jsw sig

Jastrzębie-Zdrój

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 98 ocen.

Opinie o jsw sig

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie jsw sig

Adik

Chopy gdzie będą lepsze zarobki w przewozie czy szybowym?

Tomek

Jakie zarobki na początek jako niewykwalifikowany gornik w sig-u i po jakim czasie mozna przejsc pod jsw s.a.

Xyz
@Tomek 23.02.2018 21:02

Zależy od oddziału.. z 2500 bez soboty zarobisz bez stażu. Przejścia niewiadomo.

Xx

Macie info moze jakies czy przyjmuja kobiety? Dzieki za odp

Adam
@Mag 23.02.2018 14:31

Na kwk Pniówek, ale z tego co wiem to na przeróbkę brali też na Borynie i Zofiówkę

Mag
@Adam 23.02.2018 15:27

Dzięki

Chudy

Witam Panowie, jak to jest że firmy pod kopalnią dają 8,60brutto na start i 14zł bonów przez 3 miesiące? To jest w ogóle legalne. Pracuje ktoś w takim gównie? Słyszałem że gdzieś można oddać papiery na kopalnie do SIG, prawda to? Z góry dziękuję za odpowiedz, pozdrawiam.

Chudy
@Adam 23.02.2018 10:12

Nie obudziłem się wiem jak jest i nie raz składałem podanie internwtowo :) nawet kiedyś osobiście w sig dawałem cv. Jestem po szkole górniczej M. 11 i robię średnia szkole, nie odezwali się do dziś.

Ten_TYP
@Chudy 23.02.2018 17:42

Nie chciałbym studzic twojego zapału, ale teraz do pracy w sig mógłby by ci pomoc tylko znajomości . Jest koniec lutego, na budryk mają być przyjęcia w marcu i kwietniu. Nie wiem jak na inne kopalnie. Ale obawia się ze miejsca juz są dawno poobstawiane. Sam widzę ze co jakiś czas przyjmują ludzi a dużo kumpli z firmy którzy mają duże doświadczenie i szkoły nadal czekaja na telefon. Niby składa się podanie droga elektroniczna, ale to tylko mydlenie oczu i dawanie nadzieji .

Maniek

Panowie oddzial mierniczy na jednej kopalni pgg ,technik geodeta, jakie zarobki mniej wiecej na poczatek bez doswiadczenia? Czy lepiej czekac z nadzieja ze sig Zadzwoni:)

KWK
@Ten_TYP 22.02.2018 18:14

Na pniowku nawet więcej zarobisz... Bezpośrednio na wydobyciu z 4 sobotami można wyciągnąć nawet ponad 6, ale mówie tu o gościu który ma najlepsze szychty i prawie możliwe max stażowe... Szychty można mieć takie jak mają w JSW, zależy oczywiście od stażu/oddziału/roboty/kwalifikacji i tego jak ci napisze kierownik... Temu też wszyscy cisną na pniówek i tam się dostaniesz tylko po znajomości

dreee
@Ten_TYP 22.02.2018 17:32

Nie ladnie na rodziców pluć. Widać,ze miałeś trudne dzieciństwo kolego. Rób dalej pobierke i zarabiaj 3100. P.S ..jakbyś umiał czytac to byś widział,ze byłem na gumie kilka raz za kogos. Pomoc w przodku kolego wygląda tak,ze byduje z nimi i kręce tak samo jak oni lewusie i nie jest to robota jak napisałeś "po tylach"

M

witam...czy mając ukończone studia po linii gór-geo; administracji oraz bhp; ze stażem na kwk w PL i UE 10 lat; prowadząc przez 16 lat szkolenia/kursy oraz przedmioty górnicze a także związane z bhp w szkołach policealnych itp; aktualnie zatrudniony; mając 55 lat - miałbym szanse na pracę w SIG ?

typ ten
@Ten_TYP 21.02.2018 19:08

na początek chyba ciebie by musiał poduczyć wszystkiego...zaczynając od kultury osobistej

Chudy
@M 21.02.2018 13:11

Tak tak potem emeryt pracuje a młodym również doświadczonym pełnym sił i chęci brakuje roboty i jeb na zakładach i pod firmami za 2000zl z 2 dzieci i dojazdem do pracy w (usunięte przez administratora) Dajcie sobie spokój czemu chcesz iść na kopalnie skoro już na niej pracowałeś?

bart

chlopaki dzwonia jeszcze w sprawie roboty do sigu? dajcie odp

Krzysiek
@Adam 21.02.2018 17:03

A jesli mozna zapytac gdzie zawoziłes papiery

adam
@Krzysiek 22.02.2018 10:59

Do sigu, budynek dyrekcji na Boryni, 3 piętro

Marcin

Panowie jest szansa przeniesienia się na inną kopalnie? - jestem pracownikiem SiG-u z góry thx

nikol

psychotesty jakie były?

Gornik
@nikol 22.02.2018 14:53

No pewnie że są różne psychotesty, dla kierowców, górników, budowlańców na wysokościach... Tutaj w ostatnim miesiącu kilka razy pisali dokładnie co było w drobnych szczegółach

anonymous
@Gornik 22.02.2018 15:11

a ty już byłeś na tych psychotestach?

Tomek

Po jakim czasie przechodzi sie z sig-u do jsw s.a ktos moze wie??

dreee
@Tomek 22.02.2018 11:16

kiedyś 3 lata robili w sig, teraz po pół roku.

SZymon

PRZYJECIA TO I W MARCU JESZCZE BEDA NA BUDRYK NAPEWNO !! WIEM BO WCZORAJ BYLEM BADANIA ZANIESC TAKZE PRZYJECIA SA

olo
@SZymon 22.02.2018 09:05

a pniowek zofijowka beda jeszcze ?

olo

witam mam pytanko dzwonia jeszcze w sprawie przyjec pod sig ?

maro

Moj kumpel godo ze na dole mo 6 500 zjedna sobota.n.

Xjohnxz

Ktoś wie kiedy szkolenie na Pniówku

Anonim

Szkołe lub studia trzeba doświadczenie mile widziane . Nawet z polecenia ciezko cos załatwic bez papierów . A pomocy dołowej jak psów naprzyjmowali i teraz tylko z doświadczeniem . A kiedys z ulic brali na kopalnie

Anonim

Chłopaki jak myślicie bedą przyjecia jeszcze koło lipca sierpnia jakie jest zapotrzebowanie . Miałem rozmowe z gościem sigu i bez górnika ani stazu nie da rady wkręcić na liste . A szkołe kończe w lipcu moge być dobrej myśli czy nie robić sobie nadzieji ?

Ciekawy
@Anonim 21.02.2018 16:10

Przyjęcia napewno będą tylko kto się dostanie to ciężko stwierdzić. Powiedzieli Ci że trzeba mieć staż i szkołę czy chociaż jedno?

GAL anonim
@Anonim 21.02.2018 16:10

Z tego co mi wiadomo przyjęcia mają być do czerwca. Potem znowu pewnie cisza z 2 albo 3 lata.

Młody

Witam kolegów. Już wiem że dostałem się pod sig, jeszcze nie wiem jaki oddział ale mam do was pytanie na jakie realne wynagrodzenie mogę liczyć? Z wykształcenia jestem gornikiem, teraz robię technika gornika. Z gory dzięki za odpowiedź.

Marcin
@Młody 20.02.2018 12:33

Z jakiego nr dzwonili do ciebie

dreee
@Młody 20.02.2018 07:58

odpisalem kilka postow wyżej gościowi o kasie, zerknij

Henry11

Chłopaki, A jak wygląda w SiG-U badanie wzroku przy badaniu wstępnym osób do przyjecia? Sprawdzają szczegółowo i komputerowo? Można się dostać z wadą wzroku? Mam 6 lat dołu pod firmami, wadę wzroku i do tej pory przechodziłem bez problemu badania ( czytanie z tablicy) Pozdr.

kk

dzwonią jeszcze panowie ? dajcie znac

Ciekawy

Panowie pytanie mam. Czy na rozmowach kwalifikacyjnych jest robiona jeszcze jakas selekcja? Czy to juz tylko formalność? O co tam pytają?

Andrzej
@Ciekawy 21.02.2018 08:21

Wiem że jak Cie wyślą na badania to na pewno jesteś przyjęty(o ile pozaliczasz)... A czy na rozmowach jest selekcja to nie mam pojęcia. Pytają dlaczego chcesz pracować, co robiłeś, jakie szkoły skończyłeś itp. później rozmowa toczy się zależnie od Ciebie. Ogólnie mówią że jak zaproszą na rozmowę to jesteś już przyjęty

Matias

Panowie czy warto iść do oddziału szybowego jak wygląda robota i ogólnie ?

Ryl
@anonymous 20.02.2018 12:06

Dlatego że szybowy to taki oddział dla lebrów z plecami... Na pewno też masz plecy skoro masz wybór, więc uderzaj tam, kasa jak za taką robote to malina jedynie co to możesz być chory na wiosne czy zime bo tam wieje... Ale ogólne leberka, świeże powietrze, relatywnie dobra kasa. Ale jak byś chciał w przyszłości coś więcej osiągnąć to na pewno tam się nie nauczysz roboty żeby zostać np sztygarem. Mentalność na takim szybowym też jest masakryczna, nie słuchaj jak ktoś Ci będzie mówił że jest strasznie ciężko itp. bo oni tam są głównie dezerterzy z oddziałów co troche porobili i uznali że za ciężko i pouciekali po znajomościach na szybowy, a jak teraz takiego posłuchasz to największy górnik a naciska tylko 3 razy za szychte knefe

Goral
@Ryl 20.02.2018 12:35

Mimo wszystko wydaje mi się że w przewozie będziesz miał zdecydowanie większy zarobek. W szybowym nie narobisz się ale też (usunięte przez administratora) zarobisz

Grys

Dzisiaj dzwonili do mnie imam przyjechać ma rozmowę 23.02. Chodzi przeróbke... Slyszalam ze nie dają juz bonow żywnościowych....prawda?

Xxx
@Grys 20.02.2018 11:19

Powierzchnia ma bony na okres zimowy czyli do ostatniego marca, wszystko ci powiedzą na szkoleniu

kamil

kto był w tym tygodniu an psychotestach?

kamil
@Andy 20.02.2018 17:45

dzieki

kamil
@Andy 20.02.2018 17:45

a ile miałes czasu na to?

do pracy

Ile na start dają w sigu? Mam 10 lat stażu pracy w innym zakładzie, na ile mogę liczyć na początek, tak plus minus oczywiście bo dokładnie to nikt nie wyliczy. Ale żebym wiedział jakiego pokroju zarobków można się spodziewać

Nikoś
@do pracy 20.02.2018 17:44

Zależy co masz na myśli w innym zakładzie... Jeśli gdzieś na produkcji itp to idziesz jako niewykwalifikowany za 2,5 tys.. A jak 10 lat stażu w firmie górniczej to 3 z hakiem powinieneś zarobić na początek, zależy jakie masz papiery. Później dochodzi stażowe, jak na wydobyciu to można 5-6 k wyciągnąć w SIGu jako górnik z kilkuletnim stażem (kwk pniówek)

elo

panowie dzwonia jeszcze na rozmowe zofijowka lub pniowek ? dajcie jakies info czy w tym tyg byly telefony

elo

Witam chlopaki przyjmuja jeszcze na zofije albo pniowek ? dzwonili do kogos w tym tyg ?

gogo

koledzy dzwonia jeszcze na rozmowy ? dajcie znac

Bercik
@Ser 20.02.2018 10:46

Do mnie wczoraj dzwonili ale nie odebrałem. Oddzwonilem nie odebrali xD

Grys
@gogo 20.02.2018 09:54

Do mnie dzisiaj dzwonili na przerobke na kwk Knurow szczyglowice

Xjohnxz

Panowie po psycho na ZWP jak to tam wygląda ktoś ma jakieś informacje

Heh
@józek 10.02.2018 19:24

Tak niewykwalifikowany, ale chyba takie same są dla każdego

zbych
@Heh 10.02.2018 15:33

A gdzie robiłeś psychotesty?

Krzysiek

Gdzie najlepiej złozyc papiery o przyjecie chodzi mi o budryk dzieki za odpowiedzi

GAL anonim
@Paweł 19.02.2018 18:50

Bo w samym sigu masz zarobki większe o około 1000 zł w porównaniu z pgg. A pod jsw 1,5 do 2 tys więcej niż w pgg. Ot prosta odpowiedz.

Paweł
@GAL anonim 19.02.2018 20:41

Dzięki, to wiele wyjaśnia

Paweł

Jak mam ofertę z PGG pod kopalnię jako elektryk to brać czy czekać jeszcze lepiej na SIG? Tym bardziej, że mam jak na razie pracę biurową jako automatyk.

GAL anonim
@Paweł 19.02.2018 18:52

Jak masz pewne przyjęcie do sigu to czekaj. Jak nie masz pewnego przyjęcia do sigu a pewne pgg to idz do pgg. A tak po za tym masz prace biurowa a czy masz wykształcenie górnicze. Albo elektryk po linii górniczej ?

Paweł
@GAL anonim 19.02.2018 20:38

Mam technika elektryk szkoła górnicza

Kamil

Kto był juz na psychotestach?

Bub93

Chopy i co niedzwonili do nikogo skuli szkolynio na Pniówku? Moze cza sie im przipomniec ze czekomy?

GAL anonim
@Bub93 19.02.2018 16:06

A po co ty się masz przypominać. Oni juz doskonale wiedza do kogo mają zadzwonić i kiedy. Setki ludzi czeka na telefon a wy sracie po kątach i robicie zamieszanie. Do ludzi dzwonia i co jakiś czas widać nowe twarze. Po za tym teraz przenosza ludzi z sigu do jsw wiec tez małe zamieszanie z tym jest.

Janusz

z jakich numerów wydzwaniają ? czasami nie ma możliwości odebrać tel a dobrze by było wiedzieć że dzwonili i oddzwonić.

...
@Janusz 19.02.2018 13:08

a co za problem oddzwonić na każde nieodebrane połączenie? Ukrywasz się przed kimś?

Ten_TYP
@Janusz 19.02.2018 13:08

Jak raz zadzwonia a ty nie odbierzesz to zadzwonia drugi raz. Po za tym oni nie dzwonia z zastrzeżonego . Jeśli widzisz nieodebrane połączenie to oddzwon. Nie ma sensu podawać numerów z których dzwonia bo potem ludzie wydzwaniaja do nich i wkrecaja ze dzwonili a oni nie mogli odebrać.

zawiedziony

dzwonili do kogos dzisiaj moze ? jest jeszcze jakikolwiek znak o przyjeciach ?

tomo

witam ile srednio zarobi gornik na pniowku w scianie lub gzl prosze o szczere odpowiedzi chodzi mi o kwote ktora jest realna z gory dzieki

Marek

No i koniec przyjęć...

Bercik
@Marek 18.02.2018 14:33

Skąd wiesz? Masz na to dowody, czy tak z du** sobie to napisałeś?

real92

czy zwiazki sa w stanie pochytac robote w jsw sig??? czy do kogo sie udac?

Ten_TYP
@real92 18.02.2018 13:53

Hahah wcześnie się obudziłes. Teraz to już nic nie pochytasz bo juz wszystkie miejsca są poobstawiane . Spróboj za 3 lata.

Patryk

Ktoś wie do kiedy będą trwać te przyjęcia? Słyszałem, że do Czerwca.

kolo

dzwonia jeszcze czy nie ? moze ktos wkoncu odpowiedziec na proste pytanie czy udajecie ze nie widzicie tego kur.......?

górnik
@kolo 16.02.2018 11:01

koledzy powiedzcie jakie są zarobki w jsw bo zastanawiam się o przeniesieniu z pgg

Nikoś
@górnik 18.02.2018 07:23

Nie ma szans, JSW nie podbiera pracowników PGG i prawdopodobnie Taurona

Mat

Witam. A jak sie ma sprawa do ewentualnego zatrudnienia w Sigu jesli w obecnej pracy ma sie np. miesieczny okres wypowiedzenia? Robia z tego problemy czy mozna sie dogadac i "czekaja"? Jak to wyglada?

Nikoś
@qwerty 16.02.2018 08:18

Dogadujesz się z pracodawcą, albo porzucasz prace. Sig nie poczeka niestety. Od rozmowy kwalifikacyjnej masz ok 2-3 tygodnie do szkolenia

Ten_TYP
@Nikoś 16.02.2018 15:07

Sig przyjmuje za porzuceniem pracy . Chyba, że pracujesz pod pgg albo inna firma która niby blokuje przyjęcia pod jsw. Ale w sumie jakie blokowanie przyjęć. Jak do ciebie zadzwonia to nawet jak masz 40 lat to już jesteś przyjęty bo..... nie dzwonia do byle kogo.

Xjohnxz

Czy dostał ktoś telefon. Kiedy szkolenie Pniówek

Andrzej

Wczoraj były rozmowy na kwk pniówek, czy dalej dzwonią to nie wiem, na pewno przez ostatni miesiąc praktycznie codziennie rozmowy kwalifikacyjne były. A ja mam inne pytanie, czy ktoś z końca stycznia co był na rozmowach jeszcze czeka na telefon co do szkolenia? Wszystko pooddawane już dawno i cisza...

Tomek

Cześć jakieś opinie na dział ED1 kwk Budryk

Rylgural
@Tomek 15.02.2018 15:40

Skaď wiesz na jaki oddział? Kiedy miales rozmowe i czy juz wiesz kiedy szkolenie, bo ja dalej czekam a wszystko pooddawane dawno

Telo

Dzwonią jeszcze z przyjeciami na borynie/zofiowke? Czy koniec?

młody

Witam : Może ktos powiedzieć coś więcej na temat rozmowy kwalifikacyjnej ? jak sie ona odbywa, o co pytania, czy na rozmowie dostaje jakies skierowanie na badania ?

zbych

witam Panowie, co jest na psychotestach? jeśli możecie powiedzieć.

Alojz
@zbych 14.02.2018 22:12

Szukaj pisali dokładnie pare dni temu co było...

zbych
@Alojz 15.02.2018 03:17

dzieki

Eki

Jako ślusarz na przodki lub szybowym ile zarobię?

Szybowyy
@Szybowiec 14.02.2018 10:59

Szczygłowice rewident sygnalista 2500-2700 bez sobót.

yes
@Szybowyy 14.02.2018 18:45

wiesz cos o przyjeciach na Szczyglowice?

luck

dzwonili do kogos w tym tygodniiu chlopaki dajcie info

piekarz

Witam jestem piekarzem, umiem dobrze lepic bulki jakie szanse na przyjecie? bo slyszalem ze ten sig to najlepiej platna piekarnia w Polsce

qwerty
@Ten_TYP 13.02.2018 21:00

Dzieje się coś jeszcze, dzwonią do kogoś, czy w ogóle planują jeszcze dzwonić. Jedyni tu się coś można dowiedzieć, bo te telefony do Sigu..... sami wiecie.

Ern
@qwerty 14.02.2018 10:20

Dziś ponoć romowy na pniówek... A kogo ostatnio na pniówek brali to se poczytaj... Jak do tej pory nie zadzwonili to raczej nie ma co się łudzić...

zawiedziony

Witam koledzy dzwonia jeszcze do kogokolwiek w sprawie rozmowy o przyjecie czy ucichlo narazie dajcie znac dzieki

Zostaw opinię o jsw sig - Jastrzębie-Zdrój

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie jsw sig