UPM Raflatac Sp. z o. o.

Biskupice Podgórne

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 65 ocen.

Opinie o UPM Raflatac Sp. z o. o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UPM Raflatac Sp. z o. o.

JAAAA

FIRMA SUPERRR, ale W WIEKSZOSCI NA POKAZ..POLAK DORWAŁ SIE DO WŁADZY I SIE ZACZEŁO,,SZEFOSTWO SZUKA DO CZEGO SIĘ DOCZEPIC ,TERAZ NA TOPIE SA ZWOLNIENIA LEKARSKIE...STRACH TERAZ CHOROWAĆ,,,TRZEBA PRZYJŚĆ DO PRACY Z BIEGUNKĄ ,KATAREM I GORĄCZKĄ...BO PÓJDZIESZ NA ROZMOWE....CIEKAWE CZY HR O TYM WIE CO SIE DZIEJE NA HALII...( GDZIE ISO ?) WARTOŚCI FIRMY///HMMM NA PAPIERKU ZOSTAŁY A SZKODA..,CZY KTOS WIDZI CO SIĘ DZIEJE JAKA ROTACJA W PRACOWNIKACH,,,A OGÓLNIE TO DOBRZE TRAKTUJĄ KOLEGÓW Z ZA GRANICY...

henieck

nie polecam pracy w Raflatacu odkiedy rządza tam polacy....jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] każdy na każdego donosi,a liderom z finishingu trzeba kupic czopki na hemoroidy(profilaktycznie) bo od tego siedzenia na pewno ich dostana...

GRUBCIA
@henieck 27.07.2015 12:41
nie polecam pracy w Raflatacu odkiedy rządza tam polacy....jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] każdy na k...

POTWIERDZAM ZAKUP CZOPKÓW DLA LIDERÓW WSKAZANE,,I FAKT NIE MA NIC GORSZEGO JAK DORWANIE SIĘ POLAKA DO WŁADZY..

rozczaroawny

Podczas zatrudniania pani z manpower zapewniała mnie, że pod firma to tylko proces przejściowy. Najpierw umowa na miesiąc po ty by się wdrożyć, później na 3 miesiąca jako okres próbny a finalnie umowa na firmę. Lecz po przyjściu totalne rozczarowanie, gdyż podsłuchałem rozmowę dwóch liderów z działu coating o celowym trzymaniu jednej osoby na zmianie z pod firmy (standard max 18 msc, a w razie czego przeniesienie do innej agencji pracy- piękne omijania kodeksu pracy) po co ? W razie spadku zamówień taka osoba dostaje "strzała" i po problemie. Ja byłem na umowie z manower prawie półtora roku a przejście miało być po max 4 miesiącach (oszukiwanie ludzi po to by do pracy przyszli). Standardem było przynoszenie CV osób rekrutujących na halę i pokazywanie innym współpracownikom przez liderów, tylko co mówi klauzula o ochronie danych w procesie rekrutacyjnym ? Smaczków jest wiele i nierówności między zakładami zlokalizowanymi w innych krajach UE. Ale wiadomo firma musi zarabiać. Problematyczny jest grafik - czterobrygadówka w 7 dniowym tygodniem pracy po której jest 1,5 dnia wolnego, i tak w kółko. Wyjątkiem jest jedna niedziela ustawowa wolna w miesiącu wtedy uwaga !! trwa 2,5 dnia po oczywiście odespaniu nocek. Podsumowując : można zarobić, klimat w firmie ponadprzeciętny ale nie wolno zapominać swojego miejsca w szeregu oraz co do kogo się mówi (jak w każdej firmie).

Piotrek
@rozczaroawny 06.10.2017 14:03
Podczas zatrudniania pani z manpower zapewniała mnie, że pod firma to tylko proces przejściowy. Najpierw umowa na miesiąc po ty...

Niestety nie mogę się z tym zgodzić. Po zmianie ustawy nie ma możliwości aby pracownicy przechodzili między agencjami. Nie możesz pracować dłużej niż 18 msc bez znaczenia jaka agencja. To że pracowałeś przez 1.5 roku świadczy o jakości Twojej pracy. Pracowałem 5 msc - egzamin stanowiskowy i przy następnej umowie zostałem przejęty.

anonymous
@rozczaroawny 06.10.2017 14:03
Podczas zatrudniania pani z manpower zapewniała mnie, że pod firma to tylko proces przejściowy. Najpierw umowa na miesiąc po ty...

ile masz na łapę realnie, duże obłożenie obowiązkami?

karolina22

chodzi oczywiscie o fabryke w biskupice podgórne ;)))

karolina22

wiem ze sa trudne dojazdy , dojezdza ktos komunikacja miejska na miejsce pracy czy dostep jest tylko autem?? moze ktos mi powiedzc w jakich godzinach zaczynaja sie zmiany?? dzieki

anonim

(usunięte przez administratora)

Gustawk

Z tego co wiem rekrutację prowadzi Manpower. Pracuje za ich pośrednictwem. W rozmowie rekrutacyjnej mówili że szukają sporo osób (także kobiet). - 882 189 756 Numer do Manpower.

boti

To chyba niezła firma?

edzio

2684 zł netto do tego podobno jest premia 400 zł?

Staś
@edzio 30.04.2017 20:41
2684 zł netto do tego podobno jest premia 400 zł?

Chyba dodatek za system czterobrygadowy :P

Edzio

Witam, mam pytanie chcę przejść do was z drugiej strony ulicy - Heesung, firma zwija się, jakie stawki mogę dostać na dzień dobry?

marcin
@Edzio 28.04.2017 07:51
Witam, mam pytanie chcę przejść do was z drugiej strony ulicy - Heesung, firma zwija się, jakie stawki mogę dostać na dzień d...

Ja dostałem 3348 brutto na okres 6mcy po tym okresie ok 3780 brutto. Fajnie.

Miarcin

A ja jutro mam rozmowę nt pracy. Starym lisem już jestem i z doświadczenia wiem że ludzie na forum bardzo często przesadzają. Mam nadzieje że będzie dobrze

cytryna323

Czy ktoś może napisać jak wygląda praca operatora maszyn? Na tym stanowisku pracują wyłącznie mężczyźni? Pytam bo zastanawiamy się z koleżanką nad pracą w tej firmie tylko nie możemy odszukać informacji czy zatrudniają kobiety na takie stanowisko?

Pracownik
@cytryna323 28.02.2017 14:12
Czy ktoś może napisać jak wygląda praca operatora maszyn? Na tym stanowisku pracują wyłącznie mężczyźni? Pytam bo zastanawiamy...

Tak. Jak najbardziej przyjmują kobiety.

cytryna323
@Pracownik 04.03.2017 10:52
Tak. Jak najbardziej przyjmują kobiety.

Dziękuję za odpowiedź:) Możesz coś więcej napisać kobiety spokojnie sobie dają radę? Czy muszą być mega fizycznie silne ;p??

M

Milo wspominam czas kiedy pracowalam w Upm. Bylo ciezko ale wesolo, super ludzi poznalam. Pozdrawiam ekipe Piotra K.

kierowca

w Tej firmie Wozkowy i jago kolesie sa bogami, opierdalaja sie jak moga, zawsze wymowka( to tasma stoi, to czekaja za innymi ktorzy sa w kolejce) a tak naprawde sz.p. wozkowy tzw. "BOG" pokazuje kto tam zadzi. zwroć im uwage to pozamiatane( wypowiedz 1 z nich "skargi mozesz pisac nawet do boga"). no fakt jak mu powiedzialem co o nich mysle to zadzwonil po "TATE" czyli przelozonego co nie wart jest nic wiecej od nich, dowiedzialem sie ze oni maja inne obowiazki. Tak wiem: komputer i miejsce w ktorym siedza zasloniete kartonami a w miedzy czasie wstaja rozprostowac nogi bo ile mozna siedziec i ogladac filmy zajadajac paluszki. Jednym slowem: Skurwesynst....... Pierdol..... wozkowi z wroclawia. oni sa bogami a cala reszta to nizszy poziom.

kierowca
@Zeus 14.02.2017 15:17
Hej. Na Olimpie wśród Bogów krąży trafna w stu procentach nipodwazalna opinia oparta na doswiadczeniach i dlugotrwalych obserwa...

Zeus nie masz pojecia jak wyglada praca kierowcy wiec nie pisz takich bzdur. Obecnie jestem kierowca bo chcialem sprobowac czegos nowego. W zyciu pracowalem w miejscach i na stanowiskach o ktorych ty mozesz pomarzyć. Dostales sie na tego wozkowego to sie trzymaj tej roboty. Zasady, zasadami (choc i tak ich nie przeszczegacie)- mi chodzilo o cos innego : o umiejetnosc pracy z ludzmi. Wiem, ze mozecie robic co chcecie i OK- szkoda tylko, ze kosztem kierowcow. Sprobuj sie postawic na naszym miejscu, ty przekroczysz czas pracy to bedziesz pozniej w domu, my musimy sie liczyc z mandatem. Dzieki takiemu podejsciu do pracy jak wy macie jestesmy bardziej narazeni na to. Jestes wielki i ty tam zadzisz. Niech tak zostanie bo wy i tak sie nie zmienicie a dla mnie to szkoda czasu z wami dyskutowac. Zycze dalszej, udanej kariery w tej firmie i sorki za wulgaryzmy ktore mialy miejsce ostatnio. pozdrawiam:)

Zeus
@kierowca 15.02.2017 06:06
Zeus nie masz pojecia jak wyglada praca kierowcy wiec nie pisz takich bzdur. Obecnie jestem kierowca bo chcialem sprobowac cze...

Witam. Po pierwsze to nie "pszeszczegacie" tylko "przestrzegacie". Po drugie Panie W. to nie masz bladego pojecia o czym ja marze a nawet kim jestem, nie znasz ludzi, ktorych zbluzgales i obraziles ich rodziny. Nie wiesz gdzie pracowalem wczesniej ja i kazdy z moich kolegow. I na pewno nie mozesz nam zarzucic zarowno jak i na despachu tak i na receivingu ze nie przestrzegamy zasad, skoro Ty ich nawet nie znasz. Was kierowcow obowiazuje o wiele mniej zasad, a ze ktos ma problem i za trudne jest to dla niego zalozenie kamizelki badz butow z noskami to jest tylko jago wina. Wiec skad te pretensje? Ty Panie W. pelnisz funkcje uslugodawcy czyli UPM daje Panu na chleb. Troche wiecej szacunku. Skoro pracowal Pan w miejscach i na stanowiskach z marzen to dlaczego zostal Pan kierowca? Aaaa juz wiem!!! Bo na zadne z tych stanowisk Pan sie nie nadawal... Szerokosci zycze i milego liczenia slupkow przy drodze.

a3

wiesz skoro jednak praCOwałeś w tej firmie lata to na pewno nie było aż tak źle moim zdaniem, na pewno gdyby były złe warunki to nie wytrzymałbyś tam aż tyle

Henieck

Nie polecam pracy w tej firmie...od momentu kiedy Polacy w nim rządzą jest to jedna wielka porażka-przepracowałem tam 3 lata na i wiem coś o tym. PADAKA

??????

Praca tutaj może i była kiedyś fajna, teraz zarządzają nią tylko polacy i jak to bywa w takich sytuacjach w krótkim czasie zamienili ten zakład w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w którym najlepiej się nie odzywaj i zap... Czy kasa adekwatna nie powiedziałbym. System czterobrygadowy 7 dniowy, w każdy weekend w pracy. Po 7 dniach 1,5 dnia wolnego. Ciągłe podkręcanie śruby i gorąc na hali. I skoro jest tu tak dobrze to dlaczego tyle ludzi się zwalnia ? szukają ludzi nie bo się rozwijają tylko dlatego że ludzie uciekają bo widzą co się dzieje.

Jarosław
@?????? 07.06.2016 11:17
Praca tutaj może i była kiedyś fajna, teraz zarządzają nią tylko polacy i jak to bywa w takich sytuacjach w krótkim czasie zami...

Prawda, trzeba założyć związek. Mogą być trzy osoby, a składki do związku międzyzakładowego 10 zł . Nawet nie będą wiedzieli kto należy. W razie konfliktu dowie się właściciel bo te łobuzy czują się bezkarnie. Wszystkich zastraszyli i robią co chcą. Jak się nie ruszymy to będą nas wykańczać po kolei.

Jarosław
@?????? 07.06.2016 11:17
Praca tutaj może i była kiedyś fajna, teraz zarządzają nią tylko polacy i jak to bywa w takich sytuacjach w krótkim czasie zami...

Prawda, trzeba założyć związek. Mogą być trzy osoby, a składki do związku międzyzakładowego 10 zł . Nawet nie będą wiedzieli kto należy. W razie konfliktu dowie się właściciel bo te łobuzy czują się bezkarnie. Wszystkich zastraszyli i robią co chcą. Jak się nie ruszymy to będą nas wykańczać po kolei.

iga

przez kilka lat pracowalam w tej firmie, praca jest ciezka I dojazdy meczace, pieniade dobre, szacunek byl,ludzie fajni, nie wiem jak teraz, dobrze wspominam

Gruby

Witam tak się składa że właśnie jestem pracownikiem w tej firmie i już troszkę pracuje w tej firmie jak się przyjmowalem do tego zakładu to zakład nie potrzebował się reklamować atmosfera była super i faktycznie można było szybko awansować bez włażenia w d...e. Niestety teraz to wygląda troszkę inaczej do podglądu ludzi w programie big brother było mniej kamer niż w tym zakładzie i to niby dla naszego bezpieczeństwa . Polityka teraz jest taka że przyjąć byle kogo niepatrzac na kwalifikacje znaleźć na niego haka i niby że robi mu się przysługę ze nadal może pracować .Bo gdy mają na kogoś haka to tańczy jak zagrają uginają co mogą i kiedy mogą podwyżki są jak we wszystkich zakładach inflacyjne .Jak już ktoś wcześniej już pisał o dociekania twojego zdania na temat firmy pracy i osób tam pracujących . I niby nic ale każde twoje zdanie jest dosłownie rejestrowane i jeśli choć 1 słowo będzie nie po ich myśli to zapomnij o awansie. Podsumowując bez pisania d....y nic nieosiagniesz nawet jeśli masz znajomego który robi na innej zmianie i chcieli byście razem dojeżdżać i jest w tym celu potrzebne przejście na inną zmianę to jest z tym problem ze starych pracowników produkcji została tylko garstka rotacja agencyjna jest potężna . Gdy się przyjmowalem polecił bym ta firmę teraz jeśli ktoś nie jest lizusem donosicielem i du.....zem to odradzam. Aktualnie jestem na etapie poszukiwania troszeczkę lepszej pracy O większym szacunku i zaufaniu do pracownika i lepszym go docenianiu pozdrawiam wszystkich zainteresowanych

Abcd

Dostać się można przez manpower, to przez nich zatrudniają. Pójść i zapytać najlepiej jest pełno ogłoszeń bo dużo ludzi odchodzi. Najlepiej do Biskupic, nowej wsi nikt nie poleca i lepiej sobie darować :)

piotr89

chciałbym zapytać sie o przyjęcia na produkcje posiadam 2 letnie doświadczenie,i gdzie lepiej trafić do którego zakładu .

enea

Nie oszukujmy się: firma na tle naszego rynku polskiego plasuje się w wyższej średniej. Płaca jest ważna i tu może nie ma kokosów ale tu jest duzy socjal: dofinansowane 25zł "kluczyka" na maszyne z kawą i słodyczami, płacisz 39zł i masz lekarzy w Luxmedzie, ubezpieczenie NW/chorobowe za chyba 35 zł (nieobowiązkowe), bony na święta bożonarodzeniowe, paczka mikołajowa dla każdego bez względu na ilość dzieci, wigilia także z wypasionym jedzonkiem, jak się uda to premia roczna w kwietniu, podwyżka co rok w skali inflacji lub ciut powyżej, premia do 250zł za kwartał przy osiągnięciu celów (nie oszukując się -ciężko osiągalna), co jakiś czas "prezencik" w postaci ciepłej lub przeciwiatrowej kurtki i to wysokiej jakości. Czasem talony na darmowy obiad. Ubranie i buty dostajemy pracownicze więc nasze się nie niszczy. Moim zdaniem firma jest bardzo dobra - pracować trzeba jak wszędzie bo za darmo to tylko na MOPSie przyjmują.

xxx

A i zapomnialam ze stawka 2300-2400zl jest placona po okresie okolo 6 miesiecy, po zdanym egzaminie operatorskim, przed egzaminem trzeba odjac sobie z 300zł.

xxx

~`opiniowa ` jezeli ktos nie umie czytać to nie znajdzie konstruktywnych wypowiedzi. Na ręke dostaje się około 2300 - 2400 zł i ta róznica spowodowana jest tym ile tygodni nocek wypadnie w danym miesiącu (2 tygodnie lub 1 tydzien) za nocki placony dodatek, czy są swieta, ilość dni itp. Dodatkowo mozna pojsc na sobote placone 100% około 200zł.

opiniiowa

Cześć Wszystkim. Mój przyszły szwagier tam pracuje, zachwala jakie to cudowne zarobki i mega atmosfera, gdy pytamy go o szczegóły to nic nie mówi. Pracuje tam już chyba 1,5 roku-2 lata, jakoś tak... Niby z zarobków opowiadał, że ponad 3 tys., ale jak rypie w 4-brygadówce, (są za to dodatki ponoć) i jak wali sobota-niedziela, płacą setki, ale raz słyszę 3 tys., raz 2,2tys.... Nie wiem, z ciekawości weszłam aż na tą stronę, widzę, że konstruktywnych opinii nie ma również. Proszę potwierdzić lub zaprzeczyć.

nikolsoon

A jak to wygląda gdy zostaniesz zatrudniony przez firmę???

xxx

Na poczatek zatrudnienie przez agencje na czas laczny okolo 1- 2 lat pozniej mozliwe przejscie na firme. W agencji umowa pierwsza w zaleznosci od tego jak kierownikowi sie spodoba 1-3 miesiecy. Pozniej jak wszystko jest w porzadku to przez agencje daja zazwyczaj na 6 miesiecy.

luki

Czy ktoś może napisać na jak długo są pierwsze (i ile ich jest) umowy podpisane z UPM? pierwsza? druga? trzecia? I czy zatrudniają na czas nieokreślony?

alibaba

Ogólnie rzecz biorą firma na dość wysokim poziomie, jeśli chodzi o stosunek do pracownika. Zarobki są wystarczające, około 2000zł na rękę bez nadgodzin jest w porządku. Dopóki nie wyrażasz własnego zdania (do czego wszyscy Cie zachęcają :D ) oraz dopóki nie zachorujesz więcej niż 2 razy w roku, dopóty nikt się Ciebie nie przyczepi. Później zaczynają się różnego rodzaju cyrki. Polecam osobom, które nie chorują, nie mają dzieci, i nie mają wykształcenia bądź ambicji, bo nie oszukujmy się, dzień w dzień robisz to samo do znudzenia. Żeby awansować trzeba być przodownikiem pracy ale tak chyba jest wszędzie. Obiad na stołówce za 6zł, jest dofinansowanie. Stąd końcowa ocena: dobry

bla bla
@alibaba 05.07.2015 21:43
Ogólnie rzecz biorą firma na dość wysokim poziomie, jeśli chodzi o stosunek do pracownika. Zarobki są wystarczające, około 2000...

zgadzam sie z tobą jest coraz gorzej w firmie, od listopada do teraz odeszlo chyba z 15 osob z jednego działu, a to chyba nie koniec.bez powodu nikt sie nie zwalnia:). atmosfera do kitu- a co do kasy to bez nadgodzin to zadna rewelacja, tzw trzynastka , ktora sie tak firma chwali to pic na wode, bo w innych zakladach premie mają wyzsza miesieczna niz tu roczna. dają takie cele zeby jej nie dostac to samo z kwartalna ,a co do socjalu to tak jak w innym zaklazie i już.kiedys polecalem ta firme znajomym- teraz juz nie

xxxx

Witam. Firma w porównaniu do innych okolicznych kołchozów płaci w "miare dobrze", praca jjesr coraz cięższa, operator ma coraz wiecej obowiązków na głowie, normy coraz wyższe - podwyżek w zwiazku z tym nie widać. Odkąd władze w Raflatacu przejeli Polacy, z tygodnia na tydzien pracuje sie coraz gorzej, atmosfera jest coraz bardziej zblizona do firm Koreanskich. Za wszystkie niepowodzenia firmy obarczani sa operatorzy, nie widzac innych problemow. Jezeli ktos jest mlody i jest to jego pierwsza praca polecam, w innym wypadku odradzam nie dorobi sie tam nikt, a takze doswiadczenia nie zalapie za duzo.

Remik

Witam. Czy ktoś może dojeżdża z Legnicy do Biskupic autem w systemie 3 zmianowym? Chętnie bym się dorzucał do paliwa. Pozdrawiam i proszę o kontakt mailowy remigiusz.bojanowski@gmail.com

johnas

Piter, dają chyba 2800 brutto, a potem 3200 brutto. Niby dużo, ale jeśli weźmiesz pod uwagę dojazdy i cwaniakujących młodzików jako przełożonych, to odradzam.

Piter89

Chciałem zapytać czy nadal jest tam prać w systemie 4brygadowym? I jaka jest stawka po egzaminie netto na reke

alicja258

Czy do tej firmy są bezpłatne dojazdy z miast - np. z Bielawy ?

bezrobotny

Firma zatrudnia bezpośrednio czy tylko przez agencję???

alibaba
@bezrobotny 11.03.2015 21:31
Firma zatrudnia bezpośrednio czy tylko przez agencję???

Tylko przez agencje. Mogą cie przejac bezposrednio po 9mcach, inni półtora roku pracują i nadal czekają...

marco

(usunięte przez administratora). Młoda kadra, która z prawdziwą pracą ma mało wspólnego. Lepiej poszukać na miejscu we Wrocławiu jakiegoś zajęcia, niż się użerać w upm.

powku

siema, takie pytanie mam, jak wygląda sprawa z dojazdem komunikacją miejską na Fińską z Wrocławia? Dojeżdża ktoś? Bo zastanawiam się nad podjęciem pracy w Biskupicach, a muszę się tam z Hub dostać, internet mówi mi, że tragedii nie ma, ale ogólnie wszystko wydaje się być "na styk".

alibaba
@powku 05.01.2015 17:14
siema, takie pytanie mam, jak wygląda sprawa z dojazdem komunikacją miejską na Fińską z Wrocławia? Dojeżdża ktoś? Bo zastanawia...

Spróbuj się tylko spóźnic 1 minutę do pracy.... autobusy są 2: 602 z dworca PKP praz 607 z placu JP2. Ale mimo iż, np z Dworca, autobus odjezdza 1h:10minut wcześniej, czas jazdy teoretyczny 45minut, w praktyce czasem dojeżdza znacznie później...

BZB

Firma zatrudnia osoby młode bez doświadczenia w innych firmach, oferując dość ciekawe dla nich wynagrodzenie, licząc że pracownik szybko nie odejdzie. Szybko okazuję się że to nie jest taka atrakcyjna oferta, dojazd, nocki etc.

sprite

Są u Was przyjęcia? jaka atmosfera jest w zakładzie? praca ciężka? zarobki? proszę o rzeczową odpowiedz.

Robert

witam.nie znam zasad i zarobkow w firmie, jest ogromna cala europa i ameryka to oczyms swiadczy ze socjal musi byc na poziomie +. lecz nie o warunkach chcialem tylko o szacunku ludzi tam pracujacych do ludzi dowożących towar do waszej fabryki, koncowy lub polprodukt. jestem przewoznikiem jednym z wielu na stale wspolpracujacy z upm. chamstwo i brak szacunku bije wszelkie rekordy w upm biskupice tylko na rolkach.prosze by inkognito"góra" sie zainteresowala

dortt

zastanawiam sie czy jak sie rekrutuje do danej firmy biezacego roku to czy swiadectwa pracy musze wysztkie zdawac czy tylke te z biezacego roku kalendarzowego ,bo wydaje mi sie ze to potrzebne tylko do wyliczenia urlopu.ktos wie cos na ten temat ?

TEN KTÓRY SIĘ BUJA

To jest wypowiedz gościa z pewnego forum, nie moja podkreślam i to wkleje bo ta wypowiedz jest odzwierciedleniem tego co się dzieje - przeczytaj i się spróbuj się z tym niezgodzić operatorze, liderze, kierowniku itd....: Wiecie co, to smutne i przykre co sie w polsce dzieje, ja mieszkam w Niemczech od kilkunastu miesięcy i i powiem wam ,że dopiero tutaj zdałem sobie sprawę dlaczego w polsce ludzie są niemili ,mentalnie zakompleksieni i każdy tam kazdemu wrogiem, ponieważ polakom w polsce sie zle zyje oraz dlatego ze jestesmy zmeczeni tym chorym systemem i nieustającą walką o przetrwanie kazdego tygodnia. Tutaj 600 km dalej a ludzie sie nie spiesza do pracy mają ciągle wolne i kupe pieniedzy zarabiają, państwo we wszystkim pomoże... ehh życzę wszystkim wam aby kiedyś przyszli do was tacy którzy rzeczywiście zrobią wam tę zielną wyspę upragnioną to i może ja wrócę. Trzymajcie się mili...

jojtek

Szukają pracowników przez pośrednika Manpower

megi

a jak sytuacja w biurze, jakie są zarobki?

mk

Witam mam pytanie czy firma zapewnia transport jak tak to z jakich mimiejscowości?

pawelek142970

Witam Zgadzam się z przedmówco. Mam wykształcenie wyższe techniczne mgr inż obiecywano mi awans na mojej zmianie są ludzie co liderowi (usunięte przez administratora) i majo wyższą stawkę mi nawet nie dają dodatku za 4 brygady jak to możliwe ze mechanik inżynier nakleja taśmy jak się nie podliżesz nic nie osiągniesz nawet z bogatą wiedzą. znajomości robi,a dużo

gośc

W tym sęk że (usunięte przez administratora) jest już wszędzie w ,,Polsce''i zwykli pracownicy w wiekszości są najgorzej opłacani ,,ta metoda zatrudniania i kwalifikowania pracowników jak w Biskupicach Podgórnych wziełą się od ludzi władzy,byłej jak obecnej.

kenjiro_sanga

Witam Jakie są zarobki w utrzymaniu ruchu??

STAŚ

Ja - 2012-08-09 18:03:13 gosc - 2012-07-26 21:46:29 mam inne zdanie na temat doceniania przez szefostwo dla pracowników którzy nie chorowali i nie brali urlopów na żądanie i pracowali co widać było po wskażnikach za każdy rok były wysokie i przynosiły firmie zyski ale jak zawsze było za mało.Podwyżki dostawali ci któtrzy sie podlizywali i oczerniają kolegów z miejsca pracy najczęściej robią ci co najmniej umieją i nie wiedzą jak się wykazać to robią hałas o nic nie będe sie wypowiadał o kierownikach zmiany którzy pracują przeszło rok i dalej nie wiedzą co sie dzieje na ich zmianach .I jeszcze jedno zarząd uważa że zarobki są kosztem na których trzeba oszczędzac w Polsce a jestem ciekawy jak ma sie to do zarobków w innych krajach Europy zachodniej i co złotówka jest aż tak droga do płac w ero tak trudno podnieść kilkaset złotych jak i tak firma zarabia w walucie ero lub dolarach to chyba koszt płacowy nie jest aż tak duży .Zawsze możesz zmienić pracę przecież niewolnikiem nie jesteś Pracodawcy .Tyle jest Firm za płotem u (usunięte przez administratora),potrzebują chętnych do pracy :]A Ty myślisz że złapałeś Pana Boga za nogi i nie ma lepszej, lepiej opłacanej pracy niż ta w UPM?!!!

Ja

gosc - 2012-07-26 21:46:29 mam inne zdanie na temat doceniania przez szefostwo dla pracowników którzy nie chorowali i nie brali urlopów na żądanie i pracowali co widać było po wskażnikach za każdy rok były wysokie i przynosiły firmie zyski ale jak zawsze było za mało.Podwyżki dostawali ci któtrzy sie podlizywali i oczerniają kolegów z miejsca pracy najczęściej robią ci co najmniej umieją i nie wiedzą jak się wykazać to robią hałas o nic nie będe sie wypowiadał o kierownikach zmiany którzy pracują przeszło rok i dalej nie wiedzą co sie dzieje na ich zmianach .I jeszcze jedno zarząd uważa że zarobki są kosztem na których trzeba oszczędzac w Polsce a jestem ciekawy jak ma sie to do zarobków w innych krajach Europy zachodniej i co złotówka jest aż tak droga do płac w ero tak trudno podnieść kilkaset złotych jak i tak firma zarabia w walucie ero lub dolarach to chyba koszt płacowy nie jest aż tak duży .Zawsze możesz zmienić pracę przecież niewolnikiem nie jesteś Pracodawcy .Tyle jest Firm za płotem u (usunięte przez administratora) ,potrzebują chętnych do pracy :]

gosc

mam inne zdanie na temat doceniania przez szefostwo dla pracowników którzy nie chorowali i nie brali urlopów na żądanie i pracowali co widać było po wskażnikach za każdy rok były wysokie i przynosiły firmie zyski ale jak zawsze było za mało.Podwyżki dostawali ci któtrzy sie podlizywali i oczerniają kolegów z miejsca pracy najczęściej robią ci co najmniej umieją i nie wiedzą jak się wykazać to robią hałas o nic nie będe sie wypowiadał o kierownikach zmiany którzy pracują przeszło rok i dalej nie wiedzą co sie dzieje na ich zmianach .I jeszcze jedno zarząd uważa że zarobki są kosztem na których trzeba oszczędzac w Polsce a jestem ciekawy jak ma sie to do zarobków w innych krajach Europy zachodniej i co złotówka jest aż tak droga do płac w ero tak trudno podnieść kilkaset złotych jak i tak firma zarabia w walucie ero lub dolarach to chyba koszt płacowy nie jest aż tak duży .

pracownik

praca jak wszędzie na produkcji, parę zlotych więcej niż gdzie indziej po jakim 0.5 roku przez pośrednika przyjmują bezpośrednio pod firmę - jak ma się znajomości to nawet szybciej... jeśli masz ambicje a nikt z Twojej rodziny bądź znajomych nie pracuje tam na wyższym stanowisku niż operator produkcji to nie masz szans na awans... jak wszendzie ręka ręke myje :( niestety:( ale trzeba przyznać że dbają o ludzi... - rozwinięty pakiet socjalny, imprezy zakładowe, premie, 13 pensja, wczasy pod gruszą, możliwość nadgodzin...itp. sporym minusem jest brak transportu:(

Zostaw opinię o UPM Raflatac Sp. z o. o. - Biskupice Podgórne

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UPM Raflatac Sp. z o. o.