brak logo

FAXTEL Chmurski i Chrzanowski

Jarocin

Opinie o FAXTEL Chmurski i Chrzanowski

Zainteresowana 2015-09-16 16:18:17
Po dłuższym zastanowieniu i Waszych opiniach przekazałam wiadomość firmie, że rezygnuję i moja kandydatura nie jest aktualna.
Dopiero co zwolniłam się z jednej pracy, nie chcę wpaść z deszczu pod rynnę...
A tak, jak różnie bywa z opiniami w internecie - często zdania są podzielone TO W TYM JEDYNYM PRZYPADKU ZNALAZŁAM WYŁĄCZNIE ZŁE OPINIE o firmie w której chce się zatrudnić.
..cóż - szukam dalej..
1
**** 2015-09-17 10:53:21
I dobra decyzje podjelas !! Gdybym ja to wczesniej tu przeczytala, zanim poszlam tam pracowac, to tez bym zrezygnowala... a tak to jedna wielka strata czasu byla ajjjjj... brak słów na ten syf !!
Katarzyna Do.......rska 2015-10-04 17:07:58
Wszędzie tylko nie tam
W niektórych salonach wymieniła się cała albo prawie cała kadra

Więc jak widać nie warto pracować w faxtelu
baska 2015-10-07 21:39:41
Kasia ;) piszesz o tych przejętych od innego agenta salonach ? podobno ten nowy regionalny też jest od tego agenta.
wy......hany 2015-10-09 00:59:03
pracowałem tam prawie rok, i o ten czas za długo, powiedzcie mi czy zarabiacie te 3 czy 4 tys?.....tak ten kac....mam to samo :)
karmi 2015-10-11 09:16:38
Jak zarobisz za dużo, to będą noty obciążeniowe za wszystko co się da :( U nich trzeba się cieszyć, że macie pracę to od nich najważniejsze forma uznania oprócz mobbingu
o lol 2015-10-15 01:00:13
Lorek ty to jesteś ładny desperat. Ja bym wolał chyba ulotki roznosić niż tu pracuje. PS: a czo to ? jakiś nowy RKS z faxtela jest - bo na stronie widzę nowego kolesia ?
x1 2015-10-15 19:21:36
Praca w tej firmie to jedna wielka porażka i jedno wielkie oszustwo. Zarabiasz najniższą krajową a premie to marne grosze albo jej brak, na rozmowie obiecują góry złota. Generalnie bałagan, przekręty, krzywe akcje......brak słów. Nie polecam!!!!!!
tutr 2015-10-19 20:18:40
Dzisiaj zostałem zwolniony po zaledwie dwóch miesiącach pracy. Zostala podpisana umowa za porozumieniem stron, gdyż jak mi powiedziała przelozona, zostane tak obsmarowany gdy zachowaja okres wypowiedzenia, ze nikt mnie nie przyjmie. Bylem kierownikiem salonu. Rano do mnie przyjechała przelozona , jak to się często dzieje w tej firmie i sprawdzano stany magazynowe. W pewnym momencie przyszla kobieta i przelozona kazala jej przyjść za 10 minut. W tym czasie zwolniono mnie z pracy i zanim sie spakowalem prowadzono rozmowę kwalifikacyjną na moje miejsce w mojej obecności. Gdy juz sie przebralem wyproszono mnie z salonu. Jutro jeszcze tam pojadę wypowiedzieć umowy które zawarlem by zrobić plan w koszyku inne. Mobbing mobbing mobbing mobbing. Zero szkoleń. Wszystkiego w pracy musisz sie uczyć sam. Nikt tej pracy Cię nie nauczy. Placa zenujaca. Kierownik ledwo poniżej minimalnej. Wysyłają Cie na delegacje , akceptują koszty delegacji a po powrocie cofają decyzje i ucinają z tej delegacji lwia czesc. Przekręty, krzywe akcje. Licza sie liczby. Przelozeni to ludzie bez sumienia. Klient sie nie liczy. Firma krzak. Najgorszy pracodawca w historii. Błagam ludzie nie idźcie tam do pracy.
2
alka 2015-10-20 21:32:53
Tutr, aleś się dal wykiwać. Nie mogli cię zmusić do porozumienia stron. W jakim mieście pracowałeś?
1
faxtel_michell 2015-10-21 13:25:12
hehe jutro idzie wypowiedziec umowy ktore zawieral zeby zwiekszyc sztucznie sprzedaz w koszykach. Pracowales koles 2 miesiace i juz umowy na siebie brales? no to ktos z grona wspolpracownikow Cie podrypal. Wyprosili Cie z salonu? a niby czemu? Mogles zostac i czytac ulotki. Regionalna Cie postraszyla ze Cie obsmaruje? haha dales sie podejsc jak male dziecko albo cos miales na sumieniu. Trzeba bylo zakomunikowac przed podpisaniem ze Ci jest zle i musisz do lekarza i siedziec na L4 i szukac nowej roboty. Ale nie martw sie masz jeszcze 14 dni zeby sie zle poczuc.
nikodem_dyzma 2015-10-21 13:33:47
NAJlepsza firma a w jakiej pracowałem. Miałem kontakt z NAJnowoczesnymi technologiami wystawiania NOT. NAJprawdziwsza na świecie umowa o prace . NAJprawdziwszy mobbing na świecie serwowany co dzień telefonicznie, mailowo, i prosto w oczy.
Zapraszam NikodemDyzma czyt KD
1
do turt 2015-10-23 10:59:42
ahahhahahahahah koleś jesteś żałosny. - i co? - teraz płacz! Odradzasz firmy - teraz ?!. Wcześniej internetu nie miałeś co ludzie tutaj piszą. Patrz ile postów jest - ( a jakby liczyć te usunięte, razem by było z min.5 tyś postów.) Wszyscy odradzają tej firmy. Faxtel to dno i trzy tony gówna z mułem. Pozdrawiam Bielsko - wasz były pracownik, który dopiero rozwinął swoją kariere zawodową po daniu wam wypowiedzenia o pracę :).
PS: jeśli liczycie że dostaniecie premie po wypowiedzeniu - to prostuje. Nie dostaniecie bo będą jakieś fikcyjne cofnięcia.
1
kutas 2015-10-27 22:14:24
Ludzie naprwde , jesli gdziekolwiek staracie sie o prace w tej firmie to dno. Nie sa przestrzegane zadne prawa pracy.Jako konsultant jestes smieciem a jako kierownik jestes MEGA smieciem co ma "smieciami" zarzadzac. Pracowalem tam kilka lat i jest mi szkoda tego czasu. Cos okropnego mobbing to malo powiedziane. Zastanawialem sie nad pozwem sadowym ale szkoda czasu i nerwow mojej rodziny. Plusem tej pracy jest to ze po jakims czasie zauwazasz w jakim syfie pracujesz ogarniasz sie i sie zwalniasz. Ludzie to praca w gównie cały czas. Mobbing na dzien dobry. Wiecie ile mialem telefonow od kordyntora co dzien? 10 minimum i ciagle malo. Malo malo malo. Salon w koziej dupie gdzie jest 20 wejsc mac mial miec 6 aktywacji co dzien aby wyrobic plan. To nie jest firma, tu nie liczy sie czlowiek a sprzedaz nie wazne jak wazzne ze poszlo.Dno i kupa gówna.
1
szczurek 2015-11-11 15:41:54
romek to aplikuj. Powodzenia zycze w dosc renomowanej firmie faxtel ;)
1
Maturzysta 2015-11-22 10:55:07
Pracowałem tam chwilę po maturze ,obiecywali wysokie zarobki .Podstawa niska ale za to na premiach, można było tyle zarobić. Od początku były niejasności, miałem podpisać ,że zapoznałem się z regulaminem pracy ,którego nikt mi nie pokazał, następnie, że odbyłem szkolenie bhp -którego nie było. Potem byłem w ramach szkolenia rzucany po ich salonach ,gdzie miałem pozyskiwać klienta a finalizacja (oraz premia ) była robiona przez innego Konsultanta , tak, aż do szkolenia ,które się odwlekalo ,potem był problem z kodami i znowu sprzedaż rejestrował, ktoś inny ,a gdy byłem na szkoleniu była kontrola ,która wykazała brak akcesoriów i mimo ,że mnie nie było dostałem Note obciążeniową ,kwota mała ale jakim prawem? Nie polecam i trzymam kciuki za naiwniaków
4
xxxx 2015-11-23 20:57:24
Dlaczego ja wcześniej tu nie zajrzałam!? Praca tam potrafi zrobić z Ciebie takiego malutkiego człowieczka...
4
Zdeterminowany 2015-12-16 11:32:37
Nie mogę wiele napisać, bo zamierzam wystąpić na drogę sądową z tą firmą - niech to świadczy za cały komentarz.
3
karolina88 2015-12-21 09:55:36
Salon w centrum Jaworzna już nie istnieje.
karolina88 2015-12-30 18:33:50
Teraz zamiast salonu Orange w centrum Jaworzna jest kantor. W Jaworznie jest jeszcze salon na Osiedlu Stałym w Carrefourze.
a 2016-01-04 11:40:52
Salon jest przeniesiony do Galeny
konsultant86 2016-01-14 22:06:34
miałam przyjemność pracować w jednym z salonów w BB.Nie polecam tego pracodawcy. Od początku są duże zaniedbania ze strony kierownictwa (przynajmniej W naszym salonie były), należy podpisac dokument poświadczający o odbytym szkoleniu BHP, którego w rzeczywistości nie ma (nie wiem z jakiej przyczyny), poza tym podpisuje się lojalkę, że jeśli zwolnisz się do 6 m-cy to zwracasz koszty szkolenia. My podpisywaliśmy również na wstępie dokument, w którym zrzekasz się funduszu socjalnego - ponieważ jest zawieszony (zawieszony chyba na wieczność). Początkowo praca była ok, pracowałam tam rok. Kierownik - tragedia, małe wsparcie, intrygi , obgadywanie pracowników za plecami przy innych pracownikach - nie do pomyślenia , zero profesjonalizmu. Każa kłamać klientów, podkładać umowy na aktywację przy przedłużeniu umowy , jednego dnia sprzedasz - kolejnego masz same reklamacje. Nie jest to dobry pracodawca, nie wiem jak w innych salonach (być może są uczciwi kierownicy), z taką polityką zatrudnienia spotkałam się po raz pierwszy, bardzo się cieszę , że już tam nie pracuję(wyszło mi to na lepsze !). O wszystko trzeba się prosić, drukarki przedpotowe, komputery się zacinają...brak sprawnej organizacji i jakichkolwiek ułatwień - a wiadomo ocena klienta ma być na 5. Jeśli chcecie zatrudnić się w Faxtelu - poważnie to przemyślcie, bo inaczej przepłacicie to własnym zdrowiem psychicznym. Ludzie od nich odchodzą, jest duża rotacja - już stąd można wysnuć wniosek. Żeby nie było to plusy : umowa o pracę, konkursy w których można wygrać bony czy inne gadżety, i na tym koniec. Z czystym sumieniem nie polecam !
2
lolavanx 2016-01-19 10:08:51
W Czechowicach to samo. To musi być taki faxtelowy standard.
Cotypiszesz 2016-01-22 00:55:59
przecież żadnych szkoleń nie ma, więc nie ściemniaj. Przed 3 lata pracy z tą firmą byłem na 2 szkoleniach ( w tym szkolenie autoryzacyjne...)
3
dalejtosamo 2016-02-04 01:12:35
Dalej usuwają komentarze - prawda boli ?
3
dalejtosamo 2016-02-17 16:16:52
Do solog. To wchodź częściej to byś wiedział o co chodzi. Normalnie było by tu z 30 stron opinii. Dobrze że w ocenę pracodawcy nie mogą ingerować.
Do Maciek 2016-02-22 00:08:08
Ale masz Pan ból [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i na 100 % jesteś pracownikiem faxtela :)
Propozycja 2016-03-27 15:57:48
Hej, drogi FAXTELU proponuje wszystkie komentarze usunąć :) - wtedy lepsza będzie opinia o firmie. NIe pozdrawiam
1
lolavanx 2016-04-09 15:39:00
minimum państwowe plus premia, jesli cały sklep ja wyrobi. zero przerw, o urlopie zapomnij, praca po 12 h. w kauflandzie wiecej zarobisz,
1
domadzierski 2016-04-17 17:44:48
pracowalem w tym syfie sporo czasu. Tam sie nie da pracowac, karza klamac ludziom w zywe oczy. Nie polecam nawet na przeczekanie bo to lajno z gownem na 1 tle. Chyba ze do orange bezposrednio tam jest zupelnie innaczej.
6
ona 2016-04-29 16:37:06
hej mam pytanko ile zarabia kiero w centrum(duzym salonie) ich tak zwanym?bo mam o dnich porpozycję pracy...
dawno po faxtelu 2016-05-01 17:52:57
ona podstawa to 2500 bruttto wiec dzialaj:-)
ona 2016-05-03 12:32:22
to lipa a nie kasa...to w tych salonach małych ile mają?1500 brutto:)?to leje na tą firmę i tyle nawet d...nie będę sobie zawracać:)
dawno po faxtelu 2016-05-16 19:24:58
genia niestet. Szukaj czegos normalnego tutaj nabawisz sie choroby. Tutaj nie liczy sie czlowiek i bezczelnie klamia. Jeszcze raz wolalbym miesiac w garach siedziec i zmywac niz wrocic na 1 dzien do tego łajna.
melka 2016-05-17 11:43:21
dno dno dno i dno...
ilona 2016-05-17 13:52:11
niech nikt nie wierzy w to iz tam płacą dobrą kasę a pani koordynator B.G to kłamca nad kłamcami
marika 2016-05-17 18:03:28
hehe to naprawdę firma inna...dziviaj miałam rozmowę na kierownika i od razu wygrałam co dalej nie wiem ale to dziwne:)
on 2016-05-17 22:26:20
byłas najtańsza!gratuluje
LOLA 2016-05-19 13:19:51
LUDZIE ZASTANÓWCIE SIE CO ROBICIE ZANIM ZACZNIECIE PRACOWAĆ W TYM GÓWNIE.PRACOWNICY W TEJ FIRMIE TRAKTOWANI SĄ NA RÓWNI Z BŁOTEM.OBIECUJA LUDZIOM GRUSZKI NA WIERZBIE,REGIONALNI TO KPINA NIE LICZĄ SIĘ Z LUDZMI TYLKO ZA WSZYSTKO PŁACISZ NOTE A ZARARABIASZ NAJNIŻSZĄ KRAJOWĄ.
2
on 2016-05-20 16:05:25
lola jak to nie tajemnica to w jakim regionie pracowałas:)?
fcfxt 2016-05-24 22:28:01
pani B.G. to kobieta oderwana od rzeczywistości. Sciemnia ludziom ile to się w tym wspaniałym faxtelu nie zarobi - pogadajcie z pracownikami jak często 2 z przodu widzą. Sorry Beatka takie życie ..) z takimi predyspozycjami to powinnas bułki w awiteksie sprzedawać - pozdro
faxtel_zgierz 2016-06-17 14:39:39
A ja sobie chwale tu place. Mam 2 z przodu co miesiac. Pomoc Bielska - przy okazji pozdrawiam! i dziekuje za szanse aby mnie zatrudnic bo nikt przez 3 lata odkad skonczylam podstawowke nie chcial mnie przyjac. Mysle ze nie dlugo zostane kierowniczka naszego salonu poniewasz ta dziedzina unas dosc mocno koleje. Pozdrawiam
hehe 2016-06-23 18:21:21
hehe widać widać cytuje:"dziekuje za szanse aby mnie zatrudnic bo nikt przez 3 lata odkad skonczylam podstawowke"kierowniczka naszego salonu poniewasz,dziedzina unas dosc mocno koleje"-brawo Ty no nie wierzę:)Ty chyba nawet tej szkoły nie ukończyłas- co za dno!!!!!!!!!!!!!
2
Myślę 2016-07-30 16:04:52
Jak wam zależy na pracy u Operatora ,to czemu chcecie zatrudniać się we Franczyzie ? Mniejsze zarobki ,kolejna "gębą " po drodze do wykarmienia i dualizm władzy .Nie lepiej poszukać trochę dłużej i zatrudnić się bezpośrednio ?
Torun 2016-08-04 02:01:50
Nie polecam. Niestety bede zmuszony wejsc na droge sadowa .
Już nie pracuję 2016-09-06 12:14:28
Na szczęście Mnie już tam nie ma..
Regionalni których głównym tekstem jest "Na Wasze miejsce znajdę Sobie pracowników" ..
znajdziecie ludzi owszem, którzy zwalniają się po 2 miesiącach widząc ten syf. Fax-tel obrzydza pracę w Orange, żadnego wsparcia, poziom kultury regionalnej równy zeru.Pani Monika R obgadująca pracowników do kierowników i odwrotnie, kierowników do pracowników.Poziom obsługi w Salonach - Dramat! Ludzie nowi, którzy nic nie wiedzą, często Sami na obsłudze.
Nadgodziny i najniższa krajowa, jeśli już premia to kombinowana-przepisywanie umów między pracownikami, tak żeby chociaż była jedna wypłata :)
Poziom wiedzy starych pracowników, znajomość systemów i ewentualne szkolenie ciągle NOWYCH- i taka Sama pensja jak dla nowych.

Zawsze myślałem że jak się zwolnię, to narobię Im koło uszu.... ale nie che już nic mieć do czynienia z tą firmą..
Chociaż wysłać anonima co się dzieje w firmie... nagrać jak każą Nam wpychać Klientom umowy, bez ich świadomości, bo to przecież PAKIET :) Oszukiwanie Klientów- masz sprzedać i już! nie wolno inaczej bez dodatkowej umowy , o której Klient dowiaduje się dopiero przy pierwszej FVA :)
achh....może jednak wyślę... tyle @ przecież zachowanych :) na czarną godzinę jako dowód :)
5
Milusiński 2016-09-18 22:12:51
Zdecydowanie najgorszy pracodawca. Tak jak ktoś napisał metr mułu i g..na zamaskowany trawą z rolki - tzn. na rozmowie dowiecie się tylko ile to będziecie zarabiać na premiach. I w tym miejscu ostatni raz o premiach usłyszycie - potem podstawa najniższa krajowa - minus noty, które stanowią chyba ważny przychód firmy. Jeśli myślicie nad pracą u nich idźcie na targ do chińczyka lub ukraińca - lepsze warunki lub sprzedawać Rainbowa po domach - prawdziwe premie za sprzedaż.

Na szczęście już nie pracuję u nich. Ale inaczej niż "Już nie pracuję" postanowiłem, że dobiorę im się do skóry. Jeśli macie jakieś dowody na oszustwa Faxtel podsyłajcie je na milusinski88@gmail.com przekażę je do Orange i mam nadzieję, że deautoryzują całego agenta. Będzie to z zyskiem dla pracowników - wasze salony przejmie jakiś poważny agent (OR, GTI lub TELL) oraz dla klientów którzy będą lepiej obsługiwani.
5
Sztaba 2016-09-25 08:24:51
awi wiesz czy gdybasz? Jak pracowales to wiesz jak jest a jak sobie wymyslasz to zamknij jadaczke bo znaczy ze znasz sie jak swinia na gwiazdach.
3
hsz 2016-10-21 12:58:26
Oddział w Piekarach Sl. - tragedia, chodzi mi o pracowników i ich szefową, zero profesjonalizmu, źle została wypełniona ze mną umowa, za co przyszło mi zapłacić konkurencji karę, a panienka mi mówi, że się pomyliła, że każdy może. Ale za błędy się płaci. Po złożeniu reklamacji czekałam m-c na odp. i zamiast uznania reklamacji dowiedziałam się w saloniku, że reklamacja nie dotarła do centrali w W-wie. Na moją wypowiedż, że Pani jest nieudolna (źle zawarta umowa i brak zainteresowania, czy reklamacja została rozpatrzona) oraz , że pracuje tam, dzięki temu, że tacy, jak ja kupują u nich tel. ,usłyszałam od "szefowej salonu", w obecności klientów !, że jestem wiekowa (mam 53 lata) i reprezentuję poziom..., na pytanie jaki? nie potrafiła odpowiedzieć. Żałuję, że trafiłam do tego saloniku, ale nie lepiej jest i w Tarn.Górach. Bo to wszystko, to nie są oddziały Orange, tylko małe firmy, które pracują na rzecz tej firmy, są niewyszkoleni, młodzi, bezczelni i naciągają klientów dla swojego pracodawcy.
5
DOMADZIERSKA 2016-11-27 20:29:52
FAXTEL TFUUU
Zostaw swoją opinię o FAXTEL Chmurski i Chrzanowski - Jarocin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FAXTEL Chmurski i Chrzanowski