logo Kuehne+Nagel

Kuehne+Nagel

Wrocław

Opinie o Kuehne+Nagel

Legenda 2010-08-26 12:18:29
pracownicy wchodzacy w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bez mydła przetrwaja.Janek jest nietykalny chroni swoich pupilów,kto ma układy ten przetrwa.(usunięte przez administratora) człowiek traktyjacy ludzi przedmiotowo.
3
hahahahah 2012-07-30 22:10:22
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] brygdzisci miedzy soba scigaja sie kto wiecej zrobi (usunięte przez administratora) kierownik to jakis idiota kozak-frajer (usunięte przez administratora)
3
Były pracownik 2013-09-09 07:30:57
Jestem obecnie byłym pracownikiem z prawie rocznym stażem w tym (usunięte przez administratora) i chciałbym się podzielić spostrzeżeniami pisząc to jako przestroge dla tych którzy myślą o podjęciu pracy w kn. A więc po kolei. Pensja wynosi 1700 brutto plus premia uznaniowa 570 zł brutto której zobaczymy może połowę więc nie należy liczyć na złote góry. Należy się spodziewać ok 1.5 tys na rękę. Praca jest ciężka i pisze to świadomie mając doświadczenie w wielu podobnych firmach. Po ok 4 msc pracy przez agencje jeśli się sprawdzimy tzn (usunięte przez administratora) dostajemy umowę na próbę trwającą 3 msc. Dalej po tym okresie podpisuje druga umowę już na stałe i jest to 5 lat. Na pierwszy rzut oka wydaje się fantastycznie ale tak długi okres jest furtka dla pracodawcy bo wg prawa trzecia umowa bądź druga pomijając te na okres próbny musi być na czas nieokreślony. W umowie jest kolejny niekorzystny zapis otóż praca odbywa się na terenie Bielan wrocławskich co nie uszczegolnia miejsca wykonywania pracy niestety jest zgodne z prawem a w praktyce umożliwia dowolne dysponowania pracownikiem na dwóch projektach knu w Bielanach czyli przychodzi człowiek do pracy w miejsce a a tu przełożony mówi mu że ma dziś pracować w miejscu b. @ up jest tak dlatego że skubia z pracownika co się da np. podnoszą wysrubowane już do granic normy a jeśli się pracuje ponad możliwości popełnia się więcej błędów co skutkuje sukcesywnym pomniejszaniem premii na co tylko czekają. Co poniedziałek człowiek dowiadywal się o nowych genialnych pomysłach biura które miały generować kolejne oszczędności a wszystko kosztem pracownika. Pomysły tylko utrudnialy życie nam szaraczkom nigdy nie usłyszałem żeby zrobili coś dla pracownika. Kolejny minus to praca w soboty i chodzi mi tutaj o sposób informowania pracownika i ewidencji czasu pracy. Często dowiadywalem się o pracy w sobotę w poprzedzający ja poniedziałek a nawet później więc pracując dla knu zapomnijcie o zaplanowaniu weekendu na dłuższą metę. Praca w soboty jest "dobrowolna" i jest rozliczania jako w5 tzn ze za sobotę dostajemy dzień wolny w tygodniu a nie 8 tzw setek. Zmiana harmonogramu czasu pracy więc w5 odbywa się w zasadzie co poniedziałek i nie liczcie na to że tak jak powinniście będziecie znali swój harmonogram na 3 mce z góry. Nie ma tutaj płatnych nadgodzin. Zostają one wydane jako czas wolny i raczej w terminie dogodnym dla pracodawcy a nie pracownika. Kolejna rzeczą jest rywalizacja pomiędzy zmianami a raczej batalia między brygadzistami kto więcej zrobi rękoma pracowników. Podejrzewam że chodzi o premie dla najlepszego brygadzisty ale to tylko przypuszczenia. Teraz o zakończeniu współpracy. Pierwszym moim błędem było podpisanie umowy z tymi złodziejami a ostatnim to że chciałem być fair wobec pracodawcy. Będąc już na dwutygodniowym okresie wypowiedzenia jak glupek liczyłem że wyzyskiwacze zapłacą choć część premii uznaniowej i do ostatniego dnia pracowałem. Oczywiście zobaczyłem 0 zł i tutaj rada dla zwalniajacych się: nie wahajcie się iść na l4 na wypowiedzeniu bo premii i tak nie zobaczycie. Patrząc z perspektywy czasu polityka firmy to stojąc z batem zamieść człowiekiem podłogę i wycisnąć go jak sciere dając w zamian kasę a właściwie zasiłek który starczy na jedzenie i sandały. Motywatorem do pracy jest nie kasa a świadomość że jej nie będzie jeśli nie będziemy doginac jak muly. Jedno wielkie ciśnienie. Pracować trzeba wszędzie ale tutaj momentami poniżej godności. Podsumowujac plusów brak. Minusy: (usunięte przez administratora) pracownika na każdym kroku, słaba kasa, ciężka praca, wieczne Tuskowe obietnice, premia widmo. Moja rada dla szukających pracę: z dala od tego syfu. Pozdrowienia dla pracującej ekipy. Uciekajcie jak najszybciej bo szkoda zdrowia.
2
2013-10-09 13:06:50
Pracowalam dawno w kn atmosfera jest ok z ludzmi da sie dogadac. Tylko kierowncto jest do d...y byli zwyklymi pracownikami i wiedza jak jest ciezko to jeszcze potrafia cie dobic. nie szanuja NIKOGO maja za nic pracownika a jak sie odezwiesz to cie wywalaja nie masz prawa glosu w tej zdretwialej firmie. ja odeszlem sam bo szkoda mi mojego kregoslupa i nie moglem sie z tym pogodzic ze traktowali mnie jak (usunięte przez administratora) w dziewietnastym wieku. Ludzie mamy dwudziesty pierwszy wiek a tam panuje dziewietnasty robicie za marne grosze a ie dlugo to bedzieci usieli sobie lozka przywiesc do pracy spac(usunięte przez administratora)maja. wspolczuje wam ktorzy tam zostali i zycze powodzenia!!!
xxx 2014-01-09 00:45:53
Witam. Ja pracowałem prawie rok w KN. Generalnie nie polecam, chyba, że ktoś chce zdobyć doświadczenie w pracy na magazynie. Pierwsze 3-4 miesiące praca przez agencję, następnie okres próbny, potem umowa na 5 lat. Po przejściu z agencji bezpośrednio do firmy- kasa jest taka sama - czyli podstawa odrobinę powyżej najniższej krajowej.Premie są do około 600 zł- co z tego , skoro nigdy nie wiesz ile dostaniesz ,za co dostaniesz, na jakiej podstawie. z maksymalną premią i dodatkami za nocki można wyciągnąć z 1700-1750 zł na rękę- to jest MAX.
Tak jak pisałem - nigdy nie wiesz ile dostaniesz premii-możesz zapierdzielać a ujrzeć premię w kwocie 200 zł. Generalnie nie polecam. Traktują Cię tam jak bydło.Niektórzy brygadziści uważają się chyba za święte krowy. 0 swobody działania, 0 (praktycznych) szkoleń. Generalnie nie polecam. Nadgodziny niby nie są obowiązkowe- ale gdy się nie zgodzisz- premii możesz nie zobaczyć, gdy się nie zgodzisz 2,3 raz to szykuj się na rozwiązanie umowy :) o nadgodzinach często dowiadujesz się o 13.55. + są paczki co 3 miesiące- pracownik płaci za nie tylko podatek, więc nie jest źle, kolejny plus to szybka wypłata. czy są jeszcze jakieś inne hm... nie przypominam sobie.
djhz 2014-01-09 02:17:08
Witam. Pracowałem tam również prawie rok i mogę potwierdzić że to co napisali użytkownicy "Były pracownik" oraz "xxx" chyba prawie w 100% oddaje obraz tego co się tam dzieję.Do tej pory pukam się w czoło i zastanawiam co ja tam tyle czasu robiłem. Od siebie mogę dodać jeszcze tyle: "zastraszanie" pracowników oraz nieznajomość kodeksu pracy bądź umyślne "przekręcanie" go na swoją korzyść. Nie polecam... i pozdrawiam ludzi którzy tam jeszcze pracują (uciekajcie póki macie jeszcze siły ;) )
Chmielu 2014-04-16 08:23:10
Mi się osobiście bardzo podobało atmosfera w porządku, było z kim wyjść na papierosa, brygadziści pomagali i nie było jakiejś wielkiej "spiny" także polecam
szakal 2014-05-28 21:04:45
chmielu dlaczego ta opinia mnie nie dziwi he he .zapraszam do kn kto to przeżyje sam zdecyduje
1
rumcajs 2014-07-24 16:34:43
siemanko. prosze dajcie znac kto aktualnie z was pracuje w KN ? :) i co sie zmienilo od 2007 roku? to juz 7 lat. a ludzie jak narzekali tak dalej narzekaja. jak ktos chetny pogadac to zapraszam na moje gg 40785104. wasza opinia bardzo mi pomoze w podjeciu decyzji:)
bielany 2014-07-29 01:14:55
Praca bardzo ciężką przymusowe nadgodziny oczywiście nie odpłatne, spina straszna... atmosfera wśród zwykłych pracowników na plus tylko zawsze wielkie pretensje kierownictwa nigdy im się nie da dogodzić!! Jeżeli kogoś interesuje praca od 22-8, 14-02 za maksymalnie 1500zl na koncie to polecam
1
gość 2014-08-13 11:34:41
wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ale w kn jest jak w piekle ze wszystkimi opiniami sie zgadzam .Przewija się tyle ludzi ze nawet imion się nie da zapamiętać .Brygadziści ,asystęci robią co chcą tobie przerwy 10 min żałują a sami latają na fajkę co godzinę .Nie dziwił bym się że Koreańcy pomiatają ludźmi w LG ale Polak Polaka nie o taką Polskę nasi dziadkowie walczyli WSTYD ŻENADA mam nadzieję że tą całą kadrę zarządzającą za zło wyrządzone dla ludzi wróci z najwięjszą siłą .KUECHNE +NAGEL NIE POLECAM:(
2
aqua 2014-09-10 11:10:40
dobrze dobrane slowa ,zgadzam się z przedmówcą dodam jeszcze ze każdy z kadry zażądzającej jest bez przygotowania i wykształcenia logistycznego to po pierwsze zero przygotowania współpracy z ludzmi zwykłego instynktu człowieczeństwa to po drugie.Praca jak wszędzie a płace straszne a i NAGRODA UZNANIOWA he he kpina są założenia i targety nawet jak to zmiana osiągnie to i tak jescze odejmóją za błędy które są popełnione przez pośpiech .zapytajcie tam pracujących jak się tam dostaje avans .Nie mówię że trzeba mieć wykształcenie kierunkowe ale wogóle je mieć
Kandydat 2014-10-03 14:27:38
Proszę o opinię jak się pracuje w dziale morskim i lotniczym, jacy są ludzie i czy szef jest ok?
2
zawisza 2014-12-08 12:29:02
szukam pracy i zastanawiam się właśnie nad Kuehne Nagel. natomiast dziwi mnie i oburza podejście niektórych osób które szukają pracy i piszą na tym forum, pierwszą rzeczą jaką was interesuje jest to czy można wychodzić na pecika. idziecie pracować czy migać się od pracy? szok... szok... szok... pytanie do odpowiedzialnych ludzi, ile tam płacą netto?
6
marcin 2015-02-06 12:37:31
ja podbijam bardzo to pytanie, bo mnie też interesują akurat najbardziej zarobki no i na drugim miejscu atmosfera pracy jaka tam jest.. a to czy na fajka się wychodzi, jak to wygląd araczej na drugim miejscu bym stawiał.. jak nie na ostatnim! naprawde ludzie, do pracy idziecie tam czy na przerwy tylko?
2
kurczak90 2015-02-20 15:57:03
przerwa jest bardzo ważnym elementem pracy, to od niej w dużej mierze zależy motywacja i wydajność pracownika więc Marcin nie pisz w taki ofensywny sposób jak to zrobiłeś niestety. ja również idąc do pracy do Kuehne+Nagel chcę się najpierw dowiedzieć jak system przerw w tej firmie się przedstawia obecnie?
2
ferdynand 2015-03-06 19:15:13
a może dział morski i lotniczy potrzebuje teraz jakichś pracowników? jeśli tak to proszę o podanie konkretnych stanowisk jakie są aktualnie do obsadzenia i jakie precyzyjnie względem nich są wymagania wobec nowego pracownika. oczekuję od was konkretnych i bardzo rzetelnych informacji - mogę na was liczyć szanowni internauci?
aktualny robol 2015-04-16 07:38:00
Przerwy "teoretycznie" sa dwie. Pierwsza po 4h pracy 20 min oraz 10 min po kolejnych 2h. Niestety w praktyce wyglada to czesto tak, ze pierwsza skracaja do 15 a drugiej nie ma wcale. Jesli chodzi o relację z pracownikami to jest ok ale czesto na zasadzie łączenia sie ze soba w bolu... praca jest naprawdę ciężka. Kazdy z nas przerzuca srednio 1-1.5 tony dziennie. Doslownie! Zdarza sie wiecej. Praca jest pod wielka presja co sprawia ze zmeczenie fizyczne w polaczeniu z psychicznym odbiera checi do zycia. Cisną pracownikow z kazdej strony. Nadgodziny to norma. Zamiast 40 h w tygodniu eobisz czesto 60. Kasa słaba a zarzadzajacy wciaz szukają gdzie uciac premie. Zero jakiegokolwiek szacunku a wrecz przeciwnie- pogarda i wyzyskiwanie. Osoby kierujace nie maja zadnego przygotowanis to zarzadzania zasobami ludzkimi. Nie można sie sprzeciwiac bo za kazde zdanie wbrew woli przelozonych grozi pisemnym upomnieniem i brakiem premii. Jestes chory i idziesz na l4 to choćbyś zapierdzielal ile wlezie caly miesiac to wystarczy jeden dzien zwolnienia i premii brak. Jesli sa tygodnie kiedy każdy pracuje ponad ludzkie sily to i tak zawsze cos z kasy zabiora NIIGDY nie dorzuca ani grosza. Zero rozwoju i satysfakcji z pracy. Tyrka ciężka az nie do opisania za bardzo male wynagrodzenie w stosunku do wlozonego wysilku i czasu.
1
aktualny pracownik 2015-06-11 15:07:00
Ciekawi mnie kiedy Kuhne nagel w Gądkach zacznie być magazynem tranzytowym, to jest iście żenująca firma, każde 5 zł jakie będą mogli Ci zabrać to zabiorą. Wystawiają ludzi na minę, karzą upychać auta po sufit potem zabierają Ci premie za uszkodzenia. Zarobki rzędu 1600 zł na konto, oni o nadgodzinach informują w ten sam dzień ale ty masz ifnormować wcześniej że nie możesz zostać, istna paranoja. Na dodatek banda wiejskich pajacyków przydupasów kierowniczki zawsze zgarnia pulę na cały magazyn. Coś takiego jak BHP tu nie istnieje. Już zostało złożone doniesienie do Urzędu Skarbowego i PIP. Na kasę do biedronki potrzebują za te same pieniądze, tam się chociaż nie połamiesz
1
luki 2015-06-19 20:25:40
Chłopie 1 tone macie do wyrobienia i narzekasz że ciężko ? W Kauflandzie mają 25 ton do wyrobienia a jak nie wyrobisz to zwalniają !!!
Aktualny pracownik 2015-06-25 13:26:09
Zenia pliszcz Jakie bhp? w tej firmie coś takiego jak bhp jest tylko na papierze, inspekcja pracy by tutaj przez miesiąc nie wyszła!! twierdzisz że jest dużo osób chętnych?to gdzie oni niby są skoro nikt nawet na rozmowę nie przychodzi a jak już przyjdą to po dwóch dniach ich nie ma!! tutaj nie ma norm bo w żaden sposób nie szło by tego wyrobić!!
piter 2015-06-26 17:32:55
Hahaha z tego co wiem najcięższy magazyn w tym regionie to właśnie Kaufland mam tam kilku znajomych co pracują i każdy to potwierdza - jak byłem na rozmowie w Nagel i rozmawiałem z szefem to właśnie mówił że wielu było takich w Nagel co przeszło z Nagel do Kauflanda a potem przybiegali z płaczem do niego że chcą wrócić do Nagel bo normy jakie ma Kaufland są 20 razy większe niż w tym Nagel.
psotka 2015-07-23 15:40:48
Jutro mam iść na rozmowe do K+N na wózek widłowy do bosha albo pepsi na trzy zm.jak wygląda praca warto czy nie doradźcie
aktualnypracownik 2015-07-26 18:18:43
Po pierwsze kuhne nagel w gądkach nie ma kierownika tylko kierowniczkę która z cholera wie jakiego drzewa się urwała a po drugie kuhne z kauflandem nie ma nic wspólnego, to nie jest praca na 3 zmiany tylko na same nocki i popołudniu, jak trafisz na rano to tylko wtedy kiedy masz urlop.
I szanowny Kuuhne+Nagel!! gdzie są moje nadgodziny bando złodziei!!!
robolnr43 2015-08-14 18:19:15
narzeka ten kto najmniej się narobi..... wiem o kogo chodzi...
mamut 2015-09-06 20:05:47
odliczają czas pracy co do sekundy na fajke chodzą tylko brygadzisci i asystęci reszta zapierdziela bez wytchnienia i jak za pyszczysz to ocena w dól .Praca 3 zmianowa jak duzo roboty to po 12 godz pracuja kazda zmiana oprócz nocki ta 10. do odbioru 1:1 nawet jak kn wysyła na odbiór .mozna by książkę napisać .Firma nie posiada na magazynie zadnej kobiety na stanowisku i jak to nazwać ze względu na płeć -dyskryminacja ? wypłata za tak ciężką robotę marna przypominam ze to towar części samochodowe i elektronarzedzia więc tonaże wielkie
Były pracownik 2015-10-31 22:03:59
Po pierwsze Behapowiec do du...., nadgodziny są nieobowiązkowe, obiecują że będą płacone nadgodziny no i setki,a tak naprawdę ich nie ma , warunki w chłodni to należy się szkodliwe bądz ciepły posiłek ,Panie Od BHP weź sie za robotę jeżeli znasz się na przepisach to je spełniaj :)bo nie dla wszystkich zupa starcza :)
3
były pracownik. 2016-02-06 11:23:31
praca ciężka, fizyczna, mnóstwo dźwigania, tylko na 1zm jest troszke mniej pracy bo na nockach dzwiga sie napoje, na 2zm układa sie chrupki! kasa jak na taka prace bardzo mizerna.zdecydowanie nie polecam
były pracowanik 2016-02-10 20:03:19
zmiany są 3 wiec co 2 tygodnie masz zmiane 1 wiec troszke luzu. kasa?zalezy co dla kogo jest dobrym zarobkiem ja nawet za 5tys nie chcialbym dłuzej pracować poniewaz kregosłup ma się jeden. nie wiem czy tam ktos zarobi wiecej niz te 2100 na reke:)jezeli sie myle to przepraszam
~NL 2016-02-29 13:37:45
Słuchajcie pracowałem w tej firmie w holandii przez pół roku moje tygodniówki to było 250 euro rzucałem pustymi skrzynkami z pustymi butelkami po piwie tempo cały czas praca tam jest od niedzieli do niedzieli masakra firma
xxxxx 2016-06-13 07:07:40
gądki odział magazyn pepsi syf kiła i mogiła.Ciężka praca za marne grosze, nawet na produkcji więcej płacą, logistyka w tej firmie nie istnieje !!!!
jojo 2016-07-01 14:07:19
2500zł na rękę jako picker? buhahaha :) tyle to nawet brygadzista nie ma na rękę. Zarobki są kiepskie i na podwyżki nie ma co liczyć.
Rock 2016-09-01 22:18:35
Robią rekrutację w Pruszkowie. Obiecują nagrodę do pensji 500 zł. Faktycznie dają taka kase?
Rock 2016-09-01 22:18:54
Robią rekrutację w Pruszkowie. Obiecują nagrodę do pensji 500 zł. Faktycznie dają taka kase?
wea 2016-09-04 19:46:07
Niezależnie od tego jaka umowa jest zawierana @johnny, bo przecież relacje sa adekwatne do powierzanych obowiązków, więc i atmosfera jest całkiem niezła.
Kosti 2016-11-01 21:43:17
Na dzień dzisiejszy nie wygląda to tak źle, jak można przeczytać w poprzednich opisach. Pensja wzrosła, premię są, można dodatkowo dorobić w nadgodzinach. Do tego karta sport, paczka socjalna. Jak się starasz...tak masz...! Pracuję tu kilka mc i o dziwo jestem zadowolony z pracy!!!
Zostaw swoją opinię o Kuehne+Nagel - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kuehne+Nagel