brak logo

Omega Europejskie Centrum Rozwoju Sp z o.o.

Katowice

Opinie o Omega Europejskie Centrum Rozwoju Sp z o.o.

nerka 2012-08-27 16:03:29
Witam serdecznie,

Ja byłam na rozmowie do oddziału w Katowicach gdzie były PAnie w sekretariacie i nie wiedziały o naborze do tego działu. Nie zdziwię się jak kogoś wywalą lada dzień.
1
ala 2012-08-27 16:20:11
Ale to co są tam już osoby, które pracują i zatrudnią kolejne czy tamte chcą zwolnić? Widziałam ich ofertę w czerwcu wysłałam aplikacje i nic a spełniałam wszystkie warunki
Zuzaaaa 2012-09-14 14:09:24
Ja pracowałam u nich na ulotkach i hm... stawka ok klimat w pracy ok tylko musiałam czekać 30 dni od podpisania świstka papieru na kase;/ ale jako praca na wakacje fajne doświadczenie :) powiedzmy ze czegoś mnie nauczyli
kama 2012-10-24 10:26:46
[usunięte przez moderatora] roznosiłam u nich ulotki do tej pory nie otrzymałam wynagrodzenia mimo telefonów i wizyty w punkcie, niepoważna firma nie polecam !!!!!!!!!!!!!!!!!!
anonim234567 2013-11-18 18:04:15
od ilu lat można roznosić ulotki?
Klaudia xd 2014-03-06 19:07:59
Ja pracuję w Omedze, ale w Mysłowicach. Jak dla mnie to wszystko tam jest fajnie ;) zwłaszcza teraz gdy nie ma żadnego kontrolera ;] a ulotki są od 16 roku życia.
anonim52326w2 2014-07-28 18:17:39
Proponuję NIE zatrudniać się w tej firmie. Firma ta, to jedno wielkie ( usunięte przez administratora ) Stawka to 8zł/h brutto, ALE jeżeli nie spodoba im się coś, to odejmują godziny pracy. W moim przypadku, odciągnęli mi 2h za to, że poszłam do toalety. Nie umieją policzyć 5 i 10minut pracy, więc jeżeli ktoś kończy np. o godzinie 17:05, to czas pracy liczony ma do godziny 17:00. Ponadto w momencie, kiedy byłam zatrudniana, musiałam wypełnić test BHP, do którego prawidłowe odpowiedzi dostałam na osobnej kartce. Śmieszne jest również to, że w określonych dniach muszę podpisać rachunek, a od jego podpisania pieniądze trafiają na konto w ciągu 30 dni. Jeszcze raz powtarzam, ta firma, to jedno wielkie ( usunięte przez administratora )a pracownicy wyżej ustawieni, z BEZCZELNOŚCIĄ traktują pracowników.
2
Berlin 2014-09-19 15:40:44
Pacowałam w Mysłowicach,ale nie wspominam tej pracy zbyt dobrze. Pieniądze dostałam, ale kontroler chamski, minusuje przy byle okazji. Nie wiem jak jest na innych oddziałach.
1
dominika 2015-01-16 01:47:47
ale dobrze zarabiam to znaczy ile? ja w sumie chce wiedzieć konkretnie, bo właśnie się zastanawiam czy może zamiast studiów pójść do szkoły policealnej, ale w simie zależy mi żeby mieć dobra prace i rozsądne pieniadze ale nie bardzo chce pójść na studia... Czy Omega dobrze kształci ? i faktycznie jest to europejskie centrum rozwoju?
anonim 2015-02-24 16:38:14
Pracuje na odziale w Krakowie, roznoszę ulotki. Mam 10zł/h brutto na godzine. Ogólnie jest luz, panie zajmujące sie ulotkami są bardzo w porządku. Ale ostatnio napotkałem sie z negatywnymi opiniami na temat wypłacalności i troche się boje ze nie dostane pieniedzy. Co zrobic gdyby do 30 dni nie były mi przelane pieniądze ? Mam umowę-zlecenie w domu.
kamil 2015-03-29 06:08:58
witam pracowalem tam 2 miesiace styczen i luty dzis mamy marzec a ja dalej nie mam wypłaty
Plastek 2015-03-29 12:35:48
Z tego co wiem pieniądze wpływają około 30 dnia nowego miesiąca. Pracowałem całe ferie(luty) mam nadzieje ze w tym tygodniu pieniądze będą.
oszukany 2015-05-06 09:43:10
Firma jest niewypłacalna. Od trzech miesięcy nie wypłaca pracownikom administracji i nauczycielom z Mysłowic i Bytomia. Nauczyciele złożyli już wniosek do sądu z powództwa cywilnego. Jeżeli wszyscy zrezygnują to dopiero będzie afera. Nie będzie nauczycieli na egzaminach kwalifikacyjnych i semestralnych. Dotacje co miesiąc Omega dostaje i to nie małe. Pytanie dokąd te dotacje wędrują? Oszukać pracowników to dla kierownictwa Omegi żaden problem. Dlatego ostrzegam każdego kto ma lub będzie miał kontakt z Omega, że jest niewiarygodna i niewypłacalna co się odbije na słuchaczach!
1
wf 2015-06-10 15:26:51
Nie polecam zatrudniać się w tej firmie. Zarząd patrzy tylko jak nabijać sobie kasę, pracownicy wcale się nie liczą. Nie ty to kto inny - robią rekrutację na miejsce osób które niczego się nie spodziewają. Interes nie idzie - to twoja wina. Robisz wszystko, ale robisz za mało. Opóźnianie wypłat dla osób rozdających ulotki to norma. Pozdrowienia dla zgorzkniałej pani z czarnymi włosami i pana z brzuszkiem który myśli że jest macho :D ni-gdy-wię-cej
Sindi 2015-07-07 20:40:20
Omega to najgorsza firma do roznoszenia ulotek! w Bytomiu odejmują godziny za napicie się wody, za to, gdy damy komuś ulotkę i ktoś chce nas dopytać coś o tej szkole, za to że nie powiemy proszę, itd.. a pieniądze po miesiącu!
ana89 2015-12-15 10:55:02
Po dość ciężkim okresie szkoła podniosła się :) Moja znajoma pracuje tam na ulotkach i nie ma zastrzeżeń. Wszystko jest tak jak było ustalone.
iza 2016-02-12 15:50:45
Firma nie wypłaca wynagrodzenia. Minęło wiele miesięcy i pieniędzy jak nie było tak nie ma. Brak słów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
NAUCZYCIEL 2016-04-18 23:19:19
Pracowałem jako nauczyciel matematyki i przedmiotów zawodowych.
Niestety to, co zobaczyłem to zwyczajny wyzysk!!! Stawka: 26 zł brutto/godzina. Rachunek za zlecenie musisz wystawić z datą wskazującą na ostatni dzień miesiąca. Na kasę czekasz przynajmniej do końca następnego miesiąca. Warunki pracy: rób więcej, szybciej i nie zadawaj pytań.
Szkoły we Wrocławiu nie polecam. Ekipa dno. Uczniowie? Odpady atomowe!!!
Jestem tu, bo muszę :(
1
NAUCZYCIEL 2016-04-18 23:19:49
Pracowałem jako nauczyciel matematyki i przedmiotów zawodowych.
Niestety to, co zobaczyłem to zwyczajny wyzysk!!! Stawka: 26 zł brutto/godzina. Rachunek za zlecenie musisz wystawić z datą wskazującą na ostatni dzień miesiąca. Na kasę czekasz przynajmniej do końca następnego miesiąca. Warunki pracy: rób więcej, szybciej i nie zadawaj pytań.
Szkoły we Wrocławiu nie polecam. Ekipa dno. Uczniowie? Odpady atomowe!!!
Jestem tu, bo muszę :(
1
Kate 2016-06-30 14:17:12
Pracowałam w Omedze w Poznaniu. Jedyną osobą ,która cechuje się kulturą i szacunkiem dla innych jest dyrektor ds.dydaktycznych. Poza tym:brak reakcji na pytania o wypłatę, pieniądze wypłacane z opóźnieniem, od dwóch miesięcy nie wypłacane w ogóle, aroganckie maile upominające nauczycieli, jak dzieci.Jeżeli jednak zdecydujecie się na współpracę, dokładnie przeczytajcie parodię umowy, którą Wam podsuną i liczcie się z tym, że pracujecie za damo. Omega doskonale wie, że prawo pracy nie obejmuje umów zlecenia i stale ćwiczy numer z oszukiwaniem zleceniobiorców. Może kilka spraw z powództwa cywilnego, które za moment się rozpoczynają wreszcie ich otrzeźwi i ustrzeże naiwnych przed wchodzeniem w jakiekolwiek relacje z Omegą- Mistrzem Naciągania.
1
Kate 2016-07-28 10:46:43
Jeżeli piszą ,że wypłata zostanie przelana do 20 następnego miesiąca, mówisz "Trudno, poczekam". Kiedy sytuacja się powtarza, zaczynasz się irytować. Gdy po raz kolejny pieniądze nie przychodzą na czas, albo dostajesz informację, że teraz połowa, a za miesiąc druga, piszesz maila, na który nikt Ci nie raczy odpowiedzieć i wtedy dopiero trzeźwiejesz. A dlaczego rozsądni ludzie dają się naciągać? Bo to jest niewiarygodne, że podpisujesz umowę, uczciwie pracujesz i firma nie zamierza Ci zapłacić. Po prostu różne wyjaśnienia przychodzą do głowy, ale nie takie. Omega to naciągacze i oszuści, nazwijmy rzecz po imieniu.
1
VIRGINIA72 2016-08-31 12:41:55
nie polecam oszuści naciagacze patrza godziny tylko ciąc ludzie nie zatrudniajcie sie w OMEGA!!!!!!!!!!
Nn 2016-09-29 13:46:21
Ja nie mam zapłacone za pracę odkwietnia 2016. W zeszłym roku też były problemy, ale w końcu wypłacili. Ja nie zdecydowałam się na dalszą współpracę wnad hodzącym roku . Nikt nic nie wie, z nikim nie można porozmawiać, traktują nauczycieli niepoważne. Szkoda tego stresu i zmarnowanego czasu. Uczniowie z roku na rok coraz gorsi, problemowi , niegrzeczni i zawsze nieprzygotowani. Rzadko kiedy trafi się perełka w grupie. Poziom z reguły żenujący, co często jest tylko i wyłącznie winą ucznia.
r 2016-09-29 17:55:13
no wlasnie dobrze było jak ktoś pisze jaks opinie i zajmuje stanowisko w danej sprawie tez żeby to w jakiś tam sposób poprzeć przykładami albo napisac cos bardziej konkretnego na dany temat prawda ?
Zostaw swoją opinię o Omega Europejskie Centrum Rozwoju Sp z o.o. - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Omega Europejskie Centrum Rozwoju Sp z o.o.