logo Polpharma

Polpharma

Starogard Gdański

Opinie o Polpharma

pomoc 2010-01-31 21:21:24
czy ktoś może podrzucić informacje na temat pracy jako przedstawiciel apteczny.Firma prowadzi rekrutacje i chciałabym wiedzieć jaka jest atmosfera zarobki itd.Proszę o odpowiedzi
Jarek 2010-09-16 23:55:27
.....naprawde podoba mi sie ta Fima!
...pozdrawiam Magda,
Jarek Zukowski
zukowski90@o2.pl
3
m222 2014-09-27 23:57:24
nepotyzm. mobbing. absurdalne wymagania i niskie płace dla specjalistów.
10
janex 2015-02-08 23:21:24
Pod poprzednią wypowiedzią można się śmiało podpisać. Korporacja jak każda inna - propaganda sukcesu, co roku wypracowane rekordowe zyski, ale podwyżek dla pracowników nie będzie. Najlepsze, że władze firmy często podkreślają na różnych spotkaniach, że dziwią się dlaczego ludzie odchodzą..
10
inny 2015-02-14 13:00:14
Firma dla ludzi z ambicjami, chcących się rozwijać i nie bojących się wyzwań. Jeżeli chcesz przyjść na 8 godzin do pracy "popierdzieć w stołek", to nie startuj do rekrutacji. Rozwój to przede wszystkim angażowanie się w rozwiązywanie problemów, dodatkowe zadania czy projekty, które wymagają pełnego zaangażowania. Pracuję tu dobrych kilka lat i ciągle mi się podoba. :-) Co do nepotyzmu, jest to fakt. Ale raczej wynika on z "bagażu" jaki miała ta firma gdy była państwowa. Niestety dziś także "swój ciągnie swego" - ale skala jest nieporównywalnie mniejsza. W każdym razie polecam tę firmę jako Pracodawcę.
1
CoJaTuRobie 2015-02-23 20:27:25
Mam nieprzyjeność tu pracować. Pracuje bo gdzieś musze. Firma klanowa, pracują całe rodziny znajomków, wujków, córek, itp. Tabuny niekompetentnych ludzi którzy siedzą tam bo mają mocne "plecy". Nepotyzm i kumoterstwo jak z najdzikszej komuny. Firma ma za dużo pieniędzy, płaci takim za nic nie robienie. Brak rzetelnych audytów zewnętrznych, o tych co bywają wiadomo z wyprzedzeniem, aby był czas pozamiatać troche brudów. Znam opinie z różnych działów, gdzieniegdzie bywa lepiej. Firma jedynie aby mieć w CV a nie żeby tam zostać na dłużej. Bywa że mąż jest w hierarhi kierowniczej z podległą mu 2 stanowiska niżej żoną tez kierownik, jak tu sie buntować i walczyć o swoje, jak tu są same klany znajomków. Sam profesjonalizm i pracowitość nie wystarczą.
Są tu też rzesze mrówek które pracują nadgodzinami, rejestracja czasu pracy to fikcja, kierownicy z klanów kumoterskich modyfikują historię rejestracji jak chcą. Wykradanie leków z za bramę, np. wyjeżdzają służbowymi autami w kieszeniach siedzących tam pracowników co jadą załatwiać prywatne sprawy "na mieście", układy z pracownikami ochrony, nie przeczesują pewnych pracowników i aut służbowych. Zwolnień chrobowych pseudo chorych chodzących po mieście pracowników nikt nie kontroluje. Niektorym udaje się dostawać tu dobre pensje, ale w większości przypadków są nieadekwatne do wykonywanej pracy i kompetencji, prawdziwi fachowcy często nie docenieni, a znajomkowie sami nawzajem napędzają sobie punkty w ocenach pracy i programach benefitowych. Długo by pisać, firma przeżarta rakiem wzajemnych układów, farmacja widać bogata, płacimy niepotrzebnie krocie za leki aby utrzymać darmozjadów, niesamowite że rynek nie jest w stanie wymusić tu restrukturyzacji.
12
dexos 2015-06-30 07:11:24
beznadziejna firma pracowałem w KJ przełozeni chorzy brak mozliwosci rozwoju
5
pedro 2015-08-18 21:34:10
kanady - dobry bajer, dźwignia handlu...
marcin1509 2015-11-29 23:53:40
a wypowie się ktoś nt. stanowiska it helpdesku ? Byłem tam na rozmowie kwalifikacyjnej dot. stażu, ale się nie dostałem. Ktoś powie jak to w tej firmie wygląda ?
1
nati 2016-01-03 23:26:36
czy ktoś wie jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna dot, stażu? Jest po polsku czy po angielsku?
nati 2016-01-05 10:42:24
pytam bo tą informacje potrzebuję na przyszłość :) orientujesz sie może czy rozmowa wtedy jest po ang czy po polsku?
profesjonalista 2016-06-28 00:41:19
Firma nie godna uwagi. Ludzie złośliwi, szczególnie managerowie i HRy. Ambitni nie mają tu czego szukać, bo takich miesza się tu z błotem i jest to tolerowane.
6
Małgo 2016-07-15 13:23:38
jakie są płace w KJ? albo w dziale badawczo rozwojowym?
Nick 2016-09-20 08:31:43
W 2008 roku zdarzyło mi się brać udział w rekrutacji do Polpharmy do działu produkcyjnego. Rozmowa rekrutacyjna była z kierownikiem produkcji. Z tego co opisywał ten kierownik produkcji to produkcje mieli wtedy podzieloną na część "chemia" gdzie były wykonywane syntezy chemiczne i na część "pharma" gdzie była produkcja finalna leków,tabletek itp. Rozmowa wtedy była z kierownikiem produkcji części "chemia". Podczas rozmowy kierownik tego działu pyta się mnie "czy jeśli mój przełożony zlecił by mi wykonanie czegoś co byłoby nie zgodne z prawem, z przepisami to czy bym to wykonał". Stwierdziłem, że bym nie wykonał polecenia które wiązało by się ze złamaniem prawa, przepisów no i oczywiście finalnie nie przeszłem rekrutacji :) Coś niesamowitego niby firma farmaceutyczna itd. ale widać że typowo polska patologia. Ciekawe kiedy oni będą mieli czy już może mieli wtopę bądź parę wtop w stylu tego co miała jelfa z corhydronem. No przy takim podejściu dyrekcji i kierownictwa żeby robić coś nie do końca tak jak się powinno robić to myślę że to kwestia czasu może być.
2
Zostaw swoją opinię o Polpharma - Starogard Gdański
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polpharma