LG Chem Wrocław Energy Sp. z o.o.

Adres: LG 1A, 55-040 Biskupice podgórne ( wrocławia)

NIP: 8961550941 REGON: 364187232 KRS: 0000614214

LG Chem Wrocław Energy Sp. z o.o.
3 38 284 5 1

Opinie o LG Chem Wrocław Energy Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Leoś
 Opinia

No właśnie, jak to będzie ze starszymi operatorami? Podobno firma nie ma funduszy na takie roszady i nie będzie już starszych operatorów. Kto kiedyś dostał, może się cieszyć. Niestety to już przeszłość (tak słyszałem). Nie mniej jednak, praca OK i mogę polecić tę firmę.

Pomocna?
Tak1Nie
Andrzej
 Opinia
@Leoś 03.07.2019 09:23

Chcesz przez to powiedzieć, że pracując firmie LG Chem Wrocław Energy na stanowisku operatora nie będzie już możliwości, aby awansować na wyższe stanowisko, czyli starszego operatora? W takim razie może zostanie wprowadzony inny system motywacyjny, który będzie sprawiał, że pracownik będzie bardziej zmotywowany?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
TT
 Opinia
@Leoś 03.07.2019 09:23

Będą starsi operatorzy, bo mi Master mówił, ze będę. To tylko plotki. Kto to wymyśla???

Pomocna?
Tak3Nie
Babol
 Opinia
@Leoś 03.07.2019 09:23

to bzdura. Starszych operatorów promują co 3 miesiące. Popytaj u siebie lub w kadrach. W marcu była pierwsza grupa a teraz chyba powinna być druga.

Pomocna?
Tak3Nie
Micky
 Opinia
@Andrzej 03.07.2019 11:29

w marcu jakiś dyrektor kadr mówił że promocje będą. Na Celkach w marcu zrobili pierwszą promocję. Zobaczymy co będzie dalej.

Pomocna?
TakNie
KajkoKokosz
 Opinia
@Andrzej 03.07.2019 11:29

Awans? Kompletna cisza na zakładzie.

Pomocna?
TakNie
W LG jest fajnie
 Opinia
@Leoś 03.07.2019 09:23

Mianowanie na starszych operatorów jest co pół roku. Ostatnie były w kwietniu więc łatwo policzyć. Żeby zostać starszym trzeba jednak spełnić kilka warunków czyli żadnych NN, Długotrwałych L4, znać cały proces i wszystkie stanowiska na linii i być w pracy na day offach i pracować ponad pół roku.... Do zrobienia jak ktoś chce pracować

Pomocna?
TakNie
Wer
 Opinia

Wszystkie kwoty jakie tutaj padają to są brutto. Chyba nikt nie myśli że w Polsce na produkcji zarabia się 3 tysiące na rękę hehe tak dobrze w naszym kraju jeszcze nie ma. Oczywiście w Czechach tyle płacą na rękę. Także nie wprowadzajcie w błąd tutaj ludzi, a jak ktoś podaje kwoty to niech napisze czy netto czy brutto.

Pomocna?
Tak3Nie1
Prawdziwe
 Opinia
@Wer 11.06.2019 16:33

Wprawdzie nie pracuje w tej firmie, ale również w branży motoryzacyjnej. Pracownicy produkcyjni na start zarabiają jakieś 2700-3000 na rękę, że stażem 3-4 letnim około 3500-4000(z nadgodzinami do 4500) a z dłuższym stażem nawet i powyżej 5000 na rękę. I uwaga! Firma znajduje się w Polsce - taki zonk :p

Pomocna?
Tak1Nie1
Dci
 Opinia
@Prawdziwe 19.06.2019 19:57

Podasz nazwę firmy :) lub gdzie się ona znajduje?

Pomocna?
TakNie
Bynio5
 Opinia
@Prawdziwe 19.06.2019 19:57

Ja też poproszę. Może mail. Byłbym wdzięczny :0

Pomocna?
TakNie
Babol
 Opinia
@Wer 11.06.2019 16:33

zawsze i wszędzie każdy podaje brutto. Przecież to normalne. Czemu się pultasz?

Pomocna?
Tak2Nie
Zainteresowany
 Opinia
@Wer 11.06.2019 16:33

A czy to prawda że w utrzymanie ruchu można 5000zarobic? Bo nie wiem czy składać aplikacje do firmy.

Pomocna?
Tak1Nie
michal0110
 Opinia
@Prawdziwe 19.06.2019 19:57

Pewnie chodzi mu o VW, tak słyszałem o takich zarobkach.

Pomocna?
TakNie
Trixibelle
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Witam a moze mi ktos powiedziec czy sa 3 zmiany w firmie i czy w weekend tez sie pracuje? A transport zapewniaja?Pytam sie bo chce sie przeniesc.

Pomocna?
TakNie
As
 Opinia
@Trixibelle 15.07.2019 12:41

Narazie 4 dni pracy 4 dni wolnego, transport darmowy z każdego kierunku, Legnica, Nowa ruda, Wałbrzych... nie wiadomo czy tak już zostanie czy zmienia, ale na tą chwile taka sytuacja

Pomocna?
TakNie
zainteresowana
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Czy ktoś opisze mniej więcej jak wygląda tu czas pracy? Czy jest to praca od poniedziałku do piątku? Po ile godzin? Ile jest zmian?

Pomocna?
TakNie
Age
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Dostałem się do lg chem.Jak długo się czeka na maila że skierowaniem do lekarza?

Pomocna?
TakNie
Łuku
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Słyszał ktoś coś na temat tego, że maja podnieść stawki ?

Pomocna?
TakNie
Janek
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Łuku 11.07.2019 15:23

Podobno na 3700 brutto od sierpnia.

Pomocna?
Tak1Nie
;)
 Opinia

macie jakiś numer do nich bo dziś mialam miec pierwszy dzień szkolenia A nie dotarłam bo mi bus zwiał dzwonie na wszystkie możliwe numery z neta i cisza

Pomocna?
TakNie
Zainteresowany50na50
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Czy na każdym dziale LG Chem na produkcji (ogniwa /baterie) chodzi się w specjalnych kombinezonach, buty, kask ? Czy w lato da się wytrzymać tak ubranym w hali ? Czy kontroler jakości też jest tak ubrany czy tylko na produkcji ? Pytam się bo nie wiem czy to jest warte zachodu takie stanowisko i czy nie ma warunków szkodliwych (to jest najważniejsze - nie pieniądze). Nie dziwi mnie to że właśnie ta firma często się rekrutuje. Czy faktycznie brak chętnych do takiej pracy na takie stanowiska ? Podobno na produkcji tych (ogniw/baterii) trzeba przejść szkolenie i uzyskać uprawnienia na prąd SEP do iluś tam kV !! Kto tego nie przejdzie nie ma szans pracy na produkcji.

Pomocna?
TakNie
lukaszjames
 Opinia
@Zainteresowany50na50 11.07.2019 11:03

Firma posiada wiele działów, na niektórych są wymagane kombinezony wraz z maskami tzw smoki ze względu na przebieg produkcji. Hale są klimatyzowane. Uprawnienia SEP bardziej dotyczą technników i tak samo nie na wszystkich działach.

Pomocna?
TakNie
Szymek
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Zarobki w lg chem są różne, produkcja ok 3400, technicy 4000-7000, inżynierowie podobnie jak technicy. Dla produkcji dochodzi premia frekwencyjna od 300 do 600 zależy na jakim dziale. Stawki brutto. Praca na elektrodzie najbardziej niebezpieczna i najbardziej szkodliwa. Praca w smoku i maseczce, która na koniec zmiany jest czarna od pyłu. Praca na budynku cell też w smoku i masce, najgorszy dział to miejsce gdzie jest elektorlit (skald nieznany ale mieszanka zakwalikowana jako rakotworcza ). Najlepsza praca jest na budynku pack, zagrożenie to tylko wysokie napięcie. Nie ma smoków ani masek, powietrze normalne nie jak na innych halach wilgotność 0. Co do samej pracy to dużo niepotrzebnych raportów. Wypracowane schematy z LG display do gnebienia i zastraszania pracowników. Są działy lepsze i gorsze. Gorsze to te gdzie kadra kierownicza pochodzi z display.

Pomocna?
Tak2Nie
Ciekawski
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Witam. Ponieważ chce aplikować do LG Chem na stanowisko Technika U.R. i mam pytanie, czy warto, jakie są stawki na start, jaka jest atmosfera, czy jest duża presja. Wiem, że corporacja dopiero buduje dopiero swoje struktury i dlatego nie chce trafić w jakiś bałagan. Bo pewnie na rozmowie kwalifikacyjnej wszystko jest piękne. Proszę o konkrety.

Pomocna?
TakNie
Pracownik
 Opinia
@Ciekawski 24.05.2019 19:22

Stawki są dobre, presja duża, atmosfera nie najgorsza, zależy od działu. Generalnie jest bałagan, ale zmierza ku dobremu.

Pomocna?
Tak3Nie
Wiktoria
 Opinia
@Pracownik 28.05.2019 08:52

A więc jeśli twierdzisz, że sytuacja w LG Chem Wrocław Energy zmienia się na lepsze to nie pozostaje nic innego, jak tylko być z tego zadowolonym. Na oficjalnej stronie firmy przeczytałam, iż swoim pracownikom oferują: umowę o pracę od razu na dwa lata, bezpłatny transport z i do pracy, pracę na nowoczesnych maszynach oraz możliwość awansu. Bardzo zaciekawiła mnie kwestia umowy. Czy faktycznie pracodawca oferuje od razu umowę o pracę na dwa lata?

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
W LG jest fajnie
 Opinia
@Wiktoria 28.05.2019 12:55

Tak. W firmie są tylko dwie umowy, pierwsza na dwa lata, potem na czas nieokreślony. Zarobki są wysokie, ludzie fajni. Ja tu pracuje rok i jestem zadowolona.

Pomocna?
Tak6Nie
Ciekawski
 Opinia
@Pracownik 28.05.2019 08:52

Witam. Złożyłem "apke" i byłem na rozmowie, w miłej atmosferze, (czekam na odp. ) ale odniosłem wrażenie, że bałagan jest chyba wszędzie. Czytając opinie wynika, że najlepiej iść na Pack - cokolwiek to znaczy. Choć nie wierzę aby tam technik miał do dyspozycji tylko śrubokret i kpl imbusów. Pracownik co masz na myśli pisząc, że zmierza ku dobremu?

Pomocna?
Tak1Nie
Zosia samosia
 Opinia
@Ciekawski 30.05.2019 18:34

Na Packu najlepiej!!!!! Pozdrowienia dla wszystkich pracowników i kardy zarządzającej. Polecam

Pomocna?
Tak9Nie
Pracownik
 Opinia
@Ciekawski 30.05.2019 18:34

Ku dobremu bo dalej sporo bałaganu, ale z miesiąca na miesiąc jest lepiej. Linie pracują stabilniej, łatwiej z urlopami, zarząd też chyba coraz lepiej ogarnia. W tym roku jest lepiej niż w poprzednim. W nowych budynkach ponoć na starcie większy bałagan, ale w tych co już stoją da się pracować :)

Pomocna?
Tak4Nie
Pracownik
 Opinia
@Ciekawski 24.05.2019 19:22

Stawki bardzo duża rozbieżność od 4600 do nawet 7000 brutto plus premie ogólnie polecam

Pomocna?
TakNie
Andrzej
 Opinia
@Pracownik 09.07.2019 01:04

Zarobki, które przedstawiłeś, wyglądają całkiem atrakcyjnie, tym bardziej że poza samą podstawą mamy również premie. Wiesz może, czy osoby bez doświadczenia zawodowego również mają szansę na to, aby dostać się do pracy w LG Chem Wrocław Energy? Zastanawia mnie, jak pracodawca podchodzi do kandydatur takich osób.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia
@Andrzej 11.07.2019 09:24

Bez problemów jeżeli masz tylko jakaś podstawowa wiedzę to powinno być git ;-) jest tu dużo osób młodych zaraz po szkołach lecz wtedy musisz się liczyć z dolnym wielkimi tej stawki i stawiać tylko na doświadczenie które zdobędziesz by zmienić pracę ponieważ jeżeli nie wynegocjujesz stawki na początku to o satysfakcjonujący podwyżka możesz zapomnieć

Pomocna?
TakNie
Hard
 Opinia

To prawda, ze ma wrócić system 3 zmianowy po 8h, bo słyszałem takie informacje od pracowników?

Pomocna?
TakNie
opertorka12312
 Opinia

Mnie sie podoba pracuje od kwietnia jako operatorka jakosci na pack, zarobki3400 + premia brutto, a rekrututował mnie jakis wyoski pan, nawet całkiem ładniutki. polecam to miejsce.

Pomocna?
Tak3Nie
Pack prod
 Opinia
@opertorka12312 04.07.2019 08:53

To w jakości na packu są ładni panowie ?

Pomocna?
TakNie
Anonimm
 Opinia
@opertorka12312 04.07.2019 08:53

Dostaliście już wypłatę? Bo u mnie cisza

Pomocna?
TakNie
TT
 Opinia
@Pack prod 04.07.2019 13:43

Właśnie? ! Jakość to tak się wozi po zakładzie jakby wszystkie rozumy pozjadali.

Pomocna?
Tak1Nie
produkcja
 Opinia
@opertorka12312 04.07.2019 08:53

mnie tez jakis Pan rekrutował, też w miare ładniutki, tez fajnie zarobki obiecał i słowa dotrzymał. nie wiem czy w jakosci czy w produkcji wiem ze było dobrze. załatwił szybko badania i prace, nie sciemniał, nie kłamał było dobrze. a sama praca jak praca jest ok, darmowy dojazd na plus.

Pomocna?
TakNie1
Pracownik biura
 Opinia

Jestem pracownikiem biura LG Chem Poland Engineering Plastics . Średnia wieku bardzo niska. Duza rotacja pracowników, nie maja czym zatrzymać osób doświadczonych. Zazwyczaj kto przychodzi zostaje 1-3 lata i odchodzi do lepiej płatnej pracy. Chaos, zmieniający się zarząd co 4 lata. Obiecują duzo, podwyżki, awanse nowe możliwości i najlepsze szkolenia (niby w ofercie tak ich duzo i takie rozwojowe). Jak nie wyszarpiesz i nie wybłagasz to nie dostaniesz chociaż i mimo tego możesz nie dostać. Atmosfera wśród ludzi wątpliwa. Ze względu na duzo osób zaraz po studiach, taki tez jest poziom wśród ludzi, kłótnie, spiskowania, zero profesjonalizmu. A najlepsze było jak Prezes powiedział ze osoba która ma 34 lata jest za stara do pracy w LG :P. Szkoda czasu na takiego pracodawce... Duzo ciekawszych ofert w innych lokalizacjach, gdzie cenia ludzi i nie ma atmosfery (usunięte przez administratora) i poniżania przez Koreańczyków. Juz nie wspomnę o dysproporcji w zarobkach miedzy osobami z Europy a Koreańczykami (również lokalnymi zatrudnionymi na umowę o prace).. Aktualne wynagrodzenia dla wszystkich (inżynier, administracja etc zarabiają tak samo) Junior Spec --> od 2200 na rękę, ( trzeba rok pracować aby dostać awans na specjalistę) Specjalista --> 2500 na rękę ( trzeba rok - dwa pracować żeby dostać awans na starszego specjalistę) Sr Specialist --> 4000 zl na rękę (trzeba 3 -4 lata na tym stanowisku pracować zęby dostać awans na zastępce Managera, a tak to dostaje się co rok podwyżkę inflacyjna czyli 300 PLN brutto) Assistant Manager czyli niby zastępca --> od 4900 na rękę ( No i tutaj kończy się możliwość awansu ponieważ żeby awansować musi się zwolnic wakat na managera....)..

Pomocna?
Tak3Nie
Micky
 Opinia
@Pracownik biura 14.06.2019 11:04

co to jest LG Chem Poland Engineering Plastics ? Pomyliłeś firmy chyba :). U nas stawki są dużo wyższe. Zlikwidowali chyba nawet Junior specjalistów. Jakbyś wiedział ile wynosi inflacja w Polsce to byś wiedział ile powinieneś podwyżki dostać. Podwyżki były większe ale na pewno nie wszystkich zadowolą. Assistant Managera to nie jest zastępca. Kierowników wciąż szukają i promują bo zakład się szybko rozbudowuje. Idealna fabryka to pewnie nie jest ale praca jest ciekawa i na razie mi pasuje.

Pomocna?
TakNie
T.Nowacky
 Opinia

LG Chem często przedstawia swoją firmę w superlatywach. Informacje z jednego z miast w którym było organizowane spotkanie. Pani z ich firmy podaje następujące kwoty: 2800 podstawa + 300 zł premia frekwencyjna + 300 zł premia absencyjna + 50 zł premia bhp. Razem super wypłata 3450 zł. Powiem krótko gdyby takie oferowali stawki to by nie robili żadnych giełd pracy, spotkań itd i by nie jeździli po całym województwie. ---------- Po drugie czy premia absencyjna i frekwencyjna nie jest to samo - biorąc na logikę jest to samo ? Pracownik aby dostać premię musi być zdrów jak byk. Inaczej mówiąc wystarczy dzień chorobowego i prawdopodobnie nie dostajemy ani 300 za jedną premię i drugą. ---- Jeszcze zapomniałem dodać że jak jakiś kierownik zauważy że upadnie nam na podłogę (strzelam - wiertarka) to zostaniemy pozbawieni kolejnej premii tj. BHP - kierownik zapewne stwierdzi że nie przestrzegamy zasad BHP. A czasami kierownicy hal itd. są tak złośliwi że będą cały czas coś węszyć aby nie przyznać premii.

Pomocna?
TakNie4
??
 Opinia
@T.Nowacky 04.06.2019 21:28

I właśnie to jest ciekawe co się z tymi ludźmi dzieje. To prawda, co piszesz takie dobre zarobki.W tej chwili jest 3400 + 200 a na innych zakładach nawet 600 zł premii a ludzie i tak rezygnują. Sam nie wiem o co chodzi. Ile ich zadowoli. Ja przyjeżdżam z walbrzycha, bo u mnie w regionie 2250 to najwyższa stawka, więcej nigdzie nie dostaniesz.

Pomocna?
Tak3Nie
Xyzz
 Opinia
@?? 07.06.2019 22:52

3400 to podstawa w zależności od stanowiska premia jest od 200-600 zł jest to premia oraz 50zlBHP (miesiąc bez wypadku działu a nie uszkodzeń sprzętu typu upadek wiertarki)

Pomocna?
TakNie
Micky
 Opinia
@T.Nowacky 04.06.2019 21:28

ty chyba tu nie pracujesz bo bzdury piszesz. Taki system był tu w zeszłym roku. Teraz na produkcji jest zasadnicza 3400 i premia w zależności od zakładu od 200 do 600 zł.

Pomocna?
TakNie
Szymon
 Opinia

Cell2. Z przekonaniem mogę stwierdzić że polecam aktualnie pracę w tej fabryce. Pytajcie w komentarzach to odpowiem na większość :)

Pomocna?
Tak2Nie1
Katarzyna
 Opinia
@Szymon 25.06.2019 13:46

Piszesz, że polecasz pracę w LG Chem Wrocław Energy. Jakie są dokładnie powody Twojego takiego, a nie innego, zdania o pracy w tym miejscu? Chętnie przeczytam, jakie kwestie uważasz za pozytywne dla pracownika - czy chodzi tu o atmosferę pracy, zarobki, formę umowy, socjal czy jeszcze o coś innego.

Pomocna?
TakNie
Kandydat
 Opinia
@Katarzyna 25.06.2019 20:04

Tez się dowiem chętnie co takie fajne jest w LG? Opowiesz? Zastanawiam się czy aplikować, ale wiem że jest kilka różnych zakładów. Gdzie najlepiej trafić? Tego właśnie się obawiam, ze trafie źle... Pracować wszędzie trzeba, a znajoma mówiła ze dobrze zarabia u Was to chyba się skuszę.

Pomocna?
TakNie
JanekPack
 Opinia
@Szymon 25.06.2019 13:46

Czy ktoś wie, kiedy firma będzie dawała "starszych operatorów"? Niby miało być raz na kwartał, więc to już chyba czas. Pytam, bo miałem dostać i cisza. Plotki niosą, że niektórzy dostali tydzień temu.

Pomocna?
Tak1Nie
Micky
 Opinia
@JanekPack 01.07.2019 15:00

u nas Part lider mówił że kadry jeszcze listę kończą kogo awansują.

Pomocna?
TakNie
Pack1
 Opinia

Pracuję na Pack1 już jakiś czas i odkąd pojawił się tam manager Tomasz, to wszystko się zmieniło. Zawsze się przywita, słowo u niego droższe od pieniędzy. Nie ważne czy jesteś sprzątaczką czy dyrektorem koreański, dla każdego jest taki sam. Liderzy którzy dla niego pracują są spoko. Kultura i szacunek na 5. Zarobki z premiami na rękę około 2900 zł bez nadgodzin. Jak jesteś pracowity, masz checi do nauki i nie obijasz się, szybko możesz mieć awans. Dla mnie wszystko na plus.

Pomocna?
Tak6Nie13
...
 Opinia
@Pack1 15.06.2019 18:25

To prawda, duża zmiana nastąpiła. Wcześniejsi kierownicy to buractwo, a teraz jest OK.

Pomocna?
Tak8Nie8
Timka rimka
 Opinia
@... 21.06.2019 05:15

Tak, w szczegółowości to taki pan(usunięte przez administratora)Był kiedyś. Ten to miał wszystko w głębokim poważaniu. Naszczescie już go ni ma. Wcale mi go nie zal. Jest jeszcze jedna taka osoba, która jest głupia jak but, ale jakim códem ona pracuje już tu tyle lat!? Ma pomarańczowe włosy i ma na imię pani (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak4Nie9
Lajla
 Opinia
@Pack1 15.06.2019 18:25

Dokładnie. Jest OK Buziaczki dla Pan Tomasza. Nie dość że miły to jeszcze piekielnie przystojny!!!!! ????

Pomocna?
Tak5Nie9
praca-olx
 Opinia

O widzę że zarobki skoczyły z 3400brutto na 4000brutto? może ktoś potwierdzić? (usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
JankoKSYZAK
 Opinia
@praca-olx 25.06.2019 07:14

To nieprawda. Dalej jest 3400 zł + premie = 4000

Pomocna?
TakNie
Szymon
 Opinia
@praca-olx 25.06.2019 07:14

Nic nikomu o tym nie wiadomo :D

Pomocna?
TakNie
Kamila
 Opinia

Jaka jest zasada pakietu relokacyjnego? Dostaje się dodatkowa kwotę (poza zarobkami/pensja) na mieszkanie udostępniane od LG? Czy z takiego mieszkania można zrezygnować, kiedy chce czy równo muszę mieszkać przez okres umowy?

Pomocna?
TakNie
Wdzięczny12
 Opinia

Czy byłby ktoś tak miły i opowiedział mi nieco o specyfice/warunkach pracy w obszarze LQC?

Pomocna?
TakNie
Igor
 Opinia

A jak daje sobie radę Jarek j też nowy zarządzający?

Pomocna?
TakNie1
Zainteresowany 50na50
 Opinia

Czy na każdym dziale LG Chem na produkcji (ogniwa /baterie) chodzi się w specjalnych kombinezonach, buty, kask ? Czy w lato da się wytrzymać tak ubranym w hali ? Czy kontroler jakości też jest tak ubrany czy tylko na produkcji ? Pytam się bo nie wiem czy to jest warte zachodu takie stanowisko i czy nie ma warunków szkodliwych (to jest najważniejsze - nie pieniądze). Nie dziwi mnie to że właśnie ta firma często się rekrutuje. Czy faktycznie brak chętnych do takiej pracy na takie stanowiska ? Podobno na produkcji tych (ogniw/baterii) trzeba przejść szkolenie i uzyskać uprawnienia na prąd SEP do iluś tam kV !! Kto tego nie przejdzie nie ma szans pracy na produkcji.

Pomocna?
TakNie
T.Nowacky
 Opinia

Nie rozumiem jeszcze dlaczego o LG Chem jest tyle "goworków" ??? Przecież dotyczą one jednej i tej samej firmy. Więc poszukujący informacji zmuszeni są przeglądać regularnie kilka linków z tej firmy.

Pomocna?
Tak2Nie
Pack1
 Opinia
@T.Nowacky 04.06.2019 21:30

Bo jest kilka LG CHEM ... Zajmują się zupełnie czym innym. Tu jest o LG Chem ENERGY. Robią baterie do samochodów elektrycznych

Pomocna?
Tak2Nie
Tomasz
 Opinia

Czy mógłby ktoś mi pomóc I rozwiać moje wątpliwości. W LG chem wciąż szukają inżynierów jakości w różnych obszarach , inżynierów procesu itp. Moje pytanie brzmi : Czy faktycznie jest takie zapotrzebowanie ? Czy firma prowadzi po prostu badanie rynku lub nikt nie chce tam pracować ? A może mają zbyt wysokie wymagania odnośnie tych stanowisk?

Pomocna?
Tak1Nie
Xyzz
 Opinia
@Tomasz 10.06.2019 21:32

Firma jest rozwijająca i wciąż powstają nowe budynki i nowe działy. Potrzeba jest inżynierów procesu i jakości. Obowiązki inżyniera jakości są adekwatne do stanowiska wiadomo na początku jest tego dużo, a dużo jest także dlatego że jest mało osób

Pomocna?
Tak3Nie
Ksk
 Opinia

Jak wygląda praca na stanowisku inżyniera jakości w firmie ? Jest ktoś w stanie powiedzieć więcej na ten temat ?

Pomocna?
TakNie
Lola
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Hej. czy wszyscy pracują po 12h? czy są jakieś działy, które pracują w inny systemie? jeśli tak to jakie.

Pomocna?
Tak1Nie
Do Loli
 Opinia
@Lola 01.05.2019 17:11

Jest to bardzo fajny system pracy, ponieważ jest bardzo dużo wolnego. Pozwól sobie spróbować a zobaczysz ze nie będziecie chciała pracować w innym systemie.

Pomocna?
Tak8Nie3
Wiktoria
 Opinia
@Do Loli 05.05.2019 14:19

Wydaję mi się, że Twój sarkazm niczego tu nie wnosi. Bardzo serdecznie zachęcam Cię jednak do opisania nam - w sposób merytoryczny - warunków, jakie stwarza swoim pracownikom ten pracodawca. LG Chem Wrocław Energy jest jednym z największych na świecie producentów baterii litowo-jonowych do aut elektrycznych. Od 2016 roku działają w Biskupicach Podgórnych w gminie Kobierzyce pod Wrocławiem. Ich baterie napędzają samochody takich marek jak Daimler, Porsche, Audi. Myślisz, że w takiej firmie dają szansę na pracę osobom nie posiadającym większego doświadczenia zawodowego?

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zosia samosia
 Opinia
@Wiktoria 20.05.2019 15:50

Nie jest to sarkazm, to prawda ze 4 brygadowka jest spoko. Tez pracuje w tym systemie. Jeśli nie masz doświadczenia, ale jesteś szczera i chętna żeby się uczyć i uczciwie pracować to napewno dadzą Ci szanse. To jeszcze zależy na jakie stanowisko oczywiście.... podejście do pracownika jest bardzo eleganckie. Ja pracuje na Pack1 i szczerze mogę powiedzieć ze jest bardzo zadowolona z tej pracy. Zarobki bardzo dobre, jak jesteś spoko, dobrze pracujesz to dostaniesz premie. Często dostajemy bony dodatkowo. MultiSport za 20 zł, opieka medyczna za darmo. Kierownictwo bardzo przyjazne, ale żeby w kadrach coś załatwić to obłęd. Co jakiś czas wypada Day of w grafiku i wtedy przychodzisz za 100% więcej w normalny dzień. Jak chcesz to możesz zarobić bo na nadgodziny można chodzić jak dobrze pracujesz.

Pomocna?
Tak5Nie
Sławomir
 Opinia
@Zosia samosia 02.06.2019 10:10

Fajnie, że dobrze się wypowiadasz o firmie i jesteś zadowolona z zatrudnienia i wynagrodzenia. Mogłabyś napisać jakie umowy są podpisywane z pracownikami? Zatrudnienie jest bezpośrednio u pracodawcy, czy przez zewnętrzną agencję pośrednictwa? Długość i stabilność kontraktu to ważny aspekt zatrudnienia, który często decyduje o decyzji związanej z podjęciem pracy.

Pomocna?
Tak1Nie
Zosia samosia
 Opinia
@Sławomir 04.06.2019 14:32

Zatrudnienie bezpośrednio w LG Chem, pierwsza umowa na 2 lata, kolejna już na stałe. Zarobki super, a jest tez możliwość awansu na starszego operatora - stawka 1000 zł większa. Bardzo to wszystko wyglada obiecująco. Ja pracuje 3 miesiące i jestem bardzo zadowolona. Moja koleżanka pracuje 2 miesiące dłużej i już jest starszym operatorem. Nie zależy to od stażu tylko od chęci.

Pomocna?
Tak2Nie
Tropiciel
 Opinia
@Zosia samosia 04.06.2019 20:15

Gratki dla koleżanki :). Musi być bardzo techniczna. Są jakieś działy dla mniej technicznych?

Pomocna?
TakNie
Sławomir
 Opinia
@Tropiciel 04.06.2019 22:13

Jeżeli jesteś zainteresowany zatrudnieniem to zajdziesz duzo oferty na stronie https://pracodawcy.pracuj.pl/lg-chem-wroclaw-energy-spolka-z-ograniczona-odpowiedzialnoscia,434762 Z mniej technicznych stanowisk jest specjalista do spraw logistyki i samodzielny specjalista do spraw księgowości i podatków. Koniecznie napisz jeśli zdecydujesz się złożyć CV.

Pomocna?
Tak1Nie
Wdzieczny
 Opinia

Zamierzam aplikować na stanowisku inżyniera jakości w LG Chem. Czy jest ktoś w stanie opowiedzieć mi o warunkach/specyfice pracy na tym stanowisku. Interesuje mnie głównie obszar LQC i pack

Pomocna?
TakNie
true
 Opinia
@Wdzieczny 05.06.2019 22:56

Nie polecam, stawki niższe niż w innych firmach a paleta obowiązków znacznie szersza niż w innych firmach.

Pomocna?
Tak2Nie
staś
 Opinia
@true 06.06.2019 20:29

Byłeś w Purinie ,tam na multipakingu ludzie którzy ciężko pracują są dopiero słabo wynagradzani .Nie polecam tej firmy .

Pomocna?
Tak4Nie1
To szczera prawda
 Opinia
@true 06.06.2019 20:29

Nie zgadzam się z tym. Wymagania są oczywiście, ale da się przeżyć. Porównując do innych zakładów to warunki super. Polecam

Pomocna?
Tak4Nie
gość1
 Opinia

Aplikowałem prawie 2 tyg temu do LG i nie mam do tej pory odpowiedzi. Są ogłoszenia ze stale przyjmują a tu nic. Jak długo czeka sie na rozmowe? czy pozniej też tak długo czeka sie az zadzwonią że mnie zatrudnili czy w ogóle nie zadzownia?????

Pomocna?
Tak1Nie
Żaden
 Opinia

Czy ktoś może mi zwrócić moje świadectwa pracy...?Pani z kadr miała je skserować i oddać pracuję od 07.05.2019 roku nie mam aidika ...

Pomocna?
TakNie
Digi
 Opinia
@Żaden 03.06.2019 12:40

Najlepiej proszę się zgłosić do przełożonego, napewno pomoże

Pomocna?
TakNie
Adasasdas
 Opinia
@Żaden 03.06.2019 12:40

Bo ksera robi się samemu (nigdy nie dawać oryginałów) !!!! Po co im oryginały ? na spotkanie zabrać oryginał do wglądu i ksero.

Pomocna?
Tak2Nie
Czuja
 Opinia

Witam Dnia 4.06 jest „rozmowa kwalifikacyjna „ na LG chem oczywiście grupowa . I pani dzwoniąc do mnie nie wytłumaczyła dokładnie gdzie trzeba podjechać czy ktoś może powiedzieć w jakim miejscu są te rozmowy jakie wejście, gdzie ludzie będą czekać itd .

Pomocna?
TakNie
Koo Kwang-mo
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

To przez jakie biuro wy żeście się zatrudnili? Ja z rekrutacji poprzez (usunięte przez administratora) na umówie mam 3400 brutto i 600zl premii (dział elektrody) czyli razem 4000 brutto

Pomocna?
Tak5Nie
Kim Dzong Un
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Koo Kwang-mo 16.04.2019 16:40

wow, to masz tyle samo co wszyscy, gratuluje

Pomocna?
Tak1Nie
Paweł
 Opinia
@Koo Kwang-mo 16.04.2019 16:40

O to spoko kasa. Ja jestem umówiony na rozmowę we wtorek

Pomocna?
TakNie

Zostaw opinię o LG Chem Wrocław Energy Sp. z o.o. - Biskupice podgórne ( wrocławia)

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny