brak logo

Agrofirma Witkowo

Stargard Szczeciński

Opinie o Agrofirma Witkowo

Magda 2015-01-29 07:12:22
Myślę że jak ktoś umie sprzedawać i się na tym zna a także lubi tą pracę
to powinien sobie dać radę, jeśli nie umie jej wykonywać lub jej nie lubi to nie powinien się za nią zabierać.
Wacław 2015-01-30 06:26:26
Pracowałem w tej firmie. W sumie, po czasie stwierdzam iż była to dobra nauka życia w sensie pozytywnym. Nauczyłem się po prostu pracować i szanować to co mam.
W sumie, zatrudniając się tam trzeba wiedzieć czego się chce, bo bumelki i olewactwa zbytnio tam nie znoszą.
pion 2015-02-01 20:39:13
ja tyle lat tam pracuje i słuchałam uważnie jak sie zatrudniałam pracuje na sklepie nie jest lekko ale gdzie est dobrze a ubezpieczenie jest w zus a nie krus nie słuchacie jak do was mówią
klient6 2015-02-10 15:25:09
jak chcecie mieć jakieś utargi na sklepie w Skwierzynie(NETTO),to zmienić wszystkie sprzedawczynie,TOTALNA WIOCHA,pani w pasemkach i okularach obcina kiełbasę od kiełbasy paznokciem(widziałam to kilka razy),palą papierosy na zewnątrz,ale jak wejdą,to z takim oddechem że....i zero umycia rąk,pracują bez rękawiczek,albo jak ma ,to wydaje w niej pieniądze,podaje towar itd........jedna warta jest drugiej
1
klient 1 2015-02-11 17:25:06
czyzby to konkurncja takie świnstwa robi fakt pani w okularach jeste osoba nie miła ale te dziewczyny pozostałe ktore tam parcuja to miłe panie .pani kierownik i pani sprzedawczyni to osoby bardzo miłe zawsze doradza klienta pomoga wiec prosze pisac tylko o jednej pani a nie o pozostałych dwóch
misiek 2015-02-17 11:02:28
a ja już nie pracuję w tej firmie i mogę napisać tylko tyle:JESTEM WOLNYM OD WITKOWA CZŁOWIEKIEM ALE SZCZĘŚLIWYM W TYSIĄCU PROCENTACH!!! a pracy innej jest sporo tylko trzeba ją dobrze szukać.
2
Pracownik Agrofirmy 2015-02-20 12:50:57
W większości sklepów nie stwierdza się manka. Więc kombinują z system by pokarać tylko te wybrane? Otóż nie, manka wychodzą tam gdzie s [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie pracownicy. Co do wysokości pensji też jestem za tym by była podniesiona.
Pracownik Agrofirmy 2015-02-20 12:59:29
Witam!
Ja pracuję w S.A. Witkowo i bardzo sobie cenię tą pracę. Większość negatywnych wypowiedzi to byli pracownicy z tendencjami do lenistwa i nierzetelności. Jeżeli jesteś osobą pracowitą, sumienną to jest to praca dla Ciebie w innym przypadku szybko zostaniesz rozszyfrowany/a.
Pozdrawiam
Pracownik SA 2015-02-21 14:00:56
Nie wszyscy wystawiający złą opinię są byłymi pracownikami. Każdy kto już nie pracuje tam jest uważany za "złodzieja".Manka?maja wiele czynników:nieuczciwy personel;za małe ubytki przy braku jakichkolwiek zwrotów mięsa i wędlin a prawdą jest że żaden sklep nie sprzeda wszystkiego co do grama;niedowaga towaru przy dostawie;wyciekanie wody z mięsa i drobiu oraz szynek nafaszerowanych dużą ilością wody;błędne sprzedaże towarów;towar przeterminowany oraz wiele by tu jeszcze wymieniać.Owszem są sklepy które wychodzą bez manka,ale jakim kosztem(niefinansowym) to już nie napiszę bo nie będę odstraszać klientów od zakupów.Kto chce to pracuje na takich "dodatkowych"warunkach tej pracy a komu się to nie podoba to ma zupełne prawo odejść.Ale po co jest potem obczerniany przez pozostałą załogę i Rejonowych.
2
madzik 2015-02-21 23:46:20
Wiecie co wam powiem piszecie bzdury nie jest zle jak chcesz zarobic to musisz sie narobic a na swoje pieniadze sami zarabiacie jest fajna praca i nie stresowa poprostu trzeba sie nauczyc pracowac w tej firmie a nie nazekac a praktycznie jest rak w kazdej pracy a ci co nazekaja to im sie pracowac nie chce i tyle pizdrawiam i zachecam do pracy w tej firmie
Pracownik SA 2015-02-24 08:25:22
To nie są bzdury tylko fakty rzeczywiste,które niektórym odpowiadają i dlatego są zadowoleni z tej pracy ale to nie znaczy że jak komuś to nie odpowiada to nie ma prawa do wypowiedzenia się.A osoby tak bardzo lubiące tą prace to osoby albo mającą super Rejonową albo osoby zdesperowana nie mające żadnej nadziei na lepszą pracę(a takie istnieją).A poza tym zarabianie dużo poniżej najniższej krajowej to chyba lekkie poniżenie godności człowieka w XXI wieku,ale jak ktoś nie ma poczucia własnej godności to ta firma wszystko może z nim robić a on i tak powie że jest mu tam bardzo dobrze.
6
kasia 2015-02-24 17:21:33
tragedia co się dzieje w skwierzynie na stoisku mięsnym pani w okluarach mieli mieso bez rekawiczek a jak przychodzi z palenia to jeden smród , Szkoda tych dziewczyn co tam pracuja masakra gdzie jest kierownictwo nikt nie widzi tego co ta pani wyprawia mało opinii na temat tej pani nie jestem pierwszą osoba która to pisze . A klienci jak widzą tak piszą . Współczucia dla tych pan które tam pracują.
1
kokoszka 2015-02-24 17:59:37
Zupełna racja!!!!(usunięte przez administratora)już dawno się skończyło więc trzeba uciekać z pracy w sklepach Agrofirmy,bo praca za poniżej najniższej krajowej w tych czasach to już cios poniżej pasa i godności człowieka.
2
klient84 2015-02-26 14:26:40
Na temat stoiska w Skwierzynie agrofirmy.
Do klientów którzy piszą na temat Skwierzyny. Totalne bzdury na temat pani w okularach o której jest napisane.Jest osobą sympatyczna nigdy nie widziałam żeby mieliła mieso bez rekawiczek i obcinała kiełbasy paznokciami jest uprzejma zawsze doradzi klientom i moja wielka prosba nie oczerniajcie kogos kogo nie znacie. Ja robię zakupy i wszystkie dziewczyny które tam pracuja sa bardzo sympatyczne. A jeszcze ta pani w okularach nie jest wcale zła jest bardzo fajna sprzedawczynią .Takie bzdury każdy może napisać to jest bezmyslna zazdrość
poszkodowana 2015-03-10 15:20:45
Firma żeruje na pracownikach.Nie wypłaca pracownikom ekwiwalentu za urlop.Jakiś czas temu odeszłam z Agrofirmy.Pracowałam tam trzy lata.Miałam zaległe 24 dni urlopu,niestety według złodziejskiej według mnie firmy nic mi się nie należy.Nie dostałam ani grosza,czyli jakieś 1600zł.Znam jeszcze dwie osoby z którymi postąpili podobnie.Czyli sumując firma zyskała około 5000 złotych.Takim sposobem istnieje już tyle lat.Tylko dlaczego naszym kosztem.Dodaj że w tej firmie pracuje się ponad 200 godzin miesięcznie za 1400 zł.
4
poszkodowana 2015-03-10 15:32:56
Dzisiaj byłam w państwowej inspekcji pracy,myślałam że uda się coś załatwić w w związku z zaległością za urlop.Niestety zabezpieczyli się statutem,którego nawet prawo pracy nie może ruszyć.Znam trzy przypadki oszustwa,a ile jest takich o których nikt nie wspomniał.
2
poszkodowana 2 2015-03-13 16:41:05
Zupełna racja i prawda!!!! A czy "poszkodowana" dostała chociaż zasiłek dla bezrobotnych po tych 3 latach pracy???napewno sie jej nie przysługuje bo za niskie składki odprowadzała firma,bo niskie zarobki są.A jaka emerytura z takich składek na starość??Lepiej nie myśleć ale osoby pracujące tam nie wiedzą o tym dopóki sie nie zwolnia i nie przyjdzie im załatwiać spraw w ZUS i Urzędach.Pracują i cieszą się z tej pracy bo maja na życie ale nie są wcale świadomi tego że po tej pracy póżniej nie ma nic.
poszkodowana 2 2015-03-13 16:48:52
1400 za 200 godzin to jeszcze super,a co byś powiedziała na 1200 za 208 godzin albo 216,to jest super płaca.A co do wypłaty za urlop to nie rozumiem dlaczego nie wypłacili bo o tym słyszę pierwszy raz,ale nie zdziwiłabym sie jakby tak było,ale myślę że trzeba z nimi walczyć do końca ale nie z Inspekcją pracy (bo ona nie dotyczy Spółdzielni) tylko osobiście,bo za każdy wypracowany nie wykorzystany urlop powinni zapłacić.
swoja 2015-03-17 09:45:13
Swieta prawda a najgorsza w obgagywaniu i oczernianiu personelu jest kierownik rejonowa ze Swinoujscia i Miedzyzdrojow
1
kokoszka 2015-03-17 10:49:00
Ale to nie tylko tego rejonu,bo Kier.rejonu Gorzowa,Wałcza itd jest taka sama.Obgaduje,oczernia i robi zamęt między sklepami i załoga.Tylko swoich wad nie widzi i nie ocenia.
2
mamdam 2015-03-19 11:25:41
konkretna kobieta nie pozwoli na samowolki i skubanie ja tam mam pensje bo jest wymagająca i jestem zadowolona tobie się chyba nudzi w pracy, weź się do roboty bo jak przyjedzie to będziesz biedna do roboty kobieto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
LUDMIŁA 2015-03-20 06:31:05
Dziwna sprawa, tylu narzekających i złorzeczących, a firma żyje funkcjonuje już 65 lat. Jest źródłem utrzymania dla około 1400 ludzi i ich rodzin (tak przynajmniej ustaliłam. Myślę więc że ci narzekający i złorzeczący za wiele racji nie mają w tym swoim marudzeniu, mimo pewnie swoich niewątpliwych zalet po prostu nie potrafili lub nie chcieli się przystosować do stylu pracy w tej firmie.
Myślę, że nie jest to zakład dla miłośników łatwizny i lekkiego żywota.
Jacek 2015-03-20 09:27:05
Praca w Witkowie to dobra metoda zdobycia doświadczenia zawodowego i życiowego.
Cwaniaczek i kombinator długo tam nie pociągnie, więc jest niezbyt zadowolony.
3
Paola 2015-04-24 16:58:35
Nie wiesz co mówisz głupia! Praca w tej firmie to żenada i totalne nieporozumienie! A dobrze jest tylko takim lizusom i przydupasom, którzy robią wszystko by być jak najlepiej ustawionym. Pewnie sama do nich należysz. Zwalanie winy w tym sklepie na innych pracowników to norma. A kierownictwo robi co chce i w jaki sposób chce... Nikomu nie polecam pracować w tak fałszywej i złodziejskiej firmie jak ta!!! Ludzie, nie bądźcie głupi!
1
Wanda 2015-05-28 06:12:42
Stabilna firma a nie firma krzak, stała praca z opłacaniem wszystkich składek,
zarobki może nie powalają, ale płacone systematycznie. Jak ktoś lubi stabilizację i nie boi się pracować to może się tam odnaleźć.
Dobre miejsce dla uczciwych i pracowitych.
poszkodowana 2 2015-08-20 20:29:52
Najprawdopodobniej tak jest,że to reklama.A tym co jest tam dobrze to lizusy i ludzie mający wodę z mózgu zrobioną przez rejonowych,że niby pracy nie ma albo gdzie pani w tym wieku prace znajdzie itp.A prawda jest taka że jak ktoś jest dobrym pracownikiem to niestety marnuje się tylko tam.Dziewczyny w sklepach to już porażka totalna.Tyle kasy oddają za towar nie sprzedany,zepsuty,teraz nowa metoda żeby na raz tyle kasy nie płacić to na bieżąco pokrywają drobnymi kwotami.To dopiero głupota wpojona przez "kogoś".A w innych firmach to co zarabiasz to dostajesz.I jak taka firma ma dobrze nie prosperować tyle lat jak ma kto na to robić.Miejsce dla uczciwych i pracowitych to nie w tym miejscu na 100 % bo uczciwy i pracowity to tam nie zarobi na życie,prędzej w markecie za tą pracowitość i uczciwość zapłacą.A wszystkie manka w sklepach nie biorą się z nieuczciwości pracowników tylko złego systemu,czyli braku odpowiedzialności za towar nie nadający się do sprzedaży przez pracodawcę,tylko spoczywa to na pracownikach.
Irena 2015-09-06 10:54:11
Co to za bzdury? Ja jestem pracowita sumienna itd. I co z tego jak nikt nie umie docenić. Banda złodziei i nic więcej. Pan kierownik wielki pan i władca robi co chce i ludzi nie szanuje ani godziwie nie wynagrodzi. Ukraińców tylko doceniają.Oni obcokrajowcy i pracują po osiem godzin i prawdopodobnie soboty wolne a my Polacy i rzekomo członkowie(a tak naprawdę nie mamy nic do powiedzenia oni i tak sami decydują). Nie ma pracy i człowiek tak to wszystko znosi ale czas najwyższy z tym skończyć.
2
Irena 2015-09-06 11:03:32
Doświadczenia,pozrywanych rąk jeszcze bo raczej niczego nie więcej człowiek nie dorobi tam
3
maciek 2015-10-14 06:36:03
Równość to może cie czeka w niebie lub idealnej zwierzęcej farmie (ale tam też niektóre zwierzątka są równiejsze od innych). Pracuj, zarabiaj i nie oczekuj że ktoś ci będzie napełniał miseczkę za darmo. Firma pewnie taka sama jak inne, które muszą mozolnie utrzymać się na rynku bo nie maja skąd ukraść.
Misiek 2015-10-26 06:40:03
Jakby sie tak dobrze przyjrzeć, to w tej chwili jedna z niewielu w 100 % polskich firm funkcjonujących na rynku, a rodzimą przedsiębiorczość powinno się
czynnie popierać. Trzeba brać przykład z niemców, niemiec świdomie kupuje jedzenie niemieckie, samochody niemieckie, bo dokładnie wie że jak rodzimym firmom się bedzie dobrze powodziło to i on nie bedzie miał źle.
1
anika 2015-11-17 11:23:12
Masz rację Sylwek dlatego zwolniłam się z tego kołchozu bo tak nazywają tą firmę sami pracownicy i zatrudniłam się w Animex Szczecin jestem bardzo zadowolona.Normalna umowa o pracę żadnych wewnętrznych kodeksów pracy jasne zasady ,pełen socjal.Nie czaruj z tą tradycją bo obydwoje doskonale wiemy jak tam jest ps pracowałam jako magazynier na wędlinach 1 niedziela w miesiącu wolna praca po 10 godzin na nockach .Pracować trzeba za 3 osoby mam na myśli to że towar musiał pobierać magazynier i podstawiać pakowaczkom pod maszyny,wydać towar na samochody a po skończonej wydawcę wyszorować podłogi ludzie gdzie tu sens i to za 1400zł mało tego jak któraś z dziewczyn zachorowała to nie dali nikogo do pomocy tylko tą samą pracę musiałyśmy wykonać w cztery a nie w pięć i nikogo nie interesowało o której wyjdziemy.Taka jest tam praca i ty dobrze o tym wiesz pozdrawiam.
Jacek 2015-11-19 05:42:57
To samo opowiadają ci którzy przychodzą do Witkowa z Agryf Szczecin.
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, a pracować trzeba bo wszelkie socjale mogą się niebawem skończyć.
1234 2016-04-04 22:23:47
Z tym sie zgadzam.
gość 2016-05-05 11:55:57
wszystkie na tym dziale bym zwolniła ,sprzedawczynie wszystkie podkreślam z łaską obsługuja ,czeka sie na nie az racza z papierochów wrócić ,czasami trza wołać,jak jakas wieksza promocja to chowają towar pod lade i wogule na sklep nie wyciagaja totalna pomyłka z tymi babami
niech zyje bezrobocie 2016-05-25 11:57:07
na pewno zapewnią mase nerwow i poniżeń, bluzgów i roboty za jakiegoś pijaka który nie przyszedł a pod koniec miesiąca będę tylko polować na potyczkę żeby premie zabrać która tak na prawdę nie jest premią a wynagrodzeniem za godziny tak nazwanym. mam kupe nagran łamania prawa na fermie radziszewo oraz rozmowe telefoniczną w której kierownik*śmiech* MACAŁA wyzywa mnie od śmiecia i mówi że jak mi nie psuje to won bydło itp. nikomu nie polecam kto szuka stabilnego zarobku potrzebnego do utrzymania rodziny- może sie na koniec miesiaca okazac ze zarobiles 1000 zloty a jebales po 12 godzin caly miesiac
Kominiarz 2016-07-03 08:24:28
Agrofirma Witkowo to spółdzielnia gdzie głęboko zakorzeniony jest komunistyczny kult jednostki. Wszystkie laury dla firmy zagarnia prezes (o wątpliwym wykształceniu) zamiast równouprawnieni, ciężko pracujący spółdzielcy. Prawa ogólne (na których opiera się prawo spółdzielcze) obowiązujące w Polsce nie są tuszowane. Choć nie ma żadnych problemów z realizacją wynagrodzeń to okupione jest to w niektórych przypadkach długim czasem pracy i powszechnie występującym na zakładach mobbingiem.
1
Klienk 2016-09-13 17:58:10
Agrofirma Witkowo firma która powinna być stawiana jako przykład i symbol wyzysku pracowników.Firma w której jest wszechobecny mobing ,ignorancja i nieudolność ze strony przełożonych.Firma która za Twoje przepracowane dla niej lata nie da Ci podwyżki.A co dostaniesz?Pracę od 5 rano sześć dni w tygodniu,kilkaset kilogramów towaru codziennie do wyłożenia w ladach,pozrywane mięśnie,bolący kręgosłup i stawy,stres,opinię złodzieja,spiski olewactwo i pretensje ze strony kierowniczki rejonu.Takie postępowanie świadczy tylko o tym że pomimo błędów stanowiska raz otrzymanego nie odda już nigdy i będzie pokazywać jaką ma władzę.Szokujące jest to że kierowniczką rejonu może być osoba która nie posiada żadnego doświadczenia w kierowaniu ludżmi,przez którą odchodzą pracownicy z wielu sklepów a Agrofirma Witkowo nie wyciąga żadnych konsekwencji.Gdybym był konkurentem Agrofirmy dałbym pani "X"sowite wynagrodzenie za bardzo skuteczne niszczenie sieci własnych sklepów.
3
Klienk 2016-09-14 21:19:40
Cały towar jaki przywiozą.Jeśli duży sklep to od 500 do 600 kg.
1
Klaudia 2016-10-05 00:00:15
TO CO TAM SIĘ DZIEJE PRZECHODZI LUDZKIE POJĘCIE, ZWIERZĘTA CIĄGLE RAŻONE PRĄDEM, KOPANE, MALTRETOWANE. WSTYD SIĘ PRZYZNAĆ ŻE KIEDYKOLWIEK SIĘ TU PRACOWAŁO BĄDŹ PRACUJE. NIENAWIDZĘ TAKICH ŚMIECI, KTÓRZY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA JAK ŚMIECI, TO ZWIERZE TAK SAMO CZUJE BÓL!!!!! SZCZEGÓLNIE JAK SIĘ JE CIĄGLE KATUJE, WŁAŚCICIELA FRAJERÓW I WSZYSTKICH PRACOWNIKÓW TAK SAMO RAZIŁABYM PRĄDEM BO TO JEST SKURWYSYŃSTWO TAK TRAKTOWAĆ ŻYWĄ ISTOTĘ!
7
Widz 2016-10-05 00:04:37
Polecam dokument uwagi z tvn o tym zakładzie
5
Mieszkanka Stargardu !!! 2016-10-05 00:18:45
Nie polecam banda zwyrodnialcow !!! Ręka rękę myje weterynarze prezes i reszta śmietanki ! Wstyd mam nadzieje ze ta bestialska firma zostanie zamknięta ! A tym którzy kopali bili te zwierzęta zrobiła bym to samo !!!
4
Edi 2016-10-05 22:13:41
Oboz nic wiecej kiero walniety zarobki male a ludzie porazka
1
Nikola 2016-10-05 23:59:00
To co tam się dzieje jest nie do pomyślenia. Cały zakład razem z pracowanikami powinien odejść w zapomnienie, a Ci nie dostać pracy w żadnym zawodzie. Tacy ludzie nie powinni chodzić po ulicach. Mam nadzieje ze jak ludzie dowiedzieli się co tam się dzieje, tak samo szybko oni przestaną istnieć.
2
tak 2016-10-06 20:35:54
Ja kupuję i będę kupował ich wyroby , to nasz rodzima firma a błędy zdarzają się każdemu szczególnie jak ubija się tak dużo sztuk ,przecież oni mają ogromną produkcje.Najważniejsze żeby wyciągneli odpowiednie wnioski.A ten film wygląda tak by był kręcony na zlecenie, zmontowany tendencyjnie.
2
Jacek 2016-10-06 21:24:43
Prosze nie kupowac niczego od tych sadystow. Praca tam nie jest wskazana. Jak chcecie dowodow material tvn 24 wyjasni. Szkoda mi Cie Polsko.
5
Też klient 2016-10-08 21:11:22
To co się zdarzyło nie powinno mieć miejsca, ale na pewno zostaną wyciągnięte z tego odpowiednie wnioski i konsekwencje. Nie zapominajcie, że jest to polska, rodzima firma, a przez kilka nieodpowiedzialnych osób chcecie zbojkotować całą firmę, a najlepiej zamknąć. Nie zapominajcie, że firma to ludzie , a tam oprócz tych kilku pracuje jeszcze 1300 osób , ale widocznie nie ma dla was znaczenia co się z nimi stanie gdy stracą miejsce pracy.
1
Klient 2016-10-16 09:15:02
Wasze szydercze opinie olewam gorącym moczem cały ten Tvn i aktywistów z viva którzy dostali kilka groszy i od lutego biegali przy płocie by coś nagrać.Ta niemiecka telewizja dąży do zamknięcia własnie takich Polskich zakładów by tylko sprowadzać z zachodu i wspierać ich gospodarkę POLITYKA POLITYKA POLITYKA.I myślicie że tam na zachodzie krówki i świnki całuję się na dobranoc?Byłem widziałem świnie na piętrach jedna sra na drugą a jeśli któraś zdechnie to jest zjadana przez kolejną itd.Najlepiej jest zamknąć firmę i puścić z torbami 1500 ludzi którzy tam pracują i nikt się nawet nie zastanowi co się z nimi stanie,żałośni jesteście...
3
HANS KLOS 2016-10-18 10:20:32
Bzdury człowieku wypisujesz.Jaka polityka przyszłości?Czy zatrudnianie emerytów i Ukraińców zamiast dać godziwe pensje własnym pracownikom jest przyszłością???To ja zapytam czyją i dla kogo przyszłością???Czy to jest dbanie o "Polski kapitał"?Gdzie jest patryjotyzm lokalny?Przykładowy "Niemiec"zwolnił by "obcokrajowca po to aby dać pracę rodakowi i na pewno nie wykorzystywał by go.
MM 2016-10-19 19:55:45
No ja swoje słyszałem o Agrofirma Witkowo i muszę powiedzieć że nie jest tutaj najgorzej, ogólnie uważam dokładnie tak jak @kacper że wystarczy dać szanse, trochę się zakręcić w temacie i na pewno jakoś to się rozwiąże, jakoś to będzie tak sądzę, pozdrawiam.
gosc 2016-11-16 07:17:38
Szczerze co to za pracownicy jak oni traktuja zwierzęta masakra teraz powinno ich to samo spotkac jak ich kopali byli jak tak można a gdzie kierownicy byli nie widzieli teraz to sąd powinien sie zając tymi ludzmi i ukarac porządnie.
1
Zostaw swoją opinię o Agrofirma Witkowo - Stargard Szczeciński
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agrofirma Witkowo