Pracownia Finansowa

Warszawa

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 254 ocen.

Pracownia Finansowa
5254

Opinie o Pracownia Finansowa

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pracownia Finansowa

Administrator

Od jakiegoś czasu nie pojawiła się żadna opinia związana z Pracownia Finansowa. Jak dziś wygląda zatrudnienie w tym przedsiębiorstwie?

Administrator

Jak wyglądają aktualności firmy Pracownia Finansowa? Może jakiś pracownik nam je przybliżyć.

Pracownia Finansowa
@Administrator 13.02.2018 08:10

Prosimy o kontakt mailowy: [email protected] z wykazem informacji jakich Państwo potrzebują. Chętnie odpowiemy na wszystkie pytania.

Mądrala

Świetny pracodawca, ale praca w firmie jest dla osób ambitnych oraz zdolnych, chcących coś osiągnąć.

Inwestor

Nie ma tutaj takich. Nikt nic nie dostał. To ściema.

Adrian

Są tutaj osoby, które potwierdzą wpłaty dywidend ?

Maryjan
@Adrian 08.10.2017 20:34

Gdzie? Na portalu dla ludzi, którzy szukają pracy??

inwestor

Pytanie w jakiej formie prawnej oferując produkty inwestycyjne. Co to jest obligacje, akcje, certyfikaty?

Zespół Pracowni Finansowej
@inwestor 04.07.2017 23:20

Drogi Inwstorze, dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą. W trosce o poprawne wykorzystanie profilu w serwisie GoWork staramy się nie udzielać tu informacji sprzedażowych. Zapraszamy jednak na naszą stronę internetową www.pracownia-finansowa.pl i zadawania pytań za pośrednictwem formularza lub kontakt telefoniczny, przy okazji którego postaramy się odpowiedzieć na wszystkie pytania. Pozdrawiamy, Zespół Pracowni Finansowej

Kamila

Znalazłam na waszej stronie internetowej w aktualnościach informacje, że poszukujecie specjalisty e-commerce. Czy oferta jest nadal aktualna?

Zespół Pracowni Finansowej
@Kamila 04.04.2017 09:23

Pani Kamilo, ogłoszenie niestety nie jest już aktualne. Znaleźliśmy specjalistę, który dołączył do naszego zespołu. Firma dynamiczne się rozwija więc niewykluczone, że za jakiś czas znowu pojawią się nowe oferty pracy. Proszę śledzić nasze strony! Pozdrawiamy

Iwona

@Michał chętnie usłyszymy więcej na temat tego jak wyglądał proces rekrutacji do firmy. Na jakie pytania należy się przygotować?

Michał
@Iwona 31.03.2017 09:15

Uczestnicząc w rekrutacji, odpowiadałem na pytania związane z tematyką stanowiska. Nie padały pytania o marzenia czy cele w życiu. Pan Tomasz Wiśniewski okazał się bardzo konkretnym człowiek, który wie, kogo szuka. Odniosłem wrażeniem, że mam do czynienia z człowiekiem szanującym innych ludzi. Spotkanie odbyło się punktualnie, a więc nie musiałem czekać. Pan Tomasz jasno przedstawił swoje oczekiwania i miło mnie zaskoczył brakiem pytania: Dlaczego chce Pan u nas Pracować? Lub o czym Pan marzy? Będąc na innych spotkaniach, ciężko było wykazać się wiedzą, ponieważ osoby prowadzące rozmowy nie miały pojęcia o czym, mają rozmawiać i pytali o motywacje, nie określając oczekiwań. Bardzo rzadko zdarza się, aby osoba prowadząca rekrutacje była kompetentna w temacie na ten temat. Większość firm, która rekrutuje na to stanowisko w dużych czy małych firmach, nie ma pojęcia o temacie i nie wiedzą, o co pytać. Tutaj było inaczej z racji na wiedzę, jaką na temat e-commerce posiada Pan Tomasz. Zostałem zapytany, czym się zajmowałem, jeśli chodzi o projekty e-commerce oraz poproszony o podanie przykładów, oraz i wyników, jakimi to się kończyło. Padło sporo merytorycznych pytań związanych z SEO oraz SEM. W pytaniach padały dość trudne słowa, których znaczenia zna w Polsce maksymalnie kilka tysięcy osób. Zostałem również zapytany o przebieg swojej kariery. Na końcu padły pytania o moje oczekiwania finansowe oraz od kiedy mógłbym rozpocząć pracę. Po zakończeniu rozmowy zostałem poinformowany, że jeśli dojdzie do następnego spotkania, to odbędzie się w obecności prezesa firmy. Zostałem zaproszony na kolejne spotkanie, które odbyło się w sympatycznej atmosferze. Ze strony prezesa padały pytania odnośnie do poprzednich projektów oraz doświadczenia. Odpowiadając na te pytania, pomyślałem, że jest to firma, która wiele wymaga. Pan Maciej (prezes zarządu) przedstawił jasno formę zatrudnienia, która spełniła moje oczekiwania. To, co zdarza się rzadko to negocjacje, które mogłem prowadzić z Panem Maciejem oraz Tomaszem. Dzięki tej możliwości mogłem przedstawić swoje argumenty, co zostało wysłuchane. Po jakimś czasie otrzymałem wiadomość zwrotną, że zostałem zatrudniony.

Łukasz

Chciałbym podzielić się swoimi wrażeniami z webinaru na temat inwestycji w elektrownie wiatrowe, w którym uczestniczyłem. Pan Tomasz dość szczegółowo przedstawił, na czym polega uczestnictwo w realizacji inwestycji oraz ile można zarobić. Po wysłuchaniu doszedłem do wniosku, że to raczej inwestycja dla ludzi, którzy chcą bezpiecznie ulokować oszczędności na więcej niż 2% w skali roku. Dowiedziałem się, że realnie można uzyskać około 9% rocznie. Sądzę, że taka inwestycja jest korzystna przy kwocie powyżej 200 000 PLN. Po roku otrzymuje się 20 tys. zł odsetek. Po analizie stwierdziłem, że nie jest to inwestycja dla mnie z uwagi na niewielki kapitał, ale moim zdaniem świetnie sprawdza się jako inwestycja długoterminowa, która pozwala otrzymywać co roku 10% zwrotu. Propozycja inwestycji w wiatraki jest raczej dla osób, które szukają bezpieczeństwa, a nie dużego ryzyka.

Michał

Jakiś czas temu postanowiłem zmienić pracę. Poprzednia okazała się niewypałem. Z racji tego, że całe życie zajmuje się e-commerce, to postanowiłem wysłać swoją aplikację na stanowisko specjalista e-commerce. Dość szybko się odezwali i zaprosili mnie na rozmowę. Pierwsze wrażenie bardzo dobre, ponieważ nie spodziewałem się, że rozmową będzie tak merytoryczna. Oczywiście przeszedłem do kolejnego etapu. Po drugim spotkaniu otrzymałem odpowiedź pozytywną i zostałem zatrudniony. Pracownicy firmy to doświadczeni profesjonaliści. Praca praktycznie bezstresowa na bardzo dobrych warunkach. To, co najbardziej spodobało mi się w tej firmie to możliwość realizować własnych pomysłów. Niewiele firm pozwala pracownikom na pełną samodzielność.

Marcin T.

Witam, natknąłem się na linkedin na ogłoszenie o pracę na stanowisku specjalisty e-commerce i zastanawiam się nad podesłaniem CV. Czy ktoś słyszał coś na temat warunków pracy w firmie? zarobki ? atmosfera? Grzebałem trochę w sieci, ale udało mi się znaleźć jedynie pojedyncze opinie z zeszłego roku, więc zastanawiam czy nadal są aktualne. Będę wdzięczny za wszelkie inf.

Zespół Pracowni Finansowej

Szanowny Panie Ciekawy, tak jak pisaliśmy powyżej Pańskiej wypowiedzi, strona GOwork.pl służy do wymiany opinii na temat pracodawców. Wszelkie pytania dotyczące działalności spółki, w tym informacje o jej wynikach, czy też prośby o komentarze do ukazujących się publikacji bądź udzielenie wywiadu prosimy kierować do nas mailowo. Dedykowane do tego adresy znajdzie Pan na naszej stronie internetowej www.pracownia-finansowa.pl w zakładce kontakt.

Zespół Pracowni Finansowej
@Ciekawy 07.02.2017 17:15

Panie Ciekawy, w związku ze stałym rozwojem firmy wiążącym się również z powiększaniem Zespołu chcemy zadbać o wykorzystanie profilu na GoWork zgodnie z jego przeznaczeniem, jakim jest wymiana informacji na temat spółki Pracownia Finansowa jako pracodawcy. Mamy więc uprzejmą prośbę, by pytania dotyczące działalności firmy kierować do nas mailowo lub zadawać je bezpośrednio pod ukazującymi się artykułami na naszych stronach internetowych np. http://www.ekologicznaelektrownia.pl/wyniki-pracy-elektrowni-wiatrowej-15/. Okazją do zadawania pytań są też cyklicznie prowadzone webinary. Istnieje również możliwość zapisania się do newslettera by regularnie otrzymywać informacje na temat bieżącego funkcjonowania firmy. Pozdrawiamy, Zespół Pracowni Finansowej

Xyz

Witam. Proszę o info na temat aukcji na oze. Czy uczestniczyliście Państwo w I aukcji i z jakim skutkiem.

Zespół Pracowni Finansowej
@Xyz 03.01.2017 22:09

Szanowny Xyz, dziękujemy za zainteresowanie. Strona GOwork.pl jest serwisem pracy przeznaczonym głównie do wymiany opinii o pracodawcach. Informacje, o które Pan prosi można znaleźć w naszym najnowszym biuletynie (01/2017), który znajduje się w na stronie pracownia-finansowa.pl w zakładce Media-> Do pobrania http://pracownia-finansowa.pl/pl/do-pobrania/ lub na stronie ekologicznaelektrownia.pl w zakładce Aktualności. Serdecznie zapraszamy do lektury!

Andrzej, łódzkie

Godny partner do robienia wspólnych interesów, polecam!

Mari

Powiem wprost - mam dosyć pracy w korpo i szukam małej firmy z rodzinną atmosferą, gdzie nie będę tylko trybikiem w wielkiej maszynie. Czy u Was znajdę możliwość wykazania się i zakres obowiązków, za które będę odpowiedzialna od A do Z? Czy zatrudniacie kobiety, czy tylko mężczyzn? Wnioskując z postów powyżej i z Waszej strony, nie zamieszczacie aktualnie ogłoszeń rekrutacyjnych, ale jednak jesteście otwarci na wartościowych kandydatów jeśli tacy się pojawią - jak się zatem wkupić? :) Jakich kompetencji aktualnie potrzebujecie?

Tomasz Wiśniewski
@Mari 20.09.2016 17:33

Pani Mari, osobiście sporą część kariery zawodowej przepracowałem w korporacji i doskonale rozumiem rozterki osób, które tam pracują. U nas łatwiej niż w korpo zostać tzw. gospodarzem tematu. Odpowiedzialność jest większa, ale satysfakcja też. Jeśli ktoś chce się wykazywać i rozwijać, to w takiej firmie jak nasza ma na to większe perspektywy. Łatwiej też realizować swoje pomysły, ze względu na brak biurokracji i długiego procesu akceptacji projektów. Zatrudniamy kobiety i jest ich u nas całkiem sporo. Obecnie najbardziej oczekiwaną przez nas kompetencją jest umiejętność pozyskiwania i obsługi inwestorów.

Zespół Pracowni Finansowej

Szanowni Państwo, Z wielką przyjemnością informujemy, że otrzymaliśmy nagrodę Wiktoria, znak jakości Przedsiębiorców, już drugi rok z rzędu! To jednak nie wszystko - kapitała uznała nas za godnego reprezentanta Konkursu, co zaowocowało nadaniem nam tytułu Ambasadora Marki Wiktoria. Po więcej informacji zapraszam do odwiedzenia naszej strony.

Greg
@Zespół Pracowni Finansowej 19.09.2016 18:14

Gratulacje! Pracowałem w Grupie Azoty i wiem, że musieliśmy się na prawdę postarać, żeby dostać Wiktorię. To nie jest jedna z tych statuetek, ktore dostaje się za odpowiednią opłatą. Kapituła konkursowa bada wiele aspektów funkcjonowania firmy. To dobra informacja dla osób, które chcą aplikować.

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracownia Finansowa

Am, nie - Pracownia Finansowa nie sprzedaje kredytów, tylko inwestycje w realną wartość, takie jak elektrownie wiatrowe i nieruchomości. Umożliwiamy inwestowanie w duże projekty, osobom, które nie dysponują kapitałem pozwalającym sfinansować je samodzielnie i/oraz takim, które mają środki, jednak nie dysponują czasem, lub zwyczajnie nie chcą się angażować w realizację i nadzór nad inwestycją.

Paweł

Mam znajomą, która pracuje w tej firmie i mówi, że trudno byłoby jej odejść ze względu na ludzi, którzy tam pracują i ze względu na to, że firma się bardzo szybko rozwija więc są duże perspektywy

Ciekawy cykora Michał

Maja nawet jednego fana hehe @ciekawy ;), gość ma misje wciąż pisze to samo i nie odnosi sie do tematu. Albo tam pracowałeś albo nie i nie zawracaj gitary... jak masz odwagę i piszesz prawdę to sie przedstaw, a nie z konkurencji wypisujesz bzdety za złotówki na konkretne osoby, a sam nie masz odwagi sie przedstawić? Łatwo będzie zweryfikować co mówisz @ciekawy tak samo jak to co pisze PF tylko oni sie przedstawiają a ty sie cykasz?

Krystian

@ni Nie ma szans dostać u nich pracy zaraz po studiach chyba ze wykażesz sie jednocześnie co najmniej 5 letnim doświadczeniem w inwestycjach - dzwoniłem to potwierdzić. Na pewno będę sie jeszcze starał za jakiś czas bo jestem przekonany ze wiatraki to świetny kierunek. Obojętnie co różni gamonie twierdza.

Mariusz

Jestem pod wrażeniem tej firmy. Zazwyczaj jestem człowiekiem ostrożnym w inwestowaniu pieniędzy, lecz po kilku mailach z ich strony nie sprawilo mi to żadnych zahamowań.

Paweł33

Poznałem całą ekipę podczas letniego eventu. Świetny biznes połączony z prawdziwą wartością. Cały zespół wkłada serce w to, co robi, nic dziwnego, że osiągają sukcesy.

Bas42

Przystępowałam do inwestycji w elektrownię wiatrową, kiedy Pracownia była jeszcze bardzo mała i udało mi się spotkać bezpośrednio z Panem Maciejem. To co mnie zaskoczyło i jednocześnie przekonało, to z jaką rozbrajającą szczerością powiedział on o ryzykach jakie mogą wystąpić przy budowie elektrowni i że jest to ryzyko prowadzenia działalności gospodarczej. Gdyby koloryzował i zapewniał, że nic się nie może wydarzyć, to bym mu pewnie nie uwierzyła i słusznie, bo większość z tych rzeczy właśnie miała miejsce podczas realizacji naszego wiatraka, od zastopowania finansowania wiatraków przez banki do chwili wejścia nowego systemu wsparcia, po przesunięcie o pół roku wejścia w życie nowej ustawy o OZE. Mimo to wiatrak kręci i zarabia, co w mojej opinii jest mistrzostwem świata i Pracowni należy się za to medal :)

Ciekawy
@Bas42 10.09.2016 12:29

To ile Pani zarobiła konkretnie?

anonim

(usunięte przez administratora)

Ciekawy

Dajmy szanse @Piotr żeby dał odpowiedź. Nie trzeba na każdy mój post robić błyskawicznie odpowiedzi

PF

Pracownia Finansowa właśnie dodała do portfolio kolejny projekt wiatrowy, tym razem składający się z dwóch, 2-MW, turbin wiatrowych Vestas V90 na 105m wieżach. Wartość inwestycji przekroczyła 20 mln. zł. Elektrownie pracują w ramach spółki Ekologiczna Elektrownia Wiatrowa 15. (usunięte przez administratora)

anonim

(usunięte przez administratora)

Ciekawy
@Tomasz Wiśniewski 16.09.2016 17:34

Panie Tomaszu zamknięty rok 2016 i jak wyniki? może Pan się już pochwalić twardymi danymi? czy jak zawsze pościemnia Pan? przy okazji może jakiś komentarz do tego artykułu https://www.pb.pl/wiatraki-nad-przepascia-853755

Krzyś

Fajna firma, osiągnęła duże sukcesy jak na fakt, że istnieje dopiero od kilku lat. Tak trzymać, obserwuję firmę na facebooku i kibicuję ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

Tomasz Wiśniewski

Pani Karino, wymagamy minimum 5 lat doświadczenie w obsłudze klienta zamożnego. Szukamy osób zafascynowanych ciągłym rozwojem osobistym, które kierują się w sprzedaży przede wszystkim dobrem klienta, szybko uczących się nowych szczegółów kolejnych projektów inwestycyjnych i wykorzystywania nowoczesnych narzędzi informatycznych. Zapraszamy do przesłania CV - Kontakt na stronie internetowej www.pracownia-finansowa.pl

Ciekawy

Ktoś się podszył pod mój nick - to tak w kwestii samochodu A wracając do tematu - jak Pan skomentuje ze RWE w swoich raportach giełdowych podaje ze pierwsze awarie turbin ( a instalują tylko nowe) maja po 4-5 latach i optymalizują koszty napraw w taki sposób ze budują duże farmy wiatrowe? Jeżeli macie Państwo kilka wiatraków obok siebie i używane turbiny to optymalizacji nie osiągniecie chyba ze macie tajna wiedzę jak to robić, ale to polecam sprzedać know-how do RWĘ za grube miliony i żyć do końca życia jako rentier Co do otarcia się o bankructwo lub bankructwa to fakt ze spółka nie upadła formalnie ale nie płaciła zobowiązań oznacza to samo ze nie generowała gotówki z biznesu, a gotówka z biznesu i jej transfer do inwestorów to u Państwa zwrot z inwestycji Co do wpisu o prokuraturze - to myśle ze to klasyczny hejt - takie zwykle pomówienie Chociaż fakt ze nikt nie chce odpowiedzieć na pytanie o wykształcenie Prezesa nie świadczy dobrze o transparentnosci firmy, zwłaszcza ze w inwestycjach wykształcenie i doświadczenie biznesowe sa bezcenne, a tu rozumiem ze Prezes wykształcenia nie ma (inaczej byłaby odpowiedz na pytanie) a doświadczenia tez nie ma bo nie chcą Państwo pokazać żadnego wyniku finansowego Co do audytu - to w przypadku wyników finansowych chodzi o opinie i raport biegłego rewidenta zrzeszonego w KIBR - jedyne miarodajne zródło opinii o wynikach finansowych - tutaj się nie zrozumieliśmy I ostatnie pytanie - skoro na rynku kapitałowym mozna kupić pieniądze (w formie obligacji np) za ok 7,5% a Wasze projekty dają 11,5% to czemu nie kupicie pieniądza w długu , potem go oddacie i macie extra 4% zysku rocznie w kieszeni? Zwłaszcza ze forma udziałowca proponowana przez nas nie oznacza zwrotu pieniędzy i gwarancji zysków, wiec ryzyko jest na inwestorze a w modelu opisanym wcześniej macie gotówkę na biznes i tylko trzeba ja oddać ale zyski sa ponadprzeciętne

Hipis
@Tomasz Wiśniewski 06.07.2016 18:19

"My robimy biznes w oparciu o kapitał własny, nie o dług (obligacje). " Jaka jest relacja ceny udziału dla inwestora i dla Pracowni Finansowej ? Dobry model biznesowy ... dla PF.

obserwator OZE

Świetnie to poukładali. Nie wiem czy mieli szczęście w nieszczęściu czy takiego dobrego nosa, ale zmienili w zeszłym roku strategię i wybudowali elektrownie używane, które są o wiele tańsze i nie wymagają tak dużego udziału banku. Konkurencja budowała nowe i na ten moment to co miało być błogosławieństwem jest przekleństwem ledwo starcza na kredyt. .. Polska to dziwny kraj

Zostaw opinię o Pracownia Finansowa - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pracownia Finansowa