brak logo

Partnerzy Nieruchomości

Gdańsk

Opinie o Partnerzy Nieruchomości

HH 2010-01-27 21:32:36
Ocena niezbędna
3
bolek 2010-09-25 17:44:36
Czy ktoś z was pracuje/pracował w tej firmie jako pośrenik ? Jakie są tam warunki ?
12
qwerty 2014-12-01 23:38:18
Nie polecam pracy w tej firmie. Nowych agentów traktują źle. Szkolenie odbywa się szybko i na kiepskim poziomie. ( usunięte przez administratora ) NIE POLECAM.
6
_ 2014-12-01 23:48:07
Jeżeli: - chcesz, aby Twoje wysiłki i zaangażowanie bez względu na ich rozmiar były oceniane jako niewystarczające, - chcesz, żeby motywacją do pracy był strach przed karą polegającą na braku zwrotu kosztów paliwa, - o( usunięte przez administratora )akceptujesz szczątkowe jedynie szkolenie, aplikuj.
6
Niezadowolony 2014-12-01 23:55:08
Witam,
zacząłem pracować w tej firmie miesiąc temu, od czwartku już nie pracuję.
Trochę się rozpiszę ale chcę abyście dokładnie wiedzieli czego się spodziewać:

Przez ostatnie półtora roku pracowałem na dziale sprzedażowym w dużej korporacji. Bardzo dobrze mi się układało, przez cały ten okres byłem jednym z lepszych ale jak to w korporacji...
ciągłe zmiany premii, prowizji, systemów motywacyjnych i praktycznie brak możliwości dalszego rozwoju w firmie sprawiły, że zacząłem szukać czegoś lepszego gdzie będę miał większe możliwości zarobku i rozwoju.
Akurat była rekrutacja do firmy Partnerzy Nieruchomości więc wysłałem swoją aplikację i o dziwo już kolejnego dnia otrzymałem zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną.
Byłem bardzo szczęśliwy z tego powodu, gdyż firma ta wydawała się bardzo profesjonalna i oferowała świetne warunki dla pracowników.
Na drugi etap rekrutacji zaproszono mnie miesiąc po pierwszej rozmowie, trzeci etap był dnia następnego i kolejnego dnia zacząłem szkolenie.
Szkolenie trwało 3 dni, następnie był długi weekend i jak by nie patrzeć już kilka dni miesiąca uciekło.
Codziennie od 8:30 do 19 siedziałem w biurze starając się spełnić wymagania jakie zostały przede mną postawione, przerywnikiem były wyjazdy do klientów nierzadko zakańczane wyjściem od potencjalnego klienta z niczym...
Niestety firma ta ma wygórowane oczekiwania co do swojego wynagrodzenia przez co graniczy z cudem podpisanie umowy na tych warunkach.
Na 1 spotkanie z klientem pojechałem z przełożonym od następnych - radź sobie sam...
Zadanie nie było łatwe jednak dzień w dzień robiłem co w mojej mocy aby przekonać ludzi co mamy my a czego nie mają inni, że tyle chcemy za swoje usługi.
Praktycznie w połowie listopada dostałem ostrzeżenie, że mam za słabe wyniki i że mam czas do grudnia, żeby się poprawić.
Bardzo mnie to zdenerwowało zważając na to jak ciężko pracowałem.
Mijał dzień za dniem aż 27.11 otrzymałem informację, że nie spełniam ich oczekiwań, i że musimy się pożegnać.

Tego samego dnia napisałem do przełożonego z poprzedniej firmy, który nie był zadowolony z faktu, że zmieniam firmę o tym, że dostałem wypowiedzenie.
Oddzwonił i zadał jedno pytanie: to co, wracasz do nas?

Dziś podpisałem ponownie umowę i od jutra wracam tam gdzie byłem przez ostatnie półtora roku.

Jeżeli nie macie w swojej firmie na tyle wyrobionej opinii, że w razie porażki szef chętnie przyjmie was z powrotem jak mnie to poważnie zastanówcie się nad wybraniem firmy Partnerzy Nieruchomości.

Mam nadzieję, że moja opinia pomoże w podjęciu decyzji.
Pozdrawiam,
Marcin

( usunięte przez administratora )
7
Exagent 2015-09-13 16:07:57
Partnerzy Nieruchomości to wyrobiona marka tylko dlatego, że prezes Michał Kosiedowski jest w tym dobry. Jako pośrednicy są dobrzy, a bynajmniej kiedyś byli.
Ale jeżeli chodzi o warunki zatrudnienia to jak to w zawodzie pośrednika: umowa zlecenie lub działalność gospodarcza;z tego co pamietam podstawa byla nieduża i uzalezniona od ilosci pozyskanych ofert, no i paliwo we własnym zakresie... Także można zarobić ale trzeba być mega dobrym, inaczej można sie wpakować w długi. No i kazdemu kto chce tam podjąć prace dam jedną rade: NIE WIERZCIE OBIETNICĄ PREZESA, LUBI DUŻO OBIECYWAĆ ŻEBY LUDZIE Z SIEBIE DUŻO DAWALI!
3
Asia 2016-01-27 00:17:24
Tam można zacząć pracować wyłącznie jako osoba z odłożoną sporą sumą pieniędzy, ponieważ w momencie startu NIGDY nie otrzymuje się wynagrodzenia na paliwo. Zatem, żeby pozyskać dużo ofert, trzeba dużo jeździć i sporo WŁASNEGO paliwa tracić. Prezes, jak ktoś wyżej pisał lubi dużo obiecywać, co często nie ma pokrycia z prawdą. Nie jest to miejsce Panie Marku, do wyrażania opinii na temat firmy ze strony klienta. Jest to miejsce opinii o PRACODAWCY. Nie jest to uczciwa firma, jeśli chodzi o zatrudnienie. Z podstawą 1500 na rękę nie jesteś w stanie podziałać dużo, jeśli chodzi o wyjazdy do klientów.
4
mirelka akwarelka 2016-03-22 14:51:45
wypowiadają się ostatnio sami tacy którzy nie mają pojęcia o tej pracy czy realiach. zwrot za paliwo? może i tak (pod warunkiem wyrobienia normy sprzedażowej) ale nie w pierwszych kilku miesiącach. prowizja 70% - dawno się tak nie uśmiałam. prowizję sam ustalasz ale nie moze być mniejsza niż odgórne założenia. i taką prowizją dzielisz sie na pół lub i pół pół. głównie własna działalność - by troszku pooszczędzać na współpracowniku. ogółem paplanina o cudownej przyszłosci - realnie masz zarobić dużo kasy a jeśli nie zarabiasz jesteś ble i raczej po prostu nie chce ci się pracować. i nie zwalaj wtedy winy na kerownika. a tak ogólnie to ładną pogodę dziś mamy. chyba wiosna na dobre idzie...
2
hej hej hej 2016-04-20 15:50:23
hej hej - prowizje nie 70% a 90% minimum ....
hej x 4 2016-05-17 19:22:33
malarz zdaje się nie wyczułeś ironii w wypowiedzi... podstawa jest przez kwartał lub max około 5 miesięcy. każdą transakcję (czyli pozyskanie nieruchomości i następnie jej sprzedaż) powinieneś przeprowadzić na poziomie około 3,5% brutto. analizując łopatologicznie: pozyskujesz nieruchomość następnie sprzedajesz za 200 tys. z tego sprzedający płaci ci 3,5% brutto (co jest stawką wysoką w porównaniu z innymi biurami). z tych 3,5% brutto 60% (lub 50% - zależy jak ci idzie) oddajesz dla firmy. jeśli kupujący był także twoim klientem - reszta jest twoja; jeśli innego agenta - tę resztę dzielisz jeszcze na pół. od tego oczywiście odlicz jeszcze podatek. malarz - i nie "oprócz masz jeszcze podstawę" a albo masz podstawę albo to co wypracowałeś - jeśli to co wypracowałeś jest większe od tej podstawy. a podstawa to standardowo 2 tys. netto. no i powinieneś prowadzić własną działalność.
1
Mario 2016-08-22 19:34:03
sewa - obecnie poszukują NAJLEPSZYCH agentów w Trójmieście oferując m.in. (są to informacje zawarte w treści ogłoszenia) :
# STAŁE wynagrodzenie
# SZKOLENIA, TRENINGI I OPIEKĘ doświadczonych Doradców
# efektywny model pracy zapewniający Doradcy STABILNE i WYSOKIE zarobki
# DOBREJ JAKOŚCI narzędzia pracy m.in.: telefon, laptop, aparat fotograficzny i inne
# MOŻLIWOŚĆ otrzymania nowego samochodu po okresie próbnym
(...o to jest dobre...)
#WYJĄTKOWĄ ATMOSFERĘ pracy w zespole ludzi POZYTYWNYCH
Pamiętaj o możliwości porażki (nawet jeśli jesteś osobą pracowitą - to nie zawsze wystarczy) oraz o tym, że trafiasz do bardzo rodzinnej firmy - a to może wiele znaczyć...
5
pracownik 2016-08-26 18:50:16
30 dniowe opóźnienia w wyplacie wynagrodzenia prezes az sie trzęsie jak musi prelew zrobić
"Zapomina" zapłacić abonament za telefony i internet co skutkuje wyłaczeniem usług.
Zawsze wynagrodzenie zaokrągla w swoją strone.
Prowija uzależniona od tego jak długo pracuesze
30%
40-50%
50-60% jak ktos zatrudnil sie kilka lat temu dla nowych niosiagalna
70% kiedys było teraz wycofane za duzo musiał płacić
2
orient 2016-10-18 13:44:54
Rodzinna firma to zart to korpo przyswieca im dewiza: no mercy. Wziete z korpo wszystko co najgorsze Prezes nauczyl sie tego w z metrohouse
2
Joh 2016-10-18 14:35:54
Daj spokój, rodzinna firma we wszystkich tego znaczeniach, naprawdę, totalnie tak jest, wystarczy popytać
1
orient 2016-10-26 15:58:52
hehehe tak zawsze było nic sie nie zmienilo :)
2
Mati 2016-11-26 09:50:46
O ponowie się ogłaszają - Specjalista ds. zarządzania nieruchomościami na wynajem.
Oferujemy: "rozwój zawodowy i możliwość awansu" - awans z pewnością - na starszego specjalistę ds. zarządzania nieruchomościami na wynajem a potem nawet doradcę ds. zarządzania nieruchomościami na wynajem i być może nawet starszego doradcę ds. zarządzania nieruchomościami na wynajem. Docelowo prawdopodobnie super doradcę ds. zarządzania nieruchomościami na wynajem. I nawet na wizytówce będzie to jasno określone - absolutne polecam.
1
Zostaw swoją opinię o Partnerzy Nieruchomości - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Partnerzy Nieruchomości