logo Kirchhoff Automotive Polska Sp. z o.o.

Kirchhoff Automotive Polska Sp. z o.o.

Mielec

Opinie o Kirchhoff Automotive Polska Sp. z o.o.

dcd 2016-04-03 16:36
firma bardzo dobra jedna z najlepszych firm w Polsce. Szacunek do każdego człowieka jest tam na pierwszym miejscu!! i na tym budują swój sukce
9 lat pracy 2016-04-04 17:55
Witam wszystkich!!!
Mam nadzieje że rozwieje wasze wątpliwości.
Pracuje w firmie 9 lat. Każdy rok był inny.
Mam tutaj na myśli że dosłownie co chwile jest nowy projekt co może wyróżniać firmę na tle innych. Praca jak w każdej innej raz trzeba się spocić a drugim razem jest przyjemnie, bez gonitwy i bez potu. Dla wszystkich tych którzy piszą że byli poniżani jak murzyni, zastanówcie się czy aby na pewno! rozumiecie słowo poniżeni. Jeśli przyszedł jeden z drugim i swoja osobą reprezentował brak zaangażowania, brak chęci uczenia się a na każde słowo był na nie to powinien być prezesem swojej firmy bo w Kirchhoffie długo miejsca nie zagrzeje.
Firma prowadzi politykę pracy zespołowej i jeżeli ktoś do tego profilu nie pasuje jest moment kiedy jest solidnie obserwowany z czego nie zdaje sobie sprawy. Fakt: nadgodziny najczęściej do wybrania co na pewno wkurza, bo nie po to się zatrudniasz żeby mieć dzień wolny za dzień nadgodzin, gdybyśmy wychodzili z tego założenia to lepiej nie podejmować pracy. Podsumowując jeśli jesteś osoba solidną i nie masz siana w głowie z pracy w Kirchhoffie można żyć jak na polskie warunki całkiem przyzwoicie. Wszystko zależy od Ciebie, nikt nie zrobi z Ciebie milionera bo ty tak chcesz.
7
szybki 2016-06-20 13:11
przyjmuja dalej przez agencje na zgrzewalnie co tam sie robi odpowie ktos
jan 2016-07-26 20:11
jak wygada praca na zgrzewani prosze o odpowiedz bo ponoc maja przyjmowac od wrzesnia przez adecco
edgfbv 2016-07-29 18:04
a ktos wie czy bedzie u nich jakas rektrutacja moze?
marek 2016-11-15 20:28
teraz ponoc sa przyjecia na zgrzewalnia jak tam wyglada praca
marek 2017-01-17 12:15
przyjmuja do pracy bo ludzie sie zwalniaja
1
jan 2017-02-04 19:46
czy przyjmuja obecnie na kirch.off bo slyszalem ze jest ciezko i normy.Niech sie ktos wypowie co tam pracuje
1
meres25 2017-02-18 16:42
Praca ciężka, bo tony stali trzeba przewalić rękami, ale nie zabraniają myśleć!!! Dobre pomysły są opłacane, do tego jak się będziesz wykazywał i udzielał, to na bank to zauważą. A to już prosta droga do np. ustawiacza, otwierają się możliwości wyjazdów do innych zakładów w grupie lub do dostawców. Ostatni kryzys w branży Kirchhoff przetrwał z całkiem niewielkim uszczerbkiem dla pracowników - w tym czasie LEAR zwalniał na potęgę, pracowali na 1/2 etatu, a kilka firm w PL zbankrutowało.
Jeśli marzy Ci się plaża, załóż swoją firmę, może wtedy docenisz "ciepłą posadkę"
2
Samarytanin 2017-02-19 15:40
Ostatnimi czasy bardzo się pogorszyło. Chodzi o to że starzy dobrze pracujacy pracownicy nie są doceniani. Do pracy przychodzą nowi i mają niecałą złotówkę mniej na starcie niż ci którzy pracują ponad 10 lat. No to nie jest w porządku. Na siłę szukają teraz rąk do pracy i firma chyba zatraca wartości jakie jej przyświecały na samym początku.
9
jan 2017-02-20 21:05
dobra tony stali a te normy na luzie sie robi czy na 80% swej sily trzeba naginac? ponoc nie placa 100 tek za soboty na produkcje brakuje ludzi.Na str,at nowy pracownik dostaje 13zl na godzine ale tyle jest wszedzie a stazy pracownicy maja 14zl ,slyszalem rozne opinie ze nowych scigaja za normy od pierwszego tygodnia.Jest zle bo nie placa za soboty tak jak powinni ale ludzie sie na to godza
2
jan 2017-02-20 21:06
dobra tony stali a te normy na luzie sie robi czy na 80% swej sily trzeba naginac? ponoc nie placa 100 tek za soboty na produkcje brakuje ludzi.Na str,at nowy pracownik dostaje 13zl na godzine ale tyle jest wszedzie a stazy pracownicy maja 14zl ,slyszalem rozne opinie ze nowych scigaja za normy od pierwszego tygodnia.Jest zle bo nie placa za soboty tak jak powinni ale ludzie sie na to godza
1
Pracownik kirchhoff@ 2017-02-25 07:58
Hej ludziska mam pytanie do was tych z Mielca , u nas w Gliwicach ostatnio ustawiacz popełnił samobójstwo na hali , czy u was w Mielcu też jest tak że ludzie są gnębioni ??
Doszły mnie słuchy że u was , też było coś na rzeczy jakieś.8 lat temu ?
U nas dyrektor chce to wszystko zatuszować , żona samobójcy została poinformowana dopiero 6 godzin po tragedii , sekcje zwłok dyro załatwił prywatnie I ludzi zastraszył że zwolni jak tylko ktoś coś powie , dajcie znać jak.jest u was
7
elf 2017-02-26 15:33
pozdrawiam mistrza Jana jest ok
nareszcie wolny 2017-02-27 20:03
byłem na pogrzebie i widziałem jak synek 4 letni szedł za trumna jak sie czuła dyrekcja widząc to bo przecież dyro był na pogrzebie a nawet jednej łzy nie uronił o tak sie czuł zero wyrzutow sumienia i zero uczuć dlaczego załatwili wam psychologa i był przy rozmowie mistrz produkcji ? dlatego żebyście nie powiedzieli prawdy dlaczego tak sie stało dlaczego damian nie wytrzymał i popełnił samobojstwo no cóż wczoraj zrobił to on pojutrze zrobi to może ktorytś z was bo też nie wytrzymacie narazie trzymacie gęby na kłudki dla kasy powodzenia w milczeniu i mówieniu prawdy o kirchhofie i róbcie to dobrze bo bedzie niedobrze jak się dowie zarząd w Niemczech że w kirchhofie w gliwicach w najlepszym zakładzie gdzie się szanuje pracownikow na pierwszym miejscu popełnia się samobójstwo niezły nagłówek do gazety i telewizji
7
Oko 2017-02-27 21:38
Pomyliłeś się I wpisałeś to na strone Mielca ,
Koko 2017-02-28 17:22
Przez pierwsze 4 miesiące masz okres próbny za mniejsza kase później 15,10zl plus premia ok.5zl. z kasa naprawde kk, ale normy mega podkrecone i co najgorsz rzucaja po roznych maszynach. Zaczniesz spokojnje sie wyrabiac, przhzwyczaisz sie do maszyny to zaraz trafisz na inna gd,ie zapierdzielasz jak glupi a i tak zrobisz 75% i zaraz cię ścigają. Gdyby choć trochę polecili było by spoko. No i nie płacą za soboty a to też porażka.
5
Karol91 2017-02-28 18:00
O ile można mieć pretensje czy wymagać od kogoś norm jak to na tej samej maszynie dłuższy czas to kompletnie nie rozumiem jak mozna dreczyc ludzi o normę jak zaczyna robic na nowej maszynie? Niech porobi tydzień dwa i zaczyna sie wyrabiać. Przecież to normalne, ze odrazu nie bedzie w stanie. Niech mistrzowie zastanowią się czy chcieli by tak chodzi do gory. Stresujecie tylko pracownikow. Macie statystyki wiec wiecie kto gdzie i ile robi.
4
Gliwce 2017-02-28 20:59
Hej,
to ile u was nowy dostaje w pierwszych miesiacach, bo w Gliwicach płacą 13,5 brutto nowoprzyjetym.Podobno w Gnieznie stawki od 18 zł brutto
Pozdrawiam
Pieronek 2017-03-17 16:57
Dzisiaj byl strajk. Cala produkcja stala 2 godziny.
13
Szczepan 2017-03-17 17:17
16zl/h
Po kazdych kolejnych 2 latach pracy dodatkowo 1zl/h
Platne soboty 100%
Soboty rozliczane w systemie miesiecznym.
Max. 2 dwunastki tygodniowo, chyba, ze ktos dobrowolnie sie zglosi na wiecej.

To tak duzo?
7
klown 2017-03-17 19:36
Był strajk i BARDZO DOBRZE. Dyrekcji się w głowie nie mieściło, że może dojść do czegoś takiego.
Soboń w TV Rzeszów jakim on to dyrektorem nie jest. Muzyczka mielczanin roku itp- BREDNIE
Ludzie mają dość. Kirchhoff niby "jedna wielka rodzina" tyle że z tej familii to my- MIELEC mamy śmieszne pieniądze, a normy kosmiczne .

Bardzo dobrze.
18
lolo 2017-03-17 19:53
16 X168 2688 BRUTTO NA REKE OK 1900ZL + PREMIA TO MALO JA Z PREMIA ZARABIAM MAX 2100 BEZ SOBOT
1
Gliwitz 2017-03-17 20:06
co było powodem tego waszego strajku i dlaczego skończył się po dwóch godzinach?
mielcok 2017-03-17 21:31
POWÓD:
- Praca 5 dni w tyg po 12 godz
- Chłopaki z tłoczni klepią maratony w postaci 7-9 dni bez przerwy
- soboty do odbioru
- kosmiczne normy
- podejście "góry" do pracownika
- śmieszne podwyżki rzędu średnio 0.90 groszy (przydupas dostanie 1.2zł, a "szarak" 60 groszy BRUTTO!!!
- z trzech firm jakie są w Polsce mamy najniższe stawki
- nowo przyjęty pracownik ma ok 50-70 groszy mniej na stawce godzinowej od pracownika z kilkuletnim doświadczeniem
itp itd
Muzyczka tłumaczył się, że mamy zbyt dużo oczekiwań i musi dojść do narady zarządu.
Sobonia w firmie nie było.
Mają dwa tyg na decyzje
11
giff 2017-03-18 17:17
Prawo Mielec my w gliwicach mamy te same smieszne stawki tez by sie u nas strajk przydal prubowali ukryc to ze strajk byl ale nie wyszlo bo juz wszyscy wiedza trzymam kciuki za was nie dajcie sie niech wiedza ze pracownicy maja dosc tego boja sie zeby w gliwicach nie doszlo do strajku im wiecaj nas tym bardziej da sie wywalczyc godziwa place za nasze wypociny i dymanie na nadgodzinach domy sobie stawiaja i auta kupuja rozdmuchac akcje moze do niemcow wkoncu dojdzie co sie dzieje bo w 80% oni nic nie wiedza BRAWO MIELEC
14
Sasza Woronow 2017-03-18 20:01
Super fiłma u was w polszu 12brutto h. Moja druzja is ukraina rabotac od wrzesnia i bardzo chwalic wasza praca.
giff 2017-03-18 21:01
Co ty pie@dolisz kacapie robicie kontrole sztuk i tak chwalisz prace wracaj na ukraine i walcz by bylo w twojim kraju dobrze a nie wbijacie do polski na krzywy ryj i zachwalasz jak to fajnie w Kirchhofie je@nij sie w glowe
9
Wku®wiony 2017-03-19 05:20
Ty Sasza to że dajesz się wykorzystywać twoja sprawa , ci ludzie maja dość tyrania za marne grosze ile wyciągniesz kasy ? Kirchhoff ci hotel opłaci , żarcie też I masz wszystko ( usunięte przez administratora )
5
Mężczyzna 2017-03-19 06:25
Prawdziwy mężczyzna nie płacze. Kirchhoff to nie więzienie. Nikt tam nikogo siłą nie trzyma. Przestańcie płakać jak baby i po prostu poszukajcie czegoś lepszego. Odwagę w pisanie marnych opinii skierujcie na zbieranie doświadczeń u innych. Wrócicie do Kirchhoffa szybciej niż by sie Wam wydawało.
2
Polak 2017-03-19 08:20
Spadaj siać ferment na idiotycznych manifestacjach ONR w Warszawie i nie siej tu swojej sowieckiej propagandy.
2
bobo 2017-03-19 12:24
a ja nie pozdrawiam
fakebuster 2017-03-19 15:44
FAKE
2
Gniewny 2017-03-20 17:38
I jeszcze dział kadr w którym panie zachowują się jak co najmniej premier. Nic nie załatwisz a traktują cię jak debila, który raczył im przeszkodzić w piciu kawki.
20
spring 2017-03-21 14:04
"Drogi" mężczyzno - właśnie pracownicy z Kirchoffu nie płaczą tylko wzięli sprawy w swoje ręce i zrobili strajk bo chcą zawalczyć o siebie i o NORMALNE życie! Pracowałeś kiedyś 9 dni z rzędu widząc dzieci i żonę po pół godz dziennie?! Wątpię, bo wtedy byś się tak nie wypowiadał... Każdy chce pracować, chce wykonywać swoją prace najlepiej jak potrafi ale chce za nią uczciwie zarabiać i chce mieć też normalne życie poza pracą - iść na piwo z kolegami, żonę zabrać do kina, spędzić czas z dziećmi a nie na okrągło cały tydzień sobota i niedziela na 3 zmiany!!
13
Jaszczek 2017-03-22 08:39
Jaką stawkę mają ustawiacze?
9,5 roku pracy 2017-03-22 14:19
Gościu jesteś daremny, na pewno mieszkasz z rodzicami jak uważasz że za wypłatę w kirchhoffie da się przyzwoicie żyć. Też pracuję 9 lat a mam stawkę wyższą o 1 zł od młodego co przychodzi z ulicy. Zastanów się jeszcze raz zanim się wypowiesz. W Gliwicach też powinni zastrajkować może ktoś zauważy że coś jest nie tak.
9
Tymek 2017-03-23 08:01
Aż się boję myśleć co znaczy osiągnięcie kompromisu. Z 17zl zostanie 15 z groszami, soboty płatne przez miesiąc by ludzi za inaczej i tyle będzie po zmianach...
5
jan 2017-03-23 19:39
Nowi pracownicy musza miec troche mniej na godzine bo inaczej nie bedzie ludzi do pracy
3
Bambo 2017-03-23 21:18
W Gliwicach średnia podwyżka 1,60 a wy macie już aneksy?
Sportin 2017-03-25 15:25
Jak tam podwyżka?;p
1
Alicja 2017-03-27 13:42
Zobaczcie jak Kirchhoff Automotive Polska Sp. z o.o. ocenia się jako pracodawca - http://www.kirchhoff-automotive.com/pl/kariera/my-jako-pracodawca/
Silon 2017-03-28 00:09
Co do podwyżek. Powinno się teraz negocjować podwyżkę dodatkowa, a to czy zamiast dopłat do stołówki, imprez integracyjnych chcemy dodatku do pensji niech będzie spotkanie za jakiś czas
8
Piotrek w 2017-03-31 13:45
I co ? 10gr stazowego za dwa lata przepracowane? Wy sobie jaja robicie? 10gr. to 16,80zl brutto miesiecznie!! To wynegocjowaliscie? To jest zalosne.
7
marek 2017-04-04 22:44
to co jest wywalczone???
obserwator 2017-04-11 20:33
Witam
Już koniec buntu? Co wam się udało wywalczyć w kwestii nadgodzin?
Robicie nadal po 12h i weekendy czy coś się zmieniło po rozmowach ?
1
tadek 2017-04-19 13:29
jak ludzie robia przez agencje adecco po rok czasu to o czym tu pisac nic nie wywalczyli przed kompem kazdy madry a przyjdzie na kirchoff to ogon kuli
2
Piotrek w 2017-04-29 15:12
Malo tego, ludzie pracujacy przez agencje nie dostali ani grosza podwyzki.
1
hgd 2017-05-04 10:42
witam, jakie stawki są na magazynie?
michał 2017-05-16 23:12
tu nikt ci nie odpowie ja byl strajk kazdy kozaczyl a teraz cisza i przewalajcie tony dziennie pytanie do kiedy az kregosłup to odczuje
1
Zostaw swoją opinię o Kirchhoff Automotive Polska Sp. z o.o. - Mielec
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kirchhoff Automotive Polska Sp. z o.o.