brak logo

Piekarnia Halina

Starościn

Opinie o Piekarnia Halina

rhehhsgfswg 2014-07-09 16:20:27
nie wiem czy na produkcje kogos szukaja ale wiem ze na magazynie jednego brakuje, pozyczany jest obecnie pracownik z produkcji na magazyn. nie zaszkodzi spróbowac pracy tam a na jakim dziale zachcesz pracowac , to trzeba jednego i drugiego spróbowac
pracownik-były 2014-07-14 20:58:04
ja napisze wam o sklepie pracy w sklepie to zależy z kim się pracuje ja pracowałam z wlazi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przepraszam za słowo brzydkie ale to prawda z takimi osobami zle się pracuje z pieniędzmirożnie bywa trzeba naprawde się postarac żeby za przepracowany miesiac otrzymać 1080 zl.jest cieżko
jhgjhfgkjfgjuh 2014-08-03 15:03:03
moze w sklepie. pracownicy produkcji czy magazynu dostaja minimum 1700 na reke.
pracownik 2014-10-10 14:48:33
hm... czytałem wasze opinie i raczej niema co dodac :) praca jest tragiczna , pracujesz po 12-14 h niemasz czasu na przerwe, szef czyli pan Jarek potrafi wyzwac pracownika od Kur....., Hu,,,,, i tym podobne. jesli ktos chce tam pracowac to ma nierowno pod sufitem :) ale jak niezobaczysz to niebedziesz wiedzial, co do pieczywa, hm... maja taki przerob ze nienadazaja piec swiezego i sa robione zapasy . a w tym idzie ze ze na nastepny dzien pieczywo jest sprzedawane nieswieze, a Biedronki to potrafia dostac nawet pieczywo 3 dniowe taka prawda . wiec przyszli pracownicy pomyslcie jak tam zlozycie CV pozdrawiam
nowy pracownik 2014-10-26 13:35:11
Moim zdaniem jak ktoś wypisuje takie teksty o pracy w tej firmie to jest bardzo słabym pracownikiem który popracował może kilka dni. Praca jest normalna tak jak w każdej firmie.Ja pracuję tam od kilku miesięcy i nie słyszałem żadnych obraźliwych tekstów a jeśli chodzi o godziny pracy to średnio po 9 godzin.Atmosfera pracy jest przyjemna i mozna się dogadać z kierownikami (wbrew opiniom na forum)Pozdrawiam
pracownik 2015-01-09 06:52:46
Widać że wyżej napisane trzy opinie to opublikował raczej właściciel:)
Prawo pracy nie funkcjonuje w tej firmie. Mobbing powinien być drugim członem w nazwie tej spółki jawnej :). Jak nie musicie to nie pchajcie się w ten syf.
zuzia 2015-01-16 21:09:14
kierowniczka monika potraca pracownicom pieniądze lub wyciąga z kopert ciekawe czy to działanie szefostwa haliny czy dobrowolne działanie kierowniczki aby zasilić swój budżet mój przykład 50, 120,88,
bolo 2015-01-16 21:20:54
o jak milo cos o p.zolzie wredna baba ta kierowniczka Monika zero szacunku dla pracownika jeszcze trochę a w lubelskim zabraknie ludzi do pracy w tej piekarni gdzie jest ta ispekcja pracy
joli 2015-01-17 09:57:16
Ostrzegam tylko nie praca w PWB Milczek co miesiąc jazda po wyplate 21 wiek a ty nie dostajesz pieniędzy na konto a co do kierowniczki Moniki nie ma pojęcia o przyjmowaniu pracowników spotrafi powiedzieć ze osoba wizualnie be...ta pani chyba nie ma lusterka podlizusy,dupo...... szyscibuty to zaloga Moniki
Jedna z was 2015-01-21 19:27:43
Tak, ja tez tam pracuję i wypraszam sobie bo jakoś nic nikomu nie lizę bo sexu analnego nie lubię zwłaszcza w pracy. Butów tez nikomu nie czyszczę.Co do kierowniczki to równa babka i może właśnie za dobra bo gdyby była taka jak ja obsmarowujecie to miały byście do niej więcej szacunku a nie szczekały paszczami jak to niektóre.To nie jest wasza zmienniczka tylko kierowniczka.A Ty zdesperowana JOLU trzeba było robić to co do ciebie należało.Powodzenia w kolejnej pracy i obyś nie musiała kiedyś psów wieszać na swoim następnym byłym pracodawcy.
1
xxxaaaxxx 2015-01-21 19:59:05
taka kierowniczka jak Monika to skarb, docencie ją trochę. po prostu robi to co do niej należy i trochę szacunku w końcu to dzięki niej macie w większości pracę
1
joli 2015-01-24 09:27:36
o p.Monika jak się broni nie wierze żeby ktoś co miał z ta osoba kontakt napisał dobra opinie o niej pracowala kiedyś za lada w piek. Garbow a teraz wladza udeza do glowy
xxxaaaxxx 2015-01-24 18:47:07
oj weź kobieto puknij się w łep i lepiej się nie wypowiadaj jak masz bezczelnie obrażać porządnych ludzi widać że nie masz szacunku do nikogo. normalnie żal
ppp 2015-01-24 19:02:26
Widac ze tobie tez sodowka do glowy uderza i tez za lada stoisz .Walnij glowa o ta lade to moze mozgiem ruszysz bo stoisz za lada a prawa chcesz miec jak ci co nad toba.
Jedna z was 2015-01-24 19:12:03
Przykro mi nie zgadlas! Nie jestem p.Monika ale teraz widze ze mialas racje -powinna bardziej wnikliwie przygladac sie CV moze oszczedzila by sobie potem czytania wpisow na nie tylko swoj temat przez takie desperatki jak ty.
milo 2015-01-24 20:00:56
widze ze prawda boli kiero...? zbliza się tłusty czwartek będzie mogla się wykazac 1200 paczkow za dużo albo przyjmie dziewczyne na staz a ona w czasie szkolenia okradnie pracownice
1
zuzia 2015-01-24 20:11:52
tak tak slyszalam o tym ale jaja he he miała wylecieć za te paczki i co ? nie umie wykazac się jako kierownik to bierze się za zamówienia co za syff..
piekarz 2015-01-25 10:21:10
wykorzystywanie przepisów jest tu na maxa! nie ma godzin nocnych a glownie wtedy produkujemy! i praca po 6 dni w tygodniu a do dyzurow sa sciagani pod presja. o urlopach nie wspomnę jak i bezpieczeństwie przy obsłudze maszyn. kwestia czasu tylko! ciasnota na maxa wszędzie! a pieniądze to prawda ze sa zabierane1
nnn 2015-01-25 22:28:52
sama masz leb i to taki pusty niewolnico jedna kierownik ,kierownikiem ale wszystkich obowiazuje kultura od nas wymaga się cierpliwości i uśmiechu do klienta wiec tym bardziej kierowniczka nie ma prawa odzywac się do nas po chamsku ale tej monice sloma wystaje z butow to co tu wymagac od prostaczki
becia 2015-01-27 19:35:33
A nasz pryncypal zapomnial o podarkach swiatecznych !!!
1
cuh5 2015-01-27 19:49:13
pracuje w halinie juz ponad rok mam umowe i zawsze kierowniczka przy wyplacie prosi o przeliczenie czy sie zgadza.
xxx 2015-01-28 10:43:01
Monika straszyla od nowego roku roszady ,zwolnienia a prawda jest inna dziewczyny same uciekają , omijajcie haline z daleka
1
### 2015-01-28 15:25:25
Nie rob z siebie dziada dziewczyno bo wstyd!
byk 2015-01-31 16:03:28
Pani Monika to prosta kobieta.Nie ma pojecia o zarządzaniu ani sklepami ani pracownikami ,proponuje wysłac ją do domu ,dziewczyno chamstwo od ciebie bije kazdego dnia... wladza ty nie masz pojecia o sprzedazy ,motywacji oraz szacunku dziwne ze szef ciagle cie trzyma ,najwidoczniej nie widzi na oczy jak to szkodzi firmie.Tłusty czwartek coraz bliżej a monika znowu sie obsra .Proponuje zmiany w firmie
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2015-02-07 20:12:46
Widzę,że bardzo łatwo Wam przychodzi ocenianie ludzi. Ja też tu trochę pracuję i nie jestem miss piękności. Co do wypłat to tak jedna z moich przedmówczyń pisała: Pani Monika zawsze mówi żeby przeliczać wypłatę i na kopercie napisana jest kwota ,więc jak można kogoś bezpodstawnie oskarżać. Uważam że Pani Monika co źle robi to ufa za bardzo ludziom i jest za miła. I na prawdę musi ktoś nieźle naskrobać żeby wylecieć.Ja jestem Bardzo zadowolona z pracy w Halinie dostałam umowę o pracę a nie śmieciową ,a wypłaty są na czas bez łaski jak w niektórych firmach. Może wam szkoda ,jak zobaczyłyście jaka jest rzeczywistość na lubelskim rynku pracy i to dlatego ta nienawiść.
nnn 2015-02-09 23:07:17
nastepna niewolnica napisala i co ze mowi aby przeliczyć jak już wcześniej wyjela kase i wystarczy tylko powiedzieć ;nie ,nie; monice i wylatuje
@@@ 2015-02-10 14:50:28
czasy niewolnictwa dawno zniesiono i nikt tu niewolnikiem nie jest bo nikt nikogo na sile nie trzyma.Po co tu pracujecie jak jest wam cos nie tak ,zwolnic sie i szukac tam gdzie nie ma niewoli,takie teksty to tylko debile pisza!
nnn 2015-02-11 19:45:05
co to ma być nauka historii ktoś z haliny prawda w oczy kole w piekarni wyzywaja ludzi i w internecie brawo sami sobie wystawiacie opinie chamy ze staroscina
@@@ 2015-02-12 19:59:21
moze Ciebie wyzywaja bo sobie na to zasluzyles bo mnie nikt nie wyzywa a chamem to Ty jestes bo wlasnie pokazujesz poziom swojej kultury
prawda 2015-02-16 12:34:06
Nie ma co szukać w tej firmie o ile wgl mogę tak to nazwać bo tak naprawdę to dziadostwo nie firma. Ludzie pracują za grosze i często na czarno. A np kierowcy mają jeszcze potrącane od wypłaty pieniądze za uszkodzenia samochodu i za towar który jakimś cudem zginął. Pracowałem tam jako kierowca i naprawdę nie polecam nikomu się tam pchać bo przyjmą każdego nawet nie zapytaj czy masz prawko. Śmiech po prostu mnie ogarnia jak wspominam tą pracę. A szef to po prostu kretyn który nie ma o niczym pojęcia i szuka tylko okazji żeby komuś coś z wypłaty obciąć. Bułki na magazynie podłodze się rozypuja i trafiają i tak do sklepów a potem konsumenci się dziwią co tak w zębach strzela, a to po prostu piach i brud. Oto i cala prawda o tym g..ównie.
hel7575 2015-02-24 17:43:38
masakra tydzien przed wypłata szefostwo tylko szuka pretekstu jak i komu zabrac pare stów z wypłaty a kultury nie maja wcale chamstwo i obrazanie pracowników dziwie sie że ta siec sklepów chce z nimi wspólpracowac jak pieczywo warlla sie po podłodze
1
7777 2015-02-24 22:24:25
Poczytaj sobie wcześniejsze wpisy. Większość z nich to niestety prawda. Przemiał ludzi jest bardzo duży i tak na prawdę guzik ich obchodzi twoje doświadczenie - masz pracować i nie dopominać się o nic.
7777 2015-02-24 22:26:43
sory to miała być odp dla użytkownika Lata
1
hel7575 2015-02-25 19:43:31
ciekawe że jest tam taki kierowniczyna który rozwalił już ze trzy samochody i nic mu właściciel nie zrobił a jak którys kierowca zbije lusterko to zaraz z wypłaty 500zl zabiera kierowniczek nie chodzi w firmowych ciuchach a pracownikow straszy że jak nie beda chodzic to im za to z wypłty obetna ma gosc plecy i tupet
KtośTam 2015-03-10 17:28:57
Nadszedł czas na podzielenie się uwagami co do zakładu pracy jakim jest piekarnia Halina .
Nie wiem od czego zacząć , jest tyle minusów i troszkę plusów , że prawdopodobnie nie starczy znaków abym mógł wszystko rzetelnie opisać .
Zacznę może od samej góry czyli od szefostwa .
Najpierw przywołam minusy . Otóż w życiu nie widziałem tak ogromnego mobbingu jaki stosuje Pani H. W pierwszym miesiącu naliczyłem tyle uchybień , że potem dałem sobie spokój .
Dla zainteresowanych:
Według art. 943 § 2. Kodeksu pracy mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Istotnym jest fakt, iż osobą dopuszczającą się mobbingu nie musi być pracodawca, lecz może to być przełożony lub współpracownik.

Pracodawca jest zobowiązany przeciwdziałać mobbingowi (art. 943 § 1. K.p.).

Art. 943 §3 K.p. jest podstawą odpowiedzialności pracodawcy, daje pracownikowi możliwość dochodzenia zadośćuczynienia pieniężnego od pracodawcy za utratę zdrowia spowodowaną mobbingiem. Przedstawione zadośćuczynienie nie zostało określone w Kodeksie pracy dlatego na podstawie art. 300 K.p. stosuje się odpowiednio przepisy kodeksu cywilnego (art. 445 K.c. oraz art. 444 K.c.). Dodatkowo jeżeli mobbing był przyczyną rozwiązania umowy o pracę, pracownikowi przysługuje prawo dochodzenia od pracodawcy odszkodowania w wysokości nie niższej niż minimalne wynagrodzenie za pracę (art. 943 §4. K.p.)

Drugi z właścicieli jest nawet w porządku .

Co do warunków pracy to w tej chwili jest dobrze . Niczego nie brakuje ale już sama praca nie będzie satysfakcjonowała zainteresowane osoby .
Pracuje się średnio 9 godzin . I jeśli trafisz na 1 zm to od godz 3;00 do godz 12;00 nieraz 11:00( w tym że bardzo rzadko) a nieraz do 13;00 .
2 zmiana zaczyna pracę od 16;00 do 2;00 nieraz 1;00 i to też zależy czy w danym dniu będzie się chciało nocnej zmianie szybciej skończyć czy też może jednak będą wydłużać .
Cukiernia zaczyna od 13;00 do 22;00 nieraz od 10;00 ale nie wiem o której kończą .
Oczywiście proszę przygotować się że w 90% dniach pracy nie będzie czasu nawet usiąść , czyli brak przerw , nie ma w tej piekarni takiego czegoś jak nawet te 15 min przerwy i to też zależnie od zmiany . Na nocnej zmianie jeszcze to w miarę jakoś wyglądało .
Pracuje się 6 dni w tygodniu ALE !! są też jeszcze tak zwane dyżury czyli 7 dzień pracy płacony extra. Czyli w miesiącu jak będziesz miał te 3 dni wolnego to będzie dobrze .
Z plusów mogę napisać , że jak na konserwanty jakie dodaje się w sumie już w prawie każdej piekarni,to nawet pieczywo jest dobre .
Pracują tam mili ludzie ale ich frustracja powoli sięgnie punktu krytycznego , dlatego z żalem muszę przyznać że szkoda będzie takiego zakładu .
Ja osobiście nie zgodziłem się na wiele dlatego z końcem trwania umowy zrezygnowałem . Zostaną w tej piekarni tylko ci co nie chcą mieć życia prywatnego lub uciekają od życia prywatnego .
Wynagrodzenia są nawet bardzo dobre . Mi zaoferowano na start 1700 zł netto dlatego mimo odległości opłacało mi się jeździć .

Dlatego proponuję aby kierownictwo piekarni zastanowiło się nad rozwiązaniami , ponieważ ofert pracy jest mnóstwo a pracowników wykwalifikowanych coraz mniej .
Praca jest dla pracownika , a nie pracownik dla zakładu pracy. To na pracownika jest popyt a nie na pracodawce .
Jeśli nic nie zmieni się w najbliższym czasie w tym zakładzie to przewiduję jeszcze aby maksymalnie 5 lat funkcjonowania zakładu .
1
ktoś taki 2015-03-14 14:52:14
Ta opinia wszystko prawda.Pani H. za ten mobbing powinna mieć zakaz zbliżania się do pracownika. jest ktoś taki,co ma nagrane kilka scen jak się traktuje pracownika w tej firmie przez panią H.i pana J.Praca niby po 9 godzin przez 6 dni w tygodniu,ale pracownik pracuje po(od 250 do nawet 280 godzin miesięcznie)+ soboty płacone aż po 10ZŁ.godzina.Odradzam każdemu tam pracy. ja już jestem wolny od tego SYFU.
1
wolny 2015-03-24 20:59:29
ale ponoc szybko zareagowali kolega który tam jeszcze robi powiedział mi że jest już zakaz wnoszenia telefonow na produkcje sami sobie grunt pod nogami podkopują ciekawe czy kierowcy maja dopłacane jak w każdą niedziele w nocy sami sobie towar składają a potem jadą dostarczyc ale znając realia to taki przymusowy dyzur
Stasio M 2015-04-22 21:41:49
Wszystkie wpisy dotyczące piekarni i ich właścicieli są zgodne z opisem . Nie masz tam prawa upomnieć się o to co ci się należy a tym bardziej o godziny nadliczbowe . KONIEC PRACY
myk 2015-07-29 14:24:09
wszystko tylko nie na kierowcę w tej piekarni ostatnio ponoć kilku kierowców miało zdarzenia drogowe costam pouszkadzali delikatnie auta to nawet bez jakiej kolwiek gatki prezesik poopierniczał im po 500zł z wypłaty jeśli zarabiają po 1800 to jak wezmą 1300 za miesiąc i zapierniczają po 7 dni w tygodniu to chyba cos nie chalo z tą firmą wystarczy poobserwowac ogłoszenia o pracy na stronie lubartów 24pl jak często poszukują pracowników niby to w związku z rozwojem firmy a to ściema poprostu ludzie nie wytrzymują tempa i warunków pracy i uciekają z tej piekarni kierowcy z soboty na niedzele muszą sami sobie towar składac a potem go rozwieżć .pamiętaj jak się zdecydujesz tu pracowac to na własne ryzyko
jakis tam ten teges 2015-10-14 12:27:09
W halince zaczyna robic sie coraz ciekawiej. był mały [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a teraz to juz istne burdello bum bum! może ukraincy całkiem nas tam zastapia?
jaro 2015-10-30 12:53:03
kierowca,kierowca jest zawsze winny co by nie zrobił,winny i zlodziej a na innych stanowiskach jest mniej płatne ztego co mi znajomy opowiadal chcialam tam pójsc na cukiernię ale mi to szybko wypersfadowal
aaa 2016-02-17 00:17:00
czy ta pseldo kierowniczka monika wrocila do swojego kornika ta to dopiero wiesniara cos za mało opinii pan za lada tak wam się dobrze pracuje?
edekj 2016-05-14 08:02:38
Lepiej byc bezrobotnym nisz isc donich do roboty jareczek tylko czeka kiedy urwać z tej marnej wypłaty jeszcze troche to bęndo chcieli zeby zadarmo tyrac
1
IzzikSchizzik 2016-07-08 08:49:31
A mnie to ciągle ciekawi, że jak tak czytam na go work'u opinie o kimkolwiek, to wszędzie jest źle...zastanawiające, prawda?? Może to nie firmy, szefowie i kierownicy są do d**y , tylko leniwi, prostaccy i megalomańscy pracownicy? Jeśli komuś coś nie pasuje, to się szuka innej pracy i tyle w temacie. Idźcie ludziska do biedro, stokro i innych molochów, niech wam mydlą oczy premiami, socjalem, imprezami integracyjnymi. Idźcie i zobaczcie jak prawdziwy wyzysk wygląda. I przyznajcie sie tak przed samymi sobą - TO PRACA A NIE KIEROWNICTWO WAM NIE PASUJE.
IzzikSchizzik 2016-07-09 08:21:50
Tak, do saloników potrzebują.
IzzikSchizzik 2016-07-09 18:07:34
Idź do pierwszego lepszego i proś o nr do kierowniczki, powiedz że w sprawie pracy. Jak ci go nie dadzą to pisz tutaj.
prawie były pracownik 2016-10-17 18:44:05
Podziwiam panią A. Maj za to że tyle wytrzymała z tymi debilami nie raz słyszałem jak jej dokuczali i gdzie dzisiejszych czasach żeby kobieta robiła za chłopa ja się pytam!!!!!!!!!!! Tam nie ma dnia wolnego jak nie dyżury to coś ja też już nie wytrzymuje i sie ZWALNIAM. Nie da się unich [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo pracować to mało powiedziane!!!!!!!
Jut 2016-10-17 19:24:53
No wiadomo, że czasami jest jak jest, ale warto próbować się w tej piekarni, bo przecież jest w porządku
albina 2016-12-07 16:49:13
nawet szkoda gadać byłam świadkiem jak prezes korygował wypłaty jak mu się podoba temu obciąć tyle innemu tyle niedopłacić i to wszystko,ciekawe kiedy dobiorą się do nich w końcu jakieś inspekcje może by się ktoś zainteresował tym ,czemu tak polak polaka okrada bo to jest okradanie z naprawdę nie lekko zarobionych pieniędzy
IzzikSchizzik 2016-12-08 14:57:29
Ale jak to obciąć? Komu? Komuś z saloników czy z piekarni? Jak to możliwe, żeby obcinać z podstawowej pensji??
Zostaw swoją opinię o Piekarnia Halina - Starościn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Piekarnia Halina