Mobica Limited Poland

Warszawa

Opinie o Mobica Limited Poland

Mobicanin 2017-02-10 11:33
Nie odpowiem Ci na pytanie o procentowy udział nowych projektów, natomiast ogólnie jak w Mobice? Doskonale. Projekty są naprawdę przeróżne, więc zawsze znajdziesz coś dla siebie. Podwyżki są co roku - tego nie ma chyba w żadnej innej dużej firmie IT - polecam.
Studencik 2017-02-19 14:20
Widziałem zapotrzebowanie na praktyki studenckie. Czy to aktualne? W takiej firmie to jest czysta przyjemność.
Joanna 2017-03-01 08:35
Obecnie firma poszukuje osób między innymi na stanowisko Konsultant BI. Ktoś z Was już aplikował?
michau 2017-03-10 11:26
Projekty są przeróżne, ale większość z nich nie zachwyca. W końcu to firma kontraktorska, bierze zlecenia jak leci i potem próbuje przekonać pracowników aby w to weszli.
" zawsze znajdziesz coś dla siebie" - poważnie? w większości przypadków to nie ty wybierasz projekt, a jest to odgórna decyzja (w skrajnym przypadku inny stos, ale z braku specjalistów w danej dziedzinie musisz to robic). Przynajmniej ja tak mam. Fakt możesz coś próbować odrzucić, ale nie zawsze masz taką możliwość.
"Podwyżki są co roku" - standardowe podwyżki "inflacyjne" rzędu 3-5 procent. To akurat niemalże standard.
Joanna 2017-03-13 09:01
@michau długo już pracujesz w firmie? Chętnie usłyszymy więcej na temat tego jakie są plusy pracy w Mobica.
ja 2017-03-13 09:40
" "Podwyżki są co roku" - standardowe podwyżki "inflacyjne" rzędu 3-5 procent. To akurat niemalże standard. " - doprawdy? Które największe firmy IT na rynku bydgoskim mają jakiekolwiek podwyżki regularnie rok w rok? Wymień proszę, powinno być łatwo, skoro to "niemalże standard".
jav 2017-03-19 12:34
Jedynie co jest tu ciekawa to praca , bo jeśli chodzi o zarobki. To niestety osoby tutaj pracujące mogą pomarzyć o zarobkach jakie mają ludzie na stanowiskach fizycznych. No ale cóż tak to już jest przynajmniej w całej Bydgoszczy, dzisiaj ceni się pracę fizyczną a nie umysłową :-(
Joanna 2017-03-20 09:12
@jav rozumiem, że obecne zarobki nie do końca Cię satysfakcjonują. A co możesz powiedzieć na temat pracy w firmie? Co sprawia, że jest dla Ciebie ciekawa?
michau 2017-03-20 10:17
@Joanna
co do plusow:
- stabilnosc, w projektach zadko kiedy sie stresujesz, praca jest malo konfliktowa. Oczywiscie sa wyjatki, ale work-life balance jest raczej zachowany.
- przyjemna atmosfera. ogranizowanie wyjsc firmowych, wigilia, dzien dziecka itp... Jest tez integracja raz do roku, ale zeby uszczesliwic wszystkich szukana jest lokalizacja w Polsce do ktorej wszystkie biura musza sie zjechac. Tak wiec jesli komus nie przeszkadza 5 godz w autokarze zeby sie napic za firmowe to jest spoko.
- delegacje / wyjazdy do klienta. Glownie EU, ale moze trafic sie np USA. Fajna opcja ale glownie dla singli / studentow / milosnikow wycieczek. Jesli masz zone / dzieci / psa itp... przestaje to byc zaleta. Swego czasu byl wymog w umowie aby zgodzic sie na min 3mce wyjazdowosci. Nie wiem czy jest tak nadal.
Maj 2017-03-22 10:41
michau: jestem tu już 4 lata i przyznam się szczerze, że w delegacji jeszcze nie byłem :) Owszem pytają, ale nie musze takowych akceptować. W umowie niczego takiego nie ma i nie było :) chyba, że masz swoją wersję :) z tego co obserwuję - podróże tu to bardziej benefit niż wymóg.
pozdr!
Iza 2017-03-23 15:39
Mobica Limited Poland to bardzo fajna firma i super mi się pracuje.
Michał 2017-03-25 23:17
Jakie mają wymagania na programiste embedded i jakie zarobki oferują?
2
Joanna 2017-03-27 09:52
@michau dziękuję za Twoją opinię. Te informacje mogą być bardzo przydatne dla osób szukających informacji o firmie.
@Iza a mogłabyś powiedzieć coś więcej na temat swoich doświadczeń z pracy w Mobica Limited Poland?
Najlepiej sam sprawdz 2017-03-28 12:08
@Michał nie dowiesz sie jakie sa wymagania bo nie moga o tym mowic, na rekrutacji musisz umiec wszystko o co zapytają, a pytaja przekrojowo (najczesciej 2 rozmowy techniczne) czesto szczegolowo i daleko poza wymaganiami w ogloszaniach - sami nie wiedza w jakim projekcie bedziesz. Wiedze musisz miec duza abys zostawiony sam sobie doprowadzil projekt do konca, mobica to tylko posrednik. Musisz zarobic dla nich (na biura, wyjazdy integracyjne, owoce w kuchni i na siebie). O zarobkach pisac nie mozna, wiec powiem tylko ze maja duza konkurencje na rynku nawet z malymi kilkuosobowymi firmami ktore nie wydaja sie na wyjazdy integracyjne i gadzety reklamowe tylko daja wyzsza wyplate. Rekrutacje maja nieprofesjonalna, ale przeczytaj juz w necie co to znaczy, reszta standard jak w korpo
4
marzec 2017-03-30 14:37
Zarobki poniżej mediany gdy na pierwszej rozmowie telefonicznej powiesz za duzo to przestania sie odzywac xD a sama rekrutacja to kopanie sie z pośrednikiem bo tym ze jest mobica. Gdy dobrze wypadniesz na pytaniach to dowiesz sie ze zle wypadłeś, taka zabawa na zbicie twojej wartosci, nawet zle wypadniesz w pytaniach ktorych niegdy nie dostałes xD i to jest piekne.
1
Natalia 2017-04-09 10:24
Może ktoś wie więcej na temat pracy dla specjalisty ds. obsługi klienta niemieckojęzycznego w Gdyni? Gdzie i w jakiem miejscu ma być ta praca? Jak prowadzą rekrutację? Jak przebiega egzamin z języka i w jakim stopniu należy znać język? Dzięki za podpowiedź
zdziwiony 2017-04-10 09:47
"Może ktoś wie więcej na temat pracy dla specjalisty ds. obsługi klienta niemieckojęzycznego w Gdyni? Gdzie i w jakiem miejscu ma być ta praca? Jak prowadzą rekrutację? Jak przebiega egzamin z języka i w jakim stopniu należy znać język? Dzięki za podpowiedź"

I serio takie pytania lepiej zadać tu, niż wprost do działu rekrutacji? Serio?
Joanna 2017-04-10 11:13
@Najlepiej sam sprawdz A co możesz powiedzieć na temat tego co dała Ci praca w firmie? Jakie szkolenia mogą liczyć pracownicy?
Mario 2017-04-12 15:35
Chyba nie ten pracodawca, A - nie Gdynia, B - nie ten profil działalności :-)
Joanna 2017-04-13 08:36
@Mario a co Ty możesz powiedzieć o pracy w firmie? Długo już pracujesz w Mobica?
janek 2017-04-23 19:55
Witajcie chciałbym spytać czy w mobice zatrudniają ludzi świeżo po studiach?
Chciałbym wysłać CV na stanowisko programisty embedded, ale nie chciałbym później jechać na rozmowę dość daleko i praktycznie z miejsca być odrzuconym.
marcin 2017-04-24 11:27
przyjmuja, tj jesli sa etaty / klienci. A jesli nie to moze przyjma "na przyszlosc"
wyslij CV i czekaj na kontakt.
Pierwsza rozmowa i tak jest przez tel. Byc moze i 2ga (hr/techniczna) uda sie zrobic przez Skype'a.
1
Monia 2017-04-25 17:08
Mobica Limited Poland fajna firma i warto tu pracować, polecam.
Andrzej 2017-05-09 18:49
A co Ty wpis kogos z Nokii. http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,34440

PracownikALU 2017-05-09 14:03
Jestem pracownikiem ALU, a w zasadzie już NOKIA od paru lat. Racja że w ALU pod względem rozwoju (szkoleń) i podwyżek nie działo się zbyt wiele (chyba tylko jedna premia ok 1200zł). Od kąd przejmować zaczęła nas NOKIA dostałem już jedną podwyżkę ok 250 zł netto i dwie premie roczne ok 5500 netto. Zarobki na poziomie 4 tys netto. Dodadtkowo Nokia inwestuje w modernizację placówki (kuchnie, chilloutroomy). Luźne godziny pracy, nie ważne czy przyjdziesz na godzine 7 czy na 10, muszą sie zgadzać godziny przepracowane (8 dziennie - wiadomo). Nie ma problemów by brać czasem prace zdalną - nie trzeba się tłumaczyć i mieć udprawiedliwienia. Nie pracowałem ani w Atosie ani Mobice, ale jest sporo osób które z tamtąd wracają i nie maja zbyt dobrych opinii porównując tych pracodawców. Nie będę tu przytaczał cytatów - sam tego nie sprawdzałem. Pozdrawiam
Milanka 2017-05-10 11:31
Mobica jest wiodącą na świecie, wielokrotnie nagradzaną firmą. Świadczącą usługi w zakresie oprogramowania dla wielu wiodących firm na świecie.
Kandydat 2017-05-15 18:36
Na jakim poziomie trzeba znać angielski aplikując na staż? jak wygląda rozmowa?
Milanka 2017-05-16 10:55
Mobica Limited Poland to świetna firma, przynajmniej ja jestem bardzo zadowolony. Znajomi zazdroszczą mi tej pracy no i ten prestiż , który pracownicy mają dzięki firmie. Ostatnio mieli sporą ofertę na płatne praktyki letnie co też dowodzi jaka to firma.
ja 2017-05-16 20:23
teoretycznie dobry angielski jest wymagany. W praktyce jest z tym roznie. Jak masz slaby to zawsze mozesz sie dostac, po prostu nie bedziesz wystawiany na bezposrednia interakcje z klientem (tj jesli jest taka mozliwosc w projekcie)
No i kariery bez tego wielkiej tez nie zrobisz
jesli potrafisz sklecic jakies proste zdania, zwlaszcza technicznie mozesz startowac

rozmowa - standard. hr + techniczna. poziom trudnosci sredni. zalezy na kogo trafisz takie dostaniesz pytania.
podbudowany 2017-05-16 20:33
dobre! zwlaszcza fragment o prestizu ;)
a ja myslalem ze pracuje w zwyklym outsourcingu...
Kandydat 2017-05-17 17:17
Czyli z angielskim na B1 można się w ogóle dostać? Pocieszająca informacja :)
Ciekawski 2017-05-23 20:17
Jak to jest później z tym zapraszaniem na rozmowę do siedziby? Zapraszani są wszyscy, którzy się zgłosili czy ta pierwsza rozmowa telefoniczna służy do odsiewu jakiejś części potencjalnych kandydatów?
Morgan 2017-05-23 21:24
Myślę, że Mobica Limited dobrze radzi sobie z pozyskiwaniem prac jak i pracowników a to świadczy o ich prężności w pracy.
2
CzekamCzekam 2017-05-31 12:31
Ile w przybliżeniu czeka się na odpowiedź po spotkaniu w rekrutacji na staż wakacyjny?
Marek 2017-05-31 13:29
Rozmowa telefoniczna to pierwszy etap rozmowy rekrutacyjnej, zaproszenie do biura to drugi etap. Proces dośc przyjazny w porównaniu z innymi wieloetapowymi asessment centrami w innych firmach.
Ciekawski 2017-06-01 09:11
Czyli do 2 etapu przechodzi każdy kandydat?
Mila 2017-06-01 09:49
Generalnie napiszcie proszę jaką firmą jest Mobica Limited. Czy warto startować? Jaka jest atmosfera w firmie? Czy jest jeszcze dodatek socjalny do pensji?
M 2017-06-02 13:02
@Ciekawski
Nie. Ale żeby tam nie trafić musi naprawdę słabo Ci pójść. Na telefonie są raczej podstawy.

@Mila
dodatek socjalny? poważnie? ;) to nie firma państwowa żeby takie rzeczy.
Praca jak to w outsourcingu. Projekty są lepsze i gorsze, zależy jak trafisz. Masz 50% szans że będziesz zadowolona z projektu, ale każdy sie kiedyś kończy.
Atmosfera jest OK, nie narzekam. Jest dużo wydarzeń socjalnych (kręgle, dni dziecka i takie tam).
Mila 2017-06-18 21:44
Fajnie, że Mobica Limited ma tyle różnych robót.
Ar 2017-06-21 18:53
Czy mobica zatrudnia kogoś do web developmentu czy tylko c, c++, asm?
Mobicanin 2017-06-22 11:37
"tylko c, c++, asm"?? Skąd masz takie informacje :) Jest dużo Javy, w tym Android, jest iOS i oczywiście jest także frontend.
Mila 2017-06-22 12:18
Szukam pracy na wakacje i właśnie znalazłam w sklepie w Gdańsku. Czy ktoś pracował już tak? Można otrzymać kilka wskazówek jak to załatwić? Jak tam można zarobić?
Ar 2017-07-07 15:42
Widze po ich ofetach na stronie mobica.com
Ar 2017-07-07 15:44
Widzę ich ofety na stronie mobica.com i nie wygląda to zbyt ciekawie. Jak na polskie warunki zatrudniają kogoś do trudnych rzeczy jak programowanie niskopoziomowe za stawki które spokojnie pracownik fizyczny za granicą dostanie z pocałowaniem ręki :) To taka moja drobna sugestia.
Milenia 2017-07-10 11:56
Świetna firma tylko czy trudno jest się dostać tu do pracy?
zdziwiony 2017-07-11 13:24
A nie wpadłeś na to, że za granicą (zakładam, że domyślnie "na zachodzie") po prostu zarabia się więcej?
zdziwiony 2017-07-11 13:26
A skąd wiesz, że świetna, skoro nie wiesz, czy trudno się dostać (czyli zakładam, że w niej nie pracujesz)?
Ar 2017-07-12 15:10
Mi nie chodzi o to, że na zachodzie zarabia się więcej bo się zarabia i to jest oczywiste i się na pewno nie zmieni. Tylko taka firma jak mobica powinna te zarobki ruszyć do przodu i zrobić jasne widełki jak np na grupach na facebooku czy stronkach typu justjoin.it . Póki co chyba są skazani na pisanie do gazet w stylu: mobica szuka 100 programistów (oferuje świetnie warunki), lecz tych świetnych warunków to nikt nie widział pewnie zreszta nawet podczas rozmowy rekrutacyjnej. Taką ciekawostkę dam, że nawet małe agencje (5-15 osób) na niektórych stronach nie wstydza się, że zatrudnią programistę za powiedzmy 2-4k na b2b. Mnie jako studenta informatyki i technika informatyka w ogóle nie zachęca taka firma do spojrzenia na ogłoszenie (chociaż miałbym do niej 30minut jazdy autobusem) bo niestety w tych czasach firma która na umówie umieszcza zakaz podawania zarobków jest w totalnej niszy wśród ofert z jasnymi widełkami i ofertami pracy :) Pozdrawiam.
zdziwiony 2017-07-14 17:19
"lecz tych świetnych warunków to nikt nie widział" - ja pracuję na świetnych warunkach. Jestem pewien (bo sprawdziłem szukając pracy), że takich nie uzyskałbym od żadnej innej firmy w Bydgoszczy (i wielu poza Bydgoszczą).
Kordian 2017-07-15 17:31
To dobrze, że jest w Bydgoszczy firma która dobrze płaci i Ty masz tam pracę. Dla mnie Mobica to firma z perspektywami, tu można się rozwijać, nie zawsze tylko kasa się liczy. Ambicja każe mi pracować tam gdzie mogę się rozwijać. Pracę tu można polecać!!!!!
1
Joanna 2017-08-11 07:11
@Kordian co daje Ci możliwość rozwoju w firmie? Z czego wynosisz największe korzyści zawodowe? Czy pracodawca organizuje jakieś szkolenia, bierzesz udział w ciekawych projektach? Jeżeli możesz, to opowiedz na ten temat coś więcej.
Zostaw swoją opinię o Mobica Limited Poland - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mobica Limited Poland