brak logo

Partnerzy Nieruchomości

Gdańsk

Opinie o Partnerzy Nieruchomości

HH 2010-01-27 21:32
Ocena niezbędna
4
bolek 2010-09-25 17:44
Czy ktoś z was pracuje/pracował w tej firmie jako pośrenik ? Jakie są tam warunki ?
13
qwerty 2014-12-01 23:38
Nie polecam pracy w tej firmie. Nowych agentów traktują źle. Szkolenie odbywa się szybko i na kiepskim poziomie. ( usunięte przez administratora ) NIE POLECAM.
8
_ 2014-12-01 23:48
Jeżeli: - chcesz, aby Twoje wysiłki i zaangażowanie bez względu na ich rozmiar były oceniane jako niewystarczające, - chcesz, żeby motywacją do pracy był strach przed karą polegającą na braku zwrotu kosztów paliwa, - o( usunięte przez administratora )akceptujesz szczątkowe jedynie szkolenie, aplikuj.
7
Niezadowolony 2014-12-01 23:55
Witam,
zacząłem pracować w tej firmie miesiąc temu, od czwartku już nie pracuję.
Trochę się rozpiszę ale chcę abyście dokładnie wiedzieli czego się spodziewać:

Przez ostatnie półtora roku pracowałem na dziale sprzedażowym w dużej korporacji. Bardzo dobrze mi się układało, przez cały ten okres byłem jednym z lepszych ale jak to w korporacji...
ciągłe zmiany premii, prowizji, systemów motywacyjnych i praktycznie brak możliwości dalszego rozwoju w firmie sprawiły, że zacząłem szukać czegoś lepszego gdzie będę miał większe możliwości zarobku i rozwoju.
Akurat była rekrutacja do firmy Partnerzy Nieruchomości więc wysłałem swoją aplikację i o dziwo już kolejnego dnia otrzymałem zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną.
Byłem bardzo szczęśliwy z tego powodu, gdyż firma ta wydawała się bardzo profesjonalna i oferowała świetne warunki dla pracowników.
Na drugi etap rekrutacji zaproszono mnie miesiąc po pierwszej rozmowie, trzeci etap był dnia następnego i kolejnego dnia zacząłem szkolenie.
Szkolenie trwało 3 dni, następnie był długi weekend i jak by nie patrzeć już kilka dni miesiąca uciekło.
Codziennie od 8:30 do 19 siedziałem w biurze starając się spełnić wymagania jakie zostały przede mną postawione, przerywnikiem były wyjazdy do klientów nierzadko zakańczane wyjściem od potencjalnego klienta z niczym...
Niestety firma ta ma wygórowane oczekiwania co do swojego wynagrodzenia przez co graniczy z cudem podpisanie umowy na tych warunkach.
Na 1 spotkanie z klientem pojechałem z przełożonym od następnych - radź sobie sam...
Zadanie nie było łatwe jednak dzień w dzień robiłem co w mojej mocy aby przekonać ludzi co mamy my a czego nie mają inni, że tyle chcemy za swoje usługi.
Praktycznie w połowie listopada dostałem ostrzeżenie, że mam za słabe wyniki i że mam czas do grudnia, żeby się poprawić.
Bardzo mnie to zdenerwowało zważając na to jak ciężko pracowałem.
Mijał dzień za dniem aż 27.11 otrzymałem informację, że nie spełniam ich oczekiwań, i że musimy się pożegnać.

Tego samego dnia napisałem do przełożonego z poprzedniej firmy, który nie był zadowolony z faktu, że zmieniam firmę o tym, że dostałem wypowiedzenie.
Oddzwonił i zadał jedno pytanie: to co, wracasz do nas?

Dziś podpisałem ponownie umowę i od jutra wracam tam gdzie byłem przez ostatnie półtora roku.

Jeżeli nie macie w swojej firmie na tyle wyrobionej opinii, że w razie porażki szef chętnie przyjmie was z powrotem jak mnie to poważnie zastanówcie się nad wybraniem firmy Partnerzy Nieruchomości.

Mam nadzieję, że moja opinia pomoże w podjęciu decyzji.
Pozdrawiam,
Marcin

( usunięte przez administratora )
9
Exagent 2015-09-13 16:07
Partnerzy Nieruchomości to wyrobiona marka tylko dlatego, że prezes Michał Kosiedowski jest w tym dobry. Jako pośrednicy są dobrzy, a bynajmniej kiedyś byli.
Ale jeżeli chodzi o warunki zatrudnienia to jak to w zawodzie pośrednika: umowa zlecenie lub działalność gospodarcza;z tego co pamietam podstawa byla nieduża i uzalezniona od ilosci pozyskanych ofert, no i paliwo we własnym zakresie... Także można zarobić ale trzeba być mega dobrym, inaczej można sie wpakować w długi. No i kazdemu kto chce tam podjąć prace dam jedną rade: NIE WIERZCIE OBIETNICĄ PREZESA, LUBI DUŻO OBIECYWAĆ ŻEBY LUDZIE Z SIEBIE DUŻO DAWALI!
4
Asia 2016-01-27 00:17
Tam można zacząć pracować wyłącznie jako osoba z odłożoną sporą sumą pieniędzy, ponieważ w momencie startu NIGDY nie otrzymuje się wynagrodzenia na paliwo. Zatem, żeby pozyskać dużo ofert, trzeba dużo jeździć i sporo WŁASNEGO paliwa tracić. Prezes, jak ktoś wyżej pisał lubi dużo obiecywać, co często nie ma pokrycia z prawdą. Nie jest to miejsce Panie Marku, do wyrażania opinii na temat firmy ze strony klienta. Jest to miejsce opinii o PRACODAWCY. Nie jest to uczciwa firma, jeśli chodzi o zatrudnienie. Z podstawą 1500 na rękę nie jesteś w stanie podziałać dużo, jeśli chodzi o wyjazdy do klientów.
5
mirelka akwarelka 2016-03-22 14:51
wypowiadają się ostatnio sami tacy którzy nie mają pojęcia o tej pracy czy realiach. zwrot za paliwo? może i tak (pod warunkiem wyrobienia normy sprzedażowej) ale nie w pierwszych kilku miesiącach. prowizja 70% - dawno się tak nie uśmiałam. prowizję sam ustalasz ale nie moze być mniejsza niż odgórne założenia. i taką prowizją dzielisz sie na pół lub i pół pół. głównie własna działalność - by troszku pooszczędzać na współpracowniku. ogółem paplanina o cudownej przyszłosci - realnie masz zarobić dużo kasy a jeśli nie zarabiasz jesteś ble i raczej po prostu nie chce ci się pracować. i nie zwalaj wtedy winy na kerownika. a tak ogólnie to ładną pogodę dziś mamy. chyba wiosna na dobre idzie...
3
hej hej hej 2016-04-20 15:50
hej hej - prowizje nie 70% a 90% minimum ....
hej x 4 2016-05-17 19:22
malarz zdaje się nie wyczułeś ironii w wypowiedzi... podstawa jest przez kwartał lub max około 5 miesięcy. każdą transakcję (czyli pozyskanie nieruchomości i następnie jej sprzedaż) powinieneś przeprowadzić na poziomie około 3,5% brutto. analizując łopatologicznie: pozyskujesz nieruchomość następnie sprzedajesz za 200 tys. z tego sprzedający płaci ci 3,5% brutto (co jest stawką wysoką w porównaniu z innymi biurami). z tych 3,5% brutto 60% (lub 50% - zależy jak ci idzie) oddajesz dla firmy. jeśli kupujący był także twoim klientem - reszta jest twoja; jeśli innego agenta - tę resztę dzielisz jeszcze na pół. od tego oczywiście odlicz jeszcze podatek. malarz - i nie "oprócz masz jeszcze podstawę" a albo masz podstawę albo to co wypracowałeś - jeśli to co wypracowałeś jest większe od tej podstawy. a podstawa to standardowo 2 tys. netto. no i powinieneś prowadzić własną działalność.
3
Mario 2016-08-22 19:34
sewa - obecnie poszukują NAJLEPSZYCH agentów w Trójmieście oferując m.in. (są to informacje zawarte w treści ogłoszenia) :
# STAŁE wynagrodzenie
# SZKOLENIA, TRENINGI I OPIEKĘ doświadczonych Doradców
# efektywny model pracy zapewniający Doradcy STABILNE i WYSOKIE zarobki
# DOBREJ JAKOŚCI narzędzia pracy m.in.: telefon, laptop, aparat fotograficzny i inne
# MOŻLIWOŚĆ otrzymania nowego samochodu po okresie próbnym
(...o to jest dobre...)
#WYJĄTKOWĄ ATMOSFERĘ pracy w zespole ludzi POZYTYWNYCH
Pamiętaj o możliwości porażki (nawet jeśli jesteś osobą pracowitą - to nie zawsze wystarczy) oraz o tym, że trafiasz do bardzo rodzinnej firmy - a to może wiele znaczyć...
7
pracownik 2016-08-26 18:50
30 dniowe opóźnienia w wyplacie wynagrodzenia prezes az sie trzęsie jak musi prelew zrobić
"Zapomina" zapłacić abonament za telefony i internet co skutkuje wyłaczeniem usług.
Zawsze wynagrodzenie zaokrągla w swoją strone.
Prowija uzależniona od tego jak długo pracuesze
30%
40-50%
50-60% jak ktos zatrudnil sie kilka lat temu dla nowych niosiagalna
70% kiedys było teraz wycofane za duzo musiał płacić
4
orient 2016-10-18 13:44
Rodzinna firma to zart to korpo przyswieca im dewiza: no mercy. Wziete z korpo wszystko co najgorsze Prezes nauczyl sie tego w z metrohouse
4
Joh 2016-10-18 14:35
Daj spokój, rodzinna firma we wszystkich tego znaczeniach, naprawdę, totalnie tak jest, wystarczy popytać
3
orient 2016-10-26 15:58
hehehe tak zawsze było nic sie nie zmienilo :)
3
Mati 2016-11-26 09:50
O ponowie się ogłaszają - Specjalista ds. zarządzania nieruchomościami na wynajem.
Oferujemy: "rozwój zawodowy i możliwość awansu" - awans z pewnością - na starszego specjalistę ds. zarządzania nieruchomościami na wynajem a potem nawet doradcę ds. zarządzania nieruchomościami na wynajem i być może nawet starszego doradcę ds. zarządzania nieruchomościami na wynajem. Docelowo prawdopodobnie super doradcę ds. zarządzania nieruchomościami na wynajem. I nawet na wizytówce będzie to jasno określone - absolutne polecam.
3
KL 2016-12-16 09:34
Mati
Sarkazm?,że polecasz czy zartujesz?
gryplan 2017-03-21 12:27
Firma oferuje najlepsze warunki zatrudnienia wśród agencji nieruchomości - średnia faktura wystawiana przez agenta to 6 500 zł netto. Prowizje od sprzedaży wynoszą najpierw 30/40% a kończą się po kilku miesiącach na 50/60%. Szkolenie początkowe trwa 3 dni i jest bardzo praktyczne - niezbędna dawka wiedzy z zakresu podstaw prawa, systemów oraz sposobu dzwonienia do klientów. Faktury płacone są zawsze na początku miesiąca, nie ma odstępstw od tej reguły, nie ma opóźnień. Jest to jedyna agencja stosująca grywalizacyjne metody motywowania pracowników. Poza tym sporo imprez integracyjnych, nagród w postaci wycieczek itd. Jeśli jesteś zmotywowany i chcesz dobrze zarobić to miejsce dla Ciebie. Pracuje tu parę osób, które zaczynały bez żadnego doświadczenia i szybko zaczęły zarabiać grubo ponad 10 tys. zł
3
Pcimeusz D 2017-03-24 10:04
Firma oferuje warunki zatrudnienia takie jak i kilka innych agencji nieruchomości - podana ŚREDNIA brana jest z wyników agentów wprawionych (którzy wystawiają o wiele większe faktury) i tych nowych, którzy pocą się i pocą by pozyskać jakąś umowę na możliwość sprzedaży nieruchomości ale idzie im tak sobie. Prowizje od sprzedaży to 30% potem 40%. Historie o 50% czy 60% prowizji dobre są dla maluczkich. 3 dniowe szkolenie to opowiadania o tym co jest normą dla nowego agenta, jaką normę musi - podkreślam musi - wyrobić by myśleć o dalszym pobycie w firmie oraz obsługa systemu na którym będzie pracował. To także cały plan odpowiedzi jakie należy udzielić gdyby dany klient nie był zbyt oporny by wejść we współpracę a rozmowa telefoniczne nie urwała się zbyt szybko. Grywalizacja polega na tym, że sam zastanawiasz się czy powinieneś tam być jeśli masz słabe wyniki ganiania po mieście. Nagrody są oczywiście - dla najlepszego agenta miesiąca i roku. Imprezy integracyjne - jak wszędzie - by sprawdzić jak się zachowujesz i co mówisz na neutralnym gruncie. Zatem jeśli jesteś ZMOTYWOWANY (słowo klucz) to miejsce czeka na Ciebie. Kilka osób bez żadnego doświadczenia szybko zaczęło zarabiać grubą kapustę - warto byłoby jeszcze dodać kto je klepał po plecach. Bo szybko to nic nie ma ot tak sobie.
To jest dokładnie powyższa wypowiedź ale ubrana w bardziej ludzkie słowa - bez górnolotnych frazesów. Pięknego dnia.
1
Zostaw swoją opinię o Partnerzy Nieruchomości - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Partnerzy Nieruchomości