Opinie o JSW Sig w Jastrzębie-Zdrój

Poniżej zobaczysz opinie aktualnych oraz byłych pracowników o firmie JSW Sig. Znajdziesz tutaj również opinie kandydatów do pracy w firmie JSW Sig o przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej.

Branże: Edukacja - działalność związana z oświatą

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o JSW Sig w Jastrzębie-Zdrój

baner wywiady
Zainteresowany pracą

UWAGA!!! JSW SIG to jest niezły wałek do pieniędzy!!! Oni wykorzystują ludzi po przez każdego chęć pracy w JSW! Zaniżają stawki fachowców górników wiedząc że nie ma innej drogi by się dostać do JSW i tylko przez SIG a wręcz dyrektor do spraw pracy śmieje się i mówi że trzeba zapłacić sprycowe i dać się wykorzystać im przez rok a nawet więcej za pół darmo tam pracować pod pretekstem że kiedyś może przejdziesz z SIG-u do JSW proponują na początek w tych czasach drożyzny 3500zł zarobku - jak koszt 1.5 tony węgla.... Twierdzą że musisz im swoje zapłacić by dostać się pod kopalnie!!! Później sobie odbijesz ale nam musisz zapłacić pół darmową pracą na ich korzyść... taka rozmowa na rekrutacji... Tym powinno się zająć jakieś biuro antykorupcyjne!!! Do tego WSZYSTKIE ZWIĄZKI ZAWODOWE W JASTRZĘBSKIEJ SPÓŁCE WĘGLOWEJ WIEDZĄ O TYM PROCEDERZE, PATRZĄ NA TO JEDNOCZEŚNIE PRZYZWALAJĄC NA TO... I DO TEGO NIC Z TYM NIE ROBIĄ!!!! Wstyd by tak ludzi wykorzystywać w ich ciężkiej sytuacji!!!!

Kopalnia
@Zainteresowany pracą

Nie w tych czasach po ostatnich podwyżkach młodziki co przychodzą pod sig bez doświadczenia zarabiają podbnie jak ludzie pod kopalnia wiadomo jest różnica ale główna rolę odgrywa stażowe

Roki

Co to jest sig ostawa przejdzie się po tym pod jsw

Gwarek1993
@RoiGG mi

Jeżeli masz dużo uprawnień to droga staje się łatwiejsza, bo nawet w sig odstawa możesz mieć szyvhty jako maszynista kolejek podwieszanych, uprawnienia są najważniejsze, m11 czy m39 nie ma żadnego znaczenia, ani użyteczności w praktyce

awilŚ

20 roboczych i 3 czerwone 3900 to jakaś kpina szkoda słów (usunięte przez administratora)

Hitachi
@awilŚ

20 dni czarnych 3 czerwone ,przeróbka 3900zł na rękę plus 23x52zł=1196 bony flaps. Całość =5096zł

Do pracowników SiGu!!

Informacja dla wszystkich pracujących w SiG. Jak już wiecie premi nie będzie, podwyżki 7%tez nie będzie. A co lepsze chodzą plotki ze barburka jest zagrożona ze względu na sytuację finansową Sigu. Na KWK Pniowek oddzial SiG Odstawa nie będzie się zapisywał na nadchodzący długi weekend (od 29.10 do 2.11) i właśnie piszę by inni pracownicy z różnych kopaln też się nie zapisywali. Mamy jedyna okazję by pokazać dzięki komu mają kasę. Nie dajmy się dalej (usunięte przez administratora) Przekazujmy informacje aby jak najwięcej pracowników Sigu o tym wiedziało! Pozdrawiam! Hudy Jan

chłopak ze śląska
@Do pracowników SiGu!!

;'0chłopaki ta firma niszczy,ludzie powieszę się dla was po barburce dzień po bhp niech mi naskoczy przysięgam pniówek to (usunięte przez administratora) robie to dla was przepraszam wspominajcie mnie za koszty :( pedałów :( proszę AZIS 4800 za wekend prezes wam pomoże wystawiam dla uczciwych

Zainteresowany

Witam, byłem dzisiaj na rozmowie w sprawie pracy, przydzielona kopalnia KWK Borynia, czy ktoś z was miał możliwość wyboru? Czy poprostu każdy dostał z góry ta kopalnie

Wacuś
@Zainteresowany

Tak jak najbardziej jest możliwość wyboru kopalni. Mnie się pytali do której mam najbliżej więc wybrałem sobie Pniówek. Pozdro

@Wacuś

Kiedy miałeś rozmowę?

Wacuś

Ponad 2 mies temu

@Wacuś

Już pracujesz? Jest wszystko ok?

Wacuś Nowy wpis

Ok

Siema jakie zarobki w sigu na danych oddziałach? Różnią sie dużo od siebie jeśli tak to gdzie najlepiej iść żeby zarobić?

Siwy
@0343

Przyjmują i koło 50

@Siwy

50 zł za godzinę płacą??? Netto, czy brutto, i jakie trzeba mieć kwalifikacje?

Grp Nowy wpis
@0343

Przodek 244 brutto Ok 4,7k netto ze stazem (+30%\40%)

Kneflowy

Siemka wie ktoś o przeniesieniach w październiku budryk odstawa

Ronaldo xD Nowy wpis

2 październik

Nowy

Cześć, zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną ale na Borynie, chciałem docelowo pracować na szczyglowicach, czy tam gdzie rozmowa tam przyjęcie? Czy wszystkich na Boryni rekrutują a później przydzielają kopalnie? Mam się stawić we wtorek 26 września

Lipo Nowy wpis
@Nowy

Wszystkie rozmowy są na Boryni,tam jest Dyrekcja SIG. Jak jesteś z okolic Szczygłowic to możesz dostać przydział na Szczygły. Na rozmowie wszystkiego się dowiesz.

Górnik

(60 opinii)
Wyślij CV
Aplikuj na wiele ofert
Nowy.

Cześć byłem na rozmowie i nie powiedzieli kiedy jakieś szkolenie czy badania? Będą się odzywać telefonicznie czy jak? Zostałem poinformowany tylko że na Pniówek ide

Karmazyn
@Nowy.

Jak byłeś na rozmowie i cię klepli to pewnie masz się zgłosić do HRu i oni ci wystawia badania.

To jo
@Nowy.

Dostaniesz SMS z datą i godziną kiedy masz się stawić na badania.

Madzia
Użytkownicy czekają na odpowiedź 4 dni.

Witam czy będę jakieś przyjęcia kobiet na kwk? Lub czy ktoś wie jak się dostać na lampownie do pracy ogólnie powierzchnia ?

Kwkjswsa

Pracowałem rok w owp, zarobki bez weekendów ok 5k, z 3 sobotami ponad 6k. Brak 14ki zysków węgla brak urlopu dodatkowego. Trzeba przetrwać i tyle w temacie

Sigowiec
@Kwkjswsa

Rok ? Znam chłopaków którzy (usunięte przez administratora) już po 3 lata w SiGu beż żadnej perspektywy przejścia pod kopalnie... totalny wyzysk j nic więcej....

Kwkjswsa
@Sigowiec

Miałem okazję rok wcześniej iść do sig odstawa ale zrezygnowałem i czekałem dalej na sig owp. Już prawie 4 lata wszyscy głośno mówią że z sig odstawa jest problem się wydostać itd, a mimo wszystko ludzie się dalej tam zatrudniaja a później płaczą bo jak to jeden z nich powiedział" miałem nadzieję że coś się zmieni" i błąd !! Podjoles ryzyko miej pretensje tylko do siebie

mlodzik

Witam po jakim czasie po rozmowie idzie sie normalnie juz do roboty?

Karmazyn
@mlodzik

Zrobisz, badania i szkolenie to na następny dzień już możesz iść do roboty.

Patrycjusz
Użytkownicy czekają na odpowiedź 5 dni.

Na jaka kopalnie teraz w środę 20.09.23 są rekrutacje. ? Wie ktoś. Dzięki pozdrawiam

Zainteresowany
Użytkownicy czekają na odpowiedź 5 dni.

Jak wyglądają wstępne badania naw przychodni JAS-MOS?

ida tam

Siema jak wygląda rozmowa o prace na boryni o coś pytają konkretnego?

Js
@ida tam

Dołączam się do pytania

@ida tam

Mnie nie pytali o nic, co chciałbym robić tylko, dół czy powierzchnia , powiedzieli stawkę i tyle w temacie

Użytkownicy czekają na odpowiedź 6 dni.

Dzień dobry, Czy jest możliwość powrotu do JSW Sig, jeśli 6 lat temu sam się zwolniłem i odszedłem? Musiałem się przeprowadzić.

Bziok
Użytkownicy czekają na odpowiedź 6 dni.

Słyszał ktoś o listach z alokacjami na ten/przyszły miesiąc? Chodzi o Bzie oczywiście .

ciekawy

Cześć czy jak jest sie w sigu trzeba sie zapisac do związków? Jakie plusy i minusy bycia w nich?

Mokry.
@ciekawy

Z minusów będą ci ściągać składkę. A z plusów jak będziesz pilnował sobie to wyrwiesz karnet na energylandie taniej xD

Nowy ryl

Nowy ryl
@1383

Każdy ma taka stawkę?

asdf

W piątek byłem na rozmowie w Jastrzębiu w SiGu - było sporo osób na rozmowie o pracę. Moje pytanie brzmi czy komuś z Was powiedzieli do jakiego SiGu Was przyjmują czy to dopiero przy podpisaniu umowy człowiek się dowie ?

asdf

Wiedziałeś czy to będzie SiG, SiG owp, odstawa czy SiG 2 ? Ja dowiedziałem się tylko i wyłącznie na jaką kopalnie się dostałem. Od znajomych z poprzednich rekrutacji wiem, że obiecywali na rozmowie SiG owp a większość (nie mówię, że wszyscy) dostali umowy pod SiG2 ..

lewy hamulcowy
@asdf

To prawda, podczas rozmowy powiedziano mi że dostaję się pod sig, po sprawdzeniu CV i kwalifikacji oraz rozmowy wyraźnie mi powiedziano że pod Sig owp bo jak nie będę olewał pracy przejdę pod jsw. Podczas przyjęcia okazało się ze odstawa Sig 2.

Romek
@lewy hamulcowy

Co to jest SiG OWP?

@asdf

Ja też dzisiaj dowiedziałem się tylko o kopalni na którą mnie przydzielono...nic nie mówili o SIGu 2 , OWP czy też normalnym. Kiedy można się spodziewać takiej informacji?

Tralala

Jeden krok? Co masz na myśli? Bo nie bardzo rozumiem, czyli że jest łatwo się dostać?

Jasiek
@Tralala

Z sig owp przechodzisz bezpośrednio pod kopalnię jak przyjdzie twoj czas. Ja rok byłem w sig owp, dziś już robię bezpośrednio pod jsw. Powiem tyle że jest na co czekać.

Tralala

Ile musiałeś przepracować w SIGu? Nie wiesz jak to jest potem z przenosinami na inną kopalnie?

Elektro
Użytkownicy czekają na odpowiedź 10 dni.

Cześć, ile obecnie zarobi elektryk na jsw

Danka

Może wy wiecie ile zarobie jako pomoc dołowa w firmie perfekt wiem że bony 30zl to śmiech na sali może wy macie jakieś info

Jasiek
@Danka

Na 4 z przodu na rękę nie licz za czarne dniówki. Robiłem tam i się zwolniłem. Ciężko utrzymać rodzinę za takie pieniądze. Mam tytul Górnika.

Danka
@Jasiek

Rozumiem dzięki za odp jeszcze tak dodam że zamierzam zrobić kurs na ślusarza i iść gdzieś do firmy tylko pytanie gdzie w miarę jakoś zarobię i jakie to umowy się podpisuje

Rozmaryn
Użytkownicy czekają na odpowiedź 12 dni.

W piątek mam mieć rozmowę w siedzibie JSW, czy na tej rozmowie odrazu zaproponują mi pracę ze stawką? Czy to dopiero po rozmowie znów się odezwą?

Alokacje
Użytkownicy czekają na odpowiedź 15 dni.

Będą teraz jakieś alokacje w październiku? Coś o Bziu ktoś słyszał? Masa ludzi od początku maja została już przyjęta do SiG'u.

Nowy

Cześć, dostałem angaż do pracy na kwk Knurow jsw sig w dziale zbrojenia czy coś wam na ten temat wiadomo? Czy to sig czy sig2? Róże opinie w różnych miejscach?

Xde
@Nowy

Na kwk knurow szczyglowice nie ma tego pod sigu śmiesznego jak odstawy, zbrojenie to masz gzl czyli zbroisz likwidujesz sciany, ewentualnie chodzisz do ściany jak aktualnie nic nie ma do zbrojenia likwidacji. Wiec warto bo to masz owp sig pozdrawiam.

Nowy

Tzn? Sig 2 jako nazwa na kopalni czy ten nieszczęsny sig 2 spod którego niw przejdzie się pod jsw?

Jo
@Nowy

Z Sig2 musisz przejść pod Sig (wsparcie) I dopiero pod jsw. Niestety.

Lolo
@Jo

To nie jest sig2, normalnie są alokacje wprost pod jsw. Umowy są te same co pod OWP

Zostaw merytoryczną opinię o JSW Sig - Jastrzębie-Zdrój

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

• Jak się pracuje w JSW Sig?

Zobacz opinie na temat firmy JSW Sig tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 1244.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w JSW Sig?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 768, z czego 199 to opinie pozytywne, 36 to opinie negatywne, a 533 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy JSW Sig?

Kandydaci do pracy w JSW Sig napisali 3 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

JSW Sig
3.7/5 Na podstawie 443 ocen.
gemius

Wyniki badania GEMIUS/PBI dla wybranych węzłów w lipcu 2023r.

Ranking Użytkownicy
(real users)