logo NOVAMEDIA INNOVISION Sp. z o.o.

NOVAMEDIA INNOVISION Sp. z o.o.

Kalisz

Opinie o NOVAMEDIA INNOVISION Sp. z o.o.

Def 2017-02-02 07:30
Poparcia BK w wyborach. Skończyło się zbieraniem podpisów przez AG od przechodniów na ulicy. Pewna firma, podległa pewnej pani, znanej niektórym od nieruchomości waw, zagroziła karą, która (ponoć) odeszła w niepamięć po dostarczeniu tej listy.
4
Polityk 2017-02-02 07:55
Pamiętam akcję - to było dosyć słabe. Jeśli rzeczywiście jakieś sprawy polityczne są na rzeczy w Warszawce to lepiej, żeby NMI się spieszyła bo HGW niedługo z tronu spadnie.
5
Patt 2017-02-02 08:59
Czyli chodziło o wybory prezydenckie gdzie startował agent WSI ?
4
Szymon 2017-02-03 12:28
Rusza bank nadgodzin. Co o tym sądzicie?
Znik 2017-02-03 13:19
Oby było korzystne oprocentowanie
Aleksander 2017-02-03 17:13
Ja nie mam nic przeciwko. Przecież skoro chwilowo nie mamy zleceń nie powinniśmy siedzieć bezsensownie w pracy. Lepiej róbmy swoje w domach a niech te godziny idą do banku nadgodzin. Wierzę że wszystko ruszy prężnie może w marcu. Wtedy będziemy zostawać dłużej.
Tymczasem ja wolę siedzieć teraz w domu wśród rodziny. W dzisiejszych czasach to jest bezcenne.
Za taki prezent przecież nie problem zostać godzinę dłużej czy dwie jak będzie trzeba. Uczciwe jest też to że przecież cześć godzin z banku nadgodzin będzie darowana nam za free.
Bardzo dobry pomysł.
Lepsze to niż kwitniecie bez celu w pracy. Dobre jest też to że koszt dojazdu odpadnie i nie trzeba wstawać rano. Ja widzę same plusy.
Jeśli to pomysł pani Oli to ja jestem naprawdę wdzięczny. Każdy z nas ma tyle do zrobienia a nigdy nie ma czasu przez pracę. Wykorzystajmy ten czas z korzyścią. Tymbardziej że są ferie a niedługo wypłata. Jest okazja zabrać gdzieś dzieci. Jestem bardzo zadowolony.
3
Pozdro 2017-02-04 09:44
Powiedzcie jakie sa zasady funkcjonowania tego banku?
Fafik 2017-02-04 17:45
W skrócie wygląda to tak: zamiast siedzieć w pracy siedzisz w domu i masz za to zapłacone. Przykładowo cały miesiąc luty siedzisz w domu. Czyli siedziałes w lutym w domu przykładowo 160 roboczo godzin. Gdy ruszy się robota przykładowo w marcu to masz do odrobienia 160h za luty. Więc po 8h normalnej pracy zostajesz dłużej żeby odrobić czas w którym w lutym siedziałes w domu. Np po 3h dziennie po pracy odrabiasz czas spędzony w lutym w domu.
Masz do odrobienia przykładowo 160h ale cześć z tego będzie co wspanialomyslnie darowana. Same plusy jak widzisz.
Niektórym dziadom nygusom to nie pasuje ale przecież to uczciwe. Przecież już dość siedzieli nic nie robiąc i mając w pełni płacone. Teraz nieroby wasza kolej żeby trochę się poświęcić a nie tylko brudnymi garściami brać.
W Kaliszu lepiej nigdzie nie płacą więc warto się poświęcić trochę dla firmy jak trzeba.
Kto tego nie rozumie jest roszczeniowym durniem którego od razu bym wylal jakby ode mnie zależało na zbity pysk.
Durnie tylko nie widzą że czasem trzeba się poświęcić dla ogólnego dobra.
Niech któryś z gamoni które przewiduje że zaraz japy wydra powie gdzie jest lepsza firma co lepiej płaci w okolicy? Albo co jest większy lajt?

Nie ma gamonie więc zamknąć japy i pomagać !!!!!
1
Manda co się po jajach szwęda 2017-02-04 18:23
To głupota. Ja się nigdy na żadny głupi bank nie zgodzę. Moi koledzy też. Są tacy co mają po 170h już do odrobienia. To abstrakcja
2
Morfeusz 2017-02-04 19:55
Czy ów "Bank" uwzględnia zaległe nadgodziny? Np. ruszy produkcja i ludziska będą mogli wykorzystać pulę z przed wpadki firmy/zarządu i zasiąść wygodnie w domu?

Kolejna kwestia to "nygusy" i "nieroby" - w tej firmie, ludzie, nie czeka was świetlana przyszłość i nic dobrego! Tylko szambo jakie na was wiecznie nieudolny zarząd wylewać będzie! Co Wy tam jeszcze robicie? Spożytkujcie ów "kredyt" nadgodzin i przygotujcie się do zmiany pracodawcy. Pamiętajcie również że "kredyt" trzeba spłacić, a że ustawa o lichwie to lipa, to przyjdzie wam oddać to z odsetkami zamiast zebrać profity!
3
Sprytny Szczur z długim ogonem i wielkim mózgiem 2017-02-04 20:14
Ileż tutaj byłych pracowników zaglada i pisze to szok. Widocznie żałują że odeszli skoro ciągle są w temacie i czytają wtykaja brudne nochale w nie swoje sprawy. Ciągle czują sentyment i żałują odejścia.
Jak już nie pracujesz w NMI to zamknij pryszczata szczurotwarz i się nie odzywaj. Swoje 5min już miałeś.
Co za dzieciaki. Pozwalniali się i mają czelnosc pisać o nie swoich sprawach.
Nie miałeś wystarczająco kwalifikacji koleś
1
Niemyty brudas co nie zmienia gaci i skarpów 2017-02-04 20:24
Sami byli się wymadrzaja co nie mieli odwagi zostać
Ha ha ha
Chodujący ser pod napletem 2017-02-04 20:36
A nie boicie się konsekwencji tego banku. Co jeśli będziemy mieć po 300h w banku i za kilka miesięcy braknie na wypłaty. Może zamiast wypłaty dostaniemy anulowanie banku? Albo jak się ktoś będzie zwalniać to zamiast ostatniej wypłaty może mieć anulowany bank ? Albo urlop?
czy moje obawy są słuszne?
3
Wagny pracownik nmi 2017-02-05 10:15
Odwaga? Heh, dobre, zacznijcie podpisywać się z imienia i nazwiska (a przynajmniej inicjałem), wtedy pomówimy o odwadze. Jasne że byli, tak jak i obecni, dostają notyfikacje i komentują bo jak widać razi pooczach sytuacja. Rozumiem że są różne życiowe sytuacje i niektórzy nieodejdą bo bezrobocie w około a z ich kwalifikacjami to cienizna, lub inaczej, mają przesadnie duże mniemanie o sobie i w domowych pieleszach powtarzają jacy to są niezbędni dla firmy.

Parafrazując stonogę: bez mydła was wezmą aż kukle was zabolą.
Srający na żadko brązową śmierdzącą sraką 2017-02-05 14:25
Zgadza się. Niektórzy myślą że skoro w NMI dużo zarabiają to tak jest wszędzie.
A tak nie jest. I nie mogą odejść z NMI bo nigdzie im nie chcą dać tyle ile by chcieli. Dlatego będą do samego końca.
1
Finansista 2017-02-05 15:41
Już od jakiegoś czasu nie pracuję w NMI. Jak były problemy z kasą to ludziska zaczynali głośno mówić kto ile ma. Mój wniosek jest jeden: w NMI już dawna nie było podwyżek a branże odpowiadające danej profesji na dzień dzisiejszy oferują znacznie więcej w kwestiach finansowych. Przyznaję że gdy szedłem do NMI to płaca w moim sektorze była w NMI była wyższa niż w innych firmach. Dzisiaj wygląda to inaczej. NMI wynagrodzeniem już nie konkuruje. Pewnie jest to spowodowane tym że nie konkuruje również wśród klientów.
4
Fred Aster 2017-02-05 22:06
Taki z Ciebie finansista jak ze mnie organista
Ęą 2017-02-06 08:38
Bo tam w NMI to pewnie krocie zarabiasz ...w kredycie
2
Rzymin 2017-02-06 17:46
Gotujcie się dalej w swoim sosie frajerzy niedorobieni
Jeden drugiemu zazdrości
Śmieszni ułomni ludzie ze zbyt wysokim ego
Nie będę mówił który jakie ma głupoty ale jeden na drugiego kabluje i zazdrości

Tu nie ma kolegów

5
były serwisant 2017-02-08 22:21
jestem na tym forum po raz pierwszy i nie wierze w to co czytam - ogromnym szokiem są dla mnie opinie tutaj!!! pracowałem w NMI 5lat jako serwisant poza kaliszem(zainteresowani na pewno mnie kojarzą) i naprawdę dowiaduje się dopiero teraz że atmosfera w centrali to jakiś horror - przez cały czas mojej pracy kasa zawsze była na czas z wyjątkiem jednego miesiąca w 2015 gdzie było chyba 2 tygodnie obsuwy - jak na standardy w moim rejonie polski to płaca była średnio niska jak za nocki -(2500zł) ale też trzeba szczerze powiedzieć że jak się znałeś na tym co robisz to zajęcie lajtowe, ludzie z którymi ja miałem kontakt chodzi mi głównie o serwis w kaliszu i programistów z wrocławia - bardzo w porządku ludzie (mili pomocni i ogarnięci) głównym problemem zawsze były tylko części zamienne, albo też ich brak niekiedy nawet i pół roku czekałem na jakiś magazynek (nie do pomyślenia w innych poważnych firmach o tym profilu) i właściwie tak po prawdzie to był jedyny minus pracy w tej firmie dla serwisanta takiego jak ja. Dla ludzi którzy tam pracują a są bardzo nie zadowoleni proponuję wziąć los we własne ręce a nie biadolić i poszukać pracy gdzie indziej (kalisz to nie jest jakaś wiocha zabita dechami i praca na pewno się znajdzie - chyba że mniej płatna co wskazuje na to że wcale w NMI nie jest tak źle skoro płacą lepiej na tle rejonu od innych) Dla ludzi którzy chcą się tam zatrudnić proponuję spróbować - jak się nie spodoba to nikt na siłę nie trzyma i można zawsze zrezygnować. tak z innej beczki to szkoda że firma popadła w jakąś stagnację i nic już nie produkujecie bo wydaje mi się ze większość wspomina pracę w NMI dobrze i jako spore doświadczenie - mówię tu o samej pracy a nie o ludziach którzy wami kierują bo jak czytam to właśnie do nich są tutaj największe zastrzeżenia
10
Ciekawski 2017-02-15 09:04
Od tygodnia żadnych komentarzy? Firma nadal istnieje?
kol 2017-02-16 01:21
W wywiadzie zapytano:
-Czemu o Agencji Wywiadowczej nic w Poslce nie mówią?
Opdowiedź:
- Jeśli nic nie mówią tzn. że dobrze funkcjonuje.
1
Eeee 2017-02-16 08:47
"Jeśli nic nie mówią tzn. że dobrze funkcjonuje"
Albo nie istnieje.

Swoją drogą porównywać NMI do Agencji Wywiadu? Czyli prezes jest takim James Bondem. :)
3
Nick 2017-02-17 12:06
Krzysiu Błąd
Nickt 2017-02-19 00:21
Kasa przyszła to i na chwilkę ludziom zamknięto dzioby. Jak następna kasa nie przyjdzie to na pewno i pojawią się komentarze.
3
James Bond 2017-02-19 20:00
Jezeli koty jeszcze nie spierdolily firma istnieje
1
gustlik 2017-02-20 19:38
co to znaczy czy macie tam jakieś zwierzęta ?
2
Szarik 2017-02-21 17:41
Tak ,mamy najwięcej kotów. Właśnie gonię na codzien czarnego siersciucha z WiU.
1
tosiek 2017-02-21 20:31
haha, MM zbierała podpisy dla króla bula?, niemożliwe ;)
1
Smyk 2017-02-22 20:04
Proszę Mi powiedzieć jakie są obecnie u Was warunki pracy. Czy w pracy jest duży stres ? Czy jest presja czasu na wykonanie zadania ? Czy panuje koleżenska atmosfera ? Czy często można liczyć na podwyżki?
Na stronie internetowej w zakładce kariera widzę że potrzebny jest spawacz.
Jak wygląda rekrutacja na to stanowisko ?
czy jest płacone za warunki szkodliwe.
Proszę o udzielenie informacji o firmie
1
Al Capone 2017-02-26 20:24
Dobre sobie a umiesz spawac ? Zreszta to bez roznicy bo i tak nic nie robimy do tego 20%odrazu w plecy jezeli chcesz polezec to zapraszamy
5
Pakowacz 2017-02-28 16:02
Nic nie piszemy bo jesteśmy przeprowadzkami do nowych 4 razy mniejszych lokali :)
No i w ogóle pakujemy się do nowych prac :P, teraz płacą nam za pakowanie więc to 20% bez premii ujdzie :D to i tak 4x więcej niż płacą w firmach przeprowadzkowych :)
3
smerf ważniak 2017-03-04 18:58
To ilu się nie zgodziło na nowe Super aneksy do umowy ?
Słyszałem że coniektorzy zostali zdegradowani ale tylko na papierze bo obowiązki zostały podobne.
Sądzicie że to dobry pomysł?
Może to szansa. Może to korzystny zarówno dla pracownika jak i pracodawcy kompromis te aneksy? Może to lepiej ? Co sądzicie?
Ccc 2017-03-04 19:16
Są lepsze. Bardziej przejrzyste zasady. Myślałem że każdy już podpisał.
psik 2017-03-04 19:50
Być może tak. Ale utrata 5% za jeden dzień np choroby to przesada. Przecież raz w roku każdy może jelitówki dostać
znik 2017-03-04 20:17
Warunki są zdecydowanie gorsze. Ludzie zatrudniając się negocnowali jakieś wynagrodzenie które wyjątkowo było pomniejszane. Po podpisaniu aneksu pracownik musi o wcześniej wynegocjowane wynagrodzenie walczyć co miesiąc na nowo. Dopóki firma odmawia wypłacenia premii aneksy są korzystne, ale po wyjściu z kryzysu każdy zobaczy, że został zrobiony w konia.
aspe 2017-03-04 20:29
To nic innego jak tylko legalna obniżka pensji o -10%
2
Pan Zenek 2017-03-04 20:56
Dotychczas było tak że jeśli firma miała kasę to wypłata była z premia. Teraz będzie tak że tylko część ludzi dostanie te 5%uznaniem a drugie 5%to frekwencja.

Czyli macie wypłatę mniejsza o 5% podczas gdy ceny wszystkie idą w górę a inflacja oscyluje w granicy 4%

gratuluję wygranej i cieszę się że mnie już problem ten nie dotyczy
1
OPrawca 2017-03-05 07:25
Czyli wraca temat premii. Wyciągnęli wnioski. Do tej pory premie nie były a być powinny uregulowane prawnie. Nie były, przez to NMI wiszą kasę wielu ludziom, tak obecnym jak i byłym pracownikom, sądzą że temat przemilczą i pewnie mają rację. Tyle żeby nie ryzykować w przyszłości, dorzucili aneks, który częściowo reguluje wypłacanie premii, tyle że to nadal nie jest to. To że coś jest zapisane językiem prawniczym, nie oznacza jeszcze że jest zgodne z literą prawa.
2
xxx 2017-03-05 08:50
witam. Widzę że jest ogłoszenie do pracy jako serwisant urządzeń elektronicznych. Mam kilka pytań do Państwa.
W jakich granicach na tym stanowisku są zarobki.?
Czy często zdarzają się wyjazdy i na jak długo?
Czy jest płacone za nadgodziny?
Czy wszyscy na rownarzednych stanowiskach są równo traktowani ?
Czy jest jakiś socjal np wczasy pod grusza?
Samarytanin 2017-03-05 09:29
Jak się wypisać z tej listy "mailingowej"??? Widzę że jest ona takim bufor emocjonalnym i nie prowadzi nikogo do zdrowych wniosków... więc chciałbym już nie utrzymywać w świadomości kolejnych naiwnych.
William Atkins 2017-03-07 15:49
Trzeba napisać sms o treści "NMI tam gdzie wszyscy są równo traktowani" pod nr 112 albo 997
4
Dwugłowy szympans z ogolonymi cyckami 2017-03-21 12:48
Firemka jeszcze istnieje? Chciałbym się zatrudnić.
Aneta 2017-03-21 13:07
Śledzisz aktualne oferty pracy do NOVAMEDIA INNOVISION? Znajdziesz je na stronie internetowej firmy http://www.novamedia.pl/
Zamierzasz aplikować? Jakie pytania masz dla obecnych pracowników?
1
Sds 2017-03-23 18:06
Ale jak nie umiesz tego zrobić drogą wysłania CV to kto by Cię chciał?
Chociaż co dwie głowy to nie jedna.
wielki pies 2017-03-26 13:49
Odbyła się licytacja firmowych mebli z oddziałów Wrocław i Poznań. Czy Was to nie niepokoi?
Przecież moim zdaniem świadczy to o kłopotach NMI.
Co o tym sądzicie?
Kapitan Bomba 2017-03-26 14:06
We Wrocławiu zostało tylko dwóch albo dwoje alba dwa pracowników (w tym coś nie wiadomo co czlekopodobne), to rzeczywiście niepokojące bo jeśli przyjdzie coś zrobić nie będzie miał kto pracować. Do tego jeszcze plotki chodzą jakoby Ola P. miała odchodzić. Do tego info jakoby w marcu miałoby być mnóstwo pracy wrzucić możemy między bajki takie jak te o zwróconanych premiach co miały być. Do tego niedługo minie magiczne 5lat istnienia specjalnej strefy ekonomicznej. Wszystko to sprawia że wyciągnąć można wnioski które nie są zbyt pozytywne.
4
Bartosz 2017-03-27 20:37
Czy to prawda że od kwietnia ma być całkowity zakaz palenia papierosów?
2
James Bond 2017-03-27 21:46
Teraz pracownicy zamiast premii moga kupic sobie firmowe meble dobre
były 2017-03-27 22:31
Spotykają się dwaj właściciele firm:
- Słuchaj, ty swoim pracownikom płacisz jeszcze pensję?
- Nie.
- Ja też nie. A oni i tak przychodzą do pracy?
- No przychodzą.
- U mnie też. Słuchaj, a może by tak pobierać opłaty za wejście?
2
Zostaw swoją opinię o NOVAMEDIA INNOVISION Sp. z o.o. - Kalisz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NOVAMEDIA INNOVISION Sp. z o.o.