logo Faurecia

Faurecia

Grójec

Opinie o Faurecia

pracownik FAURECII 2015-06-30 18:35:45
Jak nie znasz struktury firmy to zamknij jadaczkę ( nawet tą wirtualną). Za nazwiska możesz mieć spore problemy a poza tym to działem bhp rządzi kto inny.
ciekawy 2015-07-17 22:19:58
czy na transferach pracuja sami faceci?
Jacek 2015-08-18 07:47:33
Witam. Chcialem zapytać czy są przyjęcia do firmy Faurecia? Szukam pracy i sie zastanawiam czy nie złożyć papierów tam. Opinie różne są o tej firmie, ale gdzieś złożyć cv muszę.
5
wolny 2015-09-27 09:16:48
Kiedyś - dawno temu - wynagrodzenia i pochodne nazywało się kosztami pracowniczymi, potem kosztami siły roboczej a obecnie jest to koszt uzyskania przychodu. Jak widzisz odczłowieczanie pracowników postępuje.
2
gosc 2015-11-18 19:17:48
...to już jest koniec, nie ma już nic.... juz niedługo
gość 2015-11-19 16:32:53
zatrudnia, ale kogo??? faurecia grójec nie zatrudnia a firmy pośredniczące szukają dla zakładu ludzi do pracy. Są przypadki,że ludzie zwolnieni za alkohol po tygodniu są ponownie zakładzie,bo tam nikt normalny już nie chce podejmować pracy.Ot cała prawda...i wiele innych tematów "dziwnych" też jest.
1
gość 2015-11-21 17:31:38
To nie o wymagania chodzi,a o atmosferę panującą w zakładzie.Do dobrych, stałych pracowników nie ma szacunku, a przyjmowani przez zewnętrzną firmę ludzie, to młodzież bez doświadczenia lub osoby starsze. Ludzie do wykonywania zwykłych, prostych zadań a nie konkretnej obsługi maszyn.
1
xxx 2015-11-24 10:04:05
dział kontrolingu-hehehe-śmieszne....ludzie przepakowują jakiś towar albo są pomocnikami na produkcji.
bubu 2015-11-26 22:57:32
biorą stażystów bo takiemu płaci się 2500 brutto a nowych w biurze zatrudniać nie wolno.
1
gość 2015-12-08 22:18:38
No tak, jak połowa pracujących w biurze ma etaty
pracowników produkcyjnych, to nie dziwne,że
nie dają zatrudnienia do biura!
gość 2016-01-27 16:07:02
Tu już nie ma chętnych pracowników- przychodzą z firmy zewnętrznej i w połowie zmiany idą do domu. A dla stałych wieloletnich doświadczonych pracowników szacunku brak.
1
@lolek 2016-01-31 12:17:15
Sam piszesz -na staż, a umowę albo dostaniesz albo i nie. A potrzebują chętnych, ponieważ doświadczeni pracownicy z długoletnim stażem opuszczają ten zakład, bo nie wytrzymują presji związanej z produkcją ( szybko i dużo).
ja 2016-02-01 22:54:45
czytaj ze zrozumieniem--ludzie z doświadczeniem odchodzą z tego zakładu.
gość 2016-02-04 13:26:01
Na mistrza produkcji do grójca? I co- przyjęli?
Żarty hehe
pracownik Faurecii 2016-02-15 21:06:34
Różnią się miejscem wykonywania pracy i tematyką. Jakość odpowiada za nadzór nad wymaganiami klienta a produkcja za zaspokojenie oczekiwań ilościowych i asortymentowych klienta pod nadzorem jakości.
aktywna 2016-02-22 22:13:54
Ten zakład jest jak tonący Titanic, ludzie odchodzą i po dwóch dniach wracają. Średnia wieku 18-20 lat..
gość 2016-03-02 19:37:41
A w tej Faurecii Grójec to ktoś jeszcze jest chętny do zatrudnienia, jak w ogłoszeniach pośrednicy nie podają już pełnej nazwy zakładu a jedynie hasła typu: Grójec: monter części/kontroler, kontroler jakości;).Porażka.
1
pracownik 2016-03-10 06:35:30
A czy na pewno to dotyczy Farecii? Jest jeszcze AMVIAN. Też autmotive.
gość 2016-03-11 15:36:33
Oczywiście- ul. Spółdzielcza 4. I chętnych brakuje na stałą obsadę, ludzie przychodzą, zobaczą i odchodzą. Są i tacy, którzy zwolnieni jednego dnia, wracają ponownie, bo nie ma komu pracować.
gość 2016-03-12 13:36:07
Ostatnio pojawiła się nowa oferta pracy w Faurecia Grójec: Staż w dziale jakości.
Podstawowe wymagania: wykształcenie średnie, V rok studiów technicznych, a prawda jest taka że kontrolerami wewnątrz zakładu zostają ludzie bez w/w wymagań, bez znajomości języków obcych...
Gdzie tu sens i logika???
faurecianin 2016-03-12 19:57:41
Mylisz pojęcia. W dziale jakości nie pracują kontrolerzy a specjaliści ds. kontaktu z klientem. Stanowią pierwszą linię obrony przy ew. reklamacji. Tam język jest bardzo potrzebny. Na produkcji pracują kontrolerzy jakości, którzy nie muszą znać języka ale muszą doskonale znać produkt i sam proces. Oni realizują zalecenia działu jakości. Jest sens i logika? Jest. Jeżeli tego nie dostrzegasz to poszukaj pracy gdzie indziej.
gość 2016-03-21 13:54:14
I to jest wasze podejście do pracowników z doświadczeniem
i długoletnim stażem.Dzięki temu odchodzą technolodzy,
specjaliści do spraw jakości, automatycy...ludzie
z pojęciem i wiedzą, bo nawet tacy nie wytrzymują
tego nacisku, presji czasu i stresu oraz wyzysku,jaki
zapanował w zakładzie Faurecia Grójec po objęciu
stanowiska dyrektora przez obecnego tam panującego.
6
zainteresowany"?" 2016-04-06 08:29:12
Zna ktoś realne warunki finansowe podczas odbywania stażu?
Jak oceniacie pracę w dziale utrzymania ruchu?
alga 2016-04-23 07:15:59
Kwota brutto 2500 zł przez trzy miesiące. Potem podwyżka do 3000. Niestety nie ma premii. Z reguły jak ktoś kończy ten roczny staż to już zostaje jako pełnoprawny pracownik.
gość 2016-04-25 09:18:02
Pracownik produkcyjny w Faurecia Grójec zaczyna od stawki 2500 brutto?!?
2
bubu 2016-04-28 21:31:20
Hahahahahaha 2500 to stażysta w biurze. Pracownik na produkcji zaczyna od 1900 brutto
gosc 2016-05-01 10:20:27
Ale przecież 3/4 pracowników biurowych mają w umowach etaty produkcyjne!
gość 2016-05-09 23:52:57
Czytaj i myśl człowieku! Większa część osób w tym zakładzie,które siedzą za biurkiem, w umowach mają funkcje np. operator produkcji. Dzięki temu na produkcji zamiast pracować 2-3 osoby na danym stanowisku, pracuje jedna,bo wymagają tego oszczędności (za dużo operatorów na produkcji).
stara 2016-06-01 14:24:27
to jest chyba sprawdzane w czasie audytów ile jest ludzi administracyjnych i produkcyjnych a zakład ma od lat najwyższą ocenę, dziwne rzeczy piszecie, jest jakiś budżet, ktoś raportuje do właściciela chyba za duże ryzyko
gość 2016-06-08 23:50:44
Audyt zapowiedziany miesiąc wcześniej, to zawsze wyjdzie prawidłowo- połowa ludzi z biura w tym czasie jest na urlopie,żeby nie rzucać się w oczy. Budżet zawsze jakiś tam jest kosztem zwykłych robotników.
2
operator 2016-06-13 19:55:15
Ale wiesz czy się domyślasz. Bo ja takich praktyk nie zauważyłem.
gosc 2016-06-19 15:32:58
Po ostatnich wydarzeniach w tym zakładzie nie wiem czy tak będzie....
2
Aida 2016-07-09 06:56:05
To prawda.
nieszczery uśmiech 2016-07-15 15:57:14
Co to est dobra atmosfera? postępowanie zgodnie z zasadami bhp, przepisami prawa pracy, kodeksem etycznym, polityką, zasadami firmy i wartościami, uczciwe podejście do audytów i audytorów, pracowników, współpraca ze związkami zawodowymi, jeśli już są, bo pracodawca nie widział potrzeb pracowników?

Sami sobie odpowiedzcie, czy jest "dobra atmosfera"...

1
gosc 2016-07-15 16:17:51
Wyzysk i presja na ilości, bez względu na dobro pracowników....
4
gość 2016-07-16 16:25:24
Najlepiej mieć skończone studia z turystyki i rekreacji, bo i tacy zajmują tam stanowisko logistyka.
1
gość 2016-07-17 14:57:46
Bo tak jest w tym zakładzie....od ludzi z zewnątrz, z wykształceniem, pojęciem wymagania są olbrzymie. A wewnętrzne awanse tego nie potrzebują. Gdzie dziś w Polsce osoba z wykształceniem średnim (i bez matury) dostanie stanowisko brygadzisty z pensją 4-5-6 tyś/msc?
gość 2016-07-18 09:16:40
Jakoś to będzie...
pracownik 2016-07-21 06:18:03
Funkcja "brygadzisty" w Faurecii nie istnieje. Pisz o tym o czym masz pojęcie.
3
gościu 2016-07-21 16:31:55
To czemu w papierach i plikach tytułują się brygadzista/mistrz zmianowy?
ding dong 2016-07-21 23:18:02
bo jest bajzel
1
gosc 2016-07-22 08:53:02
I nie zmienia to faktu, że Ci ludzie mają wysokie zarobki... to też nie powinno tak być.
Daniel 2016-08-31 08:21:57
ile może zarabiać inżynier jakości w faurecia ?
Daniel 2016-09-05 18:19:26
gdzieś ktoś mówił że 4000 netto , to możliwe ?
Markus Aurelius 2016-09-08 12:44:35
Zatrudnianie na staż to sprytny zabieg dużych zakładów, pewnie po to, aby dać na początku minimalne wynagrodzenie (no bo przecież stażysta nie ma doświadczenia, a tu je zdobędzie, więc niech się cieszy) za pracę na full obrotach, po czym po zakończeniu stażu dostaje się propozycję już normalnej pracy za te same stawki lub trochę wyższe. Ale wiadomo, że jakby chcieli od razu zatrudniać specjalistę do tych zadań, nie stażystę, to musieliby mu dać za to samo dużo więcej, bo specjaliści się cenią, a za wiedzę i doświadczenie się płaci. Tak więc sprytna metoda szukania tanich pracowników, którzy na stażu wykonują pracę specjalistów, po stażu stają się specjalistami, ale zarabiają wciąż tylko nieco więcej niż stażyści.
stary pracownik 2016-09-13 13:53:48
Szkoda słów. Co rok to gorzej . Piknikami i spotkaniami próbują zamydlić oczy a mistrza z dwudziestoletnim doświadczeniem chce się wywalić /bo dyskutuje z kierownikiem/
gość 2016-09-13 21:31:30
A drugiego mistrza, mimo że nie daje sobie rady, nadal się przenosi...
starszy_stażem 2016-09-14 12:12:54
Co Ci mistrzowie mają za doświadczenie? Chyba w nic nie robieniu... więcej obowiązków i pracy należy do lidera.
2
gość 2016-10-21 18:12:28
Atmosfera?.....nawet forum pracownicze w internecie zostało zablokowane.
3
operator 2016-11-05 07:25:04
Forum istniało by nadal gdyby nie padały wyzwiska i wzajemne obrażanie. To była nowsza wersja mazania markerami po ścianach ubikacji. Normalnie myślący człowiek to zrozumie. Ty jak widać tak prostej sprawy nie pojmujesz. To nie była "atmosfera" a zwykłe bydło.
Zostaw swoją opinię o Faurecia - Grójec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Faurecia