Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o FIEGE Sp. z o.o

Pracowałeś w firmie FIEGE Sp. z o.o i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
nick - 2012-07-20 14:56:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A tak w ogóle to od kiedy rusza oddział w tym Teresinie?
zdjecie uzytkownika
prawda - 2012-09-05 20:12:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nowy kiero [usunięte przez moderatora] to porażka nic nie potrfi towaru nie zna procedur magazynu też wysługuje sie innym i jego słynne powiedzenie ile jeszcze ci się zejdzie no i co teraz lewy jak but u nogii porazka ale jak ma się kumpla wyżej to ma sie cieły stołeczek
zdjecie uzytkownika
Dan - 2013-06-17 21:46:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem na rozmowie i Ci panowie dyrektorzy to porażka.
Nie pofatygują się nawet zadzwonić chociaż obiecali,
że dadzą odpowiedź. Zenada
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-05 10:25:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dan, to znaczy rozmowa w Fiege była z kilkoma osobami? O co dokładnie Cię pytali? No i na jakie stanowisko aplikowałeś?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-09 14:33:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
buziak, ale o co ci chodzi? Bo nie rozumiem co masz na mysli? Może Ty byłes na rozmowie rekrutacyjnej w fiege i opiszesz swoje wrazenia?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-07-23 01:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dają lekarza?
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-19 18:37:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto przeprowadza rozmowy kwalifikacyjne w Fiege?
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-19 23:09:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Też mnie to interesuj, ile osób i czy sprawdzaja język w mowie? Jakies testy? Pytają o sprawy prywatne?
zdjecie uzytkownika
dariusz - 2014-01-07 00:17:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie nie pracowali, chyba, że nie w Polsce. W wigilię, czy sylwestra puścili pracowników wcześniej?
zdjecie uzytkownika
platon - 2014-01-07 23:25:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w Fiege i wiem że jak nie masz tam znajomości to nic nie osiągniesz więcej większość to koledzy i rodzina która sobie pomaga i pnie się wyżej a ty jesteś zwykłym parobkiem
zdjecie uzytkownika
hips - 2014-01-12 12:55:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i znowu zatrudniają, poszukują specjalistę ds. magazynowych, ds. Spedycji, Asystenta ds. Sprzedaży Spedycji Morskiej i Lotniczej i kilku innych, widać, że się rozwijają.
zdjecie uzytkownika
Odważny - 2014-02-10 20:38:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś w końcu zajmie się panami d-cami ochrony na (usunięte przez administratora) we Mszczonowie.Ci ludzie to przykład kto pracuje w ochronie,bezczelność i chamstwo tych panów przekracza wszelkie granice nie mówiąc już o stylu pracy (internet i spanie).
zdjecie uzytkownika
mejbi - 2014-02-23 20:56:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
'platon' pracujesz w Fiege, więc powiedz czy jest szansa na otrzymanie którego z tych stanowisk o których pisze 'hips'. W końcu wnisokuje że Ciebie przyjęli bez znajomości
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2014-04-25 21:06:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kto to jest 'platon'????
zdjecie uzytkownika
Benek - 2014-05-15 13:00:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dąbrowa Górnicza

Firma coraz częściej przegina,
ostatnio awansowali na kierownika największego nieroba bo strzelił bramkę w miedzy narodowym turnieju fiege
człowiek który kompletnie nie ogarnia najprostszych czynności....
gość jako zwykły magazynier nic nie robił i siedział w jadalni bo mu było zimno.. żałosne
teraz jako kierownik robi jeszcze mniej chodzi do pracy w godzinach jakie mu się podobają dostał 3 zmiany pod siebie które teraz nie muszą kompletnie nic robić (oddzielono transport osoby odpowiedzialne za wstawianie i przyjecie towaru) robią 1/3 dotychczasowej normy dzięki czemu mogą legalnie robić nadgodziny, reszta nie ma prawa do nadgodzin dodatkowo zrobiono reszcie grafiki mimo ze na weekendach tylko transport jest potrzebny... a to już totalna kpina.

transportowi przysługują najwyższe premie mimo ze tempo pracy jest poniżej krytyki, dodatkowo mogą robić nadgodziny 100% płatne bez przerwy każdy weekend, pozostałym zabroniono bo to za duże koszty... ale jednej grupie nowo stworzonej nagle pozowolono robic tyle ile zechca... bo nowy pupilek na stanowisku kierownika zmiany (transportu) strzelił sobie bramke w kopiac pilke na meczu...
co to w ogole za metody awansowania i stwarzania nowych stanowisk dla calkowicie niekompetentnych osob..z czyms takim nigdy sie nie spotkalem przez 12 lat pracy nigdy i nigdzie

panowie i panie radze firmę unikac szerokim łukiem chyba ze chcecie pracowac na wozkach ktore przechodzą przeglad w magiczny sposob... lepiej nie wiedziec

szefostwo faworyzje tylko jedna grupe pracownikow (ci z transportu wraz z ich nowym nieogarnietym kierownikiem)

oszukiwanie na nadgodzinach jak juz jakies sie trafią to w magiczny sposob znikaja... i badz tu mądry czlowieku ty wiesz ze byles w pracy a oni i tak nei wyplaca ci nic bo uwazaja ze klamiesz a monitoring jest obejmuje doslownie cala hale ale nikt nawet tego nei ebdzie psrawdzal.. lepiej nei wyplacac w koncu

jako ze jeden kierownik transportu na 3 zmiany jest to wybral sobei liderow z kazdej zmiany ludzie przestali robic praktcycznie wogole i sa chronieni przez swego kierownika juz nawet pozostali ludzie z transportu sa wsciekli z tego powodu ale szefostwo nic nei robi bo Rafał.S wchodzi pod biurko i po psprawie ...
zdjecie uzytkownika
glen - 2014-06-14 15:03:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Benek - 2014-05-15 13:00:23]:
czyli wszyscy idą drogą premiera... biorą i ciągną za sobą pracowników, którzy lepiej spisują się na boisku, niż po za nim
zdjecie uzytkownika
Zakochany - 2014-07-03 08:30:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam serdecznie:-) to wszystko prawda co piszą poprzednicy o tej firmie:-) nie przyszedłem na to forum by wieszać psy na tej firmie bo to i tak nic nie da. Paula K. z Wiejskiej ja juz całkowicie szaleje za Tobą zakochałem się w Tobie i jest mi wstyd bezpośrednio o tym Co powiedzieć. I tak szans żadnych nie mam pewnie
zdjecie uzytkownika
marika - 2014-07-10 16:23:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy ktoś wie kto zajmuje się rekrutacją w Fiege we Mszczonowie? Jak można się tam dostać?
zdjecie uzytkownika
znikł - 2014-07-10 21:27:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
K
amil powiedz jej to w prost
zdjecie uzytkownika
cziko - 2014-07-11 00:38:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marika - 2014-07-10 16:23:30]:
to zależy jakiego stanowiska szukasz. Na stronie Fiege warto wejść w ich zakładkę kariera. Są tam do wyboru praktyki albo oferty pracy, a jeżeli chodzi o Mszczonów to obecnie szukają ludzi na stanowiska pracownika działu IT oraz na magazyniera. Nie będzie pewnie wielkim odkryciem jeśli powiem Ci , że wystarczy wysłać swoją aplikację internetową na jedną z tych ofert... jeśli się spodobasz to pewnie i rozmowa będzie na Ciebie czekała otworem. Chociaż z tego co się orientuje to nie oferują jakichś kokosów
zdjecie uzytkownika
magazynier - 2014-07-12 13:25:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zakochany - 2014-07-03 08:30:38]:
Owa dziewczyna jest bardzo wyniosła i zarozumiała
zdjecie uzytkownika
donek - 2014-09-08 17:55:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [magazynier - 2014-07-12 13:25:05]:
uważaj @magazynier co tu piszesz bo o ile mi wiadomo to szukają nowych magazynierów do pracy w Fiege. Nie mają zbyt dużych wymagań, bo chyba można było spodziewać się , że będą chcieli , aby ich pracownik miał uprawnienia na wózki widłowe - to chyba jedyne poważniejsze wymaganie. Także jeśli ktoś takie posiada to polecam oferte :p
zdjecie uzytkownika
Kamil - 2014-09-13 09:46:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [znikł - 2014-07-10 21:27:08]:
Myślę, że to Koniu napisał
zdjecie uzytkownika
LoL - 2014-10-02 17:25:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem ostatnio na rozmowie bardzo sympatyczny Pan przeprowadzał ją oprowadził mnie po halach wytłumaczył wszystko istnieje możliwość zrobienia uprawnień na wózki w firmie na jej koszt :) tylko pensja bardzo niziutka bo jedyne 1750 brutto :(
zdjecie uzytkownika
lolek - 2014-10-20 12:58:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No wlasnie, tez to przeszedlem, w sensie rozmowe i podziekowalem. Bo tak to wszystko wygladalo ok, ale no nie moge sobie pozwolic na zarobki na poziomie 1750 brutto. To na reke bym mial okolo 1300-1400. Malo, a wrecz bardzo malo nawet jak na polskie warunki. Nie rozumiem podejscia pracodawców, dajac takie pieniadze
zdjecie uzytkownika
eve - 2014-11-05 11:08:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś może wie w jakich godzinach pracuje administracja w Fiege Mszczonów?
zdjecie uzytkownika
rekrutujący - 2015-03-06 23:05:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam - nie dość że oferta publicznie wystawiona opiewa na zupełnie co innego hm magazynier - wymogi jak na menadżera.. - skontaktujemy się tylko z wybranymi osobami ... praca polega na wyjątkowym wysiłku fizycznym - rozładunek opon - kompletowanie i załadunek oczywiście to tak jak z króla ćwieczka - ręczna harówa pod wyśrubowanymi normami nie do zniesienia dla przeciętnego normalnego człowieka tym bardziej że za najniższą krajową i trzyzmianówka jak w kopalni czy hucie i oczywiście dojazd na swój koszt
zdjecie uzytkownika
rekrutacja - 2015-03-17 12:31:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zatrudnimy w oparciu o umowę o pracę - Magazyn okolice Nadarzyna.
Praca w magazynie. Stała pensja+system premiowy. Możliwość zarobienia ponad 2500 brutto.
Zapraszam do przesłania aplikacji: rekrutacjaulzw@gmail.com
zdjecie uzytkownika
tolekbanan - 2015-07-19 18:49:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz Fiege poszukuje do pracy do Dąbrowy Górniczej - Magazynierów oraz oczywiście do Mszczonowa - Kierownika Zmiany oraz Pracownika działu IT. Mnie by interesowało stanowisko magazyniera, spełniam wymagania, nawet niedawno zrobiłem uprawnienia na wózki widłowe. Napiszcie mi proszę na ile orientacyjnie mogę liczyć, byłbym wdzięczny.
zdjecie uzytkownika
Były magazynier - 2015-07-23 01:24:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1500 na rękę na 3 zmiany
zdjecie uzytkownika
buła - 2015-08-18 06:57:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam pracować w firmie fiege syf i mogiła a w mszczonów pracują debile którzy nie mają pojęcia o pracy na magazynie chodzi o kierownictwo a do tego złodziejska firma pozdro
zdjecie uzytkownika
chaber - 2015-08-25 18:49:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mimo, że @buła, nie polecasz to ja sam chciałbym się przekonać jak jest. Możliwe że mi podpasuje. Wysłałem swoje Cv i list motywacyjny na kierownika magazynu. Spodobało mi się, że jest to praca że tak powiem w otoczeniu międzynarodowym i że zatrudniają na umowę o pracę. Bardzo liczę na to, że mi się uda.
zdjecie uzytkownika
Gienek Loska PMI - 2015-10-22 10:37:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie nie idźcie do tej firmy pracuje na terenie Phillip Morris przez firmę fiege zaj.. jak nie wiem co nie ma się kiedy kawki napić a o papierosku już nie wspomnę. Nie wspomnę o śmiesznym wynagrodzeniu 2200 brutto 1600 na łape biorę. Nie popełnijcie tego błędu i nie idżcie tam na rozmowę prponują 2300 brutto za robotę magazyniera haha nie chcecie wiedzieć co trzeba umieć w PMI na magazynierze a oni dają 2300 brutto chore !!! Pisał LOSKA GENEK :)
zdjecie uzytkownika
arek - 2015-10-22 14:16:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
z tego co napisaliscie to wynagrodzenie nie jest zle , wiekszosc pracodwcow zatrudnia na takie wynagrodzenie, 1600 nettto nie jest zle lepiej przeciez niz srednia karajowa, w dodoatku pisal ktos ze zetrudniaja na umowe o prace, wiadomo ze narobic sie wszedzie trzeba, ale przeciez jezeli komus nie pasuje to moze odejsc
zdjecie uzytkownika
Anioł45 - 2015-11-12 14:47:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w Fiege w Mszczonowie.Firma ogólnie ok, jest fajna atmosfera w pracy, ale trochę wykorzystują ludzi.Praca na akord jest mało płatna, trzeba się dużo narobić żeby coś zarobić.Pozytywną stroną firmy jest to, że dają możliwość pracy osobom w różnym wieku, z różnym doświadczeniem.Ogólnie to warto spróbować i zdobyć nowe doświadczenie.
zdjecie uzytkownika
mopa - 2015-11-12 20:31:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rzeczywiscie zarobki nie sa jakies wwielkie ale da rade. chyba sama sie zdecyduje bo wlasnie poszukuja osoby na stanowisko magazyniera i koniecznie wymagaja uprawnienia na wozki widlowe, umiejetnosci pracy w zespole, ale w zamian rzeczywiscie umowa o prace oraz zmianowy system pracy ( pon.-pt.), wyglada to niezle
zdjecie uzytkownika
ed - 2015-11-16 16:48:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
osoba na stanowisko magazyniera musi mieć przede wszystkim krzepe, a tego to już nie napisali w ofercie.
zdjecie uzytkownika
gudi - 2015-11-18 20:49:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarobki na takim stanowisku pewnie są w granicach 2000 do 2500 złotych, w niektórych firmach można nawet i więcej.
zdjecie uzytkownika
buu - 2015-11-21 00:11:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że dwa tysiące to prędzej dla "zwykłego" magazyniera, a te wyższe stawki to już dla tych z uprawnieniami na wózek widłowy, choć teraz większość magazynierów obsługuje wózek
zdjecie uzytkownika
Spec - 2016-01-09 15:17:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wszyscy magazynierzy odsługują wózek widłowy, więc jest spora szansa, że ci, którzy to robią zarabiają jakoś z 200-300 zł więcej. No ale nie trzeba być u nich magazynierem, bo mają też inne oferty pracy. Np. na specjalistę ds. farmacji.
zdjecie uzytkownika
Stary - 2016-01-21 00:01:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fiege dziwna firma samo kolesiostwo i kuzynostwo nie którzy nie ważne co robią i tak kase biorą za siedzenie i granie na telefonie lub oglądanie filmów bo Dyrektor to Kuzyn jednego i drugiego fajfusa np WIESŁAW S :-)))
zdjecie uzytkownika
aaaaaa - 2016-01-26 21:43:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę że dobrze zrobiłam że nie zatrudniłam się w tej firmie. Byłam na rozmowie do pracy w biurze. Wymagają znajomości języka obcego a proponują umowę przez agencję i śmieszne pieniądze. Wstyd. Poszłam z myślą, że uda mi się wynegocjować lepsze warunki bezpośrednio na rozmowie. Ludzie jak ktoś jest mądry i zna język obcy to nie przyjdzie pracować na takich warunkach tylko poszuka sobie pracy w lepszej firmie. Mają takie wymagania a tak kiepskie warunki proponują.
zdjecie uzytkownika
glen - 2016-01-27 20:08:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aaaaaa - 2016-01-26 21:43:10]:
szukają kogoś po taniości co też moim zdaniem dziwić do końca nie powinno. Chociaż project manager to i tak tu pewnie swoje zarobić mimo wszystko . pzdr
zdjecie uzytkownika
gindo - 2016-02-03 20:30:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a byłeś na rozmowie glen ? Zwykle na takim stanowisku oferują od 3 tysięcy w górę. Fiege podejrzewam zaproponuje podobną kwotę, ale nie mam pewności czy do tego będzie umowa o pracę.
zdjecie uzytkownika
9iujh - 2016-02-15 20:29:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to nie sa w sumie male zaorbki powyzej 3 wiadomo szalu nie ma ale na sam poczatek to moze byc np jako asystent dzialu IT oferuja pracę międzynarodowej organizacji w oparciu o umowę o pracę
zdjecie uzytkownika
arek - 2016-02-19 13:23:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moim zdaniem to bardzo dobra kwota na początek, mało firma dlaje na start pracownikom tyle co oni, a oprócz tego masz umowe o pracę i dają ci niezbedne narzedzia do pracy.
zdjecie uzytkownika
kupis - 2016-04-12 17:30:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@arek, no to jeszcze wiele zalezy od stanowiska. Mnie teraz zainteresowała oferta na magazyniera w Maszczonowie. Praca pon-pt, jest umowa o prace, a wymagania niewielkie - Dyspozycyjność, czy mile widziane uprawnienia na wózki widłowe oraz umiejętność pracy w zespole.
zdjecie uzytkownika
kolumb - 2016-04-21 01:02:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje w fiege na oponach ogólnie rzecz ujmując to praca jest ciężka, atmosfera jak to lubi każdy chce wiedzieć o wszystkim i każdym (dwulicowość panuje najpierw jedna osoba pomoże z czymś a za 5 min cały magazyn wie że puściłeś przy nim bąka ze tak się wyrażę) ale kto co lubi.Dzięki tej firmie mam tylko przesuszoną skórę zatoki zapchane. trzeba mieć stalowe nerwy żeby nie wybić się z równowagi.jeżeli ktoś ma zamiar tam przyjść to lepiej że by od razu się upomniał o ciuchy (i trzeba je szanować dostajesz je na rok a teraz weszło nawet że na 2 lata),pilnuj żebyś miał cały czas rękawiczki raz pracowałem przez 8 godziny bez nich a następnego dnia nie mogłem zginać palcami. Zarobki są w granicach 2050 netto i to nie jest tak że pracuje miesiąc a prawie 2 lata i żadnych korzyści z tego nie czerpie na marginesie jak odejdę z tej firmy to pozdrowię ją serdecznie środkowym palcem.
zdjecie uzytkownika
samaprawda - 2016-04-21 14:50:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma tragedia każdy każdemu tyłek liże zwłaszcza na wiejskiej jeśli dobrze podpierda.... do kierownika zmiany to od razu masz pewne miejsce w ekipie nie liczy się tam czy robisz czy ściemniasz bo obaj kiero na to nie patrza wystarczy dobra bajera i wspólna fajka. Jedyny awans to opony.Nowy pracownik ma wyje.... bo się zwolni a stary bedzie pracować. Stara ekipa i klita z FM-u i jej pomysly jak za króla ćwieczka ale wróci to do was prędzej czy później bo jak nie będzie komu pracować zrazicie ludzi do firmy to czeka was też coming out
zdjecie uzytkownika
kars - 2016-05-09 22:54:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, moze wiecie czy oferta pracy na administratora systemu magazynowego jest jeszcze aktualnego? Podobno nie ma rotacji, bo wszystkim odpowiadają zarobki, zwłaszcza w Mannheim.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie FIEGE Sp. z o.o!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FIEGE Sp. z o.o
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert