brak logo

www.osmo.pl Krystyna Zawidniak

Bytom

Opinie o www.osmo.pl Krystyna Zawidniak

zgadnijcie kto 2010-10-25 12:31:58
Sprzedawanie chińskiego śmiecia przez telefon. (usunięte przez administratora) Polecam ;)
Kupujący 2011-07-28 18:01:27
Uwaga! Ostrzegam wszystkich zainteresowanych zakupem u tego sprzedawcy. Parametry sprzętu,,który sprzedaje są niezgodne z rzeczywistoscią. naciaga na dużą kasę, a później unika odpowiedzialności z tytułu gwarancji, zasłaniając się prawnikami. Nie reaguje na złożone reklamacje. Nie polecam ,stanowczo odradzam
Janina 2012-04-08 17:18:07
mam juz ponad 78lat polecam ceny o połowę tańsze niż konkurencja a do tego atesty higieniczne PZH www.osmo.pl krystyna zawidniak
gancarzjozef1@wp.pl 2012-04-10 15:39:52
dzisiaj 10-04-2012, wysłałem reklamację na wylewkę do zakupionej osmozy RO7 wylewka uszkodzona kapie z niej woda ciekawie mnie jak szybko zostanie usunięta awaria po otrzymaniu NAPISZĘ JAK TO WYGLĄDAŁO O TEGO SPRZEDAWCĘ
Marcin 2013-04-12 10:58:03
To co jest tam sprzedawane nie spełnia parametrów jakie są podawane przez obsługę . Dodatkowo nie są w stanie przyznać się do błędów w przesyłaniu informacji na temat sprzedawanych przez nich artykułów . Sprzedają chińszczyznę i mówią że to najwyższej jakości sprzęt . Akwaryści nie kupujcie tam filtrów - szkoda ryb !!!
1
JSALIS 2013-06-13 08:03:13
Reklamacje uznali bez najmniejszych problemów
jare 2013-06-13 08:07:06
Pracuje tam od 9 lat ostatnio dostałem jako nagrodę za wnyki w pracy TV Plasma 43"" wcześniej pracowałem w Gastronomi i nigdzie nie dostałem nic oprócz obiadu więc nie mam na co narzekać
111 2013-08-12 21:12:39
Umawiają się z dzieckiem przez telefon na spotkanie i każą zapłacić za przyjazd choć żaden dorosły na to się nie zgodził .Jak można brać pod uwagę słowa dziecka !!!!!
3
najcul 2013-11-08 18:25:33
sory nie odbierac osobiscie :)
najcul 2013-11-08 18:29:33
lizus :(
BoYleR 2013-11-22 15:06:43
Stanowczo odradzam szkoda słow praca beznadziejna
1
HahaHaa 2013-11-26 15:17:18
Jeżeli chcesz zarabiać 700-800 zł a twój szef wszystko wiedzący ma być twoim nauczycielem to tylko życzyć powodzenia bo ja raczej za tak smieszne pieniądze nie opłace mieszkania kpina czasy komuny sie komus tu przypomnialy
1
Juzek z OZ 2014-01-07 15:10:22
(usunięte przez administratora) "Wszystko wiedzący szef" stara się pomóc, wytłumaczyć ale do zakutego łba raczej nic nie dociera, stąd takie zarobki.
snd 2014-01-20 07:12:40
I jak z ta praca, jakies nowe opoinie sa? bo widze,z e sa ogloszenia u prace u nich jako serwisant, chcialem sie czegos wiecej dowiedziec
właściciel firmy 2014-01-23 13:36:02
Czytam te opinie i są dla mnie bardzo pouczające - wyznaję pewna zasadę nie chcę ludzi którzy mają ochotę zarobić 800 do 1200 zł czemu to proste oni nie przynoszą korzyści i zysku dla firmy serwisanci zarobki za rok 2013 średnio 3800 zł netto telemarketer 2300 zł netto - ale ci którzy tak zarabiają wiedzą za co - nie ma zbędnych dyskusji - oni - mogę to stwierdzić są profesjonalistami co najmniej kilku serwisantów co miesiąc zarabia ponad 4500zł netto a telemarketing tez może ponad 3000 netto zarobić jak i wyżej w komentarzach nagrody dla pracowników za kilkaset zł i więcej to standard w OSMO więc żal i szkoda tych którzy nie byli wstanie spełnić rygorów i obowiązków pracy i szkoleń - jednak takie czasy albo profesjonalizm albo 800 zł Pozdrawiam wszystkich byłych i obecnych – prawda jest taka że zarobić można wszędzie jest jeden podstawowy problem , jak ze wszystkim musi się ‘’CHCIEĆ’’
BOG 2014-01-23 13:44:56
a ja ostatnio dostałem nowe świeżo z salonu autko firmowe Hyundaiu i10
Bystr 2014-01-23 13:53:09
Pracowałam tam w biurze przy tel w 2011- 2013 roku - przez ponad 2 lata - gdyby nie zmiana miejsca zamieszkania nadal bym tam pracowała podobały mi się nagrody i nie za 50 zł jak teraz w firmie a za kilkaset a roczne ponad tys aż chciało się angażować w rozmowy z kentami - co prawda koleżki źle paczyły jak miałam dobre efekty w pracy bo im nagrody gorsze zostawały ale co robić zazdrościły i juz
Ciekawa 2014-02-03 09:22:58
No tylko pogratulować :) 78-latka i pisze na kompie hehehe Ciekawe kto w to uwierzy :) Kobieto ogarnij się :) :)
zibi260 2014-02-12 12:33:46
witam, sprawa jest w prokuraturze przeciwko firmie osmo(usunięte przez administratora)
1
srosmo 2014-03-13 17:08:46
Kiedys pracowalem w tej firmie, ostatnio znajomy pracuje ij ak narazie nic dobrego nie mozna powiedziec. WYSCIG SZCZURO0W LICZY SIE TYLKO SPRZEDAZ I WCISKANIE KLIENTOM NA CHAMA !
m.... 2014-03-25 22:16:55
Jeśli chodzi o OSMO BYTOM powiem tylko jedno, MASAKRA !
na reszte opinii szkoda mi klawiatury
Zawiedziona 2014-05-21 12:10:28
Kupiłam w OSMO z Bytomia filtry do wody musiałam zapłacić również za dojazd z Bytomia do Łodzi , po czym okazało się że w filtrach są groźne bakterie coli, złożyłam reklamację ale również za zabranie filtrów musiałam zapłacić.Po rozpatrzeniu reklamacji znów dowiedziałam się że za ponowny dojazd i montaż muszę zapłacić w związku z czym nie przyjęłam przesyłki i zarządałam zwrotu pieniędzy za filtry a oni przesyłki nie przyjęli i oddali do utylizacji!!!Ta firma to jakaś masakra zero poszanowania dla klienta!!!Po prostu dno jakich mało !!!
kowalska 2014-07-26 19:29:28
Firma beznadziejna urządzenia bez atestów wciskają ludziom na siłę chłam szkoda sobie nimi głowe zawracać
Ola 2014-09-18 19:56:43
pracuję tam od ponad roku fakt 2 miesiące masakra , nauka szkolenia , teraz ok od ponad 6 miesięcy wyplata zawsze nie mniejsza niż 2500 netto , ale szkolić nadal się muszę
Ania 2015-01-07 13:38:57
W www.osmo.pl pracuję już od prawie roku więc myślę że po tym czasie mogę dodać opinię która będzie miarodajna. Początki były trudne, szkolenie nie należy do najłatwiejszych zwłaszcza jak nie miało się wcześniej do czynienia z obsługą klienta (taką prawdziwą a nie tylko odbieranie tel. i czytanie regułki). Tak jak ktoś wyżej napisał trzeba przeżyć pierwsze 2 miesiące, wiedza i umiejętności do przyswojenia są spore. Wbrew temu co byłe przedstawiane na tym portalu firma dba zarówno o pracowników jak i o atmosferę w firmie. W czasie mojej pracy w osmo było zorganizowanych kilka integracji (paintball z ogniskiem, kilka imprez w restauracjach czasami połączonych ze szkoleniem). Ponadto organizowane są liczne konkursy motywacyjne z nagrodami które pracownicy wybierają sobie sami. Odnośnie wszystko wiedzącego szefa - to prawda, jest wymagający czasami nawet bardzo jednak zawsze można się dogadać. W firmie sporo reguł jak i wymagań względem siebie ustalają sami pracownicy na comiesięcznych zebraniach. Zawsze można liczyć na pomoc przełożonych, zazwyczaj tyczy się to również współpracowników. Co do zarobków, jest różnie, na początku (szkolenie) około 1500 netto (kilka godzin dziennie w firmie + materiał szkoleniowy do domu), teraz 2500 - 3000 zł + różnego rodzaju premie. Co prawda nikt specjalnie w firmie się tym nie chwali ale zarobki niektórych dziewczyn to około 4000 - 5000 (system premiowy) no ale one pracują 7-8 lat już w tej firmie. Ogólnie jestem zadowolona, można się rozwijać.
Mija 2015-01-16 09:31:23
Witam serdecznie ! Firma osmoto jedna wielka porazka ! Szef jest gnojem ... Za wszystko kary. Nudzi mu sie w domu ,woli od rana siedziec w firmie i sledzic pracownikow krok po kroku . Nowe auta ? Pare aut i co z tego jak szefuniu sobie wymysli aby serwisanci z miesiaca na miesiac sie scigali a mianowicie kto wiecej zeska dla firmy dostaje najlrpsze auto i tak w kolku. Ogolnie te,at rzeka. Niech sie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szef za prawdziwa robote cheyci !
Lajdos 2015-02-05 23:26:32
ANIU: "Co do zarobków, jest różnie, na początku (szkolenie) około 1500 netto (kilka godzin dziennie w firmie + materiał szkoleniowy do domu)"

1500zl chyba w marzeniach - nigdy nie dostaniecie tyle do ręki !!!

Możliwe, że Pani Ania jest podstawiona przez kogoś bo 3/4 jej wypowiedzi to wierutne kłamstwa. Przytoczyłem tylko jeden cytat bo na resztę szkoda mi klawiatury i palców.
Szczerze odradzam tą bieganine i sprzedaż za wszelką cenę wszystkiego !
1
goryl 2015-09-04 12:11:39
Przecież ta firma ma tylko jeden cel: wciskać kit! Dzwonią po ludziach (chociaż ustawa zabrania) i albo coś chcą sprzedać albo przejąc filtry konkurencji żeby robić po taniości wymiany, a wkłady chińszczyzna. Uważajcie ludzie na takich oszołomów. Pracownicy - Jak się nie wstydzicie pracować w tej "firmie"? Gdzie macie sumienia? Czy tylko prowizja się liczy? Jak możecie patrzeć ludziom w oczy?
1
zibi 2015-11-09 15:10:16
przeciwko firmie osmo prowadzone jest postępowanie za kradzież serwisów, obsługa wprowadza w błąd klientów że inne firmy nie istnieją, a teraz została zmieniona nazwa na REGIUSAQUA ENGLAND, kolejny przekręt ,ostrzegam przed tą firmą.Ktoś jak szuka tam pracy musi wiedzieć że bierze udział w przestępstwie.
2
arogant 2015-11-23 19:26:38
Zibi - skontaktuj się z firmą z Bielska Białej (kuna). Oni też przygotowują kolejny wniosek do sądu przeciwko tej firmie o ukaranie za kradzież serwisów. w kupie siła - firma osmo (wcześniej wodeks, wodeks 1, wodeks 2, wodeks 3 i nazw ile mieli to tylko oni wiedzą) nie będzie już czuć się bezkarna.
3
akurat 2015-12-07 10:13:11
Ceny serwisów są niskie, bo osmo sprzedaje tandetę z chin. Cena wkładów chińskich waha się na poziomie kilku złotych za wkład. Michal - miło, że tak bronisz pryncypała, ale to co piszesz to same bzdury. O waszej firmie źle się mówi od dawna. Zrobić tani serwis, a jak się coś zepsuje to odsyłacie klienta do jego macierzystej firmy. I Ty piszesz o hipokryzji?! :-)
"Poza firmą osmo zostały kilkuosobowe firmy "widma" z lat 90?" Firmy, które zajmują się wodą w naszym kraju wyprzedzają was o prędkość światła i ciągle się rozwijają. Myśl samodzielnie! Nie wierz we wszystko co Ci każą.
1
Leo 2015-12-08 13:30:13
Masz racje. Tanie chinole. Obklejane w firmie przez serwisantów. Takie realia niestety...
2
marek 2015-12-21 15:05:36
pracowałem tam, sprawa jest w sądzie,odradzam
michal 2015-12-22 15:29:59
na początek umowa zlecenie / działalność gospodarcza
Max 2016-01-21 19:14:25
Poprawkę? Nie ma żadnych poprawek. Umowa zlecenie przez cały czas. Dymany jesteś przez szefa (p a.jac.a) od początku nawiązania współpracy. Jedziesz na zlecenia - klienta nie ma, zrezygnował, powiedział, że nie bo nie - jesteś w plecy kasę (około 15zł). Nie dojedziesz do klienta, bo już wyszedł, bo korki na drogach, bo mogłeś zachorować - masz stówkę (100zł w plecy). No oczywiście za każde zlecenie. Niektóre telemarketerki umawiają takie zlecenia, że dymać musisz od jednego do drugiego po kilkadziesiąt kilometrów. Może zdążysz. Wiem i piszę prawdę. Firma dno. Właściciel zarabia nawet jak Ty nie "załatwisz" klienta. Dodam, że załatwiasz to tanimi chinolami. No i wspomnę, że teraz dumnie się to nazywa reqiusaqua. Niby z angielska nazwa, ale nic nie mająca wspólnego z tym krajem. Zwyczajne i najtańsze chinole wciskane ludziom za grubą kasę. Chcecie tam pracować i dymać klientów? Pan szef zaprasza na rozmowę... Dno. Dno i dwa metry mułu...
1
olo232 2016-01-30 01:00:29
Witam. Odradzam tą firme. Wciskają kit i urządzenia w cenach nawet 2,3-krotnie wyższych niż rynkowa. Oczywiście to chinole . Po roku użytkowania dowiedziałam się, że mam chiński produkt, a nie zachodniej produkcji jak zachwalał i przekonywał sprzedawca. W tej cenie miałabym produkt oryginalny zachodni.
Sól do zmiękczaczy nawet 3 x droższa niż rynkowa cena renomowanych producentów w sklepach internetowych .
1
lol 2016-03-21 08:29:15
Firma no cóż zgadzam się z poprzednikami wyzysk i tyle, zaczynając od tego że umowa zlecenie i tak naprawdę nie wlicza się to w lata pracy po drugie nawet jak więcej się zarobi to i tak to wszystko jest dawane pod stołem bo na umowie sieciówka bez szans na zmianę na umowę o pracę, system kar jest wręcz fenomenalny zawsze jest się w plecy, a jeśli się zarobki przeliczy na ilość godzin to powiem szczerze, szału nie ma bo nawet jak się uda zarobić 3tyś to okazuje się że średnio jest się 11-14 godzin za kierownicą, do tego dodatkowe obowiązki, które są po za godzinami pracy oczywiście bezpłatne dla ciebie ale jeśli ich nie zrobisz to kara finansowa będzie, np musisz układać w magazynku towar, który jest przysyłany z autem firmowym w weekend jeździć po mechanikach ,a jak podpadniesz u szefa to karze ci auto zostawiać pod pracą po każdym dniu (kończysz w nysie o godz 20 w firmie jesteś po 22 zostaw auto i wracaj jakoś do domu, a rano sobie je odbierz i jedz w drogę), a wisienka na torcie to że za paliwo płacisz z własnej kieszeni, dostajesz co dzień na paliwo ok 60 zł ale przy wypłacie jest to odejmowane od wypłaty więc od tych 3-4tys obiecywanych przy rozmowie z szefem musisz odjąć za paliwo np 1tys dodatkowo kary za nieobecność klienta i no auto które się rozkraczyło bo nie naprawili (szef uznał, że jeszcze cześć wytrzyma) np 400zł i jeśli zgodzisz się na płatność przelewem, a klient nie zapłaci (lub płatność opóźni)to oczywiście też zostanie to odjęte od wypłaty powiedzmy ok 500 zł więc średnio w plecy masz już ok 2tys kosztów w plecy. Wnioski można samemu wyciągnąć :)
ps. zapomniałem wspomnieć, że jeździsz na podsłuchu żeby szef wiedział czemu tak mało sprzedajesz albo raczej wciskasz klientom dodatkowe produkty i szkolenia obowiązkowe bezpłatne w weekendy co jakiś czas oczywiście nieobecność jest karana finansowo :)
1
Alegria 2016-04-08 22:37:47
lol czytając Twój komentarz i biorąc pod uwagę mnogość zawartych w nim szczegółowych informacji (część z nich owszem zgodna z prawdą, jednak większość niestety albo totalna bzdura albo celowo przekręcona) należy sądzić że jesteś byłym lub obecnym (stawiam że obecnym) pracownikiem firmy. Więc skoro postanowiłeś wypowiedzieć się na forum i wylać swoje żale to może jeszcze odrobinę cywilnej odwagi żeby pisać pod swoim nazwiskiem a nie anonimowo?
Ps. Pracuje w firmie Osmo od prawie 14 lat, jak wszędzie raz jest lepiej raz jest gorzej. Wymagania bywają duże, obowiązków też jest sporo. Ni mniej korzyści wynikające z pracy wartę są poświęconego czasu, wysiłku i zaangażowania.
1
adrian 2016-05-03 16:27:42
Chciałbym poznać opinie o pracy jakiegoś serwisanta który obecnie tam pracuje
jakieś konkrety typu jak długo , czy pieniądze wypłycane są na czas , czy można więcej zarobić jakiś akord lub więcej zleceń
dorod 2016-05-10 14:44:37
Serwisantem nie jestem @adrian, ale słyszałem, że jeśli chodzi o sprawy finansowe w tej firmie to nie ma żadnych zastrzeżeń, zawsze wszystko na czas, a przynajmniej nie ma opóźnień większych niż 2 dni. Ale to można im wybaczyć, jest umowa o pracę więc również spoko
Zostaw swoją opinię o www.osmo.pl Krystyna Zawidniak - Bytom
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie www.osmo.pl Krystyna Zawidniak