Rem Marco

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 230 ocen.

Opinie o Rem Marco

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rem Marco

Klient

Obsluga na Lalbica porażka Zakupy tam robiłem ostatni raz!!!

Gniezno

Najgorsza cukiernia. Zamówiłem tort na urodziny, przywieźli inny. Właściwy dostałem dopiero w sobotę po 14.30. Przywiózł to jakiś kierowca, gruby Gniezno, chyba o imieniu Darek. Ani dzień dobry, Ani przepraszam. Jeszcze śmierdzący potem, a ruchy jak mucha w smole. Odradzam.

Pracownik

A co...msciwa.... ?Zwolniona? I żal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciska? I tak nic nie zdziałasz????????????????????

msciwa
@Pracownik 22.08.2017 14:55
A co...msciwa.... ?Zwolniona? I żal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciska? I tak nic nie zdziałasz?????????????????...

spokojna twoja

msciwa

Szukam kontaktu z bylymi pracownicami ,chodzi o potwierdzenie jak bylo z wyplatami w tej firmie.Konkretnie o to co na konto a co w kopertach.Ktos chetny do pomocy?

ppp
@aaa 12.09.2017 07:33
przeciez sprzedaz jest dobra i szef zadowolony

jeszcze ktos kupuje to stare cuchnące ciasto.Inowrocław Kaufland

aaa
@ppp 12.09.2017 14:29
jeszcze ktos kupuje to stare cuchnące ciasto.Inowrocław Kaufland

jak by nie zarabiał to pewnie by zamkna

Patrycja

@Wkurzona, może to zależy od miasta? Może od stażu pracy? Może warto zapytać? A skąd wiesz czy tak faktycznie jest, że każdy sklep ma inne zarobki? Na jakim stanowisku pracujesz?

Wkurzona

A może ktoś mi wytłumaczyć dlaczego na każdym sklepie jak się okazało są inne pensje?!Przecież wszędzie robimy to samo!Byłoby miło dostać trochę więcej.

Klient

Co za obsługa co za nie miłe sprzedawczyni Inowrocław laubitza wysoka blondyna i mała starsza blondyna kpina ze ktoś taki pracuje ????

Klient 100l
@Klient 21.06.2017 19:02
Co za obsługa co za nie miłe sprzedawczyni Inowrocław laubitza wysoka blondyna i mała starsza blondyna kpina ze ktoś taki pracu...

Ja się pytam gdzie są te sympatyczne panie które lubiły swoją pracę miały plakietki Wiola Kasia Magda...???Szef chyba zwalnia ludzi którzy lubią ta pracę. Teraz rządzą grube i duże i małe blondyny ...przepraszam nie jest sympatycznie

Klient 100l
@Klient 21.06.2017 19:02
Co za obsługa co za nie miłe sprzedawczyni Inowrocław laubitza wysoka blondyna i mała starsza blondyna kpina ze ktoś taki pracu...

Ja się pytam gdzie są te sympatyczne panie które lubiły swoją pracę miały plakietki Wiola Kasia Magda...???Szef chyba zwalnia ludzi którzy lubią ta pracę. Teraz rządzą grube i duże i małe blondyny ...przepraszam nie jest sympatycznie

Lg

Witam dziewczyny uważajcie bo zwalniają za nic przychodzisz do pracy i jesteś zwolniony.

Niunia

Jestem waszym pracownikiem ale to co się dzieje to masakra dlaczego w sklepach pracuje się w niedzielę do 18:00 lub 21:00 powinniśmy mieć zamknięte jak inne cukiernie my jako pracownicy jesteśmy bardzo zmęczeni niech ktoś z Was ustanie za ladą i zobaczy jak to jest cieszko.W skwerach powinny być otwarte od 8:00 lub 9:00 rano ponieważ niema klientów I wystarczyło do 18:00 lub 19:00 bo ludzie wogule nie kupują tylko oglądają. Szefostwo prosimy weźcie to pod uwagę ze przemeczenie nasze jest okropne.Prosimy

masakra
@aaa 22.03.2017 22:12
niedlugo w niedziele sklepy wieksze i galerie w całej polsce beda zamkniete

co to za firma? w biurze pracuje była gwiazda XXX

xxx
@masakra 24.04.2017 21:58
co to za firma? w biurze pracuje była gwiazda XXX

robi bo dobrze robi

Pozytywna

Nie jedna osoba Dla osób czujących się w handlu praca jako ekspedientka jest Ok Nikt nie stoi nad głowa i nie wydaje poleceń Same sobie organizujemy czas pracy

Osoba obserwująca

Nie należy sugerować się opinią takich ludzi chcąc iść do pracy . Moim zdaniem należy spróbować i przekonać się na własnej skórze. O ilorazie inteligencji tych ludzi świadczą właśnie te opinie. Wyrzucanie szefowi że żyje w dostatku? Koordynatorom? Naruszanie czyjejś prywatności? Prostota ludzka nie zna granic... To chyba normalne że jeśli pan Remigiusz ma pieniądze to będzie z nich korzystał. A jeśli komuś nie odpowiadają zarobki to niech zgłosi to właśnie panu Remigiuszowi i z nim o tym porozmawia, a nie wyrzuca swoje żale na forum internetowym żeby sobie ulżyć. Ciekawe czy tych opinii byłoby tutaj tyle, gdyby nie było możliwości komentowania anonimowo. Gdyby przy komentarzach pojawiały się zdjęcia imię i nazwisko autora opinii :) WĄTPIĘ. Przecież nikt nikogo nie zmusza do pracy. Zawsze można się zwolnić! I tak podziwiam cierpliwość Waszego szefa, byłych pracowników poruszanych na tym forum. Jedyne co mogę napisać to to że pracownicy tej firmy są bardzo dwulicowi. Patrzą w oczy szefowi, koleżanką z pracy i słodko pierdzą... a za plecami - widać powyżej. To smutne ale prawdziwe. Oczywiście nie należy wszystkich mierzyć tą samą miarą :) bo są i byli w tej firmie ludzie życzliwi z którymi praca jest i była przyjemnością. Pozdrawiam

o lossie
@Osoba obserwująca 07.03.2017 14:43
Nie należy sugerować się opinią takich ludzi chcąc iść do pracy . Moim zdaniem należy spróbować i przekonać się na własnej skó...

fakt faktem to nikt kasy szefowi nie zazdrosci ,jego sprawa. smieszne jest tylko to ze tu jedna osoba podszywa sie pod obsewratora i długoletnich pracowników i zachwala wszystko .

Goja

Bzdury !!! Wypisujecie ja pracuje od 7 lat w Rem Marco i jakoś wszystko jest ok jak dla mnie , wypłata na czas premia też jest czego chcieć więcej atmosfera w pracy też ok szef w porządku bardzo .A Wy chyba zazdrościcue że tak szef sobie dobrze zyje i jest wlascicielem ,negatywnie piszecie ..nie wiem po go bo to same kłamstwa

remus
@Goja 26.02.2017 22:01
Bzdury !!! Wypisujecie ja pracuje od 7 lat w Rem Marco i jakoś wszystko jest ok jak dla mnie , wypłata na czas premia też jest...

odstaw leki

normalny pracownik
@remus 27.02.2017 20:37
odstaw leki

remus ja tez tam pracuje dłuższy czas i tez nie narzekam.jeżeli tobie tak źle to dlaczego jeszcze pracujesz a nie zwolnisz się.nikt na sile Ciebie nie trzyma.Ty jesteś pewnie jednym z tych co wiecznie się wszystko nie podoba i psuja atmosferę pracy w grupie.pozdrowienia dla normalnych pracowników

Aga

Witam, w przyszłym tygodniu jestem zaproszona na rozmowę o pracę w biurze. Czy ktoś może mi coś więcej powiedzieć o tym jak wygląda praca? Z powyższych komentarzy nie wygląda to zbyt dobrze, nie wiem czy urywać się z pracy i udać na rozmowę? Jak sprawa wygląda w tym dziale? Podobnie jak na produkcji? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam

Klient

Chciałbym się podzielić swoją opinią a mianowicie produkty dobre czasem jak wszędzie trafi się jakiś bubel. Ale jedno co mnie zaskoczyło to wręcz śmieszne że w firmie która do najmniejszych nie należy na święta pracownicy nie mają nic ani bonów czy jakiś paczek, ale najśmieszniejsze jest to że nawet nie mają jakiegoś przydziału ciasta szokująca sprawa. Taka skapa postawa władz firmy kiedyś się odbije. Informacje o tym mam od pracowników.

bbb
@Klient 15.02.2017 21:40
Chciałbym się podzielić swoją opinią a mianowicie produkty dobre czasem jak wszędzie trafi się jakiś bubel. Ale jedno co mnie z...

dostatnie zycie szefa kosztuje

aaa

a co tu tak cicho .chyba ostatnie osoby ktore cos miały do powiedzenia juz nie pracuja

Norbi

Oj, chyba za dużo napisałem. Niewygodne komentarze są kasowane...

edr

Słuchaj @Norbi naprawde tak jest jak piszesz, że firma warunki sanitarne spełnia tylko w chwili kiedy ma być kontrola i pół zakładu szoruje podłogi i ściany.. nie wiem czy jeszcze ktoś z Was mógłby to potwierdzić?

anonim

(usunięte przez administratora)

bus

Najlepsza ale w czym? I widzę ze jesteś chyba kolega szefa

asa

a co wam widac szef dal podwyzki ze wszyscy zadowoleni

anonim

(usunięte przez administratora)

ciekawski

Informacja taka byla na firmie,z tego co wiem koordynatorki tez dzwonily po sklepach z taką informacja ,więc N niewiesz- nie komentuj!!!

ciekawski

Witam wszystkich zwiazanych z Rem Marco.Czy ktoś konkretnie wie jaki jest powód obniżenia wypłat za lipiec i sierpień ?Na ,,bazie'' były tylko kartki z informacja że, ,,decyzją szefa'' w miesiacach 07 i 08 wszyscy pracownicy maja zabrane 10%.Jaki jest powód? Chodzą pogłoski ,że firma ma kryzys ,ciekawe bo szefa stac na co tylko chce!

anonim

(usunięte przez administratora)

free

Owszem,umowa o prace z takimi zarobkami jakie bede otrzymywać faktycznie a nie ściema jak w rem marco ze na umowie mam najniższą wpisana a z umówiona reszta ,,w kopercie'.' Robią co chcą i nigdy nie masz pewności ze otrzymasz te kasę bo remas zawsze coś wymyśli.Płatne za niedziele ,gotówka 200 zł do reki i to jeśli chce pracować w niedziele a w rem marco za co ?kto pracował to wie! Każdy chce pracować i zarabiać na życie ,a remas jak chce się bawić,, w daje i zabieram''to niech teraz Ukrainki wyśle na przyspieszony kurs Polskiego bo z tego co wiem to juz niema obsady na sklepach.Ta firma ,aż się prosi o kontrole ,listy obecnosci ,urlopy te papiery az rażą po oczach.

free

Zwolniłam sie i dobrze mi z tym ,nawet łza nie zakreciła mi sie w oku.Mam nowa prace i nie zaluje ze odeszlam z rem marco,wszystkim polecam !

anonim

(usunięte przez administratora)

aza

no chyba ci napisal na co idzie kasa i czemu potraca innym .co maja do rzeczy pozostali pracownicy?

anonim

(usunięte przez administratora)

SMUTNA SPRZEDAWCZYNI

wiolka , naprawde niema rotacji pracowników? ty chyba nie o rem marko napisałas ?!

WRÓŻKA

Pomalutku niema kto pracowac?Kierowców mało ,urlopy wszyscy chcą ,jaka płaca taka praca SZEFIE ,HE HE

LEWANDOWSKI

Ciekawe jaka bajke szef wymysli tym razem, traktuje nas jak głupków .Wszedzie podwyzki ,wakacyjne tylko w rem marco zawsze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Inwentury co tydzien bo wszyscy chca go oszukac i okrasc a sam co robi?WSTYDU NIE MASZ REMAS !!!!!!

zal za grzechy

Kazdy gada po katach ,szef nawet niesłyszał takich słow jakimi jest wyzywany.Myslał ze wzbudzi respekt? Wiekszosc pracownikow traci cierpliwosc ,nie pracowalismy w remmarco i z głodu nie poumieralismy to i teraz damy rade.Ktos dobrze napisał olewac wszystko,przyjsc i wyjsc ,skoro szef juz wie ze utargi spadly w lipcu i sierpniu to nie pozwolmy mu sie rozczarowac,Trzeba zrobic wszystko zeby tak było,przynajmniej bedzie uczciwie.W okresie swiat jakos nie wpadł na pomysł zeby dac po 100 chociaz bo raczej utargi wzrosły wiec skad pomysł zeby teraz zabrac.Woli świnią dac ciasto niz swoim pracownikom,TAKI MASZ SZACUNEK OD NAS REMAS JAK TY NAS SZANUJESZ.

bu ha ha

masowo złozyc L4 i ciekawe co wtedy remas zrobisz?ukrainców na sklepy dasz?

Jedną nogą były pracownik

Nie warto się starać, mieć na wszystko wywalone. Przyjść, zrobić swoje minimum bez zaangażowania i wyjść, a jak się trafi lepsza praca, robić wypad. Ekspedientkom polecam odradzać zakupy w tej firmie( chociaż ludzie już sami uciekają bo coraz większy syf to ciasto) wtedy zobaczy co to spadek obrotu! Rób tak dalej a położysz przepięknie ta firmę. Tu już nawet nie chodzi o te pieniądze, tylko sposób potraktowania pracowników, którzy zapieprzają na ciebie, a to prędzej czy później się zemści. Myślę, że szybciej niż myślisz....

Prawdziwy Polak

Firma jest Ok .Pracownicy też, Właścicielowi palma odbija chce prawnikom zabrać 10 procent wypłaty za lipiec i sierpień . Wieńce niech zatrudni ukraińców leni i nygusów , Remas staczasz się na psy.

UWAGA!!!!

Niech no szef tu zerknie ,poczyta zrobi narade z olą i znów po 100 nam odciągnie za pisanie opini .

w imieniu pracownikow

Mysle sobie jak ta firma jeszcze funkcjonuje ?Myla zamówienia ,klient zamawia tort dostaje inny albo wcale.Jak to działa to niewiem,ne szanuja klienta ani pracownika ,naprzyjmowali ukraińców i wielka mi firma.Zeby miec szacunek trzeba byc człowiekiem !!!!!!KASA TO NIE WSZYSTKO!!!!Szef pomysli moze cos nowego wymysli jak odzyskac kase zeby ludzie go szanowali a nie wyzywali?

aaa

a co ludzie wyczaili ze ciasto lipa i obroty spadły ?

Pracownica gumowe ucho
@aaa 30.06.2016 10:11
a co ludzie wyczaili ze ciasto lipa i obroty spadły ?

Zawsze w lecie obroty spadają wiec wielmożny szef niech nie chrzani ze ze wzgledu na spadek obrotu w lecie są cięcia wynagrodzeń.Chce mieć metke oszusta to dobra droga zmierza,na firmie az huczy tylko nikt niema mu odwagi tego prosto w oczy powiedziec.Głupi nie jest wiec zdaje sobie sprawe co o nim pracownicy teraz mówia ,jest tylko pracodawca nie PANEM ŚWIATA !!!!!!

MATKA POLKA

Sprytnie sie szef dorabia na pracownikach! Reszta wyplaty w kopertach na zachete przy przyjmowaniu sie do pracy a kiedy mu odpowiada to sobie wymysla kary finansowe i bierze z kopert ile mu pasuje.Wszyscy sa winni tylko nie on ,wiedzial od miesiaca co dzieje sie z ciastem ale nic z tym nie zrobił!!Łukaszek sie smial i tylko produkcja jest winna temu co ostatnio sie dzialo .Dla szefa 100 czy 200 zł to nic ale dla pracownikow to bardzo duzo.Niedlugo trzeba kupic nowe ksiazki do szkoły dzieciakom ale nasz szef ma to gdzies,mysli tylko o swoim portwelu .Moje podejście do tej pracy jest teraz obojetne,jesli sie starasz wykonywac swoje obowiazki jak najlepiej a szef ci potraca z wyplaty to czy warto sie angazowac?

Śmiać się, czy płakać. ...

Pracownik nie jest winien swemu pracodawcy służalczości i posłuszeństwa. Jest mu jedynie winien usługę, za którą otrzymuje zapłatę,będąca nie łaską lecz zasłużonym wynagrodzeniem. TAKA INFORMACJA POWINNA WISIEĆ W KAŻDEJ FIRMIE PRZED KAŻDYM POKOJEM OSÓB ZARZĄDZAJĄCYCH ZASOBAMI LUDZKIMI.

WKURZONY PRACOWNIK

Z JAKIEJ RACJI KU......WA CHCE SZEF UCZCIWIE PRACUJACYM LUDZIA Z WYPLATY POTRACAC,MIESIAC PRZYWOZILI SMIERDZACE CIASTO TO TERAZ ZDZIWIONY ZE UTARGI SPADŁY?SZUKA WINNYCH?W UMOWIE NIEMA NIC O ODPOWIEDZIALNOSCI FINANSOWEJ!!!!SANEPID JAKIES KARY NAŁOZYŁ CO TERAZ CHCE OD NAS POZBIERAC? NAJWYZSZA PORA ZEBY INSPEKCJA PRACY WYPRAŁA BRUDY W TEJ FIRMIE.

lilka

a propos tesco (usunięte przez administratora), te baby wciskają starocie jak mogą, jak widzę te dwulicowe gęby z fałszywym serdecznym uśmiechem to mnie mdli, a zwłaszcza tą grubą czarną.

poznań

zakupiona przeze mnie babka cytrynowa dnia 11.06. br z informacji ekspedientki miała być jako świeża dostawa a była faktycznie starym czerstwym wyrobem. interwencja osobista telefonicznie u łukasza michalaka niczego nie odniosła pozytywnego skutku. takie to wyroby oferuje niniejsza firma.dotyczy tesco opińskiego

A

Właśnie szanuje innych i ma trochę przyzwoitości i godności a przy tym wszystkim da się lubić bo tylko ,,Ja''jest płytkie.

A

To prawda że szef ,,pogonił'' kilka miesięcy temu jednego cukiernika bo gwiazdorzył,chciał rządzić i być kierownikiem?niektórzy mają wysokie mniemanie o sobie a kończą jak kończą nie ma ludzi niezastąpionych.Podzielam zdanie opisane wyżej @Rexio.

Romka

Tak to jest jak z pana zrobi się Panisko.Ludzi trzeba umieć szanować.Inaczej tak jak napisałaś.

minka

ja nie załuje tej kobiety ... zła karma wraca szybko ( w tym wypadku po roku)

nania

Od szefa to ja wiem, myslałem/am że coś jeszcze ludzie napiszą,

mania

A co się stoło że nie ma pani Agnieszki, Trochę szkoda

mądrala
@mania 30.03.2016 20:11
A co się stoło że nie ma pani Agnieszki, Trochę szkoda

Zadzwon do szefa i zapytaj !!!!

Iza

Jeśli bym się nie sprawdziła wiedzieli by to po paru dniach, a nie że dali skierowania na badania. Dziwna ich zatem i Twoja logika. Pozdrawiam

beata

Witam, chciałabym podzielić się opinią na temat wyrobów cukierni Rem Marco. Zakupiłam tam ostatnio ptysie oraz jakąś kostkę bezową, ponieważ wybierałam się do znajomej. Jaki wstyd przeżyłam jak się okazało że ptysie są w środku surowe!!! a zabierając się za kostkę można połamać zęby taka twarda?! Wszystko po spróbowaniu pozostawiało niesmak sztuczności, starości i obrzydzenia. Już nigdy tam nic nie kupię i nikomu nie polecam. Wiem że ciasto jest stosunkowo tanie ale nie warto kupować nawet za taką cenę-zdecydowanie lepiej kupić coś mniejszego w innej cukierni i mieć pewność że wszystko będzie w miarę świeże i smakowite.

lolita
@beata 25.03.2016 10:50
Witam, chciałabym podzielić się opinią na temat wyrobów cukierni Rem Marco. Zakupiłam tam ostatnio ptysie oraz jakąś kostkę b...

kostke bezową raczej mialas swiza kobieto,stara jest miekka ,he he a swieza beza jest twardsza

Iza

Firma nie poważna !!! Zwolniłam się z poprzedniej pracy bo szukali tutaj pracownika bo biura. Chodziłam do nich na dni próbne wszystko ok praktycznie od 14 marca miałam dostać umowę nawet Pani kadrowa dała mi skierowania na badania lekarskie i co? W poniedziałek przychodzę do :pracy" a kadrowa mówi ze jednak szef nie utworzy stanowiska pracy bo to są koszta!!?? To po co dawali ogłoszenie na wolne stanowisko i po co kazali przychodzić już wcześniej na kilka dni żeby przed świętami się przeszkolić?? WTF ?? Człowiek z dnia na dzień zostaje bez pracy na lodzie dosłownie. Materiał tylko do opisania w gazecie i pokazanie na zewnątrz jak "firma" jest "profesjonalna".

frania

agniecha wcale nie została zdegradowana do roli sprzedawczyni!!!! ona po prostu wyleciała z rem marco zupełnie i pójdzie na zasiłek z pup albo wróci do bidula he he a jednak jej dobro obiegło świat i trafiło ją prosto w d...e

ojjj

no wieść do mnie przyszła (ale jak widzicie nie z predkością światła i nie w cale z Opieńskiego )że Agniecha została zdegradowana na sprzedawczynie!! I co teraz? JAk się czujesz? Czujesz się tak jak ja wtedy ?? albo gorzej? mam nadzieje że gorzej bo życzyłam ci tego z całego serca!! A masz jeszcze za co zyć? co? nikt ci sie nie pytał jak cię degradowali co z kredytami do spłacenia? tak jak ty nie pytałaś czy bede miała za co dziecko wykarmic !! Pamiętaj Agniecha : dla człowieka trzeba być człowiekiem... bo inaczej los się mści

pierdy
@ojjj 22.03.2016 11:48
no wieść do mnie przyszła (ale jak widzicie nie z predkością światła i nie w cale z Opieńskiego )że Agniecha została zdegradow...

Przestan kobieto pluć jadem !!!

Zostaw opinię o Rem Marco - Bydgoszcz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rem Marco