu hihi śmiech na sali nawet strucla zapakowanego w folijce za 9.99 nie ma.Widocznie pracownik jest nikim????

aaa
@Zooroo 29.12.2017 19:55

a co premi ci nie dał ?

Klient

Co za obsługa co za nie miłe sprzedawczyni Inowrocław laubitza wysoka blondyna i mała starsza blondyna kpina ze ktoś taki pracuje ????

Klient 100l
@Klient 21.06.2017 19:02

Ja się pytam gdzie są te sympatyczne panie które lubiły swoją pracę miały plakietki Wiola Kasia Magda...???Szef chyba zwalnia ludzi którzy lubią ta pracę. Teraz rządzą grube i duże i małe blondyny ...przepraszam nie jest sympatycznie

Klient 100l
@Klient 21.06.2017 19:02

Ja się pytam gdzie są te sympatyczne panie które lubiły swoją pracę miały plakietki Wiola Kasia Magda...???Szef chyba zwalnia ludzi którzy lubią ta pracę. Teraz rządzą grube i duże i małe blondyny ...przepraszam nie jest sympatycznie

Ja
@Klient 100l 13.07.2017 23:20

Racja racja .Tamte panie byly miłe sympatyczne i szybko szla obsluga a te obecne ? Łaża jak muchy w smole.....Z nóżki na nozke i jakie miny jakby za karę tu pracowały????????????????i ta ich szefowa jaki wydrowaty wygląd taki charakter zwalnia dobrych pracowników a łajzy zostają.....

Zostaw opinię o Rem Marco - Bydgoszcz

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rem Marco