brak logo

mdh sp. z o.o.

Łódź

Opinie o mdh sp. z o.o.

klein 2010-02-05 18:48
Czy jest ktoś kto się cieszy z pracy w MDH Sp z o.o.?
3
prezes 2010-03-29 20:03
... prezes ;-)
13
H 2013-07-24 19:56
Jak ktoś lubi sprzedawać chiński chłam, to idealne miejsce dla niego
1
gumiś 2014-06-30 13:40
Aż dziwię się, że do tej pory ta firemka nie jest nagłośniona negatywnie w ramach opinii. Zarówno jeśli chodzi o pracodawcę, jak i portfolio sprzedażowe. Miałem tę wątpliwą przyjemność pracowania w tej pseudokorporacji, gdzie nie dba się o jakość usług, zwłaszcza w sprzęcie rehabilitacyjnym. Jako były pracownik powiem, że wstydziłem się, że np. chinskie wózki inwalidzkie, które sprzedawałem, trzymały powietrze w oponach przez b. krótki okres, a później były ciągłe reklamacje. A jak wiadomo pacjent niepełnosprawny, to nie kolarz... Co do prezesa to się nie dziwię, że jest mu dobrze. Pytanie jest tylko takie. Ilu pacjentów jeszcze musi być niezadowolonych, żeby ktoś się w końcu na nim poznał i zdjął go z tej ciepłej posadki???
gumiś 2014-07-01 10:23
Personalnie nie mam nic do prezesa i wiem, że realizuje on politykę właścicieli firmy. Niemniej jednak podejmuje on takie, a nie inne decyzje, które uderzają bezpośrednio w tę grupę społeczną, potrzebującą pomocy, a nie stawiania im "kłód pod nogi".(usunięte przez administratora)
2
ravw 2014-09-09 15:49
Zauważam, że zawsze tu tylko same negatywy, a ja pracowałem w tej firmie łącznie z 10 lat, i nie mogę złego słowa o nich powiedzieć. Obowiązków dużo, ale ja kochałem tę pracę i nie dziwi mnie że szefostwo ciśnie, bo chce mieć efekty. Ja z całego serca polecam firmę, zarobki są ok, fajna atmosfera w firmie, zdarzają się czasem spięcia ale to wszystko zależy od podejścia. Prezes jest spoko gość, można się dogadać. Polecam.
5
bim 2015-01-18 00:34
@ravw a co było przyczyną odejścia po 10 latach? firma właśnie rekrutację ale po tym co znajduje w sieci na jej temat jakim jest pracodawca.. to chyba szkoda marnować wiedzę i doswiadczenie
de.pe 2015-01-18 22:49
nie wiem co było przyczyną odejścia ravw ale po 10 latach każdy ma prawo się wypalić w najlepszym nawet miejscu. Wiele osób w tej firmie pracuje po 7-10-12 lat. To chyba coś znaczy. Ja w każdym razie nie mogę powiedzieć złego słowa. (pracuję tu od 2,5 roku). Narzekają jak zwykle Ci którzy chcieliby żeby im płacić za leżenie albo malkontenci którzy mają to we krwi.
:) 2015-05-08 13:31
chyba pracowaleś blisko koryta na tymienieckiego
prawda 2015-06-17 06:35
TAK TO PRAWDA TAM JEST ZACOFANIE Z CZASÓW GIERKA STRASZNE
3
NOC 2015-06-17 06:39
Wida gołym okiem ze to PREZES pisał FIRMA na mjare ŁODZI tak jak ŁÓDŹ wygląda tak ta FIRMAAAA
2
NOC 2015-06-17 06:42
FIRMA strasznie zacofana ale takie są realia w tym kraju produkty z poprzedniej epoki
1
Ola 2016-02-07 01:23
Warunki pracy i płacy są takie, na jakie umówisz się z pracodawcą, jak w każdej normalnej firmie.
1
rosmery 2016-03-30 13:41
Witam. Uczestniczyłam w rozmowie z panem K-im z działu handlowego(zakupy, realizacja sprzedaży).Niestety kolejny przykład niedużej firmy gdzie nie ma ani profecjonalnych rozmów ani profesjonalnego podejścia do osoby uczestniczącej w rekrutacji. Pan wydawał się na poziomie ale nie raczył zadzwonić i poinformować że nie jest zainteresowany kandydaturą co obiecywał w trakcie rozmowy. Brak kultury. Firma proponuje niewysoką podstawę i nie jest elastyczna w tej kwestii. Jedyne co może przyciągać to premia. Brak perspektyw rozwoju.
5
Mik 2016-05-15 15:53
No teraz to chyba rzadko w której firmie dzwonią by poinformować, że nic z tego nie będzie @mecien. Szkoda, że oczekują aż 3 lat doświadczenia jako handlowiec, ja mam tylko dwa. Myślicie, że warto więc wysłać cv? Jak nie to wyślę na pracownika działu handlowego. Tam trzeba mieć tylko rok doświadczenia, ale na stanowisku w call center.
3
Hanna 2017-04-18 14:41
Wiecie, że firma mdh sp. z o.o. jest zdobywcą wielu nagród? Z informacjami na ten temat możecie zapoznać się pod linkiem: http://www.mdh.pl/nagrody
ktostam 2017-05-09 23:00
rozumiem Hanna że jesteś pracownikiem tejże pseudo firmy ...jedna wielka burda a panienki przeprowadzające rozmowę rekrutacyjną bez podstawowych szkoleń ... szkoda marnować wiedzy i doświadczenia a przede wszystkim czasu ... nawet nie raczą poinformować telefonicznie o wynikach rozmowy ... brak kultury , szacunku do drugiego człowieka ... także w czasie rozmowy kwalifikacyjnej !
Hanna 2017-05-10 10:13
@ktostam nie współpracuję z mdh sp. z o.o. Jestem redaktorem Serwisu GoWork.pl Żeby dowiedzieć się więcej o moim zadaniu, najedź na ikonkę mikrofonu, która znajduje się obok mojego nicka. Chętnie również poznaję Wasze opinie na temat pracy w owej firmie.
Piszesz, że podczas rozmowy kwalifikacyjnej zauważyłaś ze strony firmy brak szacunku do kandydata. Czym to się przejawia? Dlaczego tak uważasz?
1
polish 2017-06-28 14:02
Z panią Bogną rozmowa była? Tak mi to wygląda, też jestem po takiej rozmowie. ;)
3
Olai 2017-07-07 22:18
Firma nie daje możliwości rozwoju, podstawa niska (w lidlu wiecej zarabiają), premia ostatnio też marna. Warunki pracy poza siedzibą powinny zainteresować inspekcje pracy i bhp, ale nikogo to nie obchodzi. Teraz nagle jakieś wielkie rekrutacje robią, ale okres wakacyjny to szukają jeleni na 3 miechy i nara... Dobre dla studentów i absolwentów.
2
Marzena213 2017-08-03 17:12
potwierdzam, niemiła atmosfera a pracownika traktują jak woła roboczego. Tylko dla bardzo zdesperowanych.
2
Hanna 2017-08-16 15:06
@Olai - a możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w mdh sp. z o.o.? Czy oprócz podstawowego wynagrodzenia firma zapewnia dodatkowe benefity, np. w postaci prywatnego ubezpieczenia medycznego?
K 2017-09-07 16:11
Sytuacja w mdh jest beznadziejna. Zarobki faktycznie są niskie, natomiast premia uzalezniona od innych pracowników a nie Ciebie samego jest zwyklym oszustwem. Ponadto wszechobecne ploty, awantury, knucia i kłamstwa. Większość tam się minęła z powołaniem, szczególnie na wyższych stanowiskach. Sądzę że powinni się postarać o role w trudnych sprawach. Nie napiszę nic nowego, jeśli powiem ze wszystko musi byc na piśmie, tak jest wszędzie ale kłamliwych osób na metr kwadratowy w tym przybytku jest rekorodwa ilość. Na szczególną uwage zasługuje zachowanie Pani Prezes, poniżej poziomu jakiejkolwiek przyzwoitości i kultury. Trzy działy i tak z obserwacji sądzę, że ortopedia ma tam najzdrowsze relacje. Myślę też że pozwy dotyczące mobbingu to kwestia czasu lub poprostu chęci spokoju tych którzy odeszli. Cieszę się że mogę mówić o tej firmie w czasie przeszłym. Absolutnie nie polecam. Nie chodzi o złość i zawiść. Szkoda życia uwierzcie mi!
5
K 2017-09-29 16:16
Umowa jest o prace. Faktycznie pełna kwota jest na umowie. Jednak po trzech miesiacach próbnych to Ty mówisz im ze jestes cos warty a nie oni faktycznie uwazają Cię za pełnowartościowego pracownika. Po rozmowie o przedłużenie umowy czujesz się jak nikt. Masz pracę bo jej potrzebujesz, gorzej z godnościa i wiarą w siebie.
Zła atmosfera panuje prawie w całej firmie. Toksyczny zarząd i absolutny brak szacunku. W czasie mojej pracy odeszla dziewczyna. Znamy się dobrze osobiście więc wiem jaka była jej sytuacja osobista. Pani prezes po wyjaśnieniu powodu odejscia z pracy zarzucila jej kłamstwo bo słyszała takie plotki. Przełożony na podstawie plotek zarzucił kłamstwo pracownikowi w związku z odejsciem. Jak nie trudno się domyślać pożegnania nie było.
4
Zostaw swoją opinię o mdh sp. z o.o. - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mdh sp. z o.o.