JSW Sig

Jastrzębie-Zdrój

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 189 ocen.

JSW Sig
4 189 6 1

Opinie o JSW Sig

Franek

Pytanie do pracujących na Knurowie: Mamy 21.11 szkolenie, Pani kazała przynieść 2 kłódki. Jaką wielkość radzicie?:) Najmniejszą z możliwych czy duże i masywne? Z góry dzięki za info. Pozdr

xd
@Franek 19.11.2018 12:34

takie przeciętne, nie za duże ale też nie mikroskopijne... standardową kłódkę, lepiej nieco mniejsze :)

...

Na zofiowce niewykwalifikowany bez górnika 2600+ kartki więc skończcie (usunięte przez administratora) o tym waszym 2100. Ja że stazowym pierwsza pełna wyplata 3300 I kartki

No hanys
@... 19.11.2018 12:17

Na jakim oddziale i stanowisku?

Daroo

witam, pracuję w Sigu od pół roku na Borynii, niestety mój kierownik, stwierdził, że nie podpisze mi przeniesienia pod JSW, gdyż jak autorytatywnie stwierdził jestem cyt: "lebrem" Co mam w takiej sytuacji robić?? skarga, związki, czy może coś innego? Dodam, iż pracuję tak samo jak inni, nie obijam gruchy po tyłach, a mimo to dostaję po du**e.

Spider
@Daroo 17.11.2018 22:20

A może masz "pysk" nie wyparzony? Bolą go Twoje konstruktywne(prawdziwe) opinie o pracy oddziału? Odpowiedz sobie szczerze, mało komu blokują przejście, coś musi być nie tak. Jaki oddzial bo to ważne, mogę pomóc. Sam siedziałem w cieniu do czasu przejścia pod JSW. Cierpliwości i stalowych nerwów kolego

1111
@Daroo 17.11.2018 22:20

musiałeś coś nabroić kolego, zapytaj dokładnie i szczerze czym mu zalazłeś za skórę

Adek
@1111 18.11.2018 00:41

Idź do pana Tobiczyka (kierownik działu górniczego) przenieść się na inny oddział. Z ciekawości co to za oddział na którym robisz?

Niedoinformowany.
@Daroo 17.11.2018 22:20

Kolego mi naobiecywali że max po 3 miesiącach będę robił pod jsw ,zatrudniłem się porobiłem parę miesięcy za te ochłapy pytam dyrektora jak to widzi kiedy to mnie przeniosą to dostałem odpowiedź , mamy związane ręce każdy musi min rok przepracować w sigu , na drugi dzień się zwolniłem za porozumieniem stron . Do tego jeszcze robota na nienormalnej boryni i odechciało mi się

Ghost
@Niedoinformowany. 18.11.2018 11:30

Kolego jesteś miękka pala tak naprawdę. Kopalnia to nie Twój świat. Borynia, Zofiówka czy Knurów ten sam (usunięte przez administratora) Nie wiem co kto Ci naobiecywal przed SiGiem ale Ci co zostali to nie narzekają, bo wiedzą że SiG to tylko stan przejściowy. Cieszę się za tacy jak Ty sami odchodzą, na dole będzie więcej normalności i życzliwości. Jestem ciekawy gdzie teraz rozwijasz swoją zayebista karierę... Elo ciemniaku

Hehe
@Ghost 18.11.2018 21:21

No nawet rok byś się pomeczyl to później byś zarabiał pięknie. Domyślam się że dostałeś się do sig z ulicy (brak szkoły i doświadczenia ale za to znajomości) więc nie wiem dlaczego chciałeś przejść po 3 miesiącach skoro na kopalni byłeś tylko podaj i przynieś. Ludzie mają szkoły, kursy, staż, to w sigu muszą pół roku czekać, ale też nie pracują za 2200 więc można przebolec ten czas. Pewnie zaladowali ci na plecy z drugim kolega 70-100 kg i kazali iść pod szyb i na drugi dzień przyniósłes wypowiedzenie hehe, a drugi kolega pewnie dalej robi bo nie jest mietka pala i za niedługo będzie bardzo dobrze zarabiał pod JSW. Sam robię na borynii i na tej kopalni jest największą patola pod każdym względem, ale dziwię się że w ciągu 2 miesięcy zwolniło się 20 osób. Pewnie myśleli że dostali się do fabryki czekolady albo że poleza szychte pod ociosem, wyjadą z cieplota i dostaną przelew na 8 tys, bo im tata naopowiadal jak to było za komuny na kopalni a teraz zdziwko.

niedoinformowany
@Ghost 18.11.2018 21:21

Nie obrażaj lebrze ja napisałem z kulturą po to jest forum żeby wyrazić swoje opinie baranie tępy, rylu

Przyszły pracownik

Witam podbijam pytanie, czy jeszcze do końca tego roku będą przyjęcia przyjecia pod sig? Ktoś coś?

Nowy

Witam jakie zarobki w sigu na dzięń dobry, jako niewykwalifkowany na GRP

Marcinn
@Nowy 25.10.2018 17:18

Prawie 3600 postów tutaj z czego pewnie połowa o zarobkach, a ten dalej pyta. Szkoda że przed przyjęciem nie ma testu na myślenie. Weź tu później szukaj jakichś informacji, jak 85% to niepotrzebne powtarzanie w kółko tych samych rzeczy.

Nowy
@Marcinn 25.10.2018 17:33

No właśnie 3600 postów to trochę pomyśl, ty byś na pewno tego testu nie zdał

auer
@Nowy 25.10.2018 19:25

heheh zaorał :) dostaniesz ok 2100 netto + bony 19zł za zjazd, czyli po miesiącu ok. 400zł w bonach

Nowy
@auer 25.10.2018 19:40

Dziekówa, szału ni ma ale od czegoś trzeba zacząć, ważne że sie dostałem a kasa z czasem przyjdzie, choc myślałem żę na gr-ach te 3 z bonami bedzie :/

Miska98
@Nowy 25.10.2018 20:42

3k to ma niewykwaligikowany technik gornictwa pod JSW +400zl kartki

Ciekawy

Czy ktoś mógłby napisac jakie mniej więcej zarobki na GRP na szczyglowicach ?

dreee
@Ciekawy 11.10.2018 07:34

wyplata za sierpien z 2 sobotami 6550. Przodek

skil
@dreee 11.10.2018 13:39

pewnie dodatek za metry byl

Nicki
@dreee 11.10.2018 13:39

Kumpel z Pniówka z GRP nie potrafi wyciągnać 5000 bez weekendow to mam uwierzyć, że Ty na Szczygłowicach masz 6500 z dwoma???

Pjoter
@Nicki 26.10.2018 20:55

Ma ale brutto + kartki...

Miska98
@Nicki 26.10.2018 20:55

Pracuje na szczyglo grp, przodowy 23lata stazu, 7500 z jedną sobotą. Pokazał mi pasek :)

Taki se

Jakiś czas temu byłem osobiście u Dyrektora do spraw pracy na kopalni Pniówek, po prostu chciałem iść na rozmowę czy mam szanse dostać się na kopalnie. Oburzony powiedział że pierwszeństwo mają absolwenci klas górniczych z Pawłowic i na dzień dzisiejszy jako iż jestem bez doświadczenia i po szkole zawodowej to mam czekać na telefon "i nie ma rekrutacji". Kazał zgłosić mi się na węglowa 4 zajechałem do biura powiedzieli że masa podań jest i trzeba czekać na telefon. Tyle w temacie... Znam ludzi co mają znajomości i wystarczy dać podanie a oni za kilka dni zadzwonią, znam też ludzi którzy są po szkole górniczej zadzwonili i dostali się pod sig. Nic, mam dość jeżdżenia i wysyłania podań po prostu staram się dostać po "znajomości".

12
@Taki se 04.11.2018 10:34

tak zrób, dostać się "z drogi" jest awykonalne

Darko
@12 04.11.2018 11:34

Ja mam tytuł inżyniera górniczego i też nie ma szans się dostać

Ślusarz
@Darko 04.11.2018 12:53

Gdybyś miał specjalność mechaniczną lub elektryczną to byś się raczej dostał, górników mają 95% bazy.

c%#ja
@Ślusarz 04.11.2018 14:46

Dziwne, jakoś mam nawet z gwarancją pracy i nie dzwonią

Prawda w oczy
@Taki se 04.11.2018 10:34

Przecież bezpośrednio pod JSW nie ma przyjęć, tylko przez SiG. Albo tego nie wiesz albo wiesz i strugasz durnia, chodząc na rozmowy do dyrektora na Pniówku. Dziwię się, że w ogóle wyjaśnił ci, że trzeba mieć plecy a nie wywalił na zbity pysk z biura.

Kolo
@Prawda w oczy 04.11.2018 19:12

I sie kolego troche mylisz, na Szczygły ludzie z gwarancja zatrudnienia przyszli jakis miesiac temu i od razu pod JSW, bez Sigu

Adek
@Kolo 04.11.2018 19:33

Wszyscy nawet z gwarancją zatrudnienia przechodzą przez sig... A ta klasa o której mówisz ksila się w sigu pół roku, ale już są w JSW

Majkel
@Ślusarz 04.11.2018 14:46

Widzisz tak się składa, że mam inżyniera o specjalności mechanicznej i podanie wisi od ponad pół roku (kilka razy aktualizowane) i dalej nie było telefonu.

Taki se
@Kolo 04.11.2018 19:33

Dokładnie, sam byłem spróbować bo miałem info.

Taki se
@Prawda w oczy 04.11.2018 19:12

Pod JSW nie ale samo to że przychodzisz i pytasz, a może się akurat uda, chłopaki ze szkol w Pawłowicach tak zrobili i się dostali . Ochroniarz "i jak?" mówił że jak po zawodówce to kiepsko ale wie że nauczyciele którzy nas praktykowali starają się nas tam podrzucić ale ile w tym prawdy sam nie wiem.

Xxx
@Taki se 04.11.2018 10:34

Ludzie od początku założenia sigu próbują się tam dostać. Mi po 4 latach się udało. A wy chcecie na już. Jak ktoś wspomniał trzeba chodzić, pytać o możliwość przyjęcia do różnych osób. Pytać o robotę to nie wstyd. Powodzenia chłopy

ddd
@Kolo 04.11.2018 19:33

Co Ty kolego mówisz? Wszyscy przechodzą przez SIG bez wyjątku

ag
@ddd 05.11.2018 19:34

Oczywiście, że wszyscy przechodzą przez SIG. Ktoś przecież musi robić na pociotków w biurowcach.

Jamg
@ag 06.11.2018 10:38

Chodzi mi tylko o to żeby nie pisał że bezpośrednio pod jsw przyjęli bo to niemożliwe

maxs90

wy jestescie jacys(usunięte przez administratora) poprostu. Mam kolegow co skonczyli szkole i szkola miala podpisane umowy z kopalnią. Od razu robią pod kopalnią. Wiec skonczcie (usunięte przez administratora) glupoty ze nie da sie ominąc sig bo jak sie (usunięte przez administratora) ma umowe podspiana ze szkoła to sie da

Ślusarz
@maxs90 07.11.2018 14:02

To koledzy chyba z 4 lata temu się dostali, teraz bez sigu nie ma opcji nawet jak jesteś synkiem dyrektora. A tu masz dowód że ludzie ze szkół z którymi jsw ma podpisane umowy muszą przechodzić przez sig (usunięte przez administratora)

Jamg
@Ślusarz 07.11.2018 16:58

Dokładnie kilka lat temu to było możliwe, teraz na 100% nie więc Ty nie (usunięte przez administratora) głupot

maxs90
@Jamg 07.11.2018 17:35

(usunięte przez administratora) a nie 4lata bo 3tyg temu na szczyglowice. Mieli gwarancje ze szkoły i od razu pod grubą robią

dreee
@maxs90 07.11.2018 18:51

dzieciaku skończ pier****ć farmazony. Robie na szczygłach i przyszlo kilku do mnie na oddzial po szkole z gwarancją i pracuja w sigu. Więc, albo masz tępych kolegów którzy mysla, ze robią pod jsw , albo ładują cie w ciul*.

maxs90
@dreee 08.11.2018 13:35

to chyba ciebie w ciul a robią ze robią pod sigiem zebys sie nie pruł . Skoro jestes taki obeznany to wytlumacz mi skoro nie mają doświadczenia na kopalni to dlaczego od razu dostali brązowe hałery a nie pomaranczowe?

Adam
@maxs90 08.11.2018 14:29

Studenci na praktykach też mają brązowe hałery, kask nie ma nic do rzeczy. Poza tym oni mają więcej doświadczenia z praktyk na dole niż 90% idących do sigu heh

Krzysiek
@Adam 08.11.2018 15:20

Robie na oddziele gdzie przyszedł nowy i trafił prosto pod JSW. Mieli umowę ze szkołą w Knurowie. Pozdro

Theminers
@Jamg 06.11.2018 17:33

Akurat znajomy prosto z tygla poszedl na knurów pod jsw i robi juz miesiac bez Sigu

rylownia
@Theminers 08.11.2018 23:09

Na knurowie wchodzi to w grę bo przystaje na to spółka wiedząc że w sigu zarabia się lepiej niż pod kopalnią knurów-szczygłowice, stąd ewentualne przyjęcia pod kwk z powodu oszczędności;-)

Tomek
@rylownia 10.11.2018 09:04

Co za brednie. Nie bierz pod uwagę samych gołych wypłat. Pracuję w SiGu na Knurowie i wiem co mówię.

xxx
@rylownia 10.11.2018 09:04

pod sig lepiej niz jsw? dobrze sie czujesz?

Młody Sigowiec
@Theminers 08.11.2018 23:09

Skoncz gadac glupoty . Sig to taka firma sekekcyjna gdzie sprawdzaja czy sie nadajesz czy nie . Zeby byc pod JSW najpierw czeka cie sig nie da sie inaczej sam jestem po szkole (tygiel)

Kubik
@Ślusarz 04.11.2018 14:46

ja mam specjalność elektryczną, uprawnienia ... Nic z tego

Miska98
@Adek 04.11.2018 20:08

Mylisz się kolego. Jestem po technikum górniczym i od maja czekalem do października i mnie przyjęli pod JSW bezpośrednio bo mieliśmy gwarancję pracy, wyplaty bez weekendow 2,9-4,1k zalezy od koplani i premii oraz pisanych szycht. Po 3 miechach umowa na stałe i kursy. Wtedy ponizej 3,5k nie zejdziesz.

ED1,2,3

Witam. Wiadomo coś kiedy najbliższe przeniesienia pod JSW?

Spawacz

Witam na jakie zarobki moze liczyc spawacz na powierzchni?

Pytanie

Panowie gdzie znajde ta tabele z kwotami za szychte w jsw sig?

Spider
@Pytanie 14.11.2018 23:26

W Regulaminie pracy dostępnym u planistki do wglądu. Fotkę cyknij nie robią problemów, Pozdrawiam dziewczyny.

Pytanie
@Spider 15.11.2018 05:18

A jak tam nie pracuje tylko bym chcial zobaczyc i policzyc ile zarobie?

Hajer
@Pytanie 15.11.2018 19:29

jak policzysz srednio 21 dniowek + dwa wekeendy to zarobbisz z 2500 zl. + kartki ... Dziennie mokry i rece do kolan ... Dobbrze ze umisz liczyc :) LICZ NA SIEBIE

Pytanie
@Hajer 16.11.2018 08:28

Ha ha ha a jakas odpowiedz z sensem bo w to ze 2500 z czerwonymi dostaje chop na chodnikach czy scianie to nie uwierze. A z tym ze mokry to normalne w gornictwie.

auer
@Pytanie 16.11.2018 19:27

to uwierz, myślisz że po co powstał SiG w trakcie kryzysu? po to żeby redukować koszty :) normalnie robote ktora dostaje górnik z 4500 wyplaty robi chlopak po szkole za 2600 :)

Adek
@auer 16.11.2018 20:11

No gdybyś był wykwalifikowany i miał 30% stażu to byś zarobił 4 k w sigu, kiedyś przed sigiem pod kopalnią też zaczynali od 1800 zł i stopniowo się zwiększało

rylu
@Adek 17.11.2018 08:11

dokładnie. SIG ma takie same szychty jak JSW, różnica jestr jedynie w stażowym, gdzie pod kopalnią liczą KAŻDĄ szkołę i KAŻDY zakład pracy, a pod sigiem max do 2 lat z firm górniczych. Oczywiście praktycznie w SIG nie ma żadnych dodatków węgla itp. Kolega niewykwalifikowany ślusarz wskoczył z sigu pod JSW i zarobki się zwiększyły o 40% bo pozliczali mu staż z innych firm, wcześniej na kopalni nie robił. Szychty dalej takie same. Płaczecie na te zarobki w SIGu, ale prawda jest taka że jak nie masz kwalifikacji i stażu na dole to nie ma na co więcej liczyć, jak nie pasuje to idź na strefe to dostaniesz najniższą krajową. Jak wskoczy wykwalifikowany i przejdziesz do JSW to zarobki będą ogromne, a na strefie będą robili za 2 tysiące. To wasz problem że dostaliście się do sigu z ulicy, ludzie z mocnymi papierami i sporym stażem na dole zarabiają dobrze nawet w SIGu, choć oczywiście nie jest to to co jest pod kopalnią.

Pytanie
@rylu 17.11.2018 12:47

Wlasnie pytam o ta tabela gdzie sa stawki na szychta. Bo nie wiem czy papiery skladac. Pracuje 9 lat na kopalni w czechach w tym od ponad 4 bezposrednio pod OKD

Spider
@Pytanie 17.11.2018 20:17

Na początku dostaniesz do 4000 w SiG z weekendami, pod JSW 6-7tys wydobycie i przygotowki. Pracując w Czechach stąpasz po kruchym lodzie ale to chyba wiesz decydując się na pracę tam. Masz szansę aplikuj napewno nie pożałujesz.

Xxx
@rylu 17.11.2018 12:47

1 poprawka, od czerwca JSW podniosło stawki o 10% więc już nie są takie same, SIG wprowadził 7% premii dla osób pow. 3 miesięcy, ale nie jest to to samo, co podwyżka stawek, bo np. dodatek za staż nie wzrasta.

Milena

Hej, jest tu może jakaś pani co pracuje np. Lampownia albo maskowania coś tego rodzaju i powie mi jak sie tam dostać czy trzeba mieć jakieś kursy czy coś ? Dodam że najbardziej by mnie Pniowek interesował

kolo

witam wie ktos moze czy jeszcze sa przyjecia pod sig

Wykamany

Nie polecam podjęcia tam pracy dlaczego , na dole strasznie ciepło , mokro,głośno i wszędzie się kurzy czarny pył wchodzi nawet w d...e , trzeba nosić bardzo daleko pod górę i w dół zaje....te ciężkie elementy urządzeń , nieraz w błocie strop nie wygląda za pewnie jak by zaraz miał ci na łeb spaść . Po pracy nieraz każą nieść ciężkie narzędzia pod szyb i zdać na powierzchni , wyjeżdżasz wykamany na maxa i cała ta przygoda za 2200 plus kartki

Hajer
@Wykamany 09.11.2018 16:59

Kolego kopalnia to nie fabryka czekolady !!

Raflik
@Wykamany 09.11.2018 16:59

Tak to jest jak na kopalnie przyjmują ludzi bez żadnych kwalifikacji czyli szkół i stażu w firmach, ale z dobrymi znajomościami. Później taki jeden z drugim myśli że na kopalni jest jak w fabryce na powierzchni, a jak zjedzie na dół to lekkie zdziwko. Dlatego też zwalniają się z Borynii, bo tam jest najgorzej jeśli chodzi o pochylnie i patologia z transportem czy ludzi czy materiałów. Dostaną tacy młodzi 100 kg we dwóch na plecy i idą pod szyb 5 km dziwiąc się że takie rzeczy robi się na kopalni bo górnictwo liznęli jedynie oglądając jeden odcinek górników na Discovery i czytając artykuły o zarobkach.

ryl

powiedz to rylowi w ryj że nie masz do niego szacunku a jak jesteś miękkim robiony to temu nie dałeś sobie rady na dole

Raflik

Jesteś pipka i tyle. Zapłaciłeś żeby się dostać bo myślałeś niewiadomo co, teraz pewnie gość co załatwiał robotę musi za ciebie się wstydzić że takiego lebra wcisnął. Większość osób dozoru ruchu ma takie wykształcenie o jakim ty pewnie w ogóle nigdy nie słyszałeś, więc pisanie że na kopalnie idą sami którzy nic nie potrafią jest takie jak twoje podejście do pracy. Z jakiej kopalni się zwolniłeś? Pewnie Borynia co?

Mroz
@Wykamany 09.11.2018 16:59

Moze masz racje porobilem troche i sie zwolnilem bo rodziny nie utrzymam ale coz ty pewnie dalej bakasz za free a piszesz jak to nie jest zle z drugiej strony lepsze 2200+kartki niz na budowie 2800 bez kartek ;)

postronny

A co myślałeś, że jak dostaniesz robotę po znajomościach to będziesz tylko leżał gdzieś pod szybem, a inni będą na ciebie robić? Wcale się nie dziwię, że nowi SiG-wocy maja tak kiepską reputację - nie dość, że same pociotki bez pojęcia o górnictwie to jeszcze wiecznie coś im się nie podoba.

Pilar
@Mroz 10.11.2018 19:29

Byś miał jakiś kurs no gornika i minimum 6 miesięcy stażu to byś na wentylacji 3 wyciągnął bez sobót plus kartki tylko myślisz ze od razu 5 zarobisz

Raflik
@Mroz 10.11.2018 19:29

No widzisz ja żeby dostać się do sigu musiałem zrobić mgr inż. i staż bo nie miałem żadnego wujka, ale za to nie zaczynałem od 2200 tylko o ponad 1000 więcej, a pod kopalnią będzie jeszcze lepiej, a gdzie reszta dodatków. Choć może i dobrze że się zwolniłeś bo na twoje miejsce są setki osób po szkołach i z dołem

Młody Sigowiec
@postronny 10.11.2018 20:06

Nie wrzucaj wszystkich do jednego wora. Jestem mlody (22l) robie w sigu (7msc) Szkole górniczą ukonczyłem i jestem zadowlony z pracy na wydobyciu .

Ciekawy.
@Raflik 10.11.2018 04:50

W Borynii najgorzej pod wzgledem warunkow na dole i transportu ludzi/materiałów? To które kopalnie są pod tym względem ok, a które wg Ciebie bee?

Weko
@Wykamany 09.11.2018 16:59

Rozumiem Cię też pracuje ciężko fizycznie ale na powierzhni i nie w górnictwie tylko że za 4000 plus kartki 80 koron czeskich powiedz która firma przyjmuje bez doświadczenia i szkoły chce porównać która praca jest cięższe

Prawda
@Wykamany 09.11.2018 16:59

Prawda tylko nikomu nie wytlumaczysz tego co niewidzial dolu na wlasne oczy

Matt Mas

Są przyjęcia pod sig na kwk knurow?

Matt Mas

Pytanko są przyjecie pod sig na knurowie? I ewentualnie kiedy będą

Maly
@Matt Mas 15.11.2018 19:20

Tak są w poniedziałek

Bercik

Czy ktoś z Was wie kiedy będą ostatnie przejścia pod kopalnie Knurów? Wiem tylko że mają być w grudniu a potem dopiero w przyszłym roku na jesień. A chodzi mi o konkretną datę

Górnik SIG
@Bercik 09.11.2018 20:07

Dołączam sie do pytania, Szczygłowice, ale pewnie będzie ten sam termin. Jedyne co mi kumpel doradził, to iść się zapytać z związkach. Może ktoś ma jakieś info z tego źródła - tajemnicą nie jest, że niektórzy zapisują się do związków będąc jeszcze pod SIGiem, żeby potem formalności sobie zaoszczędzic, więc może coś wiecie o terminie. Ja nie chcę się narazie zapisywać do związku żadnego, więc trochę głupio mi iść zapytać. Dla mnie data jest o tyle istotna, że planuję 2 tygodniowy urlop na święta - wyjazd do rodziny za granicę, więc nie będę w stanie wrócić na szkolenie, jeśli dowiem się tydzień wcześniej. Oczywiście w biurze SIGu niczego się nie można dowiedzieć. Z góry dzięki

Majk
@Górnik SIG 14.11.2018 10:28

Ja bym na grudzień nie liczył. Listy związkowe są pełne, a i tak nie wiele to pomaga.

Górnik SIG
@Majk 15.11.2018 10:17

Dzięki, pracuję już przeszło rok w SIGu i powiem szczerze, że liczę na przeniesienie. Raczej niczym nie podpadłem kierownikowi, zresztą nie pracuję na wydobyciu ani przodkach, tam podobno się władza o wszystko czepia. L-4 też nie miałem ani jednego od dnia przyjęcia. Na innych kopalniach mówili wprost, że do końca tego roku mają przenieść wszystkich przyjętych do końca 2017 roku. Pozostaje data, która jak pisałem jest dla mnie bardzo istotna.

PBSZ

Część. Mam pytanie dojeżdża ktoś do pracy z Brzeszcz , Jawiszowic na KWK Zofiowka ?

kk

Witam czy ktoś dostał telefon w tym tygodniu w sprawie rozmowy do sigu?

Kubik
@kk 15.11.2018 08:21

a ty dostałeś?

Lioox

Może ktoś doradzić w jaki sposób można sobie pomoc dostać się do sigu? Jestem absolwentem technikum górniczego w zs6 z 2014 roku, ponad rok pracuje na dole w Czechach. Z góry dzięki i pozdrawiam.

sig

Czy w sigu są tez paczki na święta dla dzieci??

Xxx
@sig 08.11.2018 23:43

Nie wiem. Ale mają być bony na święta.

No name
@Xxx 10.11.2018 09:23

W zeszłym roku było przeszło 1000 premi do wypłaty grudniowej, słyszał może ktoś coś o tym.... Bony to dla mnie nowość, w zeszłym roku nie było - jakaś konkretna suma czy nie wiadomo?

Xxx
@No name 10.11.2018 23:37

Zależy od zarobków brutto w rodzinie. Ale jakie kwoty wchodzą w grę nie mam pojęcia. W piątek dostałem oświadczenie o dochodach do wypełnienia.

Igor
@Xxx 11.11.2018 14:35

No właśnie dawali kwestionariusze do wypełnienia o zarobkach.Przyłączam się do pytania czy wiadomo czy cos dostaniemy na święta w SiGu???????pozdrawiam

Bobo
@sig 08.11.2018 23:43

Pytałem się w SIGu czy są paczki, niestety nie ma.

Rylosław

Panowie chodzą jakieś plotki, że SIG od Lutego-Marca ma być zamknięty i wszyscy mają być przeniesieni pod JSW. Może ktoś to potwierdzić ?. Jest jakaś szansa na to czy raczej jest to głupie gadanie ?

Spider
@Rylosław 13.11.2018 21:20

Głupie gadanie, za dużo intratnych stanowisk w spółce córce JSW do stracenia. Zauważ że w JSW jest trend do tworzenia firm: Innowacje, Ochrona itd. O likwidacji SiGu już krążyło bardzo dużo legend, jak widzisz SiG ma się bardzo dobrze.

333
@Rylosław 13.11.2018 21:20

zawsze sie zastanawiam gdzie taka plotka bierze swój początek - czy pod prysznicem jakiś tępy ryl wpada na pomysł "oo ale (usunięte przez administratora) plota zaraz to opowiem kolegom że słyszałem od "znajomego" czy jak? i jakim trzeba byc półmózgiem zeby w to wierzyc

Rylosław
@333 14.11.2018 14:39

Też tak myślałem, ale warto zapytać :D

M...
@Rylosław 13.11.2018 21:20

Już gadka była z 4 lata wstecz

luck

Witam czy ktoś dostał tel wczoraj albo dzis w sprawie rozmowy ?

Kubik
@luck 14.11.2018 14:05

A ty dostałeś?

Filip

Czy będąc jeszcze w SIG mogę zapisać się do kopalnianej orkiestry?

Zdziwko
@Filip 13.11.2018 18:05

Powiedzcie mi że robicie sobie zarty..... Nie wiem czy moderator tejże strony istnieje??? Ludzie........ Ten SiG chyba upadnie hahaha

Alojz
@Zdziwko 13.11.2018 19:12

Jeśli upadnie to przez takich ignorantów jak Ty.

Matt Mas

Czy będą przyjęcia na kopalnie kwk knurow-szczyglowice

Nikt

Hej dzwonili już w sprawie szkolenia?

Zainteresowany pracą

Czy w tym roku jeszcze będą przyjęcia pod JSW? Czy też ta tura się już zakończyła? Ktoś coś? Nie bombardujcie mnie, że znów jakiś piekarz bo pracuje na kopalni od kilkunastu lat w firmie ale teraz w końcu mam szansę pod KWK. Szczęść Boże

Alojz
@Zainteresowany pracą 12.11.2018 19:00

Ponoć były przyjęcia na Zespoloną. Pniówek po nowym roku.

Julita
@Zainteresowany pracą 12.11.2018 19:00

Możesz powiedzieć, czemu jesteś zainteresowany pracą akurat w tym miejscu? Rozumiem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy? Chciałbyś zatrudnić się na jakimś konkretnym stanowisku? Jeśli rozpoczniesz pracę w JSW sig, podziel się swoimi wrażeniami.

Zainteresowany pracą
@Alojz 12.11.2018 19:16

Dzięki za info właśnie Pniówek mnie najbardziej interesuje.

karol

zaczalem robic na dole i po miesiacu dostalem zapalenia pluc z tego ciaglego przeciagu, bycia spoconym na wyjezdzie i w szoli itp. jak najlepiej sie ustrzec przed chorobami, ubieracie sie cieplej na wyjazdy albo cos? bo z tego co widze to wszyscy zasuwaja w krotkich koszulkach ew flaneli i tez tak chodzilem a teraz prawie umieram i pluje flegma i mam 39 stopni goraczki

Raflik
@karol 11.11.2018 10:43

Jak idziesz na robotę to ściągasz koszulkę i czasem spodnie jak jest mega ciepło (są ściany gdzie za sekcjami jest po 45 stopni) bo i tak nie ma sensu w tym robić bo po 5 minutach będzie mokre jakbyś wpadł do wody. Później wychodzisz z roboty do mniej ciepłego miejsca żeby przeschnąć i się ubierasz w suche ciuchy. To chyba jedyna opcja żeby nie przewiało. Co prawda czasem czepiają się bhp owcy, ale nawet największy Ch... Będzie wyrozumiały

Xxx
@karol 11.11.2018 10:43

Dużo osób tak zaczynało. Ciężka praca, wycieńczenie, przeciągi i jesteś gotowy. Zahartujesz sie. Ale tak jak napisał kolega. Albo się rozbieraj albo noś koszulkę na zmianę. Od siebie mogę dodać kup sobie jakieś porządne witaminy, dobrze się odżywiaj i wysypiaj. Pozdro i zdrowia życzę

karol
@Xxx 11.11.2018 14:44

dziekuje, chyba zaczne nosic 2ga koszulke na zmiane w torbie

Ryl
@karol 11.11.2018 10:43

ja jak zaczolem robic na wydobyciu na niskich pokladach gdzie cala dniowke na kolanach w nakolennikach sie lazilo po scianie lub czlowiek sie czolgal to koszula na wlocie zostawala i bralem drugie spodnie i koszulke i zanim biole przy scharfie se raport zdali to juz suche lachy mialem ubrane.

Daniels
@karol 11.11.2018 10:43

Jak nie chcesz tracić dziennie zdrowia to jedyne lekarstwo zmienić pracę ja tak zrobiłem i jestem szczęśliwy , pie..ol te parę ton węgla trzeba się szanować

Ciekawy

Ktoś coś o szkoleniu na zespolona z rozmów z 30.10???

hanys

mozna wymienic juz uzyte ubrania w magazynie? mam troche za duza bluze ale chodzilem w niej tylko 2 tygodnie, wymienia mi to jesli ja wypiore i poskladam?

Raflik
@hanys 11.11.2018 18:15

Nie wymienia, chyba że dobrze pogadasz, ale wątpię. Nowe wymieniają na pewno. Za duża koszula to nie problem. A jak już to poszukaj sobie czegoś na likwidacji (ciuchy nieodebrane przez długi czas przeznaczone do wywalenia)

Andrzej

Wie ktos kiedy maja przenosić z sig-u pod kopalnie kwk budryk?

Zostaw opinię o JSW Sig - Jastrzębie-Zdrój

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JSW Sig