Wiecie może, czy w Lajkonik. House of Bakery szukają chętnych na staż?
Czy jako student dzienny jest możliwość podjęcia zatrudnienia na umowę zlecenie zamiast umowy o pracę ?
Zastanawia mnie brak odpowiedzi, wiadomo jakie mogłyby być ku temu zastrzeżenia? Co do samej pracy studenta na uop to jakie są opcje odnośnie części etatu? Jaki byłby obecnie najmniejszy z możliwych do wyboru?
Czy rotacja pracowników w Lajkonik. House of Bakery na Technolog żywności jest duża? Znowu ukazało się ogłoszenie 2 czerwca na InfoPraca.pl. Czy to pracownicy odchodzą z firmy, czy są zwalniani?
…a co to się stało, że zwolniony został sam mistrz Piekarnictwa? No widać, że Lajkonik jest jak Titanic, idzie na dno, powoli…
Proszę nie pisać że mistrz piekarstwa bo to jest nieprawda. Ten człowiek to mistrz ale cukiernictwa.
Mimo wszystko pytanie skąd jakieś rotacje się tu biorą? W tym przypadku również widzę oznaczenie, że "były". Można się dowiedzieć po jakim czasie pracy i tak właściwie ostatecznie dlaczego? Średni okres zatrudnienia się tutaj ile może teraz wynieść?
Psofesjnalna rozmowa z sympatyczną panią Anną. Skupiona konkretna i odpowiednimi pytaniami dotyczącymi mojej osoby i moich kwalifikacji ,pytania nie przekraczały mojej sfery prywatnej. Fajna scenka sytuacyjna i badanie mnie jak sie zachowam w trudnej sytuacji.
Zadano mi pytanie ,po zapoznaniu sie wizualnym w sklepie Co bym zmieniła ?
-
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę
Dlaczego cały czas wystawiacie sami sobie dobre opinie i te komentarze? Przecież widać, które komentarze są pisane przez pracodawcę a które przez prawdziwych pracowników.
Jaki rodzaj umowy preferowany jest w Lajkonik. House of Bakery?
Dzień dobry, Jeśli chodzi o formę zatrudnienia w naszej firmie dostosowujemy ją do oczekiwań kandydatów. Jeśli chodzi o preferencje samej firmy to oczywiście umowa o pracę. Jeśli jednak kandydat woli umowę zlecenie taką formę zatrudnienia również jesteśmy w stanie zaproponować. W razie zainteresowania zapraszamy do rekrutacji. Pozdrawiamy Dział Personalny Lajkonik. House of Bakery Sp. z o.o.
Miałam wątpliwą przyjemność pracy w tej firmie przez dłuższy okres czasu, wiec uważam ze z czystym sumieniem mogę wystawić szczerą i rzetelną opinię. Ocenienie tej firmy na jedną gwiazdkę to zdecydowanie za wysoko. Płaca(tragicznie niska) absolutnie nieadekwatna do zakresu obowiązków(ogromnego i przytłaczającego). Po każdym dniu pracy po prostu padałam z nóg, nierzadko pracując samotnie, cała odpowiedzialność za sklep, klientów, sprzedaż, kasę, porządek- wszystko spoczywało na mnie. Odgórne przykazania nieustannie wymyślane przez administracje zdają się nie zmieniać nic w firmie, a jedynie uprzykrzać życie pracowników. Ich wykonywanie jest bardzo dokładnie kontrolowane- tak dokładnie, że za zapakowanie drożdzówki w zły rozmiar woreczka można się spodziewać ogromnych pretensji,(usunięte przez administratora) Gdybym tego nie przeżyła na własnej skórze, to chyba bym nie uwierzyła w taki absurd!Tak zwane „premie pracownicze”(termin wymyślony chyba tylko po to żeby przyciągać nowych ludzi do pracy) w praktyce nie istnieją, nie mówiąc już o jakimkolwiek dodatkowym świadczeniu za pracę w sobotę czy niedzielę. Brak poszanowania pracownika ze strony firmy, praca w często tragicznej atmosferze pod nadzorem kierownika, którego nie można nawet nigdzie zgłosić jeśli zachowuje się nie fair, bo sprawa w ogóle nie jest brana na serio. Rotacja ogromna, nieustannie dochodzą nowi pracownicy, których trzeba szkolić, a starzy pracownicy są wysyłani na inne sklepy- chyba tylko po to, żeby nie zdążyli się za bardzo zżyć z pozostałymi członkami zespołu. Czasu niesmowicie mało, na palcach jedej ręki mogę policzyć przerwy jakie tam dostałam- z reguły jadłam w biegu, między jednym klientem a drugim, po wielku godzinach pracy bez jedzenia. No ale jak można inaczej jeśli akurat ma się samotną zmianę? Najgorsza jest chyba dla mnie hipokryzja firmy: płaci za pracę dajmy na to, od 6 rano, ale oczywistym jest to że w jedną godzinę nie da się wykonać takiego ogromu pracy(sprzątanie, wypiek, kanapki, wyłożenie drożdzówek, ciast itd.), stąd też trzeba przyjść pół godziny/ godzinę wcześniej aby się wyrobić, za co nigdy się pieniędzy nie dostaje…(usunięte przez administratora)
O jakimkolwiek dodatku do wypłaty za długi staż pracy też można pomarzyć ????
Tobie tak dali czy od kogoś innego to info? Jak już mogliby chociaż to 100 podwyższyć z uwagi na inflację, ale wątpię czy to jakkolwiek zalepi to całe rozczarowanie?
Pochwalisz się ile? Jak nie kwotą to chociaż procentowo. Bo może i ja bym poszedł :)
Jaka jest pensja na stanowisku piekarza? (Doswiadczenie >15lat)
czyli malo sie zarabia?
Troche popracowałam i dużo zobaczyłam. Pracy jest bardzo dużo, akurat pracowałam w lokalach gdzie tych klientów było dużo. Czesto brakowało czasu zeby cos zjesc, a kawy/ herbaty na spokojnie nie bylo mozliwosci się napić. Ciagle sprzatanie wszystkiego dosłownie, chwilami majac wrazenie ze pracujesz jako sprzataczka a nie sprzedawca. Po zrezygnowaniu z firmy sprzatajacrj nalezalo umyc ściany, podloge, kibel a czasem nawet witryny sklepowe, podczas innych waznych rownie obowiazkow. Trafialy sie dosc czesyo osoby ktore sie nie starały podczas pracy, dlatego wiele razy musialam pracować za 2 osoby, pomimo uwag do kierowniczki takie osoby nie zmienialy nastawienia i mialy wszystko gdzies. Kierownik nie lepszt, ktory w kazdej wolnej chwili korzysta z telefonu. Premie otrzymałam może raz. Za tak niskie wynagrodzenie oraz niewielki dodatek za bycie kierownikiem zmiany nie polecam pracowac w tej firmie. Wolne weekendy? nie ma takiej opcji, pracujesz też dosłownie w kazde swieto ( nie ma za to dodatkowych (usunięte przez administratora)), brak możliwosci nadgodzin bo masz juz pelny etat, mimo braku checi osob majac niski etat. Ciagły stres czy wszystko zrobiłas, brak spokoju po pracy i w urlop ponieważ na grupie fb ciagle pretensje kierowniczki albo innych prscowników. Albo nowosci produktowe, ktore musisz znac juz nastepnego dnia w pracy nawet po wolnym. A gdy prezes przyjdzie do lokalu to musi byc wszystko pieknie, idealnie ale i tak cos sie nie spodoba. Chetnie też korzysta z pomieszczrnia pracowniczego zwanrho biurem i urzadza tam spotkania online dzieki czemu nie mozesz sie wysikać, a tym bardziej pojsc na przerwe. Oczywiscie przyjscie do pracy duzo wszczrsnie tez jest zalecane, poniewaz po towarciu lokalu musi byc wszystko ulozone i gotowe. Jak przyjdziesz punktualnie to sie nie wyrobisz. Najgorsze mowienir klientom ze wszystko jest swieze,pieczone rano, a tak naprawde w wiekszosci rozmrażane na zapleczu. Tyle nerwow ile przezyl w tej pracy, ile ludzi tu pracowalo nie zlicze. Ale jesli jestes wrażliwa, bardzo sie starasz i dajesz sie z siebie wszystko, pomagasz innym mimo ze nie powinnas, robisz wiele i zbyt wiele za innych i Jesli ambitna to Nie marnuj się w tej pracy. Ludzie to wykorzystaja a ty nic z tego nie bedziesz miala
Jak wygląda praca w Skawinie na pakowni ? Ogłoszenie jest do pakowania świeżych i mrożonych na same nocki. Czy jest ciężko? I jak międzyludzka atmosfera? Proszę o szybką odpowiedź
Czy pracownicy w Lajkonik. House of Bakery dogadują się między sobą?
Sprzedawca z sprzedawcą oczywiście, Ale kierownik ze sprzedawcą już nie za bardzo, nie mówiąco osobach postawionych wyżej... Brak słów
Przybliżcie proszę czy jesteście zadowolone? Dostałam propozycję pracy i ulotkę, wszystko wydaje się ok.. Martwi mnie jedynie zamykanie skleu o godz 23..Zmiany podobno 8 h, a poszecie ze 12h jak jest naprawde? Faktycznie taki nacisk psychiczny na pracownika? Będę wdzięczna za szybka odpowiedź.
Jestem zadowolona. Zmiany 12 h sa tylko w weekendy. Mi to nie przeszkadza, nie pracuje we wszystkie weekendy, a zmiany takie szybko leca i potem masz wiecej wolnych dni????
Nie Polecam pracy w Lajkoniku. Zamykasz sklep o 20 ale i tak do 22 nie masz prawa wyjśc chociaż jest już wszystko posprzątane. N
Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w Lajkonik. House of Bakery?
Otoz jak masz fajny zespół to atmosfera jest cudowna, chyba że trafisz na kierownika który wyładowuje się na zespole na swoje chore ambicje