Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Toshiba

Pracowałeś w firmie Toshiba i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
OO - 2015-01-22 21:37:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O rany tajemnica jakbyśmy co najmniej mieli produkować pieniądze a może broń dla Ukrainy...
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-01-23 21:54:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
CO ROBIC?? ZOSTAC ? MAM OCHOTE ZOSTAC
zdjecie uzytkownika
axc - 2015-01-24 10:25:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2015-01-23 21:54:26]:
A kto to wie jaka jest naprawdę sytuacja firmy ? i jaka przyszłość? Myślicie ze prawdę powiedzieli?
zdjecie uzytkownika
vvvvvvv - 2015-01-24 11:40:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każdy z nas ma mieszane uczucia ci co maja jakąś prace na oku napewno odejdą .Może też być tak że tak czy inaczej i tak nas zamkną tylko wtedy już bez odprawy
zdjecie uzytkownika
L4 - 2015-01-24 11:48:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co powiedzieli, bo mnie nie bylo.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-01-24 14:15:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiedzieli prawdę. Część osób zostanie na pewno. Ale ile i kto, tego nie wiemy na chwile obecną. Zawsze lepiej mieć pracę, to nawet nie podlega dyskusji. Powiem tak. Tacy jesteście mądrzy w wielu przypadkach, więc i w tej szczególnej sytuacji nie powinno stanowić dla was problemu podjęcie decyzji. Macie okazję się wykazać.
zdjecie uzytkownika
lady gaga - 2015-01-24 20:43:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem co myśleć, mam mieszane uczucia, raz chce sie zwolnić i szukac nowej pracy a coś mi mówi że może to zła decyzja i lepiej zostać? A jeśli mało ludzi się zdecyduje na odejście i zwolnią grupowo większą część nas? Naprawde każdy chyba ma jakieś mieszane odczucia.
zdjecie uzytkownika
kazim - 2015-01-24 21:15:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najlepiej by było jakby to było jawne, ilu im ludzi trzeba, ilu chce sie zwolnić, ilu nie, wtedy reszta mogłaby spać spokojnie lub podjąć decyzję co dalej robić
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-01-24 22:16:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pan (usunięte przez administratora)powiedzial na zebraniu ile ludzi docelowo chca zeby zostalo ma niby byc 1 podwojna linia i chyba dwie pojedyncze mi sie wydaje ze oni specjalnie kusza odprawami bo chca sie pozyc osob ze stalymi uwowami ktorym musza placic bony premie itd chca zerwac takie stale umowy a przyjma sobie przez agencje chca sobie zostawic ok 200 osob starych i juz jesli by mieli zamknac to by zamkneli a jakos tego nie robia stac ich na odprawy na postoj platny 100 procent ...powiem tak ktos kto zyje od wyplaty do wyplaty mA SYTUACJE NIESTABILNA MUSI ODEJSC a odprawa poprawi jego sytuace a mlodzi tacy co moga sobie pozwolic na bimbanie i nie boja sie ze ewentualnie straca prace tak jak ja to zostana ja zostaje bo czuje ze to tylko taki ich chwyt a firma na wiosne ruszy z nowymi planami
zdjecie uzytkownika
tak właśnie - 2015-01-26 23:05:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiele osób ma dylemat z podjęciem decyzji co do odejścia ale zakładając, że program jest dobrowolny, okazać się może, iż zaczną się zgłaszać osoby, które firma wolałaby zatrzymać. Wydaje mi się zatem, że ci którzy są bardziej, elastyczni i zmotywowani do pracy chętniej skorzystają z programu niż ci, którzy chcieliby pracować na dotychczasowych zasadach( czyt. gdzie mi będzie lepiej?).Dlatego nic się tutaj nie zmieni :/
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-01-27 14:41:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
myślę że ci co odejdą to dobrze zrobią tu przyszłosci już nie bedzie coraz gorzej się dzieje z miesiaca na miesiadz a ci co pozostana i tak zostana zwolnieni za miesiac lub dwa
zdjecie uzytkownika
odp na xxx - 2015-01-27 17:13:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niekoniecznie. Pozbyć się pracy, to nie sztuka, pomimo wielu ofert na rynku pracy. Weźmy pod uwagę fakt, że dla niektórych praca jest bardzo ważną wartością w życiu, jeśli nie najważniejszą. Dla tych osób stracić ją to nie lada porażka. Pewnie, że można poszukać innego zatrudnienia, nasuwa się jednak pytanie, czy każdy jest tak chętny, by to zrobić. Nie oszukujmy się, wbrew narzekaniom wielu pracowników na panujące warunki z jakiś wiadomych powodów wciąż tu pracują. Jakich? To by trzeba było zapytać tych osób. Inna część ludzi, tych zadowolonych, nawet nie przewiduje odejścia, bo głupotą jest rezygnacja z pracy, którą lubimy. Pytanie tylko, które z osób chętnych do pozostania, faktycznie okażą się potrzebne? Jakimi kryteriami będą się kierowały osoby decydujące? Nie znam zasad pracowniczych inny działów, ale jeżeli mam zabrać głos w przypadku ludzi bezpośrednio produkcyjnych, to patrząc na dotychczasowe warunki i traktowanie ludzi jednych lepiej, drugich gorzej, a tak niestety jest,nie przewiduję, by się to zmieniło. Znaczy się, że kto miał poparcie u przełożonego, nie przestanie go mieć, a kto go nie miał do tej pory, to go już mieć nie będzie. Oczywiście, każdy może mieć inne zdanie, moje natomiast znikąd się nie wzięło.
zdjecie uzytkownika
tak - 2015-01-27 20:16:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo mało ludzi zdecyduje się odejść bardzo moło
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-01-27 21:41:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tak - 2015-01-27 20:16:03]:
tacy co notorycznie chodza na zwolnienia lub koncza im sie umowy to powinni zrobic to jako pierwsi a jak nie nazbieraja wystarczajacej ilosci to wstarczy ze polikwiduja niektore trasy i ludzie sami sie pozwalniaja.Niektorzy narzekali na ten zaklad ale jak pojdziecie do innego to dopiero zobaczycie jak sie pracuje i tu nie kieruje sie do szarych ale np do zielonych ludzie przyzwyczaili sie np do darmowego transportu a tymczasem roboty w brud ale przez agencje za smieszne pieiadze i z warunkiem wlasnego transportu
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-01-27 21:49:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak wiec jak powiedzial pan kierownik trzeba sie zastanowic nad swoja sytuacja zyciowa jesli nie jest ona za wesola nie ma na co czekac trzeba brac odprawe bo tak to przezyjecie jakos iles miesiecy plus jakies pieniadze z urzedu pracy i w tym czasie jakas prace znajdziecie a tak to za duze ryzyko bo mozecie zostac z niczym bez pacy i bez kasy na zostanie moga pozwolic sobie tylko takie osoby ktore maja ustabilizowana sytuacje zyciawa i im obojetne
zdjecie uzytkownika
kja - 2015-01-27 22:29:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy to prawda że musi odejść aż 250osób?
zdjecie uzytkownika
liczyrzepa - 2015-01-28 00:25:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje 566 osób. ok 70 to biuro. 2 linie pojedyncze (ok 70x2) plus jedna podwójna (ok 100) daje ok 240. Czyli tak, masz rację, ok 250 osób musi odejść. Przykre, ale takie są fakty.
zdjecie uzytkownika
tak - 2015-01-28 09:36:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2015-01-27 21:49:21]:
Bardzo dużo jest ludzi starszych a one się nie zdecydują z wiadomych przyczyn :gdzie ja znajdę prace ,kto mnie przyjmie:a młodych jest niewiele i są nieźle ustawieni ;koordynatorzy ,jakość itp. a chciałabym to zobaczyć jak zdegradują lub zwolnią zielonego ,akwarium będą musieli powiększyć dla nich ,zrobią oceanarium a na audyty i mierzenie czasu będą chodzić piątkami ,
zdjecie uzytkownika
nnnnnttttt - 2015-01-28 13:48:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odejda ci co skusza sie na kase i tyle. A zostana ci co chca pracowac. Taka jest prawda
zdjecie uzytkownika
!! - 2015-01-28 14:38:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nnnnnttttt - 2015-01-28 13:48:33]:
ale bzdury piszesz tak jakby ta kasa miała zagwarantować ci byt do emerytury, zresztą skąd wiesz jak oferta padła w różnych obszarach może sa rózne propozycje ale tego nie wiesz i się nie dowiesz. A inna sprawa to nikt nie chce zmienić pracy na gorszą niż ma obecnie. Weź to pod uwagę. I jeszcze jedno im lepsze stanowisko tym więcej wymagań do spełnienia. To może być dla niektórych barierą. Zresztą dla tych co się oszczędzali wytłumaczenie że chcę pracować to żaden argument dla nich lepiej zostać tutaj niż zapier...ć w nowej pracy albo siedziec na zasiłku
zdjecie uzytkownika
daas - 2015-01-28 14:54:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dla odchodzących (jak i ja) polecam wam poszukać pracy przez stronę rekrutacyjnarewolucja.pl dużo ofert z wielu branż .;)
zdjecie uzytkownika
hah - 2015-01-28 20:07:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Będzie się działo w kwietniu ,pozostaną tylko osoby typu kiełbasa same lizusy, du.o włazy i podp..cze :tylko kto będzie pracował?! :)
zdjecie uzytkownika
nko - 2015-01-28 20:53:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
MASZ RACJE TYLKO LUCYNA Z K-1 NIE BĘDZIE MIAŁA DO KOGO SIĘ ŚLINIĆ BO KIEŁBASA ODCHODZI
zdjecie uzytkownika
jkfndmg - 2015-01-28 20:55:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hah - 2015-01-28 20:07:52]:
Kto chce ten odejdzie,kto chce zostanie. Każdy musi myśleć o sobie,o swojej przyszłości i rodzinach.
zdjecie uzytkownika
NY - 2015-01-28 21:02:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie każdy trzęsie tyłkiem,przecież jak się nie chorowało ,nie kombinowało z urlopem to nie powinno się bać zwolnienia. Każdy nierób ma wybór,każdy wie jaki jest do roboty.Nie rozumiem sformułowań typu kiełbasa itp.to prymitywne myślenie.U nas powinno być tak jak na strefie LG ,wtedy był by powód do narzekań i stękania na prace ,współpracowników ,szefostwo.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Toshiba
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Toshiba?
Zadaj pytanie
x