brak logo

Eko-Log

Poznań

Opinie o Eko-Log

zzz 2010-05-18 11:46:54
Bzdury i wierutne klamstwa!!!
Jak mozna tak oczerniac firme dajaca takie mozliwosci rozwoju!
Widocznie zamiast pracowac oszukiwales i naduzywales dobroci pracodawcy! Wstyd!
anonim 2010-05-18 11:48:25
Wydaje mi sie ze nawet nadmienione TESCO to za wysokie progi dla osoby ktora w taki sposob wypowiada sie na temat wspanialej firmy!!!!!!!!!!!
wkurzona 2010-05-18 11:55:58
ja nie moge zrozumiec po co ktos wypisuje takie opinie w internecie i przedstawia jakiegos pracodawce w tak negatywnnym swietle. Skoro bylo az tak zle to po co tam siedziales????!!! ja na twoim miejscu bym spakowala swoje rzeczy podziekowala za mozliwosc pracy i odeszla gdzie indziej- gdzie na pewno bedzie cudownie, kolorowo, pachnaco i pieniazki beda z nieba lecialy!!!
LUDZIE- zastanowcie sie nad soba!!!
Były 2010-05-19 07:43:26
Jeśli nie rozumiesz dlaczego ludzie "wypisują takie opinie w internecie" to pozwól, że cie oświecę - ano po to aby przestrzeć innych przed popełnieniem błędu! Ja natomiast nie mogę zrozumieć dlaczego nie można przyjąć do wiadomości, że coś jest nie tak jak powinno i nie sprobowac tego naprawic...
Jesli ktoś z głową na karku bedzie zainteresowany pracą lub zleceniem usługi napewno sprawdzi referencje u dotychczasowych klientów i sam się przekona....
. 2010-05-19 12:27:14
coś mi się wydaje, że za osobą "tak" chroniącą i broniącą Firmę, kryje się właśnie ( usunięte przez administratora )..kto miał jakąkolwiek styczność z Eko-Log'iem, wie o kim mowa... I zgadzam się z "Byłym"...w pełni się zgadzam. ...poza tym czy godzina 11:46, 11:48 oraz 11:55 nie jest godziną pracy? Czy ( usunięte przez administratora ) nie musi pracować? No tak, łatwiej dyrygować niż pracować
Zastępczyni Pani Kierownik 2010-05-19 20:04:21
Rozbawiają mnie wasze wpisy...
Skoro tak się martwicie o to czy pracuje, to właśnie jestem po całym dniu na szkoleniu w Częstochowie.. :))))) Przez cały tydzień :))) Więc zmartwię was to nie ja broniłam firmę ::))

Niby tacy szczęśliwi, że tu nie pracujecie, a nie macie nic lepszego do roboty tylko pisać o waszych bolesnych przeżyciach...
Zmartwię was, wasze komentarze mnie bawią :))) Próbujcie dalej :)) jest z czego się pośmiać :))
Zastępczyni Pani Kierownik 2010-05-19 20:15:03
aha... A czemu się ukrywacie??? Napiszcie tak po imieniu n( usunięte przez administratora )
1
... 2010-05-21 14:23:21
Dobra dobra nie ściemniaj, przeciez w tej firmie nie ma szkolen....
sprytna 2010-05-25 00:14:47
ty juz wez nie sciemniaj ze w tej firmie nie ma szkolen!!!!!!!! ja nie raz bylam na szkoleniu. wkurza mnie takie gledzenie. wezcie sie wszyscy do konkretnej pracy a nie marnujecie czas na wypisywaniu na forum takich bzdur.
Kasia 2010-08-12 13:02:21
Wypowiem się na temat tej firmy, ponieważ mam z nią wyjątkowo złe wspomnienia. Ponieważ byłam tam na stażu juz dość dawno, mam porównanie z innymi pracodawcami. To co tam się dzieje (a może napiszę działo, bo w sumie nie wiem jak jest teraz) to komediodramat :) Nie wiadomo czy się smiac czy płakać. Po pierwsze: brak szacunku do pracownika (jeszcze zalezy z czyjej strony), po drugie: brak fachowej ( usunięte przez administratora )którzy tam pracują :)
pfffffff 2010-08-14 15:39:51
Ale siara!!!!!!!! Sie ciesz ze wogole sie na staz dostalas a nie narzekasz jeszcze. chyba nie bardzo orientujesz sie na rynku pracy i nie potrafisz docenic tego ze masz szanse czegos sie nauczyc. Jestem ciekawa ile razy sama dociekalas i dopytywalas kogos w firmie o merytoryczne zagwostki?? Obstawiam ze wogole. Pewnie przychodzilas, udawalas ze cos robisz i po 8 czy 6 h uciekalas do domu!!! W dupach sie przewraca. zal mi was.
x 2010-08-15 20:16:27
Skoro było aż tak źle trzeba było zrezygnować a nie błagać na koniec o referencje jak każdy biedny zdruzgotany stażysta! Ale dobrze że teraz jest już cudownie w nowej pracy! Miałaś widać szczęście :)))))))!
ex 2010-08-18 08:26:07
kto pracował w Ekologu wie jak tam jest. kto jeszcze nie pracował niech idzie i sam sprawdzi. są ludzie którym odpowiada ściemnianie,( usunięte przez administratora ) i takie tam. piszecie, że jak się nie podoba to dlaczego ludzie nie odchodzą. piszecie też, że nie znają rynku pracy. w tym rzecz, że znają i wiedzą że nie jest tak łatwo znaleźć coś innego. dlatego tam siedzą. szkoda tylko, że szefostwo podchodzi to tego w podobny sposób. dają pracownikom wielką łaskę, że ich zatrudniają. pracownik powinien być niezmiernie wdzięczny za możliwość pracowania w tak renomowanej firmie. tak nie jest, i nie oszukujmy się. to jest mała firma, o której mało kto wie. kiedyś pracowałam tam, na rozmowie w innej większej firmie nikt o EKologu nie słyszał. Jakość firmy przedstawia migracja pracowników. im większa tym bardziej jest coś nie tak. PRACOWNICY - zobaczcie sami, wy najlepiej wiecie ile osób już tam się przewinęło, NOWI - sami zobaczycie jak tam pójdziecie. ( usunięte przez administratora )... trudno, żeby firma miała aż tak wielkiego pecha i tyle nierobów im się trafiało :)
Kasia 2010-08-19 13:35:03
Myślę, że juz sam sposób wysławiania się osób, broniących firmy Eko-Log świadczy o poziomie firmy :)
Co do referencji... o które stażyści błagają... :) Każdy, kto odbył staż z Urzędu Pracy ma prawo do otrzymania zaświadczenia z tegoż urzędu o odbyciu stażu. Takie zaświadczenie bardzo się przydaje, dolicza się taki staż np. do wysługi lat. Urząd Pracy wydaje zaświadczenie po otrzymaniu opinii od firmy, w której odbywa się staż. Firma
Kasia 2010-08-19 13:41:14
Myślę, że juz sam sposób wysławiania się osób, broniących firmy Eko-Log świadczy o poziomie firmy :)
Co do referencji... o które stażyści błagają... :) Każdy, kto odbył staż z Urzędu Pracy ma prawo do otrzymania zaświadczenia z tegoż urzędu o odbyciu stażu. Takie zaświadczenie bardzo się przydaje, dolicza się taki staż np. do wysługi lat. Urząd Pracy wydaje zaświadczenie po otrzymaniu opinii od firmy, w której odbywa się staż. Firma MA OBOWIĄZEK wystawić opinię. Niestety firma Eko-Log nie wystawia takich opinii, mimo obejmującego ją obowiązku. Dlatego po opinię trzeba iść samemu i o nią prosić, mimo że się Tobie należy jak psu zupa :)
Mam nadzieję, że jasno wytłumaczyłam dlaczego stażyści "błagają" o opinie. Pozdrawiam jednocześnie wszystkich "byłych" i "ex" :)
A, i nie sądziłam, że tak się uśmieję na tym forum :)
kiedyś 2010-08-19 14:38:11
miło i sympatycznie. można by założyć stowarzyszenie osób pracujących dla tej firmy :) może udało by się jakieś dofinansowanie z PEFRONu załatwić, bo praca tam źle wpływa na psychikę ;)
x 2010-08-20 08:18:41
Doga Katarzyno,
Dziewczyno przestań ściemniać, pracuj już w nowej firmie tylko wydajniej a nie w godzinach urzędowania opinie na forum piszesz i bądź szczęśliwa jak nigdy dotąd. Pozdrawiam Cię serdecznie i powodzenia a przede wszystkim awansu na stanowisko Prezesa Zarządu:)))))))
.... 2010-08-20 14:30:12
czyżby zazdrość przez kogoś przemawiała :)
" 2010-08-23 23:13:30
żenada;-) co za ludzie??!!
:) 2010-08-24 11:06:54
( usunięte przez administratora ) jest ta firma :D
xxx 2012-07-11 16:32:39
Eko-Log to teraz Ekolog. Prosta sztuczka i nieświadomi niczego sie nie domyślają. Słabe jest to że firma posługuje się referencjami, które były na inną spółkę. Ciekwa jest ile jeszcze osób zostało pokrzywdzonych przez zarząd np. brak zapłaty wynagrodzenia.
Uważajcie!!!!!!!!!!!
1
Były pracownik 2012-10-01 12:45:21
Witam,
ja pracowałem w Eko-logu 5 lat temu przez około rok. Jeśli chodzi o rotację pracowników, to przez ten okres przewinęło się tam około 10 osób:) więc w tym temacie nic się nie zmieniło.
Kokosów też tam nie zarabiałem ale czego się spodziewać bez doświadczenia bezpośrednio po studiach. Ale nie powiem bolało mnie jak po miesiąc ciężkiej pracy dostawałem 1200 szczególnie, że miałem świadomośc ile kosztują nioski które robiłem.
Nie czułem się tam natomiast wykorzystywany, praca od-do i koniec. nikt mnie nie prosił o pracę po godzinach czy w domu. Atmosfera w pracy była super. Chyba najmilsza z mojego doświadczenia zawodowego. Może po prostu taka ekipa się trafiła, nie wiem jak tam jest teraz.
Zarobki może niewielkie ale wiedza i doświadczenie po latach okazały się nieocenione. Rzeczywiście nikt nie wie co to Eko-Log ale ważne jest to czym się tam zajmowałem i co umiem. Wystarczy to teraz odpowiednio wykorzystać. Po latach powiem z pełną odpowiedzialnością, że sukces zawodowy jaki osiągnąłem zawdzięczam przede wszystkim oczywiście sobie ale prac w Eko-Logu otworzyła przede mną wiele furtek do sukcesu.
Jak widać nie zawsze pieniądze najważniejsze ale to się dostrzega dopiero po latach.
Pozdrawiam wszystkich!
Klient 2013-03-19 15:08:58
Te pseudofirma wydaje się być reliktem lat 90-tych, niedostosowanym do współczesnego świata. Zakład męża zlecił im sprawozdanie, podczas kontroli okazało się że jest totalnie źle wykonane!! Rozglądając się po innych firmach działających w branży doradztwa ekologicznego z czystym sumieniem mogę powiedzieć że najgorszemu wrogowi nie życzę współpracy z tymi parafachowcami.
Rozsądna 2013-07-26 09:05:06
Nie zastanawiaj się tylko uciekaj albo zapomnij że w ogóle słyszałeś o tej bandzie niedouczonych partaczy.
były :) 2013-08-06 16:17:04
Nie chciałbym tutaj nikogo obrażać ani oceniać. Sam pracowałem w tej firmie i z perspektywy czasu oceniam ją trochę inaczej niż większość tutaj. Chociaż sporo czasu upłynęło i nie wiem jak w rzeczywistości tam się teraz pracuje więc nie mogę dokonać jednoznacznej oceny.
Firma na pewno bazuje na studentach świeżo po studiach, którzy to nikogo nie urażając nie mają żadnej wiedzy bo na studiach nikt nie uczy jak przygotować Raport czy Wniosek o pozwolenie zintegrowane. Ja sam mam ponad 7 lat doświadczenia w OŚ. Wiem już na prawdę sporo z każdej działki, jednak nie mogę do dzisiaj o sobie powiedzieć, że jestem mega ekspertem. Dziedzin jest tyle, i prawo zmienia się tak szybko, że na prawdę nie jest łatwo.
Dlatego jeżeli w tej firmie pracują studenci bez doświadczenia, nie spodziewajcie się po nich, że będą pracować tak jak doświadczony pracownik.
Z perspektywy klienta - nic to Was nie obchodzi. Płacisz - wymagasz. I masz rację! Tylko kogo tu winić? Świeżego pracownika, który przyszedł do firmy i zdobywa doświadczenie, popełniając przy tym całą gamę błędów, co oczywiste. Czy może pracodawcę, który przyjął taką właśnie politykę firmy.
W ostateczności, nie przypominam sobie, żeby którykolwiek klient ucierpiał, kiedy tam pracowałem z wyjątkiem przeciągających się terminów uzyskiwania pozwoleń. Nie można za to winić wyłącznie firmy bo nasze poczciwe urzędy również interpretują prawo wielorako, albo przedłużają terminy bez powodu przez całe miesiące albo nie czytając wniosku przesyłają uwagi.
Podsumowując więc powyższe deczko przydługawe rozważania:
Pracownikom życzę aby spełnili swoje marzenia. Pamiętajcie, że praca jest nie tylko tam. Jeżeli nie czujecie się tam dobrze zawsze można pracę zmienić. Nie liczcie na zmianę pracodawcy praktycznie nigdzie.
Klientom, życzę udanej współpracy
zaś Firmie Ekolog życzę dalszych sukcesów.
Tym pozytywnym akcentem kończę i wracam do pracy.
1
Murzyn 2013-10-09 10:40:10
Czy to prawda, że tam pracują sami biali?
1
Były 2014-07-19 10:11:21
Niestety prawda...
Kolejny przejaw dyskryminacji rasowej.
zosia 2015-02-10 13:27:29
nie sądzę, żeby zatrudnianie w jakiejś firmie tylko polaków było dyskryminacja, zwłaszcza, że firma jest w takim miejscu położona, że jednak nie ma za bardzo ludzi innej narodowości, więc nie mówcie od razu, że to jakaś dyskryminacja jest bo nie jest. A słuchajcie, oni na przykład normalnie przyjmują i kobiety i mężczyzn?
Kapitan 2015-06-15 21:38:00
Wydaje mi się, że Państwo po prostu mylnie interpretują postawiony temat dyskryminacji rasowej. Jeżeli ktoś zapytuje czy tam pracują biali (zwany dalej pytającym) i otrzymuje odpowiedź, że TAK i że to przejaw dyskryminacji rasowej (zwany dalej odpowiadającym), to zarówno pytanie jak i odpowiedź jest przedstawiona żartobliwie, ironicznie, z obojętnym stosunkiem do tematu i do samego siebie, ponieważ prawdopodobnie pytający jak i odpowiadający są biali (mimo, że pytający podaje się za Murzyna). Dodatkowo jak sądzę, że w tej dyskusji tylko pytający z odpowiadającym rozumieją siebie nawzajem. Pozostała część uczestników tego forum potraktowała temat zbyt dosłownie i poważnie. W ten sposób pytający prawdopodobnie w ogóle nie związany w żaden sposób z firmą Ekolog, celowo bądź nie zmienił tory dyskusji na temat dyskryminacji. Jak domniemam zarówno pytający jak i odpowiadający wcale nie zaliczają się do grona rasistów i jednocześnie mają bardzo duży dystans do tego tematu.
Piękno tego zagadnienia jest takie, że mimo iż częściowo jesteśmy postrzegani jako społeczeństwo rasistów jak widać wcale tak nie jest, ponieważ potrafimy znaleźć właściwy dystans do samego siebie jak i do tak delikatnego tematu jak dyskryminacja rasowa.
I choć temat dyskryminacji rasowej sam w sobie jest ważny i istotny i należy o tym rozmawiać to w tym przypadku niestety dwie osoby zadrwiły sobie z pozostałych uczestników forum w wrzuciły przysłowiowy granat w gniazdo os, próbując wywołać burzę i to im się udało.
Znakomity temat dla socjologa.
I w związku z tym twierdzę, że pomimo wielu negatywnych opinii na forum, potrafimy porozmawiać optymistycznie, żartobliwie, wesoło z akcentami humorystycznymi.
Należy jednak wiedzieć gdzie kończy się i gdzie zaczyna się ironia i wiedzieć gdzie żarcik zakończyć.
Podsumowując zatrudniajcie się w firmie Ekolog!
Po pierwsze - będziecie w kolektywie.
Po drugie - nabierzecie więcej optymizmu życiowego.
Kapitan 2015-06-23 12:10:30
Być może moja wypowiedź była zbyt zawiła więc powiem powiem jasno:
Wypowiedzi i raziźmie były żartem.
Nie daję wiary że ten temat w ogole został podniesiony i jest żywo utrzymywany w tak poważnym tonie. Panu o pseudonimie Murzyn pozostaje tylko pogratulować. Praca z psychologii pt. "burza w szklance wody" zaliczona.
Łączę wyrazy szacunku dla wszystkich czytających.
sokx 2016-05-12 22:31:46
heda, tak, tylko bardzo rzadko ludzie pracują w zawodzie tak żeby mieć pracę od razu powiązaną z uczelnią.
Zostaw swoją opinię o Eko-Log - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eko-Log