BYŁY PRACOWNIK - przepracowałem w tej firmie 3 dyrektorów. Ale to co teraz się tam dzieje to po prostu przechodzi ludzkie pojęcie. NADMIAR ludzi z grupy "ALA"KIEROWNICZEJ!!!("ala"kierownik i 2x "ala"koordynator)!!! Za KIEROWNIKA MARCINA na starym magazynie PRACA BYŁA PRZYJEMNOŚCIĄ!!! Każdy wiedział co ma robić, jeden drugiemu pomagał, ludzie byli zżyci i zaangażowani na 100%, a kir. Marcin bym 3/1 (Kir+2koordnatorow- jeden człowiek 3 etaty!!! i zaangażowanie na kolejne 100% = działanie magazynu na 200%!!!! W mojej i nie tylko ocenie kierownik który zaslugiwał na miano/awans Dyrektora FM za zaangażowanie i pracę magazynu na 200%!!!). Do takiej pracy chciało się przychodzić, zostawać po godzinach jak była potrzeba i robota była zrobiona!!!. Teraz jest alakir + 2alakoordy i jest DRAMAT!!!.Połowa towaru i zangazowanie na 20%, alakierownictwo ludzi nie szanuję, i nakreca przeciwko sobie!!! Awans tylko dla swoich i niekompetentnych!!! "Kolesiostwo"!!! - operator wózka pracując może pół roku ma zostać zwolniony za brak zaangażowania, ucieka na zwolnienie lek. po czym wraca na etat koordynatora "CHORE!!!" Człowiek bez wiedzy, bez stażu, bez zaangażowania na rzecz firmy dostaje tak wysokie stanowisko, w oczach długoletnich pracowników, którzy niejednokrotnie zostawili serce w tej firmie daje do zrozumienia że TA ZMIANA na tym magazynie doprowadzi/ła do odejścia długoletnich, profesjonalnych pracowników i w ostateczności do jego upadku. Ogromna szkoda dla tak Profesjonalnej Firmy. Dziękuję za długoletnią pracę i powiem krótko, proszę zacząć szanować i doceniać ludzi tych ktorzy potrafia zostawić serducho w pracy. A tych Nie Kompetentnych, Bez Wiedzy, Szacunku i Kultury po prostu się POZBYĆ!. A i proponuje kontrolę zewnętrzne i niezapowiedziane pod kontem alko., narko., bezpieczeństwa, szanowania mienia i informacji dla dobra firmy bo takich tez po zatrudnialiście, a raczej wasze kierownictwo z Lućmierza. Pozdrawia długoletni pracownik i powodzenia może kiedyś ten magazyn wróci do korzeni i do tych 200%. Tego życzę zarządowi FM..
Nie wiem jak mam się odnieść do tej sprawy. Poproszę o kontakt wiesz jaki mam nr tel
Co jaki okres czasu w FM Logistic można ubiegać się o podwyżkę?
ahahaha...podwyżka.... Jeśli masz słabą ekipę, to nie czekaj na podwyżkę. "Praca w zespóle" czyli " zespołu z brakiem doświadczenia i wiedzy" ma wpływ na Twoje zarobki.
Czy wypłacają dodatkowe nagrody w FM Logistic?
Co masz na myśli pod hasłem dodatkowe nagrody? Jedyne o jakich mi wiadomo to na 5,10,15itd lecie pracy.
Czy wypłacają dodatkowe nagrody w FM Logistic?
Do tego jeszcze doliczana do pensji a zarazem odliczana z premii za wyniki xD jedno wielkie (usunięte przez administratora) niestety
A jak wyglądają te nagrody np. na 5-lecie pracy? Podasz więcej szczegółów na ten temat? :) Od razu też dopytam o awans w FM Logisticu - czy jest on możliwy?
Za każdy rok 100pln, czyli za 5lat 500pln itd. Odnośnie awansu :D to ....jak ktoś odejdzie to wtedy można chodzić i prosić o awans (teraz sporo osób się zwalnia).
To jeszcze dopytam - dlaczego sporo osób się zwalnia?? Co jest nie tak według Ciebie i jakich stanowisk pracy to dotyczy?
bo to nie praca tylko prawie akord, wiecznie źle, że za wolno pikujesz, pakujesz, rozładowujesz, tu się liczy szybkość, a jeśli by ktoś zauważył że chwilę odpoczywasz to od razu doganiają do nastepnej roboty, człowiek nie robot musi czasem odpocząć
No z tym odpoczynkiem to macie po prostu tutaj wprowadzone przerwy jak wszędzie, nie? to jak one są rozłożone bo z tego co piszesz indywidualnie nie wybierasz okresu odpoczynku?
Dla mnie to jest (usunięte przez administratora) brygadzistki są wredne miałam przyjemność tam pracować nie polecam
Jak długo trwa proces awansu w FM Logistic?
Tak w sumie, to nie ma czegoś takiego jak awans :D....możesz pracować kilka lat na tym samym, upominać się o wyższe stanowisko. a i tak nic!
Bez przesady, chyba zależy od charakteru, bo na pewno są takie jednostki które co roku dziwnym trafem dostają podwyżki albo awanse. W tej firmie pewnie też.
ja bym chciał przepracować dwa lata tyle mi brakuje do emerytury, może dam rady na wózku przekimać
No chyba nie mówisz poważnie. Spanie na wózku grozi wypadkiem. A tak serio to na magazynie każdy musi mieć uprawnienia na widłaki żeby się przyjąć?
Ale bajki jakie uprawnienia, teraz przyjmują bez żadnych uprawnień i za taką samą kasę jak z uprawnieniami
Jeśli nie masz uprawnień, to firma musi Ci zrobić uprawnienia UTD. Bez uprawnień nie możesz pracować na wózku.
Organizacja pracy leży, przełożeni są osobami niekompetentnymi, wiedzę mają, ale umiejętności zarządzania oraz podejścia do drugiej osoby brak. Atmosfera zależy od działu, do którego się trafi, ale w większości nie jest zbyt sympatycznie. Niezależnie czy robisz dużo, czy mało, nikt nie zwraca na to uwagi, na pochwałę nie ma co liczyć. Płacą według mnie dobrze, na to narzekać nie można, natomiast brak jakichkolwiek benefitów, słyszy się co innego na rozmowie rekrutacyjnej, a co innego jest w rzeczywistości. Narzucane jest wysokie tempo na wykonywanie czynności, których wykonanie zupełnie nie wymaga pośpiechu, ale wiadomo, trzeba się na kimś wyżyć. Gdy daną rzecz faktycznie należy zrobić ASAP, to w porządku, ale na siłę wyszukiwanie pracy i pospieszanie jest dziwną praktyką. Trudno się czegoś nauczyć w tym miejscu, pracownicy niechętnie dzielą się wiedzą. Pracuje tam kilka sympatycznych osób, również na stanowiskach Manager’skich, ale to mniejszość, zdecydowana. Jeśli komuś atmosfera pracy jest obojętna to jest to miejsce warte rozważenia, natomiast spędzanie tam pięciu dni w tygodniu nie jest niczym przyjemnym i szczerze, cieszę się, że już nie pracuję w tym miejscu. Można wiele rzeczy jeszcze opisać, ale nie chcę wchodzić aż tak daleko, ponieważ doceniam spędzony w firmie czas, mimo wszystko.
Takie popędzanie i narzucanie wariackiego tempa jest najzwyklejszym mobbingiem i to się kwalifikuje do prokuratora..
Skoro tak twierdzisz i tego typu zachowania na poważnie zostały zauważone to nikt niczego jeszcze nigdzie nie zgłosił? wiadomo czemu?
Nie raz z tego co wiem było zgłaszane ale wszystko zamiatają pod dywan jak ich nie wywalą to nic się nie zmieni ale to już jest wina dyrektorów którzy pozwalają na to wszystko
Wiesz ile razy już było coś takiego zgłaszane? Wszystko jest bagatelizowane, jakby sie nic takiego nie działo. Po prostu już nie wiemy gdzie mamy to zgłaszać. Menadżer operacyjny odpada, bo głównie to on jest tu problemem, ponieważ nic z tym nie robi i pozwala sobie wejść na głowę (lizać (usunięte przez administratora) cokolwiek do niego powiesz to zlewa to. Zapatrzony jest jak w obrazek kierowniczki zmiany i słucha się ich jakby to one miały wyższe stanowisko niż on.
Aha i dalej w tym pracujecie mimo, że to tak utrudnia wam warunki? To co innego miałoby to rekompensować skoro zgłoszenia nie pomagają? Dla jakich innych argumentów warto byłoby się tu jednak zatrudnić?

Niestety jako klient, który przywozi towar z zewnątrz mam bardzo negatywne zdanie o tej firmie. Byłem po godzinie 22 dwa razy byłem obsługiwany przez bardzo chamską i opryskliwą grubszą panią. Pierwszym razem stanąłem przy okienku do podpisywania dokumentów, Pani była odwrócona tyłem i coś mówiła ( trudno usłyszeć jak ktoś nie nawiązuje kontaktu wzrokowego do osoby mówiącej i mówi coś pod nosem że to jest do niego), drugie powtórzenie było już rykiem w moim kierunku. Innym razem zapomniałem długopisu to szanowna pani rzuciła mi długopis w taki sposób że jak teraz myślę to bym poszedł do samochodu i wziął swój. A ten jej długopis, którym mało nie dostałem w głowę bym wyrzucił do (usunięte przez administratora) Nie wiem czy jest możliwość napisania skargi, jeżeli tak to poproszę o informację?
Powiem Wam, że po prostu aż przykro się to czyta...Po sposobie pisania i poziomie łatwo się domyśleć kto je napisał... nie jest różowo.. i trudno się odnieść do zarzutów na forum. Żeby coś poprawiać trzeba rozmawiać a nie wylewać anonimowo pomyje.. To najłatwiej. Znam Was już trochę, szanuję i tych co pracują i tych co niestety u nas już nie pracują z różnych przyczyn czy wyboru. Atmosfera w pracy jest ważna, wiadomo. Składałam Wam szczere życzenia na naszej zawodowej wigilii. Każdemu nadal życzę satysfakcji z wykonywanej pracy nie na wszystko jednak mam wpływ. Nikt nie jest doskonały. Szanuję Wasze opinie (byle by były kulturalne i na poziomie) ale wydawało mi się, że jesteście na tyle dojrzali by przyjść i powiedzieć to w oczy nawet na samej górze. Każdy ma prawo mieć własne zdanie ale też ma przecież wybór. Pozdrawiam.
Renata to napisz dlaczego tracimy klientow a nie ma nowych. Teraz juz nawet ketuchp pudliszki przestal jezdzić. Boimy sie o prace. Czy będą zwolnienia?
O takich sprawach na forum się nie dyskutuje. Zawsze zapraszam do rozmowy bezpośredniej.Macie nas dostępnych bezpośrednio i pod telefonem.
Kompletna bzdura. Napisana przez osobę która miała stanowisko za kolesiostwo. Teraz ma ból (usunięte przez administratora)
Niestety to wszystko prawda jestem szczęśliwie byłym pracownikiem nie tak długoletnim jak Ty pracowałem już za drugiego kierownika też bardzo w porządku gość na noc jeden koordynator w dzień jedna kobitka wszystko ogarniała ogólnie fajna atmosfera ale po zatrudnieniu nowego kierownika i tych dwóch pseudo koordynatorów masakra rano nie ma nikogo nikt nad niczym nie panuje koordynatorzy mają "zdalne "nawet nie wiem ile godzin w miesiącu są w pracy ale nawet nie połowę tego co powinni bo oni mogą pan Koordynator ma 5 min do pracy a nie ma go jak potrzeba jak zadzwonisz do niego po pomoc to on teraz nie ma czasu pani Koordynator ma daleko więc częściej jej nie ma jak jest jedno i drugie zero wiedzy na temat łańcucha dostaw kolejka kierowców przy okienku rano bo jest 1 osoba w biurze i na zaladunkach kiedyś była stała ekipa na poranną zmianę i było wszystko zrobione na czas ja byłem na różnych zmianach bo mi tak pasowało i tamten kierownik szedł mi na rękę a ten ma swoje wizje wszyscy mają robić wszystko czyli nic nie ma już w Lućmierzu specjalistów same kolesiostwo a weźcie się dodzwoncie do Lućmierza jak np.kierowca niema szans ogólnie ktoś wteszcie powinien zrobić porządek i wywalić to kierownictwo na zbity pysk ale widocznie góra tez nie lepsza i na to wszystko pozwala
Chyba Ci kazali napisać taki komentarz albo jesteś tym pseudo koordynatorem MAgazynier który kiedyś był zwykłym OWW największym (usunięte przez administratora)
W sumie może i racja. Ale co do poprzedniej ekipy to była jakaś porażka! Wtedy też się ludzie zwalniali i narzekali. To było dopiero kolesiostwo! Koordynator spał na nockach a następna Pani Koordynator też ogólnie (usunięte przez administratora) i plotki!
Jak było najlepiej pokazuje ilość towaru. Kiedys magazyn był pelny a teraz pusty. Slyszalem tez ze beda zwolnienia bo nie ma roboty. Pewnie zwolnia tych co jeszcze cos robia a zostana tylko pseudo koordynatorzy. Chyba ludzie cos wiedza bo wszyscy na zwolnieniach
Wszystko zgadza się w 1000 % wogole nie szanują stałych pracowników tylko kolesiostwo uważają. I to odgadywanie za plecami jeden na drugiego zamiast pomagać sobie nawzajem masakra a miała być rodzinna firma.... Najlepszy element to cały "kierownik" szef szefów nie dosyć że czerwony jak burak od (usunięte przez administratora)... to jeszcze lata po magazynie z prawie spadnietymi portkami WIZYTÓWKA Firmy śmiech na sali. Za czasów Tomka i Marcina aż chciało się do pracy przychodzić a teraz .... firma spada na (usunięte przez administratora). Zero szacunku dla pracownika który zostawia w pracy całe swoje serducho.
Mam pytanie czy pracując na zmianie nocnej mam doliczone do pensji na umowie zmianę w godzinach nocnych?
A ja tam pracowałem (4 lata) i byłem zadowolony :))))) Nie rozumiem i nie wiem o czym wy ludzie tu piszecie to wszystko pomówienia jakieś.
WItam. Drodzy Państwo, bardzo interesuje mnie opinia aktualnych i byłych pracowników dot. firmy FM Logistic. Miałem okazje poczytać wpisy i nie ukrywam że znalazłem tutaj negatywne jaki i bardzo pozytywne wypowiedzi. Czy ktoś może mi przybliżyć trochę swoje odczucia dot. pracy? Interesuje mnie szczególnie praca biurowa.
Głównie standard pracy. FM Logistic ma dobrą markę na rynku. Dużo czytałem na forum, podpytywałem znajomych. Chciałem jednak też zapytać bezpośrednio jak jest od środka. Będę wdzięczny za dobre rady i jakieś przestrogi.
To powiem tak, koledzy nie kłamią. NIe chce tu robić firmie dodatkowej reklamy bo każdy może mieć swoja opinię ale ja jestem szczęśliwa. Dbają tu o pracownika i standard pracy, bo o to pytałeś. Przekonaj się zresztą sam, ja nigdy nie kumałam tych ludzi którzy szukają pracy i podpytaują jak się pracuję. Popracuj sam i zobaczysz, nie będzie pasować to poszukasz czegoś innego.
Co jaki okres czasu w FM Logistic można ubiegać się o podwyżkę?
Każdy pracownik się ubiega od kwietnia o podwyżkę. Tłumaczenia firmy jest kryzys. Firma na siebie od 04.2019 do 04.2020 zarobila 1.431 miliarda euro :) A dla pracowników nie ma podwyżek. Zastanówcie się dwa razy nim złożycie CV
Podwyżka jest uzależniona od pracy zespołu, na który często składają się mało kompetentne osoby, przez co miesięczny plan budżetowy jest niemożliwy do realizacji. Jeśli masz inne możliwości pracy - lepiej darować sobie FM.
Zależy jakiego typu pracy szukasz. Jeśli administracji - jest sporo ofert z okolic +20km. Jak jest opcja, ominąłbym FM.
Pracuje na widłaku i zarabiam 3500 zł netto wcześniej pracowałem w obi tam zarabiałem 2400 zł netto poszedłem do lepszej firmy bo to wstyd dla faceta by zarabiał mało pieniędzy
Jestem po wstępnej rozmowie i lepiej niech ogloszą upadlość,albo przebranzowią się na usługi cyrkowe.Oferty i benefity zawarte na stronie, to czysta fikcja. Omijajcie to (usunięte przez administratora) szerokim łukiem. Rozmowa skończyła się chłodno. Nie wiem skąd wzięli to tępe cielę, które nie ma pojecia oczymś takim jak kodeks pracy, lub podstawowa znajomość ustaw.. Tak wyglądała wstępna rekrutacja w Niepołomicach.
Hej możesz napisać coś więcej o rekrutacji. I jakie stawki proponowali. Myślałem nad zmianą bo obecnie systema w manie i to (usunięte przez administratora) również
Czyli na rozmowie dowiedziałeś się, że benefity i dodatki które podane są w ogłoszeniu nie istnieją? Dobrze rozumiem? Co takiego konkretnie się twoim zdaniem nie zgadzało?
Jak wygląda aspekt współpracy ze studentami w FM Logistic? Chętnie zatrudniają?
Jarosław Urbański, Kierownik ds. Procesów w FM Polska Stanęliśmy przed wyzwaniem skrócenia czasu wdrażania nowych pracowników w obszarze operacji magazynowych. Chcieliśmy jednocześnie podnieść jakość realizowanych przez nich zadań na wyższy poziom. Dotychczasowe metody szkoleniowe umożliwiały osiągnięcie oczekiwanych kryteriów wydajności i jakości w zbyt długim czasie. Postanowiliśmy wdrożyć metodę TWI. Zespół Kaizendo wsparł nas w tym procesie. Jego pełne zaangażowanie i eksperckie kompetencje sprawiły, że narzędzie bardzo dobrze przyjęło się w naszej organizacji. Dlatego rekomenduję Kaizendo jako zespół profesjonalistów, którzy wiedzą jak doskonalić organizacje i wdrażać zmiany.
Witam Czy ktoś może się wypowiedzieć jak wygląda współpraca? Mam możliwość podjęcia współpracy na kilka aut... Czy dalej są "obcinane" kilometry? Noty podobno za palety i nie tylko..... Czy ktoś może ma jakieś rzetelne informacje?
Obicnane kilometry, obciążenia za palety, bardzo niska stawka kilometrowa to wszystko prawda, ale prawdziwy koszmar zacznie się jak będzie chciał Pan odejść. Obciążają dosłownie za wszystko, nieprawnie blokują wypłatę pieniędzy i wtedy dopiero pokazują swoją prawdziwą twarz. Pozatym umowa jest tak skonstruwana, że bez prawnika się nie obejdzie. Proszę się trzymać z daleka jeśli chce Pan spokojnie spać.
Jeśli to prawda to sytucja wygląda faktycznie dość ciężko. Przed przystąpieniem do współpracy nie było żadnego cienia podejrzeń co do tego? Umowa nie zdawała się być podejrzana, skoro podobno w taki sposób została skonturowana jak opisano?
Firmy coraz częściej dostrzegają pozytywny wpływ dobrej atmosfery na efektywność pracowników. Czy podobnie jest w FM Logistic?
Robiłem dla nich transport i nie popatrzyłem na ich ocene, po transporcie okazało się, że nie płacą i tak było w moim przypadku, sprawe zleciłem w sądzie i poszedłem do komornika który ogłosił bezskuteczną ale nie popusciłem i poszedłem do kancelarii która obrała inną drogę i po kilku miesiącach walki udało odzyskać się 100% tego co mieli zapłacić, gdyby ktoś był zainteresowany kancelarią to polecam, zostawiam do nich numer 73O 361 496
To ile powinni zapłacić? W sensie jaką stawkę zaproponowali, skoro opłacało ci się taką walkę podejmować miesiącami?
Szkoda, że nie ma jak się z Panem skontaktować jestem w podobnej sytuacji, miałbym kilka pytań.
Nie polecam firmy ze względu na organizacje pracy oraz podejście do pracownika . Ta agencja to śmiech na sali. Praca bez umowy i brak wynagrodzenia i brak szacunku .
Nie zgodzę się z opinią o pracy bez umowy i wynagrodzenia. Pracuje krótko ale na umowie i wynagrodzenie wypłacane tak jak być powinno. Co do organizacji działa to nawet dobrze a za organizację odpowiadają nie tylko szefowie ekipy ale także pracownicy, podejście do pracownika też jest ok. Szacunek? W pierwszej kolejności szacunek buduje się między pracownikami w następnej z szefem ekipy etc. a przyjęcie pracownika do grupy i szacunek między pracownikami ma ogromne znaczenie.
No nie wiem. Lider nadaje ton całemu zespołowi, to on powinien na oczach grupy okazywać szacunek, żeby pokazać jakie standardy są w firmie. Wg. Ciebie to pracownicy są odpowiedzialni za zarządzanie atmosferą w grupie?
Lider nie nadaje tonu całemu zespołowi, lider nie odpowiada za podejście jednego czy drugiego pracownika do (wcześniej tego nie pisałem) nowych pracowników, lider ma tylko pilnować żeby praca była wykonana. Swoją drogą co pomoże szacunek Lidera jak jeden czy drugi pracownik nie ma szacunku do osób które dopiero zaczynają kariere? Pracownicy najwięcej przebywają w swoim towarzystwie, jak nie ma szacunku wśród pracowników to jak lider ma na nich wpłynąć, notabene na dorosłych ludzi na litość? Tupnąc nóżką bo ma być szacunek? Bez żartów
Osobiście nie widzę problemów o których tutaj piszą. Organizacja pracy oczywiście jest, wiadomo że każdy dzień jest inny i czasami jest nerwowo, ale to nie znaczy o braku organizacji.. podejście do pracownika jest ok, pracownicy z dłuższym stażem również są ok służą radą na tyle na ile mają wiedzę. To o pracy przez FM na mojej platformie. Jak jest przez agencję nie mam wiedzy jednak nie rozumiem jak można podejmować się pracy bez umowy i wynagrodzenia. Trzeba być naprawdę nie myślącym aby brać się za pracę na magazynie bez umowy. Z zarzutem braku szacunku się nie zgodzę, nikt nikogo po (usunięte przez administratora)calowal nie bedzie
za to co dzisiaj na A2 odwalał wasz kierowca o rejestracji w której jest 886 - to chyba właśnie pozbawił się prawka. Wideo wysłane na policję.
No i dużo donosicieli tam pracuje na lorenzie a dokładnie Lop3 uważjcie na taką jedna fałszywą babę ona ma strasznie brązowy język i takie kły na wieszchu i bardzo krzywe nogi!!!!!!
Jak się pracuje w FM Logistic?
Zobacz opinie na temat firmy FM Logistic tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 22.
Jakie są opinie pracowników o pracy w FM Logistic?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 13, z czego 0 to opinie pozytywne, 9 to opinie negatywne, a 4 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy FM Logistic?
Kandydaci do pracy w FM Logistic napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.