logo ISS Facility Services Sp. z o.o.

ISS Facility Services Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o ISS Facility Services Sp. z o.o.

rene 2015-09-15 12:45
Witam ,tak to prawda mobbing na pierwszym miejscu ,atmosfera w pracy ooo i jeszcze troche [gorzej niz na budowie]szefostwo nie kompetentne ,wyzwiska leca jak z rekawa [przyzwolenie od gorne]tz,;kto ma lepszy donosik ten zyje .Bywa ze jest sie na piedestale [najlepszy pracownik miesiaca ],to tyle tylko ze wyplaty na czas -pytam sie gdzie jest godnosc człowieka????????pozdrawiam
4
rene 2015-09-21 11:49
Witam...mobing[słownik]zobacz ewentualnie [radca prawny]widac strasznie kogos ujeło to co napisałam,szkoda tylko ze przełozeni akceptuja to i owo,byc moze prawda boli .Jezeli chodzi o kucharza to raczej z prawdziwego zdarzenia -pomoc kuchenna i owszem ,jezeli chodzi o młodsza ksiegowa [referenta] to taka osoba znajdzie prace raczej wszedzie -takie jest moje zdanie ,co do rozwoju firmy [ogloszen o prace]nie watpie ROTACJA JEST OGROMNA [przychodza i odchodza]chyba ze ktos ma noz na gardle to rozumiem [pracuje].pracowałam to chyba wiem jak jest pozdrawiam
ff 2015-09-27 14:59
Witam, pracuję obecnie we Wrocławiu dla tej firmy przy Pendolino. Szczerze polecam tą pracę. Praca nie jest ciężka (jedynie w momencie jeżeli ktoś nie przyjdzie do pracy wtedy trzeba się sprężyć). Płacone zawsze 10-tego każdego miesiąca. Jak na mało ambitną pracę (sprzątanie, odkurzanie, wynoszenie śmieci) bardzo dobrze płacą. Praca na pewno lżejsza niż pracowanie w galerii handlowej gdzie jesteś prawie 10h na nogach i pracujesz za 5.5-10 zł za godzinę mając tylko 20 min przerwy.
Kierownik bardzo w porządku (jeżeli masz coś do załatwienia na mieście stara się iść na rękę)
Moja opinia jak najbardziej pozytywna
6
XYZ 2015-10-05 17:34
Czytam wasze opinie i nie wierze własnym oczom. Pracuje przy sprzątaniu pociągów we Wrocławiu i nie narzekam, praca spoko a kierownik jeszcze lepszy. Pracuje już kilka miesięcy i jeszcze nie słyszałem żeby mój przełożony krzyczał na kogoś lub kogoś wyzywał.
Więc polecam wszystkim :)
1
kojocik 2016-01-20 09:09
pozdrowienia dla bandy ukraincow:):):)

tak nawiasem. firma do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
benitaaa28 2016-02-20 16:37
Ja pracowałam w Iss na karolkowej w Warszawie to osobiscie nie polecam. Mialam doczynienia normalnie z dziecmi a nie z doroslymi ludzmi. mimo to ze pracuje sie na umowe o prace jest mobbing zastraszanie sa przywileje dla innych pracownikow. nie stosuja sie do panujacych zasad BHP urywają z pensji sa nie jasnosci nie wyplacaja nadgodzin.Biuro znajdije sie w miejscu gdzie spozywamy posilek(ludzie w chlewie maja czysciej) pracuje sie starymi smierdzacymi mopami ogolnie nie polecam tam pracy.
1
benitaaa28 2016-02-24 10:50
Jesli chodzi Warszawe FILIPIE co z tego ze sa zkolenia skoro nie stosuja sie do panujacych zasad
3
benitta28 2016-02-26 22:20
ze firma ma 100 letnie doświadczenie ok ale dużo zależy od tego z jakimi ludźmi się pracuje :-) i czy firma ma 100 lat czy 50 lat doświadczenia to nie znaczy ze jest najlepsza :-) jak powiedziałam. wszystko zależy od ludzi z jakimi się pracuje
1
byly pracownik 2016-03-13 00:02
Pracowałem i zlego słowa nie moge powiedziec.a kierowniczke jaka mialem to skarb życzę kazdej osobie takiej przełożonej.
Maja 2016-05-01 16:32
Nieprawda. Praca ponad siły, nie ma kiedy się wysikać czy napić, a umyć można się co najwyżej pod hydrantem.
4
Maja 2016-05-04 13:36
To zatrudnij się tam na jeden dzień i potem pogadamy.
2
Maja 2016-05-05 12:26
Łatwo mówić komuś kto tam nie był prawda? Rozumiem, że to pani koordynator klepie te super odpowiedzi ;)
5
Była pracownica 2016-05-30 15:02
Maju odpowiem Ci jako osoba tam pracująca dużo dłużej niż jeden dzień. To co piszą w ofercie to bajki. Musza tak pisać bo nikt by się nie zgłosił na rozmowę wstępną. Bez przerwy poszukują pracowników a rotacja personelu jest olbrzymia. Praca na umowę jest dla nielicznych. Generalna zasada jest zatrudnianie na 1/8 etatu jeśli w ogóle jest umowa a reszta na zlecenie. nagminną żeczą jest oszukiwanie w przepracowanych godzinach. O socjalu zapomnij. Tak firma działa na zasadzie wyzysku czyli jak najmniej zapłacić pracownikom. Szefostwo począwszy od kierownika obiektu a skończywszy na zarządzie to osoby nie kompetentne złośliwe mające się za wybitnych managerów. Maja olbrzymia ilość procesów w sadzie pracy. Ostatnio zaliczyli wpadkę na kuchni na banacha (zbiorowe zatrucie) Pójdziesz tam pracować to będziesz zasuwała za 1,5 osoby a zapłać a ci za pół osoby.A i tak sie dowiesz ze jest 20 osób na Twoje miejsce. NIE POLECAM TEJ FIRMY I OMIJAJ JA Z DALEKA. Ciekawe jak długo sobie ten post powisi albo zaraz zgłosi sie dziunia z kadr z gadka o wysokich standardach i trosce o opinie wyjaśnienie wszelkich nieprawidłowości. Prawda jest praca ze fizoli maja za nic. Dzień kiedy zuciolam tam wymówienie był pięknym dniem.
15
kowal 2016-06-02 01:42
Ta firma to porażka ,ponieważ zamiast nadgodzin placa jak na umowe zlecenie, Obywatyli Ukrainy jak i pracowników z Polski traktuja bardzo przedmiotowo, czyli jak śmieci tak przynajmniej jest w Szczecinie . Przelozeni opowiadaja bajki jak z podrecznika dla akwizatorów, a tak pozatym duzo obowiazkow , przelozeni i kierownicy i brygadzisci to takie kapa jak w obozach, Nie polecam !!! jedyny plus ze placa na czas !
5
Ja 2016-06-11 20:12
Najgorsza firma jak spotkałam straszne podejście do pracownika obiecanki pięknie wygląda jak się rozmawia na rozmowie wstępnej dupa obiecanki pracowałam tydzień i do tej pory nie widzę wypaty
5
Ja 2016-06-11 20:12
Najgorsza firma jak spotkałam straszne podejście do pracownika obiecanki pięknie wygląda jak się rozmawia na rozmowie wstępnej dupa obiecanki pracowałam tydzień i do tej pory nie widzę wypaty
5
Pracownik 2016-06-14 10:18
Dokładnie najważniejsze zadowolenie kadrowej. Fajne te nowe służbowe BMW co? A ludzie dalej pracują na śmieciówkach za najniższa krajowa? Potrzebują ludzi do rozliczania umów bo trudno się już połapać w tych papierowych spółkach pozakładanych do zatrudniania ludzi na umowy-zlecenie i przerzucania pracowników z jednej do drugiej tak aby nie dać im umowy o pracę.
7
Pracownik 2016-06-15 14:13
Dobrze napisałeś że Ci się wydaje. Zapraszam do ISS to zderzysz się bolesną rzeczywistością i dzikim kapitalizmem.
5
kowal 2016-06-19 00:48
sami niech popracuja jako pr,serwisowy i zobacza jak to ciezka i niwdzieczna praca jest banda oszołołów z W-way. i juz wiem pozbyli sie jednego z mondrzejszych szefów jakich mieli w tym bałaganie jak agryf ,szkoda ze plotki wzieły góre ,a nikt z mózgiem nie ragował wczesniej , ja i tak nie załuje gosc by dla mnie ok, nie polecam tej firmy ,
5
ja 2016-06-27 11:24
Gdy prascowałam tam jeszcze odbierałam o 23 telefony od pijanej jak bela szefowej.... to nie jest mobing
4
Węgliniec 2016-06-30 10:07
Witam od 7 miesięcy pracuje w tej firmie i jestem bardzo zadowolna płaca jest ok warunki również a atmosfera nie do opisania nie mam zastszerzeń pozdrawiam :)
Warszawianka 2016-07-19 16:41
Witam.Tez pracowałam w tej firmie rok. Osobiscie nie polecam pracy tam.Pozdrawiam
3
Warszawianka 2016-08-02 13:19
bo jest ciezko i malo placa dlatego
3
Ja 2016-08-18 10:54
Tak, masz rację z tymi nazwami stanowsik. Swego czasu pracowałam, sprzedając cegiełki na pomoc różnym służbom, m.in straży pożarnej, lecz wyglądało to jak... można by powiedzieć - akwizycja. Dlaczego? Chodzenie po domach. W umowie miałam jednak: "specjalista ds. sprzedaży", hehe. Ale mimo, iż była to robota na 1/2 etatu, bardzo miło ją wspominam, zwłaszcza szefa i ekipę ze mną pracującą. "Niestety - wszystko, co dobre, szybko się kończy:(
Jola 2016-08-24 15:40
Panie zbiór nie potrafią wypełnić ZUS Z3. Proponował bym im prace nie wymagające myślenia.
Jola 2016-08-24 15:41
Panie zbiór nie potrafią wypełnić ZUS Z3. Proponował bym im prace nie wymagające myślenia.
2
niunia5911 2016-09-20 14:45
Z wlasnego doswiadczenia wiem. Ze nie na wszystkich obiektach są oszuści. Pracowalam na Złotych Tarasach tam dopiero są oszuści! Urywaja ludziom godziny, jak ktoś odchodzi próbują nie płacić za wypracowane godziny. Tacy kierownicy. Psują opinię firmie.
Kargulena 2016-09-21 21:35
Firma ma kasę dla pracowników ale zalezy na jakim poziomie.
Pracownicy sprzatajacy robią swoja prace,a gdy kogoś w pracy nie ma to robią swoje i jeszcze za tego kogo nie ma (za darmo).
"Nie ma takiej opcji" sie słyszy,jeżeli w gre wchodzi zapłata za dodatkowa prace...
Nic dziwnego,ze jest taka rotacja.
2
ania2001 2016-09-22 16:27
Jaki socjal? Bzdury piszesz
1
A. JEZAK 2016-10-05 00:28
Witam wszystkich którzy pisza swoja opinie! Jestem zaskoczony tym że nikt nie potrafi sie podpisac nazwiskiem i imienia
Ja pracowałem w Szczecinie jako brygadzista i musze przyznac ze wymagania sa ,ale ...... ! Ale ogólnie było ok, szefowa i inni przełożeni też byli ok ! może z jednym wyjatkiem p .M , !!! Poznałem w tym czasie duzo sympatycznych i przyjaznych osób choc byli z Ukrainy ale wszyscy cieżko pracowalismy ,ale było miło i sympatycznie ! co do samej firmy to mam mieszane uczucia !? sam przepracowałem pare lat za granica na stanowisku kierowniczym nizszego szczebla i tu raczej ISS daleko do standardów ale jak na polskie warunki nawet bym powiedzial ze super ! to moje zdanie ! Pozdrawiam p Anie kierownik obiektu i p Macka super kadra tylko wiecej wyobrazni abedzie super !!!
czarodziej k 2016-10-15 18:42
czy z czasem Zastępca Kierownika Produkcji ma możliwości awansu i czy na takim stanowisku jest realna ścieżka kariery?
Gość z UK 2016-12-12 20:42
Witam widzę że same negatywne komentarze czyli jednak co kraj to obyczaj pracuje dla ISS w UK od roku mam 9£/h myje wykładziny w bankach złego słowa nie mogę powiedzieć 25h tyg 5h dziennie a pracuje max 2h i dojazdy nieraz 1.5h w jedną stronę a oczywiście płacą za 5h w zależności gdzie jadę oczywiście firmowy van.pozdrawiam
Gość z UK 2016-12-12 20:42
Witam widzę że same negatywne komentarze czyli jednak co kraj to obyczaj pracuje dla ISS w UK od roku mam 9£/h myje wykładziny w bankach złego słowa nie mogę powiedzieć 25h tyg 5h dziennie a pracuje max 2h i dojazdy nieraz 1.5h w jedną stronę a oczywiście płacą za 5h w zależności gdzie jadę oczywiście firmowy van.pozdrawiam
Maciek 2017-01-17 22:28
Bardzo fajna firma, bardzo dobrze płacą, (specjaliści, managerowie) wiele stanowisk ma auta. Umowa o pracę nie jest czymś nadzwyczajnym. Dużo młodych ludzi, fajna luźna atmosfera, imprezy. Piszę o centrali.
1
spoon88 2017-01-20 16:20
Podpisalem umowe 3 dni temu po czym zostalem zwolniony bez podania przyczyny i nadal uwazacie ze to super firma
2
Wolf 2017-01-26 22:28
Ta firma to towarzystwo wzajemnej adoracji .W której liczą się układy i znajomości a nie umiejętności. Awanse tylko dla swoich a reszta niech na nich pracuje .Żadnych możliwości podniesienia kwalifikacji kursów itp. Szkoda życia i czasu na ta firmę
6
Lovely 2017-01-26 22:43
Same sloje w tej firmie. Firma nie szanuje pracownikow, tylko raczki umywa. Oszusci
3
Lola 2017-01-26 22:45
Fajnie płacą? Chyba gora sama sobie dobrze placi, bo innych traktują jak plebsa. Iss i Citi jedna wielka rodzinka. Tylko szkoda, ze nikt nie wie jak tam traktuja pracownikow, a szefowie z iss maja to w d..ie. nie ogarniaja jak traktuja w Citi osoby zatrudnione przez Iss. Powinien ktos sie tym zajac, ale przeciez reka reke myje. Dorwala sie jedna Wielka do wladzy i myśli, ze moze innym tylki obrabiac i wszystkich przekupic. Managerowie z Citi to dno!Buractwo goni buractwo. Traktuja pracownikow z Iss jak gow..o, tym samym jest i odwrotnie. Prace w Citi mozesz miec tylko po znajomosci, albo jak dobrze komus w du..e wchodzisz, albo dobrze ja liz..sz...sloiki, ze az sloma wystaje. Tak samo w samym Iss tylko śmietanka i wzajemne awanse.
2
Arturro29 2017-02-25 18:55
Raczysz zartowac? albo siedzisz w kieszeni prezesa i d..e lizesz,albo niewiesz co piszesz..praca tam to tragrdia!!!!
1
On123 2017-03-06 15:42
A możesz coś więcej powiedzieć. Chciałem tam pracować ale po tym poście zaczynam się zastanawiać.
bassa 2017-03-21 21:50
pracuje w iss we wroclawiu 5 lat po 4 dostalam umowe o prace a teraz nawet juz bonow za 100 zl niedali w grudniu glupim sprzataczkom niedaja nic menadzerowie tylko sobie i paczuszki jesc catering zamawiaja za sluzbowe a my jak zostajemy po godzinach nikt nas niespyta zaslaniaja sie zwiazkami zawodowymi ze bonow niema ale tylko dla nas dziwne .ciekawe czy menadzerowie tez niedostali ha ha i caly czas ciecia etatuw a roboty coraz wiecej nam daja dosc tej firmy mamy juz wszyscy jedna firma a takie podzialy na jednym obiekcie wciaz malo pracownikuw a u nas ciecia i dokladanie pracy i ze brudno i bedzie brud chyba ze sami sobie posprzataja jak wszystkie robniemy to prace jednego dnia.
bella 2017-03-21 21:57
beznadziejna firma kadra i wogle moze niech warszawa zainteresuje sie jak traktuje sie ludzi we wroclawiu mydlenie oczu robole jestesmy dla was i coraz wiecej kaza nam robic mamy dosc glupie szkolemia z przymusu na kturych muwia jak to jest super i ciecia tez super sa .jedni moga dostac inni nie a to ciekawe bardzo.
jagna 2017-03-21 22:03
wroclaw jest do dupy nic glownej siedziby nieobchodzi co z nami robia tylko wymagania coraz to nowsze i nowsze a sami zapomnieli jak robole byli wystarczy juz pomiatania nami moze ktos zechce sie zainteresowac ze wykorzystuja nas a sami pokazazuja dobre statystyki nasymi rekami banda skretow i nic wiecej
2
robot 2017-03-21 22:16
masz racje zamykanie gem na sile ludziom nie tylko we wroclawiu my jestesmy w krakowie i tez niedali nam nic a kierownictwo sie panoszy my to idiotyczno prace zostawimy wszystkie tylko trzeba czasu na to wystarczy pomiatania nami
1
jagoda 2017-04-18 19:35
Pracowałam w tej firmie i z przykrością muszę stwierdzić iż była to największa pomyłka w mym życiu, miałam pracować 8 h , w rzeczywistości pracowałam po 6,5h brak szkoleń, wyzysk człowieka, 13 zł brutto na h poprzez umowę zlecenie....zrezygnowałam. Za taką pracę 13 zł brutto to kpina. Zdenerwowała mnie szefowa, ma lekceważące podejście dla pracownika, umówiłam się z nią na dany dzień i czas by odebrać papiery a ona nad zwyczajniej w świecie mnie olała -nawet nie zadzwoniła do mnie że jej nie będzie ...potem tłumaczyła się że ,,miała problemy z autem,, AKURAT Z AUTEM ...
1
Katrin 2017-05-10 11:42
Hej,

A możesz napisac cos więcej o pracy w centrali
? 2017-05-15 10:07
pozdrawiam krakowska ekipie ISS sprzatajaca na Plaszowie, wszyscy juz wymienieni na neobanderowcow czy ostal sie jeszcze choc jeden Polak?
1
Sylwia 2017-06-09 21:50
Pracuje (jeszcze) w ISS w Norwegii. Teraz leci 5ty rok. Do sierpnia zeszlego roku wszystko bylo cacy. Liderka byla super babeczka norwezka (15 lat prracowala. Okazalo sie ze ma operacje. Po operacji przychodzila o kulach do pracy mimo ze lekarz jej zabronil. Kochala ta firme jak wlasne dzieci. Zawsze moglam na nia liczyc. Nie raz uratowalam jej tylek jak ktos inny ja wystawil. Robilam to z przyjemnoscia bo zawsze bylam doceniona. Chodzilam a w zasadzie latalam do pracy na skrzydlach. Od sierpnia wszystko peklo jak banka mydlana. Zmienila sie szefowa i okazalo sie ze liderka pracujaca na 50% po operacji jest malo wydajna i zwolnili ja bez mrugniecia okiem zaslaniajac sie tym ze nie ma dla niej pracy. W tej chwili od sierpnia mamy 5tego szefa. Zaden wczesniejszy nie byl w stanie ogarnac tego syfu calego. Ja tez zaczelam miec konflikty z nowa szefowa przez co nabawilam sie nerwicy. Nagle z 22 tys koron norweskich zaczelam zarabiac 12. Tak mnie opier.... na czasie. Prawda jest taka czy norwegia czy polska to iss Cie zezre a pozniej wyrzyga jak nie bedziesz potrzebny... Sylwia
1
ja 2017-06-21 17:11
przyjedz gosciu do polski i zatrudnij sie tutaj w iss a zobaczysz czym rozni sie polska od zachodu.
jak jestes tak glupi to podpowiem. polska to dziki kraj dopiero teraz pis robi porzadek z rynkiem pracy i pracodawcami. zachod juz dawno wyznaczyl standardy. mysle ze zrozumiales co napisalem.
ja 2017-06-21 17:40
Chcialbym zeby to przeczytal DZIAL PERSONALNY ISS.
pracowalem na sprzataniu wagonow - wroclaw glowny.
wczesniej sprzatalo DPU, potem IMPEL(takie same [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak zreszta ISS. Wreszcie kontrakt wygralo ISS.
Do dziela.
- Maksymalny wyzysk, okradanie godzin (wpisywanie mniej do dokumentow pracownika przez brygadzistow.
- szaraki (sprzatacze) zapierniczaja na zlecenie, brygadzisci i inni podobni, umowa o prace.
- ISS to duza Dunska firma, o ile pamietam. We wroclawiu nie posiada siedziby. Podpisywanie umow zlecen odbylo sie w McDonaldzie na Dworcu Glownym we wroclawiu. Nawet herbaty nie postawili, przedstawiciele Warszawki.
- Umowa zlecenie podpisywana na dwie firmy (cwaniactwo, zeby mniej placic skladek), zreszta panstwo pozwalalo na to, jak to sie mowi panstwo najwiekszy zlodziej.
- jak zglosiles sobie chorobowe ze maja odciagac zeby miec placone potem L-4, to sie pozniej okazalo ze dzien chorobowego L-4 to 25 zlociszy brutto. czyli za zlamana noge miesiac chorobowego dostajesz okolo 600 zlotych na reke.
- Paulina i kaska, nasze szefowe, jak byla jakas sprawa to byly tak posrane, ze baly sie nawet dzwonic do warszawy.
- ktoregos dnia co niektore osoby sie wkurwily w zwiazku z "kasa" i zadzwonily do warszawy, okazalo sie ze warszawa o wielu sprawach nie wie, i zaczela sie afera.
- nie dziwie sie ze ludzie kradna, byli tacy co przy przyjsciu, pierwsze zapytanie bylo czy mozna cos " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;, takie podejscie, szybko sie ucza od pracodawcow niestety.
- nasza szatnia byl barak metalowy, taki jak maja budowlancy na budowach
- nie wiem kto dostawal jakas premie czy pieniadze na swieta, moze brygadzisci, ja o niczym takim nie slyszalem
DZIAL PERSONALNY PROSZE O PRZECZYTANIE moze czegos sie dowiecie.
Zostaw swoją opinię o ISS Facility Services Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ISS Facility Services Sp. z o.o.