Chassis Brakes International Poland Sp. z o.o.

Adres: Bierutowska 91, 51-317 Wrocław

NIP: 8961525802 KRS: 0000395600

Chassis Brakes International Poland Sp. z o.o.
2 67 6 1

Opinie o Chassis Brakes International Poland Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Pracownik
 Opinia

Niech związki nam powiedzą jakie muszą być spełnione warunki aby wszczac strajk. W Bosch już podpisane fajne podwyżki, a u nas dalej mimo kilku spotkań nic. Propozycja ochlapu 100 i 50 to żenada. Jakieś premie do zespołów za wyniki to można dać coś ponad jak np. Bosch. 5% bonusu za wyniki na koniec roku. Może strajkiem wspaniała pierwsza linie dało by się wypiepszyc. To napewno by się rozeszlo po centrali że nie panują i że mają za nic pracowników. (usunięte przez administratora) Przechodzi po hali jak (usunięte przez administratora). Dzień dobry to ciężko powiedzieć stanąć zapytać porozmawiać czy jestem zadowolony to dalekie życzenia. Więcej szacunku maja obcokrajowcy.

Pomocna?
qqq
 Opinia
@Pracownik 22.01.2019 22:40

tak się sklada, że zamknąć roczny plan w Boschu graniczy z cudem więc te 5% jest raczej tylko premią na papierze

Pomocna?
TakNie
Bosch
 Opinia
@qqq 26.01.2019 13:48

5% to.napewno nie bedzie, ale 2,5 to spokojnie wypracujemy. A poza tym jezeli pracodawca daje 5 to jest na to gotowy. I to tu jest motywacja i pole do dzialania.

Pomocna?
ffffffffffffffffffffffffffff
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Pracownik 22.01.2019 22:40

zrezygnować ze związków które i tak nic nie robią i biorą kasę za nic gdyby istniały nie było by pracy po 3 stanowiska i czas na operacje 1,25 sekundy niech staną i sami tak porobią

Pomocna?
CBI
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@ffffffffffffffffffffffffffff 11.03.2019 10:23

Dzisiaj ponoć były rozmowy w sprawie wymiany szafek ubraniowych na "nowe mniejsze".Problem polega na tym że są one nie zgodne z polskimi normami (PN-75M-78711).Mimo tego,że jest to naruszenie przepisów i norm nikt sobie nic z tego nie robi.Nawet związki przyklepały ten pomysł !!!

Pomocna?
TakNie
prawdomówny
 Opinia

W skrócie przedstawię obraz firmy. Cieżka praca 8 godzinna (operator), szkodliwe warunki pracy od nie dawna opłacane, na swojej zmianie spotkasz koleżeńskich, otwartych, prostych ludzi z którymi można pożartować, porozmawiać, co innego mogę powiedzieć o kolegach z biura, dzień dobry to im trudno wykrztusić. Mało miejsca na hali, maszyna na maszynie, a mając przyjechać kolejne, dlatego z przemieszczaniem komponentów jest bardzo duży problem, bo nie dość że ważą po 250-350kg to nie, które wózki są uszkodzone, a manewrów do zrobienie mnóstwo. Zgłaszane problemy z maszyny są olewane, dopóki się nie popsuję, tak samo z modernizacją przepracowane pół roku, a nic nie zrobili w tym kierunku. O liderach z obróbki dwóch spoko, jeden skurczybyk lepiej na niego nie trafić, czasami zapomina czy pracujesz na jego zmianie. W firmie pracuję bardzo dużo osób z ukrainy, cieżko z komunikacją, a o integracji można zapomnieć. Normy do wyrobienia przykład: 500sztuk, 4 razy musisz podnieść odlew zanim będzie jako wyrób gotowy(przynieść odlew, założyć do maszyny, ściągnąć odlew, zanieść do arki gotowych), jeden odlew waży kolo 4-5kilo. Prosta kalkulacja do obliczenia dla was. Na godzinę maszyna wyrabia tylko ile jest w raporcie, czyli jak tylko stracisz sztuki to ich już nie nadrobisz, nie pisze tutaj o wszystkich. Na rozmowie kfali. było rozmowa o zarobkach, które miały się zwiększyć wraz z stała umową. Niestety zarobki się nie zmieniły, a ja zdecydowałem nie pracować z (usunięte przez administratora). Nagrywajcie rozmowy kfali na przyszłość :) nie można nikomu wierzyć na słowo. Ciężka praca za takie pieniądze. Współczuję.

Pomocna?
Adrian
 Opinia
@prawdomówny 02.01.2019 12:57

Fajnie, że podzieliłeś się szczegółami tego, jak wygląda praca w firmie Chassis Brakes International Poland. Możesz napisać, czy nowo zatrudniony pracownik przed rozpoczęciem pracy jest odpowiednio przeszkolony przez pracodawcę, czy może obowiązek ten spada na pracujących tam pracowników? Pracodawca w pierwszych tygodniach jest wyrozumiały na ewentualne błędy nowego pracownika? Proszę, abyś przedstawił, jak to wygląda.

Pomocna?
TakNie
Iza
 Opinia

@Były pracownik, w trakcie tych rozmów z liderem lub kierownikiem informują oni, że należy mimo wszystko starać się, aby zostawać i przepracować te dodatkowe godziny? Co wtedy, gdy pracownik rzeczywiście po godzinach ma tyle innych obowiązków, że nie jest w stanie zostać? @ProstoWPyszczek, często dochodzi do rotacji na stanowiskach pracy w firmie Chassis Brakes International Poland? @............................, ile czasu przerwy ma zapewnione pracownik, który pracuje na opisanym przez Ciebie stanowisku? Jest to jedna dłuższa przerwa, czy może dwie krótsze?

Pomocna?
TakNie
TL2
 Opinia
@Iza 10.10.2018 14:15

Pytania nie adresowane do mnie, ale może moja opinia komuś pomoże. 1. Według mojej wiedzy nikt nie przymusza pracowników do nadgodzin, jeżeli ktoś odmawia to TeamLeader nikogo nie zmusi do nadgodzin. Są obszary, na których jest parcie na nadgodziny z różnych powodów, ale nie spotkałem się z przymuszaniem do nadgodzin (zaznaczam, że mogę nie wiedzieć o jakiś sytuacjach). Napewno są sytuacje w, których TL stara się namówić Operatora na nadgodziny, czy robi to w sposób kulturalny czy mniej miły to już kwestia danego lidera. 2. rotacja jest całkiem spora na stanowiskach Operatorów, zakład przyjmuje pracowników z powodu zwiększenia produkcji. Praca do lekkich nie należy, ale zależnie od obszarów jest całkiem duża różnica w obciążeniu fizycznym pracowników. 3. są 3 przerwy, co dwie godziny. Dwie krótkie 5min, i dłuższa 15min. Jak ktoś ma potrzebę to zwykle nie ma problemu, żeby kogoś zastąpić nachwilę.

Pomocna?
TakNie
jeszcze pracownik
 Opinia

Szczerze, odradzam komukolwiek tą firmę, płaca mała jak na taką ilość obowiązków, do tego nie szanują pracowników, Team leaderzy stosują (usunięte przez administratora)wobec pracowników, znęcają się nad nimi psychicznie, zgłosić nie ma gdzie tego bo jak tylko pójdziesz do kadr to od razu dostajesz wypowiedzenie umowy , niby z twojej winy. (usunięte przez administratora)wszystko zamiatają pod dywan, związki zawodowe nie reagują, BHP zapomnij, maszyny ustawione jedna przy drugiej, brak możliwości swobodnego przemieszczania się po zakładzie. Pełno regałów wysokiego składowania na hali produkcyjnej, czasami mam wrażenie że jest to produkcja na magazynie. Od czasów Boscha dużo się zmieniło na niekorzyść. (usunięte przez administratora)

Pomocna?
d(-_-)b
 Opinia
@jeszcze pracownik 06.12.2018 09:44

Po twojej wypowiedzi można wnioskować tylko, że albo jesteś słaby psychicznie, albo nieudacznikiem i jak najszybciej powinienes opuścić nasz zakład, bo tu dla mamlasów nie ma miejsca... W tej firmie pracuje sporo ludzi, związanych z firmą przez długie lata. Pacują na różnych stanowiskach, zarówno kobiety jak i mężczyźni, praca jest lżejsza i cięższa - jak wszędzie. Przed firmą postawione są duże wyzwania ze strony właściciela firmy z Ameryki i jeśli o tym nie masz pojęcia, to zapraszam do dyrektora na drzwi otwarte, zamiast obrażać tu kogokolwiek! Nie bronię tu nikogo, ale nie masz prawa wypowiadać się personalnie w ten sposób! Inną sprawą jest to, że nie rozumiesz tego biznesu i powineneś się sporo nauczyć zanim zaczniesz się wypowiadać publicznie.

Pomocna?
Były pracownik
 Opinia

Ta praca to katastrofa. Zarobki słabe, robota ciężka. Kobietą przez cały dzień każą dźwigać zaciski co wazą prawie 8kg.Normalna wypłatę można wziąć gdy się godzin nabije. Ale ciężko jest wytrzymać 8h.Czasami pracują od 2-14 lub od 14-2 plus dojazdy to niektórzy po 15h na nogach. Omijać!

Pomocna?
xxx
 Opinia
@Były pracownik 28.09.2018 20:57

dlatego jestes bylym pracownikiem bo jak dla ciebie jest ciezko dzwigac 8 kg to chlopie trzeba bylo sie uczyc i pracowac za biurkiem !!!!!!!

Pomocna?
TakNie
Adrian
 Opinia
@xxx 22.10.2018 17:31

Mam wrażenie, że pracujesz w firmie Chassis Brakes International Poland. Możesz bardziej precyzyjnie opisać, jak wygląda praca w tym miejscu? Czy praca rzeczywiście jest ciężka fizycznie? Ilugodzinny system pracy obowiązuje w tym miejscu? Napisz, proszę, jak to wygląda.

Pomocna?
TakNie
jeszcze pracownik
 Opinia
@xxx 22.10.2018 17:31

Niektóre osoby się uczyły i pracują dalej na produkcji w tej firmie, a znajomi którzy ledwo zawodówkę skończyli są wciągani na wyższe stanowiska. Z(usunięte przez administratora)siedzącej za biurkiem to wolę na produkcji tyrać niż oglądać tą dwulicową kobietę.

Pomocna?
TakNie
Zainteresowany
 Opinia

Witam chciałbym się dowiedzieć jak wygląda praca w utrzymaniu ruchu na stanowisku mechanik.Atmosfera ilość pracy, nadgodziny?

Pomocna?
TakNie
Arek
 Opinia

Omijać z daleka tyą firmę. odkąd zaczął reządzić polak jest tylko gorzej. układy układziki.

Pomocna?
CBI
 Opinia
@Arek 28.11.2018 20:08

To niestety fakt...Odnoszę wrażenie ze firma zmierza ku destrukcji. Nowy sposób zarządzania zaczyna przypominać stare filmy Bareji.Produkcja na dnie,stary park maszynowy i ciągłe awarie.Z jakością też niestety coraz gorzej.Poza tym brak szacunku do pracownika(proponowana w kularach podwyżka i premia świąteczna) oraz zbliżającą się wizja czterobrygadówki...na pewno nie poprawi atmosfery...

Pomocna?
Adrian
 Opinia
@CBI 01.12.2018 12:11

Jakie dokładnie zmiany w zarządzeniu nastąpiły w firmie Chassis Brakes International Poland? Są to istotne zmiany, patrząc z perspektywy zatrudnionego pracownika? Może będziesz w stanie również napisać, jak ma wyglądać premia świąteczna, o której wspomniałeś w swoim komentarzu? Zachęcam do odpowiedzi.

Pomocna?
TakNie
Starszy Operator
 Opinia

Dzień Dobry.Czy coś więcej wiadomo o nocnej akcji straży pożarnej na terenie firmy???

Pomocna?
TeamLeader
 Opinia
@Starszy Operator 10.11.2018 10:26

Pożar miał miejsce na lini galwanicznej. Udział przy gaszeniu pożaru brała chemiczna straż pożarna

Pomocna?
TakNie
Pracownik
 Opinia
@TeamLeader 14.11.2018 10:21

Informacja nieprecyzyjna. Pożar został ugaszony w zarodku przez Pracowników linii, którzy zareagowali we wzorowy sposób. Szacunek dla naszych wspaniałych Kolegów :)

Pomocna?
TakNie
Adrian
 Opinia
@Pracownik 14.11.2018 16:46

W ostatnich dniach miał miejsce pożar w firmie Chassis Brakes International Poland? Znacie może szczegóły, czym był spowodowany? Czy był to jakiś błąd pracownika pracującego w tej firmie, czy może powstał on z zupełnie innych przyczyn? Ktoś z Was mógłby szczegółowo to opisać? Przedstawcie, proszę, jak to wyglądało.

Pomocna?
TakNie
TeamLeader
 Opinia

Jesli szukasz firmy w której chciałbyś popracować dłużej omijaj CBI z daleka. Tyle samo lub wiecej zarobisz w Lidlu lub biedronce. Ktoś powie że w marketach praca ciężka, w cbi cięższa i w dodatku w bardzo trudnych warunkach. Opad olejowy z obróbki, smród z galwanizerni, bardzo mało miejsca a wszędzie jezdzą wózki widłowe prowadzone przez ludzi w różnym stanie :) Przekroczone normy hałasu. Sztuki ciężkie i cykl pracy bardzo krótki. Jesteś uwiązany w jednym miejscu na 8 H. Jak chcesz do ubikacji trzeba sie kogoś prosić. Tego w markecie nie doświadczysz, za te same pieniądze. Przełożeni bardzo prości i chamscy. Bez szacunku do samych siebie a co dopiero do ludzi. Najbardziej można to zauważyc w logistyce. Gdy dostaniesz umowe na czas nie określony nie licz na podwyżkę. W marketach w miare zdobywania doświadczenie z czasem dostajesz stosunkowo wyższe wynagrodzenie.

Pomocna?
Adrian
 Opinia
@TeamLeader 08.11.2018 17:36

Mógłbyś napisać, na jakie dokładnie wynagrodzenie można liczyć na początku zatrudnienia w firmie Chassis Brakes International Poland? Zasugerowałeś, że praca wykonywana jest w trudnych warunkach, więc ciekawi mnie, czy w związku z tym pracownik otrzymuje jakieś dodatkowe wynagrodzenie od pracodawcy z powodu tego, że pracuje w takich warunkach? Twoje doświadczenia na ten temat będą pomocne dla osób, które rozważają zatrudnienie w tej firmie.

Pomocna?
TakNie
TeamLeader
 Opinia
@Adrian 09.11.2018 08:10

19 zł brutto na początek. Przy przejsciu na umowe na czas nieokreślony nie dają nic więcej przez co sporo ludzi się zwalnia. Zakład nie płaci szkodliwego

Pomocna?
TakNie
Praca
 Opinia

Witam, czy w Chassis istnieje możliwość ''przekwalifikowania'' np z produkcji na galwanizernie ?

Pomocna?
TakNie
Adrian
 Opinia
@Praca 17.10.2018 16:18

Pracujesz obecnie w firmie Chassis Brakes International Poland i chciałbyś się przekwalifikować, czy może chciałbyś dopiero podjąć pracę i zastanawiasz się, który dział będzie dla Ciebie bardziej odpowiedni? Przedstaw motyw swojego zapytania na ten temat.

Pomocna?
TakNie
Iza
 Opinia

@nowy, możesz napisać, co takiego jeszcze wiesz od znajomego o pracy w firmie Chassis Brakes International Poland? Ten znajomy pracował w tej firmie, czy ma po prostu informacje o tym miejscu pracy? @Były pracownik, czy dodatkowe godziny pracy w firmie Chassis Brakes International Poland są tylko dla osób chętnych? Jak dokładnie wygląda wynagrodzenie za pracę w tej firmie? Jeżeli możesz to przedstaw szczegółowo, jak to wygląda.

Pomocna?
Były pracownik
 Opinia
@Iza 02.10.2018 13:55

Teoretycznie są tylko dla chętnych ale w praktyce to wygląda inaczej. Na pracownika jest wywierana presja lidera lub kierownika. Jeśli ktoś notorycznie odmawia to najpierw ma rozmowę z liderem, a jeśli ta nie przyniesie efektu to z kierownikiem.

Pomocna?
Byly6
 Opinia
@Były pracownik 04.10.2018 22:23

Niestety ta firma nie szanuje swoich pracowników. Jest tam praca niewolnicza. Co najlepsze, że przyjęli ponad setkę Ukraińców, którzy robią w trzech to my w pojedynkę.

Pomocna?
eee
 Opinia
@Były pracownik 04.10.2018 22:23

I co z tej rozmowy wynika?

Pomocna?
TakNie
Straszy Operator
 Opinia
@Byly6 07.10.2018 19:43

A od nowego roku dojdą dodatkowe obowiązki bo trzeba będzie robić dodatkowe kontrole jak zmniejsza ilość inspektorów jakości...

Pomocna?
John
 Opinia

W CBI niedługo językiem ojczystym będzie ukraiński. Firma wyszła nawet naprzeciw naszym wschodnim sąsiadom i zainwestowała w parking żeby ukraińcy mieli gdzie parkować swoje UAZy

Pomocna?
Iza
 Opinia

@nowy, widzę, że zadajesz pytania o podstawowe aspekty pracy związane z firmą Chassis Brakes International Poland, dlatego zastanawia mnie, czy może zamierzasz w najbliższym czasie wysłać swoje CV i kandydować do pracy w tej firmie? Ktoś ze znajomych polecił Ci to miejsce pracy? Przedstaw, jak to wygląda w rzeczywistości.

Pomocna?
TakNie
nowy
 Opinia
@Iza 24.09.2018 23:11

tak polecil mi znajomy i zastanawiam sie jaka jest stawka netto na godzine

Pomocna?
TakNie
nowy
 Opinia
@Iza 24.09.2018 23:11

slyszalem dobre opinie o firmie i zastanawiam sie jak wygladaja przerwy, płaca itp

Pomocna?
TakNie
............................
 Opinia
@nowy 27.09.2018 23:26

PRACA TYLKO DLA NIEWOLNIKÓW norma 125 sek na operacje nigdzie nie ma takiego tempa pracy i to za śmieszne 18 brutto ale podziel to na 3 bo robisz za 3 czyli tak naprawdę masz 6 zł na godz matematyki nie oszukasz a

Pomocna?
ProstoWPyszczek
 Opinia

Praca nie dość łatwa , przy halasie na hali staje się bardziej uciążliwsza , Liderzy zbywają pytania samym wyrazem twarzy , nie wszyscy jak gdyby człowiek był gorszy od nich , wychodząc z pracy czuje się inny świat na dłuższą metę nie da rady zagrzać tam miejsca bo trzeba robic za 3 nigdzie prawie tak nie ma . Jak szukać miejsca pracy to na pewno spokojniejszego gdzie jest mniej ludzi , tak firma to tylko zamęt,organizacji nie ma.

Pomocna?
Fafulka
 Opinia

Ile zarabia operator/monter kobieta?

Pomocna?
TakNie
Fafulka
 Opinia

Ile zarabia operator monter bez doświadczenia? Co robią tam kobiety?

Pomocna?
TakNie
nowy
 Opinia

czy mogłby ktoś wyrazić swoją opinie na temat tej firmy na dzien dzisiejszy? czy płaca i atmosfera jest w porządku itp itd

Pomocna?
TakNie
Iza
 Opinia

@biurowa, widzę, że posiadasz informację na temat pracy biurowej w firmie Chassis Brakes International Poland. Możesz opisać, jak wyglądają warunki zatrudnienia na tym stanowisku? Widzę, że jesteś zadowolony z pracy, dlatego chciałabym poznać, jak wyglądają aspekty pracy, które można spotkać w tej firmie. Zachęcam do szczegółowej opinii na ten temat.

Pomocna?
TakNie
biurowa
 Opinia

praca w chassis jest super. nigdzie nie ma lepiej :)

Pomocna?
Szwarcenegerka
 Opinia

Cześć, czy możecie się wypowiedzieć odnośnie ile kasy można dostać na start? I jak jest z tymi pracującymi weekendami. Dostałem info że sobota 200% niedziela 300%, czyli że dniówki plus te % czy razy 2czy3? Jestem zpolecenia...wszelkie hejty miłe widziane????

Pomocna?
takatamm
 Opinia
@Szwarcenegerka 19.05.2018 08:29

sobota platna 200% placa 100% drugie 100% na wyrownanie kwartalu ;) weekendy wcale nie obowiazkowe chcesz to idziesz na start masz ponad 2000tys ;)

Pomocna?
TakNie
..........................
 Opinia
@Szwarcenegerka 19.05.2018 08:29

kto ci takich głupot naopowiadał może jeszcze 800 % według kodeksu masz setki i nikt ci więcej nie da najwyżej premia dodatkowa ludzie nie mają sił na 8h a co dopiero 12

Pomocna?
takatamm
 Opinia
@.......................... 20.05.2018 20:42

hahahahhaha czlowieku nie rozsmieszaj mnie :) nie pracujesz to (usunięte przez administratora) wiesz

Pomocna?
TakNie
Junior
 Opinia
@Szwarcenegerka 19.05.2018 08:29

Płacą dniówka plus 100% za sobote. Dniówka + 200% za niedziele. Na start jest 2300 netto z hakiem. nadgodzin duzo jest.

Pomocna?
TakNie
ktos
 Opinia
@Junior 21.05.2018 12:59

O ile podlizujesz się liderom, w innym przypadku musisz latać po hali i sam szukać, wyjątek magazyn i obróbka tam ciągle brakuje ludzi

Pomocna?
Iza
 Opinia

@............................, w poprzednim komentarzu dokładnie wyjaśniłam Ci, dlaczego opinia, którą wspominasz mogła zostać usunięta przez administratora forum. Jeżeli masz jakieś uwagi w związku z tym to skontaktuj się z administracją forum, aby wyjaśnić opisaną sprawę. Napisałeś, że jest duża rotacja pod względem pracowników w tej firmie, czy możesz napisać, czy do pracy przychodzą osoby młode bez doświadczenia? Takie osoby mogą z powodzeniem aplikować do pracy w tej firmie?

Pomocna?
Iza
 Opinia

Drodzy użytkownicy, aktywnie wypowiadacie się w wątku opinii o pracy w firmie Chassis Brakes International Poland. Z tego co mi wiadomo, jest to duży zakład produkujący układy hamulcowe. Chciałabym dowiedzieć się, czy praca w tej firmie należy do stabilnych? Czy profil pracownika, który ceni sobie stabilność i pewność zatrudnienia, będzie pasować do warunków oferowanych przez tego pracodawcę? Napiszcie, proszę, jak wygląda ta kwestia.

Pomocna?
TakNie
............................
 Opinia
@Iza 26.07.2018 21:36

a gdzie opinie z 2018 większość skasowana wiadomo dla czego to bezczelność ze pracodawca ma prawo za opłatą usunąć wpisy ja rozumiem obrażanie firmy,czy dane personalne kierowników ale ludzie tu piszą prawdę a imię firmy niszczą ci u góry powinni przejść na tydzień na produkcje i poczuć to na własnej skórze co robią ludzią a go work jak tak robi to świadczy o wiarygodności tego portalu cenzura nie

Pomocna?
............................
 Opinia
@Iza 26.07.2018 21:36

stabilny pracodawca co 5 min ogłoszenie na portalu nikt nie chce tak ciężko za tak małe pieniądze pracować bo to co dają trzeba podzielić na 3 bo za tylu tam się robi w żadnym zakładzie nie ma normy że co 1,28 sekundy trzeba się wyrabiać nawet wtryskarki pracują wolniej niż tam ludzie a komentarze są usuwane niewygodne dla firmy ten też pewnie będzie

Pomocna?
Iza
 Opinia

@............................, opinie, które wspominasz mogły zostać usunięte przez administratora serwisu z uwagi na to, że łamały regulamin, który panuje na forum gowork.pl. Dlatego przed dodaniem opinii warto zapoznać się z treścią regulaminu i go przestrzegać, aby w przyszłości nie występowały podobne sytuacje https://www.gowork.pl/regulamin Widzę, że posiadasz informację na temat pracy produkcyjnej w firmie Chassis Brakes International Poland. Możesz przybliżyć, jak wyglądają warunki pracy na tym stanowisku?

Pomocna?
Iza
 Opinia

@............................ czytając Twoją opinię można dojść do wniosku, że osoby nowo przyjęte od razu zaczynają pracować na właściwym stanowisku z pełnymi już wymaganiami. Czy mimo tego, mogą liczyć na wdrożenie przez kierownictwo i pomoc w trakcie pierwszych dni nowej pracy? Jak wyglądają kwestie umów? Chassis Brakes International Poland zapewnia umowy o pracę?

Pomocna?
............................
 Opinia
@Iza 25.06.2018 14:38

ja wdrożenie nie ma nic wsiadasz i jedziesz co 1,25 sekundy taki jest czas na operacje powyżej 1,5 sek patrzą z byka bo świeci się na czerwono w pit stopie formuły 1 tak szybko nie pracują tak szybko a umowa co ta umowa jest warta jak łamie się prawa człowieka non stop zdrowie się ma 1 nawet jesz w biegu bo przerwa trwa 11 min bo zanim dojdziesz to3-5 min mija a jak spóżnisz się min to opierd

Pomocna?
innaa
 Opinia
@............................ 26.06.2018 11:06

jak zwykle narzekaja ci ktorym sie pracowac nie chce :) nic nowego, zawsze komus cos nie pasuje i wszyscy odrazu chcieliby kokosy, :)

Pomocna?
TakNie
............................
 Opinia
@innaa 02.07.2018 09:01

widocznie ty nic nie robisz skoro ich bronisz masz lajtowe stanowisko jest mnóstwo osób z przeciążeniem kręgosłupa ,przedramion i innych normalna praca to nie jest sekunda oddech jedziesz skoro chcą na akord to niech płacą za akord ja nie jestem niewolnikiem szanuje się i swoje zdrowie więc się zwolniłem czułem się jak niewolnik na fregacie a z tyłu nadzorca z biczem w kopalni jest lżej oczywiście są też lajtowe stanowiska ale dla elity nowy zasuwa na cb przesrane

Pomocna?
Innaa
 Opinia
@............................ 03.07.2018 11:33

Tak dokładnie nic nie robie leze i pachne a wszyscy za mnie pracują ???? Od samego poczatku jest wiadomo ze to praca fizyczna proste i logiczne

Pomocna?
TakNie
janipanimaju
 Opinia
@Innaa 19.07.2018 00:23

"Tak dokładnie nic nie robie leze i pachne a wszyscy za mnie pracują" Właśnie opisałaś typowy dzień pracy całego invenio i kadr. Chociaż nie, kadry mają troszkę więcej obowiązków np. chodzą po kawę co 5 minut.

Pomocna?
..............................
 Opinia
@............................ 03.07.2018 11:33

nikt nie pisał się na prace co 1,5 sekundy bo wtedy niczym nie różnisz się od muła a z tyłu cie biczują aż nie padniesz i następny proszę to nie ma nic wspólnego z pracą tylko z niewolnictwem

Pomocna?
Lodzista
 Opinia

czy ktoś wie czy będą rozdawać gumowce dla pracowników parkujących na nowym parkingu ?

Pomocna?
NoParkingNoProblem
 Opinia
@Lodzista 19.07.2018 07:58

Owszem...jak tylko pan Tadeusz,wróci z urlopu;-)))Będą to gumowce nowej technologi takie aby nie niszczyły zieleni....

Pomocna?
Iza
 Opinia

@Innaa, czy mógłbyś przedstawić swoje zdanie na temat pracy w firmie Chassis Brakes International Poland? Jak kształtują się warunki zatrudnienia oferowane przez pracodawcę? Czy stawki wynagrodzeń są konkurencyjne z tymi jakie panują na rynku w tej branży? Zachęcam do wypowiedzi.

Pomocna?
Iza
 Opinia

@Wykończony, czy jest jakiś konkretny powód tego większego doceniania pracowników z Ukrainy aniżeli z Polski przez firmę Chassis Brakes International Poland? Czy jest to spowodowane większym zaangażowaniem tych pracowników, czy może jakiś inny aspekt wpływa na to? @Kierownik 102, napisałeś, że BHP nie istnieje w tej firmie, możesz przybliżyć i uzasadnić to stwierdzenie? Dlaczego tak uważasz? @innaa, masz inne zdanie niż poprzedni użytkownicy na temat pracy w firmie Chassis Brakes International Poland? Jeżeli tak, to napisz proszę jak oceniasz warunki pracy oferowane przez pracodawcę.

Pomocna?
TakNie
07
 Opinia

Związki zawodowe mają walczyć dbać o interesy pracownika pomagać w problemach pracownika pracodawca i słuchać głosu suwerenna.

Pomocna?
true
 Opinia
@07 01.02.2018 19:17

To już nie te związki zawodowe co dawno dawno temu. Teraz związki reprezentują stare dziadki, które chcą tylko dotrwać do emerytury pierdząc w stołek. Siedzą w kieszeni dyrektora i mają gdzieś walczyć o pracowników. Dyrekcja wprowadza co chce, kiedy chce, jak chce a związki grzecznie podpisują wszystko co im podsuną.

Pomocna?
CnC
 Opinia
@true 02.02.2018 15:32

A co z członkami rady zakładowej,robią coś dla pracowników i zakładu? Czy tylko siedzą cicho i jeżdżą do centrali bawiąc się na koszt innych...Patologia.

Pomocna?
true
 Opinia
@CnC 02.02.2018 19:17

Podwyższają normy do wyrobienia do nierealnego poziomu? związków nie ma... Zabierają ręczniki papierowe z łazienek? związków nie ma... Można tak bez końca bo to już nie są związki zawodowe a jedynie ich imitacja. Podwyżki o ile jakieś wynegocjują to i tak jakieś groszowe, które może jakimś cudem pokryją inflację tak jak rok temu. Zakład masowo zatrudnia ukraińców przez co presja płacowa jest zerowa. Ciekawe tylko, kto będzie głosował na przewodniczących związków? ukraińcy? :)

Pomocna?
..............................
 Opinia
@07 01.02.2018 19:17

ZWIĄZKI MAJĄ NA WAS WIECIE GDZIE LICZY SIĘ TYLKO KASA JAKĄ Z KAŻDEGO ŁOSIA MAJĄ I TAK BIERZE SIĘ KASĘ ZA NIC TO JEST PIĘKNE RÓWNIE DOBRZE MOŻNA RAZ DO ROKU WYRZUCIĆ 200ZL ZA SIEBIE I NIECH SE KTOŚ WEŻMIE WIĘKSZY POŻYTEK ZWIĄZKOWCY JAK KIEDYŚ POWINNI PRACOWAĆ NA TAŚMIE A NIE SIEDZIEĆ W BIURZE I NIC NIE ROBIĆ

Pomocna?
Kierownik 102
 Opinia
@true 02.02.2018 15:32

Prawdopodobnie związki są opłacane przez firmę a więc zwiazki nic nie będą robić wbrew firmie, to nie są już te związki co kiedyś, siedzą cicho na pupie i dwoma rekoma trzymają stołek i cieszą się że ludzie płacą składki

Pomocna?
............................
 Opinia
@Kierownik 102 30.06.2018 13:03

dlatego trzeba być łosiem żeby się zapisywać i płacić im

Pomocna?
anonim
 Opinia

A przepisy BHP są przestrzegane przez kierowników ? Jak wygląda praca działu BHP ?

Pomocna?
Kierownik 102
 Opinia
@anonim 11.08.2015 11:41

Bhp nie istnieje w tej firmie

Pomocna?
TakNie
Kris
 Opinia

I po ile godzin się pracuje ? To prawda ,zepo 12?i sa nocki no.od godziny 18 do 2-w nocy?

Pomocna?
Kierownik 102
 Opinia
@Kris 06.02.2017 15:23

Tak system pracy jest 3 zmianowy w 6-14 14-22 22-6 plus minus 4h to nadgodziny w każdą stronę

Pomocna?

Zostaw opinię o Chassis Brakes International Poland Sp. z o.o. - Wrocław

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Chassis Brakes International Poland Sp. z o.o.

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.