logo ISS Facility Services Sp. z o.o.

ISS Facility Services Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o ISS Facility Services Sp. z o.o.

mic 2014-10-09 03:53:31
Pracuje na zakładzie brembo za7 zł w dużym zapyleniu w miesiącu wyrabiam ponad 200 godzin wypłaty dostaje 1456zł tak jak wszyscy a obiecywali złote góry
simi 2014-10-23 23:41:32
wiecie co? przepracowałem trochę w wielu firmach, na swoim też. Teraz ISS, kokosów nie ma, ale pracować się daje, pensja na czas. Kto liczy na leżenie, za kilka tygodni będzie pisał puste komenty na forum. Za uczciwą pracę nikt nie goni. Więc dla tych, co pracować chcą będzie dobrze, dla oczekujących wczasów na Bermudach będzie rozczarowanie.
2
szef kuchni wavin kantyna ISS 2014-10-24 23:02:56
Każdy kto nie pokazuje swojej twarzy potrafi wypowiedziec się na forach,to jest najłatwiejszy sposób przelania swoich anonimowych frustracji.Będąc nie widzocznym najlepiej jest przekazać to co się odczuwa,to co gryzie,boli czy wymaga uwagi osób trzecich.Ale każdy z Was składający podanie do firmy ISS miał przedstawione warunki zatrudnienie, rodzaj stanowiska,zakres jego obowiązków oraz wynagrodzenie....Dlatego w pełni nie potrafię pojąć czy forum to jest miejscem oceny działalności ogółu firmy.Czy miejscem na poszukiwania przypadkowych słuchaczy którzy pomogą w swojej niewiedzy dodać negatywne komentarze,które zmieniają obraz firmy.

POZDAWIAM

PIOTR MOSKA

P.S podpis dla "odważnych" wciąż anonimowy:)
Ciekawski 2014-11-02 19:01:15
A na jakim obiekcie pracowała Twoja znajona?
wrotko 2014-11-06 12:50:33
hp wrocław
issworld 2014-11-20 20:34:04
Zadzwoń do biura w Warszawie i otrzymasz kontakt na Wrocław. Są aktualnie prowadzone rekrutacje.
1
jasiek 2014-11-22 18:19:07
A co to był za obiekt?
aneczka 2014-12-09 17:21:46
mam pytanie ile płacą za godzinę i czy jest umowa?
Dział Rekrutacji ISS 2015-01-02 13:55:43
Witam Serdecznie,
W związku z dynamicznym rozwojem firma ISS poszukuje nowych pracowników.
Bardzo proszę o informację w jakim mieście interesuje Pana podjęcie pracy.
Proszę o kontakt na adres: rekrutacja@pl.issworld.com
2
anonim 2015-01-28 21:31:02
Pracowałam w tej firmie na terenie Częstochowy kiedy zapytałam o umowę powiedziano mi ,że zostanie mi dostarczona w ciągu 3 miesięcy .Kiedy kierownictwo stwierdziło ,że wyjdzie lepiej zatrudniając osobo z drugą grupą rozwiązano mi umowy.Następnego dnia poszłam zapytać o świadectwo pracy odpowiedziano mi ,iż zostanie wydane nie wcześniej niż za dwa tygodnie. Po czym kiedy zwróciłam uwagę kierowniczce ,że jest tylko 7 dni na zarejestrowanie w urzędzie pracy zwróciła się do mnie niecenzuralnymi słowami. A następni kazała mi natychmiast opuścić budynek w przeciwnym razi zostanę wyrzucona przez ochronę.Nikomu nie polecam tej firm co z tego ,że jest wypłacalna jeśli pierwszą umowę do podpisu dostajesz po upływie dwóch miesięcy ,a w tym czasie musisz pracować jak każdy. Niema czegoś takiego jak pakiet socialny ,masz jedną przerwę ,a bez pośredni przełożony potrafi niecenzuralnymi słowami krzyczeć na ciebie w obecności współpracowników i swoich przełożonych. Dlatego też w obecnej chwili rozważam złożenie pozwu do sądu pracy ,aby mogła uzyskać wymagane papiery w celu możliwości uzyskania statusu osoby bezrobotnej.Oczywiście jak wiadomo nie byłby to pierwszy taki pozew . Jeśli więc ktoś chciałby zatrudnić się w tej firmie szczerz nie polecam jednak jest to moje zdania w końcu każdy ma własne zdanie to jest moje
1
ja123 2015-02-04 09:18:30
ta firma jeżeli chodzi o Wrocław jest żałosna nie wiem jak w innych miastach .
Wykorzystywanie pracowników, ponadplanowe obowiązki,zmiany godzin pracy z dnia na dzień,niekompetentna kadra koordynatorów,mobbing
jedyne co na + to wypłacalność w terminie
4
Nowa 2015-02-06 15:37:52
A czy ktos pracował badź pracuje w biurze na Flisa w Warszawie ? Jak sie tam pracuje ? Jaka jest atmosfera, zarobki itp.... ?
3
asdf 2015-02-08 21:56:57
Potwierdzam, były procesy z pracownikami biurowymi. Rozstania bardzo nieprzyjemne, rotacja dość duża. Jak pracowałem tam kilka lat temu to atmosfera była lepsza, zarobki dobre.
2
111 2015-02-13 18:54:24
No cóż, niepochlebne, ale prawdziwe, informacje o warunkach pracy w biurze w W-wie są usuwane z tej strony. Widocznie kogoś bardzo bolą. Pracy w ISS nie polecam.
ala 2015-03-05 17:57:26
Prosze o więcej info na temat pracy w biurze w Warszawie. Jaka jest atmosfera, sa jakieś benefity??? godziny pracy?
1
Prac 2015-04-29 11:37:11
Pisze już po raz czwarty. Poprzednie 3 opinie zostały usunięte mimo ze były zgodne z regulaminem forum.Ttak wiec zastanów się czy warto tam pracować skoro za pisanie prawdy (niepochlebnych dla firmy, ale potwierdzanych przez innych forumowiczow opinii, patrz odpowiedzi do Nowej)są wpisy usuwane. Wyglada że naprawdę maja długie ręce. A PRACOWAĆ TAM NIE WARTO SZKODA ZDROWIA
2
zuzia 2015-08-25 13:22:48
cytuję Prac - 2015-04-29 11:37:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pisze już po raz czwarty. Poprzednie 3 opinie zostały usunięte mimo ze były zgodne z regulaminem forum.Ttak wiec zastanów się czy warto tam pracować skoro za pisanie prawdy (niepochlebnych dla firmy, ale potwierdzanych przez innych forumowiczow opinii, patrz odpowiedzi do Nowej)są wpisy usuwane. Wyglada że naprawdę maja długie ręce. A PRACOWAĆ TAM NIE WARTO SZKODA ZDROWIA

Mój też został usunięty, więc wpisuję go ponownie.

Pracowałam w tej firmie w Krakowie, odeszłam, szkoda zdrowia,
niekompetentni przełożeni, nie szanują pracowników, obowiązków dużo
co nie ma odzwierciedlenia w zarobkach. Pracuję teraz w innej firmie,
zakres obowiązków podobny ale dostosowany do ludzkich możliwości,
płaca podobna, mniejszy stres. W poprzedniej firmie miałam umowę
zlecenie, zrobiłam nie mogłam wyjść, bo się czepiali, że stawka na
godzinę. Obecnie też umowa zlecenie, zrobię, wychodzę, płaca taka sama
i nikt się nie czepia, po prostu ma być zrobione i moja w tym głowa czy
zrobię to co mam zrobić w ciągu trzech czy czterech godzin. Tak jak
pisała poprzedniczka gabryiela jak ktoś ma nóż na gardle i potrzebuje
pieniędzy to pracuje, ale warto szukać innej pracy i uciekać do innych
firm, gdzie ludzi traktują poważnie, nie dyskryminują nie mobbingują
itp.

Tak, roboty jest w bród, tylko dlaczego ciągle poszukujecie pracowników. Jakby było tak super to ludzie nie odchodziliby już po jednym dniu pracy, po tygodniu czy po miesiącu.
4
z drugiej strony 2015-08-31 11:35:35
A czy Pani ma świadomość, że są przypadki gdzie klient wymaga określonej liczby godzin?
1
zuzia 2015-08-31 18:50:26
Tak, mam taką świadomość i dlatego mnie tam nie ma. Tak, wiem, klient wymaga a pracownik ma się "zarobić", bo tyle pracy ma przydzielonej,że wszystko musi robić na pełnych obrotach.
1
rene 2015-09-15 12:45:19
Witam ,tak to prawda mobbing na pierwszym miejscu ,atmosfera w pracy ooo i jeszcze troche [gorzej niz na budowie]szefostwo nie kompetentne ,wyzwiska leca jak z rekawa [przyzwolenie od gorne]tz,;kto ma lepszy donosik ten zyje .Bywa ze jest sie na piedestale [najlepszy pracownik miesiaca ],to tyle tylko ze wyplaty na czas -pytam sie gdzie jest godnosc człowieka????????pozdrawiam
3
rene 2015-09-21 11:49:45
Witam...mobing[słownik]zobacz ewentualnie [radca prawny]widac strasznie kogos ujeło to co napisałam,szkoda tylko ze przełozeni akceptuja to i owo,byc moze prawda boli .Jezeli chodzi o kucharza to raczej z prawdziwego zdarzenia -pomoc kuchenna i owszem ,jezeli chodzi o młodsza ksiegowa [referenta] to taka osoba znajdzie prace raczej wszedzie -takie jest moje zdanie ,co do rozwoju firmy [ogloszen o prace]nie watpie ROTACJA JEST OGROMNA [przychodza i odchodza]chyba ze ktos ma noz na gardle to rozumiem [pracuje].pracowałam to chyba wiem jak jest pozdrawiam
ff 2015-09-27 14:59:47
Witam, pracuję obecnie we Wrocławiu dla tej firmy przy Pendolino. Szczerze polecam tą pracę. Praca nie jest ciężka (jedynie w momencie jeżeli ktoś nie przyjdzie do pracy wtedy trzeba się sprężyć). Płacone zawsze 10-tego każdego miesiąca. Jak na mało ambitną pracę (sprzątanie, odkurzanie, wynoszenie śmieci) bardzo dobrze płacą. Praca na pewno lżejsza niż pracowanie w galerii handlowej gdzie jesteś prawie 10h na nogach i pracujesz za 5.5-10 zł za godzinę mając tylko 20 min przerwy.
Kierownik bardzo w porządku (jeżeli masz coś do załatwienia na mieście stara się iść na rękę)
Moja opinia jak najbardziej pozytywna
5
XYZ 2015-10-05 17:34:44
Czytam wasze opinie i nie wierze własnym oczom. Pracuje przy sprzątaniu pociągów we Wrocławiu i nie narzekam, praca spoko a kierownik jeszcze lepszy. Pracuje już kilka miesięcy i jeszcze nie słyszałem żeby mój przełożony krzyczał na kogoś lub kogoś wyzywał.
Więc polecam wszystkim :)
1
kojocik 2016-01-20 09:09:06
pozdrowienia dla bandy ukraincow:):):)

tak nawiasem. firma do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
benitaaa28 2016-02-20 16:37:58
Ja pracowałam w Iss na karolkowej w Warszawie to osobiscie nie polecam. Mialam doczynienia normalnie z dziecmi a nie z doroslymi ludzmi. mimo to ze pracuje sie na umowe o prace jest mobbing zastraszanie sa przywileje dla innych pracownikow. nie stosuja sie do panujacych zasad BHP urywają z pensji sa nie jasnosci nie wyplacaja nadgodzin.Biuro znajdije sie w miejscu gdzie spozywamy posilek(ludzie w chlewie maja czysciej) pracuje sie starymi smierdzacymi mopami ogolnie nie polecam tam pracy.
benitaaa28 2016-02-24 10:50:54
Jesli chodzi Warszawe FILIPIE co z tego ze sa zkolenia skoro nie stosuja sie do panujacych zasad
2
benitta28 2016-02-26 22:20:20
ze firma ma 100 letnie doświadczenie ok ale dużo zależy od tego z jakimi ludźmi się pracuje :-) i czy firma ma 100 lat czy 50 lat doświadczenia to nie znaczy ze jest najlepsza :-) jak powiedziałam. wszystko zależy od ludzi z jakimi się pracuje
1
byly pracownik 2016-03-13 00:02:55
Pracowałem i zlego słowa nie moge powiedziec.a kierowniczke jaka mialem to skarb życzę kazdej osobie takiej przełożonej.
Maja 2016-05-01 16:32:20
Nieprawda. Praca ponad siły, nie ma kiedy się wysikać czy napić, a umyć można się co najwyżej pod hydrantem.
3
Maja 2016-05-04 13:36:38
To zatrudnij się tam na jeden dzień i potem pogadamy.
2
Maja 2016-05-05 12:26:58
Łatwo mówić komuś kto tam nie był prawda? Rozumiem, że to pani koordynator klepie te super odpowiedzi ;)
4
Była pracownica 2016-05-30 15:02:21
Maju odpowiem Ci jako osoba tam pracująca dużo dłużej niż jeden dzień. To co piszą w ofercie to bajki. Musza tak pisać bo nikt by się nie zgłosił na rozmowę wstępną. Bez przerwy poszukują pracowników a rotacja personelu jest olbrzymia. Praca na umowę jest dla nielicznych. Generalna zasada jest zatrudnianie na 1/8 etatu jeśli w ogóle jest umowa a reszta na zlecenie. nagminną żeczą jest oszukiwanie w przepracowanych godzinach. O socjalu zapomnij. Tak firma działa na zasadzie wyzysku czyli jak najmniej zapłacić pracownikom. Szefostwo począwszy od kierownika obiektu a skończywszy na zarządzie to osoby nie kompetentne złośliwe mające się za wybitnych managerów. Maja olbrzymia ilość procesów w sadzie pracy. Ostatnio zaliczyli wpadkę na kuchni na banacha (zbiorowe zatrucie) Pójdziesz tam pracować to będziesz zasuwała za 1,5 osoby a zapłać a ci za pół osoby.A i tak sie dowiesz ze jest 20 osób na Twoje miejsce. NIE POLECAM TEJ FIRMY I OMIJAJ JA Z DALEKA. Ciekawe jak długo sobie ten post powisi albo zaraz zgłosi sie dziunia z kadr z gadka o wysokich standardach i trosce o opinie wyjaśnienie wszelkich nieprawidłowości. Prawda jest praca ze fizoli maja za nic. Dzień kiedy zuciolam tam wymówienie był pięknym dniem.
11
kowal 2016-06-02 01:42:04
Ta firma to porażka ,ponieważ zamiast nadgodzin placa jak na umowe zlecenie, Obywatyli Ukrainy jak i pracowników z Polski traktuja bardzo przedmiotowo, czyli jak śmieci tak przynajmniej jest w Szczecinie . Przelozeni opowiadaja bajki jak z podrecznika dla akwizatorów, a tak pozatym duzo obowiazkow , przelozeni i kierownicy i brygadzisci to takie kapa jak w obozach, Nie polecam !!! jedyny plus ze placa na czas !
5
Ja 2016-06-11 20:12:14
Najgorsza firma jak spotkałam straszne podejście do pracownika obiecanki pięknie wygląda jak się rozmawia na rozmowie wstępnej dupa obiecanki pracowałam tydzień i do tej pory nie widzę wypaty
4
Ja 2016-06-11 20:12:38
Najgorsza firma jak spotkałam straszne podejście do pracownika obiecanki pięknie wygląda jak się rozmawia na rozmowie wstępnej dupa obiecanki pracowałam tydzień i do tej pory nie widzę wypaty
3
Pracownik 2016-06-14 10:18:22
Dokładnie najważniejsze zadowolenie kadrowej. Fajne te nowe służbowe BMW co? A ludzie dalej pracują na śmieciówkach za najniższa krajowa? Potrzebują ludzi do rozliczania umów bo trudno się już połapać w tych papierowych spółkach pozakładanych do zatrudniania ludzi na umowy-zlecenie i przerzucania pracowników z jednej do drugiej tak aby nie dać im umowy o pracę.
5
Pracownik 2016-06-15 14:13:52
Dobrze napisałeś że Ci się wydaje. Zapraszam do ISS to zderzysz się bolesną rzeczywistością i dzikim kapitalizmem.
3
kowal 2016-06-19 00:48:15
sami niech popracuja jako pr,serwisowy i zobacza jak to ciezka i niwdzieczna praca jest banda oszołołów z W-way. i juz wiem pozbyli sie jednego z mondrzejszych szefów jakich mieli w tym bałaganie jak agryf ,szkoda ze plotki wzieły góre ,a nikt z mózgiem nie ragował wczesniej , ja i tak nie załuje gosc by dla mnie ok, nie polecam tej firmy ,
3
ja 2016-06-27 11:24:31
Gdy prascowałam tam jeszcze odbierałam o 23 telefony od pijanej jak bela szefowej.... to nie jest mobing
1
Węgliniec 2016-06-30 10:07:40
Witam od 7 miesięcy pracuje w tej firmie i jestem bardzo zadowolna płaca jest ok warunki również a atmosfera nie do opisania nie mam zastszerzeń pozdrawiam :)
Warszawianka 2016-07-19 16:41:46
Witam.Tez pracowałam w tej firmie rok. Osobiscie nie polecam pracy tam.Pozdrawiam
3
Warszawianka 2016-08-02 13:19:51
bo jest ciezko i malo placa dlatego
3
Ja 2016-08-18 10:54:06
Tak, masz rację z tymi nazwami stanowsik. Swego czasu pracowałam, sprzedając cegiełki na pomoc różnym służbom, m.in straży pożarnej, lecz wyglądało to jak... można by powiedzieć - akwizycja. Dlaczego? Chodzenie po domach. W umowie miałam jednak: "specjalista ds. sprzedaży", hehe. Ale mimo, iż była to robota na 1/2 etatu, bardzo miło ją wspominam, zwłaszcza szefa i ekipę ze mną pracującą. "Niestety - wszystko, co dobre, szybko się kończy:(
Jola 2016-08-24 15:40:20
Panie zbiór nie potrafią wypełnić ZUS Z3. Proponował bym im prace nie wymagające myślenia.
Jola 2016-08-24 15:41:34
Panie zbiór nie potrafią wypełnić ZUS Z3. Proponował bym im prace nie wymagające myślenia.
1
niunia5911 2016-09-20 14:45:01
Z wlasnego doswiadczenia wiem. Ze nie na wszystkich obiektach są oszuści. Pracowalam na Złotych Tarasach tam dopiero są oszuści! Urywaja ludziom godziny, jak ktoś odchodzi próbują nie płacić za wypracowane godziny. Tacy kierownicy. Psują opinię firmie.
Kargulena 2016-09-21 21:35:21
Firma ma kasę dla pracowników ale zalezy na jakim poziomie.
Pracownicy sprzatajacy robią swoja prace,a gdy kogoś w pracy nie ma to robią swoje i jeszcze za tego kogo nie ma (za darmo).
"Nie ma takiej opcji" sie słyszy,jeżeli w gre wchodzi zapłata za dodatkowa prace...
Nic dziwnego,ze jest taka rotacja.
1
ania2001 2016-09-22 16:27:04
Jaki socjal? Bzdury piszesz
A. JEZAK 2016-10-05 00:28:34
Witam wszystkich którzy pisza swoja opinie! Jestem zaskoczony tym że nikt nie potrafi sie podpisac nazwiskiem i imienia
Ja pracowałem w Szczecinie jako brygadzista i musze przyznac ze wymagania sa ,ale ...... ! Ale ogólnie było ok, szefowa i inni przełożeni też byli ok ! może z jednym wyjatkiem p .M , !!! Poznałem w tym czasie duzo sympatycznych i przyjaznych osób choc byli z Ukrainy ale wszyscy cieżko pracowalismy ,ale było miło i sympatycznie ! co do samej firmy to mam mieszane uczucia !? sam przepracowałem pare lat za granica na stanowisku kierowniczym nizszego szczebla i tu raczej ISS daleko do standardów ale jak na polskie warunki nawet bym powiedzial ze super ! to moje zdanie ! Pozdrawiam p Anie kierownik obiektu i p Macka super kadra tylko wiecej wyobrazni abedzie super !!!
czarodziej k 2016-10-15 18:42:58
czy z czasem Zastępca Kierownika Produkcji ma możliwości awansu i czy na takim stanowisku jest realna ścieżka kariery?
Zostaw swoją opinię o ISS Facility Services Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ISS Facility Services Sp. z o.o.